Page 1

ANTON och gubbar

Maria Davidsson


Fler böcker utgivna av Maria Davidsson: Blä för Nadine, Idus förlag, 2018 Inte nu igen Amanda!, Idus förlag, 2019

Anton och gubbar Utgiven av Idus förlag www.idusforlag.se info@idusforlag.se © Författare och Illustratör: Maria Davidsson Första upplagan Tryckt i Riga, 2019 ISBN: 978-91-88964-46-5


ANTON och gubbar Maria Davidsson


Anton och gubbar Anton och mamma har precis kommit hem från förskolan. De hänger av sig sina kläder i hallen. Mamma ser lurig ut, tycker Anton. Kanske har hon köpt något till honom? En överraskning! En present eller kanske lite godis? Det är säkert en ny dinosaurie! – Mormor har skaffat kille, säger mamma då. – Va? Har mormor fått barn? frågar Anton. Han ser väldigt förvånad ut. Mamma skrattar.

7


– Nej, mormor har skaffat sig en … gubbe, menar jag. – Varför då? undrar Anton. Nu är han väldigt nyfiken. – Jaa, för att ha någon att gå på teater med, kanske. Eller så kan de åka på bussresor tillsammans, svarar mamma. – Det har hon ju tant Gunilla till, säger Anton. Tant Gunilla, det är mormors granne. De brukar alltid åka på bussresor ihop. – Jaa … men mormor är kär i den här farbrorn, svarar mamma. De kommer hit båda två om en stund. Jag har köpt pärontårta till fikat. – Är mormor kär? Anton vet inte att man kan vara kär när man är mormor.

9


Han sätter sig vid fönstret för att spana lite. Anton funderar. Kommer mormor att se ut på ett annat sätt nu när hon är kär? Hon kanske ser annorlunda ut, helt plötsligt! Kanske pratar konstigt? Säger puss hela tiden … Eller kyss och smask? Undrar om farbrorn också är kär? Gubben kanske inte ens vet om, att mormor är det. Eller ser man det? Var har hon träffat den här gubben då? tänker Anton. Kanske på ICA. De kanske tog tag i samma gurka, från varsitt håll. Och då sa det pang i kärleksdelen inuti huvudet. I alla fall på mormor. Det har aldrig varit någon gubbe hemma hos Anton. Ingen man heller. Det känns konstigt att det ska komma en farbror till Antons hem. Jättekonstigt känns det. Nu kommer de visst. 10


Mormor är kär! Kan en mormor bli kär? tänker Anton. Han får träffa mormors gubbe. Det är en riktig snällis och han har present med sig. Nu vill Anton att mamma också ska ha en gubbe. En till snällis vore ju jättebra. Men vill mamma ha en gubbe? Och vem är det mer som är kär, som mamma talar om, lite hemlighetsfullt ...?

www.idusforlag.se

Profile for Smakprov Media AB

9789188964465  

9789188964465  

Profile for smakprov