Page 1

OM FÖR FATTAREN

Och hur kan den hjälpa dig?

Som producent för filmen The Secret lärde sig Paul Harrington grunderna av författaren till boken The Secret, Rhonda Byrne. Paul förändrade sitt liv och fick dessutom läsa tusentals brev från människor i hela världen som använt sig av The Secret för att börja leva sitt drömliv.

Om du har en dröm, en hemlig strävan, en brinnande längtan eller ett mål, men ingen aning om hur du ska förverkliga den eller det, är The Secret – Hemligheten för tonåringar något för dig. Hemligheten har redan visat miljoner människor världen över hur de ska förändra sina liv och förverkliga sina drömmar. Och nu kan du också uppleva detta.

Men det var Pauls egen tonårsdotter som inspirerade honom att använda sin kunskap och anpassa den till en målgrupp bestående av tonåringar. Med hjälp av The Secret – Hemligheten för tonåringar hoppas Paul att tonåringar över hela världen ska förstå vilken makt de har över sitt eget öde, så att de med självförtroende kan möta världen och skapa ett liv som är ingenting mindre än ett mästerverk.

HEMLIGHETEN FÖR

VAD ÄR DEN STOR A HEMLIGHETEN?

VILL DU VETA EN HEMLIGHET? Denna otroliga Hemlighet har länge varit eftertraktad, undertryckt, stulen och hållen som gisslan. Men redan på antiken kände faraoner, kejsare, filosofer och kungar till den och senare återupptäcktes den av forskare, uppfinnare och entreprenörer. Nu har den blivit känd för vår tids kungligheter – skådisar, artister, berömda författare och idrottsstjärnor.

Hemligheten ger dig makten att vara, göra och få allt du vill. Vi snackar om pengar, framgång, lyckade relationer, bättre hälsa och självförtroende ... allt du önskar dig. Det går att uppnå.

Det här är Hemligheten som har svept över världen och ändrat människors villkor. Hemligheten som väcker dina drömmar och bidrar till att de slår in. Hemligheten om hur man kan leva ett liv i överflöd och vara stark. Hemligheten om miljön, skolan och hur du lyckas som tonåring på 2000talet. Det här är DIN Hemlighet!

Det enda som krävs är att du upptäcker Hemligheten.

www.thesecrettoteenpower.com

ISBN 978-91-32-15901-5

TS0188TTP_SVTV02

Copyright © 2009 TS production LLC. genom TS Ltd., Luxembourg Branch.

HARRINGTON

www.thesecret.tv

PAUL HARRINGTON


INLEDNING HELT ENKELT

TS0159_TTP_01Pages_v10FA swe.indd 1

10-07-05 13.20.54


V

ad är nu grejen med den här så kallade HEMLIGHETEN som alla pratar om? Det sägs att den gör det möjligt för en att vara, göra och få allt man vill. Låter det bra? Kanske lite för bra? HEMLIGHETEN bidrar verkligen till att ge rikedomar till de fattiga, överflöd till de hungrande, fred till de krigsdrabbade, hälsa till de sjuka. Men den kan också hjälpa dig att uppnå dina drömmar. Du kanske inte tycker att du förtjänar det. Men det gör du. Och om du kan drömma dem, har du förmågan att få dem att slå in. Så är det faktiskt. Det kanske verkar självklart, men det svåraste med att leva drömmen är att ta reda på exakt vad du drömmer om. Kommer du ihåg när du var liten och det inte fanns några gränser? De vuxna frågade ”Vad vill du bli när du blir stor?” och du svarade ”Astronaut”, ”Doktor”, ”Balettdansös” eller ”Fotbollsspelare”. Du kunde bli vad du ville. Sedan, när du blev äldre, dök det upp en massa förväntningar och krav och begränsningar. Du blev bombarderad med skäl till varför du inte skulle kunna förverkliga de där drömmarna. Folk började säga till dig att du inte var tillräckligt smart, inte tillräckligt stark, inte tillräckligt söt,

1

TS0159_TTP_01Pages_v10FA swe.indd 1

10-07-05 13.20.55


2

HEMLIGHETEN FÖR TONÅRINGAR

inte tillräckligt bra. Det var nästan som om vuxenvärlden tog ifrån dig dina största ambitioner. Men … tänk om det fanns en HEMLIGHET som lät dig förverkliga dina drömmar? Tänk om du kunde återvända till den tid i livet när det inte fanns några gränser för vad du kunde bli? Och tänk om du upptäckte att du hade förmågan att få alla dina drömmar att bli verklighet – att du kunde åka vart som helst, göra vad som helst och vara vad du ville? Skulle du lyssna då? Okej … vill du veta en HEMLIGHET?

