Page 1

Zeist | Gratis Magazine

Over gewicht ForYou metamorfose

Laura uit Utrecht Een burn-out zit niet

‘tussen je oren’

Beauty | Health | Lifestyle


colbert € 69,95 blouse € 39,95 broek € 49,95 laarsjes € 59,95

Metamorfose Laura mede mogelijk gemaakt door:

HESSENWEG 110, DE BILT

WWW.SHOEBY.NL

Vóór de make-over


Hallo lezer Skiles voor iedereen

Comfortabel in de winter Adriana 40 kilo lichter

Inmiddels liggen de kerstdagen, met al dat lekkere eten en de gezellige tijd met familie en vrienden, alweer achter ons. Tijdens oud en nieuw hebben we, net als elk jaar, weer goede voornemens gemaakt. We hebben vol enthousiasme en goede moed met onszelf afgesproken dat we dit jaar toch eens van die kilootjes te veel af gaan komen, gaan stoppen met roken, meer tijd gaan besteden aan familie en gezin en ga zo maar even door. De lijst van goede voornemens is behoorlijk lang. Voor deze uitgave van ForYou Magazine hebben wij ons dan ook laten inspireren door onze goede voornemens. Helaas blijkt dat de meeste mensen die voornemens niet volhouden. We beginnen vaak heel enthousiast, maar verliezen dit enthousiasme na een aantal dagen tot maanden, en belanden dan weer vrolijk in ons oude gedrag. Hoe zorg je er nu voor dat het voornemen slaagt? En hoe zorg je voor meer balans tussen werk en privé? Met deze en vele andere vragen in ons achterhoofd zijn wij in gesprek gegaan met tal van specialisten in de regio die kunnen helpen bij deze vragen.

Hoe zorg je ervoor dat je goede voornemen slaagt?

Je kunt in deze uitgave van ForYou Magazine allerlei artikelen van specialisten vinden die jou wellicht met jouw goede voornemen ­kunnen helpen. En we hebben weer allerlei acties en aanbiedingen voor je, zodat je voor een aantrekkelijke prijs kunt kennismaken met een product, ­behandeling, kuur of traject. Doe er je voordeel mee! Gooi dit ­magazine dus niet weg als je het uit hebt; je kunt het later misschien nog goed gebruiken… Heel veel plezier met lezen!

-Team ForYou Magazine-

ForYou Magazine 03


Het gebruik van een juiste houding voorkomt klachten

Voorkom overbelasting Even een testje... Kijk eens hoe je bij het lezen van dit magazine zit. Zit je rechtop of hang je in je stoel of op de bank? Het kan zijn dat je denkt dat je op deze manier ontspannen zit, maar in deze houding ontstaat al snel overbelasting van je onderrug en je nek, die kan zorgen voor rug- en nekklachten op lange termijn.

Als je je bewust bent van je houding, is dat een eerste stap naar het klachtenvrij worden of blijven. Wanneer je lange tijd zit, ga dan zoveel mogelijk rechtop zitten door je borstbeen omhoog te brengen. Zo behoud je de natuurlijke stand van de wervelkolom en zit je niet krampachtig achter je beeldscherm. Wanneer je veel moet staan, zorg er dan voor dat je op je beide voeten staat, breng je borstbeen omhoog en verdeel je gewicht over beide benen. Zo behoud je je natuurlijke holling in je onderrug. Als je op hakken staat, wordt je gewicht verplaatst naar je voorvoet en kantelt je bekken naar voren, waardoor je rug in een onnatuurlijke stand komt te staan. Zo kun je onder andere lage rugklachten en voetklachten ontwikkelen. Verplaats je gewicht in dit geval zoveel mogelijk naar het midden en draag schoenen met een plateauzool en/of een zooltje dat de voetboog ondersteunt. Wanneer je rechtop staat, zorgt dat voor een minder holle rug, en loop je minder risico op klachten. Bovendien zegt je houding iets over hoe jij bent: een goede houding laat je stralen! Wil je meer weten over een goede houding? Neem dan contact op met Natalie Dijkgraaf van Dyna-mix.

Dyna-mix | Natalie Dijkgraaf Vlampijpstraat 79, 3534 AR Utrecht telefoon 06-50613692 www.dyna-mix.nl

04 Health ForYou

Goede voornemens! Nederlanders zijn gek op lijstjes, en zo aan het begin van 2015 maken veel mensen een opsomming van hun goede voornemens. Vaak worden hier dezelfde onderwerpen genoemd, zoals (in willekeurige volgorde) minder stress, vaker op vakantie, een nieuwe baan, afvallen, stoppen met roken, meer sporten, loonsverhoging, zich minder druk maken, beter voor zichzelf opkomen. Ik zou zeggen: kies maar uit! Veel van deze voornemens stranden helaas alweer in de loop van januari, omdat ze onhaalbaar zijn of niet precies gedefinieerd. Stel nou dat u heel graag die zwembandjes rond uw middel kwijt wil. Dan kan Finesse Bodyline Clinic dat snel voor u concretiseren. U kunt met de UltraShape-methode binnen 2 maanden 6-9 centimeter omvang kwijtraken. Dat scheelt al gauw 1-2 kledingmaten. Mensen die afvallen, raken vaak het overtollige vet niet kwijt op plekken die ze juist zo graag willen. Of het is binnen no-time weer terug. Wat overblijft is een 'probleemzone', bijvoorbeeld de buik of de flanken, of bij mannen de borsten. Met de UltraShape-methode worden de vet足 cellen verwijderd zonder chirurgische ingreep. Deze methode kan vergeleken worden met het vergruizen van nierstenen. De UltraShape zendt ultrahoge geluidsgolven uit, waarbij de vetcelwanden uiteenvallen. De inhoud van de vetcellen, de triglyceriden, komt hierbij vrij. Deze triglyceriden worden vervolgens via het

lymfe- en vaatstelsel naar de lever vervoerd. Het resultaat is blijvend, omdat uw lichaam geen nieuwe vetcellen meer aanmaakt. De UltraShape-methode is het ideale alternatief voor liposuctie. Zo'n operatie kent bepaalde gezondheidsrisico's waarvan bij de UltraShapemethode geen sprake is: geen operatie, geen littekens, geen injecties, mooi resultaat, veilig, blijvend en geen herstelperiode. Heeft u belangstelling voor liposuctie zonder operatie, belt u ons voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek. Voor meer informatie kunt u ook terecht op onze website.

Het team van Finesse Bodyline Clinic wenst u een slank en gezond 2015!

Finesse Bodyline Clinic Pompmolenlaan 19A, 3447 GK Woerden telefoon 0348-409199 info@finessebodylineclinic.nl www.finessebodylineclinic.nl

Health ForYou 04


Richt je op je lichaam, niet op je geest

Burn-out?

Een burn-out zit niet ‘tussen je oren’

Je hebt een burn-out en wilt graag zo snel mogelijk beter worden. Helaas gaat dat vaak niet meer met alleen een tijdje rust of gesprekken met een psycholoog. Je wordt wél beter door focus op je lichaam en goed ‘herstelgedrag’. Dat leer ik je. Een burn-out is lichamelijk en gaat over energie. Het zit niet ‘tussen je oren’! Mensen zien stress vaak als iets ‘negatiefs’. Toch kan stress ook te maken hebben met hard en leuk werken, social media of thuis leuke dingen ondernemen met je kinderen. Minder bekend is namelijk dat je vaak onbewust de stressreactie gebruikt om aan energie te komen, terwijl het helemaal niet stressvol is. De stressreactie wordt ‘aangezet’, met een golf energie als gevolg. Zo kun je gewoon doorgaan, ondanks dat je moe bent. Die inspanning wordt pas ongezond als je té lang doorgaat en je te weinig tijd neemt om daarvan te herstellen. Na verloop van tijd verandert namelijk je lichaam als je de stressreactie vaak gebruikt. Bijvoorbeeld om door te kunnen gaan bij vermoeidheid. Je herstelt hierdoor steeds moeilijker als je wél rust neemt of komt niet meer tot rust en blijft overactief. Uiteindelijk ontregelen je zenuw- en hormoonstelsel en passen sommige organen zich aan. Organen en weefsels slijten onevenredig hard. Het gevolg is dat de boel ‘doldraait’. Je ontwikkelt een ‘herstel­tekort’, oftewel een burn-out. ‘Gewoon een tijdje rust nemen’ is dan vaak niet meer voldoende. Je lichaam moet weer leren energie op te bouwen. Als dat gebeurt, verdwijnen je klachten doorgaans ook.

Vier redenen waarom je bij mij goed van je burn-out herstelt: 1. Meetbaar en wetenschappelijk onderbouwd Je wilt weten hoe je burn-out er nu voorstaat, hoe je beter wordt en hoe je dit goed kunt volgen en meten. Je krijgt een diagnose van je klachten en een biofeedbackmeting van je lichaamsfuncties die ontregelen door stress, bijvoorbeeld je hartslag, ademhaling en spierspanning. Ook kijken we naar je moeheid, depressiviteit, angstklachten en je geheugen.

