__MAIN_TEXT__

Page 1

Jenny Lindqvist


Fler böcker i serien Årstiderna: Hösten knackar på, 2017 Våren kommer krypande, 2018 Sommarens skatter, 2019

Vinterkalaset Utgiven av Idus förlag, Lerum, 2020 www.idusforlag.se | info@idusforlag.se © Text & bild: Jenny Lindqvist Första upplagan Tryckt i Tartu, 2020 ISBN: 978-91-7634-057-8


Jenny Lindqvist


Vintern var här.

Storasyster och lillebror stod i hallen. De tog på sig mössa, vantar, halsduk och overall. – Svettig, klagade lillebror. – Det är viktigt att hålla sig varm på vintern med mycket kläder. Precis som fåglarna burrar upp sina fjädrar för att inte frysa, sa storasyster.


När barnen öppnade dörren möttes de av den kalla luften. Deras varma andetag såg ut som rök och varje fotsteg knarrade i snön. – Vad är det? frågade lillebror och pekade mot marken. Små tunna fotspår. Barnen följde dem noga.


– Undra vem som har gått här? sa lillebror. – Någon med väldigt små fötter, sa storasyster.


Kan du hjälpa barnen att följa spåren i snön?


Snön ligger som ett vitt täcke över världen. Storasyster och lillebror pulsar fram och upptäcker plötsligt spår i snön tillhörande en liten domherre. Fågeln är hungrig och har svårt att hitta mat. Kan storasyster och lillebror hjälpa den lilla fågeln att hitta något att äta? Följ med på vinterns äventyr och lär dig känna igen tio olika fågelarter. Pyssla egna talgbollar för att hänga ut till fåglarna där du bor.

www.idusforlag.se

Profile for Smakprov Media AB

9789176340578  

9789176340578  

Profile for smakprov