TS0159_TTP_01Pages_v10FA swe.indd 2

10-07-05 13.20.56


TS0159_TTP_01Pages_v10FA swe.indd 3

10-07-05 13.20.57


HEMLIGHETEN UPPENBARAD VAD ÄR DEN stora en ? hemlighet

TS0159_TTP_01Pages_v10FA swe.indd 4

10-07-05 13.20.58


D

u har fått vandra i mörker alldeles för länge. Det är dags att du får veta sanningen – faktum, så att säga. Och sanningen är att den här stora HEMLIGHETEN som du har hört talas om … den frigör verkligen kraften som gör att du kan bli allt du har förutsättningar att bli och uppnå allt du vill uppnå. Mirakel som god hälsa, välstånd, framgångar, relationer, lycka, frihet, kärlek … alla dessa saker blir tillgängliga för dig så fort du fått veta HEMLIGHETEN. Vad är då HEMLIGHETEN? Enligt vetenskapen finns det vissa lagar som styr universum. Gravitation – tyngdkraften som drar allting mot jorden. Och Einsteins relativitetsteori – allt i universum består av energi. Och så finns ”strängteorin” – allt i universum vibrerar, allt har sina egna vibrationer. Men den kraftfullaste lagen i hela universum är … lagen om attraktion. HEMLIGHETEN är lagen om attraktion. Allt som händer i ditt liv har att göra med attraktion. Du drar till dig precis allt som du råkar ut för, både jättehäftiga och helt hemska saker. Allting handlar om dig.

5

TS0159_TTP_01Pages_v10FA swe.indd 5

10-07-05 13.20.59


6

HEMLIGHETEN FÖR TONÅRINGAR

Och du gör det med din tankekraft. Det du tänker på är det som händer och sker.

EN UNIVERSELL KRAFTKÄLLA Du förstår, dina tankar är som en universell kraftkälla, en naturkraft – det du tänker på framkallar du. Du skapar ditt liv efter det som pågår i din hjärna just nu. Det kanske låter som en jedis tanketrick, men det är verkligen så. Alla de stora världsreligionerna – hinduismen, judendomen, kristendomen, buddismen och islam – är överens om den saken. Många civilisationer och kulturer har också använt sig av tankekraft enligt denna fantastiska övergripande lag. Men nu är historielektionen slut. För ögonblicket räcker det att du vet en sak: lagen om attraktion innebär att likheter dras till varandra. Det är kärnpunkten, denna universella lags själ och hjärta. Det är precis som uttrycket ”lika barn leka bäst”. Vänner dras till varandra för att de har mycket gemensamt. De står varandra nära för att de gillar samma saker – likheter dras till varandra. Det är så lagen om attraktion fungerar. Men det behöver förstås inte handla om att se exakt likadana ut eller vara exakt likadana. Du och dina vänner är inte kloner. Ni ser inte likadana ut, men ni tänker förmod-

TS0159_TTP_01Pages_v10FA swe.indd 6

10-07-05 13.20.59


HEMLIGHETEN UPPENBARAD

7

ligen likadant, och därför gillar ni varandra. Likheter dras till varandra – det är lagen om attraktion. Och enligt lagen om attraktion är det dina egna tankar som besitter kraften, som sköter attraktionen. Har du till exempel varit med om att du tänkt på en låt och plötsligt tänkte du så mycket på den att den fastnade i huvudet? Och till slut hörde du den spelas överallt för att du var helt besatt av den. Då drog du till dig låten. I köpcentret, i skolan, på teve – var du än befann dig drog dina tankar till sig den.

TANKAR BLIR TING Lagen om attraktion innebär att dina tankar blir ting. Otroligt, va? Det är som att säga att ditt liv helt och hållet avgörs av vilka tankar du tänker.

”Om du ändå ska tänka, tänk stort.” Donald Trump – fastighetsentreprenör

TS0159_TTP_01Pages_v10FA swe.indd 7

10-07-05 13.20.59


8

HEMLIGHETEN FÖR TONÅRINGAR

Framgångsrika människor tycks veta det här instinktivt, medan de som har det besvärligt inte gör det. Därför att de drar till sig misslyckanden. Du skapar alltså din egen verklighet vare sig det gäller tur eller otur. Allt handlar om dina tankar. Okej, nu höjer vi det hela ett snäpp. Lagen om attraktion ligger egentligen bakom allting. Allt som händer i ditt liv handlar om dina tankar. Och du tänker alltid, vare sig du inser det eller ej. När du tittar på teve, surfar på nätet, spelar tevespel eller kollar på klockan i skolan. Du slutar aldrig tänka. Det är de här tankarna som skapar din framtid. Ditt nuvarande liv speglar exakt de tankar du tänkt förut. Det är liksom en ränta från långt tillbaka i tiden. Det du tänker just nu kommer oundvikligen att dras till dig och bli din framtid.

”Allt vi är, är resultatet av vad vi har tänkt … Vi blir vad vi tänker.” Buddha – andlig lärare

DET GODA, DET ONDA, DET FULA Oavsett när något händer – oavsett om det är något bra, dåligt, positivt eller sorgligt – så rör det sig om lagen om attraktion. DU drar till dig det. Om du till exempel hittar fem dollar på trottoaren så är det DU som har dragit till dig dem. Någon du tappat kontakten med lägger till dig som vän på Facebook. Det var DU som drog till dig

TS0159_TTP_01Pages_v10FA swe.indd 8

10-07-05 13.21.01


HEMLIGHETEN UPPENBARAD

9

det. Du kanske hittar jättesnygga kläder på rea. Det finns bara ett plagg av varje kvar och storleken är rätt. DU har dragit till dig dem. Okej, nu tänker du: ”Hur skulle jag kunna skapa en finne? På vilket sätt drar jag till mig den?” Så här är det … Kom ihåg att Einstein listade ut att allt i universum består av energi. Så allt du ser, rör vid, smakar på eller håller i består av exakt samma sak – energi. Bortom molekylerna, atomerna och elektronerna och allt det där, på en submikroskopisk nivå, är allting bara energi. Och vet du vad? Det gäller även DIG. Men här kommer ännu en sak som kan göra vem som helst yr: dina tankar är också energi. Så här är det: läkare använder sig av apparater som till exempel EEG och hjärnröntgen för att mäta energin som frigörs av din hjärnaktivitet. Det är så att din hjärna sänder ut energi för varenda tanke. Alltså är dina tankar verkligen energi.

”Själens energi är livets mest väsentliga beståndsdel.” Aristoteles – filosof

Och när denna tankeenergi, eller de vibbar som du sänder ut, är i fas med det du tänker på skapar du en kraftfull magnetisk attraktion – likheter dras till varandra. Det är helt fantastiskt att allt du tänker på dras till dig.

TS0159_TTP_01Pages_v10FA swe.indd 9

10-07-05 13.21.01


10

HEMLIGHETEN FÖR TONÅRINGAR

FULL KONTROLL Annars kan du likna dig själv vid en jättebra universalfjärrkontroll. I vanliga fall kan fjärrkontrollen styra teven, dvd-spelaren, mp3-spelaren, spelkonsolen och surroundsystemet. Med en knapptryckning byter en infraröd signal kanal, höjer ljudet, spelar musik eller startar ett spel eller en film. Den gör vad du vill genom att sända ut olika signaler. Du är ännu kraftfullare än så, för du kan styra hela upp­ levelsen. Precis som fjärrkontrollen behöver du bara sända ut en annan signal. Säg till exempel att du har bråkat med dina kompisar och de vägrar prata med dig. Dina tankar är fulla av bitterhet, ilska och ensamhet. Det är det du upplever. För att byta kanal, byta upplevelse, måste du sända ut en ny signal. Du måste tänka tankar fyllda av belåtenhet, lycka och vänlighet. Då kommer dina kompisar snart att tänka om. På samma sätt kan du förändra allting, alla upplevelser i ditt liv liksom världen omkring dig. Det handlar egentligen bara om att byta kanal. Men i stället för att använda en infraröd signal gör du det med hjälp av din tankekraft.

