Page 1

Purmerend e.o. | Gratis Magazine

Over gewicht Laat je

spanning los Test:

ben jij hooggevoelig? Beauty | Health | Lifestyle


- advertorial -

SKIN SPECIAL PLAN

Wat is het Skin Specialprogramma? Met het Skin Special-programma zorgen we er in 4 stappen niet alleen voor dat je huid weer terug in conditie komt, maar vooral dat die er gezonder, egaler en strakker gaat uitzien. Mochten er huidproblemen zijn, dan gaan we deze effectief aanpakken. Als we deze 4 stappen samen doorlopen, kunnen we ervoor zorgen dat we het programma precies afstemmen op jouw wensen, verwachtingen en budget, maar kunnen we vooral het perfecte plan opzetten voor jouw huid. Zo kunnen wij samen streven naar het beste resultaat voor jouw huid!

Delia’s 4-stappenplan

Stap 1: intakegesprek en ­skinscanner Stap 2: start met producten Stap 3: de eerste behandeling Stap 4: onderhoudsbehandelingen Wil je ook dat wij met een deskundige blik kijken naar jouw huid? Maak dan een afspraak met ons en vul op onze website het formulier in!

Schoonheidssalon Delia

Hunzebos 2, 1447 TX Purmerend telefoon 0299-776522 / 06-19106001 info@schoonheidssalondelia.nl www.schoonheidssalondelia.nl


Column Column

door Klein door Marije Marije Klein

Hallo lezer In deze uitgave hebben we extra aandacht voor leefstijl & overgewicht. Bijna de helft (!) van alle Nederlanders is te zwaar! En laten we eerlijk zijn: dat komt niet door lucht. We weten bijna allemaal wel hoe overgewicht ontstaat: te veel eten en te weinig bewegen. Dat klinkt simpel! Maar helaas is de praktijk toch even anders. Het is heel erg lastig om van de kilo’s af te komen, en als dit lukt, dan is het de grootste uitdaging om op gewicht te blijven. Daarom hebben we speciaal voor jou contact gelegd met specialisten uit de buurt, want met een beetje hulp van buitenaf weten wij zeker dat ook jij je doelen zult halen!

Uit de negetieve spiraal

Zó duidelijk verschil Pas jij in ons team?

Overgewicht is bijna altijd het gevolg van een bepaalde leefstijl; nare gewoontes zeg maar. Eén van de onbekende, maar grote dikmakers is stress. Anno 2015 moeten we van alles. Werkdruk, kinderen, partner, vrienden, huishouden, uiterlijk, social media, ontspannen, vakantie. Eehh... herkenbaar? Je bent niet helaas de enige. 1.700.000 Nederlanders hebben met regelmaat last van stress! Niets om je voor te schamen; er is wel wat aan te doen. Stress is eigenlijk een mooi mechanisme: als er een bedreiging plaatsvindt, worden hormonen aangemaakt, die ervoor zorgen dat het lichaam klaar is voor een noodreactie. De hormonen versnellen de hartslag, verhogen de bloeddruk en activeren de spieren. De één vindt deze stress wel lekker, want dan presteer je beter, maar menigeen vindt dit niet erg leuk. Als deze stress aanhoudt, kun je last krijgen van lichamelijke klachten, psychische klachten en veranderingen in je gedrag. Wil je je weer helemaal happy en ontstrest voelen? Dat dachten wij al. Daarom lees je in deze editie allerlei oplossingen die je kunnen helpen, maar je moet zelf in actie komen door contact te zoeken!

1.700.000 Nederlanders hebben met regelmaat last van stress

Uiteraard hebben we ook weer samen met lokale ondernemers allerlei acties en leuke aanbiedingen voor je, zodat je voor een aantrekkelijke prijs kunt kennismaken met een product, behandeling, kuur en/of traject. Doe er je voordeel mee! Gooi dit magazine dus niet weg als je het uit hebt; je kunt het later misschien nog goed gebruiken. Veel leesplezier!

-Team ForYou MagazineForYou Magazine 03


Van stagnatie naar Sprankeling!

Spiegeltje, spiegeltje Liefde is alles wat we nodig hebben. Het is de energie die ons voedt, die ons optilt, die ons laat groeien en ons helpt om de zorgen van alledag te overstijgen. Liefde is wat ons sterkt om onze uitdagende levensweg te bewandelen, maar vaak geven we meer liefde aan anderen dan aan onszelf. We zien het beste in onze naasten, maar niet als we in de spiegel kijken.

Je stelt hoge eisen aan jezelf. Je wilt het goed doen, je best doen. Sterker nog: je wilt het perfect doen. Je verantwoordelijkheidsgevoel is groot. Je bent ambitieus en plichtsgetrouw.

Geef stress geen kans, voetreflex herstelt je balans

Een voetmassage tegen stress? Stress is iets heel vervelends. Onvermijdelijk krijgen we daar tegenwoordig allemaal wel mee te maken door onze veeleisende banen en drukke levens. Maar deze periode van overspannenheid moet niet te lang duren, want stress ondermijnt je systeem. Het gooit de balans in de war met alle gevolgen van dien: concentratieproblemen, hoofdpijn en angst. Vaak ga je slechter slapen door stress, zodat je nog minder goed uitrust. In de 3 fases van stress zie je als eerste de acute stressreactie, waarin de bijnieren adrenaline en cortisol aanmaken, wat geen blijvend effect heeft. Maar blijft de cortisolwaarde te hoog, dan gaat het lichaam over naar fase 2: chronische stress. In fase 3 is je voorraad cortisol uitgeput en is je lichaam niet meer in staat om dat essentiële hormoon nog aan te maken. Je hebt een burn-out. In zo’n geval is een uurtje voetmassage een uitstekende ondersteuning. Even een moment alleen voor jou waarin je helemaal kunt bijkomen en opladen. Een massage brengt de broodnodige ontspanning en rust. Maar een ­voetbehandeling van een 04 Health ForYou

Daarbij komt dat je moeilijk je grenzen kunt aangeven. Je kunt moeilijk ‘nee’ zeggen. Je vindt veel leuk en zegt altijd ‘ja’. Je staat voor iedereen klaar. Je zorgt voor anderen. Je stelt anderen voorop en je vergeet jezelf. Je vindt het ook nog eens moeilijk om hulp te vragen. Door gebrek aan tijd en vermoeidheid ligt stress op de loer. En langdurige stress maakt ziek; je loopt langzaam leeg. Herken jij je hierin? Op 14 februari vieren we Valentijnsdag, een dag die in het teken staat van de liefde. We delen ons gevoel met een kaartje of cadeau, maar hoe mooi zou het zijn om ook jezelf iets te geven! Wees dit jaar je eigen Valentijn. Laat Valentijnsdag 2015 de deur zijn naar meer eigenliefde. Veel vrouwen hebben de weg naar mijn praktijk gevonden omdat ze zich opgebrand voelden. Ze kwamen uit een diep dal. Ze bloeien snel weer op door o.a. de praktische handvatten waarmee ze meteen aan de slag kunnen. Laat me weten waar jij tegenaan loopt.

erkende therapeut doet meer: het brengt het zelfgenezend vermogen van je lichaam weer op gang en herstelt de balans. Zo doorbreek je de negatieve spiraal waar je lichaam in terecht is gekomen. Natuurlijk hoef je niet te wachten totdat je helemaal een burn-out hebt voordat je hulp gaat zoeken. In iedere fase van overspannenheid kan een voetbehandeling weldadig zijn. En trouwens: ook als je nergens last van hebt! Dus tot ziens in de praktijk op mijn ­prachtige woonboot in Neck. Voetreflextherapie­ Pluspraktijk ­AdaCadabra Ada Hanemaaijer Ringdijk 24A/B 1456 AJ Wijdewormer telefoon 06-47177587 www.adacadabra.nl

In een gratis intakegesprek verkennen we samen waaraan jij wilt werken. Ik leer je weer goed voor jezelf te zorgen en zet je in beweging. Van stagnatie naar Sprankeling, zodat jij snel minder stress en meer plezier ervaart in de dingen die je doet. Pura Vida Coaching werkt ook mee aan ‘In Balans + Op Gewicht’. Zie pagina 16/17.

Pura Vida Coaching Lily Koster Edammerdijkje 5, 1472 GC Middelie telefoon 06-28440814 lily.koster@puravidacoaching.nl www.puravidacoaching.nl


- advertorial -

De huisarts stelt de diagnose, stuurt

Diabetes doen we

samen

Huisarts het behandelplan en coördineert het gezondheidstraject.

De fysiotherapeut begeleidt in gezond bewegen met als doel spiermassa te verhogen en vetweefsel te verminderen en indien nodig gewichtsverlies te bereiken.

Fysiotherapeut

Patiënt

De praktijkondersteuner huisarts (POH) is het aanspreekpunt in de voortgang van het behandelplan. De POH evalueert uw bloedsuikerwaarden en stemt, in overleg met de huisarts, de medicatie af. De diëtist geeft advies over een gezond voedings­patroon met aandacht voor voldoende koolhydraatspreiding en probeert middels voedings- en levensstijladvies uw bloedsuikerwaarden en relevante laboratoriumwaarden te normaliseren.

Diabetes type II (oftewel suikerziekte) is een chronische ziekte waarbij het lichaam niet meer goed op insuline reageert. Insuline is het hormoon dat de bloedsuikerspiegel regelt. Bij een tekort aan insuline blijft er te veel suiker in het bloed achter. Het lichaam reageert hierop door extra insuline aan te maken om de bloedsuikerspiegel naar een gezond peil te krijgen. Op den duur kan de productie niet meer aan de vraag voldoen. Dit heeft een blijvend hoge suikerwaarde in het bloed tot gevolg, waardoor de kans op het krijgen van bijkomende ziektes, zoals hart- en vaatziekten, nierfalen en slechtziendheid, groter wordt. In Nederland zijn in totaal circa 1 miljoen mensen met diabetes en 750.000 in de gevarenzone om diabetes type II te krijgen. Multidisciplinair samenwerken Om een zo optimaal mogelijke zorg te bieden, werken verschillende zorgverleners samen. Diëtistenpraktijk Health & Lifestyle is onderdeel van deze multidisciplinaire samenwerking en werkt onder andere nauw samen met huisartsen, praktijkondersteuners en Fysiotherapie Douw & Tol. Samen proberen wij onze patiënten zo goed mogelijk te adviseren, begeleiden, ondersteunen en motiveren, waarbij rekening gehouden wordt met de kwaliteit van leven.

