Page 1

HELSINKI OUTSIDERSIN KAUSIJULKAISU 2012-2013

MAGAZINE #2

Juniorit vailla vertaa…


2


Sisällysluettelo Tervetuloa kaikille kauden 2012-2013 finaaliturnaukseen! .......5 Helsinki Outsiders Red .........................................6 Valmentajan nurkka ............................................10 Helsinki Outsiders White ......................................11 Helsinki Outsiders Juniors ....................................17 Helsinki Outsiders Roemer Cupiin ..............................21 Otteluohjelma .................................................22 Maaliviivalla – Tero Kokko ....................................25 In Memoriam ...................................................27 Maajoukkue on suunnannut katseet kohti Saksaa .................33

3


Raikukuja 2, Martinlaakso, Vantaa | www.martinkunto.fi

Satukuja 1, Matinkylä, Espoo | www.matinkunto.fi Soita Tuomo 0500 452 165 tai Kaarel 040 566 2304 Fysikaaliset hoidot, fysioterapia, myös kotikäynnit! Kuntosali, akupunktio ja lymfaterapia. Tarjoamme myös opastusta kuntoutushakemuksen täyttämisessä. Muut toimipisteemme sijaitsevat: Espoon Suvelassa, Katajanokalla sekä Fuengirolassa, Espanjassa

4


Tervetuloa kaikille kauden 2012-2013 finaaliturnaukseen! Kausi alkoi hyvin sekavissa tunnelmissa. Olimme menettäneet kesälomalla tärkeän pelaajan, tulevan legendan Toni Edelmanin. Tämä Korson Kanuunanakin tunnettu tykki lähti tuonpuoleiseen jättäen monen ystävän, pelaajan ja valmentajan sieluun tyhjän olon. Oli kerättävä ja kasattava itsensä sekä jäljellä olevat pelaajarivistöt. Meitä tuntui olevan niin vähän. Jos tilastot jatkavat tällaista kulkua, parin kauden päästä seuramme olisi kadonnut luonnonvara. Ryhdyin tuumasta toimeen ja johtoryhmän tuella laitoimme Helsinki Outsiders Juniors -toiminnan pyörimään. Pahoittelut vielä kerran, että tämä nuorten sarjaan ilmoittaminen oli niin viime tingassa. Ja kiitokset kaikille, jotka mahdollistitte heidän aloittaa kilpailutoiminnassa heti samana syksynä. Siis sponsoreille: IltaSanomat, Power Stick Oy, Yliopiston Apteekki, Woimapaino Oy ja Citycon Oy. Sekä tietysti kanssakilpaileville seuroille ja joukkueille, jotka joustitte ymmärtäen. Nyt kaikki joukkueet ovat käyneet Vaasassa, Helsingin Tapanilassa ja Oulussa taistelemassa runkosarjan otteluiden kanssa. Tilanne Finlandiasarjassa on hyvin kutkuttava. Parin pisteen eroilla ratkaisut sarjan herruudesta ja välieräpaikoista käydään vielä lauantaina pelattavissa runkosarjan otteluissa. SM-sarjassakaan lauantain pelit eivät ole turhia. Tippuuko Merikoski musta vai Helsingin Räiske välieräpaikoilta? Tulkaa kannustamaan Juniorsille kauden ensimmäinen voitto! Heidän toistensa tsemppaaminen on vain opettanut meitä vanhempia ”sennuja”. Sunnuntain aloittaa klo 12 karvas kamppailu, kun Outsidersin Red ja White kohtaavat toisensa. Vain toinen pääsee finaaliin ja toisen on taisteltava pronssista tappion jälkeen. Tarkemmat peliaikataulut löytyvät tästä lehdestä keskiaukeamalta. Pelien välissä voi käydä ulkoilemassa sivulta 28 löytyvän kartan kanssa ja muistamassa Legenda Edelmania.

Tonia kaiholla ja keväisellä lämmöllä muistaen, Saila, joukkueenjohtaja

5


Helsinki Outsiders Red Eemeli Mattila Petri Matikainen (C) Mikael Jordan Miika Riikonen Sampo Luumi Ella-Riikka Isometsä (A) Pyry Niemelä

#7 #8 #13 #33 #81 #88 #90

Mika Borg Jaakko Linkoheimo

valmentaja valmentaja

(t-stick) (t-stick) (t-stick/maalivahti) (t-stick)

Eemeli Mattila #7 2. kausi Outsidersissa Nyt kannattaa alkaa hamstrata hattuja kaupoista, sillä Johtaja Mattila tehtailee hattutemppuja siihen tahtiin että kohta loppuvat kesken. Ilmiömäinen syöttökone, jäätävä viimeistelijä, Hossin hiomaton timantti ja tulevaisuuden tähtipelaaja.

