Issuu on Google+

TENDENSER

NYHED

Dyreprint strik og armygrøn

PERSONLIG BRANDING

SS2012

Kan vores børns tøj fortælle hvem vi er?

Indkøb og dagbog fra messen

SÆSONENS KEY ITEMS

TENDENSER AW2011 No. 1

ok tober

201 1


R E DA K T ION Louise Hye, Ken Malec, Mathilde Blander Bjerregaard F OR S I DE F O T O fra Scotch Shrunk AW2011 kollektion A rt dire c tion it matters / F oto GR A F E R Barbara Hvidt, Anders Hald m.fl Ø v rige Sarah Malene Surel Mogensen, Iben Hesseldal m.fl. I S A M A R BE J DE M E D

No. 1 ME S SE DAGBO G S S2012 smaahjerter.dk køber ind til forår og sommer

I BE N & KON R A D

TENDENSER Armygrøn er ikke til at komme uden om denne sæson

Jeg er stolt af at kunne præsentere dig for Cosmo Kids’ første udgave. Hver måned vil vi vise dig de nyeste tendenser inden for børnetøj, give dig inspiration til børnenes outfit - hvordan du kan mikse de forskellige styles og give dig brugbar viden om forskellige materialer og mærkninger inden for både tøj og fodtøj til børn.

SCOTCH SHRUNK & SCOTCH R’BELLE Cool hollandsk mærke til seje drenge og piger PURPLE RAIN & LE GRAND BLEU Alt i lilla og blåt PERSONLIG BRANDING Kan vores børns tøj fortælle, hvem vi er?

I N DK ØBE R O G E J E R A F w w w. sm a a hje r te r.d k MOR T I L KON R A D, 2 Å R .

OVERGANGS’ Lækkert fodtøj til overgangsperioden

M I N E FAVOR I T T E R I OK T OBE R

TENDENSER Go WILD ALT TIl BABY Efterårets skønneste ting til den lille dreng eller pige UBANG BABBLECHAT Efterårets kollektion er en hyldest til den frie og tøjlesløse leg TENDENSER Strik anno 2011

Phister & Philina vinterjakke 499 kr.

Wheat vanter 199 kr. Petit by SS støvler 749 kr.

Mini a ture cardigan 369 kr.

Ubang bukser 149 kr.

Katvig taske 299 kr.


CPH KIDS FASHION FAIR / CIFFKIDS

Autumn & Winter 2011

Farver & Striber

Messe dagbog SS2012 I BE N O G M AT H I L DE sm a a hjer ter.d k

Ballerina LOOK


11:30

10:00 Vi ankommer til Carlsberg, hvor vi i dag skal besøge messen CPH Kids. Friske (det skal man vist være, når man først møder kl. 10!) og spændte på alle de kollektioner, vi skal se i de kommende dage. Der er selvfølgelig kø, da vi ankommer, men efter lidt venten får vi vores armbånd på, og modtager også en goodiebag med lækre børnemagasiner i, yes! (vi bliver dog senere lidt trætte af dem, da de er ret tunge at slæbe rundt på). Vi starter med at gå en runde på messen, for lige at orientere os, og finde ud af hvor alting er. Der er et væld af farver, små og store stande med iderige opsætninger, og overalt på messen er der lavet flotte kreative indslag. På vores rundtur møder vi mange af sælgerne fra de forskellige mærker, så det bliver til en del snak og gensynsglæde undervejs, og turen tager derfor lidt længere tid end vi lige havde planlagt. Vi får dog også tanket op med kaffe undervejs fra den hyggelige kaffevogn –kaffe og sukker er meget vigtige messeindgredienser...

I Danmark er der to børnetøjsmesser. CPH Kids, der foregår i Carlsbergs gamle tappehaller, og CIFF Kids i Bella Centret på Amager.Messerne finder sted 2 gange om året. I august indkøbes næste års sommerkollektioner, og i februar indkøbes kollektionerne til næste vinter. Fra Smaahjerter.dk var vi på messen i august 2 indkøbere; Iben, der er indkøbsansvarlig og ejer af Smaahjerter.dk, og Mathilde, der er marketingsansvarlig.