POH*

Diëtetiek Diëtistenpraktijk Health & Lifestyle verzorgt de dieetbegeleiding in deze samenwerking. De dieetbehandeling richt zich op het normaliseren van de bloedsuikerwaarden, het voorkomen of uitstellen van diabetesgerelateerde klachten, het normaliseren van het lichaamsgewicht en het bevorderen van het algemeen welbevinden middels gezonde voeding. De diëtist geeft uitleg over het verband tussen leefstijl en diabetes en probeert de cliënten te motiveren hun levensstijl op een gezonde manier te veranderen. Door een goed voedingspatroon en voldoende te bewegen, blijft het lichaam langer gezond met diabetes.

Diëtist

Fystiotherapie beweegprogramma Binnen de behandeling van diabetes verzorgt Fysiotherapie Douw & Tol de beweegzorg. Bewegingstherapie heeft als effect dat de insulinegevoeligheid van het lichaam verbetert, het gewicht afneemt en de conditie verbetert. Deze effecten kunnen actief bijdragen aan het verlagen van de bloedsuikerspiegel. Binnen de praktijk is de mogelijkheid om een beweegprogramma te volgen. Dit programma staat geheel los van de aanvullende verzekering en wordt apart vergoed door een aantal zorgverzekeraars. Door in groepsverband te oefenen, hebben de cliënten steun aan elkaar en is er de mogelijkheid om onderling ervaringen uit te wisselen.

Diëtistenpraktijk Health & Lifestyle en Fysiotherapie Douw & Tol zijn ingeschreven bij het Kwaliteitsregister Paramedici en hebben contracten met alle verzekeraars. Informeer bij uw verzekeraar naar de vergoedingen.

Diëtistenpraktijk Health & Lifestyle Pegasusstraat 6, 1132 NB Volendam telefoon 06-13619712 info@dietistenprakijkhealthlifestyle.nl www.dietistenpraktijkehealthlifestyle.nl

Fysiotherapie Douw & Tol Pegasusstraat 6, 1131 NB Volendam telefoon 0299-363121 info@douwtol.nl www.douwtolfysiotherapie.nl

Health ForYou 05


Stress & Column vermoeidheid door Marije Klein

Osteopathie bij burn-out

Ben jij ook niet meer  vooruit te branden? Hoe vaak hoor je het niet: klachten van vermoeidheid, futloos zijn, geen energie meer hebben. Tegenwoordig zegt 13% van de werknemers vermoeidheidsklachten te ervaren. Maar zo gek is het ook niet. We leven in een sneller draaiende maatschappij waarbij de druk steeds groter wordt. Maar wat zijn de gevolgen? En wat kan er gedaan worden om deze klachten te voorkomen? Er zijn veel oorzaken van vermoeidheidsklachten. Bij langdurige vermoeidheidsklachten is het dan ook raadzaam om de dokter te raadplegen om ernstige oorzaken uit te sluiten. Toch krijgt men meestal de uitslag: ‘alles is goed’. Natuurlijk ben je opgelucht, maar wat is het dan wel? Burn-out Je zou zomaar een burn-out kunnen hebben. Een burn-out is een andere benaming voor bijnieruitputting. De belangrijkste oorzaak is stress. Stress kan van fysieke, emotionele, psychologische of infectueuze aard zijn. Op het moment van stress zorgen de bijnieren voor de aanmaak van cortisol en adrenaline. Dit stelt het lichaam in staat om extra inspanning te verrichten bij stress. Daarnaast zorgt het voor verhoging van de bloedsuikerspiegel en is het een belangrijke ontstekingsremmer. Zolang deze aanmaak voldoende is en het lichaam de

kans krijgt te herstellen, gaat alles goed. Maar bij chronische stress moet de bijnier zoveel hormonen aanmaken, dat deze uitgeput raakt. Het lichaam staat constant onder spanning en kan niet meer herstellen. Er worden geen hormonen meer geproduceerd, waardoor je oververmoeid raakt. Omdat de bijnier geen cortisol meer kan aanmaken, blijft de bloedsuikerspiegel niet goed op peil, maar ook krijgen ontstekingen en ziektes meer kans. Symptomen bij burn-out: - lage bloedsuikerspiegel - ontstekingen - vaak ziek zijn - chronische vermoeidheid - concentratieproblemen - vergeetachtigheid - spierpijn - slaapproblemen

Wat kan osteopathie betekenen? De osteopaat gaat op zoek naar de oorzaak van het probleem. De stressfactor moet weggenomen worden, zodat het lichaam weer kan herstellen. Ook gaat de osteopaat op zoek naar bewegingsverliezen in het lichaam, die voor extra belasting kunnen zorgen. Daarnaast worden er soms voedingsadviezen gegeven, zodat het lichaam sneller in balans kan komen. Voorkomen is beter dan genezen Je kunt zelf een aantal dingen doen om deze klachten tegen te gaan: 1. Stress verminderen. Stress is goed in een lichte mate, maar neem altijd voldoende rust om weer te herstellen. 2. Slaap voldoende (het liefst 8 uur per nacht). Tijdens het slapen krijgen de bijnieren de kans zich te herstellen, waardoor de kans op uitputting vermindert. 3. Drink voldoende water (minstens 1,5 liter naast koffie, thee enzovoort). De nieren zorgen voor de verwerking van afvalstoffen die het lichaam produceert. Bij te weinig vocht moeten de nieren harder werken om de afvalstoffen op te ruimen. Dit zorgt voor overbelasting. 4. Eet gezond, zodat er zo min mogelijk ­afvalstoffen zijn om op te ruimen. Herken je de klachten die genoemd zijn in dit artikel? Bel dan voor meer informatie of om een afspraak te maken. Van Nek Osteopathie Gerdi van Nek Conijnstraat 6A, 1131 DZ Volendam telefoon 06-15832367 info@osteopathievolendam.nl www.osteopathievolendam.nl

06 Health ForYou


Blijvend afvallen én je goed

voelen?

Een paar kilo afvallen is voor de meeste mensen niet het probleem. Een paar weken streng zijn, weinig eten en het gaat er wel vanaf. Maar zodra je weer ‘normaal’ gaat doen, vliegen de kilo’s er weer aan. Herkenbaar? Marian van der Meer, orthomoleculair therapeut bij Your Life|Balance, heeft geen standaardoplossing voor je op de plank liggen. Ze biedt maatwerk, omdat ze bij de samen­stelling van jóuw voedingsplan uitgaat van jóuw stofwisseling. Die leidt ze af uit je actuele bloedwaarden en gezondheidsgegevens. Met dit persoonlijke voedingsplan geef je je stofwisseling een nieuwe start. Je ‘lichaams­ chemie’ wordt weer in balans gebracht doordat je alleen díe dingen eet die jouw lichaam nodig heeft en voeden. Met verbluffend resultaat… Metabolic Balance® Deze methode heeft een naam: Metabolic Balance®. ­Metabolic Balance® is geen dieet in de traditionele zin, maar een omschakeling in je voedingspatroon. En het is ook zeker geen wondermiddel. Metabolic Balance® is een voedingsprogramma gebaseerd op de orthomoleculaire geneeskunde. Het brengt je stofwisseling weer in balans, met als prettige ‘bijwerking’ dat je gewicht verliest op een gezonde manier. Levensstijl Geen snelle en gemakkelijke ‘truc’ dus om af te vallen. Maar een ingrijpende wijziging in je voedingspatroon. Een verandering van levensstijl. Voor blijvende verandering moet je immers wél bereid zijn om voortaan dingen ánders te doen. En dan krijg je er ook ontzettend veel voor terug: - Je raakt overtollige kilo’s permanent kwijt - J e rekent af met (overgangs)kwaaltjes als ­opvliegers, ­energiegebrek, maagklachten, hoge bloeddruk, ­cholesterol, nachtelijk zweten enzovoort. - J e zit veel lekkerder in je vel, je barst weer van de energie En het hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Je kunt alles gewoon bij de supermarkt en (biologische) groenteboer halen. Geen shakes of andere maaltijdvervangers. Zo bereik je een optimalisering van je gewicht en stofwisseling (waaronder je hormoonsysteem) op een natuurlijke manier.

‘Dit voedingsplan is veel makkelijker dan Sonja of de Weight Watchers! Bij dergelijke diëten was ik de hele dag met eten bezig. Ik had gewoon honger, gaf vervolgens toe en voelde mij dan weer schuldig. Nu eet ik 3 keer per dag volgens mijn persoonlijke schema en voel mij verzadigd. Mijn aandacht gaat dan weer naar andere zaken uit. Dat geeft zoveel rust!’ Martine, 44 jaar en moeder van 3 kinderen Sinds september 15 kilo afgevallen

Geen jojo-effect, geen honger Veel diëten hebben een jojo-effect tot gevolg, doordat ze voorschijven flink wat minder calorieën, vetten of koolhydraten te eten. Daardoor krijg je last van hongeraanvallen en is het lastig die te weerstaan. Dat zal je bij Metabolic Balance® niet gebeuren. Met een voedingsplan dat is gebaseerd op jouw laboratoriumwaarden, stofwisseling en persoonlijke voedingssituatie, levert het je de calorieën, eiwitten, vetten en koolhydraten die jij nodig hebt. Al snel merk je wat goed voor je is en wat niet. Het gevolg? Je hebt helemaal zelf in de hand of je de doelen die je hebt bereikt ook volhoudt. Met jouw persoonlijke voedingsplan heb je een uniek stappenplan dat tot blijvende resultaten leidt.

Een uniek stappenplan dat tot blijvende resultaten leidt

Gratis consult Wil je eindelijk eens écht aan de slag gaan om je voedingspatroon ingrijpend te verbeteren, en beloond worden voor al je moeite? Dan is nu het moment aangebroken om daarmee te beginnen. Maar voordat je je definitief aanmeldt voor een voedingsplan, wil je misschien eerst nog graag eens kennismaken. Maak dan gebruik van het gratis consult van 1 uur. Dan kun je je vragen stellen om dan te besluiten dat Metabolic Balance® ook jóuw plan wordt!

Your Life|Balance Praktijk voor Orthomoleculair Voedingsadvies Marian van der Meer-Gras Nieuwehaven 34, 1135 VK Edam telefoon 06-12966989 | info@your-lifebalance.nl www.your-lifebalance.nl

Lifestyle ForYou 07


Ontstressen met Oosterse massage

Altijd maar druk!?

Door onze gestreste, westerse manier van leven, waar zowel vanuit privé als op werkgebied grote druk op ons gelegd wordt, vergeten we weleens dat er ook tijd en aandacht moet zijn om lichaam en geest gezond te houden. In mijn Praktijk voor Verreiking geef ik Oosterse massages die tot doel hebben ontspanning te vinden en de innerlijke energiebalans te herstellen. De bij deze behandelingen gehanteerde strijkingen, knedingen en huidrollingen volgen de energiebanen (meridianen) van het lichaam. Er wordt uitsluitend gemasseerd met natuurlijke oliën.

Oosterse massage kan verder versterkt worden met aromatherapie. De pure etherische oliën die in de massageolie verwerkt worden, helpen mee om de natuurlijke harmonie in het lichaam te herstellen. Uit een uitgebreid assortiment aan etherische oliën kies ik het aroma dat op dat moment het beste bij je gesteldheid past.

Gun jezelf eens wat anders! Voel je vrij, heerlijk ontspannen, en met nieuwe energie.

Klantreactie Maandelijks ga ik voor een oosterse massage naar de Praktijk voor Verreiking. Even een moment van ont­spanning, en ik krijg er ook weer energie van. Zowel de praktijk als Anja straalt rust uit en de sfeer is prettig.

-Petra-

Nú € 10,- korting op een 1,5 uur durende Oosterse massage met aromatherapie van € 50,-. (Aanbieding geldig tot en met 31 mei 2015)

Cursus ‘Loslaten, Ontspannen en Opladen’

Spanningen?

Laat ze los! Heb je het steeds maar druk, kun je maar moeilijk stilzitten thuis of heb je last van een bepaald emotioneel probleem of een trauma? Dan wordt het tijd dat je je spanningen leert los te laten, leert te ontspannen (stress-release), zodat je weer beter in je vel komt te zitten.

Rineke Zaal van Artemis, Praktijk voor ­Ontspanning en Welzijn geeft cursussen ­‘Loslaten, Ontspannen en Opladen’, waarin ze je met behulp van ademhalingstechnieken, mindfulnessoefeningen en geleide meditatie leert om je problemen los te laten. Ook leer je om de oefeningen zelf thuis te kunnen doen. De bijeenkomsten vinden plaats in de praktijk, wekelijks, gedurende zes weken. Ook een eenmalige workshop is mogelijk, zodat je op een laagdrempelige manier erachter kunt komen wat de cursus inhoudt en of die iets voor jou is. Kijk voor de data van de eerstvolgende cursussen en workshops op de website van Artemis. De praktijk is er verder voor onder andere ­ontspannings-, hotstone- en voetreflex­ massages en Reconnective Healing.

Praktijk voor Verreiking Anja Klaasse Bos Purmerland 362, 1448 PZ Purmerend telefoon 06-28419930 info@praktijk-voorverreiking.nl www.praktijk-voorverreiking.nl

Cliëntervaring: ‘Even een moment echt voor jezelf! Dat krijg je als een ontspanningsworkshop volgt bij Rineke. Op een matje met je ogen dicht luister je naar een meditatieoefening en dwaal je helemaal af van de alledaagse drukte. Doordat je in een diepe innerlijke rust komt, kom je in een andere flow en kunnen er emoties naar boven komen die je voor jezelf had weggestopt. Het kan ook zijn dat je alleen een diepe rust ervaart. Om even tot jezelf te komen, is het een echte aanrader!’

Artemis, Praktijk voor Ontspanning en Welzijn Rineke Zaal | Raadhuisstraat 47, 1484 EP Graft | telefoon 06-11122754 | www.artemispraktijk.nl


Myo-Balance: afslanken in 17 minuten

Afslanken zonder

honger of sporten Al diverse diëten geprobeerd, maar zonder blijvend resultaat? Geen tijd of om een medische redenen niet in staat om te sporten? Body Control Totaal biedt de oplossing. Wij bieden diverse behandelingen om gezond en duurzaam af te vallen zonder honger diëten of uitputtende sportsessies. Wij bieden bijvoorbeeld de succesvolle en medische afslank methode met de Myo-Balance aan. Hiermee verlies je snel en op verantwoorde wijze de nodige centimeters. In een individuele behandeling van 17 minuten wordt er in korte tijd overtollig vet verbrand en worden de spieren versterkt. Dit staat gelijk aan 2 à 3 uur sporten. Je traint dus stevig, maar krijgt geen spierpijn. Behalve voor afvallen en afslanken is de Myo-Balance een geweldige oplossing voor plaatselijke figuurcorrectie, zoals op de bekende heupen en BBB (Buik, Billen, Benen); plaatsen waar de centimeters maar niet willen verdwijnen. Omdat we verschillende gebieden kunnen behandelen, zijn de resultaten verbluffend. De Myo-Balance kan ook heel goed worden ingezet om de huid te verstevigen. Bijvoorbeeld na een zwangerschap, voor het verstevigen van de boven armen en buik of als er, nadat er gewicht verloren is, huid over is. Ideaal De Myo-Balance werkt heel goed voor mensen die door hun overgewicht of een chronische ziekte als reuma moeite hebben met sporten. Maar het is ook ideaal voor mensen die geen tijd of zin hebben om te sporten. Op deze manier krijgen de spieren toch de beweging die ze nodig hebben. De spieren zijn immers de verbrandingsmotoren van het lichaam. Juist door die te versterken en in conditie te brengen of te houden, is het lichaam in staat om energie te verbranden. Daarnaast is dit een goede manier om af te slanken voor iedereen die net wat extra hulp kan gebruiken. De persoonlijke coaching is een essentieel onderdeel van het concept.

Voedingsproducten Body Control Totaal biedt ook met het SanaSlank dieet een groot assortiment proteïnerijke voedingsproducten aan. De producten zijn van zeer goede kwaliteit en zijn voornamelijk op basis van plantaardige eiwitten vervaardigd. Tijdens het eiwitdieet kun je genieten van onder andere toast, pannenkoeken, aardbeienwafels, brownies en diverse pasta’s, die het hongergevoel onderdrukken en waarmee je niet alleen afvalt, maar waarmee je je ook fitter voelt.

Introductiebehandeling

€ 25,Volg ons ook op Facebook: www.facebook.com/ bodycontroltotaal

Wil je ook een fitter en slanker lichaam zonder spierpijn of andere ongemakken, boek nu dan voor € 25,- een introductie­ behandeling, of kijk voor meer informatie op de website. - Individuele behandeling - Afvallen in centimeters - Slechts 17 minuten behandeltijd - Blijvend resultaat - Verbrandt vet, versterkt spieren - Semi-medische achtergrond - Zowel voor mannen als vrouwen

Body Control Totaal Noordeinde 95 1121 AC Landsmeer telefoon 020-4824530 info@bodycontroltotaal.nl www.bodycontroltotaal.nl

Health ForYou 09


Stel haalbare doelen als je gezonder wil leven

Nieuw jaar,

nieuwe kansen We herkennen het allemaal. Het nieuwe jaar is weer begonnen en er zijn weer nieuwe voornemens. Toch een nieuwe poging wagen om het gewicht te laten zakken of een bezoek te brengen aan de sportschool. Maar stap niet in de valkuil om te snel van start te gaan.

Neem wat vaker de trap in plaats van de lift.

Hoe vaak kom ik niet mensen tegen op mijn s­ preekuur die zeggen: ‘En nu wil ik 20 kilo afvallen en snel ook!’. Natuurlijk is dat leuk, maar hoe snel is het eraan ­gekomen, en denk je dit vol te houden? Niets is moeilijker dan gedragsverandering, maar die heeft tijd nodig. Door kleinere doelen te stellen, hou je het uiteindelijk veel langer vol en houd je er ook plezier in. Als ik mensen op het spreekuur zie, bespreken we ook kleine, haalbare doelen en lukt dit, dan ga we door naar de volgende stap. Denk bijvoorbeeld aan het volgende: - Neem wat vaker de trap in plaats van de lift. - Kies voor magere belegsoorten in plaats van vettere - Wissel een glaasje wijn op een verjaardag af met water - Doe eens wat citroen, sinaasappel of munt in je water voor een lekker smaakje. Ziet er ook nog leuk uit! - Zorg dat je ook niet te weinig basisvoedsel gebruikt, anders gaat je stofwisseling omlaag. - Hou liever 6 eetmomenten op de dag, zodat er minder trekgevoel is. - Probeer rustig te eten en goed te kauwen; dan ben je ­sneller verzadigd. Nieuwsgierig geworden en wil je ondersteuning om ook jouw doelen te bereiken? Maak dan eens een afspraak op het spreekuur of kijk op de website. De diëtist valt onder de basisverzekering voor 3 uur per kalanderjaar (met uitzondering van het eigen risico). Diëtistenpraktijk Sandra Heemstra Locaties (op afspraak): Evean gebouw, Waterlandplein 5 Huisartsenpraktijk, Merlijn Schalmeistraat 5 Huisartsenpraktijk Pen & Voorberg, Sportlaan 42 telefoon 06-83597733 info@dietistenpraktijkheemstra.nl www.dietistenpraktijkheemstra.nl

10 Health ForYou

Over Diëtistenpraktijk ­Sandra Heemstra Na 17 jaar werkervaring binnen onder andere de thuiszorg ben ik in maart 2012 met mijn eigen diëtistenpraktijk gestart. Ik heb in de loop der jaren veel ervaring opgedaan in het begeleiden van volwassenen en kinderen met zeer uiteenlopende hulpvragen. Dit maakt het werk ook zo uniek! Eten is een belangrijk onderdeel binnen ons leven, en moet vooral leuk, gevarieerd en lekker zijn. Ieder persoon is uniek en heeft zijn eigen voedingspatroon. Dit vraagt om een persoonlijk advies op maat. Graag stel ik dit samen met jou op en begeleid ik je hierbij om dit ook op langere termijn vol te houden. Je kunt bij mij terecht voor alle vragen die betrekking hebben op voeding en dieet. Ik werk veel multidisciplinair samen met onder andere de huisartsenpraktijk, diabetesverpleegkundigen, GGD, kinderartsen en psychologen / orthopedagogen. Naast een persoonlijk advies op het spreekuur bezoek ik ook mensen thuis (op indicatie) en geef ik groepsvoorlichting en cursussen. Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten en sta in het Kwaliteitsregister Paramedici.


Body Stress Release helpt bij uiteenlopende klachten

Ik voel me zoveel fitter Zelden meer hoofdpijn Ik kan weer wandelen Energie over na een dag werken

Kom uit die

negatieve spiraal

Opstaan zonder rugpijn

‘Mama, wanneer ga ik weer naar die kriebel-mevrouw?’ Dit vroeg Sara (4) onlangs aan haar moeder Linda (36). Beiden zijn cliënt bij Body Stress Release Waterland in Purmerend. Body Stress Release (BSR) is een unieke, milde gezondheidstechniek die het zelfherstellend vermogen van het lichaam activeert. Neem je al lange tijd genoegen met pijn en ongemak? Is je verteld met je klachten te leren leven? Vaak is dat niet nodig! ‘Body stress’, oftewel vastgezette spierspanning, ontstaat door overbelasting. Heb je een veeleisende baan? Maak je een emotioneel zware tijd door? Pas een operatie of ongeluk gehad? Het lichaam beschermt zich door spierspanning vast te zetten. Door deze body stress herstel je langzamer; je voelt je moe of stijf, en na langere tijd kun je ook (pijn)klachten ervaren. Dat is ook de ervaring van Linda: ‘Mijn zwangerschap en de bevalling waren voor zowel Sara als voor mij erg zwaar. Ik heb er veel klachten aan overgehouden. Sara was een heerlijke baby, maar ze zat lichamelijk niet lekker in haar vel. Een oorzaak is er nooit voor gevonden. Sinds we samen naar Body Stress Release gaan, zijn mijn klachten zo goed als verdwenen en huppelt mijn dochter vrolijk de dag door! Ze gaat graag naar Suzanne.’ Practitioner Suzanne van de Nes vult aan: ‘Vandaag de dag zijn we allemaal druk. We willen veel, en het lichaam moet daar maar in volgen. BSR kan helpen om uit die negatieve spiraal te komen en het lichaam weer aan te zetten tot herstel.’ ‘Body Stress Release is er voor iedereen: mijn jongste cliënt is nog geen 3 maanden en de oudste is ver in de tachtig.’ Suzanne benadrukt dat Body Stress Release niet zweverig is. ‘BSR onderscheidt zich als aanvullende gezondheidstechniek. Het kan dan ook prima naast reguliere zorg.’

Loslaten ‘De release bestaat uit het geven van kleine, lichte pulsen met de vingers, op de juiste plaats en in de juiste richting. Het lichaam kan hierdoor de spanning laag voor laag loslaten’, vertelt Suzanne. Bij een acuut probleem zal dat proces sneller verlopen dan wanneer de klachten al langer bestaan. Standaard wordt begonnen met 3 behandelingen: op dag 1, dag 4 en dag 11. Tijdens een release blijft de cliënt volledig gekleed. ‘BSR krijgt - terecht - steeds meer bekendheid. Ik ben blij dat ik al zoveel mensen met deze techniek heb kunnen helpen. Zij zitten weer lekker in hun vel, gaan met plezier weer sporten, werken en spelen. Bel gerust voor informatie, want Body Stress Release kan je helpen!’

fotografie: Rodney Kersten

Goed om te weten: -B  ody Stress Release wordt vergoed door diverse ­zorgverzekeringen. - S uzanne van de Nes is aangesloten bij de beroepsvereniging BSRAN (Body Stress Release Associatie Nederland). Tekenen van body stress: pijnlijke en stijve nek of schouders, hoofdpijn, migraine, hernia, spit, ischias, whiplash, rugpijn, slaapproblemen, spanningsklachten, algehele vermoeidheid, burn-out, RSI, tennisarm, brandend maagzuur en darmklachten, onrustige benen, zwangerschapskwalen, vaginisme en bij kinderen groeipijnen, concentratieproblemen, veel huilen, darmkrampen.

Body Stress Release Waterland Suzanne van de Nes Rozenstraat 17 1441 HV Purmerend telefoon 06-29516503 www.bsrwaterland.nl

Health ForYou 11


Laat de oorzaak van je klachten aanpakken

Stuurt je huisarts  je snel weer weg? Bij ‘stress’ denken we aan het vele werk dat we moeten doen in een veel te korte tijd. We raken opgejaagd en geïrriteerd en krijgen uiteindelijk een burn-out of worden ziek. We kunnen dan naar de dokter gaan, die bloeddrukverlagers, kalmeringstabletten, antidepressiva, ontstekingsremmers, maagzuurremmers, pijnstillers of andere symptoomonderdrukkende medicijnen voorschrijft en dan gewoon weer op dezelfde voet verder gaan.

Of we gaan naar Ellen de Lange voor een natuurlijke behandeling. Zij onderdrukt geen symptomen, maar pakt de oorzaak aan. Psychische stress komt vaak voort uit fysieke stress, en die geeft weer psychische stress. We komen in een vicieuze cirkel. De oorzaak van stress ligt heel vaak in onze voedings- en leefwijze. Een gezonde geest in een gezond lichaam! Dus komt Ellen ook niet gelijk met pilletjes als de oorzaak ligt in een tekort aan slaap door het te laat naar bed gaan of het niet kunnen slapen

Je volvreten door stress Veel mensen krijgen geen hap meer door hun keel als ze last hebben van stress. Anderen daarentegen zijn echte emotieeters en slaan juist aan het snaaien en snoepen en zullen meer én ongezonder gaan eten. Terwijl goede voeding juist je stress kan verminderen.

magnesiumtekort krijgen. Met meer groene groenten, bonen, peulvruchten, bananen, ­volkoren granen, pure chocolade en vooral noten kun je je inname van magnesium verbeteren. Cashewnoten, amandelen en pinda's bevatten veel magnesium, en ook pindakaas is een goede leverancier.

1. Groene groenten Je lichaam verbruikt als je last hebt van stress veel magnesium. Het is nodig voor de aanmaak van hormonen, helpt bij de opbouw van spieren en botten en zorgt voor ontspanning van spieren en zenuwen. Magnesium wordt daarom ook wel het 'antistressmineraal' genoemd. Als je langdurig last hebt van stress, kun je een

2. Asperges Stress kan een verhoogde bloeddruk veroorzaken. En dat is weer een risicofactor voor hart- en vaatziekten. Asperges bevatten veel voedingsstoffen. Denk aan magnesium, kalium, zink, fosfor en vitamines als B1, B2, B6 en C. Ook zit de stof asparagine in asperges. Deze stof heeft een gunstige uitwerking op de bloeddruk.

door het drinken van koffie ’s avonds en het tot laat gamen of chatten. En als de oorzaak ligt in een tekort aan goede voeding(sstoffen), dan kijkt ze daar eerst naar. Voldoende slaap en gezonde voeding, eventueel aangevuld met voedingssupplementen, verhogen de weerbaarheid, maken vitaler en daardoor beter bestand tegen stress. Mocht er dan nog steeds stress aanwezig zijn, dan heeft Ellen vele homeopatische medicijnen om je weer in balans te brengen.

Ellen de Lange Homeopathie Meteorenweg 71 1443 BC Purmerend telefoon 0299-431755 ellen.delange@planet.nl www.homeopathiepraktijk.info

3. Vette vis Heb je een stressvolle periode? Eet dan zeker twee keer per week vis, waarvan minimaal één keer vette vis. Als je dat advies volgt, krijg je voldoende omega-3-vetzuren binnen. Ben je geen liefhebber van vis? Ook walnoten, amandelen en lijnzaadolie zijn rijk aan omega-3. 4. Fruit Onderzoek heeft aangetoond dat ook vitamine C helpt bij de bestrijding van stress. Bij vitamine C denk je misschien als eerste aan sinaasappels, maar het zit ook in ander fruit, groente en aardappelen. Met name koolsoorten, citrusfruit, kiwi's, bessen en aardbeien zijn rijk aan vitamine C.