TS0159_TTP_01Pages_v10FA swe.indd 10

10-07-05 13.21.01


HEMLIGHETEN UPPENBARAD

11

DU FRAMKALLAR DET DU TÄNKER PÅ Saken är den att du i ditt liv drar till dig det du tänker mest på, och du blir det du tänker mest på. Därför är det väldigt viktigt att tänka på sådant som du önskar mest av allt!

”Människan är bara en produkt av sina tankar. Det hon tänker blir hon.” Mahatma Gandhi – andlig ledare

Problemet är att om du är som de flesta människor ägnar du alldeles för mycket tid åt att tänka på vad som är fel i ditt liv, eller på saker som du inte vill ha. Och vet du vad? Dåliga saker inträffar. Du bråkar med dina föräldrar. Du får inte iväg ditt sms. Sedan klagar du över det som har hänt, och vet du vad? Då händer fler dåliga saker.

RÄTT OCH FEL Vad du än tänker på så kommer det att hända. Det är så lagen fungerar. Så om du anstränger dig för att tänka på allt bra här i livet – sådant som du gillar, sådant som du vill ska hända – då är det vad du drar till dig; det är vad som sker. För ”saker händer”, som man säger. Du måste bara se till att det är bra saker.

TS0159_TTP_01Pages_v10FA swe.indd 11

10-07-05 13.21.02


12

HEMLIGHETEN FÖR TONÅRINGAR

Vissa människor, till och med sådana som känner till HEMLIGHETEN, begår det klassiska misstaget att tänka på sådant som de inte vill. Till exempel: Jag vill inte bli dissad. Jag vill inte få dåliga betyg. Jag vill inte gå upp i vikt. Men i alla de fallen tänker de på vad de inte vill. Om du gör så kommer du att bli stressad, sända ut stressade vibbar och dra till dig precis det du inte vill. Du skulle lika gärna kunna säga: Jag vill bli offentligt dumpad och förödmjukad. Jag vill att alla ska få reda på mina dåliga betyg. Jag vill spräcka mina älsklingsjeans. Du kan bara inte tänka på det sättet och förvänta dig att det inte ska hända. Du måste ändra på dina tankar så att de speglar och framhäver exakt vad du vill. Till exempel: Jag är populär och har en massa schysta kompisar. Jag får alltid högsta betyg på proven. Jag är jättesnygg i alla mina kläder. Då kommer du att dra till dig det, då är det den du blir.

TS0159_TTP_01Pages_v10FA swe.indd 12

10-07-05 13.21.02


14

HEMLIGHETEN FÖR TONÅRINGAR

HJÄLTAR

Shane Gould Som femtonåring tog sig Shane Gould till olympiska spelen efter att ha slagit världsrekord i simning på alla distanser från 100 meter till 1 500 meter. Hon var ett fenomen olikt allt annat som världen skådat. När Gould kom till OS-finalen mötte hon sina största rivaler. De dök upp vid bassängkanten iklädda Tshirtar med texten ”Allt är inte Gould som glimmar.” Tänk dig – simmare i världsklass som tävlar om guldmedaljer men sjunker så lågt att de psykar andra! Resultatet av deras otrevliga beteende var att Gould blev den första kvinnliga simmaren att ta tre guldmedaljer och samtidigt slå tre världsrekord vid ett och samma OS. Av Shane Goulds berättelse – åtminstone sedd ur hennes motståndares perspektiv – lär vi oss att man inte kan fokusera på det man inte vill (i deras fall att Gould skulle ta guld), för då blir det så. Så oroa dig inte för att någon annan ska ta guld … Satsa på att själv ta ett.

MITT SÅ KALLADE LIV Ibland låter vi oss sänkas av livet. Vi deppar när saker och ting inte blir som vi vill, och sedan går allting åt skogen. Negativa tankar drar till sig en negativ situation. Fler negativa tankar drar till sig ännu värre omstän-

TS0159_TTP_01Pages_v10FA swe.indd 14

10-07-05 13.21.03


HEMLIGHETEN UPPENBARAD

15

digheter, och innan du vet ordet av är du bitter och arg och omgiven av elände. Har du märkt att negativa, arga människor som alltid har mycket att klaga på och gnäller hela tiden blir konstant olyckliga? De sänder ut dåliga vibbar. Och de omger sig ofta med andra negativa, arga människor. Det är vad de drar till sig. Det är deras liv.