Vores første planlagte indkøbsmøde er med BangBang Cph, som har den fineste lille stand dekoreret med lækre papirfolderier. Det er den ene halvdel af designerduoen, Louise, der fremviser kollektionen. Vi snakker dog en del til at starte med. Det er et halvt år siden vi sidst sås, så vi skal jo lige høre hvad der sker hos hinanden. Jeg snakkede med Louise om en artikel (til dette magasin - så I senere på efteråret kan få lov, at stifte nærmere bekendtskab med mærket og duoen bag), og fik kigget lidt på deres billeder, så jeg ved hvad vi har til vores nyhedsbreve osv. Og nu når vi endelig til det, det hele drejer sig om; tøjet! Kollektionen hænger på to stativer, og vi begynder at bladre igennem den, tage favoritterne frem, og snakke detaljer og farver Kollektionen er mere lys og farverig end vi har set tidligere fra BangBang Cph. Der er de skønneste sweatkjoler med pailletter og sløjfer, seje t-shirts med indbygget butterfly eller pailletslips –så kan man godt gå til fest i t-shirt! –og vi har virkelig svært ved at vælge noget fra, så vi ender med næsten at købe det hele. Pludselig ser vi at klokken er blevet mange, og det er tid til vores næste møde! Vi får hurtigt pakket sammen, og drøner videre mod en sand farveeksplosion….


13:00 Vi ankommer til Smallstuffs stand, der er helt overvældende – som at træde ind på tre børneværelser på én gang! Her står børnesenge og barnevogne redt op med sengetøj, puder og tæpper i skønne farver, reoler der bugner af legetøj og midt i det hele et kæmpe stativ med tøj i flere etager. Det er Sisse (ejer og designeren bag Smallstuff) der tager i mod med store knus og masser af snak. Sisse byder heldigvis på lækker frokost –vi er ved at være godt sultne! Mens vi spiser kigger vi på strømper, og snakker en del. Vi får også besluttet hvor meget sengetøj, vi skal have leveret i november -til julesalget- den er svær, for hvor mange ønsker sig mon sengetøj i år? Derefter tager vi fat på tøjet. Sisse viser frem, og fortæller og forklarer om de mange måder tøjet kan kombineres på. Der er masser af bodyer, t-shirts, nattøj og undertøj i flotte nye farver. Derudover har Sisse også lavet en strikkollektion til baby, bestående af bukser, cardigans og kjoler –og de matcher selvfølgelig perfekt til de stribede bodyer, virkelig fint! Midt i det hele ankommer vores egen Sidse (lidt navneforvirring her, men vi har altså også en Sidse hos Smaahjerter.dk), der er blevet færdig med at få

17:05 sendt dagens ordrer afsted. Hun kommer lige i tide til, at hjælpe med beslutningerne om, hvilke farver vi skal have de forskellige styles i –og det er svært, for det hele passer jo så fint sammen! Derefter kommer den rigtig svære opgave, hvor vi skal lægge tal på -altså bestemme hvor mange styks vi skal have af hver. Store beslutninger. For hvor mange bodyer, t-shirts og cardigans har I egentlig tænkt jer, at købe til næste sommer? Tiden flyver, og vi snakker vist lidt for meget, så pludselig er det blevet tid til vores næste møde. Stress! - for vi er jo ikke færdige her! Det ender med at vi deler os, så Iben og Sidse (altså vores Sidse), smutter videre til vores næste møde, hos Okker Gokker, mens jeg bliver hos den anden Sisse og får afsluttet de sidste ting –vi skal nemlig også lige nå at snakke lidt om kommende kampagner osv.