Bron: GezondheidsNet

12 Health ForYou


Mijn verhaal

‘Je ziet zó duidelijk

verschil!’ Ongeveer een jaar geleden ging ik voor het eerst naar Schoonheidssalon Delia, voor wimperextensions. Toen ik daar naar binnen ging, was ik meteen helemaal onder de indruk van de salon! Ik vroeg Sylvia dan ook om me eens rond te leiden. Ze liet me allemaal apparaten zien, en toen ze daarmee klaar was, had ik een heel goede indruk van de salon. Daarom vroeg ik haar: ‘Kun je me niet eens advies geven voor een behandeling?’. Ik startte met een gezichtsbehandeling. Ik was eerder bij een andere salon geweest, maar daar was ik steeds snel klaar: even een masker en ik stond weer buiten. Maar bij Sylvia gaat alles in stappen; dat was ik helemaal niet gewend bij een schoonheidssalon. Eerst is er een ‘opruimfase’, waarbij de huid opgeschuurd wordt en dode huidcellen worden verwijderd. Daarna wordt de huid weer mooi opgebouwd met bepaalde technieken. Zo werd de huidverbetering bij mij bij iedere behandeling opgebouwd, en er is zó’n groot verschil te zien! Ik heb nog nooit zo’n behandeling gehad... Mijn gezicht leefde gewoon helemaal op. Ik kon het duidelijk in de spiegel zien, en anderen zien het ook, hoor. Het is echt een verschil van dag en nacht. En nu ga ik trouw een of twee keer per maand naar Sylvia voor huidverbetering. Ik heb eerder een zuurstofbehandeling gehad (dat is helemaal een wonder), en ook andere behandelingen. Sylvia heeft verstand van wat ze doet, kan ook goed uitleggen en kan me prima advies geven. We overleggen samen wat we kunnen doen. Sylvia weet ook hoe mijn huid reageert op de behandelingen. Dat vind ik wel belangrijk. En mijn huid reageert gewoon goed op alles. Ik ben over alle behandelingen heel tevreden!

voor

Nu ben ik bezig met een behandeling waarbij ervoor gezorgd wordt dat er collageen aangemaakt wordt tussen mijn neus en mijn lippen, zodat er minder groeven ontstaan. Ik heb al één behandeling gehad, en er zijn nog twee behandelingen nodig.

Maak vandaag nog een afspraak. Kijk op onze website voor alle mogelijkheden.

De foto’s zeggen ook wel genoeg, denk ik. Je ziet zó’n duidelijk verschil tussen hoe mijn gezicht een jaar geleden was en hoe ik er nu uitzie...

-Marja van Zwol (61) uit Purmerend-

na

Schoonheidssalon Delia Hunzebos 2, 1447 TX Purmerend telefoon 0299-776522 / 06-19106001 info@schoonheidssalondelia.nl www.schoonheidssalondelia.nl

Beauty ForYou 13


Ook jij kunt er beter uitzien

‘Mensen moeten zich mooi voelen’ Het BeautyStalletje in Volendam is hét adres voor alle kleine en wat grotere schoonheidsbehandelingen. Door de juiste aanpak kan elke huid er beter uitzien. Soms is het onderhouden ervan genoeg en soms is er een combinatie van behandelingen nodig. Daarom biedt Het BeautyStalletje een scala aan behandelingen aan, zodat je de behandeling krijgt die het juiste effect heeft.

In de statige stallen van kaasboerderij de Alida Hoeve aan de Zeddeweg is schoonheidsspecialiste Roos Veld met het BeautyStalletje gevestigd. De authentieke Oudhollandse paardenstallen zijn aan de buitenkant prachtig in oude stijl gerestaureerd en binnen geheel omgebouwd tot een fraaie en moderne schoonheidssalon. Met 80 m2 oppervlakte, vier behandelruimtes en een prachtige entree is het de grootste schoonheidssalon van de gehele streek.

Intensieve behandelingen Het BeautyStalletje is officieel dealer van BABOR, een topmerk op het gebied van hydrofiele oliebasis en cosmetica. Roos: ‘BABOR is een goed product waar ik helemaal achter kan staan. Het past helemaal bij mijn schoonheidsvisie: mensen moeten zich mooi voelen. Dat is uiteindelijk mijn doel. Het is heerlijk dat mijn vaste klanten mij zo trouw volgen. Het betekent dat ik goed op weg ben, en dat geeft

Ruimte Roos: ‘Mijn salon in Amsterdam was te krap voor mijn plannen en ook om de juiste service te bieden die ik voor ogen heb. Zodoende ben ik de stad uitgetrokken en heb ik, met enorme hulp van mijn ouders, mijn BeautyStalletje kunnen bouwen. Meteen een behoorlijke ruimte waar ik mijn klanten alles kan bieden wat ze op het gebied van schoonheidsverzorging wensen. Je zou zeggen dat je door zo’n verhuizing je klanten uit Amsterdam voor een groot deel zou verliezen, maar dat is juist helemaal niet gebeurd. Ze komen allemaal trouw naar mijn nieuwe salon.’

Door de juiste aanpak kan elke huid er beter uitzien mij een enorm goed gevoel. Maar ik wil ook meer. Daarom bieden we nu enkele dagen in de maand IPL- en laserbehandelingen aan in samenwerking met Skin Evolution, dat ook hier gevestigd is, zodat mensen ook bij ons terecht kunnen voor intensieve behandelingen, zoals het verwijderen van couperose, pigment, kleinere (acne)littekens, definitief ontharen en huidverjonging met de laser. Verder kun je ook een afspraak maken bij onze cosmetisch arts voor fillers, botox en peelings.’ ‘Bel gerust voor meer informatie of een intake. Deze is bij ons gratis, zodat je rustig kunt bespreken wat de mogelijkheden voor jou zijn. We verwelkomen je graag!’ Het BeautyStalletje / Skin Evolution | Roos Veld Zeddeweg 1, 1131CW Volendam | telefoon 06-53608208 roos@hetbeautystalletje.nl | www.hetbeautystalletje.nl

14 Beauty ForYou


Pas jij in ons team? Onderzoek van TNS Nipo heeft uitgewezen dat maar liefst 70 procent van de vrouwen een verkeerde bh-maat draagt. ‘Onvoorstelbaar’, vindt Krista Peereboom van lingerie­ groothandel Belles Dentelles. ‘Gelukkig hebben onze lingeriestylistes allemaal een ­gedegen opleiding genoten, waardoor ze hun klanten uitstekend kunnen informeren en adviseren over de juiste maat.’ Krista heeft in haar groothandel niet alleen lingerie voor dames en meisjes, maar ook voor heren en jongens. ‘Ik heb mooie, functionele en draagbare lingerie in mijn assortiment’, legt Krista uit. ‘Dit wordt vooral verkocht door onze lingeriestylistes op lingerieparty’s. De meeste van hen doen dit al jaren en weten hun klanten dan ook heel goed te adviseren. Natuurlijk is het belangrijk dat de maat nauwkeurig genomen wordt, maar je moet ook rekening houden met wat de vrouw van een bh verwacht, wat ze wil en wat ze eraan uit wil geven. Voor een party neemt de styliste een of meerdere rekken met ondermode mee. Alles kan door de gasten uitgebreid bekeken en gepast worden. We hebben lingerie voor alle maten: voor vrouwen die kleine borsten hebben, maar ook voor een maatje meer. Er is genoeg keus in mooie setjes. We verkopen bh’s tot en met maat 100 G.’ Breed assortiment Net als bovenmode is ook lingerie aan mode onderhevig. ‘Tegenwoordig kiezen veel vrouwen voor een voorgevormde bh. Het geeft ook een mooier silhouet, het rondt beter af. Naar beugel-bh’s is daarentegen steeds minder vraag. Dat geldt ook voor de strings, die zijn eveneens een beetje op hun retour. Nu wordt er veel vaker voor slips en shortjes gekozen. Mooie lingerie is trouwens voor alle leeftijden hoor. Er komen hier jonge meisjes voor een leuk setje

van Boobs & Bloomers, maar ook dames van in de zeventig die de voorkeur geven aan een mooie voorgevormde bh boven de traditionele leverkleurige ondermode die hun generatie vaak draagt. Verder hebben we ook nog andere artikelen in ons assortiment, zoals heerlijk comfortabele huispakken, pyjama’s, shortama’s, jurkjes en badmode, maar ook kousen en ­jarretelgordels. Er is voldoende keus en voor elk wat wils.’ Heren- en jongenslingerie Belles Dentelles verkoopt ook heren- en jongenslingerie. ‘Daarbij moet je denken aan pyjama’s, boxers en singlets. Voor de heren voeren we de maten S tot en met XXXXL. Er is ook veel vraag naar thermo-ondergoed. De broeken, tops en truitjes zijn niet alleen ideaal voor de wintersport, maar ook voor mensen die voor hun beroep of hobby veel buiten moeten zijn. We hebben het zowel in de kindermaten als voor volwassenen in dames- en herenmodellen. Wie niet in de gelegenheid is om een lingerieparty te bezoeken, kan ook in onze webshop rondneuzen of op afspraak ’s avonds langskomen. We hebben hier regelmatig een groep dames die gezellig komt shoppen. Wie trouwens interesse heeft om zelf lingeriestyliste te worden is ook van harte welkom om contact op te nemen. We zijn op zoek naar nieuwe dames om ons team uit te breiden.’

Belles Dentelles | Krista Peereboom | M.C. van Voordestraat 12, 1483 GB De Rijp telefoon 0299-671888 / 06-52016956 | bellesdentelles@hetnet.nl www.dames-lingerie-groothandel.nl


In Balans + Op Gewicht

Blijvend

Lily van Pura Vida Coaching: Na de vakantie is de klad even erin gekomen bij Mireille. Ze is aan het rennen en vliegen. Door tijdgebrek en vermoeidheid valt ze enigszins in haar oude eetpatroon terug, een overlevingsmechanisme. Heel herkenbaar. Het nieuwe patroon, haar nieuwe levensstijl is nog niet geheel eigen. Het oude patroon is bekend en voelt vertrouwd. En daar grijp je dan in tijden van stress, van drukte, op terug. Het verschil is echter dat ze zich daar nu ten volle van bewust is. Frustraties in de vorm van schuld, schaamte en spijt dienen zich dan ook aan. Gekscherend hebben we het over de last van het bewustzijn. Het goede nieuws is dat Mireille aan den lijve al heeft ervaren hoe goed zij zich voelt bij haar op het lijf geschreven voedingsprogramma. Lekker in haar vel, veel energie, flink afgevallen, geen last meer van haar heup. Kortom: prachtige vooruitgangen! De focus bij Mireille was echter de laatste maanden volledig gericht op het feit dat ze nog meer had willen afvallen. Ze voelde zich schuldig, was te streng voor zichzelf, het ‘moeten’ woog zwaar en ze bleef hierin hangen. Alles wat je aandacht geeft, groeit. En door de focus hierop te houden, groeide Mireille zelf letterlijk weer. Wat er vaak ook gebeurt in zo’n situatie, is dat men met allerlei smoezen en excuses aan gaat komen waarom iets niet lukt. De bekende saboteurs. In het geval van Mireille moest het voedingsprogramma het ontgelden. In een gesprek hebben we de focus van Mireille volledig naar het positieve kunnen ombuigen. De vooruitgangen, de pluspunten hebben we stuk voor stuk naar voren gehaald om vooral haar motivatie te versterken. Waar zij tegenaan liep wat betreft het voedingsprogramma heeft ze oplossingen voor gevonden in de vorm van beter voorbereiden, organiseren, variëteit aanbrengen en gewoon DOEN! Mireille zegt inmiddels volmondig over het voedingsprogramma ‘Dit is mijn ding’. En als de motivatie sterk is, als het ‘waarom’ duidelijk is waarom je iets wilt bereiken, dan volgt vanzelf het ‘hoe’, de manier waarop je dat gaat doen. Mireille is hard op weg dé expert te worden van haar eigen voedingsprogramma. Ze zal daardoor nog meer blijvend gewicht verliezen! Zie ook pagina 4 van Pura Vida Coaching Pura Vida Coaching telefoon 06-28440814 16 Health ForYou

gewicht verliezen! Hoe doe je dat? Voor het programma ‘In Balans + Op Gewicht’ hebben Marian van der Meer van Your Life|Balance en Lily Koster van Pura Vida Coaching hun krachten gebundeld. Samen richten zij zich op vrouwen die weliswaar regelmatig met succes zijn afgevallen, maar toch altijd weer aankomen. Die merken dat het iedere keer moeilijker wordt om die (extra) kilo’s er steeds weer af te krijgen. Afvallen lijkt eenvoudigweg niet meer te lukken. Ook omdat ze in toenemende mate moeite hebben om zichzelf ertoe te zetten. Omdat er al zoveel móet, omdat de tijd en energie lijken te ont­ breken, omdat… Vul zelf maar in. Met het programma In Balans + Op Gewicht bieden Marian en Lily een oplossing op maat voor deze vrouwen. Deze oplossing bestaat uit 2 deelplannen: A) Een voedingsplan opgesteld volgens de methode Metabolic Balance®. Aan de hand van jouw eigen doelen, je medische geschiedenis én een uitgebreid bloedonderzoek wordt jouw persoonlijke voedingsplan vastgesteld. Daarnaast krijg je intensieve begeleiding, waarbij je de juiste mix van kennis en praktische tips krijgt om succesvol gewicht te verliezen en je weer lekker in je vel te voelen. B) Een meesterstappenplan waarbij jouw vitaliteit centraal staat. Je verschillende levensgebieden worden in kaart gebracht. Je krijgt inzicht in gedragspatronen, overtuigingen, valkuilen en kwaliteiten en vooral waarom doe je wat je doet. Of liever gezegd: waarom eet je wat je eet! Kleine veranderingen die heel praktisch meteen in het dagelijks leven kunnen worden ingezet, kunnen een groot verschil gaan betekenen voor je. ‘In Balans + Op Gewicht’ werkt omdat het uitgaat van wat jij persoonlijk nodig hebt aan voedingsstoffen om goed te functioneren.

Én omdat het uitgaat van waar het bij jou persoonlijk stagneert, waardoor je je doelen nooit bereikte of steeds weer in herhaling viel. Het maakt daarbij niet uit of je 5, 10, of 20 kilo af wilt vallen. In het voorjaarsnummer 2014 van ForYou Magazine hadden Lily en Marian een leuke lezersactie in de aanbieding en gaven zij 1 traject ‘In Balans + Op Gewicht’ gratis weg. In het zomernummer stelde de winnares, Mireille, zich aan je voor en deelde zij haar eerste ervaringen met jou. In de najaarseditie las je hoe het haar de eerste maanden verging. In deze laatste editie van deze serie delen wij met jou wat de verandering in eten en denken voor Mireille heeft betekend.


Ervaringsverhaal Ik ben in mei begonnen met dit complete programma, en als ik er nu op terugkijk, is het een heel mooie ervaring waarin ik een hoop heb geleerd over mijzelf in combinatie met voeding en geestelijk welzijn. Als je mij nu vraagt om op een andere manier te gaan eten en dus op een andere manier de laatste kilo’s nog kwijt te raken, dan zeg ik daarop volmondig NEE. Bij dit programma voel ik me goed en die laatste kilo’s gaan er echt nog wel af.

Marian van Your Life|Balance: mei 2014

augustus 2014

Daar ben ik van overtuigd, ondanks dat ik de laatste periode niet veel meer ben kwijtgeraakt en tijdens de feestdagen zelfs ben aangekomen. Ik ben er in de afgelopen periode achtergekomen hoe snel je kunt terugvallen in oude gewoonten en valkuilen en hoe groot deze frustratie weer kan zijn. Maar mede door Marian en Lily ben ik nu veel sneller in staat om weer op het goede pad te komen, juist ook door niet te streng te zijn voor mezelf.

Waar het haar in het begin ogenschijnlijk allemaal moeiteloos af ging, voert zij nu toch wel een strijd met zichzelf. Dat is het proces waarin zij nu zit. Ik zie dat vaker bij cliënten die een verleden van diëten achter de rug hebben. Daarom ben ik ook met Lily deze samenwerking aangegaan, om mijn cliënten nog beter te kunnen begeleiden. Nu komen gewoontes en overtuigingen echt bovendrijven en wordt duidelijk waar de hardnekkige knelpunten zitten. Afvallen is ook wat dat betreft echt meer dan ‘minder eten dan je verbrandt’.Het is mijn taak Mireille te voorzien van een gezond voedingsplan. Dat betekent een andere manier van eten, zoals hiernaast te lezen.

Ik ben erachtergekomen dat ik afvallen gemakkelijker vind in het voorjaar en de zomer. In de herfst en winter vind ik het vreemd genoeg lastiger om me erop te focussen. Ik ben er dan ook van overtuigd dat dit mijn laatste voedingsplan is en dat dit voor mij heel goed werkt, want ik voel me er super bij! Voor het maken van de slotfoto haalde ik mijn nieuwste nette pak uit de kast. Trots realiseerde ik mij dat ik inmiddels maatje 40 draag. Maat 46/48 die ik vorig jaar nog aanhad heb ik definitief achter mij gelaten!

-Mireille- (43 jaar)

Nu

Het succes van Mireille zelf ook ervaren? Gratis en vrijblijvend voor de lezers van ForYou Magazine In Balans + Op Gewicht intake

bij levenscoach Lily van Pura Vida Coaching en orthomoleculair therapeute Marian van Your Life|Balance

Als ik blijf kijken, zoals ik altijd heb gekeken, blijf ik denken, zoals ik altijd heb gedacht. Als ik blijf denken, zoals ik altijd heb gedacht, blijf ik geloven, zoals ik altijd heb geloofd. Als ik blijf geloven, zoals ik altijd heb geloofd, blijf ik doen, zoals ik altijd heb gedaan. Als ik blijf doen, zoals ik altijd heb gedaan, blijft mij overkomen, wat mij altijd overkomt.

Mireille heeft, zoals ze zelf ook al aangeeft, de afgelopen maanden een terugslag gehad. De feestdagen en donkere maanden blijken voor haar een grotere uitdaging dan de zomervakantie.

Mireille vind haar plan inmiddels wat eentonig en saai. Ze zou graag weer eens ‘met de pot mee-eten’. Samen ga ik met haar kijken hoe zij, binnen de kaders van haar plan, toch nog steeds smakelijk kan eten. En hoe zij dat eenvoudiger met haar gezin kan combineren. Maak ook hen nieuwsgierig naar andere gerechten, bijvoorbeeld door eerst eens 1x per week samen anders te koken. Ook zal ik samen met haar op zoek gaan naar de mogelijkheden die er wel al waren, maar die zij nog niet zag. En soms betekent het ook dat je eens moet kiezen voor een ‘second-best’ oplossing. Zonder schuldgevoel, maar in de wetenschap dat je al zoveel betere keuzes maakt dan je voorheen deed. Mireille wil graag nog 10 kg extra gewicht kwijt. En dat gaat haar ook zeker lukken. Door de ruimte te zien in wat er allemaal mogelijk is en niet te focussen op de beperkingen zal ze ontdekken hoe eenvoudig het eigenlijk is om goed voor jezelf te zorgen. Zie ook pagina 7 van Your Life|Balance Your Life|Balance Telefoon 06-12966989

Health ForYou 17


Zelftest Column

door ASPI door Marije Klein

Doe de test en win een gratis aurareading

Hooggevoelig (HSP)? Wees blij! Veel HSP’ers ervaren hun hooggevoeligheid als negatief en lastig. Maar intussen weten we dat HSP-zijn juist een kracht is die je positief kunt benutten. Als een hooggevoelige zijn negatieve denken kan omzetten in positieve en leert om in zijn eigen energie te blijven, dan zijn de kenmerken juist kwaliteiten.

Hoe doe je de test? Lees rustig de vragen en antwoorden. Beantwoord iedere vraag zoals je eerste gevoel je ingeeft. Wees eerlijk in het kiezen van je antwoorden, ook al vind je dat in je denken ­misschien lastig. 1. B  en jij je bewust van (subtiele) signalen in je omgeving? A. Ja, veel meer dan anderen en voel ik me vaak ongemakkelijk. B. Nee, ik dat ervaar ik niet. C. Ja, meer dan anderen en dat is soms handig te gebruiken. 2. Vind je dat je een rijke en ­complexe innerlijke belevingswereld hebt? A. Ja, en vaak zó complex, dat ik het lastig vind hiermee om te gaan. B. Niet meer dan de gemiddelde ander. C. Ik kan er redelijk tot goed mee omgaan. 3. Wil je geen fouten maken en/of dingen vergeten? A. Ik vind het naar als dat gebeurt en voel me dan onzeker en teleurgesteld. B. Ach, iedereen maakt wel eens fouten. C. Ik voorkom het liever, maar ik kan er ook van leren. 4. G  a je liever gewelddadige films uit de weg? A. Ja, het komt erg binnen en houdt me daarna nog lang bezig. B. Nee, het mag best spannend of eng zijn, anders wordt het snel saai. C. Het is niet mijn voorkeur, maar ik houd afstand tussen de film en mijn innerlijk.