”Negativa personer kan tömma dig på energi fruktansvärt snabbt, och de kan stjäla dina drömmar.” Magic Johnson – basketmästare

Och så finns det avslappnade, trevliga människor som alltid ser saker från den ljusa sidan. De lever lyckliga och har oftast andra avslappnade, lyckliga människor omkring sig. Alltihop handlar om tankeverksamhet – ditt liv är bara avkastning på dina vibbar och de tankar du hyser. Vilken typ av liv vill du leva? Vilka är dina vanligaste tankar? Vilka vibbar sänder du ut?

INGA KRYPHÅL I LAGEN Vi drar alla till oss något för varje tanke vi tänker, och lagen om attraktion svarar ofelbart. Ifall det verkar som om lagen inte gett något resultat för att du inte har det du vill ha, så beror det inte på det. Den har redan svarat dig. Om du inte har fått det du vill ha måste du ha fokuserat på frånvaron av det du önskar dig. Du märkte att det inte

TS0159_TTP_01Pages_v10FA swe.indd 15

10-07-05 13.21.03


16

HEMLIGHETEN FÖR TONÅRINGAR

fanns där, och detta drog till sig något annat … du fick det du inte önskade dig. Det är som om du håller på med en lagsport … baseboll, fotboll, lacrosse, vad som helst. Inför första matchen läser du laguppställningen på tavlan, och ser att ditt namn inte är med bland dem som börjar spela. Då blir du arg på tränaren. Du får en otrevlig attityd. Varje vecka tittar du på laguppställningen. Och varje vecka fattas ditt namn, precis som du misstänkt. Vad beror det på? Det beror på att du reagerar på frånvaron av det du önskar dig. Du reagerar på besvikelsen över att inte få börja spela. Du sänder ut kraftiga vibbar: ”Jag är inte med i laget.” Och universum svarar genom din tränare och dina lagkamrater med att ”inte låta dig vara med i laget”. Fortsätt så, så kommer du till slut att bli petad helt. Och det vill du ju inte. I stället måste du tänka: ”Jag ÄR med i laget”, oavsett om du är med från början eller sitter på bänken. För under alla omständigheter, när det gäller allting, måste du fokusera på det du verkligen önskar dig, inte på det du inte önskar dig.

VI ÄR MAGNETER Lite mer naturvetenskap. Vi lever i ett elektromagnetiskt universum och allting dras till vartannat. Det betyder att du och alla andra är magnetiska, att allting i universum är magnetiskt.

TS0159_TTP_01Pages_v10FA swe.indd 16

10-07-05 13.21.03


HEMLIGHETEN UPPENBARAD

17

Som magneter drar vi till oss det som liknar oss mest. Allt som kommer in i våra liv har vi dragit till oss likt magneter. Och eftersom tankar också är energi med egna vibbar och magnetiska egenskaper betyder det att dina tankar drar till sig saker, dina tankar blir saker, och därför formar din tankekraft din omvärld. Våra tankar drar till sig saker precis som en magnet. Bli inte orolig om du inte förstår allt det här tekniska. Man behöver knappast kunna starta en kärnreaktor för att veta hur man slår på en strömbrytare. Du behöver bara ha lite större tilltro till att lagen fungerar och att du kan använda den till att bli, göra eller få vad du vill.

SANNA BERÄTTELSER

Rachaels Hemlighet När jag gick i trean sa jag till mamma att jag ville gå på University of Notre Dame. Jag minns att jag redan vid tretton års ålder gick på möten om vad som krävdes för att komma in – så gärna ville jag gå där. Notre Dame tar inte in en elev bara för att han eller hon gör bra ifrån sig på nationella proven. Det krävs så mycket mer. Jag visste vad som krävdes och drog nytta av den vetskapen. Jag berättade för alla jag pratade med, både nya och gamla vänner, att jag skulle gå på University of Notre Dame. Reaktionen var nästan ALLTID densamma: ”Oj, är det inte svårt att komma in på det stället? Måste man inte vara väldigt

TS0159_TTP_01Pages_v10FA swe.indd 17

10-07-05 13.21.04


18

HEMLIGHETEN FÖR TONÅRINGAR

smart?” De önskade mig lycka till med ett tonfall som betydde ”det kan du behöva”. Men jag lät mig aldrig påverkas av det. Före varje fotbollsmatch visades en reklam för Notre Dame med en tjej som tog upp ”brevet” ur brevlådan. JAG GRÄT VARJE GÅNG ( för jag kunde KÄNNA – så intensivt – hur det skulle vara när den dagen var inne för mig). När det blev dags att skicka in ansökan var jag mer uppstressad än någonsin, men jag fortsatte ändå att berätta för folk att jag skulle börja där. Ibland kom en tanke smygande, typ: ”Tänk om jag har berättat för alla att jag ska gå där och sedan inte kommer in.” Varje gång hejdade jag mig och sa: ”NEJ, jag tänker inte låta mig själv tänka de här tankarna.” Sedan fortsatte jag att föreställa mig det och uppleva känslorna som skulle dyka upp när jag kom hem och såg brevet ligga där på bordet. Den 28 mars 2008 fick jag ett telefonsamtal från min styvpappa. Han sa att jag ”GENAST” måste komma hem. När jag gjorde det såg jag brevet och kände precis som jag hade föreställt mig – fast ännu mer intensivt. Det stod ”Välkommen hem” i brevet. Starkare än så har jag aldrig velat något i hela mitt liv. Jag har aldrig VETAT något så säkert. Jag VISSTE att Notre Dame var rätt ställe för mig, att det var mitt hem (och jag antar att Gud och universum också visste det). Rachael, 18 år Indiana, USA

TS0159_TTP_01Pages_v10FA swe.indd 18

10-07-05 13.21.04


OM FÖR FATTAREN

Och hur kan den hjälpa dig?

Som producent för filmen The Secret lärde sig Paul Harrington grunderna av författaren till boken The Secret, Rhonda Byrne. Paul förändrade sitt liv och fick dessutom läsa tusentals brev från människor i hela världen som använt sig av The Secret för att börja leva sitt drömliv.

Om du har en dröm, en hemlig strävan, en brinnande längtan eller ett mål, men ingen aning om hur du ska förverkliga den eller det, är The Secret – Hemligheten för tonåringar något för dig. Hemligheten har redan visat miljoner människor världen över hur de ska förändra sina liv och förverkliga sina drömmar. Och nu kan du också uppleva detta.

Men det var Pauls egen tonårsdotter som inspirerade honom att använda sin kunskap och anpassa den till en målgrupp bestående av tonåringar. Med hjälp av The Secret – Hemligheten för tonåringar hoppas Paul att tonåringar över hela världen ska förstå vilken makt de har över sitt eget öde, så att de med självförtroende kan möta världen och skapa ett liv som är ingenting mindre än ett mästerverk.

HEMLIGHETEN FÖR

VAD ÄR DEN STOR A HEMLIGHETEN?

VILL DU VETA EN HEMLIGHET? Denna otroliga Hemlighet har länge varit eftertraktad, undertryckt, stulen och hållen som gisslan. Men redan på antiken kände faraoner, kejsare, filosofer och kungar till den och senare återupptäcktes den av forskare, uppfinnare och entreprenörer. Nu har den blivit känd för vår tids kungligheter – skådisar, artister, berömda författare och idrottsstjärnor.

Hemligheten ger dig makten att vara, göra och få allt du vill. Vi snackar om pengar, framgång, lyckade relationer, bättre hälsa och självförtroende ... allt du önskar dig. Det går att uppnå.

Det här är Hemligheten som har svept över världen och ändrat människors villkor. Hemligheten som väcker dina drömmar och bidrar till att de slår in. Hemligheten om hur man kan leva ett liv i överflöd och vara stark. Hemligheten om miljön, skolan och hur du lyckas som tonåring på 2000talet. Det här är DIN Hemlighet!

Det enda som krävs är att du upptäcker Hemligheten.

www.thesecrettoteenpower.com

ISBN 978-91-32-15901-5

TS0188TTP_SVTV02

Copyright © 2009 TS production LLC. genom TS Ltd., Luxembourg Branch.

HARRINGTON

www.thesecret.tv

PAUL HARRINGTON

Profile for Smakprov Media AB

9789132159015  

PAUL HARRINGTON INLEDNING HELT ENKELT Sedan, när du blev äldre, dök det upp en massa förvänt- ningar och krav och begränsningar. Du blev bom...

9789132159015  

PAUL HARRINGTON INLEDNING HELT ENKELT Sedan, när du blev äldre, dök det upp en massa förvänt- ningar och krav och begränsningar. Du blev bom...

Profile for smakprov

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded