Page 1


Kr책kes promenad

Marie Bosson Rydell Jessica Lindholm


Kråkes promenad Utgiven av Idus förlag www.idusforlag.se | info@idusforlag.se © Marie Bosson Rydell © Illustratör: Jessica Lindholm

Formgivning: Helena Alvesalo Andra upplagan Tryckt i Riga 2014 ISBN 978-91-7577-067-3


Välkommen till Kråkes värld! Den här boken handlar om Kråke Larson som är fem år. Det bästa Kråke vet är att uppfinna, bygga och snickra ihop saker. Kråke bor på Grävlingsvägen 10 tillsammans med sin mamma och pappa. Mamma heter Lena och hon jobbar på ett kontor. Pappa heter Pelle och han är polis. När han är hemma står han oftast i köket och lagar mat. Kråke har två systrar också. Elsa är fyra år. Hon ska bli prinsessa när hon blir stor, säger hon. Lovisa är två år och en riktig busunge. I den här boken ska Kråke, Elsa och Lovisa följa med pappa på promenad. Tänk vad många spännande bilar och maskiner det finns på vägen till parken!


6


Idag ska Kråke och hans systrar gå på promenad. Pappa packar en matsäck. Kråke har packat några leksaker. Lovisa packar också!

7


De går ut på gångbanan. De ser en röd bil.

Hur låter bilen? Sedan kommer det en cykel. Pling, pling låter cykeln.

8


9


10


En traktor dundrar förbi. Den har en stor vagn där bak. Några korn ramlar av. Det är vete, berättar pappa. Det ska bli mjöl.

11


9789175770673  
9789175770673