3. Direct aan de slag met oefeningen Je krijgt een persoonlijk plan om zo snel en duurzaam mogelijk beter te worden. Zo kun jij opdrachten, oefeningen en achtergrondinformatie direct toepassen, privé en op je werk.

2. Focus op je lichaam Om beter te worden, start je met herstel van je lichaam, omdat je lichaam de oorzaak is van je burn-outklachten. Een burn-out ontstaat immers als je lang meer energie verbruikt dan opbouwt. Daardoor ontregelen je zenuw-

4. Minder kans op terugval Je wilt je steeds iets beter voelen en de opgaande lijn vasthouden. Dat doen we door je herstel stapje voor stapje op te bouwen, niet door er een tijdslijn aan te hangen.

en hormoonstelstel en krijg je klachten. Je wordt beter door onder andere goed energiemanagement.

Carolien Broeke stress- & burn-­ outbegeleiding | loopbaancoaching Leusden telefoon 06-29733092 mail@carolienbroeke.nl www.carolienbroeke.nl

Health ForYou 05


Voetreflexzonetherapie kan uitkomst bieden

Menstruatie- en overgangsklachten Vermoeidheidsklachten bij vrouwen kunnen een oorzaak hebben in een hormonale disbalans, zoals die in de overgang kan voorkomen. Vrouwen in de overgang hebben bijvoorbeeld last van een verstoorde nachtrust door slecht inslapen en/of nachtelijk ­zweten, of opvliegers. Hester Visser van CAM-Praktijk Rosarium heeft in het voorjaar van 2014 vijf vrouwen met overgangsklachten behandeld met voetreflexzoneteherapie. De uitkomsten waren opvallend positief: de behandeling zorgde voor een betere hormonale balans. Hierdoor namen de klachten af, het aantal opvliegers daalde, de cliënten gingen beter slapen: ze voelden zich fitter!

Ze hielp daarbij tegelijkertijd vrouwen die moeite hadden met ouder worden; die een innerlijke strijd voerden tegen de eigen leeftijd. Het markerende moment waarop een vrouw afscheid neemt van haar vruchtbaarheid. De behandelingen leidden tot rust en acceptatie, zodat de cliënten beter in balans kwamen met zichzelf. Kortom: voetreflex had duidelijk een positieve invloed op het algehele welzijn.

Lymfedrainage: ideaal bij een rode, geagiteerde huid

Van je huidproblemen af Teleangiëctasieën (verwijde bloedvaatjes, ook wel ‘tele’s’ genaamd) zorgen ervoor dat een huid er blozend uitziet. Eigenlijk zijn het kleine spatadertjes: adertjes waar de rek uit is. Na de overgang hebben sommige vrouwen er nog een probleem bij. Er ontstaan dan kleine puistjes op die adertjes. Dat noemen we ‘rosacea’. Gelukkig kan de gespecialiseerde schoonheidsspecialist oplossingen aanreiken. Deze gevoelige en dunne huid kunnen we kalmeren door middel van lymfedrainage. Dat is een 40 minuten lange massage van zacht pompende bewegingen die het lymfesysteem aanzet de afvalstoffen af te voeren. Deze massage werkt dus op de lymfebanen en -knopen en tevens op het vegetatieve zenuwstelsel, waardoor de cliënt in een zeer ontspannen toestand komt. Het beste resultaat geeft een kuur van zes behandelingen binnen een maand. Naast deze massagemethode gebruik ik rosacea­gel van het merk Gladskin. Deze gel wordt 10 minuten voor iedere dag- en nachtcrème aangebracht en heeft een goed resultaat.Verder doe ik de manuele lymfedrainage voor en na cosmetische ingrepen. Na een operatie (in het gezicht),

­ ijvoorbeeld een ooglidcorrectie, neuscorrectie b of halslift, komt er veel vocht vrij. Genezing en verdwijning van blauwe plekken gaan vele malen sneller wanneer dat vocht wordt afgevoerd. Het optimale resultaat wordt bereikt wanneer kort voor de ingreep een volledige lymfedrainage wordt gedaan, zodat de lymfebanen zo leeg mogelijk zijn. Na de ingreep pas ik de manuele lymfedrainage zo snel als mogelijk is toe om de enorme toevloed van lymfevocht af te voeren. Verder nog vijf keer; het liefst iedere dag. Een andere indicatie voor lymfedrainage is vochtophopingen in het gezicht, met name onder de ogen. Ook dan geeft een kuur het beste resultaat, bijvoorbeeld om de vier of vijf dagen. Op de website van de ANBOS (www.anbos. nl) kun je een gespecialiseerde schoonheids­ specialist vinden bij jou in de buurt.

Cordula Prent praktijk voor huid- en lichaamsverzorging Zinzendorflaan 7A, 3703 CE Zeist | telefoon 030-6924001 | www.cordulamaaktjemooier.nl

06 Health ForYou

Doe mee aan het onderzoek van CAMPraktijk Rosarium, dan krijg je de intake inclusief behandeling (ter waarde van € 90,-) en de evaluatie inclusief behandeling (ter waarde van € 60,-) gratis! De kosten van de vier tussenliggende behandelingen (in totaal € 240,-) worden door de zorgverzekeraar (deels) vergoed vanuit je aanvullende pakket.

Hester richt zich met deze hormoonbehandelingen, naast overgangsklachten, ook op andere klachten die met de hormoonhuishouding te maken hebben, zoals onregelmatige menstruatie of ongewenste kinderloosheid. Onderdeel van de behandeling zijn adviezen rond leefstijl en voeding; aspecten die eveneens invloed hebben op de hormoonhuishouding. Hester wil de proef met de behandeling met voetreflex voor vrouwen met hormonale klachten nu op grotere schaal uitvoeren. Daarmee start zij in het voorjaar van 2015. Zij zoekt daarom 50 vrouwen die zich in een maand wekelijks laten behandelen.

CAM-Praktijk Rosarium (Complementary Alternative Medicine) Hester Visser Molenweg 7, 3738 DC Maartensdijk telefoon 0346-822585 info@praktijkrosarium.nl www.praktijkrosarium.nl


Overgewicht & leefstijl

Natascha vertelt over haar ervaringen met Elance

‘Bijna 1

meter slanker

in 6 maanden!’

Ik ben het klassieke rampverhaal op het gebied van afvallen. Als het januari is, sluit ik weer ergens een abonnement af bij een of andere sportschool om er na twee maanden niet meer te verschijnen. Ik heb elk dieet wel eens geprobeerd en ben vol enthousiasme weken van uithongeren aangegaan, om vervolgens maanden later weer op precies hetzelfde startgewicht uit te komen, of ik werd zwaarder! Ik mis een enorme dosis aan zelfdiscipline en heb een hekel aan sporten, en tot overmaat van ramp ben ik een ware Bourgondiër. Dit bovengenoemde patroon volg ik al ruim acht jaar, waarbinnen ik ook nog eens drie kinderen heb gekregen, wat het er niet gemakkelijker op heeft gemaakt om mijn ooit slanke figuur terug te krijgen. Gemotiveerd en met succes In juni 2014 werd mijn nieuwsgierigheid gewekt door een advertentie in een lokaal krantje over een open avond bij Elance: ‘Afslanken zonder al te veel moeite’. Dat klonk mij als muziek in de oren. Ik ben gestart met 2 keer per week een half uurtje sporten in de warmtecabine, met een persoonlijk programma en passend voedingsadvies. Na 5 weken was de eerste meting. Ik was op alle tegenslagen voorbereid… Maar het tegendeel bleek waar: ik was in 5 weken tijd zowaar 37 cm kwijt! En dat zonder al te veel moeite. Dit was de boost die ik nodig had om verder te gaan. We zijn nu ruim 6 maanden verder en ik ben inmiddels 93 cm aan lichaamsomvang kwijt. De complimenten vliegen mij om de oren en ik heb de helft van mijn garderobe moeten vervangen (wat overigens echt geen straf was!). Zelfverzekerder Vanaf nu ga ik me richten op de laatste kilo’s, en volg ik onder begeleiding van Elance het lifestyleprogramma van Momentum. Dit ondersteunt zeker mijn gewichtsafname, maar ik vind het wel moeilijk om vol te houden. Ik blijf echter gemotiveerd, omdat ik zowel in centimeters als nu ook in gewicht blijf afnemen. Inmiddels heb ik een gewicht en omvang zoals ik in 8 jaar tijd al niet meer gehad heb! Maar naast dit alles is vooral het allerbelangrijkste dat ik mij lekkerder voel, aantrekkelijk zelfs; het gevoel dat mijn lijf weer van mij is. Ik draag geen oversized shirts meer om mijn lichaam te verbergen, maar durf weer strakkere kleding te dragen waarmee ik zelfverzekerder mijn rondingen toon. Stok achter de deur Voor het eerst in mijn leven lukt het mij om sporten vol te houden! Het is niet alleen het gemak van een half uurtje sporten in de warmtecabine (met als beloning achteraf ozon-huidtherapie), maar ook de stimulans vanuit Elance en het feit dat ik op afspraak kom, zorgen voor een stok achter de deur. Voorlopig blijf ik doorgaan, want ik heb nog een mooi einddoel om naartoe te werken.

