Page 1

UPPTÄCKARoch den okända kungens grav

Martin Widmark Britt Sternehäll


Rakel, Sara och Mats är på äventyrsbadet. – Vi leker att vi är upptäckare, föreslår Rakel. – Så kan vi paddla uppför den där floden, säger Mats. – Och hitta ett djur som ingen har sett förut, säger Sara.


Roland och hans busar ligger på en handduk och flinar. – Ni kommer 100 år försent, säger Roland. Allt är redan upptäckt. – Vi får väl se, ropar Rakel och vinkar till Roland. Rakel, Mats och Sara försvinner in i djungeln.


Nu blir Roland lite osäker. Tänk om det finns något som ännu inte är upptäckt? Då kommer ju Rakel att hitta det före honom.


Han pekar på luftmadrassen och säger: Vid alla kliande lusar kom mina tappra busar. Upp i kanoten så följer vi efter kanske kan vi hitta flygande kräfter. Den ena busen funderar en stund, sedan säger han till Roland: – Kräftor, heter det. Inte kräfter. – Tyst – inte ett knyst, befaller Roland.

Rolands ögon smalnar till springor när han väser fram: Så vi har herr Petimeter ombord – som ska märka alla mina ord. Om du inte lägger av med det där tugget får du börja jobba som fröken i plugget, och om det inte passar hur jag rimmar kanske det är bättre att du simmar. Sluta nu pladdra och börja paddla!


Rakel, Mats och Sara paddlar under ett vattenfall och kommer in i en djungel. Papegojorna skriker och inne p책 stranden ligger krokodilerna och lurar.


– Nu ska vi se om vi hittar något oupptäckt djur, säger Sara och spanar i kikaren. – Där! viskar plötsligt Rakel. Titta, bakom palmerna! – Den trehalsade giraffen! stönar Mats. Rakel och hennes vänner paddlar långsamt närmare. Men då ropar Roland bakom dem: Strunta i den där kolla i stället här! Här är ett djur som ingen visste fanns, långa ben, fina horn och ingen svans. När Roland skriker, blir den trehalsade giraffen rädd. Den springer iväg och … – Oj, säger Mats. Vi såg visst fel. Det var ju bara tre vanliga giraffer.

9789163860911  
9789163860911