Page 1


Kr책ke hj채lper till

Marie Bosson Rydell Jessica Lindholm


Kråke hjälper till Utgiven av Idus förlag www.idusforlag.se | info@idusforlag.se © Marie Bosson Rydell © Illustratör: Jessica Lindholm

Formgivning: Helena Alvesalo Andra upplagan Tryckt i Riga 2014 ISBN 978-91-7577-066-6


Välkommen till Kråkes värld! Den här boken handlar om Kråke Larson som är fem år. Det bästa Kråke vet är att uppfinna, bygga och snickra ihop saker. Kråke bor på Grävlingsvägen 10 tillsammans med sin mamma och pappa. Mamma heter Lena och hon jobbar på ett kontor. Pappa heter Pelle och han är polis. När han är hemma står han oftast i köket och lagar mat. Kråke har två systrar också. Elsa är fyra år. Hon ska bli prinsessa när hon blir stor, säger hon. Lovisa är två år och en riktig busunge. I den här boken städar Kråkes familj garaget. Men vart tog Lovisa vägen?


6


Mamma och pappa städar i garaget. De slänger en massa gamla och trasiga saker på en vagn. Sedan ska de åka till soptippen med skräpet.

7


Kråke och Elsa tycker att det är spännande med alla gamla saker! – Titta! Det står ett par skidor bakom lådan, säger Kråke. – Det är mina gamla, säger mamma. Dem kan vi slänga!

8


9


Kråke bär ut skidorna. Han tycker om att hjälpa till. Lovisa tycker om att gömma sig. Nu har hon sprungit iväg igen!

10


Kan du se var Lovisa 채r? Ja, visst hon sitter ju bakom l책dan!

11


9789175770666  
9789175770666