Ik heb het gevoel dat mijn lijf weer van mij is

-Natascha-

Vrijblijvend intakegesprek Heeft u interesse in een vrijblijvend intake­ gesprek om te bespreken wat Elance voor u kan betekenen? Neem dan contact op.

Elance Zeist Gerolaan 73A 3707 SJ Zeist info@afslankenzeist.nl www.afslankenzeist.nl

Health ForYou 07


‘Ik heb mezelf beter leren kennen’ Ik ging, als mindervalide, al jaren naar de fysiotherapeut, en hij merkte op een gegeven moment dat het slecht met me ging, dat ik depressief was. Hij raadde mij aan om een haptonoom op te zoeken. Zo kwam ik bij Miriam terecht.

Haptonomiepraktijk Groeiconsult Miriam van Ommeren, psycholoog en Haptotherapeut Oude tempellaan 16, 3769 JB Soesterberg Schubertplein 8, 6865 EM Doorwerth telefoon 06-10085847 | www.groeiconsult.nl

Miriam heeft veel met mij gepraat, en liet me ook door gerichte aanrakingen mijn lichaam beter voelen, zodat ik meer rust heb. Door haar hulp heb ik mezelf beter leren kennen, en kan ik mijn lichamelijke ongemakken beter een plekje geven. Inmiddels ga ik al vier jaar naar Miriam. In het begin ging ik elke week, maar nu nog maar elke maand. Ik blijf weliswaar mindervalide, maar voel me stukken beter. Ook dacht ik dat ik nooit iemand zou vinden om mijn leven mee te delen, en nu ben ik gelukkig getrouwd! Hoe mooi kun je het hebben? Een cliënt uit Hilversum

CranioSacraal Therapie laat je bij jezelf thuiskomen

In balans met jezelf Stress geeft, als die langer aanhoudt, vermoeidheid. CranioSacraal Therapie leert je naar jezelf te luisteren, leert je te voelen wat jou beweegt, leert je voelen waar voor jou de grenzen liggen en leert je in balans met jezelf te komen. Pas dan kun je optimaal functioneren. We kennen het allemaal: stress op het werk, het er willen zijn voor het gezin, zorg voor familie, willen voldoen aan de lat die je hebt neergelegd.

Op zich is stress geen verkeerde reactie. Het maakt ons alert, maakt dat we de energie hebben om die deadline te halen, dat we nog net kunnen doen wat we moeten doen. Alleen als de stress te lang aanhoudt, gaan we opbranden, raken we vermoeid. We verliezen het contact met onszelf, voelen niet meer hoe we er lichamelijk en mentaal voorstaan. We gaan maar door. 'Moeten' put je uit, maakt dat je het contact met jezelf verliest. CranioSacraal Therapie helpt je het lijntje

­herstellen met jezelf. Laat je bij jezelf thuiskomen. Leert je voelen waar voor jou de grens ligt van inspanning naar uitputting. In alle rust naar jezelf luisteren, te voelen waar het 'moeten' vandaan komt. Voelen of 'moeten' ook 'willen' kan zijn. Middels CranioSacraal Therapie maak je weer contact met jezelf, met wat jou beweegt, wat voor jou belangrijk is. Thea van Berk is geregistreed CranioSacraal­ therapeut. 'Het is altijd bijzonder om met een klant te mogen onderzoeken welke weg van hem of haar is.' De therapie wordt vergoed door de zorgverzekeraars, afhankelijk van de polisvoorwaarden.

Praktijk voor CranioSacraal Therapie Zeist Thea van Berk | Godfried van Seijstlaan 41, 3703 BR Zeist | telefoon 030-6918168 info@craniosacraalzeist.nl | www.craniosacraalzeist.nl

08 ForYou Magazine


Adriana raakte 40 kilo kwijt met CO-EUR

Adriana 40 kilo lichter

‘Ik sta er nog steeds versteld van’ Net toen ik 60 was geworden, kreeg ik het opeens benauwd. Ik had altijd een goede gezondheid gehad, nooit echt klachten, maar nu was ik bang om allerlei kwalen te krijgen. Ik moest iets doen aan mijn forse overgewicht, want ik woog 124 kilo, en dat hielp niet om de toekomst mee in te gaan. Ik was dus goed gemotiveerd om af te vallen, want anders zou ik ziek worden, dacht ik. Eerst ben ik naar de Obesitaskliniek gegaan, die bekend is geworden door het tv-programma ‘Obese’, maar daar wordt er iets met een operatie bij je weggehaald, en hoewel je daarna gewicht kwijtraakt, wilde ik deze methode niet. De kliniek heeft me toen doorverwezen naar CO-EUR. Op een informatieavond maakte ik kennis met de aanpak van CO-EUR: je wordt begeleid door een diëtiste, fysiotherapeut, psycholoog, arts, verpleegkundige en soms een psychiater. Het programma met intensieve begeleiding sprak me erg aan: je sport onder andere wekelijks, gaat aan de slag met een verantwoord voedingspatroon en voert tweewekelijkse gesprekken met de psycholoog. Ik besloot via mijn huisarts om me voor een begeleidingstraject aan te melden. Eerst krijg je een uitgebreide intake met een probleemanalyse. Dan krijg je vragen zoals ‘hoe is het gekomen dat je overgewicht hebt gekregen?’, ‘wat betekent ‘eten’ voor je’, ‘waarom lukte het niet om zelfstandig af te vallen?’, ‘heb je last van eetstoornissen?’ en ‘zijn er psychische blokkades?’. Het afvallen ging in het begin niet erg snel. Geen wonder, want als je heel veel weegt, vallen een paar kilo’s minder niet op. Maar ik ben doorgegaan en zag binnen een paar maanden duidelijk resultaat. In anderhalf jaar ben ik maar liefst 40 kilo afgevallen, en is mijn kledingmaat teruggegaan van 54 naar 40/42. Ik moest in die periode wel steeds nieuwe kleren kopen, maar het betekent ook dat anderen gaan zien dat je slanker wordt! Dat stimuleert je dan enorm. Niet alleen aan de buitenkant verandert er veel aan je, maar ook geestelijk verandert er wat. Je gaat anders tegen dingen aankijken en je leert om andere keuzes te maken. Dat kost natuurlijk tijd. Maar je wordt goed gemotiveerd door het team. Bij voeding krijg je uiteraard voedingsadviezen en leer je bijvoorbeeld om meer te genieten van eten in plaats van het naar binnen te werken. Bij het sporten heb ik ook mijn grenzen verlegd. Anderhalf jaar geleden was het niet in me opgekomen om te gaan rennen, maar inmiddels ren ik drie keer per week 5 kilometer en ga ik 4 keer per week naar de sportschool. Ik sta er nog steeds versteld van! En ik doe wekelijks een kickbokstraining; goed voor het hele lichaam. Ik vind het helemaal

Adriana voor

geweldig om de oefeningen te doen, en ook dat had ik me anderhalf jaar geleden niet kunnen voorstellen. Inmiddels heb ik het traject afgerond en hou ik zelf tijdens informatieavonden mijn succesverhaal voor nieuwe belangstellenden. Hoewel het best gênant is om mijn ‘voor’-foto’s te laten zien, geeft het vertellen veel voldoening. Het heeft wel nut. Ik vind het best moeilijk om afscheid te nemen van iedereen, want de begeleiding was prettig. Ook de groepsgenoten zijn een grote steun voor me geweest. Ik kwam echt in een warm bad terecht!

- Adriana Dirkzwager (63) uit Almere CO-EUR Weverstede 51A, 3431 JS Nieuwegein telefoon 0900-1510 | contact.nieuwegein@co-eur.com www.co-eur.com

Over CO-EUR CO-EUR richt zich zowel op de behandeling van eetstoornissen en de daaraan gerelateerde psycho-sociale en fysieke klachten als op het wetenschappelijk onderzoek daarvan. In het behandelen van eetstoornissen bij mensen met (ernstig) overgewicht is CO-EUR specialist.

Health ForYou 09


Overgewicht & leefstijl

Help, mijn M/V snurkt! Alle slaap- en snurkexpertise in het Diakonessenhuis

De beste zorg dichtbij sinds 1844.

Een goede nachtrust is voor veel mensen vanzelfsprekend. Maar als snurken een serieus probleem vormt, is uitrusten er niet meer bij. Vermoeidheid, stemmingswisselingen en prikkelbaarheid gaan overheersen bij degene die snurkt en bij de partner. Gelukkig is snurken allang geen taboe of welvaartsziekte meer, en is het gewoon om hier aandacht voor te vragen, ook omdat snurken een signaal kan zijn voor slaapapneu, een aandoening met gezondheidsrisico’s. Het Diakonessenhuis heeft een slaap- en snurkcentrum waar de oorzaken van snurken en slaapapneu onderzocht en behandeld worden. Geschat wordt dat één op de vier Nederlanders snurkt; zowel mannen als vrouwen. Daarbij gaat het vaak om sociaal hinderlijk snurken, wat niet direct een risico voor de gezondheid vormt maar wel heel vervelend kan zijn. Ernstig snurken kan een relatie, gezinsleven maar ook prestaties in de werkomgeving behoorlijk negatief beïnvloeden. Naar schatting heeft 5% van de snurkers slaapapneu.

Diakonessenhuis Zeist Slaapsnurkcentrum Prof. Lorentzlaan 76 3707 HL Zeist telefoon 088-2509866 www.diakonessenhuis.nl www.snurken-apneu.nl

10 Health ForYou

Wat is slaapapneu? Als naast het snurken de ademhaling onregelmatig is, soms een paar seconden stopt en er overdag sprake is van grote vermoeidheid, is de kans groot dat het om slaapapneu gaat. Vaak lopen mensen jarenlang rond met klachten, zoals vermoeidheid en stemmingswisselingen, voordat het ontdekt wordt. Ook is er een duidelijke relatie tussen slaapapneu en het ontstaan van hartfalen, hoge bloeddruk en diabetes. Herkent u deze klachten? Dan is het van belang dat u uw huisarts vraagt om een snelle en juiste diagnose en doorverwijzing. Want apneu is zeer goed te behandelen.

Wat kunt u zelf doen? Zorg voor een frisse en goed geventileerde slaapkamer en slaap niet onder bedompte, te dikke dekbedden. Verder helpt het om geen koffie te drinken laat op de avond en ook niet te veel alcohol. Snurken of slaapapneu komt meestal voor als je op je rug ligt, dus werkt het soms beter om op je zij te gaan liggen. Een grote risicofactor voor snurken en slaapapneu is overgewicht. Vetvorming rondom de zachte delen van de luchtwegen, zoals het zachte verhemelte, de tongbasis of de amandelen kan de ademhaling belemmeren. Daarom is afvallen vaak een uitstekende manier om uit de gevarenzone te komen. Slaap- en snurkexpertise Mensen met snurkproblemen kunnen terecht bij de poli­ kliniek snurken en slaapapneu in het Diakonessenhuis op de locatie Utrecht en Zeist. Om tot een goede diagnose en een passend behandelingsvoorstel te komen, kijken meerdere specialisten uit verschillende invalshoeken wat er aan de hand is. Zo stelt de longarts aan de hand van slaapregistratie vast of er sprake is van slaapapneu en hoe erg het is. De KNO-arts kijkt waar in de luchtwegen het probleem ontstaat en wat daaraan gedaan kan worden. Als niet precies duidelijk is wat er aan de hand is, zijn bredere slaaponderzoeken onder begeleiding van een neuroloog nodig. Daarnaast kan de tandheelkundige in de behandelfase een rol spelen, door bijvoorbeeld het aanmeten van een mondbeugel die de stand van de kaken en daarmee de ademhaling beïnvloedt. Het resultaat van deze gezamenlijke aanpak is dat veel patiënten en hun partners na de behandeling eindelijk weer rustig én gerust kunnen slapen!

Bron: dr. Pepijn Borggreven, KNO-arts en dr. Folkert Brijker, longarts


Cavitatie: 

hét alternatief voor liposuctie

Vetophopingen en cellulite. Gezonde voeding en ­regelmatig sporten alléén zijn meestal niet ­voldoende om deze ongemakken op te lossen; zeker als het gaat om de probleemzones, zoals buik, heupen en billen. En liposuctie mag dan door velen worden gezien als het ultieme redmiddel, een dergelijke behandelwijze is en blijft risicovol. Om over de vaak pijnlijke bijwerkingen en het torenhoge kostenplaatje nog maar te zwijgen. Cavitatie is hét ­alternatief: een behandeling met het effect van liposuctie, zonder gevaarlijke operatie. Hoe werkt cavitatie? Laagfrequente ultrasone geluidsgolven maken allereerst de vetcellen doorlaatbaar. Hierdoor komt het overtollige lichaamsvet vrij. Vervolgens wordt het vrijgekomen vet op een heel natuurlijke wijze door het lichaam afgevoerd via het lymfesysteem of door ‘normale’ vetverbrandende activiteiten zoals beweging en/of sport. Omdat het membraam van de vetcellen geen functie meer heeft en die vetcel geen capaciteit meer heeft om het vet vast te houden, wordt het ingekapseld en uitgescheiden. Een ander effect van de laagfrequentie geluidsgolven is verwijding van de bloedvaten en stimulering van het lymfe­ systeem, waardoor een beter drainage gerealiseerd wordt. Dat alles maakt cavitatie tot het beste alternatief voor liposuctie. Na slechts enkele behandelingen bereikt u het resultaat van liposuctie, zonder een pijnlijke operatie en blijvende littekens.

De voordelen van cavitatie: - verlies in centimeters, zonder te sporten - korte behandeltijd van 20 tot 40 minuten - al na enkele behandelingen zichtbaar resultaat -d  oelgerichte aanpak van probleemgebieden, zoals heupen, billen, buik en dijen - reductie van cellulite - geen operatie, injecties of littekens - veilig, pijnloos en betaalbaar - hét alternatief voor liposuctie

Na slechts enkele behandelingen bereikt u het resultaat van liposuctie

Ontstaan en behandeling cellulite Cellulite (ook wel ‘sinaasappelhuid’ genoemd) komt voor bij 80 tot 90% van de volwassen vrouwen en wordt meestal aangetroffen op de benen, dijen en billen. Cellulite wordt niet veroorzaakt door overgewicht; de uiting van cellulite kan wel worden versterkt door overgewicht en komt zowel bij vrouwen met overgewicht als vrouwen zonder overgewicht voor. De QB LIPO II beschikt over 4 verschillende voorgeprogrammeerde programma’s om de verschillende stadia van vet en cellulite te behandelen. De methode is bewezen effectief en veilig. Ook geschikt voor mannen Ook mannen kampen met overtollig en plaatselijk vet. Een behandeling met de QB LIPO II is ook geschikt voor mannen. Buikspieren worden pas echt echt goed zichtbaar als er weinig tot geen vet op de betreffende lichaamszone zit. Vermindering van vet en vetophopingen zorgt ervoor dat de buikspieren beter zichtbaar worden. Na het verminderen van het overtollig buikvet kunnen de buikspieren getraind worden met buikspieroefeningen. Salon van Top tot Teen Jenny van der Stelt | Minister Talmastraat 238, 3555 GJ Utrecht telefoon 06-28537079 | salonvantoptotteen@gmail.com www.salonvantoptotteen.nl

voor

na Beauty ForYou 11


Overgewicht & leefstijl

Een vitale levenswijze, boordevol energie

De 5-elementen-lifestyle De ene dag is de andere niet. Dat ervaren we allemaal wel eens. Waar we de ene dag afsluiten met een voldaan gevoel en volop in onze energie, kost het ons de andere dag juist moeite om 端berhaupt thuis te komen. We begrijpen vaak zelf niet waarom. De 5 elementen geven ons het inzicht: de 5-elementencyclus is dan niet of niet op de juiste wijze geactiveerd. Door inzicht in deze cyclus en het weten waarom deze niet stroomt, kan deze eenvoudig weer stromend gemaakt worden.

Ieder individu kent zijn eigen 5-elementen足 uitdagingen

Hoe werkt dat? De 5 elementen zijn water, hout, vuur, aarde en metaal. Wanneer deze elementen op de juiste, voedende wijze geactiveerd worden, zorgt dit voor energie en vitaliteit, evenwicht in lichaamsgewicht (op gewicht zijn) en authentiek zijn en stevig staan. Kortom: het lekkerin-je-vel-gevoel. Als we bijvoorbeeld bloemen (hout) in water (water) zetten, voedt het water de bloemen. Water voedt dus hout. Echter, de bloemen ontnemen water haar waterkwaliteiten; het wordt immers troebel en is niet meer zuiver en transparant. Hout remt water dus af. Zo werkt het ook in het dagelijks leven. Als we op de voedende stroom meevaren, voelen we ons lekker en ervaren we energie. Het lijkt dan wel alsof alles lukt. Maar het tegen de stroom in roeien zorgt ervoor dat we afgeremd worden, dat kwaliteiten onder druk komen te staan. Het loopt allemaal niet zo soepel en iets bereiken kost energie. Ons advies is dan ook: leef de 5-elementen-lifestyle. Diana Jansen van Barada en LIV Lekker In je Vel

Barada www.barada.nl | www.baradacoaching.nl | www.baradafengshui.nl LIV Lekker In je Vel www.livlekkerinjevel.nl

Lifestyle ForYou

5-elementen-lifestyle Hoe leef je de 5 elementen lifestyle? Het activeren van de elementen kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door 5-elementen-voeding te eten, op deze wijze te ontspannen of juist door 5-elementenactiviteiten te gaan doen. Maar ook een 5-elementenhuisinrichting - Feng Shui - geeft het persoonlijke energieniveau een enorme boost, via de voedende, ondersteunende omgevingsenergie. De 5-elementen-lifestyle is dan ook een combinatie van verschillende 5-elementenactiviteiten die de cyclus activeren. Ieder individu kent zijn eigen 5-elementenuitdagingen; dat maakt ons uniek. Wil je ook meer leren over jouw 5-elementencyclus en over de 5-elemententheorie in zijn algemeenheid? Dat kan, in een workshop of training bijvoorbeeld. Of spreekt een voedingsadvies of coachingstraject op maat je meer aan? Barada en LIV Lekker In je Vel kennen een uitgebreid 5-elementenaanbod.


Ontdek jouw manier om balans te krijgen

De Balansfabriek De Savornin Lohmanstraat 24 3601 BZ Maarssen telefoon 0346-570378 info@debalansfabriek.nl www.debalansfabriek.nl

Geef richting aan je leven De Balansfabriek, onderdeel van Crince & Company, biedt je de mogelijkheid om balans te vinden, in je energie te staan en richting aan je leven te geven. Die richting vind je door een individueel traject of een groepstraining te volgen. Je leert balans te vinden en te leven vanuit het ‘hier en nu’ door jezelf bijvoorbeeld te leren aarden, te ontgiften, te mediteren en/of bloesemremedies en celzouten te gebruiken.

Tips voor een betere werkhouding

Voorkom klachten ‘Rug recht, schouders naar achteren en borst vooruit’: dat hebben we ­allemaal wel eens eerder gehoord. Maar die ­werkhouding past natuurlijk niet bij elk taak die je uitvoert. Drie tips over werkhoudingen. Tip 1 Zorg ervoor dat je voldoende afwisselt in je werkhoudingen. Daarbij is het belangrijk dat je extreme houdingen (waarbij al het gewicht op één gewricht rust) vermijdt, je rug zoveel mogelijk recht houdt en onnodig bukken en ­tillen uit de weg gaat. Meerdere korte pauzes zijn trouwens beter dan één lange pauze.

Bron: SZW Arboportaal

Tip 2 Als je veel achter een bureau zit, is het ­belangrijk om beide voeten plat op de grond te zetten. Voorkom dat je vaak met je benen over elkaar werkt. Verder moet de hoogte van de stoel zó ingesteld zijn, dat tussen je boven- en onderbeen een hoek van 90 graden zit. En let op het bureaublad. De hoogte hiervan moet zó ingesteld zijn, dat je ellebogen er precies op kunnen rusten. Tip 3 Je zou denken dat staand werk beter is dan zittend werk, maar dat is een fabel. Ook staand werk kan een slechte invloed hebben op de gezondheid. Veel staan vergroot bijvoorbeeld de kans op spataderen, doordat er niet genoeg bloed richting het hart wordt gepompt als je langer dan een uur stilstaat. Ook rugpijn en pijnlijke gewrichten in heupen en knieën zijn veel voorkomende klachten bij staande ­werkers. Zorg ervoor dat je regelmatig gaat z­ itten of een stukje loopt.

Toen wij in 2005 begonnen, waren we ons ervan bewust dat er een samenwerking was tussen velen, zowel hier op aarde als in de spirituele wereld. Onze doelstelling is, dat wij zoveel mogelijk licht, balans en kennis willen uitdragen, zodat jij je beter in je vel voelt. Onze mogelijkheden zijn legio. Samen kijken we naar wat voor jou belangrijk is om aan te pakken, met het uiteindelijke doel dat jíj weer grip hebt op jouw leven. Ontdek jouw manier om balans te krijgen en zet je eerste stappen om vanuit je hart te leven! Naast de workshops en persoonlijke trainingen hebben wij een tweetal boeken geschreven die je helpen balans te vinden zonder verdere hulp. Deze boeken geven je de basis om jezelf te helpen. Onze trainingen gaan echter dieper en zijn grondiger. ‘De Balansfabriek’ is een speelse benaming van onze doelstelling: het creëren van balans voor eenieder. Wij helpen je energiek en volledig in balans in het leven te staan, wat er ook gebeurt. Wens jij een lekkerder leven, met balans en vol van energie? Laat ons weten wat wij voor jou kunnen betekenen!


Hairstudio Britt

hem & haar

‘Geef je nu op voor de

ladies evening!’ Een onvergetelijke avond vol glamour en stijladvies.

Planetenbaan 9 3721 KA Bilthoven Telefoon 030-2290395

maandag gesloten dinsdag t/m vrijdag 09.00 - 17.30 uur zaterdag 08.30 - 16.00 uur

www.hairstudiobritt.nl

Je kunt je opgeven door even bij mij binnen te stappen, te bellen of me te mailen.


Permanente make-up

Altijd een mooi verzorgd uiterlijk Wie voor permanente make-up kiest, ziet er de hele dag goed uit en profiteert ook nog eens van tijdswinst bij het ochtendritueel. Arina Aarts van de Vegte heeft zich gespecialiseerd in de verschillende technieken waarmee het beste resultaat kan worden verkregen. ‘Vrouwen kiezen ervoor vanwege het gemak. Je ziet er altijd uit alsof je netjes opgemaakt bent’, legt de eigenaresse van Oculusline uit. ‘Maar het is ook een uitkomst wanneer je allergisch bent voor make-up, geen of weinig wenkbrauwhaartjes hebt of je gezicht meer wil laten spreken wanneer je ouder wordt. Het geeft het gelaat een jeugdiger uitstraling.’ Eyeliner In haar praktijk biedt Arina verschillende mogelijkheden. ‘Het aanbrengen van permanente eyeliners en wenkbrauwen komt het meest voor. Met fijne naaldjes brengen we het pigment voor de eyeliner in. Dat schrijnt een beetje. Je kunt het vergelijken met een schaafwondje. Wanneer vrouwen daar tegenop zien, adviseren we hen om bij hun huisarts een verdovende crème te vragen. Je kunt kiezen

voor een zachte of een brede eyeliner, of eentje die tussen de wimperhaartjes wordt aangebracht. Er zijn zelfs vrouwen die een tweekleuren eyeliner willen. Hierbij wordt nog een dun lijntje in kleur boven de eyeliner aangebracht.’ Wenkbrauwen Wenkbrauwen kunnen met permanente make-up weer in hun volle glorie hersteld worden. ‘Soms is er geen of te weinig haargroei. Door gepigmenteerde haartjes tussen de nog aanwezige haartjes aan te brengen, wordt de wenkbrauw mooi vol. Ook werken we met de mesjes-hairstroketechniek, een nog vrij nieuwe methode. Met een mesje worden heel dunne sneetjes in de huid gemaakt waar we het pigment in laten lopen. Het resultaat is bijna niet van echt te onderscheiden. Je moet het echt aanraken om te voelen dat het geen echte haartjes zijn.’

Oculusline Arina Aarts van de Vegte Cantonlaan 7, 3742 CH Baarn telefoon 035-5421954 info@oculusline.nl www.oculusline.nl

De meeste vrouwen kiezen voor permanente make-up vanwege het gemak

Mond Met een subtiel lijntje of schaduwtechniek kunnen ook de lippen weer mooi vol ogen. ‘Ik gebruik zachte tinten die de oorspronkelijke kleur van de mond versterken. Je kunt er kleine foutjes of oneffenheden perfect mee camoufleren. De meeste vrouwen kiezen voor permanente make-up vanwege het gemak. Ze willen er snel goed uitzien. Ik heb hier in het centrum van Baarn een mooi bedrijf opgebouwd. En omdat ik alles in eigen beheer heb, kunnen we de kosten laag houden. Daardoor kunnen ook mensen met een smallere beurs er gebruik van maken. Dat vind ik belangrijk.’

Beauty ForYou 15


Alles onder 1 dak

Cosmo Hairstyling geeft je garantie

Lang plezier van je kapsel Een kapper die jouw haar te kort knipt, te donker verft of je een model aanraadt dat achteraf absoluut niet staat. Het zijn situaties die voor veel mensen herkenbaar zijn. Bij Cosmo Hairstyling is dit uitgesloten. Hier wordt echt gekeken wat bij de persoonlijkheid van de klant past. De energieke en vaktechnisch goede kapsters zijn pas tevreden wanneer de klanten tevreden de deur uitgaan. Wie binnen drie weken toch twijfelt over zijn kapsel, mag gratis terugkomen om een oplossing te vinden. Veel mensen weten Cosmo Hairstyling in winkelcentrum Cityplaza in Nieuwegein te vinden. Dit is een van de ruim tachtig Cosmo-kapsalons in Nederland. Kirstin Hilhorst is een ondernemer in hard en nieren en is erg trots op haar twee winkels. Zelf staat ze ook nog eens vier dagen in de week te knippen in beide winkels. Bij de toonaangevende kappersformule die deze zaken hanteren, staan informeren en adviseren van de klant hoog in het vaandel. ‘De kapsters willen echt dat de klanten plezier van hun kapsel hebben’, zegt salonmanager Marieke Kuik.

5

Klanten Hoewel de kapsters alles weten van de laatste modetrends, is het niet zo dat hier alleen hippe en trendy mensen komen. ‘Natuurlijk verwelkomen we ook alle andere mensen’, is Kuik stellig. ‘Hier komt een heel wisselend publiek. Kindjes van twee jaar, maar ook ouderen van in de tachtig die wekelijks hun haar laten wassen en föhnen.’ De persoonlijke benadering die de kapsters hanteren, wordt door de klanten gewaardeerd.

Gratis pony bijwerken Cosmo Hairstyling gaat veel verder dan andere kapsalons. Het team vindt de houdbaarheid van de coupe heel belangrijk. Daardoor mogen mensen met een pony, nekhaar of bakkenbaarden hier gratis hun haren laten bijknippen of scheren. ‘Mensen moeten lang plezier hebben van hun kapsel. Niet hun pony kort laten knippen, zodat ze voor een tijd klaar zijn. Echt tevreden zijn ze dan niet. Die pony is eigenlijk te kort’, legt Kuik uit. Cosmo heeft verschillende productlijnen, voor verschillende mensen en wensen. ‘Zo hebben we de wellnesslijn. Klanten krijgen daarbij een uitgebreide hoofdmassage in een massagestoel.’

Cosmo Hairstyling • S tadsplein 5 , 3431 LZ Nieuwegein telefoon 030-6034116 •H  uis ter Heideweg 52, 3705 LZ Zeist telefoon 030-6912617

Garantie Cosmo wil de stap naar binnen laagdrempelig houden. Opvallend is dat klanten drie weken recht hebben op garantie. ‘Wij staan voor onze kwaliteit. Als mensen toch niet helemaal tevreden blijken te zijn, kijken we naar een oplossing. Dat kan bijvoorbeeld toch een andere haarkleur zijn.’ Tevreden zijn met het kapsel: dat is toch wat elke klant wil. Wie niet meer chagrijnig wil thuiskomen na een knipbeurt, kiest voor Cosmo Hairstyling.

Nauwelijks van echt te onderscheiden

De mooiste gelnagels Toen ik vijftien jaar geleden in aanraking kwam met kunstnagels, miste er iets. Ik wist niet hoe het wel moest, maar overal waar ik kwam, was ik niet tevreden, tot ik een keer via-via ergens een reparatie liet doen. Toen wist ik: zó hoort het!

De nagelstyliste die ik bezocht, woonde echter te ver weg voor mij, dus heb ik haar gevraagd om het mij te leren. Dit kon, maar dan moest ik wel een opleiding doen; dan zou ze me vertellen hoe zij het deed. Zo gezegd, zo gedaan. Ik ben een opleiding in Haarlem gaan doen bij A&B NAILS en heb gelijk een eigen stijl ontwikkeld, met wat hulp, en ben ik met producten van O.P.I. gaan werken.

16 Beauty ForYou


5 I Blush Beauty – for a beautiful skin

Alles voor uw Sinds kort is in het pand van Cosmo Hairstyling in Nieuwegein schoonheids­ salon I Blush Beauty gevestigd. ­Eigenaresse Adaja Blok heeft bijna 10 jaar ervaring in de beautybranche. Zowel voor dames als heren zijn er mooie behandelingen mogelijk; van complete wellness-behandelingen voor het gelaat tot aan visagie en wimperextensions.

huid

I Blush Beauty is een erkend Biodroga Instituut. De exclusieve huidverzorging van Biodroga biedt innovatieve oplossingen als het gaat om huidproblemen. De huidverzorgingsproducten onderhouden, beschermen en herstellen de huid. Alle Biodroga producten zijn gebaseerd op biologische, hoogwaardige ingrediënten. Altijd al eens willen weten welke kleuren het mooiste staan en welke make-upproducten geschikt zijn voor uw huid? Elke maand is er een visagieworkshop, waarin alle tips een trucs aan bod komen om een professionele make-up bij uzelf aan te brengen. Een aanrader! Er wordt gewerkt met producten van het merk Sans Sourcis. Data zijn te vinden op de website. Geen tijd voor make-up en toch stralend voor de dag komen? Wimperextensions zijn tijdsbesparend, gemakkelijk en vooral erg mooi. Via de één-op-één-techniek wordt elk wimperhaartje verlengd met een zijde wimperextension. Het is geschikt om mee te douchen, te zwemmen en naar de sauna te gaan. Een blijvend resultaat tot ongeveer 3 weken! Op zoek naar een leuk cadeautje? Ook voor mooie cadeaubonnen en pakketjes kunt u in de salon terecht. Leuk om te geven en om te krijgen!

Aanbieding Op vertoon van dit magazine krijgt u een Golden Caviar Face ­Treatment van € 77,-

voor slechts € 69,95! Deze aanbieding is geldig tot en met 31 maart 2015.

I Blush Beauty Stadsplein 5, 3431 LZ Nieuwegein telefoon 06-20144001 info@iblush.nl www.iblush.nl

Aanbieding

Zo ben ik na jarenlange ervaring bij mijn huidige natuurlijke nagels gekomen. Wat ik vooral zo bijzonder vind aan mijn werk, zijn de gezellige gesprekken met al mijn leuke klanten, en klanten die stralend weer de deur uitgaan! Mijn doel is een zo natuurlijk mogelijke nagel te maken, oftewel nauwelijks van echt te onderscheiden. Hierbij staan de gezondheid en kwaliteit van de eigen nagel altijd op de eerste plaats. Ook vind ik het bieden van service belangrijk, zoals het snel repareren van een gebroken nagel.

Op vertoon van dit magazine krijg je als nieuwe klant

20% korting

op een nieuwe set gelnagels (normale prijs € 67,-)!

G-Nails is gevestigd in het centrum van Zeist en Nieuwegein, in het pand van Cosmo Hairstyling. Kijk ook op de Facebookpagina (zoek op ‘Nagelstudio G-Nails’) voor nieuws en speciale acties.

G-Nails • Gabrielle Dupre • 1e Hogeweg 10A, 3701 HK Zeist • Stadsplein 5, 3431 HA Nieuwegein telefoon 06-15902800 www.gnails.nl

Beauty ForYou 17


Jij volgt ons toch ook?!

facebook.com/foryoumagazine


Alberta van der Kuip en Yvonne Vos

Wat kan de huidtherapeut voor u betekenen?

Het resultaat staat voorop Op 1 oktober 2014 opende KMI haar huidtherapiepraktijk. Alberta van der Kuip en Yvonne Vos leiden deze praktijk. Alberta is als huidtherapeute al langer een vertrouwd gezicht binnen KMI Home Care. Nieuw binnen de praktijk is Yvonne Vos, in 2014 afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht. Met dit team biedt KMI Home Care een mooie combinatie van jarenlange ervaring en nieuwe ontwikkelingen vanuit de opleiding, waarbij uw welzijn en het behandelresultaat vooropstaan.

Littekens en fibromen De huidtherapeutes behandelen tevens alle vormen van acne en acnelittekens. Ook zijn er diverse andere littekens die door de huidtherapeut goed te behandelen zijn. Ook voor het verwijderen van fibromen / steelwratjes bent u bij KMI aan het juiste adres. Een fibroom is een goedaardige tumor die opgebouwd is uit bindweefsel. De meest voorkomende fibromen zijn zogenaamde ‘weke fibromen’. Deze bevinden zich meestal in de hals, onder de oksels, in de liezen en op het bewegende ooglid.

Een huidtherapeut behandelt de zieke en/of beschadigde huid

Declaratie KMI Home Care is een gecertificeerde praktijk voor huidtherapie. De declaratie van arm-/ beenkousen kan rechtstreeks door KMI worden verzorgd. Daarnaast zijn er diverse andere huidbehandelingen die kunnen worden vergoed door uw zorgverzekeraar. Neem hiervoor contact op met uw zorgverzekeraar.

KMI Home Care Koekoekslaan 2A 3435 CL Nieuwegein telefoon 030-6032971 info@kmi.nl www.kmi.nl

Een huidtherapeut behandelt de zieke en/of beschadigde huid, zodat uw klachten afnemen. Alberta van der Kuip en Yvonne Vos, de huidtherapeutes van KMI, bieden diverse behandelingen aan. Zij verzorgen onder andere oedeemtherapie en meten therapeutische elastische arm- of beenkousen aan. Dit geeft tegendruk aan het vocht in de ledematen en zorgt er tevens voor dat het verkregen resultaat van de oedeemtherapie behouden wordt. Daarnaast kan overbeharing worden behandeld. Dit gebeurt met elektrische epilatie. Doordat het haarzakje elektrisch wordt vernietigd, worden de haren dunner en zwakker. Elektrische epilatie kan ervoor zorgen dat storende haren op den duur definitief verdwijnen.