Wil je weten of je hooggevoelig bent? Doe dan de test, mail de einduitslag en je contactgegevens naar info@aspi.nl, en win een gratis aurareading ­tijdens onze HSPinformatieavond. Voor de planning van deze avond kun je kijken op www.aspi.nl.

18 Health ForYou

5. H  oe is het met je concentratie en humeur als je je hongerig voelt? A. Daar heb ik last van; moeilijk concentreren en slecht humeur. B. Over het algemeen heb ik daar geen last van. C. Ik kan daar last van hebben en luister dan naar mijn lichaamssignalen.

6. Halen veranderingen in je leven je gemakkelijk uit balans? A. Ja, ik houd niet van (plotselinge) ­veranderingen. B. I k kan er meestal goed mee omgaan en ik 'waai dan met de wind mee'. C. H  et kan invloed hebben, maar ik blijf mezelf en ga er zo goed mogelijk mee om. 7. Heb je interesse in ­spirituele ­onderwerpen, zingeving of ­bewustwording? A. Ja, ik volg mijn eigen waarheden en stromingen en dat is fijn. De maatschappij brengt me regelmatig uit balans. B. I k heb en leef mijn eigen levenshouding en dat geeft rust en vreugde. C. H  et kan interessant zijn, maar het kan ook snel zweverig worden.

Heb je alle vragen beantwoord? Tel nu op hoe vaak je A, B en C hebt gekozen en vermeld dat hieronder. Aantal antwoorden A: ��������������������������������������������������� Aantal antwoorden B: ��������������������������������������������������� Aantal antwoorden C: ���������������������������������������������������

Uitslag: De meeste antwoorden A = waarschijnlijk hooggevoelig De meeste antwoorden B = niet hooggevoelig De meeste antwoorden C = trekken van hooggevoeligheid, maar je bent niet hooggevoelig

Academie voor ­Spirituele Integratie | Vlietsend 21, 1561 AB Krommenie telefoon 075-6403668 | www.aspi.nl


Zie er jeugdiger en gezonder uit met Phyris

Geef je huid een nieuwe kans In mijn salon Home 4 Beauties ben ik sinds 2008 bezig met huidverbetering en huidverzorging. Een heel belangrijk onderdeel daarvan zijn de producten van het prijswinnende merk Phyris. Phyris is er voor iedereen die het beste uit zijn of haar eigen schoonheid wil halen en ervan houdt om goed voor de huid te zorgen.

We zijn allemaal weer vol goede moed aan het nieuwe jaar begonnen, met allerlei goede voornemens. Dit kan van alles zijn, maar de meeste voornemens komen er toch op neer dat we beter voor onszelf willen gaan zorgen. Een mooie, gezonde huid hoort daar ook bij. Immers, wanneer we ons goed voelen over de buitenkant, voelen we ons een stuk zelfverzekerder en worden we vrolijker. Dit doel is goed haalbaar met het Phyris skin care-concept. Want wie de huid regelmatig op de juiste manier laat onderhouden en tevens thuis goed verzorgt, ziet er jeugdiger en gezonder uit. Phyris weet als geen ander dit te realiseren en geeft met zijn producten daadwerkelijk iedere huid een nieuwe kans met zijn unieke 3-fasenconcept. 3-fasenconcept: - Reiniging -A  ctivering. Met een SOMI naar keuze verbeter je de huidfuncties en hun natuurlijke weerstand. Dit maakt de daaropvolgende cosmetische zorg efficiënter, vriendelijk en langdurig. Met de SOMI van Phyris breng je je ‘persoonlijke-verzorging-joker’ in het spel en intensifieert die de effectiviteit van je verzorging. - Verzorging, onderverdeeld in 12 huidverzorgingslijnen, afgestemd op jouw huidtype en doel.

Aanbieding Op vertoon van dit magazine krijg je een kennismakingsbehandeling Phyris van 1,5 uur van € 62,50

voor maar € 47,50!

Samenwerking Het Phyris 3-fasen-huidverzorgingsconcept is ontwikkeld in samenwerking met internationaal toonaangevende dermatologen en wetenschappers. Het is superieur ten opzichte van de conventionele verzorgingsmethoden. Benieuwd wat dit vooruitstrevende concept voor jouw huid kan betekenen? Ik nodig je graag uit voor een kennismakingsbehandeling, waarbij ook een intake en uitgebreide huidanalyse en vochtmeting hoort. Neem contact met mij op!

Een nieuwe kans voor iedere huid

Home 4 Beauties Sandra Baysal Overlanderstraat 446 1445 DX Purmerend telefoon 06-16045837 info@home4beauties.nl www.home4beauties.nl

Beauty ForYou 19


Nieuwe eigenaar, nieuw assortiment

Kookspullen waar je blij van wordt De Leuke Keuken is een culinaire kooken cadeauwinkel en bevindt zich in het oude centrum van Edam in een mooi monumentaal pand op de hoek van de Kleine Kerkstraat en de Prinsenstraat. De huidige eigenaar Alfons van Klink heeft de winkel op 1 januari 2015 overgenomen van Esther Lapère, die de zaak 10 jaar heeft gerund. In de winkel vind je heel veel benodigdheden voor het koken en van alles wat met eten en tafelen te maken heeft, zoals een uitgebreid assortiment pannen van Le Creuset (en later dit jaar ook kwaliteitspannen van DeMeyere en Staub) en verscheidene keukenmachines van Magimix en KitchenAid. Ook vind je er peperen zoutmolens van Peugeot, wit serviesgoed van ASA en een brede selectie van kookboeken, met daarbij heel veel kookboeken voor vegetariërs en veel boeken met recepten uit allerlei landen. Alfons tapt olie uit Italië en binnenkort ook uit Spanje en Portugal. Later dit jaar breidt hij het aanbod ‘food’ uit met kruiden, specerijen en koffie en thee. Ook kunnen klanten hun kennis vergroten door allerlei demonstraties die in de winkel gehouden gaan worden, zoals demonstraties ijs maken, bonbons maken en pasta maken. Verder komt elk halfjaar, in mei en december, een messenslijper langs in de winkel, zodat belangstellenden hun messen kunnen laten slijpen. De Leuke Keuken: een prachtige winkel met een geweldig assortiment keukenbenodigdheden!

Hou voor het laatste nieuws de Facebookpagina in de gaten: www.facebook.com/DeLeukeKeuken. De Leuke Keuken Kleine Kerkstraat 2, 1135 AT Edam telefoon 0299-373636 www.deleukekeuken.nl

20 Lifestyle ForYou

Heel veel mogelijkheden voor een lekkere maaltijd

Variëren met stamppot doe je zo

Dit seizoen vraagt om een geurige stamppot. Natuurlijk kun je kiezen voor de tra­ ditionele variant met aardappelen, spekjes en groente zoals boerenkool of zuurkool. Maar er zijn nog zoveel andere mogelijkheden. Een paar tips om te variëren met stamppotten lees je hieronder. Kies eens voor vis Door spekjes of rookworst te vervangen door vis geef je een hele andere draai aan je stamppot. Als je voor vis kiest, kies dan voor een stevige, smaakvolle vis zoals kabeljauw, forel of makreel. Ook zalm doet het goed. Het zijn vette vissoorten, waar ook nog eens goede voedingsstoffen inzitten zoals visvetzuren.

Bron: Voedingscentrum

Vega-feestje Je kunt er ook voor kiezen om er helemaal een vegetarische pot van te maken, bijvoorbeeld met vegetarische reepjes, tofu of vegetarisch gehakt. Of gooi eens een potje witte bonen of een handvol noten door de stamppot. Andere groenten Wil jij wel eens wat andere groenten in je stamppot dan zuurkool, boerenkool of andijvie? Wat dacht je van spruitjes, spinazie of doperwten? Of oosters met paksoi en kokosmelk, of witte kool en gember. Met groenten kun je veel variëren. En door een ander kruid toe te voegen, geef je er meteen een ander tintje aan. Denk eens aan koriander, kerriepoeder, dille of laurier.


