__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1


2


Hässleholm Den lilla staden

3


Foto: Gun-Inger Arvidsson Omslag, layout och text: Gun-Inger Arvidsson Mejl-adress. inger-arvidsson@telia.com Förlag: BoD – Books on Demand, Stockholm, Sverige Tryck: BoD – Books on Demand, Norderstedt, Tyskland Copyright: Gun-Inger Arvidsson ISBN 9789 1778 59451 (tryckning 2)

4


Jag börjar boken med bilder från min egen uppväxt i Tormestorp samt på Drottninggatan. Där bodde jag tills jag blev sju år då jag flyttade till Andra Avenyn i ett nybyggt hus. Den fortsätter med bilder från innerstan. Därefter till Hembygdsparken där det just nu är tal om att den kanske inte kan finnas kvar i framtiden i det skick som den ser ut i dag. Våra politiker måste på allvar ta beslut om hur de tänkt sig husen skall skötas och av vem. Fortsätter till platser som gett mig många minnesrika upplevelser. Denna bokens layout är i färg då min tidigare bok HÄSSLEHOLM Miljöer – Arkitektur – Människor var i svartvitt.

5


Min lilla stad vill jag visa med bilder från gången tid men även bilder av de miljöer, arikitektur, skulpturer, som jag upplever som njutbart vackra. Här finns parker nära oss, vacker våtmark , Hovdala slott samt Hässleholmsgården, även skog nära stadskärnan. Finjasjön med sina solnedgångar. Vår vackra kyrkogård ger själslig ro. Det finns kultur för alla genom att besöka kulturhuset. Där finns vårt bibliotek samt utställningar. Det finns föreläsningar, olika slags musik, teater för vuxna och barn men även olika aktiviteter av skiftande slag för alla åldrar.

6


Våra kyrkor utgör ett inslag i stadsbilden samt bär på olika historiska minnen från gången tid. För den som är intresserad av arkitektur går det upptäcka hus som är såväl nybyggda som från den tiden staden växte upp. Många hus försvann på sjuttio/åttiotalet från stadskärnan. Dessa känns saknade av många.Helt klart kunde en del räddats. Med denna bok kommer jag att avsluta min dokumentering av Hässleholm som började 1973. För de som vill ta del av mina svartvita filmer/bilder förvaras de i Lokalhistoriska arkivet i Hässleholm samt diabilder hos Västra Göinge Hembygdsförening.

7


8


9


Mina första år bodde jag i denna banvaktsstuga i Tormestorp. Där bodde min mor samt min mormor och morfar som var banvakt. Husen finns inte kvar då de eldats upp av SJ.

10


Profile for Smakprov Media AB

9789177859451  

9789177859451  

Profile for smakprov

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded