Page 1

selma har myror i brallan mikael rosengren & m채rta lindqvist


Selma har myror i brallan Utgiven av Idus förlag www.idusforlag.se | info@idusforlag.se © Text: Mikael Rosengren © Illustration: Märta Lindqvist © Grafisk form och sättning: Sandra Stridh, Idus förlag Första upplagan Tryckt i Riga, 2014 ISBN: 978-91-7577-030-7


selma har myror i brallan mikael rosengren & m채rta lindqvist


Det här är Selma. Hon är i köket med storasyster Louise. Idag är det Louise som lagar middag. Laxbakelser och sås med röda prickar i. Selma tycker inte om laxbakelser och sås med röda prickar i. Hon vill ha köttbullar, potatismos och ärtor istället.


När de har satt sig vid bordet luktar Selma på såsen. Den luktar konstigt. Den ser konstig ut också. Bäst att inte smaka.


”Sitt still på stolen, har du myror i brallan?” säger mamma irriterat. ”Jag ska bara rädda nallen först!” svarar Selma. Hon tycker att det är svårt att sitta stilla. Det liksom kliar i hela kroppen.


Det är middagsdags och Selma kan inte sitta still. Mamma är irriterad och säger att Selma har myror i brallan. När Selma lite senare på kvällen letar efter myrorna får hon en idé som mamma sent ska glömma ... Selma har myror i brallan är en sagobok om att inte kunna sitta still. Att ha myror i brallan är också en av alla de konstiga saker vuxna säger till barn. Andra uttryck som du säkert känner igen är Vuxna behöver inte ha mössa och Borsta tänderna annars kommer tandtrollen. Mikael Rosengren och Märta Lindqvist har skapat Selma, en tuff och påhittig tjej som funderar över alla dessa knasiga uttryck. Selma har myror i brallan passar lika bra för barn som för knasiga vuxna.

ISBN 978-91-7577-030-7

9 789175 770307

www.idusforlag.se

9789175770307