Page 1

Zaanstreek & IJmond | Gratis Magazine

Laat je spanning los ForYou metamorfose

Charlotte uit Zaandam Hooggevoelig? Doe de test! Beauty | Health | Lifestyle


SNELLER HERSTELLEN DANKZIJ HOOGWAARDIG EIWIT We worden ouder, maar hoe blijven we zo lang mogelijk fit? Of hoe herstellen we snel en zo goed mogelijk na een ziekte of operatie? Een spierafbrekende lichaamstoestand en (dreigende) ondervoeding is een groot probleem binnen alle segmenten van de Zorg. De energie- en eiwit verrijkte gebakjes van Innopastry bieden uitkomst. Omdat ze eenvoudig en aangenaam te nuttigen zijn, maar ook de eetlust opwekken en herstel bevorderen.

Volgens Huib van Leeuwen van Innopastry, hebben ouderen en zieken vooral baat bij de inname van extra eiwitten. Van Leeuwen: “ Voeding alleen kan je niet beter maken, maar het speelt wel een essentiële rol. Zo heeft bouillon geen enkele zin: het is niet meer dan warm water met een smaakje. Het vult vooral de maag en blokkeert vanwege het volle Huib van Leeuwen gevoel de weg voor echt belangrijke etenswaren. Ook de fruitmand werkt averechts. Dat zijn vooral vruchtensuikers en die zijn in een zieke of zwakkere gezondheidstoestand niet relevant.”

MEER RESERVES

Onderzoek laat zien dat mensen met meer spiermassa beter in staat zijn om bijvoorbeeld zware chemokuren of bestralingen te doorstaan dan patiënten die weinig spieren hebben. Ze hebben immers meer reserves en kunnen daardoor de behandeling beter aan. En dat heeft niets te maken met het lichaamsgewicht. Te zware mensen kunnen zelfs relatief weinig spiereiwit hebben en lichte mensen juist voldoende.

EIGEN SPIEREIWIT OPETEN

Het is een tijd onderschat, maar inmiddels is iedereen er over uit: goede voeding draagt bij aan een sneller herstel. Wanneer je te weinig eet, verbrandt je geen vet, maar eet je vooral je eigen spiereiwitten op. Dat komt bij ouderen en zieke

verkrijgbaar bij

mensen vaak voor en is dus wezenlijk anders dan bij gezonde mensen. Die verbranden vet als ze op dieet zijn. In geval van ziekte moeten de eiwitten daarom als eerste worden aangevuld.

ALS TUSSENDOORTJE OF TOETJE

“Zoveel mogelijk eiwitten en calorieën, daar komt het op neer”, aldus Van Leeuwen. “Wij hebben twee producten ontwikkeld die een bron zijn van hoogwaardig eiwit: ‘Bouwsteentjes’ en ‘Easy-to-Eat’. Beide producten zijn een effectief hulpmiddel bij het terugdringen van ondervoeding én het opbouwen van een betere voedingstoestand. Je kunt ze eten als tussendoortje of als toetje.”

PRIJSWINNEND RECEPT

De Bouwsteentjes en Easy-to-Eat bevatten per kleine portie al 8 gram hoogwaardig wei-eiwit. Beide producten kregen een eerste prijs voor innovatie en zijn in meerdere smaken verkrijgbaar. Easy-to-Eat is vooral toepasbaar bij slikproblemen. Zowel de Bouwsteentjes als Easyto-Eat zijn ‘All Natural’ en bevatten geen E-nummers. Verkrijgbaar bij alle Zorggroothandels en C1000 en Jumbo Supermarkten 4 stuks voor € 4,99

Voor meer informatie zie www.bouwsteentjes.nl Of neem contact op met: Huib van Leeuwen 06 - 22 91 63 95 of Jeroen Majoor 06 - 53 15 38 99


Column Column

door Klein door Marije Marije Klein

Hallo lezer In deze uitgave hebben we extra aandacht voor leefstijl & overgewicht. Bijna de helft (!) van alle Nederlanders is te zwaar! En laten we eerlijk zijn: dat komt niet door lucht. We weten bijna allemaal wel hoe overgewicht ontstaat: te veel eten en te weinig bewegen. Dat klinkt simpel! Maar helaas is de praktijk toch even anders. Het is heel erg lastig om van de kilo’s af te komen, en als dit lukt, dan is het de grootste uitdaging om op gewicht te blijven. Daarom hebben we speciaal voor jou contact gelegd met specialisten uit de buurt, want met een beetje hulp van buitenaf weten wij zeker dat ook jij je doelen zult halen!

In gesprek met Evi De Jean

Pas jij in ons team? ‘Ik ben er helemaal klaar mee!’

Overgewicht is bijna altijd het gevolg van een bepaalde leefstijl; nare gewoontes zeg maar. Eén van de onbekende, maar grote dikmakers is stress. Anno 2015 moeten we van alles. Werkdruk, kinderen, partner, vrienden, huishouden, uiterlijk, social media, ontspannen, vakantie. Eehh... herkenbaar? Je bent niet helaas de enige. 1.700.000 Nederlanders hebben met regelmaat last van stress! Niets om je voor te schamen; er is wel wat aan te doen. Stress is eigenlijk een mooi mechanisme: als er een bedreiging plaatsvindt, worden hormonen aangemaakt, die ervoor zorgen dat het lichaam klaar is voor een noodreactie. De hormonen versnellen de hartslag, verhogen de bloeddruk en activeren de spieren. De één vindt deze stress wel lekker, want dan presteer je beter, maar menigeen vindt dit niet erg leuk. Als deze stress aanhoudt, kun je last krijgen van lichamelijke klachten, psychische klachten en veranderingen in je gedrag. Wil je je weer helemaal happy en ontstrest voelen? Dat dachten wij al. Daarom lees je in deze editie allerlei oplossingen die je kunnen helpen, maar je moet zelf in actie komen door contact te zoeken!

1.700.000 Nederlanders hebben met regelmaat last van stress

Uiteraard hebben we ook weer onze metamorfose opgenomen. Dit keer was het de beurt aan Charlotte uit Zaandam. En als jij ook een keer onder handen genomen wilt worden door onze metamorfoseprofessionals, dan kan dat! Geef je op bij Kapsalon Loes en wie weet sta jij de volgende keer in het magazine. Uiteraard hebben we ook weer samen met lokale ondernemers allerlei acties en leuke aanbiedingen voor je, zodat je voor een aantrekkelijke prijs kunt kennismaken met een product, behandeling, kuur en/of traject. Doe er je voordeel mee! Gooi dit magazine dus niet weg als je het uit hebt; je kunt het later misschien nog goed gebruiken. Veel leesplezier!

-Team ForYou MagazineForYou Magazine 3


Stress & Column vermoeidheid door Marije Klein

Altijd maar pijn? Heb je steeds maar pijn en zit je niet ­lekker in je vel? APS Therapie kan je helpen! Door meer energie in het lichaam te genereren, worden de lichaamsfuncties geoptimaliseerd, waardoor pijn, stress en vermoeidheid verminderen en zelfs ­kunnen verdwijnen.

Bij pijnbehandeling door een medicijn verdwijnt meestal de pijn. Het is symptoombestrijding, geen genezing. APS Therapie geeft herstel van het beschadigde gebied, omdat het weefsel wordt geactiveerd, met herstel als gevolg. Het werkt als volgt: door het plakken van elektroden op de te behandelen plek, gaat een kleine microstroom (die je niet voelt) door

Burn-out? Doe er wat aan!

Hoe hoog leg jij de lat? Ben je moe of lusteloos? Heb je last van concentratiestoornis of slapeloosheid? Ben je geïrriteerd of heb je problemen met je werk of spanningen in je relatie? Wordt alles je te veel, dan kan het zo maar zijn dat je een burn-out hebt.

Waar of niet waar: een burn-out krijgen alleen mensen die een carrière najagen of perfectionist zijn. Niet waar! Het kan iedereen overkomen. Het sluipt er ongemerkt in. Soms wordt dit al jarenlang opgebouwd, stapje voor stapje, en heb je te veel van jezelf gevergd. Je hebt nooit eens de tijd genomen om goed voor jezelf te zorgen. Te weinig aandacht voor je gezin of om leuke dingen te doen met vrienden. Onze agenda staat soms bol van de afspraken. Misschien is er een gebeurtenis in je leven die er goed ingehakt heeft, maar waar je te snel overheen bent gestapt door de hectiek van de dag. 4 Health ForYou

het aangedane gebied. De ‘energiecentrales’ ­(mitochondriën) van de cellen reageren hierop met de vorming van energie (ATP). Deze energie zet de cel aan tot herstel van zijn functies, waardoor de klacht verdwijnt of sterk wordt verminderd. Omdat het aantal soorten pijnklachten dat door APS kan worden behandeld nogal groot is, heeft het geen zin om ze hier allemaal te vermelden. Enkele voorbeelden: rugklachten, carpaal-tunnelsyndroom, hielspoor, schouderklachten zoals een frozen shoulder, whiplash, gewrichtsklachten zoals reuma, ischias, nekklachten, COPD, CRPS (dystrofie), bursitis, ziekte van Crohn, doorligwonden, hernia en sport­ blessures. Ook psychische klachten kunnen worden behandeld, zoals burn-out, slaap­ problemen, depressie en ADHD. Het is natuurlijk wel zo dat bij een chronische aandoening, waarbij het weefsel nogal beschadigd is, er geen volledig herstel optreedt, of geen herstel.

APS Pijntherapie Zaanstad L.J. Costerstraat 18, 1561 JM Krommenie telefoon 075-6572443 | info@reurslag.nl

Hoe hoog leg jij de lat? Het roer moet om. Je weet het wel, maar je blijft maar denken: ‘Hoe? Ik wil het wel, maar wat kan er anders?’. Het boek ‘Help, mijn gezin verzuipt!’ geeft een goed beeld van hoe ‘De Jacobs Ladder’ je snel en effectief kan helpen. (zie www.helpmijngezinverzuipt.nl). De tweedaagse training ‘De Jacobs Ladder helpt!’ kan voor jou een haalbare kaart zijn. Op twee opeenvolgende zaterdagen van 10.30 tot 15.00 uur maak je een stappenplan en krijg je inzicht in wat je blokkeert en je valkuilen zijn. We maken samen een persoonlijk plan van

aanpak: ‘Hoe ziet mijn leven er over 3 maanden uit en over 3 jaar?’ en ‘Hoe zorg ik ervoor dat ik succes heb?’. Individuele coaching is ook mogelijk. Denk je dat ‘De Jacobs Ladder helpt!’ iets voor jou is? Kijk dan op de website voor meer informatie over mij en mijn werkwijze. PrevoConsultancy Marijke Habernickel-Jacobs telefoon 06-16807659 marijke@habernickel.com www.prevoconsultancy.nl www.helpmijngezinverzuipt.nl


De osteopaat helpt bij stress en vermoeidheid

Ga de tijgers

van nu te lijf!

Altijd moe, zelfs na een nacht slapen? Geen energie om leuke dingen te doen? Dan is de kans groot dat je lijdt aan een chronische vermoeidheid als gevolg van overmatige stress. Een bezoekje aan de enige osteopathiepraktijk van Zaanstad kan je weer in beweging krijgen.

Iedereen heeft te maken met stress. De kunst is om er op een verantwoorde manier mee om te gaan. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan, zeker in onze jachtige prestatiemaatschappij. Daarin moet je vaak ‘op scherp’ staan en is er nauwelijks tijd om te ontspannen. De stress kan zich ophopen in het lichaam en vroeg of laat voor problemen zorgen. Dominant ‘Stress is een heel dominant systeem dat in het lichaam altijd voorrang krijgt’, stelt osteopaat Saskia Breinburg. ‘Het stelt je in staat om te overleven. In de oertijd was dit heel functioneel. De oermens zag een tijger, raakte in de stress en kreeg zo de benodigde energie om te vechten of te vluchten.’ In Zaanstad en omstreken zul je vandaag de dag geen tijger tegenkomen. Waarom hebben dan zoveel mensen last van stress? ‘Tegenwoordig gaat de tijger vermomd als bijvoorbeeld je hypotheek, je baas, je werk, je schoonmoeder of je principes’, stelt haar collega Marc Nieuwenhuizen. ‘Stress kan ook veroorzaakt worden door te veel eten, te vaak eten, te weinig of juist te veel beweging, roken, chronische pijnklachten of ziekte.’ Uitgeput De tijgers van nu zijn niet snel als zodanig te herkennen. Dus blijft de stress aanhouden en veel van je energie verbruiken. Daardoor raken veel lichamelijke en mentale systemen langzaam maar zeker uitgeput, met een chronische vermoeidheid tot gevolg. Dan word je op een goede dag ’s ochtends wakker en ben je nog ondanks vele uren slaap steeds moe.

‘De beste manier om stress te lijf te gaan is bewegen’, aldus Breinburg. ‘Maar dat is lastig, want hoeveel en hoe vaak moet je bewegen? En wat als je pijnklachten hebt die het bewegen bemoeilijken? Daar kunnen wij je bij helpen.’ Balans Een osteopaat werkt vanuit de gedachte dat het lichaam uit verschillende systemen bestaat, zoals spieren, organen en wervels. Nieuwenhuizen: ‘In een gezond lichaam zijn deze systemen in balans. Maar door bijvoorbeeld blokkades of slechte voeding kan die balans verstoord raken. Dan kunnen klachten als chronische vermoeidheid ontstaan.’ Om de balans te herstellen, moet alles in beweging zijn: de spieren, de wervels, de gewrichten, de organen, het zenuwstelsel en het bindweefsel. ‘Wij helpen je om je lichaam weer mobiel te maken, oftewel in beweging te krijgen. Daardoor komt het zelfgenezend vermogen van je lichaam op gang. Je krijgt vat op de pijn en de vermoeidheid, waardoor de klachten verminderen of zelfs verdwijnen.’ Bruikbare adviezen Om te voorkomen dat je een paar maanden later weer in de behandelkamer aan De Werf in Zaandam ligt, krijg je enkele bruikbare adviezen mee om de tijgers van nu te lijf te gaan. ‘Het allerbelangrijkste is om te blijven bewegen, maar wel op een niveau dat je lichaam aankan’, aldus Breinburg. ‘Daarnaast zoeken we naar de juiste voeding; eten dat je energie geeft. Dat is voor iedere cliënt weer verschillend.’ Osteopathie Zaanstad | De Werf 9, 1502 GS Zaandam telefoon 075-6708165 | info@osteopathiezaanstad.nl | www.osteopathiezaanstad.nl

Health ForYou 5


Stress & Column vermoeidheid door Marije Klein

Kim heeft baat bij hoofdpijnmassage

‘Er valt nu beter mee te leven’ Al sinds mijn kindertijd heb ik de hele dag last van hoofdpijn, met migraine-aanvallen, en ik heb ook zelfs een epileptische aanval gehad. Natuurlijk heb ik van alles geprobeerd om ervan af te komen: huisarts, een bril, ziekenhuis... De fysiotherapeut zei dat de pijn vanuit mijn nek komt, maar kon me ook niet verder helpen. Mijn vader kreeg een jaar geleden een flyer van Massagepraktijk Corina Brand in de bus, want die is vlakbij mijn ouders gevestigd. Ik was al op zoek naar een massagepraktijk in de buurt, dus ik ben naar Corina gegaan. Dat was in april vorig jaar. Ze heeft me eerst gevraagd naar mijn klachten en alles wat daarmee te maken heeft.

Vervolgens heeft ze in meerdere behandelingen verschillende massagetechnieken toegepast: hoofdpijnmassage, bindweefselmassage, voetreflexzonemassage en soms, om mijn spieren beter te kunnen ontspannen, hotstonemassage. En het ging steeds beter met me! Door de behandelingen zijn mijn hoofdpijnklachten

zeker verbeterd. Er valt beter mee te leven, en ik merk gewoon dat mijn spieren allemaal losser geworden zijn. Ik gebruik minder Paracetamol en zit nu beter in m’n vel. Corina luistert naar je en toont echte belangstelling voor jou en je klachten. Ze neemt de tijd voor je, en dat is prettig. Ik heb echt baat bij de massages, en ga nu nog elke maand naar de praktijk. Ook mijn ouders zijn onder de indruk van mijn succes, en inmiddels gaan ook mijn vader (rugklachten) en mijn moeder (werkt in de thuiszorg) naar Corina...

- Kim (28) uit Beverwijk -

Cursus ‘Loslaten, Ontspannen en Opladen’

Spanningen?

Laat ze los! Heb je het steeds maar druk, kun je maar moeilijk stilzitten thuis of heb je last van een bepaald emotioneel probleem of een trauma? Dan wordt het tijd dat je je spanningen leert los te laten, leert te ontspannen (stress-release), zodat je weer beter in je vel komt te zitten.

Rineke Zaal van Artemis, Praktijk voor ­Ontspanning en Welzijn geeft cursussen ­‘Loslaten, Ontspannen en Opladen’, waarin ze je met behulp van ademhalingstechnieken, mindfulnessoefeningen en geleide meditatie leert om je problemen los te laten. Ook leer je om de oefeningen zelf thuis te kunnen doen. De bijeenkomsten vinden plaats in de praktijk, wekelijks, gedurende zes weken. Ook een eenmalige workshop is mogelijk, zodat je op een laagdrempelige manier erachter kunt komen wat de cursus inhoudt en of die iets voor jou is. Kijk voor de data van de eerstvolgende cursussen en workshops op de website van Artemis. De praktijk is er verder voor onder andere ­ontspannings-, hotstone- en voetreflex­ massages en Reconnective Healing.

Massagepraktijk Corina Brand Toon Hermanslaan 6 1948 AC Beverwijk telefoon 06-46623093 corinabrand@hotmail.com www.massagepraktijk-corinabrand.nl

Cliëntervaring: ‘Even een moment echt voor jezelf! Dat krijg je als een ontspanningsworkshop volgt bij Rineke. Op een matje met je ogen dicht luister je naar een meditatieoefening en dwaal je helemaal af van de alledaagse drukte. Doordat je in een diepe innerlijke rust komt, kom je in een andere flow en kunnen er emoties naar boven komen die je voor jezelf had weggestopt. Het kan ook zijn dat je alleen een diepe rust ervaart. Om even tot jezelf te komen, is het een echte aanrader!’

Artemis, Praktijk voor Ontspanning en Welzijn Rineke Zaal | Raadhuisstraat 47, 1484 EP Graft | telefoon 06-11122754 | www.artemispraktijk.nl


Houd je hart en bloedvaten gezond

Een beroerte kan

ook jou overkomen Een beroerte, hartinfarct of hartstilstand kan iemand plotseling overkomen. Zonder waarschuwing vooraf, zo lijkt het soms. Toch zijn er duidelijke risicofactoren voor het krijgen van hart- en vaatziektes. Aan het verminderen van deze riscofactoren kunnen mensen zelf veel doen. Bij het Zaans Medisch Centrum (ZMC) krijgen patiënten deskundige begeleiding bij verandering van hun leefstijl. Ellen Garritsen, hartvaatverpleegkundige: ‘Als mensen begeleid worden, is de gezondheidswinst veel groter.’ Patiënten die met hoge bloeddruk en of verminderde nierfunctie verwezen worden naar het Hart-vaatcentrum van het Zaans Medisch Centrum, krijgen een uitgebreide screening. Ellen: ‘Wij doen meteen alles in één keer: we brengen iemands leefstijl in kaart, maken een hartfilmpje, doen bloed- en urineonderzoek en meten de bloeddruk. Dat is heel belangrijk, want hoe meer risicofactoren, hoe groter de kans op hart- en vaatziekten. Als de uitslagen van de onderzoeken afwijkend zijn, kunnen we direct actie ­ondernemen. Dat levert tijdwinst op en de patiënt weet direct waar hij aan toe is.’ Risicofactoren De risicofactoren zijn onder andere roken, hoge bloeddruk, verhoogd cholesterol, overgewicht en suikerziekte. De meeste patiënten zijn boven de 60 jaar, zegt Ellen. ‘Maar ik begeleid ook een aantal mensen van rond de 30 jaar. Ook jonge mensen kunnen hiermee te maken krijgen.’ Ellen is als hart-vaatverpleegkundige gespecialiseerd in leefstijlbegeleiding. ‘Samen met de artsen van het Hartvaatcentrum kijken we naar welke medicatie iemand nodig heeft en naar de mogelijkheden om iemands leefstijl te veranderen. Als er veel leefstijlwinst te behalen valt, gaan we daar eerst mee aan de slag.’

Leefstijladviezen Patiënten kunnen zelf veel doen om de risico’s op het krijgen van een hart- of vaatziekte te verminderen, zegt Ellen. ‘Als een patiënt rookt, dan is dat het eerste waar hij of zij mee moet stoppen. Ook als iemand al wat ouder is, heeft dat nog steeds nut.’ Verder raadt Ellen aan om elke dag minimaal 30 minuten te bewegen, minder zout en verzadigde vetten te gebruiken en voldoende fruit en groente te eten. Veel van haar adviezen zijn erop gericht de bloeddruk te verlagen. Waarom is dat zo belangrijk? Ellen: ‘Als je een hoge bloeddruk hebt, moet je hart steeds tegen een te hoge druk in pompen, waardoor de hartspier kan verdikken en er uiteindelijk hartfalen kan ontstaan.’ Tekst en uitleg Ellen vindt het belangrijk om haar patiënten zoveel mogelijk te vertellen over wat er in het lichaam gebeurt en waar het lichaam op reageert. ‘Daardoor snappen mensen beter waarom verandering van leefstijl zo belangrijk is. Maar naast uitleg is ook begeleiding hard nodig, heb ik gemerkt. Als ik mensen regelmatig zie en een vinger aan de pols houd, levert dat op de korte en lange termijn veel meer op.’

Ook als iemand al wat ouder is, heeft stoppen met roken nog steeds nut

Ellen Garritsen

Zaans Medisch Centrum Koningin Julianaplein 58 1502 DV Zaandam telefoon 075-6502911 www.zaansmedisch centrum.nl

ForYou Magazine 7


Stress & Column vermoeidheid door Marije Klein

Wat is ‘moe’? Je kunt moe thuiskomen na een lange dag op kantoor. Na het eten even uitzakken op de bank en geen puf meer hebben voor actie. Uitrusten lijkt het beste wat je kan overkomen. Je kunt pas zeggen dat je te moe bent om hard te lopen als je 12 minuten hebt hardgelopen – Stans van der Poel Wat is ‘moe’? Je hoofd is het zat en je lichaam snakt naar herstel. Voor notoire, niet-fietsende kantoormedewerkers lijkt het toch beter om na de maaltijd een flinke wandeling te maken of 12 tot 30 minuten lekker te rennen. Je lichaam

krijgt een enorme opkikker en je voelt je daarna minder lamlendig, slaapt beter en wordt fitter wakker. Zo levert actief zijn ontspanning op. De tegenkant ontstaat wanneer iemand compleet doorslaat in het streven fit, slank en sterk te worden. Te lang of zwaar trainen met weinig rust kan lichamelijke oververmoeidheid veroorzaken, waardoor je lusteloos

Recept ForYou

Hartige zoete aardappeltaart Wat heb je nodig? - 1 grote zoete aardappel - 1 paprika (liefst geel of rood) - 5 champignons - 1 rode ui - 2 eetlepel speltmeel - 4 eetlepel kokosolie

- 2 thee lepel tijm - 1 eetlepel Italiaanse kruiden - zwarte peper - 3 eieren - 2 eetlepel ricotta - Parmezaanse kaas

of p ­ rikkelbaar wordt. Pijntjes die niet meer overgaan, verandering van gewicht, eetlust en concentratievermogen kunnen duiden op een meer chronische vorm van te veel trainen, iets wat we ‘overtraindheid’ noemen. Denk niet dat dit alleen bij professionele sporters voorkomt: ook veel recreatieve duursporters en krachtsporters lijden hieronder. Deskundige beoordeling van de situatie is belangrijk om ernstige problemen te voorkomen. Met de juiste begeleiding bij voeding, rust en training ben je snel weer op weg. Plezier moet daarbij vooropstaan om te komen tot prestaties. Zoek bij twijfel contact op met een sportarts of een gespecialiseerde (sport-) fysiotherapeut. Fysiotherapie Kloek en Van Lieshout Romerkerkweg 26 1942 EZ Beverwijk telefoon 0251-222786 www.fysiotherapiekloekvanlieshout.nl

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 2. S nijd de zoete aardappel in blokjes en kook deze beetgaar. 3. G iet de aardappelstukjes af en stamp ze tot puree. 4. Voeg de kokosolie, tijm, Italiaanse kruiden, zwarte peper en speltmeel toe aan de puree. 5. S nij de groente fijn en schep die door de puree heen. 6. K luts de eieren, met de ricotta en ­Parmezaanse kaas (hoeveelheid naar wens) en voeg dit toe aan de aardappel-/ ­groentepuree. 7. B ekleed de bakvorm met bakpapier en schenk het mengsel erin. 8. S chuif in de oven en bak in 35 minuten goudbruin.

Charlie’s Kitchen Charlotte de Jong | charlieskitchen@outlook.com www.facebook.com/CharliesKitchenNederland | www.instagram.com/charlie_s_kitchen


Body Stress Release helpt bij uiteenlopende klachten

Ik voel me zoveel fitter Zelden meer hoofdpijn Ik kan weer wandelen Energie over na een dag werken

Kom uit die

negatieve spiraal

Opstaan zonder rugpijn

‘Mama, wanneer ga ik weer naar die kriebel-mevrouw?’ Dit vroeg Sara (4) onlangs aan haar moeder Linda (36). Beiden zijn cliënt bij Body Stress Release Waterland in Purmerend. Body Stress Release (BSR) is een unieke, milde gezondheidstechniek die het zelfherstellend vermogen van het lichaam activeert. Neem je al lange tijd genoegen met pijn en ongemak? Is je verteld met je klachten te leren leven? Vaak is dat niet nodig! ‘Body stress’, oftewel vastgezette spierspanning, ontstaat door overbelasting. Heb je een veeleisende baan? Maak je een emotioneel zware tijd door? Pas een operatie of ongeluk gehad? Het lichaam beschermt zich door spierspanning vast te zetten. Door deze body stress herstel je langzamer; je voelt je moe of stijf, en na langere tijd kun je ook (pijn)klachten ervaren. Dat is ook de ervaring van Linda: ‘Mijn zwangerschap en de bevalling waren voor zowel Sara als voor mij erg zwaar. Ik heb er veel klachten aan overgehouden. Sara was een heerlijke baby, maar ze zat lichamelijk niet lekker in haar vel. Een oorzaak is er nooit voor gevonden. Sinds we samen naar Body Stress Release gaan, zijn mijn klachten zo goed als verdwenen en huppelt mijn dochter vrolijk de dag door! Ze gaat graag naar Suzanne.’ Practitioner Suzanne van de Nes vult aan: ‘Vandaag de dag zijn we allemaal druk. We willen veel, en het lichaam moet daar maar in volgen. BSR kan helpen om uit die negatieve spiraal te komen en het lichaam weer aan te zetten tot herstel.’ ‘Body Stress Release is er voor iedereen: mijn jongste cliënt is nog geen 3 maanden en de oudste is ver in de tachtig.’ Suzanne benadrukt dat Body Stress Release niet zweverig is. ‘BSR onderscheidt zich als aanvullende gezondheidstechniek. Het kan dan ook prima naast reguliere zorg.’

Loslaten ‘De release bestaat uit het geven van kleine, lichte pulsen met de vingers, op de juiste plaats en in de juiste richting. Het lichaam kan hierdoor de spanning laag voor laag loslaten’, vertelt Suzanne. Bij een acuut probleem zal dat proces sneller verlopen dan wanneer de klachten al langer bestaan. Standaard wordt begonnen met 3 behandelingen: op dag 1, dag 4 en dag 11. Tijdens een release blijft de cliënt volledig gekleed. ‘BSR krijgt - terecht - steeds meer bekendheid. Ik ben blij dat ik al zoveel mensen met deze techniek heb kunnen helpen. Zij zitten weer lekker in hun vel, gaan met plezier weer sporten, werken en spelen. Bel gerust voor informatie, want Body Stress Release kan je helpen!’

fotografie: Rodney Kersten

Goed om te weten: -B ody Stress Release wordt vergoed door diverse ­zorgverzekeringen. - S uzanne van de Nes is aangesloten bij de beroepsvereniging BSRAN (Body Stress Release Associatie Nederland). Tekenen van body stress: pijnlijke en stijve nek of schouders, hoofdpijn, migraine, hernia, spit, ischias, whiplash, rugpijn, slaapproblemen, spanningsklachten, algehele vermoeidheid, burn-out, RSI, tennisarm, brandend maagzuur en darmklachten, onrustige benen, zwangerschapskwalen, vaginisme en bij kinderen groeipijnen, concentratieproblemen, veel huilen, darmkrampen.

Body Stress Release Waterland Suzanne van de Nes Rozenstraat 17 1441 HV Purmerend telefoon 06-29516503 www.bsrwaterland.nl

Health ForYou 9


Overgewicht Column & leefstijl door Marije Klein

Personal training is de sleutel tot succes

‘Ik ben er

helemaal

klaar mee!’ Laura: ‘Ik ben er helemaal klaar mee! Ik leef als een kluizenaar sinds mijn scheiding en wil weer kunnen genieten van het leven. Ik ben altijd moe, voel me onzeker en ben ontevreden over mijn uiterlijk. Laat staan dat ik nieuwe sociale contacten ga leggen.’

Het heeft haar sociale leven een nieuwe impuls gegeven

Sport is een sterk middel om de juiste connectie te maken met de klant. Ik stelde voor dat we door middel van personal training samen aan slag zouden gaan om te werken aan haar zelfbeeld, zowel mentaal als fysiek. Met één keer per week sporten zag ik binnen enkele trainingen al verschil, voornamelijk mentaal. Waar ze eerst weinig losliet over haar leven, begon ze langzaam steeds meer te delen en fleurde ze op tijdens de trainingen. Ze kwam vaak ingetogen binnen en liep na de training vrolijk en stralend naar buiten. Villa Ado Portugal: Nieuwe impuls De vrouw die te onzeker was om mensen te begroeten, staat nu vaak enthousiast te praten met klanten. Van één keer per week sporten is ze nu vier keer per week aan het trainen, en de resultaten zijn verbluffend. Het heeft haar sociale leven een nieuwe impuls gegeven, en ze is daarnaast fitter dan ooit. Doelen Personal training is niet simpelweg trainen en bikkelen tot je erbij neervalt. We werken samen aan persoonlijke doelen die voor iedereen anders zijn. Of je nu onzeker bent, wil afslanken, of de marathon wil lopen: ik ben er om jou te trainen en te coachen! Maak een afspraak voor een gratis proeftraining.

Wesley Pippel Personal Training | telefoon 06-57546740| wesley.pippel@live.nl

10 Health ForYou

Luxe f itnessvakanties De nieuwe trend voor 2015 is all-inclusive personal training in de vorm van vakanties en/of weekenden. Als mede-eigenaar van Go Beyond Holidays organiseren wij fitness- & lifestylevakanties op locaties in binnenen buitenland. Ervaar de ultieme beleving van een gezonde leefstijl in een week vol trainingsactiviteiten, voeding(workshops), ontspanning en plezier! Investeer in jezelf en laat ons jou helpen het maximale uit je leven te halen. Lees de succesverhalen nu op www.gobeyondholidays.nl of mail naar info@gobeyondholidays.nl voor meer informatie.


Reflexologie doet ontspannen

Is je lichaam uit balans? Zo’n 75 procent van alle hedendaagse kwalen kunnen worden toegeschreven aan stress en spanning. Daardoor kunnen er op verschillende manieren ernstige en minder ernstige aandoeningen aan de verschillende orgaanstelsels ontstaan. De een krijgt last van hart- en vaatziekten, de ander maag- en darmproblemen, hartkloppingen, transpireren, hoofdpijn enzovoort, om maar enkele van de talloze lichaamsreacties op stress te noemen.

Om ervoor te zorgen dat het lichaam in balans blijft, is het van belang dat de doorbloeding en innervatie van ieder orgaan en klier optimaal zijn. De effecten die een voetreflexmassage brengen, zijn onder andere dat het ontspant en de spanning via de voeten afgevoerd kan worden. Door de voeten met aandacht en ontspannende grepen aan te raken, ontspant men zich. Spieren komen tot rust en het hoofd stopt met malen. Het vitaliseert enorm doordat de doorbloeding wordt gestimuleerd, a­ fvalstoffen

Meditatie brengt ontspanning en rust

Praktisch mediteren voor iedereen Heb je nooit gemediteerd, maar zou je het wel willen proberen? Heb je gemediteerd, maar is het ‘in het slop geraakt’? Denk je dat het niets voor jou is, maar ben je wel nieuwsgierig? Meditatie brengt ontspanning en rust in je hoofd en in je lijf. Het helpt je om te gaan met spanning en stress, maakt je helderder en verbetert je concentratievermogen. Het geeft

je meer energie en brengt balans en harmonie in je leven. In zes wekelijkse, op haptonomie en mindfulness gebaseerde, lessen van 1,5 uur leer je stapsgewijs hoe je meditatie op je eigen wijze praktisch kunt integreren in je dagelijks leven. Ervaar zelf wat meditatie voor je kan betekenen en meld je aan voor een gratis proefles! Nieuwe cursussen starten regelmatig, op verschillende locaties, onder andere in Heemskerk, Beverwijk, Wijk aan Zee en Alkmaar,

worden afgevoerd en voedingsstoffen beter worden opgenomen. Als organen beter doorbloed raken, wordt hun functie ook beter, waardoor klachten kunnen verminderen of verdwijnen. En wat zeer belangrijk is, is dat het ons zelfgenezend mechanisme kan herstellen. Simone Sijbrands geeft ontspannende en geneeskrachtige voetreflexmassages, die diep doordringen in lichaam en geest. Zij combineert de kennis van de Traditionele Chinese Geneeskunde met de westerse visie om een doelgerichte en optimale behandeling te geven. Deze combinatie versterkt het effect van de voetreflexbehandeling in grote mate. Simone is lid van de VBAG. Diverse zorgverzekeraars vergoeden de behandelingen. Simone Sijbrands, Praktijk voor VoetreflexPlus-therapie en ­natuurgeneeswijzen Noordeinde 128A, 1121 AL Landsmeer telefoon 06-38967233 info@simonesijbrands.nl www.simonesijbrands.nl

maar kunnen overal gegeven worden waar ­voldoende belangstelling is en een geschikte ruimte. De cursuskosten zijn € 86,-. Meer informatie en/of aanmelden bij Paulien Pinksterboer. Haptonomie-Time-Out Paulien Pinksterboer Arendsweg 78, 1944 JG Beverwijk Simon van Haerlemstraat 50 1962 VD Heemskerk telefoon 0251-210707 / 06-53675676 info@haptonomie-time-out.nl www.haptonomie-time-out.nl

Health ForYou 11


Inspiratie op de fabriek! Wat veel consumenten niet weten (en wat ook best logisch is), is dat wij de in modebranche altijd een paar seizoenen vooruitlopen. Om inspiratie op te doen, zijn er onder andere diverse vakbeurzen in het leven geroepen.

Zo was er dit keer de beurs die twee keer per jaar in de Amsterdamse RAI is. Op deze beurs is de slogan: ‘zien en gezien worden’! Dit is altijd een enorme bron van inspiratie voor ons. We doen er zelf dan ook werkelijk alles aan om gezien te worden en zonder gêne heerlijk te

Afvallen zonder hongergevoel

Een nieuw jaar, een nieuwe look Heb je je niet kunnen inhouden tijdens de feestdagen? Geen paniek! Onze afslanktherapeute helpt je met afvallen. Kom langs voor voedingsadvies en een trainingsprogramma. Maak nu gebruik van onze voorjaarsactie en krijg een gratis behandeling (tanden bleken, wimperextensions of gelnagels). Tijdens het intakegesprek krijg je een persoonlijk voedingsadvies. Hierbij wordt gekeken naar jouw persoonlijke levensstijl. Het dieet dat je krijgt, is gemakkelijk vol te houden. Je krijgt geen last van een hongergevoel, omdat je

Voorjaarsactie Op vertoon van dit magazine krijg je bij 1 keer voedingsadvies en 4 keer trainen

GRATIS ­tandenbleken, ­gelnagels of ­wimperextensions! Deze aanbieding is geldig tot en met 31 april 2015.

regelmatig mag eten. En in combinatie met het trainingsprogramma zul je snel resultaat zien! Hierdoor blijf je gemotiveerd en vol energie. Het trainingsprogramma bestaat uit een spierstimulatie van een half uur, waardoor je afvalt. De vetcellen worden losgemaakt en je afvalstoffen worden op een natuurlijke wijze afgevoerd. Het is een trainingsprogramma zonder belasting van je gewrichten. Je kunt het trainingsprogramma zo vaak volgen als je wilt, en dit allemaal onder goede begeleiding van onze afslanktherapeute. Naast het geven van voedingsadvies biedt Diamond Smile Zaandam nog meer, zoals veilig en pijnloos tanden bleken, tandkristallen, wimperextensions (one-by-one-techniek), Gellac en gelnagels (French manicure en naturel).

Diamond Smile Zaandam Czaar Peterstraat 9D, 1506 SK Zaandam telefoon 06-36499508 diamondsmile.zaandam@gmail.com www.diamondsmile-zaandam.nl

12 ForYou Magazine

kijken naar de creaties van de bezoekers en de standhouders. Elke hal heeft een thema waarin alle standhouders hun uiterste best te doen om indruk te maken. De ene stand is nog mooier dan de andere. Zo zijn er stands met dansende modellen, stands met Romeins uitgedorste eettafels van 25 meter lang, walking sushi bars, DJ’s en nog veel meer. En waar ga je dan als ondernemer op af? Wij gaan vooral kijken wat er nieuw te vinden is. Wát hebben we nog niet eerder gezien, waar worden we helemaal warm van en wat zal de consument hiervan vinden? En als we dan ons oog ergens op hebben laten vallen, dan begint het pas echt!

Elk stukje uit de collectie wordt aangepast om te zien of de pasvorm aansluit bij onze wensen. Dan maken we een selectie uit de modellen die wij in onze winkel willen hebben. Maar dan… ‘U kunt kiezen uit de volgende kleuren’. Dat zijn vervolgens 15 kleuren waarmee je bij ieder afzonderlijk weer een geheel eigen thema kunt bedenken. Dus eigenlijk maak je je eigen collectiebeeld. Daarna ga je je buigen over de maten… Vinden we dit geschikt voor een kleine vrouw? Wil een grote maat dit ook aan? Uiteindelijk, na ál die keuzes, gaan we met een goed gevoel door naar het volgende merk en beginnen we van voren af aan. Dus je zult snappen dat het leven van een inkoper niet over rozen gaat, maar wel vréselijk leuk en inspirerend is!

-PetraAns. Westzijde 25, 1506 EA Zaandam telefoon 075-6351994 | info@ans-mode.nl www.ans-mode.nl


Voor elk type huid is er een goede verzorgingslijn

Sporten met je huid Veel mensen denken echt te weten dat hun huid is zoals die zich laat zien. Vaak is dat toch anders. Een huid laat vaak zijn gedrag zien, en dat is vaak stuurbaar, net als de mens zelf. Wij mensen kunnen gestuurd worden door klanken, want daar maken we woorden van. De huid kun je sturen met stoffen. Van die stoffen maken we crèmes of serums, maskers en peelingen. Eigenlijk hebben we de kennis om stoffen zó aan elkaar te laten binden, dat er voor elk type huid een goede verzorginglijn ontstaat. Zo kunnen we die kennis ook gebruiken als er problemen in de huid aanwezig zijn. Denk aan acne of een te snelle huidveroudering. Vaak is de mens zelf nog zo jong in zijn doen en laten en is diegene niet meer zo blij met de huid. Heel vaak wordt aangenomen dat het wel zo zal zijn omdat de moeder of vader dat ook had. Herkenbaar, maar zeker niet waar. Wij zijn eigenlijk de eerste generatie die de kennis heeft van een goede verzorging van de huid. Eigenlijk laten we de huid ‘sporten’. De weerstand van de huid en de conditie van de huid worden verbeterd, en hierdoor krijgt de huid een mooi aanzien.

Je huid in balans Bij Schoonheidssalon Karin kijken we naar jouw huid en hoe we deze weer in balans kunnen brengen. Door middel van een huidanalyse kijken we naar de oorzaak van de problemen. Op basis van deze analyse en jouw wensten bepalen we welke behandeling er bij je huid past. Het snelste resultaat om je huid te verbeteren, is met een gezonde levensstijl, het gebruik van verzorgende producten en gezichts­ behandelingen met de juiste werkstoffen. Gezichtsbehandeling Een gezichtsbehandeling bij Schoonheidssalon Karin ­bestaat uit de volgende stappen: - Reiniging. De huid wordt ontdaan van make-up en ander vuil. Dieptereiniging door middel van een peeling. De huid wordt ontdaan van de dode cellen en vuil uit de poriën. De peeling maakt de huid week en zorgt ervoor dat ­on­zuiverheden makkelijker worden verwijderd. -U itduwen van onzuiverheden. Mee-eters, gerstekorrels en pukkeltjes worden hierbij verwijderd. - Massage van het gelaat, hals en schouders. Hierbij worden werkstoffen goed ingemasseerd en kun je lekker ontspannen. Afsluitend masker. Het masker zorgt ervoor dat de huid weer wordt afgesloten. Dit stimuleert ook de doorbloeding van de huid. Als de huid doorbloed raakt, kan die beter de werk- en voedingstoffen opnemen. - Verzorgende crème. Als afsluiting brengen we een crème aan op het gelaat, waardoor je met een aangenaam gevoel bij ons de deur uitloopt. - Make-up. Je kunt ervoor kiezen om opgemaakt te worden. Verschillende gezichtsbehandelingen De werkzame stoffen maken de behandeling persoonlijk en bijzonder. Deze worden uitgezocht na de beoordeling van de huid en naar de wensen van de klant. Zo is elke huid bijzonder voor ons en haalt de klant het meeste rendement uit de behandeling.

Ook voor vragen over het Power Slim afslankconcept kun je terecht bij Schoonheidssalon Karin.

Ben je benieuwd naar wat Schoonheidssalon Karin kan betekenen voor jouw huid? Kijk op de website of bel. Gezellig binnenlopen kan ook, geheel vrijblijvend. Graag tot ziens!

Schoonheidssalon Karin | Maerelaan 1-3, 1961 KA Heemskerk telefoon 0251-243629 | info@schoonheidssalon-karin.nl | www.schoonheidssalon-karin.nl

Beauty ForYou 13


Stress & Column vermoeidheid door Marije Klein

Laat hooikoorts behandelen door een acupuncturist

Niezen, hoesten, rode ogen? Zodra het voorjaar wordt, begint het: niesbuien, hoesten en geïrriteerde ogen. Hooikoorts is een allergie die veel ongemakken met zich meebrengt. Afgezien van de bovengenoemde symptomen kun je last hebben van benauwdheid en vermoeidheid. En dat uitgerekend in de periode waarvan je met volle teugen wilt genieten: de lente en de zomer!

Hoe maak je reuma draaglijker? Last van reuma of fibromyalgie? Denk dan eens aan een massage! Massagetherapeute Cynthia Dewi van de Weteringe Buijs combineert 10 jaren kennis en ervaring van verschillende massagetechnieken en filosofieën in haar massagebehandelingen. Cynthia helpt mensen die bewust bezig zijn en investeren in hun welzijn; ook mensen die reuma en fibromyalgie hebben. In 2012 begon Cynthia als vrijwilligster bij het Reumafonds. Een logische stap was om in haar praktijk ook mensen met reuma of fibromyalgieaandoeningen te helpen. Toen haar theoretische kennis was verrijkt en zij een aantal cursussen had gevolgd op het gebied van massagetherapie bij reuma en fibromyalgie, kon zij ook deze doelgroep behandelen. Tijdens de behandelingen wordt milde druk

Stoelmassagemarathon ten behoeve van het Reumafonds VRIJDAG 20 MAART 2015 20 minuten voor € 10,-, waarvan € 5,- voor het Reumafonds

op het lichaam uitgeoefend, zodat blokkades, spanningen en stijfheid worden verminderd en verholpen. De massage bevordert de bloedsomloop, waardoor zuurstof en voedingsstoffen naar de organen en weefsels stromen. Hierdoor komen meer afvalstoffen vrij die het lichaam moeten verlaten. Mensen met fibromyalgie hebben meer zenuwvezels in de bloedvaten. De afvalstoffen hebben een grote aantrekkingskracht op deze zenuwvezels, waardoor de cliënt veel pijn kan voelen. Tijdens de massage en vlak erna voelt de massage nog behoorlijk aangenaam aan, maar de herstelperiode kan voor iedereen anders zijn. Een hersteltijd van 2 of 3 dagen is normaal bij spierpijn, en na de eerste massage kan er hoofdpijn komen. Soms heeft iemand een langere herstelperiode nodig en krijgt die hoofdpijn. Ieder persoon is uniek en er zijn diverse gradaties van pijn.

DewiCyntha massages | Cynthia van de Weteringe Buijs | Wezelstraat 1B 1541 LZ Koog aan de Zaan | telefoon 06-57693240 | info@dewicyntha.nl | www.dewicyntha.nl

14 Health ForYou

Hooikoorts is een overgevoelige reactie van het lichaam op stuifmeelkorrels (pollen). In het voorjaar zit de buitenlucht vol stuifmeelkorrels, omdat alle bomen en planten bloeien en zich voortplanten. Stuifmeelkorrels zijn op zichzelf geen schadelijke stoffen, maar als je hooikoorts hebt, beschouwt je lichaam de stuifmeelkorrels wel als schadelijke indringers. In feite is het afweermechanisme in de war. Om de stuifmeelkorrels te bestrijden, maakt het lichaam de stof histamine aan. Deze stof veroorzaakt de ziekteverschijnselen bij hooikoorts. Hooikoortsklachten zijn uiteenlopend, maar worden altijd veroorzaakt doordat de slijmvliezen van neus, keel en ogen overprikkeld raken. Dat kan leiden tot niesbuien, een loopneus, geïrriteerde ogen, benauwdheid en vermoeidheid. Kortom: je kunt je echt ziek en lusteloos voelen. Als je naar een acupuncturist gaat in de periode waarin je daadwerkelijk klachten hebt, zal de behandeling er in eerste instantie op gericht zijn de klachten te verlichten. Acupunctuur werkt dus ook goed bij acute hooikoorts. Maar omdat bij hooikoorts het afweermechanisme niet goed functioneert, richt de behandeling zich ook daarop. Om die reden is acupunctuur bij hooikoorts juist als preventieve geneeswijze uitermate geschikt. Het is dan ook raadzaam om ruim voordat de hooikoortsperiode begint met een aantal behandelingen te starten. Tegen de tijd dat het voorjaar wordt, functioneert je afweermechanisme optimaal en zul je geen of veel minder klachten hebben. In het seizoen zelf kun je kiezen voor een nabehandeling. Kerngezond Acupunctuur en Health Coaching Laura Broeders Dorpsstraat 737A, 1566 EG Assendelft telefoon 075-8795715 / 06-81476999 info@kerngezond.net www.kerngezond.net


Cosmetische correcties

We vragen het aan dokter Van Loenen Er is een scala aan cosmetische klinieken en praktijken. In Medisch Centrum Zaanzorg in Zaandam is Huisartsenpraktijk van Loenen gevestigd. Huisarts van Loenen voert reeds enkele jaren cosmetische correcties uit. Een interview met dokter Van Loenen maakt duidelijk dat je niet moet opzien tegen een intakegesprek in de praktijk als je vragen hebt over je uiterlijk.

decadent?

Hoezo doet u als huisarts cosmetische behandelingen? ‘Al sinds mijn start als huisarts in 2006 in Zaandam heb ik de grenzen van mijn huisartsenvak opgezocht. Ik wil altijd meer voor mijn patiënten betekenen dan mijn huisartsenvak in de basiszorg mogelijk maakt. Vandaar dat er bijvoorbeeld ook een laboratorium in de praktijk aanwezig is en er aanvullende diagnostiek als echografie en endoscopie in mijn praktijk plaatsvindt. Aangezien ik als huisarts reeds veel kleine operaties in de praktijk uitvoerde en de vraag naar kleine correcties in onder andere het gelaat steeds groter werd bij patiënten, ben ik me gaan scholen in het corrigeren van rimpels met botox en fillers en correctie van de bovenoogleden.’

‘Rimpels verwijderen of mijn bovenoogleden laten corrigeren? Ik wilde het al heel lang, maar twijfelde steeds…’ Dit is een veel gehoorde opmerking van klanten. Veel mensen twijfelen ontzettend of ze iets aan hun uiterlijk zullen laten doen. Enerzijds horen ze er in hun omgeving veel over en kennen ze mensen die het al hebben laten doen, anderzijds vinden ze het decadent of zijn het de kosten waardoor ze uiteindelijk niet voor een cosmetische behandeling kiezen. Vaak is dat dan toch door ‘horen zeggen’ in plaats van dat men voor een vrijblijvende intake gaat en informatie inwint.

Kijk op www.zorgkaartnederland.nl of www.ietsmooier.nl voor recensies over praktijken en klinieken. Huisartsenpraktijk van Loenen – Medisch Centrum Zaanzorg Dr. C.W.H. van Raaltenpark 3, 1506 LW Zaandam telefoon 075-6169873 www.huisartsenpraktijkvanloenen.nl

Bent u eigenlijk niet gewoon een cosmetische kliniek? ‘Nee, totaal niet en gelukkig niet. Ook al is onze aanvullende naam ‘huisartskliniek’, het is toch echt anders bij ons in de praktijk. Rond cosmetische klinieken hangt een enorme sfeer van ‘decadent’ / ‘chic’. Dat verhoogt al gelijk de drempel voor mensen om zo’n kliniek binnen te stappen. De huisarts is bekend bij iedereen en heeft altijd een laagdrempelig imago gehad, en zo benaderen we de mensen ook, of het nou een patiënt is of een klant. Moest u zich veel bijscholen voor de cosmetische injecties? U bent toch huisarts en u heeft toch genoeg ervaring met injecties geven met medicatie? ‘Het injecteren van botox en fillers is echt een vak apart, en ik heb me dan ook flink moeten bijscholen. Het is een enorm bevredigend vak, omdat je het uiterlijk van mensen zodanig verbetert, dat ze stralend en zelfverzekerd je praktijk verlaten. Daar heb jij dan als dokter voor gezorgd en dat is geweldig. Je moet bij injectables echt weten wat je doet bij het injecteren van botox of fillers, anders kun je grote problemen creëren. Er zomaar even mee beginnen als dokter, wat je wel eens hoort, is echt gevaarlijk voor de klant.’

Het is een enorm bevredigend vak

Dokter Andre van Loenen en assistente Marissa Glorie

Wat raadt u aan als mensen wel iets met hun rimpels of oogleden zouden willen? ‘Ik zou zeggen: maak een afspraak. We informeren mensen vrijblijvend en er heerst een laagdrempelige en gezellige sfeer in onze praktijk.

Beauty ForYou 15


ForYou metamorfose Even voorstellen

Charlotte de Jong is 27 jaar, woont in Zaandam en werkt als front office-medewerker in Hotel Amsterdam de Roode Leeuw.

Vóór de make-over

Hoe vond je het?

‘Ongeveer twee jaar geleden heb ik het roer omgegooid. Ik wilde me goed voelen! Ik ben vaker gaan sporten, gezonder gaan eten een Facebookblog Charlie’s Kitchen begonnen, om ook andere mensen te inspireren. Ik hou van koken, gezelligheid en nieuwe gerechten creëren. Deze metamorfose bij Kapsalon Loes kwam dan ook precies op tijd. Ik ben sinds december naast m’n werk een opleiding Voedingsdeskundige begonnen. Ik ga dus echt het roer omgooien en wil ook andere mensen helpen. Wat heb ik genoten van de metamorfose! Loes heeft mijn haar prachtig gestyled, en ook de make-up is supermooi. Ik voel me geweldig, en krijg zoveel leuke reacties!’

Haar Loes Kamst van Kapsalon Loes: ‘Charlotte heeft een mooi profiel. De vorm van haar gezicht is geschikt voor wisselende kapsels, en de gezichtskleur van Charlotte heeft een warme ondertoon, dus heb ik gekozen voor een mooie warme bruintint van Inoa. Inoa is een kleurproduct zonder ammonia. Charlottes haar heeft een drukke textuur: veel krullen. Ik heb het haar geknipt en daarna met de steampod bewerkt. De producten die ik heb gebruikt zijn van L’Oréal in de Mythic Oil-serie.’

Visagie Ik heb gekozen voor warme en zachte bruin-/ goud-/ rozetinten. Haar huid heb ik iets meer kleur gegeven door over de foundation te werken met een naturel bronspoeder. Om wat extra vorm en kleur in haar gezicht te creëren, heb ik gekozen voor een roze / gouden glanzende blush. Haar ogen heb ik van donker (bruin) naar lichter (goud) laten overlopen om binnenin het oog te eindigen met een roze tint, om haar ogen optisch gezien een meer openstaande look te geven.

Kleding Bij Charlotte hebben we ervoor gekozen om haar vrouwelijk / sportief te kleden. We hebben gekozen voor een zilverlook nauwsluitende broek. Daarboven komt een blushkleurige blouse met op de mouw een mat zilveren paillettennaad. Over de blouse kan Charlotte, als ze netjes voor de dag moet komen, een heerlijk stoer (ongevoerd) jasje dragen in navy. Omdat er op de mouw van het jasje een witte bies loopt, is het toch heel sportief. En natuurlijk vergeten we de studs riem niet en een grote sjaal voor de finishing touch.

ForYou Magazine zoekt opnieuw een kandidaat vanaf 20 jaar voor een fantastische metamorfose. Geef je snel op en maak kans op een totale metamorfose!

Een inschrijfformulier kun je afhalen bij Kapsalon Loes.

16

Nieuwe kandidaat gezocht!


Charlotte Haar € 125,-

Jasje € 169,95

Visagie € 60,50 Fotoshoot 3 uur € 225,Kleding € 719,75 Blouse € 119,95

Broek € 89,95

Shawl € 79,95

Laarsjes € 259,95

Totale waarde metamorfose

€ 1130,25

Het team Haar

Visagie

Kleding

Fotografie

Kapsalon Loes

Nathalie Visagie

Ans.

Kire Fotografie

www.kapsalonloes.nl

www.nathalievisagie.nl

www.ans-mode.nl

www.kirefotografie.nl

17


Column Kind & gezin door Marije Klein

De logopedist kan helpen bij het leren van talen

De meertalige omgeving Een jongerentherapeut kan helpen

Opgroeien in een meertalige omgeving komt in Nederland veel voor. Een meertalige omgeving wil zeggen dat één of beide ouders een andere taal spreken dan het Nederlands. Kijk je naar de wereld, dan leren veel kinderen één of meer talen. Een meertalige omgeving is niet uitzonderlijk.

‘Ik ben toch

niet gek?’

'Naar een jongerentherapeut? Ik ben toch niet gek?' Dat hoor ik vaak van jongeren. Voor lichamelijke klachten ga je naar de huisarts. Dat spreekt vanzelf. Het zou mooi zijn om bij psychische klachten net zo vanzelfsprekend naar een (jongeren)therapeut/ -coach te gaan. Jongeren leren alles over Napoleon, het skelet en grammatica, maar niemand vertelt hen iets over omgaan met gedachten, gevoelens en hun ingewikkelde superdrukke leven. Het is soms al gewoon hartstikke moeilijk om jong te zijn, en helemaal als er problemen bij komen. Een integratieve jongerentherapeut werkt samen met de jongere naar meer mogelijkheden en keuzes. Wat is het doel en hoe dit te bereiken? Hoe de jongere is en wat zijn of haar hulpvraag is, bepalen hoe de therapie vorm krijgt. Enerzijds werken aan wat de jongere kan veranderen in zijn of haar leven en anderzijds werken in de binnenwereld, waar bepaald wordt hoe je dingen ervaart, welke beslissingen je neemt, wat voor doelstellingen je voor jezelf wilt. In de therapie wordt veel gebruik gemaakt van verbeelding als krachtig veranderingsinstrument. Praten en denken over de problemen is vaak al uitgebreid geprobeerd en heeft onvoldoende geholpen. Waarom een aparte therapie voor jongeren? Jongeren zijn nog in ontwikkeling. Hun therapie / counseling stem ik af op hoe ver ze al in hun ontwikkeling zijn, welke vaardigheden en mogelijkheden ze al hebben, zodat ze de volgende ontwikkelingsstap kunnen maken. 18 Health ForYou

Zo bekeken is de vaak succesvolle kortdurende integratieve jongerentherapie/ -coaching eigenlijk een prachtig cadeau, want wat is er nu mooier dan bij moeilijkheden er zelf voor zorgen dat je snel weer lekker in je vel zit?

Praktijk Bekkers – Integratieve jongerentherapie en coaching Hanneke Bekkers Duke Ellingtonsstraat 37, 1544 KP Zaandijk telefoon 06-18760760 praktijk@bekkers.net | www.bekkers.net

Binnen een meertalig gezin bepalen ouders welke talen zij gaan aanbieden. Van belang voor de keuze is dat de ouders de taal kiezen waarbij de ouders zich prettig voelen en welke taal het best wordt gesproken door de ouders. Een baby kan twee of meer talen tegelijk leren, of een kind kan na 2,5 jaar een andere taal leren. Bij het tegelijk leren van de talen volgt de taalontwikkeling dezelfde stapjes. Bij het later leren van een taal wordt de tweede taal ‘gebouwd’ op de eerste taal. Van invloed, voor het goed leren van de talen, is of er binnen het gezin veel of weinig wordt gesproken met een kind. Het spreken van de talen moet goed volgehouden worden, zodat het kind de talen goed leert. Een goede taalbasis is van belang om verder te ontwikkelen op allerlei gebieden. Soms zijn kinderen met twee of meer talen langzamer in het vinden van woorden, omdat het denken in meer talen tijd kost. Zij zijn vaak beter in het zich richten op een taakje. Soms levert het spreken van twee of meer talen problemen op voor het kind. Voor advies kun je je als ouder wenden tot het consultatiebureau en/of logopedist.

Machteld Reitmaier Dr. C.W.H. van Raaltenpark 3 1506 LW Zaandam telefoon 075-6162599 dezaanselogopediepraktijk@gmail.com www.dezaanselogopediepraktijk.nl


Een orthopedagoog biedt begeleiding

Is er wat aan de hand met je kind? ‘Een orthopedagoog: dat is toch iets met voeten?’ Een veel voorkomend misverstand. Het woord ‘ortho’ komt uit het Grieks en betekent ‘juist’ of ‘recht’. Een pedagoog is een opvoedkundige. Een orthopedagoog houdt zich bezig met onderzoek en begeleiding van kinderen die in hun ontwikkeling belemmerd worden. Als ouders of leerkrachten behoefte hebben aan ondersteuning van een deskundige, gaat de orthopedagoog samen met hen op zoek naar manieren om met de problematische situatie om te gaan. Samenwerking met school, ouders en leerling staat centraal. De orthopedagoog gaat altijd uit van de eigen kracht en

mogelijkheden van de leerling in kwestie. In sommige gevallen kan het zinvol zijn een test af te nemen. Een test is niet alleen bedoeld om een diagnose te verkrijgen (bijvoorbeeld ‘dyslexie’) of het intelligentieniveau vast te stellen. Het is vooral een hulpmiddel om de sterke en zwakke kanten van een leerling in kaart te brengen, zodat de begeleiding daar zo goed mogelijk op afgestemd kan worden. In de orthopedagogische praktijk wordt

gewerkt met wetenschappelijk verantwoorde methodes, maar het unieke van iedere leerling staat centraal. Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de schoolpraktijk, wordt ook gebruik gemaakt van ­schoolmethodes. Bij Liesbeth kunnen de leerlingen rekenen op persoonlijke aandacht in een rustige, huiselijke omgeving. Er is veel aandacht voor de motivatie en het vergroten van het zelfvertrouwen. De reactie van de leerling bepaalt mede de volgende stap in de begeleiding. Ouders, leerkrachten, collega’s die willen samenwerken: bekijk voor meer informatie het profiel van Liesbeth op LinkedIn of neem contact op! Liesbeth is telefonisch bereikbaar op maandag, woensdag en donderdag tussen 10.00 en 14.00 uur.

Orthopedagogische Praktijk Heemskerk Liesbeth Alberts De Visserstraat 23 1964 SR Heemskerk telefoon 06-82002549 liesbeth.praktijk@ziggo.nl

Tips voor een positieve opvoeding Tip 1: Maak tijd voor je kind Als je kind je iets wil laten zien, stop dan even waar je mee bezig bent en geef je kind aandacht. Dit hoeft niet veel tijd te kosten. Vaak is een minuutje al voldoende. Zo ontstaan korte momenten waarin je samen even iets leuks doet. Tip 2: Geef je kind een knuffel Meestal vinden kinderen het fijn om geknuffeld te worden of je hand vast te houden. Voor jezelf kan dit ook een rustmoment zijn. Een knuffel is een goede manier om te laten merken dat je van je kind houdt.

Tip 3: Praat met je kind Praat met je kind over dingen waar het in ­geïnteresseerd is, over wat je kind die dag gedaan heeft en vertel ook wat je zelf die dag hebt meegemaakt, bijvoorbeeld tijdens het eten. Maar vraag ook even tussendoor tijdens het tekenen of knutselen aan je kind wat hij of zij aan het maken is. Tip 4: Geef je kind een complimentje Als je kind iets doet waar je enthousiast over bent, geef dan een gericht complimentje. Bijvoorbeeld bij een kind dat moeite heeft met opruimen: 'Wat goed dat je de kleurpotloden hebt opgeruimd.' Dat stimuleert je kind om het gedrag vaker te laten zien.

