Page 1

Text: Michael Teitelbaum Bild: Sue DiCicco Svensk text: Marcus Olsson


i ett fjärran land, regerade kung Stefan tillsammans med sin vackra drottning. Deras högsta önskan var att få ett barn. Till slut fick de en dotter, och de gav henne namnet Aurora. För att hedra den lilla prinsessan ställde kungen till med en storslagen fest. De glada gästerna skyndade till slottet – adelsfolk såväl som bönder och riddare och deras damer.

E

n gång för länge sedan


Kung Stefan hade även bjudit in sin gode vän kung Hubert till festen. Kung Hubert hade tagit med sig sin unge son, Filip, och kungarna kom Üverens om att Filip och Aurora en dag skulle gifta sig med varandra.


Bland gästerna fanns också tre goda feer: Flora, Fina och Magdalena. Var och en av dessa magiska väsen ville välsigna spädbarnet med en gåva. Flora svängde sitt magiska spö och sa: »Min gåva ska vara skönhetens.« »Och min«, sa Fina, »ska vara sångens gåva.« Därefter var det Magdalenas tur. Men innan hon hann säga något slogs dörren till slottet upp.

9789163866708  

Text: Michael Teitelbaum Bild: Sue DiCicco Svensk text: Marcus Olsson E n gång för länge sedan i ett fjärran land, regerade kung Stefan till...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you