Page 1

De behöver en trummis!

Torsten Bengtsson

Lea spelar ofta på pappas gamla trummor. Mest av allt vill hon spela i ett band. Hon vet några äldre tjejer som har ett band.

LEA SLÅR HÅRT

– en möjlighet för alla

9 789175 677224

Nypon förlag

Nypon förlag


Nypon förlag – en möjlighet för alla info@nyponforlag.se www.nyponforlag.se Titel: Lea slår hårt Författare: Torsten Bengtsson Illustratör: Jonas Anderson © 2017 Torsten Bengtsson, Jonas Anderson och Nypon förlag AB Första upplagan 2017 Antal sidor: 22 Lix: 12 Lättlästnivå: Från 8 år ISBN 978 91 7567 722 4 På vår hemsida finns arbetsmaterial till boken. Det är kostnadsfritt att ladda ner, utan kod eller inlogg.


Torsten Bengtsson

Lea slår hårt Illustratör: Jonas Anderson

Nypon förlag


I samma serie: Lea och snöbollskriget Lea spelar hockey Lea ringer 112 Lea slår hårt


Lea är ensam hemma. Hon är på sitt rum och spelar trummor. Det är pappas gamla trummor. När hon tänker på honom blir hon arg och slår extra hårt på trummorna. Pappa bor i en annan stad. Han har lovat att de ska träffas, men det blir inte av. Lea vill vara med i ett band, för det är inte kul att spela själv. På skolan går det två tjejer som har ett band. 3


Lea har sett på en lapp att de behöver en trummis. Bli trummis i vårt band. Ring Alma eller Moa. Lea har deras nummer i mobilen. Hon vill ringa, men vågar inte. Alma och Moa är flera år äldre än Lea. Tänk om de skrattar åt henne. Då kommer Morris, Leas svarta katt. Han stryker sig mot hennes ben. Lea tar upp honom i famnen. Han känns så mjuk. – Visst tycker du att jag ska ringa, viskar Lea. Morris jamar till svar. Det låter som ett ja. Så Lea gör det. Hon ringer. 4


5


6


– Det är Alma, svarar en röst. Lea får först inte fram ett ljud. Till slut säger hon sitt namn och att hon vill bli trummis. – Kan du spela? frågar Alma. – Jag har egna trummor, svarar Lea. – Då kan du få provspela. – När då? undrar Lea. – Nu! Kom hit! Du kan låna våra trummor, säger Alma. Lea vet var Alma bor. Hon tar på sig jacka och skor, låser och går iväg. Hon har en klump i magen av oro. Flera gånger vill hon vända och gå hem igen. Ändå fortsätter hon.

7

9789175677224  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you