Tip 6: Een goed voorbeeld doet goed volgen Leer je kind nieuwe vaardigheden door ze eerst voor te doen en je kind daarna de kans te geven om het zelf te doen. Als dit goed gaat, kun je hiervoor een complimentje geven. Tip 7: Maak duidelijke afspraken Maak duidelijke afspraken over wat je wel en niet van je kind accepteert. Neem de tijd om met het hele gezin te praten over de regels die in huis gelden en maak je kind ook duidelijk wat de consequentie is als regels overtreden worden. Bron: Pauline van Soldt / Tripple P www.AllesoverKinderen.nl

Health ForYou 19


Zelftest Column

door ASPI door Marije Klein

Doe de test en win een gratis aurareading

Hooggevoelig (HSP)? Wees blij! Veel HSP’ers ervaren hun hooggevoeligheid als negatief en lastig. Maar intussen weten we dat HSP-zijn juist een kracht is die je positief kunt benutten. Als een hooggevoelige zijn negatieve denken kan omzetten in positieve en leert om in zijn eigen energie te blijven, dan zijn de kenmerken juist kwaliteiten.

Hoe doe je de test? Lees rustig de vragen en antwoorden. Beantwoord iedere vraag zoals je eerste gevoel je ingeeft. Wees eerlijk in het kiezen van je antwoorden, ook al vind je dat in je denken ­misschien lastig. 1. B en jij je bewust van (subtiele) signalen in je omgeving? A. Ja, veel meer dan anderen en voel ik me vaak ongemakkelijk. B. Nee, ik dat ervaar ik niet. C. Ja, meer dan anderen en dat is soms handig te gebruiken. 2. Vind je dat je een rijke en ­complexe innerlijke belevingswereld hebt? A. Ja, en vaak zó complex, dat ik het lastig vind hiermee om te gaan. B. Niet meer dan de gemiddelde ander. C. Ik kan er redelijk tot goed mee omgaan. 3. Wil je geen fouten maken en/of dingen vergeten? A. Ik vind het naar als dat gebeurt en voel me dan onzeker en teleurgesteld. B. Ach, iedereen maakt wel eens fouten. C. Ik voorkom het liever, maar ik kan er ook van leren. 4. G a je liever gewelddadige films uit de weg? A. Ja, het komt erg binnen en houdt me daarna nog lang bezig. B. Nee, het mag best spannend of eng zijn, anders wordt het snel saai. C. Het is niet mijn voorkeur, maar ik houd afstand tussen de film en mijn innerlijk.

Wil je weten of je hooggevoelig bent? Doe dan de test, mail de einduitslag en je contactgegevens naar info@aspi.nl, en win een gratis aurareading ­tijdens onze HSPinformatieavond. Voor de planning van deze avond kun je kijken op www.aspi.nl.

20 Health ForYou

5. H oe is het met je concentratie en humeur als je je hongerig voelt? A. Daar heb ik last van; moeilijk concentreren en slecht humeur. B. Over het algemeen heb ik daar geen last van. C. Ik kan daar last van hebben en luister dan naar mijn lichaamssignalen.

6. Halen veranderingen in je leven je gemakkelijk uit balans? A. Ja, ik houd niet van (plotselinge) ­veranderingen. B. I k kan er meestal goed mee omgaan en ik 'waai dan met de wind mee'. C. H et kan invloed hebben, maar ik blijf mezelf en ga er zo goed mogelijk mee om. 7. Heb je interesse in ­spirituele ­onderwerpen, zingeving of ­bewustwording? A. Ja, ik volg mijn eigen waarheden en stromingen en dat is fijn. De maatschappij brengt me regelmatig uit balans. B. I k heb en leef mijn eigen levenshouding en dat geeft rust en vreugde. C. H et kan interessant zijn, maar het kan ook snel zweverig worden.

Heb je alle vragen beantwoord? Tel nu op hoe vaak je A, B en C hebt gekozen en vermeld dat hieronder. Aantal antwoorden A: ��������������������������������������������������� Aantal antwoorden B: ��������������������������������������������������� Aantal antwoorden C: ���������������������������������������������������

Uitslag: De meeste antwoorden A = waarschijnlijk hooggevoelig De meeste antwoorden B = niet hooggevoelig De meeste antwoorden C = trekken van hooggevoeligheid, maar je bent niet hooggevoelig

Academie voor ­Spirituele Integratie | Vlietsend 21, 1561 AB Krommenie telefoon 075-6403668 | www.aspi.nl


Pas jij in ons team? Onderzoek van TNS Nipo heeft uitgewezen dat maar liefst 70 procent van de vrouwen een verkeerde bh-maat draagt. ‘Onvoorstelbaar’, vindt Krista Peereboom van lingerie­ groothandel Belles Dentelles. ‘Gelukkig hebben onze lingeriestylistes allemaal een ­gedegen opleiding genoten, waardoor ze hun klanten uitstekend kunnen informeren en adviseren over de juiste maat.’ Krista heeft in haar groothandel niet alleen lingerie voor dames en meisjes, maar ook voor heren en jongens. ‘Ik heb mooie, functionele en draagbare lingerie in mijn assortiment’, legt Krista uit. ‘Dit wordt vooral verkocht door onze lingeriestylistes op lingerieparty’s. De meeste van hen doen dit al jaren en weten hun klanten dan ook heel goed te adviseren. Natuurlijk is het belangrijk dat de maat nauwkeurig genomen wordt, maar je moet ook rekening houden met wat de vrouw van een bh verwacht, wat ze wil en wat ze eraan uit wil geven. Voor een party neemt de styliste een of meerdere rekken met ondermode mee. Alles kan door de gasten uitgebreid bekeken en gepast worden. We hebben lingerie voor alle maten: voor vrouwen die kleine borsten hebben, maar ook voor een maatje meer. Er is genoeg keus in mooie setjes. We verkopen bh’s tot en met maat 100 G.’ Breed assortiment Net als bovenmode is ook lingerie aan mode onderhevig. ‘Tegenwoordig kiezen veel vrouwen voor een voorgevormde bh. Het geeft ook een mooier silhouet, het rondt beter af. Naar beugel-bh’s is daarentegen steeds minder vraag. Dat geldt ook voor de strings, die zijn eveneens een beetje op hun retour. Nu wordt er veel vaker voor slips en shortjes gekozen. Mooie lingerie is trouwens voor alle leeftijden hoor. Er komen hier jonge meisjes voor een leuk setje

van Boobs & Bloomers, maar ook dames van in de zeventig die de voorkeur geven aan een mooie voorgevormde bh boven de traditionele leverkleurige ondermode die hun generatie vaak draagt. Verder hebben we ook nog andere artikelen in ons assortiment, zoals heerlijk comfortabele huispakken, pyjama’s, shortama’s, jurkjes en badmode, maar ook kousen en ­jarretelgordels. Er is voldoende keus en voor elk wat wils.’ Heren- en jongenslingerie Belles Dentelles verkoopt ook heren- en jongenslingerie. ‘Daarbij moet je denken aan pyjama’s, boxers en singlets. Voor de heren voeren we de maten S tot en met XXXXL. Er is ook veel vraag naar thermo-ondergoed. De broeken, tops en truitjes zijn niet alleen ideaal voor de wintersport, maar ook voor mensen die voor hun beroep of hobby veel buiten moeten zijn. We hebben het zowel in de kindermaten als voor volwassenen in dames- en herenmodellen. Wie niet in de gelegenheid is om een lingerieparty te bezoeken, kan ook in onze webshop rondneuzen of op afspraak ’s avonds langskomen. We hebben hier regelmatig een groep dames die gezellig komt shoppen. Wie trouwens interesse heeft om zelf lingeriestyliste te worden is ook van harte welkom om contact op te nemen. We zijn op zoek naar nieuwe dames om ons team uit te breiden.’

Belles Dentelles | Krista Peereboom | M.C. van Voordestraat 12, 1483 GB De Rijp telefoon 0299-671888 / 06-52016956 | bellesdentelles@hetnet.nl www.dames-lingerie-groothandel.nl


Column Column

door Klein door Marije Marije Klein

Een nieuwe lente, een nieuw geluid Ik ben, denk ik, de grootste fan van het voorjaar die er bestaat. Zó’n fan zelfs, dat ik zou moeten over­ wegen om een fanclub op te richten voor dit seizoen. Misschien met een naam als ‘de Lentetjes’ of ‘De club voor het voorjaar’ of zo. Er is maar één ding waar ik meer van houd dan van het voorjaar, en dat is de belofte van het voorjaar. Die ene dag in de winter, die ons doet denken dat het al voorjaar is. Strakblauwe lucht, in het zonnetje al best lekker en vogels die fluiten of het een lieve lust is. Een teken van een nieuw voorjaar, gevolgd door een nieuwe zomer. Als ik er een staaltje ‘psychologie van de koude grond’ op moet toepassen, dan denk ik dat mijn voorliefde voor het seizoen komt door de belofte van ‘nieuw’. In de lente lijkt alles fris en nieuw. Nieuwe knopjes aan de bomen, frisgroen. Nieuwe narcissen die hun koppie boven de grond uitsteken, frisgeel. En nieuwe vogeltjes in nestjes, frisfluitend. Dit jaar heb ik bedacht dat ik daarom ook nieuw moet gaan denken. Alles wat ik tegenkom, wil ik anders gaan benaderen. Dit werd mij vooral ingegeven door een vervelend moment bij het winkelcentrum. Een mevrouw in een klein rood autootje vond het heel erg nodig om nét voor mijn neus het enige parkeerplekje in te pikken dat nog over was bij het winkelcentrum. Ik kan altijd écht van slag raken van dat soort dingen, en in mijn besloten ruimtetje maakte ik haar en haar stomme rode auto uit voor alles wat mooi en lelijk is, om daarna met een boos hoofd weg te rijden.

Verpest was mijn middag. Of toch op zijn minst de komende tien minuten. Met de belofte van een nieuw voorjaar vond ik dat ik mezelf niet meer boos moest laten maken en dat ik nieuw tegen deze dingen aan moest gaan kijken. Heel voorzichtig voelde ik me goed bij dit nieuwe denken, ook al moest ik een kilometer lopen van mijn auto naar de supermarkt; goed voor mijn conditie. Onderweg stapte ik nog net niet in een hondendrol. Fijn dat die hond ervan af is. De eerste regendruppels vond ik vooral goed voor de plantjes. En toen bij thuiskomst mijn dochter een glas chocolademelk over de vloer gooide, dweilde ik het fluitend op. Chocolademelk is toch niet goed voor je. Ik werd bijna misselijk van mijn eigen zoetigheid, maar het werkt natuurlijk wel, dat positieve nieuwe denken. Mijn jongste zoon kwam vanmorgen thuis met een enorme scheur in zijn nog best wel nieuwe broek. Niet erg, gewoon een goede reden om weer eens lekker te shop­ pen. En we hebben gelijk de daad bij het woord ­gevoegd. Bij het winkelcentrum was het druk en er was nog nét één parkeerplekje. Een mevrouw draaide er precies voor mijn neus haar kleine witte autootje in. In mijn kleine besloten ruimtetje maakte ik haar en haar stomme witte auto uit voor alles wat mooi en lelijk was. Om er gelijk achter aan te denken: ‘Hè, wat heerlijk om af en toe eens lekker te schelden!’ Kijk. En dat is dan toch een nieuwe benadering!

...maakte ik haar en haar stomme witte auto uit voor alles wat mooi en lelijk was

Marije Klein is schrijfster, blogger en online publicist. Elk seizoen schrijft zij een column ForYou.

22 ForYou Magazine

Tot de volgende uitgave!

-Marije-

T


‘De volgende wordt

echt de laatste’

Anderhalve maand geleden kwam ik Family Ink ­tegen op Facebook. Ik wilde een tatoeage laten ­zetten, en was benieuwd of deze zaak iets voor mij was. Ik heb toen een berichtje gestuurd, en kreeg een berichtje terug met de boodschap ‘Kom eens langs, dan kun je meteen de shop zien!’. Dus ik ben ernaartoe gegaan en heb meteen mijn idee met Stefan besproken. Ik wilde de tekst ‘Familia ante omnia’ (‘Familie boven alles’) op mijn rechtervoet laten zetten. Mijn broer heeft dezelfde tekst al eerder laten zetten, in het buitenland, en nu wilde ik die ook, met daarbij een afbeelding, om het wat vrolijker te maken. Het voelde gelijk goed bij de shop, dus heb ik Stefan laten nadenken over een ontwerp voor een bloem, en hij heeft mij een paar voorbeelden gemaild. Ik heb gekozen voor de versie met de bloem achter de tekst, en ik ben er superblij mee! Twee weken geleden heb ik al een tweede tatoeage laten zetten, dit keer samen met mijn beste vriendin: het ‘infinity’-teken met de tekst ‘Live, laugh, love’. Deze tatoeage staat symbool voor onze vriendschap, en dat er niets tussen ons in kan komen te staan. Deze tatoeage staat bij mij nu op mijn linkervoet, bij m’n hiel. Stefan maakt unieke ontwerpen en zegt ook eerlijk of iets bij je staat of niet. Verder is hij vrolijk en spontaan, en is het gewoon gezellig in de shop. Stefan neemt de tijd voor je, en er zijn geen andere klanten in de zaak als je geholpen wordt, zodat je geen pottenkijkers hebt. Het is echt een aanrader om erheen te gaan! Nou had ik eerder tegen iedereen gezegd dat ik maar één tatoeage wilde laten zetten, en het zijn er nu alweer twee. De volgende wordt echt de laatste (denk ik)...