Petri Matikainen #8 3. kausi Outsidersissa Petri Matikainen on sähköpyörätuolisalibandyn menestynein suomalaispelaaja yhdeksällä (9) Suomen mestaruudella, parilla parhaan mailapelaajan palkinnolla sekä mm-pronssilla. Tämä Redin kapteeni johtaa joukkojaan esimerkillä, haluten kokoajan kehittyä itsekin lisää. Taktiset kuviot ja spekulaatiot ovat Peten erikoisalaa. Omistautuu Redille ja koko lajille täysin.

6


Mikael Jordan #13 4. kausi Outsidersissa Miksu on nuoresta iästään huolimatta kokenut pelimies, meriitteinä on sekä SM-sarjan parhaan t-stick -pelaajan palkinto että maajoukkuekokemus EM-kisoista -05. Miksua parempaa pelikaveria saa hakea, hän pelaa aina mielessään voittaminen. Jokaisessa ottelussa kaikkensa antava pelaaja, joka tulee hyvin toimeen kaikkien kanssa.

Miika Riikonen #33 11. kausi Outsidersissa Lajin legenda Miika Riikonen T-stickailee punaisissa toista vuottaan. Varmojen blokkien lisäksi Miika käyttelee stickiään käsimailan tarkkuudella, ja lienee vain ajan kysymys koska pistetili avautuu.

Sampo Luumi #81 11. kausi Outsidersissa Sampo on salibandypiireissä jo kokenut kehäkettu. Redin maalinsuulla hän on varma ja luotettava kuin Kiinan muuri. Joukkueen ei tarvitse pelätä, sillä kaikki tietävät, että Sampolle ei helppoja maaleja tehdä. Hän on kaiken kokenut maailmanmatkaaja, joka ei tiukoissa peleissä hermoile.

7


Ella-Riikka Isometsä #88 5. kausi Outsidersissa Ellaa voi kuvata pelaajana vain yhdellä sanalla: täydellinen. Maajoukkueen kapteeninakin toiminut Ella tekee kentällä käytännössä mitä haluaa. Puolustajana kivikova, hyökkääjänä tyly ratkaisija. Ruokkii syötöillään maalipyssy Mattilaa. Maailman parhaimmat maalivahditkaan eivät Ellan läpiajoja ja rankkareita ota kiinni. Kova kilpailija, jonka voitontahto on mieletön. Ella toimii tällä kaudella Redin varakapteenina.

Pyry Niemelä #90 12. kausi Outsidersissa Jokaisen T-stick -pelaajan esikuva Pyry Niemelä osoittaa jälleen, että vanha koirakin oppii uusia temppuja. Tämä Usain Boltin nopeudella sekä Forrest Gumpin tarkkuudella ja reaktioilla varustettu mies voisi kirjoittaa kirjan Sun Tzu’s Art of Salibandy milloin tahansa.

Mika Borg 6. kausi Outsidersissa Bori on vastavalmistunut kauppatieteiden maisteri, joka omaa rautaisen ja menestyksekkään valmentajakokemuksen HOS:in joukkueessa. Hänen vahvuutensa ovat taktinen silmä, pelaajien motivointi ja ääretön pilke silmäkulmassa. Vapaaajallaan Bori pelaa futista Malmin palloseurassa III-divisioonassa ja pyörittelee vinyylejä olohuoneessaan Vallilan sydämessä.

8


9


Valmentajan nurkka On taas tullut aika toivottaa teidät kaikki lämpimästi tervetulleiksi Helsinki Outsidersin järjestämään turnaukseen. Tämän viikonlopun aikana panokset nousevat huippuunsa, kun sekä SM-sarjassa että Finlandia-sarjassa mitellään tämän kauden parhaan joukkueen tittelistä. Toivotankin heti aluksi onnea kaikille pelaajille ja heidän taustajoukoilleen viikonlopun taistoihin. Kun mietin kuluvaa kautta Helsinki Outsidersin osalta, niin kausi on tuonut meille joukkueen kanssa toimiville paljon ilon hetkiä, mutta myös valitettavasti surun hetkiäkin. Tonin menettäminen kauden kynnyksellä oli raskas isku joukkueellemme, koska Toni oli paitsi erinomainen pelaaja, niin myös erittäin pidetty kanssapelaaja joukkueessamme. Vaikeasta kauden alusta huolimatta kauteemme on mahtunut myös paljon positiivisia asioita. Erityisesti juniorijoukkueen perustaminen kauden aluksi on ollut tervetullut askel seurallemme. Kun viime kaudella vain Halti edusti nuoruuden intoa seurassamme, niin tällä kaudella HOS:n väreissä pelaa lähes kymmenen eriikäistä tulevaisuuden lupausta. Junioreiden lisäksi uusia tuulia seuraamme on tuonut myös hyvän ystäväni Jaakko Linkoheimon palkkaaminen junioreiden valmentajaksi. Jaakon osaavassa valmennuksessa juniorit ovat kehittyneet valtavasti, vaikka se paljon odotettu voitto antaa odottaa itseään. Toivotan vielä kertaalleen kaikki tervetulleeksi nauttimaan hyvä tasoisista peleistä! Vauhtia ja tunnetta ei peleistä varmasti tälläkään kertaa puutu! Mika Borg Valmentaja Helsinki Outsiders

