9789178856213

Page 1

och studset som försvann

Hanna Julinder
Tyra och studset som försvann Utgiven av Visto förlag, Lerum, 2022 www.vistoforlag.se | info@vistoforlag.se © Text & illustrationer: Hanna Julinder Sättning: Visto förlag Första upplagan Tryckt i Riga, 2022 ISBN: 978-91-7885-621-3

Printed matter 3041 0971

BEL

NOR DI

N SWA ECO

LA

C


och studset som försvann

Hanna Julinder


Tyra hoppar ur sängen. Som en virvelvind far hon fram genom lägenheten. Det är fullt med studs i kroppen. Och tofsarna guppar hit och dit. För tofsar ska det vara. En gul och en grön. Så är det bara.Allra mest studsade hon för länge sen när hon fick en storasyster. Oj så glad hon blev då, alldeles bubblig i hela kroppen! Systern heter Frida och har svart hår och är många år äldre än Tyra. Fler än det finns fingrar att räkna med.


Frida blev Tyras syster när mamma blev kär i Kalle, Fridas pappa.


I Fridas rum finns en massa spännande saker. Nästan som vuxensaker, fast roliga. Oftast får Tyra inte gå in dit. Men vissa lördagar kryper de upp tillsammans i Fridas säng och äter godis. Bara de två. Och så spelar Frida häftig musik, högre än man får i vardagsrummet.


Dom dagarna gillar Tyra extra mycket.


Ibland får Tyra en massa studs i kroppen. Som när hon fick en bonussyster eller när hon cyklar snabbt på förskolan. Men en dag är allt studs borta och känslorna beter sig inte alls som de ska.

www.vistoforlag.se


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.