Page 1


Läs mer om Lisa Bjärbo och Emma Göthner på rabensjogren.se

Rabén & Sjögren Box 2052, 103 12 Stockholm rabensjogren.se © Text: Lisa Bjärbo © Bild: Emma Göthner Formgivning: Pia Hinnerud Tryckt i Polen 2014 ISBN 978-91-29-69007-1 Rabén & Sjögren ingår i Norstedts Förlagsgrupp AB, grundad 1823


Lisa Bjärbo Emma Göthner


Ivar är nästan världsmästare på dinosaurier. Det är sant. ”Vad heter den här?” frågar pappa och håller upp ett litet plastdjur i luften. ”Diplodocus”, säger Ivar då. ”Och den här?” ”Velociraptor.”


”Oj, oj, oj”, suckar pappa. ”Vilka svåra namn.” Men Ivar tycker inte det är svårt med dinosaurier. Han tycker det är lätt. För han har övat i sitt Dinoland i säkert tusen timmar.


”Nu räcker det!” säger pappa när det har blivit mörkt på kvällarna. ”Nu stänger vi Dinolandet för idag, för nu är det natt. Nu ska dinosaurierna sova.” Då måste Ivar skynda sig att gå och lägga sig han också. Fast han kanske inte vill.


Som ikväll, till exempel. Ikväll vill Ivar inte sova. Det går bara inte. Han ligger där och tittar på mörkret i rummet. Genom en glipa i rullgardinen ser han månen som lyser på himlen. Och det finns stjärnor också. Ivar räknar dem tyst för sig själv. En, två, tre, fyra, fem, sex, sju. Och det är då han hör det.


Dinolandet är en låda där Ivars leksaksdinosaurier bor. Han har hur många som helst, och han kan namnen på dem allihop. En kväll när Ivar inte vill sova hör han konstiga ljud från lådan. Det krafsar och piper …

9789129690071