Kun 5 minutter forsinket ankommer jeg til Katvigs stand, hvor Iben og Sisse også netop ankommer fra det andet møde. Her møder vi Anja fra Babyfryd.dk, som vi lige får en hyggelig sludder med, inden vi kaster os ud i det næste indkøb. Vi breder hele kollektionen ud på gulvet, for at danne os et overblik. Der står bare SOMMER skrevet henover det hele, med skønne kjoler, shorts, kortærmede rå t-shirts - vi får købt et lækkert udvalg, der bare passer perfekt til varme feriedage. Efter kollektionen har Christina dog liiige lidt mere hun skal vise os. Katvig har lavet en ny basiskollektion bestående af ensfarvede bodyer, t-shirts og undertøj i den lækreste økologiske kvalitet samt fine stofbleer med mikroæbler. Det kan vi selvfølgelig slet ikke stå for, så det må vi også have til shoppen. Det bliver købt, og I kan godt begynde at glæde jer, for det kommer allerede hjem i november! Vi er trætte og ømme i fødderne efter en lang dag, hvor vi har kigget, snakket, gået, tænkt og truffet store beslutninger om styles, farver og mængder. Vi vender snuderne hjemad, og glæder os til de følgende dage, hvor vi skal se på endnu flere lækre sommervarer!


CPH KIDS FASHION FAIR / CIFFKIDS CPH KIDS FASHION FAIR

“I de følgende dage besøgte vi bl.a. Soft Gallery, Cupcake, Gro, Noa Noa miniature, Ver de Terre, Phister & Philina m.fl., så et fantastisk modeshow i Bella Centret og nåede også en enkelt messefest, hvor vi slappede lidt af med vores kolleger i branchen. Alt i alt fire spændende, sjove og hårde dage, som vi næsten ikke kan vente med at gentage til februar…”

CIFF KIDS


Danefæ vinterjakke 899 kr.

Danefæ sweatshirt 349 kr.

Milibe sweatshirt 279 kr. Scotch Shrunk bukser 599 kr.

Petit Bateau bluse 309-339 kr.

Petit Bateau bluse og Mini Nümph jeans - Sæt den pink bluse sammen med et par armygrønne jeans for et cool og enkelt hverdagslook.

Mini Nümph jeans

Soft Gallery sweatshirt 399 kr.

- Drengene får desuden også lækkert camouflageprint, som både gør sig godt i modeland og når man leger gemmeleg!

Gro vest - Vesten er fantastisk i overgangsperioden, og er på kølige dage skøn med en navy sweater under.

ARMY

En af de helt store farver denne sæson er armygrøn, der ses overalt på bukser, overtøj, bluser og fodtøj. Brug den mørke farve sammen med navy, mørk denim, pink eller lilla eller kast dig ud i at mikse forskellige nuancer i et lækkert tone i tone look fra top til tå.

Hunter korte gummistøvler 799 kr.

Mini a Ture fløjlsbukser


Scotch Shrunk drengen er cool som sin far men samtidig funky og afslappet. Han er en ener, han tør og han synes det er smart at style sit tøj med lag på lag tilsat seler, bedstefarhat eller chunky strikvanter.

Scotch Shrunk

Første gang det hollandske modefirma Scotch & Soda lancerede drengelinien Scotch Shrunk, valgte de at spille wild card ved at krympe deres herretøj til drengestørrelse. De spillede dog ikke fallit, men fik i stedet opbygget et cool drengemærke, der i dag har opnået stor international succes som et nyskabende, kvalitetsbestemt og sågar trendsættende brand.


R’Belle pigen er indbegrebet af et chickt

pariserlook med aner til at kunne slippe ”the boy in her” løs hvornår det skal være. Hun er stilfuld men afslappet, en rå rebel men altid yndig klædt i tunge lækre strik, sorte og hvide nuancer mikset med et splif af en kraftig farve tilsat hippy headbans eller en filtet hat.

Scotch R’Belle

Pigerne skulle ikke snydes for at iklæde sig mindst ligeså lækkert tøj, så i foråret 2011 nyudklækkede modefirmaet pigebrandet Scotch R’Belle. Shrunk og R’Belle har først lige indtaget børnemarkedet, men har i den grad gjort det med stil. De kan nå nye højder i de kommende sæsoner, og vi kan kun vente med spænding på hvad de to hollandske brands har at byde på.


2

1

2

3

1

5

4

4

PURPLE RAIN

6

5

8

7

3

LE GRAND BLEU

Katvig AW 2011

6

9

1. Milibe cardigan 449 kr. / 2. Melton hjemmesko 139 kr. / 3. Ver de Terre fleece jakke 499 kr.

1. Smallstuff t-shirt 99 kr. / 2. Melton hjemmesko 139 kr.

4. Mini a Ture flyverdragt 1.099 kr. / 5. Roommate junior sengetøj 449,00 / 6. Danefæ jakke 899 kr.

3. Ver de terre flyverdragt 1.299 kr. / 4. Katvig suttekæde 69 kr.

7. Katvig kjole 399 kr. / 8. Danefæ rygsæk 199 kr. / 9. Småfolk kjole 349 kr.

5. Danefæ net 175 kr. / 6. Småfolk t-shirt 199 kr. / 7. Kulör jeans 349 kr.

7


Mini Rodini AW2011 FOTO: Mini Rodini

Milibe AW2011 FOTO: Milibe

af Sarah Malene Surel Mogensen

Personlig

BRANDING? K an vores børns tøj fortælle, hv em v i er?

H&Ms bu d på festt øj anno v interen 2 011 / FOT O: HM

: Lanvin/PR 011 / FOTO 2 W A t n fa n Lanvin E

Hvilken betydning har det, hvilket tøj vi putter vore poder i? Og hvor meget tænker du over, de signaler dit barn udsender, i det tøj du har iklædt det? Børnenes tøj siger meget om os som forældre, mere end man måske lige umiddelbart skulle tro… Den 15. juli i år bragte Politiken. dk en artikel om en udenlandsk tendens under titlen: ”Ny trend – pimp dit barn”. Artiklen har et billede fra Lanvins børne-

tøjskollektion, hvor 2 små piger sidder i festkjoler, og ser lidt betuttede ud. Umiddelbart kan man føle sig provokeret af billedet. Det er nemlig ikke et billede vi er vant til at se, når det handler om børn og mode - der er ikke mange glade børnesmil- det er nærmere et look vi er vant til at se på voksne modeller. Der er dog flere aspekter i denne artikel, som det er værd at lægge mærke til. Tendensen som omtales, er nemlig at flere store

modehuse har set et marked i, at designe børnetøj der afspejler voksenmoden - også rent prismæssigt. Det er ikke noget nyt, at børnetøjsmarkedet har været i stigende vækst de seneste år. Hvis vi ser på vores eget marked, det danske, ser vi flere og flere nye tøjmærker til børn, samtidig med at en del af virksomhederne også har stor succes i udlandet. Trods krisetider er der salg i børnetøjet. Men hvad er det der ligger bag denne tendens?

Og hvorfor er det vigtigt for os, at vores børn har et specifikt tøjmærke på?

Personlig branding og fælles fortælling Grundlæggende har vi i vesten, i de sidste mange årtier, været vant til at få dækket vores mest basale behov som mennesker; tøj på kroppen, tryghed og følelsen af at høre til. Så i et samfund hvor vi lægger stor vægt på at være os selv og være individuelle, skaber vi igennem den rette uddannelse, job, bolig,

partner osv. en personlig branding, og med vores familie en fælles fortælling. Alt hvad vi foretager os, har en symbolik der taler til omverdenen om, hvilke værdier vi værdsætter, og hvilke værdier vi lever efter. Det vil sige, at det tøj vi iklæder vores børn og de værdier tøjet udtrykker, også bliver opfattet som et spejl af forældrene. I forhold til familiens samlede fortælling passer tingene derfor sammen, hvis vi eksempelvis er optagede af økologi, og derfor

også vælger børnenes tøj, så det udstråler dette. Vi kan også gennem påklædning af vore børn, udtrykke at vi er succesfulde som forældre, når vi bruger tid på, at udvælge det helt rigtige tøj til børnene, så de fremstår som vi ønsker det. Familiens samlede fortælling bliver derved et statement udadtil. >>


BangBang Cph AW2011 FOTO: BangBang Cph

En udenlandsk tendens? Det er måske netop her, at den føromtalte artikel er relevant. Lanvin er ikke de eneste på markedet, der i stor stil satser på børnetøjet. Mærker som Stella McCartney og Gucci, Acne, Isabel Marant og Marc Jacobs er bare et lille udpluk af designermærker til børn. Mange tænker måske, hvorfor købe så dyrt tøj til børnene, når tøjet jo alligevel bliver beskidt og slidt? På den anden side er mange børn i dag født i et enormt økonomisk opsving, og selvom vi i de sidste par år har oplevet nedturen med, er vi måske alle blevet vant til at kunne købe de ting vi vil og har lyst til… Børn har generelt også mere at sige i vores dagligdag, når det handler om forbrug. De er med til at tage store beslutninger, når der skal købes ferie, elektronik og andet. Børnenes individualitet er en vigtig værdi for os, og vi hører på, hvad de har at sige. Måske er det også derfor, at flere og flere børn tidligere går op i, hvad de har på og hvad de kan lide. Tendensen til at købe det dyreste designertøj til vores børn, er måske ikke så stor herhjemme endnu, men hvis vi nu havde penge og nok af dem, har vi vel alle en tendens til at tænke, at vores lille guldklump kun fortjener det bedste? Priserne hos de danske børnetøjsdesignere er knap så høje som hos de helt store internationale designhuse, men stadig er det langt fra alle, der har råd til

at købe hele efterårsgarderoben hos det danske favoritmærke. Derfor er der mange forældre der, ligesom med deres egen garderobe, vælger at købe nogle få dyre stykker designertøj, og derefter supplerer op hos eksempelvis H&M og i supermarkedernes tøjafdelinger.

Konsekvensen Med denne tilgang til tøj er det måske ikke overraskende, at det faktisk er mødrene der introducerer børnene for mærker og mærkevarer. Tessa Gjødesen, der har skrevet en ph.d. afhandling om børn og forbrug, har undersøgt flere elementer, når det kommer til børn som forbrugere. Blandt andet at børn lærer om forskellige mærker, primært fra mor, men at mindre børn også lærer om brands fra større søskende.

Mange tænker måske, hvorfor købe så dyrt tøj til børnene, når tøjet jo alligevel bliver beskidt og slidt.

Hun har også klarlagt, at det paradoksalt nok ikke er normalt at tale om forbrug og betydningen af forbrug i familien, hvilket betyder at børnene ikke lærer, at se med kritiske øjne på reklamer og brands, og derved lettere bliver påvirket. Måske er det på tide at vedkende os realiteterne. At vi godt kan lide lækkert tøj til vores børn, at vi køber det og at tøjet har en vis symbolik. Men også at vi bliver nødt til, at tage ansvaret på os og være bevidste om, hvad det er vi fortæller vores børn, når vi forbruger.

*

Small Wings AW2011 / FOTO: Small Wings


Petit by Sofie Schnoor gummistøvler 299 kr.

Bundgaard gummistøvler i mørkeblå 249 kr.

Bundgaard gummistøvler i petroleum 249 kr.

Bundgaard gummistøvler i lilla 249 kr.

OV ERGA NGS’ Lækkert fodtøj til overgangsperioden fra byMOTT, Petit by Sofie Schnoor, Hunter, Palladium og Bundgaard

Hunter gummistøvler i sort 549 kr.