10


Helsinki Outsiders White Joosa Kurvinen Marita Tiri Saila Luumi Atso Ahonen Vesa Seppänen (A) Mika Vimpari Olli Palonen (C)

#5 (t-stick) #9 (t-stick) #11 #17 (t-stick/maalivahti) #18 (t-stick) #29 #91

Mika Borg Jaakko Linkoheimo

valmentaja valmentaja

Joosa Kurvinen #5 4. kausi Outsidersissa Joosa on ylivoimaisesti Whiten älykkäin pelaaja, ja sen huomaa. Timantinhiojan tarkkuudella operoiva t-stick -taituri on ehdoton tulevaisuuden lupaus, jolla on edellytykset kohota jopa kansainväliselle tasolle. Kovat peliotteet eivät jää pelaajilta huomaamatta: vastustajat inhoavat, omat rakastavat. Joosan voi heittää kentälle mille pelipaikalle tahansa, pelitilanteesta riippumatta. Taso on korkea, aina.

11


Marita Tiri #9 5. kausi Outsidersissa Nakke on valmentajan luottopelaaja, hän täyttää roolin kuin roolin vuosien varrella kertyneellä pelivarmuudella. Sanavalmis nainen osaa myös sivaltaa vastustajia sanansäilällä, jos sille on tarvetta. Nakke on Whiten joukkueen ikänestori, jota kaikki kuuntelevat. Hossin ahkerin harjoittelija, häneltä ei jäänyt syyskaudella yhdetkään harjoitukset väliin. Nakke on myös suomalaisen sähkärifutiksen edelläkävijä ja puolestapuhuja.

Saila Luumi #11 8. kausi Outsidersissa Kenttien kruunaamaton kuningatar kiertelee tänä vuonna karusellia valkoisiin pukeutuneena, saaden vastustajien päät totaalisen pyörälle. Ensimmäistä kertaa joukkueenjohtajamme puolustaa eri maalia kuin aviopuolisonsa.

Atso Ahonen #15 2. kausi Outsidersissa Atso pelaa spt-säbää nyt yhdeksättä (9.) kauttaan ja kentällä kokemus näkyy. Tämä erinomaisella pelisilmällä ja kommunikaatiotaidoilla varustettu Whiten veräjänvartija vaikuttaa paitsi Whiten, myös maajoukkueen puolella.

12


Vesa Seppänen #18 10. kausi Outsidersissa Vesa on viime vuosien aikana tullut ryminällä MAAILMAN t-stick -eliittiin. Kentällä armoton, kovaa pelaava Vesa on Whiten kantavia voimia. Varakapteenin virkaa tällä kaudella hoitava stikkari valittiin viime kaudella SM-sarjan parhaaksi t-stick -pelaajaksi. Samalla kaudella taskuun tarttui myös Euroopan mestaruuskisoista pronssimitali. Vesan ura huipulla on vasta aluillaan, ja hän tulee dominoimaan pelikenttiä vielä monia monia vuosia.

Mika Vimpari #29 3. kausi Outsidersissa Mika on kovalla ja tarkalla laukauksella varjeltu Whiten salainen ase. Hyökätessä hän on puhdas sniper-pelaaja, puolustaessa hän ei pelkää mitään eikä ketään. Mika on ihanteellinen joukkuepelaaja, joka täyttää valmentajan jokaisen toiveen. Kehittyminen on viimeaikoina ollut silmiinpistävää.

13


Olli Palonen #91 8. kausi Outsidersissa Hossin suvereeni maalitykki Olli “Opa” Palonen pistelee jälleen palloa verkkoon tahdilla joka jättää maalisummerin äänen soimaan jokaisen katsojan korvissa vielä pitkään pelin jälkeen. Tänä vuonna Opa ottaa myös vastuun valkoisten kapteenina ja tekee kaikkensa siivittääkseen joukkueen toiseen peräkkäiseen mestaruuteen.

Mika Borg 6. kausi Outsidersissa Bori on vastavalmistunut kauppatieteiden maisteri, joka omaa rautaisen ja menestyksekkään valmentajakokemuksen HOS:in joukkueessa. Hänen vahvuutensa ovat taktinen silmä, pelaajien motivointi ja ääretön pilke silmäkulmassa. Vapaaajallaan Bori pelaa futista Malmin palloseurassa III-divisioonassa ja pyörittelee vinyylejä olohuoneessaan Vallilan sydämessä.