Column Column

door Klein door Marije Marije Klein

Een nieuwe lente, een nieuw geluid Ik ben, denk ik, de grootste fan van het voorjaar die er bestaat. Zó’n fan zelfs, dat ik zou moeten over­ wegen om een fanclub op te richten voor dit seizoen. Misschien met een naam als ‘de Lentetjes’ of ‘De club voor het voorjaar’ of zo. Er is maar één ding waar ik meer van houd dan van het voorjaar, en dat is de belofte van het voorjaar. Die ene dag in de winter, die ons doet denken dat het al voorjaar is. Strakblauwe lucht, in het zonnetje al best lekker en vogels die fluiten of het een lieve lust is. Een teken van een nieuw voorjaar, gevolgd door een nieuwe zomer. Als ik er een staaltje ‘psychologie van de koude grond’ op moet toepassen, dan denk ik dat mijn voorliefde voor het seizoen komt door de belofte van ‘nieuw’. In de lente lijkt alles fris en nieuw. Nieuwe knopjes aan de bomen, frisgroen. Nieuwe narcissen die hun koppie boven de grond uitsteken, frisgeel. En nieuwe vogeltjes in nestjes, frisfluitend. Dit jaar heb ik bedacht dat ik daarom ook nieuw moet gaan denken. Alles wat ik tegenkom, wil ik anders gaan benaderen. Dit werd mij vooral ingegeven door een vervelend moment bij het winkelcentrum. Een mevrouw in een klein rood autootje vond het heel erg nodig om nét voor mijn neus het enige parkeerplekje in te pikken dat nog over was bij het winkelcentrum. Ik kan altijd écht van slag raken van dat soort dingen, en in mijn besloten ruimtetje maakte ik haar en haar stomme rode auto uit voor alles wat mooi en lelijk is, om daarna met een boos hoofd weg te rijden. Verpest was mijn middag. Of toch op zijn minst de komende tien minuten. Met de belofte van een nieuw voorjaar vond ik dat

ik mezelf niet meer boos moest laten maken en dat ik nieuw tegen deze dingen aan moest gaan kijken. Heel voorzichtig voelde ik me goed bij dit nieuwe denken, ook al moest ik een kilometer lopen van mijn auto naar de supermarkt; goed voor mijn conditie. Onderweg stapte ik nog net niet in een hondendrol. Fijn dat die hond ervan af is. De eerste regendruppels vond ik vooral goed voor de plantjes. En toen bij thuiskomst mijn dochter een glas chocolademelk over de vloer gooide, dweilde ik het fluitend op. Chocolademelk is toch niet goed voor je. Ik werd bijna misselijk van mijn eigen zoetigheid, maar het werkt natuurlijk wel, dat positieve nieuwe denken. Mijn jongste zoon kwam vanmorgen thuis met een enorme scheur in zijn nog best wel nieuwe broek. Niet erg, gewoon een goede reden om weer eens lekker te shoppen. En we hebben gelijk de daad bij het woord ­gevoegd. Bij het winkelcentrum was het druk en er was nog nét één parkeerplekje. Een mevrouw draaide er precies voor mijn neus haar kleine witte autootje in. In mijn kleine besloten ruimtetje maakte ik haar en haar stomme witte auto uit voor alles wat mooi en lelijk was. Om er gelijk achter aan te denken: ‘Hè, wat heerlijk om af en toe eens lekker te schelden!’ Kijk. En dat is dan toch een nieuwe benadering!

...maakte ik haar en haar stomme witte auto uit voor alles wat mooi en lelijk was

Tot de volgende uitgave!

-Marije-

Marije Klein is schrijfster, blogger en online publicist. Elk seizoen schrijft zij een column ForYou.

ForYou Magazine 21


a Zet jouw wereld in beweging


afhaalpunten Column Column

door Klein door Marije Marije Klein

Colofon 3e jaargang | nummer 1 - 2015 ForYou Magazine verschijnt driemaal per jaar en wordt verspreid in een oplage van minimaal 5.000 exemplaren per regio via alle achterin het magazine vermelde organisaties, praktijken, zorginstellingen en ondernemers. Kijk ook op www.foryoumagazine.nl voor meer ­informatie of om online een andere editie te bekijken. ForYou Magazine is een uitgave van: ForYou BV Havenstraat 6, 9471 AM Zuidlaren T 050 - 76 00 800 E info@foryoumagazine.nl I www.foryoumagazine.nl Regio-uitgever: Mariëlle Bouma Redactie: De in het magazine geplaatste teksten zijn ofwel aangeleverd door de deelnemende organisaties, praktijken, zorginstellingen en ondernemers en bewerkt door de redactie van ForYou BV, of verzorgd door de redactie zelf. Heeft u een tip voor een ­redactionele bijdrage? Neem dan contact op met ons.

ForYou Magazine is gratis af te halen op de locaties hieronder. Artemis

Raadhuisstraat 47 1484 EP Graft telefoon 06-11122754

ASPI

Vlietsend 21 1561 AB Krommenie telefoon 075-6403668

Belles dentelles

Grevelingenmeer 139 1447 AM Purmerend telefoon 06-52016956

Body Control Totaal Noordeinde 95 1121 AC Landsmeer telefoon 020-4824530

Body Stress Release Waterland Rozenstraat 17 1441 HV Purmerend telefoon 06-29516503

Bruna Volendam Havenstraat 3 1131 BS Volendam telefoon 0299-364140

DA Drogist Smulders

Eindredactie: Roelant van de Riet

Zwanebloem 9 1441 TR Purmerend telefoon 0299-660155

Vormgeving: Harmen Klaassens Paula Kuiper

De Kast

Bezorgservice: Siemen Halbersma Directeur: Paul Carabain Commercieel manager: Sharif Sharafeddine Team ForYou Magazine: Diederik Oosterwijk Femke Woutersen Harmen Klaassens Janna Stavast Mariëlle Bouma Mattias Tepper Paula Kuiper Paul Carabain Raymond Wijnstra Roelant van de Riet Sharif Sharafeddine Siemen Halbersma en alle deelnemende publicisten Druk: Ten Brink - Meppel

Disclaimer: ForYou BV stelt zich niet verantwoordelijk voor de inhoud van de ingezonden r­ edactie en ­gedane uitspraken. Op de inhoud van dit ­magazine rust copyright. Niets uit deze uitgave mag op ­enigerlei wijze worden vermenig­ vuldigd zonder schriftelijke toestemming van de uitgever. Aan de inhoud van deze uitgave kunnen geen rechten ­worden ontleend. Foto’s: publicisten en/of Shutterstock.

Lingerzijde 10 1135 AP Edam telefoon 0299-371480

De Leuke Keuken Kleine Kerkstraat 2 1135 AT Edam telefoon 0299-373636

Deen Edam

William Pontstraat 82 1135 EX Edam telefoon 0299-366354

Deen Landsmeer Dorpsstraat 70-72 1121 BZ Landsmeer telefoon 020-4824247

Deen Supermarkten Volendam De Stient 4 1132 BE Volendam telefoon 0299-367148

Deen Wagenweg Wagenweg 18-20 1442 BX Purmerend telefoon 0299-431623

Deen Weidevenne Van Damplein 13 1448 NB Purmerend telefoon 0299-606141

Diëtistenpraktijk Health & Lifestyle

Fysiotherapie Douw & Tol

Schoonheidssalon Delia

Gezondheidswinkel Bio Rosa

Secret Feelings

Pegasusstraat 6 1131 NB Volendam telefoon 0299-363121G&W

Hunzebos 2 1447 TX Purmerend telefoon 0299-776522

Pegasusstraat 6 1131 NB Volendam telefoon 06-13619712

Padjedijk 30 1441 AZ Purmerend telefoon 0299-420905

Diëtistenpraktijk Sandra Heemstra

Het BeautyStalletje

Skinevolution

Home 4 Beauties

Van Nek Osteopathie

Huis aan het Water

VoetreflextherapiePluspraktijk AdaCadabra

C. de Jongestraat 4 1444 EL Purmerend telefoon 06-83597733

DIO Drogisterij Piet Makado

John F. Kennedyplein 63-67 1443 EB Purmerend telefoon 0299-424443

DIO Drogisterij Piet Meerland

Van Burgplein 10 1447 KR Purmerend telefoon 0299-643715

DIO Drogisterij Piet Wormerplein Wormerplein 118 1442 CE Purmerend telefoon 0299-421897

DIO Parfumerie & Drogisterij Gerro & Esther De Stient 9 1132 BE Volendam telefoon 0299-366739

Douglas

Hoogstraat 12/14 1441 BC Purmerend telefoon 0299-472736

Ellen de Lange Homeopathie

Meteorenweg 71 1443 BC Purmerend telefoon 0299-431755

Etos

Hoogstraat 8 1441 BC Purmerend telefoon 0299-436836

Etos Volendam

Burg. Van Baarstraat 18 1131 WT Volendam telefoon 0299-363909

Fit4lady Volendam Schoolstraat 11 1131 CK Volendam telefoon 06-48240624

Zeddeweg 1 1131 CW Volendam telefoon 06-53608208 Overlanderstraat 446 1445 DX Purmerend telefoon 06-16045837 Hoogedijk 7A/B 1145 PM Katwoude telefoon 0299-742790

Jumbo Gildeplein Gildeplein 58 1445 BM Purmerend telefoon 0299-480210

Lou & Mi

van Baarstraat 34 1131 WV Volendam telefoon 0299-363762

Praktijk voor Verreiking

Purmerland 362 1448 PZ Purmerend telefoon 06-28419930

Pellersplein 2 1131 BR Volendam telefoon 0299-322126 Zeddeweg 1 1131 CW Volendam telefoon 0343-420560 C.J. Conijnstraat 6A 1131 DZ Volendam telefoon 06-15832367

Ringdijk 24A/B 1456 AJ Wormerveer telefoon 0299-470197

Waterland Sports Nijlstraat 34 1448 NX Purmerend telefoon 0299-647658

Waterland Ziekenhuis Volendam Heideweg 1B 1132 DA Volendam telefoon 0299-457001

Primera De Ruiter Wormerplein Wormerplein 34 1442 CB Purmerend 0299-421128

Friends ForYou

Primera Volendam Burgemeester van Baarstraat 11 1131 WV Volendam telefoon 0299-323814

Primera Weidevenne Van Damplein 18 1448 NB Purmerend telefoon 0299-473817

Pura Vida Coaching Edammerdijkje 5 1472 GC Middelie telefoon 06-28440814

Rituals Purmerend Breedstraat 23A 1441 CB Purmerend telefoon 0299-660391

Salon Las Perlas Noordeinde 145 1121 AK Landsmeer telefoon 020-4820920

Your Life Balance Nieuwehaven 34 1135 VK Edam telefoon 06-12966989

Wilt u ook ForYou Magazine gratis ­aanbieden aan uw klanten? Neem dan contact op met ForYou BV via info@foryoumagazine.nl of op telefoonnummer 050-7600800.

gratis magazine ForYou Magazine 23


BELLES DENTELLES M.C. van Voordestraat 12, 1483 GB De Rijp telefoon 0299-671888 / 06-52016956 | bellesdentelles@hetnet.nl

WWW.DAMES-LINGERIE-GROOTHANDEL.NL

ForYou Purmerend  

ForYou Purmerend

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you