Beauty ForYou 19


Tips - E en goede fysieke voorbereiding is erg belangrijk. U gaat naar grote hoogte met ijle lucht waar een behoorlijke inspanning geleverd gaat worden. Neem daarom ruim van te voren de tijd om middels ski- of snowboardlessen uw techniek en conditie te verbeteren. Daardoor neemt niet alleen de kans op blessures af, u heeft ook nog eens meer plezier op de piste. - L es op een indoorrolbaan is een uitstekende voorbereiding op uw wintersport. Niet alleen neemt uw conditie toe en bouwt u de spieren op die u tijdens de wintersport zult gebruiken, ook heeft u de mogelijkheid om uw techniek te verbeteren. Doordat de instructeur op de indoorrolbaan dicht bij u staat, ontvangt u veel persoonlijke aandacht. In de spiegels ziet u precies wat u doet. Van uw verbeterde techniek zult u tijdens de wintersport op de piste profijt hebben. Het skiën of snowboarden kost u minder inspanning, en de voor de meeste mensen is de spierpijn op de beruchte ‘derde dag’ verleden tijd.

Een goede voorbereiding op de wintersportvakantie

Skiles

 voor iedereen SnowSportCenterUtrecht is de grootste indoorskischool van Europa, met 4 indoorrolpistes, een vaste sleehelling en kinderland voor de allerkleinsten. Er wordt lesgegeven aan zowel kinderen als volwassenen, gevorderd of beginner. Bij SnowSport­ CenterUtrecht werken inmiddels 45 gediplomeerde skileraren, die elk jaar bijgeschoold en getraind worden onder leiding van Daniel Schinkel, eigenaar van SnowSportCenterUtrecht. Schinkel is zelf actief wintersporter, is gediplomeerd sportinstructeur en internationaal gediplomeerd skileraar en speelde al jaren met het idee om er in Nederland wat mee te gaan doen. ‘Heel veel wintersporters willen helemaal niet wachten tot het wintersportseizoen, maar willen ook in de zomer blijven trainen om het niveau en de conditie op peil te houden. Om dat in eigen land mogelijk te maken, heb ik dit centrum ontwikkeld en gerealiseerd. En het is voor iedereen geschikt. Gevorderde skiërs kunnen zich doorontwikkelen, zodat tijdens de wintersport ook de zwarte piste een optie wordt, terwijl beginners zó getraind kunnen worden, 20 Lifestyle ForYou

dat ze verantwoord op vakantie kunnen.’ SnowSportCenterUtrecht heeft vier grote indoorrolpistes en een vaste. De snelheid van de indoorrolpistes is instelbaar. Hierdoor kunnen zowel beginnende als gevorderde wintersporters op eigen niveau oefenen. Kinderskischool De kinderskischool SAM is met haar uitgebreide ­lesprogramma volledig afgestemd op de kinderen. Een speciaal ontwikkelde kindermethodiek, een kinderland voor de allerkleinsten en natuurlijk de mascotte SAM, de grijze roodstaartpapagaai, maken van skiën elke keer weer een feestje. Leerlingvolgsysteem Door het unieke leerlingvolgsysteem, dat gekoppeld is aan de door SnowSportCenterUtrecht zelf ontwikkelde methodiek, worden cursisten vanaf het begin gevolgd bij hun groei als skiër of snowboarder. Op deze manier kan er zeer efficiënt en doelgericht gewerkt worden aan de ski- of snowboardtechniek.


Hoe werkt het? De indoor rolpiste is een grote lopende band die in een hellingshoek staat van 14 graden. De band met skigras draait naar boven, wat de glijsnelheid op de piste simuleert. Daardoor is het mogelijk om de ski-/ snowboardtechniek uit te voeren zonder dat u naar beneden glijdt. De leraar heeft alle controle met een afstandbediening. Deze houdt hij constant in zijn hand. Met een sprinklerinstallatie wordt de baan vochtig gehouden, voor een beter glijvermogen.

Europa’s grootste indoorski- en snowboardschool

Samenwerkingen SnowSportCenterUtrecht heeft zich de afgelopen ­jaren sterk ontwikkeld en blijft groeien. Zo is er een samenwerking aangegaan met de nationale skibond, de ­Nederlandse Ski Vereniging. En er is een partnership met Snowsports Academy, hét opleidingsinstituut voor ski- en ­snowboardleraren.

bij SnowSportCenterUtrecht; zij zijn ook de trainers van het lerarenteam. Er worden trainingen verzorgd op de indoor rolpiste en op de sneeuwbanen. Een aantal keer per jaar zijn er trainingsweekenden in de Alpen. Om mee te trainen, hoef je niet werkzaam te zijn bij SnowSportCenterUtrecht. Iedere gediplomeerde ski- of snowboardleraar kan zich hiervoor opgeven en meetrainen.

Trainingen voor leraren Als leraar kun je bij SnowSportCenterUtrecht ook terecht voor trainingen. De trainingen vallen onder het label SnowCoach, dat door de eigenaar Daniel Schinkel is opgezet. De trainers van SnowCoach zijn niet alleen leraar

SnowSportCenterUtrecht verzorgt ook wintersportreizen, bedrijfsfeesten en kidsparty’s. In de gezellige Aprés-Ski Lounge kunt u tijdens of na afloop van uw activiteit ­genieten van een lekker drankje en een hapje.

SnowSportCenterUtrecht Fermiweg 91, 3542 CB Utrecht | telefoon 030-3030013 | info@snowsportcenter.nl | www.snowsportcenter.nl

Lifestyle ForYou 21


a

Column

door Marije Klein

Comfortabel in de winter De winter kan een heel fijn seizoen zijn. Heldere luchten, frisse wind, een straffe wandeling maken. Weggedoken in je jas denk je alvast aan de warme chocolademelk, waar je jezelf straks op trakteert. En daar gaat het mis vandaag. Bij die jas. Want die moet ik nog aanschaffen. Net als veel vrouwen ben ik dol op nieuwe kleren. Maar anders dan veel vrouwen houd ik helemaal niet van shoppen. Maar met de kou in zicht, zal ik toch écht een wintergarderobe moeten gaan aanschaffen. Om te beginnen bij een warme jas. Omdat ik het liefst snel klaar ben, duik ik meestal direct mijn favoriete kledingzaak in, waar ik bijna altijd slaag. Maar vandaag besluit ik mijn comfortzone te verlaten en loop mijn winkel voorbij. Een paar deuren verder loop ik wel naar binnen. Een hippe jonge mijnheer sorteert hangers achter een balie en kijkt me aan als ik binnenkom. Onmiddellijk verraadt zijn blik verveling. Ik geloof niet dat hij mij ziet als een potentiële klant. En dat maakt mij vastberaden om juist hier een jas te kopen. Terwijl de te harde muziek me om de oren vliegt, loop ik met mijn handen door de rekken. De keus is groot, maar alles lijkt op elkaar. Blauw is duidelijk in, dus ik heb de keus uit diepblauw, azuurblauw, lichtblauw en blauw met een lichtblauw motiefje. Ik kies een blauwe jas uit en loop er mee naar de spiegel.

pak, me hier veel te klein is. Vlug omruilen dus. Hip kijkt heel even op, een klein glimlachje op zijn gezicht. Twee maten groter past me wel. En ik draai een aantal keren rond voor de spiegel. Ik vind de jas superleuk… Voor mijn dochter van dertien. Voor de vorm draai ik nog een paar keer en kijk kritisch naar mijn spiegelbeeld. Diep van binnen weet ik allang, dat ik deze jas helemaal niet moet gaan kopen. Ik heb de innerlijke uitdaging met mijnheer Hip verloren, maar ben er nog niet helemaal aan toe om mijn verlies toe te geven en loop terug naar het rek met jassen. Quasi geïnteresseerd pak ik nog een paar jassen, die ik met dezelfde kritische blik bekijk. Uiteindelijk verlaat ik hoofdschuddend en zonder jas het pand.

Ik vind de jas superleuk…. Voor mijn dochter van dertien.

Marije Klein is schrijfster, blogger en online publicist. Elk seizoen schrijft zij een column ForYou.

22 Lifestyle ForYou

Onderweg kijk ik nog eens naar mijnheer Hip. Ik houd de jas omhoog en hoop dat hij inziet dat hij zich heeft vergist. Ik onderdruk de neiging om te gaan roepen: ‘Ik ben heus ook wel hip hoor, ook al ben ik de dertig ruim gepasseerd!’. Bij de spiegel blijkt de maat die ik bij mijn eigen winkel altijd

Ik voel me plotseling heel erg saai en volwassen en durf mijnheer Hip niet meer aan te kijken. Op de weg naar buiten, komen er twee pubermeiden in. Ik hoor nog nét een stukje van hun conversatie. ‘Hij zegt dat hij mij leuk vindt, maar volgens mij zegt hij dat ook tegen andere meisjes.’ ‘Die jongen deugt niet. Laat gaan, hij is je niet waard. ’ Ik voel de onzekerheid van de meiden en besef dat jong (en hip) zijn helemaal niet altijd leuk is. Ik loop glimlachend mijn eigen winkel in. Heel zeker dat ik daar een jas zal gaan vinden die mij lekker warm gaat houden deze winter. En hij wordt niet blauw! Tot de volgende editie!

-Marije-


afhaalpunten Colofon 3e jaargang | nummer 1 - 2015 ForYou Magazine verschijnt driemaal per jaar en wordt verspreid in een oplage van minimaal 5.000 exemplaren per regio via alle achterin het magazine vermelde organisaties, praktijken, zorginstellingen en ondernemers. Kijk ook op www.foryoumagazine.nl voor meer ­informatie of om online een andere editie te bekijken. ForYou Magazine is een uitgave van: ForYou BV Havenstraat 6, 9471 AM Zuidlaren T 050 - 76 00 800 E info@foryoumagazine.nl I www.foryoumagazine.nl Regio-uitgever: Mattias Tepper Redactie: De in het magazine geplaatste teksten zijn ofwel aangeleverd door de deelnemende organisaties, praktijken, zorginstellingen en ondernemers en bewerkt door de redactie van ForYou BV, of verzorgd door de redactie zelf. Heeft u een tip voor een ­redactionele bijdrage? Neem dan contact op met ons. Eindredactie: Roelant van de Riet Vormgeving: Harmen Klaassens Paula Kuiper Bezorgservice: Siemen Halbersma Directeur: Paul Carabain Commercieel manager: Sharif Sharafeddine Team ForYou Magazine: Caspar Heerink Harmen Klaassens Janna Stavast Mariëlle Bouma Mattias Tepper Paula Kuiper Paul Carabain Raymond Wijnstra Roelant van de Riet Sharif Sharafeddine Siemen Halbersma en alle deelnemende publicisten Druk: Ten Brink - Meppel

Disclaimer: ForYou BV stelt zich niet verantwoordelijk voor de inhoud van de ingezonden ­redactie en g ­ edane uitspraken. Op de inhoud van dit m ­ agazine rust copyright. Niets uit deze uitgave mag op ­enigerlei wijze worden vermenig­vuldigd zonder schriftelijke toestemming van de uitgever. Aan de inhoud van deze uitgave kunnen geen rechten ­worden ontleend.

ForYou Magazine is gratis af te halen op de locaties hieronder. Albert Heijn de Clomp

De Clomp 3132 3704 KA Zeist Telefoon 030-6955421

Albert Heijn ­Driebergen

Binnenhof 1 3971 EE DriebergenRijsenburg Telefoon 0343-512145

Alexander Monro Ziekenhuis

Professor Bronkhorstlaan 10 geb.94 / P9 3723 MB Bilthoven Telefoon 030-2250910

Beter Horen

Nachtegaallaan 16B 3722 AB Bilthoven Telefoon 030-3101034

Bruna

Julianalaan 53 3722 GE Bilthoven Telefoon 030-2282830

Bubbels & Blessings Vinkenlaan 25 3722 AH Bilthoven Telefoon 030-2283882

C1000 van Ek

Johan van ­Oldenbarneveltlaan 96 3705 HK Zeist Telefoon 030-6958741

CAM-Praktijk ­Rosarium

Molenweg 7 3738 DC Maartensdijk Telefoon 0346-822585

CO-EUR

Weverstede 51A 3431 JS Nieuwegein Telefoon 0900-1510

Cordula Prent ­praktijk voor ­ huid- en lichaamsverzorging Zinzendorflaan 7A 3703 CE Zeist Telefoon 030-6924001

Cosmo Hairstyling Zeist

Huis ter Heideweg 52-54 3705 LZ Zeist Telefoon 030-6912617

Curves De Bilt

G-Nails

Mi Vida Bonita

Curves Driebergen

Garage

Miss Etam

Diakonessenhuis Zeist

Green & Health

MS Mode

Groeiconsult

Praktijk voor CranioSacraaltherapie Zeist

Hessenweg 9 3731 JC De Bilt Telefoon 030-2746772 Traaij 111A 3971 GD Driebergen Telefoon 0343-513232

Prof. Lorentzlaan 76 3707 HL Zeist Telefoon 088-2509866

Di Machiavelli ­damesmode

Emmaplein 220 3701 DJ Zeist Telefoon 06-14399955

Dio Drogisterij ­Annelies

De Clomp 3138 3704 KA Zeist Telefoon 030-6995595

Dyna-mix

Vlampijpstraat 79 3534 AR Utrecht Telefoon 06-50613692

Elance Zeist

Gerolaan 73A 34707 SJ Zeist Telefoon 030-6977946

Etos

• Emmaplein 214 3701 DJ Zeist Telefoon 030-6915470 • Hoog Kanje 48-50 3708 DK Zeist Telefoon 030-6914276

Etos De Bilt

Hessenweg 129 3731 JC De Bilt Telefoon 030-2200494

Etos Den Dolder

Dolderseweg 89A 3734 BD Den Dolder Telefoon 030-2254807

Finesse Bodyline Clinic

Pompmolenlaan 19A 3447 GK Woerden Telefoon 0348-409199

Fysie fysiotherapiepraktijk

Godfried van Seijstlaan 41 3703 BR Zeist Telefoon 030-6918168

1e Hogeweg 10A 3701 HK Zeist Telefoon 06-15902800 Slotlaan 204 3701 GT Zeist Telefoon 030-6930869 Julianalaan 32 3722 GR Bilthoven Telefoon 030-2880139 Oude Tempellaan 16 3769 JB Soesterberg Telefoon 06-10085847

Hairstudio Britt

Planetenbaan 9 3731 KA Bilthoven Telefoon 030-2290395

Home of Hearts

Steynlaan 85-87 3701 ED Zeist Telefoon 030-6916275

House of Fashion

Voorheuvel 10 3701 JE Zeist Telefoon 030-6974641

ICI Paris XL

• Slotlaan 129-131 3701 GA Zeist Telefoon 0800-0228009 • 1e Hogeweg 19 3701 HG Zeist Telefoon 0800-0228009

Jumbo

• Korte Steynlaan 2 3701 EX Zeist Telefoon 030-6922493 • Laan van Vollenhove 2785-3001 3706 AJ Zeist Telefoon 030-6976160

Meester de Klerkstraat 15 3701 DL Zeist Telefoon 030-6918550 Slotlaan 161 3701 GC Zeist Telefoon 0800-7010 Slotlaan 155 3701 GC Zeist Telefoon 030-6921604

Godfried van Seijstlaan 41 3703 BR Zeist Telefoon 030-6918168

Primera Landaal

Vrijheidsplein 58-64 3705 PS Zeist Telefoon 030-6954192

Purdey

Slotlaan 133 3701 GB Zeist Telefoon 030-6970706

Santura

Patrimoniumstraat 2 3971 MA Driebergen Telefoon 0343-755377

Setter Fashion

Slotlaan 230 3701 GV Zeist Telefoon 030-7370759

Shoeby

Hessenweg 110 3731 JM De Bilt Telefoon 030-2201166

Sportcity

Leyenseweg 123 3721 BC Bilthoven Telefoon 030-2250255

Jumbo Farenhorst

Sportcity

KMI Homecare

Stichtse Apotheek De Bilt

Maertensplein 31 3738 GM Maartensdijk Telefoon 0346-211212 Koekoekslaan 2A 3435 CL Nieuwegein Telefoon 030-6032971

Livera

1e Hogeweg 24D 3701 HL Zeist Telefoon 030-6918790

Godfried van Seijstlaan 35 3703 BR Zeist Telefoon 030-6918400

Burgemeester de Withstraat 59 3732 EJ De Bilt Telefoon 030-2204008

Style Zeist

1e Hogeweg 164 3701 HL Zeist Telefoon 030-6917099

Wilt u ook ForYou Magazine gratis ­aanbieden aan uw klanten? Neem dan contact op met ForYou BV via info@foryoumagazine.nl of op telefoonnummer 050-7600800.

gratis magazine ForYou Magazine 23


Voorgoed van uw hardnekkige

vetrolletjes af!

OO VO K MA OR NN EN

• geen operatie • geen littekens • geen injecties • mooi resultaat • veilig en blijvend • geen herstelperiode Op een zeker moment merken we dat op bepaalde zones van ons lichaam zich vetten hebben verzameld. De UltraShape is ontworpen om hardnekkige probleemzones denitief te verwijderen. Al 19 jaar de ideale manier om overtollig vetweefsel te verwijderen zonder chirurgische ingreep. De UltraShape vergruist vetcellen op een veilige manier. En het resultaat is blijvend: mooi zonder snijden!

Voor

VEILIG

Na

Voor

Na

• BLIJVEND • VERJONGEND

Pompmolenlaan 19-A 3447 GK Woerden

0348-409199

info@nessebodylineclinic.nl www.nessebodylineclinic.nl

ForYou Magazine Zeist  

ForYou Magazine Zeist

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you