14


15


16


Helsinki Outsiders Juniors Joona Pöysäri Kalle Hänninen (A) Onni Martikainen Halti Toppinen (C) Joel Hämäläinen Daniel Wickstrand Eero Pokki Samu Kananen Roberto Makwala Aapeli Paunio

#6 #10 (t-stick) #13 (t-stick/maalivahti) #16 #19 #21 #95 #96 (t-stick)

Jaakko Linkoheimo

valmentaja

Joona Pöysäri #6 1. kausi Outsidersissa Joona on tullut vahvistamaan Juniorseja. Hän osoittaa HOS-asennetta Mansesta käsin. Saa nähdä mitä tulevaisuus tuo?

Kalle Hänninen #10 1. kausi Outsidersissa Kalle on parina vuotena ollut TPS:n puolustuksen takuumies. Tälle kaudelle hän siirtyi Outsidersin riveihin ja tuo joukkueen kokeneimpana pelaajana henkistä voimaa koko tiimille.

Onni Martikainen #13 1. kausi Outsidersissa Numero kolmetoista ei ole huono enne. Ainakaan jos Junioreiden maalinsuulle on katsominen. On HOS:in todellinen Onni, että ”Muuri” siirtyi seuraamme. 17


Halti Toppinen #16 2. kausi Outsidersissa Halti nähtiin SM-sarjassa jo viime kaudella. Tämän kokemuksen myötä hänet valittiin itseoikeutetuksi Juniorsin kapteeniksi. Joukkueensa pelinrakentaja ja pistenikkari.

Joel Hämäläinen #19 1. kausi Outsidersissa Joel on aina mukana pelissä loistavalla asenteella. Rovaniemen-poika ei ole antanut välimatkojen haitata, vaan osallistuu innokkaana peliin kuin peliin. Joel on hanakka laukoja ja maalinälkäinen kaveri. Tämä jätkä osaa myös tuulettaa!

Daniel Wickstrand #21 1. kausi Outsidersissa Täältä tulee lisää innokkaita pelureita. Daniel tulee olemaan kova luu ja on jo nyt näyttänyt osaamisensa hienosti. Hän olisi aloittanut lajin jo aiemmin, jos olisi tiennyt, kuinka kivaa spt-säbä on.

Eero Pokki #95 1. kausi Outsidersissa Eero ei turhia selittele, vaan ajelee hurjasti pelikentällä. Kun hän istuutui pelituoliinsa, ei hän malttaisi nousta siitä. Todellinen Salama McQueen!

18


Samu Kananen #96 1. kausi Outsidersissa Hän on joukkueen tuorein jäsen ja heti valmiina tositoimiin. Samulla on asenne kohdallaan ja on puolustuksen yksi tukipilareista. Samu ei enää pelkää edes jäähyaitioita.

Roberto Makwala 1. kausi Outsidersissa Reservissä kuplii uutta verta. Kunhan Roberto oppii hallitsemaan upouuden tuolinsa voidaan hänen potentiaalinsa näyttää toteen. Tällä kaverilla on varusteet viimeisen päälle!

Aapeli Paunio 1. kausi Outsidersissa Toinen nuorimies, joka tulevaisuudessa näyttää kyntensä. Aapeli on tällä kaudella treenannut joukkueen mukana ja kehittyy pelaajana koko ajan. Hän tulee vielä kurittamaan vastustajiaan kuin vihainen lintu possuja!

Jaakko Linkoheimo 1. kausi Outsidersissa Jaska toimii kuluvalla kaudella ensimmäistä kauttaan junnujen valmentajana. Vaikka valmentajan pesti on Jaskan ensimmäinen, niin valmennus tapahtuu liikunnanohjaajan ammattimaisella otteella. Siltamäen Paul Scholes nauttii vapaa-ajallaan jalkapallosta ja musiikista. Taikasanoina Manchester United ja Led Zeppelin. 19