- Ginger (21) uit Purmerend Tattoo Shop Family Ink Rijksstraatweg 79A, 1969 LC Heemskerk telefoon 06-16673994 info@family-ink.nl www.family-ink.nl

Je kunt bij Family Ink ook terecht voor permanente makeup en tatoeage­ verwijdering

Tattoo story


Altijd mooie, lange wimpers met wimperextensions

Weg met die mascara! Geen gedoe meer met mascara of een wimperkrultang, wat je ook nog eens tijd kost. Met wimperextensions ben je altijd meteen klaar voor een nieuwe dag! Je ogen lijken groter, waardoor je uitstraling versterkt wordt.

Tessa van Lash by Tes heeft haar opleiding rond wimperextensions gevolgd bij Lash eXtend in Amersfoort, en heeft sinds kort een eigen salon aan huis. De producten waarmee ze werkt, zijn ook van Lash eXtend. Tessa maakt gebruik van de ‘one-by-one techniek’. Hierbij worden de

Voorkom klachten ‘Rug recht, schouders naar achteren en borst vooruit’: dat hebben we ­allemaal wel eens eerder gehoord. Maar die ­werkhouding past natuurlijk niet bij elk taak die je uitvoert. Drie tips over werkhoudingen. Tip 1 Zorg ervoor dat je voldoende afwisselt in je werkhoudingen. Daarbij is het belangrijk dat je extreme houdingen (waarbij al het gewicht op één gewricht rust) vermijdt, je rug zoveel mogelijk recht houdt en onnodig bukken en ­tillen uit de weg gaat. Meerdere korte pauzes zijn trouwens beter dan één lange pauze.

Bron: SZW Arboportaal

Tip 2 Als je veel achter een bureau zit, is het ­belangrijk om beide voeten plat op de grond te zetten. Voorkom dat je vaak met je benen over elkaar werkt. Verder moet de hoogte van de stoel zó ingesteld zijn, dat tussen je boven- en onderbeen een hoek van 90 graden zit. En let op het bureaublad. De hoogte hiervan moet zó ingesteld zijn, dat je ellebogen er precies op kunnen rusten. Tip 3 Je zou denken dat staand werk beter is dan zittend werk, maar dat is een fabel. Ook staand werk kan een slechte invloed hebben op de gezondheid. Veel staan vergroot bijvoorbeeld de kans op spataderen, doordat er niet genoeg bloed richting het hart wordt gepompt als je langer dan een uur stilstaat. Ook rugpijn en pijnlijke gewrichten in heupen en knieën zijn veel voorkomende klachten bij staande ­werkers. Zorg ervoor dat je regelmatig gaat z­ itten of een stukje loopt.

wimperextensions haartje voor haartje op je eigen wimpers aangebracht, met behulp van een speciale lijm. Door deze techniek zijn de wimperextensions nauwelijks van echt te onderscheiden en heb je een natuurlijke oogopslag. Het plaatsen van de extensions duurt ongeveer anderhalf uur. Het mooie resultaat blijft een aantal weken, waarna je kunt teruggaan naar de salon voor een ‘refill’. Voordelen wimperextensions: - Mooie, vollere en langere wimpers - Een natuurlijke uitstraling - Maakt mascara en wimperkruller overbodig -B estand tegen water, lichaamsvocht, licht, zon, zee en sauna -G een beschadiging aan je eigen natuurlijke wimper - S porten, douchen, zwemmen en slapen ­zonder uitlopende mascara -D e wimperextensions blijven gemiddeld ­tussen de 3 en 6 weken zitten voor

na

Wil je meer weten? Kijk dan op de website. Daarop staan ook de prijzen. Je kunt natuurlijk ook meteen een afspraak maken!

Aanbieding Op vertoon van dit magazine krijg je een nieuwe set wimperextensions van € 49,95 voor maar

€ 39,95! Lash by Tes Tessa Castricum Rottumeroog 18, 1967 GE Heemskerk telefoon 06-24186632 info@lashbytes.nl | www.lashbytes.nl


Column Mijn huid

door Marije Klein

Je huid in de schijnwerpers Lijkt het je ook zo fijn om je huid weer in een goede conditie te krijgen? Als aanvulling op een schoonheidsbehandeling kan collageen-lichttherapie een belangrijke rol spelen bij het oplossen van diverse huidproblemen zoals huidveroudering, een onregelmatige huid, acne, littekens en pigmentatie. Hoe komt het het dat licht hierbij gezien wordt als voeding voor de huid en op welke manier kan collageen-lichttherapie hiervoor zorgen? Collageen-lichttherapie is een effectieve en ­bewezen manier om huidverbetering te ­bereiken door middel van licht met een speciale ­frequentie. Deze behandeling wordt al vele jaren gebruikt in de geneeskunde en in de ­cosmetica. Het licht van de collageenlampen wordt door de huidcellen opgenomen en zorgt voor een verhoging van de lichaamseigen ­productie van collageen, elastine en ­hyaluron. Gebruikers van collageen-lichttherapie ­hebben bij regelmatig gebruik een strakkere huid, ­minder rimpeltjes, verfijnde poriën en een regelmatiger huidbeeld. De gevolgen van huidveroudering worden met collageen-licht­ therapie op een natuurlijke wijze verminderd.

Wat zijn de directe resultaten van ­collageen-lichttherapie? - Een zachte en soepele huid - Het vochtgehalte en de doorbloeding van de huid worden verbeterd - Meer lichtintensiteit voor de huid en een stralende teint - Fijnere poriën en een beter huidbeeld - De huid wordt hersteld - Ontspanning en goede gezondheid voor

- Fruitzuur peeling - Serum - 15 min. Beauty Angel collageen licht - Dagverzorging

NU € 35,-

www.maquillage.nu | 075-6708370

Els: ‘Wat een heerlijke en ontspannende ­ervaring. Mijn huid zag er fris uit en was veel minder dof. Dank je wel Monique!’

­huid­veroudering. Collageen-lichttherapie werkt juist herstellend tegen zonbeschadiging en is dan ook geschikt voor alle huidtypes.

na

Herstellend Is het roodlichtgebruik met zonlicht te ­vergelijken? Nee: collageen-lichttherapie maakt ­gebruik van licht met een speciale frequentie die geen UV bevat. De huid zal dus ook niet bruinen door de behandeling. Zonlicht is een van de belangrijkste oorzaken van

SPRING TREATMENT - Reinigen van de huid

Klantervaring

Wat zijn de resultaten op lange termijn? - Het bindweefsel wordt met collageen, elastine en hyaluron opgevuld - Vermindering van rimpeltjes in het gezicht en decolleté - Ouderdoms- en pigmentvlekken verbleken Een frissere huid De meeste gebruikers spreken al na de eerste behandeling met collageen-lichttherapie van een ontspanningseffect en een frissere en zachtere huid. Voor de beste resultaten zal de

behandeling regelmatig en over een langer tijdsbestek ondergaan moeten worden. Door de aanvulling met hoogwaardige huidverzorgingsproducten wordt de werking van de behandeling verhoogd. Daarnaast draagt een gezonde levensstijl ook zeker bij aan het uiteindelijke resultaat. De behandeling Een collageen-lichttherapiebehandeling duurt ongeveer 15 tot 20 minuten. Deze behandeling kan het hele jaar door worden gedaan en werkt het beste in kuurverband. Kijk voor meer informatie op onze website.

Maquillage Instituut voor ­huidverbetering Bornholmpier 13 1506 BS Zaandam telefoon 075-6708370 info@maquillage.nu www.maquillage.nu

Health ForYou 25


intervi Fotografie: Coen Bouman / Keyframes

Evi De Jean (34) heeft al een veelbewogen leven achter de rug. Geboren op het eiland Bermuda, op jonge leeftijd verhuisd naar Tel Aviv in Israël, gedurende haar tienertijd gewoond in Antwerpen, en in Tilburg gestudeerd aan het conservatorium en de dansacademie. Ook volgde ze acteerworkshops in Londen. Nu woont ze alweer een aantal jaren in Amsterdam, waar ze uiteenlopende dingen doet: ze heeft een drietal theatervoorstellingen gemaakt (‘Overleven’, ‘Aarde’ en ‘Melodie van een reiziger’), maar ze treedt ook op als zangeres, en ze geeft onder meer zangworkshops.

26 ForYou Magazine


In gesprek met ... Column

doordoor Roelant van de Riet Marije Klein

Evi De Jean

iew Wat betekent ‘gezondheid’ voor jou?’ Mijn moeder is behoorlijk vroeg overleden aan borstkanker, toen ik 20 was. Ik werd dus al op jonge leeftijd geconfronteerd met het feit dat gezondheid belangrijk is en niet iets vanzelfsprekends, en dat je er zelf, voor een stukje, wat aan kunt doen om gezond te blijven. Ik doe dat door gezond te eten, met vooral biologische producten, en gevarieerd te eten met veel groeten en fruit. Ik vind het ook leuk om te koken, met een kookboek erbij. Het is echt een hobby van me. Ik heb bijvoorbeeld een kookboek van Ottolenghi met allemaal lekkere recepten met groenten, en ben ook helemaal fan van Jamie Oliver met zijn ‘15-Minute Meals’, waar ik vervolgens een uur over doe… Zo krijg je wel inspiratie over de manier waarop je onder andere met kruiden kunt omgaan en zo.

Eet je anders nu je moeder bent? Mijn dagen zien er tegenwoordig wel anders uit. Ik eet bijvoorbeeld op gezette tijden. Als je op tournee bent, eet je vaak laat of helemaal niet. Maar als ik nu op tour ben, trekt mijn maag vanzelf aan de bel rond etenstijd. Ik wil ook dat mijn kindje gezond eet, en dan doe je zelf automatisch mee. Nu ik een kind heb, doe ik meer aan plannen en vooruitkijken.

Je hebt een paar jaar geleden een workshop ‘Uit volle borst’ opgezet. Een zangcursus voor zwangeren… Ik zing altijd bij voorstellingen, en toen ik zwanger was, gingen mijn optredens ook gewoon door. Als je zwanger bent, ga je het zingen toch anders ervaren. Je voelt dat het kindje reageert op het geluid dat je maakt. Het gaat heftig bewegen of wordt juist heel erg rustig. Dat vertelde ik aan zwangere vriendinnen, en die vonden het interessant, en ze vroegen of ik een workshop wilde samenstellen. Tijdens zo’n workshop zit ik gezellig met allemaal zwangere vrouwen en doen we stem- en ademhalingsoefeningen. En daarna gaan we liedjes instuderen. Vooral lekker uit volle borst zingen! Er wordt enorm gelachen en er vloeit ook wel eens een traan. Zingen maakt veel los, en al helemaal als je het samen met je kindje doet. Het plezier van het met z’n allen muziek maken staat voorop. Zingen ontspant en geeft een energie boost. >

Zingen maakt veel los, en al helemaal als je het samen met je kindje doet.

ForYou Magazine 27


Vorig jaar heb je zelfs een cursus ‘Yoga en Zang’ bedacht. Hoe dat zo?

Eet je wel eens bij McDonald’s? Geen denken aan! Het sfeertje alleen al... En als je je verdiept in hoe het vlees gemaakt wordt… Op het ogenblik ben ik een fantastisch en confronterend boek aan het lezen van Jonathan Saffran Foer: ‘Dieren eten’. Foer kan heel goed verwoorden wat er mis is met de vleesindustrie. Nou at ik weliswaar maar af en toe vlees voordat ik begon aan het lezen van dit boek, en het liefst van de eco-slager. Dat er iets flink mis is met de vleesindustrie, weten we eigenlijk allemaal wel, maar toch parkeren we die informatie ergens in een donker hoekje in ons hoofd. Nu zit ik nog maar op 1/3 van het boek en het heeft toch al m’n ogen geopend. Ik ga graag uit lunchen, maar zie nu ineens een menukaart vol gemartelde dieren in plaats van lekker belegde broodjes. Vlees en vis eten uit de bio-industrie kan eigenlijk echt niet. Het moet anders.