Petit by Sofie Schnoor støvler i sølv 749 kr.

byMOTT ørkenstøvler i lilla 499 kr.

byMOTT ørkenstøvler i beige 499 kr. Petit by Sofie Schnoor støvler med stjerne 749 kr.

Palladium støvler i sort kanvas 499 kr.

Palladium støvler i khaki kanvas 499 kr.

Palladium støvler i grå kanvas 499 kr.

Petit by Sofie Schnoor støvler i sort 749 kr.


Soft Gallery nederdel 399 kr.

Mini Rodini fake fur jakke 599 kr.

Mini Rodini fake fur nederdel 289 kr.

Grrr....

Mini Nümph t-shirt 199 kr.

GO WILD! Lige rundt om hjørnet lurer masser af vilde dyr, der bare venter på at springe ud i efteråret. Leoparder, tigre og jaguarer kæmper om, at blive en del af dit yndlingsoutfit. Hvis du tør kan du gå all-in med den fantastiske flyverdragt oversået med leopardpletter, eller hvis det er lige vildt nok, kan du bruge de fine plettede strømpebukser til en ensfarvet kjole.

Soft Gallery sweatshirt 449 kr.

Mini Rodini flyverdragt 1.225 kr.

www.minirodini.com

Strømpebukser fra Popupshop 129 kr.

Småfolk t-shirt 249 kr.

Popupshop buksedragt 419 kr.


2

1

A LT T IL BA BY 1. WHEAT Body 99,00 / 2. Katvig baby sengetøj 349,00 / 3. Melton Elefanthue 199,00 / 4. Melton Luffer 69,00 / 5. Petit by Sofie Schnoor hjemmesko 249,00 / 6. Smallstuff vest 249,00 / 7. Green Cotton heldragt 279,00 / 8. Katvig puslepudebetræk 229,00

5

7

3+4

8

Milibe AW 2011

6


UBANG babblechat

UBANG BABBLECHAT

handler om fri fantasi, sjov og ballade! Efterårets kollektion er en hyldest til den frie og tøjlesløse leg, og et mylder af både godmodige og frække dyr har fundet vej ind i mærkets sprælske univers, sammen med nogle af cirkusmanegens største stjerner. En krokodille viser tænder, når barnet hæver armen, og på maven af en kjole hilser en adræt cirkusprinsesse fra ryggen af sin vilde hest.


FOTO: BarBARA hvidt


Huttelihut cardigan 799 kr.

GRO AW2011

Stella Mc Cartney AW2011

Smallstuff futter 149 kr.

Noa Noa Miniature AW2011

Smallstuff hjelm 149 kr.

STRIK

Huttelihut halstørklæde 799 kr.

Strik er et must denne sæson. Gå efter grove strukturer og flotte mønstre, der leder tankerne hen på hyggelig hjemmestrik (man må jo gerne snyde lidt). Brug strikken til jeans eller baggy leggins for en lidt rå stil eller over søde kjoler i bomuld for et lækkert boheme look.

Smallstuff futter 14

9 kr.

Mini

.

29 kr

nter 1

h va Nümp

Scotch Shrunk hue 239 kr.

Noa Noa Miniature cardigan 329 kr.

Norlie vest 649 kr.

Noa N

oa Min

iature

strikso

kker 7

9 kr.

Gro hue 229 kr.

Scotch Shrunk vanter 189 kr.


GLÆD DIG TIL NÆSTE UDGAVE. UDKOMMER I SLUTNINGEN AF NOVEMBER

FESTLIGT TEMA

Cosmo Kids / smaahjerter.dk tager forbehold for tastefejl, prisændringer og udsolgte varer, alle priser er inkl. moms i DKK

It’s party time

FOTO: BANGBANG CPH

Vi SES i SHOPPEN

www.smaahjerter.dk


Cosmo Kids No. 1