20


Helsinki Outsiders Roemer Cupiin Helsinki Outsiders sai kutsun Saksassa järjestettävään Roemer Cupiin, joka pidetään tänä vuonna 25. kerran. Pitkän pohdinnan jälkeen joukkue saatiin kasaan ja Saksaan matkustaa Saila, Sampo, Eemeli, Vesa, Mika, Opa ja EllaRiikka sekä valmentajat Mika ja Jaakko. Kokoonpano on siis lähes sama kuin vuonna 2009. Tuttuun tapaan turnausta isännöi Torpedo Ladenburgin joukkue. Turnaus pelataan jokilaaksossa sijaitsevassa Heidelbergissä, joka tunnetaan Saksan vanhimmasta yliopistosta. Viimeksi Helsinki Outsiders on pelannut Torpedo Ladenburgia vastaan Saksan Wienhaimissa Champion Cupissa vuonna 2009, jolloin kirkkaimman mitalin nappasi isäntäjoukkue ja Helsinki Outsiders palasi Suomeen hopeamitalit kaulassa. Revanssia lähdetään siis hakemaan! Roemer Cup pelataan toukokuun viimeinen päivä perjantaina ja kesäkuun ensimmäinen päivä lauantaina. Roemer Cupiin osallistuu Suomen lisäksi neljä joukkuetta Saksasta, kaksi Sveitsista, kaksi Hollannista ja yksi joukkue Italiasta. Tuttuja joukkueita Hossille ovat isäntien lisäksi Black Scorpions Valkenburgista ja Shark Monza. Helsinki Outsiders lentää Frankfurtiin pelejä edeltävänä päivänä valmistautumaan tulevaan koitokseen. Joukkue odottaa innolla kovatasoisia pelejä ja valmistautuu pelaamaan Euroopan parhaimmistoa vastaan. Lisäksi tavoitteena on saada uudenlaista pelikokemusta Mikalle ja Eemelille, jotka pelaavat ensimmäistä kertaa kansainvälisillä pelikentillä. White joukkueen kapteenin Olli Palosen henkilökohtaisena tavoitteena on päästä pistepörssin kärkeen niin kuin vuoden 2009 Champions Cupissa. Roemer Cupin tunnelmat ja kuvat löytyvät turnauksen jälkeen Helsinki Outsidersin Internet-sivuilta.

Teksti: Ella-Riikka Isometsä

Torpedo Ladenburg

Black Scorpions Valkenburg

GP Bulls Eindhoven

Outsiders Helsinki

Black Knights Dreieich

Sharks Monza

Rolling Thunder Bern

Tigers St. Augustin

Whirldrivers Lausanne

21


Otteluohjelma Vantaa, Korson Lumohalli, 13.-14.4.2013 lauantai 13.4. 11:00 SM-sarja

HOS White - HOS Red

12:15 SM-sarja

Merikoski SBT - Räiske

11:45 Finlandia-sarja 13:00 Finlandia-sarja 14:00 SM-sarja

14:45 Finlandia-sarja 15:30 SM-sarja

16:15 Finlandia-sarja

HOS Juniorit - M-Team EG TPS - Merikoski Sininen HOS Red - SB Vaasa

Merikoski valkoinen - HOS Juniorit Merikoski SBT - HOS Red

M-Team EG - TPS

sunnuntai 14.4.

10:00 Finlandia-sarja, välierä 1 runkosarjan 2. - runkosarjan 3. 11:00 Finlandia-sarja, välierä 2 runkosarjan 1. - runkosarjan 4. 12:00 SM-sarja, välierä 1 HOS White – HOS Red 13:00 SM-sarja välierä 2 SB Vaasa – Merikoski SBT tai Räiske

14:15 Finlandia-sarja, Pronssiottelu välierä 2 häviäjä - välierä 1 häviäjä 15:15 SM-sarja, Pronssiottelu välierä 2 häviäjä - välierä 1 häviäjä

16:15 Finlandia-sarja, Finaali välierä 1 voittaja - välierä 2 voittaja 17:15 SM-sarja, Finaali välierä 1 voittaja - välierä 2 voittaja

22


23


24


Maaliviivalla – Tero Kokko Tänä vuonna haastatteluun saatiin pitkäaikainen lajiaktiivi. Merikoski SBT:n valmentaja Tero Kokko on ollut mukana lajin parissa lähes 20 vuotta ja on nähnyt lajin kehityksen Suomessa alusta asti. Miltä tuntuu olla yhä mukana lajin parissa näin monen vuoden jälkeen?

- Vuodesta -96 on tosiaan jo hetki vierähtänyt. Hienoa että olen saanut toimia lajin parissa niin pitkään. Mistä saat vielä motivaation?

- Pelaajien kehittymisen seuraamisesta: aina tulee uusia ja sitä alkaa miettiä kuinka hyvän pelaajan pystyisi harjoituttamaan ja se on aina useamman vuoden projekti. Mitkä ovat parhaimmat hetkesi vuosien saatossa?

- Maajoukkueen mitalit ovat tuntuneet äärimäisen hyvälle monta vuotta kansainvälisen SPT:n kehitystä seuranneena. Oman seuran osalta parin vuoden takainen 2-1 Finlandia sarjan finaalin voitto. Miten kuvailisit lajin kehitystä?

- Nopeus ja taito ovat kehittyneet eniten. Mitkä ovat Oulun mahdollisuudet mitaleille tällä kaudella?

- Oulu ottaa kolme mitalia tällä kaudella.

Viime kaudella hävisitte pronssin rangaistuslaukauksilla. Mitä ajatuksia siitä jäi?