Dat er iets flink mis is met de vleesindustrie, weten we eigenlijk allemaal wel Wat doe je verder om gezond te blijven? Tegenwoordig doe ik aan ‘CoreKinetics’ bij Adriaan Kans, die een methode heeft ontwikkeld waarbij het hele lijf sterk gemaakt wordt. Je doet allerlei oefeningen op een ‘Skippybal’, waarbij alle spiergroepen getraind worden, omdat je constant moet balanceren op de bal. Het is een heel leuke manier van sporten, omdat er ook ballet en moderne dans in verwerkt is. Verder doe ik aan yoga. Dat is heel ontspannend.

28 ForYou Magazine

Tijdens mijn zwangerschap volgde ik al yogalessen. Mijn yogadocente Sanne Kerkhof deed toen een keer mee aan een zangworkshop van mij, en we zagen veel overeen­ komsten. Zingen begint met ademhaling, leven is ook ademhalen en bij yoga is dat ook zo: je moet je bewust zijn van je ademhaling. Pas dan kun je beginnen om geluid te maken. Het maken van klanken gaat dan veel gemakkelijker. We zeiden toen: ‘Zullen we eens proberen die twee te combineren?’, en zo is de cursus ontstaan…

En als je de kans krijgt op een carrière in het buitenland? Als het om een mooi project of een interessante rol zou gaan, zou ik daar meteen ‘ja’ op zeggen, maar dat gaat wel in overleg met mijn vriend. De liefde gaat voor. Mijn ouders verhuisden vroeger veel voor hun werk, dus ik ben opgegroeid met het regelmatig ergens anders wonen. Ik heb goede herinneringen aan een reizend bestaan.

Wil je wel weer eens weg uit Nederland? Waar ik ook woon, ik wil altijd weg. Niet voorgoed, maar op reis. Mijn bloed gaat sneller stromen van onderweg zijn en de wereld zien. Ik woon nu bijna de helft van mijn leven in Nederland, en ik voel me hier thuis. Na een reis, groot of klein, is het thuiskomen ook een heerlijk moment. Een tijdje geleden, op een maandagochtend, mijn vriend was aan het werk, zei ik tegen mijn zoontje: ‘Wat zullen we vandaag eens gaan doen? Boodschappen doen?’ Hij kon nog niet praten, dus ik gaf zelf maar het antwoord: ‘Nee…’ Naar de speeltuin? Nee… Zullen we naar Parijs gaan? Ja!’ Toen heb ik treintickets gekocht voor ons tweeën, mijn vriend een sms-je gestuurd dat hij niet op ons hoefde te rekenen voor het avondeten en we zijn op avontuur gegaan. Mijn vriend vindt dat soort acties wel leuk hoor, en we zijn maar een paar dagen weggeweest, maar als ik heel veel geld zou hebben, zou ik de hele tijd eropuit gaan, de wereld ontdekken. Hier in Amsterdam zoek ik ook voortdurend plekjes op waar ik nog nooit eerder ben geweest. l


Waar ik ook woon, ik wil altijd weg

Wat is je volgende project? Ik ben nu bezig met mijn vierde theatervoorstelling, die in de herfst van 2015 in première gaat. Het wordt dit keer geen autobiografische voorstelling zoals mijn vorige drie voorstellingen, maar er zitten wel aspecten van mijn eigen leven in. Centraal staan dit keer allemaal grootse liederen van artiesten als Ramses Shaffy, Kurt Weill en Edith Piaf, met de verhalen die daar achter zitten. In augustus, tijdens de Uitmarkt in Amsterdam, heb ik al wat voorproefjes gegeven, en ik ben nu bezig om het uit te werken. Een nieuwe theatervoorstelling maken is altijd weer een enerverende ervaring! Net een reis.

ForYou Magazine 29


a Zet jouw wereld in beweging


afhaalpunten Column Column

door Klein door Marije Marije Klein

Colofon

ForYou Magazine is gratis af te halen op de locaties hieronder.

3e jaargang | nummer 1 - 2015 ForYou Magazine verschijnt driemaal per jaar en wordt verspreid in een oplage van minimaal 5.000 exemplaren per regio via alle achterin het magazine vermelde organisaties, praktijken, zorginstellingen en ondernemers.

Ans.

Douglas

Jonkersports

APS Pijntherapie Zaanstad

Ekoplaza

Kapsalon Loes

Kijk ook op www.foryoumagazine.nl voor meer ­informatie of om online een andere editie te bekijken.

Laurens Janszn Costerstraat 18 1561 JM Krommenie Telefoon 075-6572443

ForYou Magazine is een uitgave van:

Arteka Natuur­ voedingswinkel

Etos

Kerngezond ­Acupunctuur en Health Coaching

ForYou BV Havenstraat 6, 9471 AM Zuidlaren T 050 - 76 00 800 E info@foryoumagazine.nl I www.foryoumagazine.nl

Westzijde 25-27 1506 EA Zaandam Telefoon 075-6351994

Van Coevenhovenstraat 17 1961 NW Heemskerk Telefoon 0251-253980

Artemis, Praktijk voor Ontspanning en Welzijn

Regio-uitgever: Mariëlle Bouma

Raadhuisstraat 47 1484 EP Graft Telefoon 06-11122754

Redactie: De in het magazine geplaatste teksten zijn ofwel aangeleverd door de deelnemende organisaties, praktijken, zorginstellingen en ondernemers en bewerkt door de redactie van ForYou BV, of verzorgd door de redactie zelf. Heeft u een tip voor een ­redactionele bijdrage? Neem dan contact op met ons.

ASPI

Eindredactie: Roelant van de Riet

Bruna

Vormgeving: Harmen Klaassens Paula Kuiper Bezorgservice: Siemen Halbersma Directeur: Paul Carabain Commercieel manager: Sharif Sharafeddine Team ForYou Magazine: Diederik Oosterwijk Femke Woutersen Harmen Klaassens Janna Stavast Mariëlle Bouma Mattias Tepper Paula Kuiper Paul Carabain Raymond Wijnstra Roelant van de Riet Sharif Sharafeddine Siemen Halbersma en alle deelnemende publicisten Druk: Ten Brink - Meppel

Disclaimer: ForYou BV stelt zich niet verantwoordelijk voor de inhoud van de ingezonden r­ edactie en ­gedane uitspra­ ken. Op de inhoud van dit ­magazine rust copyright. Niets uit deze uitgave mag op ­enigerlei wijze worden vermenig­ vuldigd zonder schriftelijke toestemming van de uitgever. Aan de inhoud van deze uitgave kunnen geen rechten ­worden ontleend. Foto’s: publicisten en/of Shutterstock.

Vlietsend 21 1561 AB Krommenie Telefoon 075-6403668

Belles Dentelles

Grevelingenmeer 139 1447 AM Purmerend Telefoon 06-52016956 • Damstraat 11 1506 BH Zaandam Telefoon 075-6164983 • Marktplein 17 1521 HS Wormerveer Telefoon 075-6406699 • Gedempte Gracht 47 1506 CB Zaandam Telefoon 075-6123247

BSR Waterland

Breestraat 70-72 1941 EK Beverwijk Telefoon 0251-213435 Westzijde 19 1506 EA Zaandam Telefoon 075-6172943 • Zuiderhoofstraat 129A 1561 AK Krommenie Telefoon 075-6223733 • John Lennonstraat 165 1544 LT Zaandijk Telefoon 075-6403356 • Kaaikhof 17 1567 JP Assendelft Telefoon 075-6573193 • Burgemeester Nielenplein 30-32 1961 NV Heemskerk Telefoon 0251-240440 • Vrieschgroenstraat 3A 1503 MC Zaandam Telefoon 075-6170439

Etos Beverwijk

Breestraat 90 1941 EL Beverwijk Telefoon 0251-220616

FIT voor Haar

Jan Ligthartstraat 71B 1964 HA Heemskerk Telefoon 0251-253503

Fysiotherapie Kloek en Van Lieshout Romerkerkweg 26 1942 EZ Beverwijk Telefoon 0251-222786

Gezondheidscentrum Heemskerk

Rozenstraat 17 1441 HV Purmerend Telefoon 06-29516503

Simon van Haerlemstraat 50 1962 VD Heemskerk Telefoon 0251-272660

D.I.O. Parf./Drog. Gerro & Esther

Good For You

Zuideinde 2D 1121 CL Landsmeer  Telefoon 020-4826971

DewiCyntha ­massages

• Wezelstraat 1B 1541 LZ Koog aan de Zaan Telefoon 06-57693240 • Lauriergracht 41A 1016 RG Amsterdam Telefoon 06-57693240

Diamond Smile Zaandam

Czaar Peterstraat 9D 1506 SK Zaandam Telefoon 06-36499508

Beverhof 20 1941 EC Beverwijk Telefoon 0251-225594

Haptonomie-­ Time-Out

Arendsweg 78 1944 JG Beverwijk Telefoon 0251-210707

Huisartsenpraktijk van Loenen

Dr. C.W.H. Van Raaltenpark 3 1506 LW Zaandam Telefoon 075-6169873

ICI Paris XL

• Gedempte Gracht 28 1506 CG Zaandam Telefoon 075-6140718 • Breestraat 47 1941 EE Beverwijk Telefoon 0251-271491

Rosariumplein 1B 1561 DX Krommenie Telefoon 075-6214260 De Werf 7 1502 GS Zaandam Telefoon 075-6142561

Dorpsstraat 737A 1566 EG Assendelft Telefoon 075-8795715

KIRE Fotografie

Brigantijnstraat 20 1503 BS Zaandam Telefoon 06-37478613

Lash by Tes

Rottumeroog 18 1967 GE Heemskerk Telefoon 06-24186632

Logopediepraktijk Reitmaier Coniferenstraat 1 1505 AN Zaandam Telefoon 06-21922422

Maquillage Instituut voor huidverbetering Bornholmpier 13 1506 BS Zaandam Telefoon 075-6708370

Massagepraktijk Corina Brand Toon Hermanslaan 6 1948 AC Beverwijk Telefoon 0251-223428

Nathalie Visagie Zaandam Telefoon 06-41372681

Natuurwinkel ­Zaandam

Hermitage 91 1506 TX Zaandam Telefoon 075-6162019

Orthopedagogische Praktijk Heemskerk De Visserstraat 23 1964 SR Heemskerk Telefoon 0251-252401

Osteopathie ­Zaanstad

De Werf 9 1502 GS Zaandam Telefoon 075-6708165

Pearle Opticiens Breestraat 38 1941 EJ Beverwijk Telefoon 0251-200528

Praktijk Bekkers – Integratieve ­jongerentherapie en coaching Duke Ellingtonstraat 37 1544 KP Zaandijk Telefoon 06-18760760

PrevoConsultancy Hogendijk 21 1506 AC Zaandam Telefoon 075-6148552

Primera Broekpolder Gildenplein 10 1967 KL Heemskerk Telefoon 0251-200128

Readshop Beverwijk Breestraat 77 1941 EE Beverwijk Telefoon 0251-223690

Rituals Zaandam Gedempte Gracht 26 1506 CG Zaandam Telefoon 075-6169785

Schoonheidssalon Karin Maerelaan 1-3 1961 KA Heemskerk Telefoon 0251-243629

Simone Sijbrands, Praktijk voor Voet­ reflexPlus-therapie en natuurgeneeswijzen Noordeinde 128A 1121 AL Landsmeer Telefoon 06-38967233

Sportschool De Meer Meerstraat 98 1941 JD Beverwijk Telefoon 0251-210500

Tattoo Shop Family Ink Rijksstraatweg 79A 1969 LC Heemskerk Telefoon 06-16673994

Train & Go

Raadhuisplein 3 1902 CA Castricum Telefoon 0251-293657

Wesley Pippel ­Personal Training Leekster Meer 19 1509 JH Zaandam Telefoon 06-57546740

Zaans Medisch ­Centrum

Koningin Julianaplein 58 1502 DV Zaandam

Wilt u ook ForYou Magazine gratis ­aanbieden aan uw klanten? Neem dan contact op met ForYou BV via info@foryoumagazine.nl of op telefoonnummer 050-7600800.

gratis magazine ForYou Magazine 31


BELLES DENTELLES M.C. van Voordestraat 12, 1483 GB De Rijp telefoon 0299-671888 / 06-52016956 | bellesdentelles@hetnet.nl

WWW.DAMES-LINGERIE-GROOTHANDEL.NL

ForYou Magazine Zaanstreek Beverwijk  
ForYou Magazine Zaanstreek Beverwijk  

ForYou Magazine Zaanstreek Beverwijk

Advertisement