- Sillä hetkellä se tietysti harmitti, varsinkin kun johdettiin aika loppuun asti peliä. Eipä ole sitä sen enempää tullut mietittyä. Mikä on mielipiteesi Helsinki Outsidersista?

- Hyvä että joku muukin jo vihdoin sai kolme joukkuetta sarjaan. Pitänee Oulussa laittaa neljäs ensi kaudelle Hyviä joukkueita, joita vastaan on mukava pelata. Kuka on tämän kauden kuumin pelaaja?

- Tommi Niskanen.

25


26


In Memoriam Helsinki Outsidersissa on pelannut monia hienoja persoonia vuosien aikana. Osa on lopettanut omasta tahdostaan (kiitämme heitä hienoista vuosista!), mutta osa on poistunut keskuudestamme liian aikaisin. Tämän sivun tarkoituksena on muistella edesmenneitä joukkuetovereitamme. Viime vuosi oli todella surullinen. Monta elämää täynnä olevaa nuorta lähti käsittämättömällä tavalla luotamme.

Anssi Luumi, 1978 – 2003

Joel Willman, 1985 – 2006

Toni Kirjava, 1992 – 2011

Toni Edelman, 1990 – 2012

Jani Karlsson, 1986 – 2012

Jan-Juhani Soinela, 1988 – 2012

Ilari Kojonen, 1987 – 2012

27


Muistoja

Toni, Tiedän ettet ehkä näe tätä kirjoitustani, mutta kirjoitan silti. Aivan varma en voi olla. Muistan kun aloitimme joukkueemme 2001, erityisesti niitä ajoista muistan Sinut. Voimasi, ehdottomuutesi ja kykysi ihmetellä asioita, halusi oppia

ja kehittyä. Parempaa pelaajaa ei kukaan valmentaja voisi haluta. Harjoittelit vuosien varrella itsehillintää ja kehityit. Peli pitää tuntea, elää, voimalla sisimmässään kuten teit.

Elämä ja rakkaus ovat myös kuten yhteinen intohimomme peli - tunnetiloja, joissa saavutusten mittaa ei voi rahalla korvata. Juuri kuten ystävyytemme, jota arvostan. Kehomme eivät aina ole yhtä mieltä, mitä huomenna tapahtuu, joskus sattuma ja olosuhteet voittavat vahvankin sydämen. Vaikka poistuit täältä liian aikaisin, kuten kuolinsyytutkimus viimein selvitti, sydänkohtauksen johdosta, minä uskon, että Sinun Sydämesi oli vahvin, mitä tiedän. Toni, en toivota rauhaa, koska tiedän, että vahvuutesi oli voimakkaissa tunteissa ja halusit toimia oikeudenmukaisuuden puolesta, kyseenalaistit itsesikin, jos koit, että loukkasit muita. Se on suuren vahvuuden merkki. Kunnes ensi kerran kohtaamme, muistelkaamme Saksan matkojamme. Helsingissä, 27.3.2013 T. Joukkueesi Helsinki Outsiders ja ystäväsi, Miro Kirjoittaja on Miro Reijonen. Hän on kolminkertainen sptsalibandyn suomenmestari ja monivuotinen HOS-aktiivi sekä pelaaja. Toni Edelman on haudattu Korson kirkon vieressä olevaan uurnalehtoon, vastapäätä Lumon sisäänkäyntiä. Tonin muistolaatta on alimmassa rivissä keskiosassa. 28


Toni Kirjava – In Memoriam Ystävämme Toni Kirjava (s. 18.02.1992) menehtyi Meilahden sairaalassa 10.12.2011. Yllättäen 19-vuotiaana hän nukkui pois perjantain ja lauantain välisenä yönä ilmeisesti keuhkokuumeen aiheuttamaan sydämen pysähdykseen. Muistamme Tonin aina reippaana, positiivisena, mutkattomana ja elämänmyönteisenä kaverina. Hän omistautui tärkeille asioilleen täysillä ja tiesi niiden tärkeysjärjestyksen. Hän opiskeli Lohjalla datanomiksi ja oli pian valmistumassa. Hän rakasti hevimusiikkia ja kävi ahkerasti yhtyeiden keikoilla. Jokaiselta keikalta mukaan lähti bändipaita tai rannenauhat. Liput oli aina ennakkoon ostettu ajoissa. Tulevalle keväällekin oli ilmeisesti useat pääsyliput oman kämpän laatikossa odottamassa. Toni oli siis juuri ehtinyt muuttamaan omilleen. Pari kuukautta sitten vietimme hulvattomia tupareita hänen luonaan. Olimme tutustuneet Toniin syksyllä 2010, kun hän liittyi sähköpyörätuolisalibandyjoukkueeseemme Helsinki Outsidersiin. Beckerin lihastautia sairastava mies tuli treeneihin aina innolla. Vain taksimatkojen vähyys tai hevikeikat joskus estivät häntä tulemasta treeneihin. Turnausmatkoista hän otti kaiken ilon irti niin pelikentällä kuin kaupunkien yössä. Kesällä 2011 hän osallistui joukkueen matkaan Viroon, jossa pelasimme paikallisia joukkueita vastaan. Tuolloin Toni osoitti todellista kehitystä pelaajana. Seuraavalla kaudella hän olisi ratkaisijan roolissa. Valitettavasti seuraava kausi alkoi Tonin sairastellessa ensimmäisen turnauksen aikana. Häntä jäätiin odottamaan treeneihin ja seuraavaan turnaukseen – ikuisesti. Vuoden 2011 keväällä Toni liittyi V.Auer -bändiimme toiseksi kitaristiksi. Biisejä oli paljon opeteltavaksi yhdellä kertaa, mutta Toni halusi oppia ne. Jo puolentoista kuukauden treenaamisen jälkeen Toni esiintyi kanssamme levyjulkaisukeikalla 20.5.2011. Hän sulautui heti osaksi bändiä. Kesällä hän osallistui jo bändin uusien biisien sävellystuokioihin. Viimeisen kerran Toni soitti kanssamme Tampereella 16.11.2011. Puolen vuoden ura bändissä tuntui jo vuosien ystävyydeltä. Kukaan meistä ei voinut arvata, että bändin tulevaisuuden lupaus lähtisi vasta alkuun päästyään pois. Tieto Tonin kuolemasta musersi meidät täysin. Asiaa on vaikea hyväksyä. Odotamme häntä edelleen saapuvaksi sekä salibandy- että bänditreeneihin. Paljon ehdimme kokea yhdessä, mutta paljon olisi ollut vielä edessä. Tuntuu 29


turhauttavalta ja väärältä, että nuori hieno mies otettiin keskuudestamme pois näin nopeasti. Kaipaamme sinua hirvittävästi Toni. Otamme osaa hänen perheensä ja muiden ystävien suruun. Helsinki Outsiders & valmentaja Mika Borg 6.1.2012 Toni, Jani ja Jantse Kolme ystäväämme menehtyi lyhyen ajan sisällä. Jan-Juhani ”Jantse” Soinela (11.11.1988-4.6.2012) kuoli yllättäen Tampereella sairaalassa perussairautensa aiheuttaman nestekertymän vuoksi sydämen pysähdykseen. Reilu kuukautta myöhemmin Toni Edelman (9.7.199020.7.2012) kuoli kotonaan perjantaina aamuyöllä tapaturmaisesti. Kolme päivää myöhemmin Jani Karlssonin (2.11.1986-23.7.2012) sydän ei kestänyt ystävien menetystä. Ensiavusta huolimatta hän menehtyi kotonaan alkuillasta kesken kaiken. Kaikilla kolmella jätkällä perussairautena oli Duchennen lihasdystrofia. Kyseisen sairauden elinajan ennuste ei ole kovin pitkä. Silti jokainen ystävämme lähti aivan liian aikaisin. Jantse, Toni ja Jani tunsivat toisensa lapsuudesta asti. He kaikki kävivät Ruskeasuon peruskoulua yhtä aikaa. He myös aloittivat ammatilliseen opiskeluun valmentavat opiskelut Invalidiliiton Järvenpään koulutuskeskuksessa samanaikaisesti. Nuorten silloiseen elämään kuului railakas opiskelijaelämä. Heitä yhdisti halu elää täysillä. Heitä yhdisti myös sähköpyörätuolisalibandyharrastus. He kaikki olivat Helsinki Outsidersin pelaajia kausilla 2005-2007. Nämä Helsinki Outsidersin kolme muskettisoturia pitivät yhtä. Jan-Juhani oli kaveriporukan rauhallinen kuuntelija. Hänellä oli aina aikaa ystävilleen. Ikä ja elämä veivät äijiä omiin suuntiinsa. Jantse valmistui datanomiksi ja muutti Tampereelle kotiseuduilleen. Hän muutti omilleen ja tykästyi ruuanlaittoon. Salibandyharrastus jäi, mutta hän piti huolta kunnostaan ja vaali terveitä elämän tapoja. Hän oli vielä varsin vahvassa kunnossa. Kukaan ei olisi uskonut, että hän lähtisi niin aikaisin ja yllättäen. 30


Jan-Juhanin intohimo oli Tähtien sota -elokuvat. Täten toivotamme Jantselle: Halki öisen taivaan matkasi nyt käy, kohti kaukaisia galakseja. Toni aloitti Helsinki Outsidersissa sähköpyörätuolisalibandyn pelaamisen jo kymmenvuotiaana. Pienenä Toni osasi niin jääkiekon kuin sähkärisalibandyn tilastot monen vuoden ajalta ulkoa. Vuosiin mahtui runsaasti pelejä ja pelireissuja ulkomaita myöten – jopa litran tuopit baijerilaisessa oluttuvassa. Iän myötä Toni rauhoittui ja esiin tuli enemmän se pohdiskelija, joka Toni on kyllä aina ollut. Toni palasi Helsinki Outsidersin riveihin kaudella 2011-2012. Tuleva legenda jäi suureksi legendaksi voitettuaan viimeisellä kaudellaan tärkeän suomenmestaruutensa pelaten ratkaisevassa roolissa. Maajoukkuepaikka tälle taitavalle pelaajalle oli niin lähellä, mutta jäi silti liian kauas. Jani oli kaveriporukan veijari. Hän sai paljon hyväntahtoisia lempinimiä keksimiensä seikkailujen jäljiltä. Hän järjesti parhaat bileet tai hän tiesi missä illalla tapahtuu. Vaikka elämä heitteli Jania välillä hurjemminkin, hän ei menettänyt positiivista taisteluasennetta koskaan. Jani oli ollut huonomassa kunnossa aiemmin, mutta vihdoin hänen tilansa oli ollut vakaa jo jonkin aikaa. Raskaista menetyksistä huolimatta hän jaksoi katsoa tulevaisuuteen. Hän oli juuri menettänyt isänsä ja kaksi hyvää ystäväänsä. Silti hän halusi kovasti pitää Tonille muistotilaisuuden suunniteltujen syntymäpäivien tilalta. Ystävän kanssa he olivat viettämässä iltaa ja miettivät menneiden päivien tapahtumia, kun Janin sydän vain pysähtyi. Ehkä Toni tuli hänet noutamaan mukaansa. Pojat miettivät usein kohtaloaan vaikean sairauden edetessä. Välillä oli mukana myös kuoleman pelkoa. Toni kysyi nuorempana usein: Miksi aina minä? Nyt me kysymme, miksi juuri te lähditte jo nyt? Ystävyytenne jatkukoon maailman äärissä! Jantsea, Tonia ja Jania kaivaten,

Ystävät ja Helsinki Outsidersin pelaajat nykyään ja vuosien varsilta 7.8.2012

31


32


Maajoukkue on suunnannut katseet kohti Saksaa Suomen sähköpyörätuolisalibandymaajoukkue on aloittanut valmistautumisensa kohti vuoden 2014 MM-kisoja. Kisat pelataan Saksassa, Münchenissä, alkusyksystä 2014. Edellisessä arvoturnauksessa, kesäkuussa 2012 Suomessa pelatuissa EM-kisoissa, Suomi haastoi kovat kärkimaat ja päihitti muun muassa hallitsevan maailmanmestari Saksan jättäen kisapaikan pronssimitalit kaulassa. Nyt alkanut harjoittelu tähtää siihen, ettei Saksassa tyydytä ainakaan yhtään vähempään. Joukkueen runko on sama kuin edellisissä kisoissa, hyvä sekoitus nuoruutta ja kokemusta. Haastetta tuleviin kisoihin valmistautumiseen tuo uusi luokittelumalli, pelaajien pisteytys. Lähitulevaisuus näyttää mitä se Suomen osalta tarkoittaa. Suomen päävalmentajana jatkaa Mika Saastamoinen. Minä aloitin joukkueenjohtajan tehtävät tämän vuoden alusta ja olen hyvin innoissani saadessani olla mukana viemässä Suomen joukkuetta kohti menestystä. Maajoukkueen tämän vuoden suunnitelmiin kuuluu harjoitusleirien lisäksi kansainvälisiä otteluita. Kovat kansainväliset ottelut ovat juuri sitä harjoitusta, mitä joukkue tarvitsee hioutuakseen yhteen, kasvattaakseen vahvuuttaan ja ollakseen valmis taistelemaan kirkkaimmasta mitalista Saksassa 2014. Tarkat suunnitelmat eivät vielä tätä kirjoittaessa ole varmistuneet, mutta maajoukkueen kuulumisia voit seurata www.sptsalibandy.net – sivustolla tai tykkäämällä Facebookissa ”Suomen spt-salibandymaajoukkue” sivusta!

Sanna Kalmari

Kirjoittaja on maajoukkueen joukkueenjohtaja sekä entinen Outsidersin pelaaja.

33


HOStyle & life, numero 2, 04/13 toimitus Suunnittelu ja taitto: Sampo Luumi Pääkirjoitus: Saila Luumi Piirrokset: Katja Pulkkinen-Pokki Pelaajaesittelyt: Atso Ahonen, Eemeli Mattila ja Joosa Kurvinen Kiitos kaikille muille apuna olleille sekä yhteistyökumppaneille!

34


VARATTU LITO-PRINTILLE!

35


36

Helsinki Outsiders kausijulkaisu 2012-2013  

Kausi-info

Advertisement