Page 1

Tilburg | Gratis Magazine

Mooi de zomer in! ForYou metamorfose

Gary uit Tilburg Actrice Ingrid

Willemse over: eerlijke voeding & beauty Beauty | Health | Lifestyle


Hallo lezer Op naar een heerlijke zomer!

De zomer zit er alweer aan te komen. Heerlijk! Ben jij er al klaar voor? Of valt er nog wel wat te verbeteren aan bijvoorbeeld je figuur, je kapsel of je make-up? Geen nood: in deze uitgave vind je informatie van allerlei professionals die je kunnen helpen, zodat je er fantastisch uitziet als de zomer er eenmaal is. We geven je ook bijvoorbeeld tips over hoe je het beste foundation kunt aanbrengen. Zo hebben we in dit magazine allerlei ondernemers voor je bij elkaar gebracht die een steentje kunnen bijdragen aan een geweldige ­zomer. En het leuke is: je hoeft er niet voor te reizen. Alle ondernemers zitten bij jou in de buurt.

Het beste voor jouw gebit

We hebben ook weer een metamorfose opgenomen. Dit keer was het de beurt aan Gary uit Tilburg! Als jij trouwens ook een keer onder handen ­genomen wilt worden door de metamorfoseprofessionals, dan kan dat! Geef je op bij Hardy’s, en wie weet onderga jij binnenkort een metamorfose. En we hebben een interview gehouden met actrice, scenarioschrijfster en presentatrice Ingrid Willemse over gezond eten, een goede huidverzorging en het belang van sport en meditatie. Zij vertelt onder meer over modieus verpakte gezondheidselixers zoals ‘superfoods’ en ‘rawfoods’. Maar ook over hoe ze omgaat met sporten en gezondheid in deze hectische tijden. Gooi dit magazine niet weg als je het uit hebt; je kunt het later misschien nog goed gebruiken.

Veel leesplezier!

-Team ForYou Magazine02 ForYou Magazine

In gesprek met Ingrid Willemse

......................... Je weet wel. Vreemdgaan


Column door Coco Broeken

‘Je weet wel.

Vreemd

Waarom eerlijk zijn tegen je partner als je zonder meer plezier kunt hebben? En waarom praten – wat je partner de hele dag al van je verlangt - als je ook zonder woorden kunt communiceren? Je weet wel de taal van het lichaam. Ja, nu heb ik het over vreemdgaan. Een term die mij niet vreemd is. Eerlijk is eerlijk. En dan heb ik het niet over de theorie. ‘Vreemdgaan’ klinkt als het niet trouw zijn aan je partner. De vraag moet zijn of je wel trouw bent aan jezelf door met deze partner te zijn of in welke relatievorm dan ook. Ben je trouw als je je partner trouw bent? of ben je trouw als je luistert naar je eigen gevoelens en die volgt? Of… ben je juist trouw als je dingen bespreekbaar maakt?

Wat verboden is, wordt juist interessanter

Omdat monogamie ook vandaag de dag nog steeds de ‘norm’ is, nemen we die nog te vaak automatisch als uitgangspunt, zonder na te denken over welke vorm bij je past. Een relatie is trouw zijn aan de ander. Punt. Terwijl we, als we een schoen kopen, er toch ook niet van uitgaan dat de schoen die wij zien meteen past of voor de prijs kunnen kopen die wij voor ogen hebben. Passerende gevoelens worden genegeerd en vroeg of laat spring je uit de ban eh kleren -. Wat helemaal niet nodig is, mits je open bent over gevoelens. We zijn vaak bang voor onze omgeving en dwingen onszelf in een bepaald plaatje of kader te passen. Terwijl een kader niet eens bestaat. Het is een overtuiging die in onszelf zit. En buiten dat: we weten allemaal dat hetgeen wat verboden is juist interessanter wordt; denk maar aan het kind dat geen snoepje mag. Het wordt tijd dat we elkaar vragen stellen en hebzucht geen kans geven. Liefde is uiteindelijk niet willen bezitten, maar durven loslaten. Ik mag dan zelf wel eens zijn ‘vreemdgegaan’; het gemak waarmee vrouwen en mannen elkaar benaderen - zonder schuldgevoel - om het bed mee te delen, is niet iets wat ‘liefde’ mag heten. De vergankelijkheid met dat tikkeltje trots, zonder eerlijkheid zowel naar zichzelf of naar de partner, is een trend om niet trots op te zijn. Sterker nog: daar zakt mijn broek van af. Maar dan nét op de andere manier. Wat ik wel durf vast te stellen, is dat we als samenleving een mentaliteitsprobleem hebben over normen en waarden van liefhebben.

04 ForYou Magazine

Mannen - en ja, ook vrouwen - laten hun ballen thuis. Ze geven niet thuis. Durven niet open te zijn naar hun partner, maar vrijen wel buiten de deur. Er wordt niet gecommuniceerd over gedachtes of behoeftes, terwijl ze o zo menselijk zijn. Wees open over deze gedachtes of behoeftes. Dan heeft de ander daarin een keuze. Durf te erkennen dat monogamie een illusie is waarin je wilt geloven - je weet wel, dat kader. Of we nou lang of kort een relatie hebben: ieder stel krijgt vroeg of laat te maken met het gegeven dat je partner iemand interessant vindt, zich aangetrokken voelt, verliefd of zelfs verleid wordt, of je daar nou wel of niet iets mee doet. Ongeacht uit welk milieu je komt of hoe lang en gelukkig je een relatie hebt. Maar het valt of staat met hoe je ermee omgaat. Hoe bespreekbaar maak je de inhoud van liefde en hoe committeer je jezelf aan een relatie in een tijd waarin alles vergankelijk is? Liefde is pas een sprookje als je er zelf wat van maakt.

- Coco Broeken -


dgaan’ Liefde is uiteindelijk niet willen bezitten, maar durven loslaten. Coco Broeken fotografe en columnist

www.cocobroeken.com


Nooit meer kiezen tussen elegantie & comfort! De San Miguel Shoes zijn het geesteskind van een schoenmaker in San Miguel. Mexico kent vele kleine, smalle straatjes die zijn aangelegd met zogenaamde ‘ koppelstenen’. Deze typische stijlvolle straten zijn prachtig om te zien, maar moeilijk te belopen met een ‘normale’ schoenen. Eind jaren ‘90 startte zijn familiebedrijf met de creatie van een collectie die stijlvol en modieus is, maar ook comfortabel. Zij verzamelden de beste materialen uit de hele wereld om de San Miguel Shoes te creëren. Het resultaat is een handgemaakte, betaalbare schoen die een opmerkelijke combinatie biedt van een elegante, vrouwelijke uitstraling met een ongekend draagcomfort. Het geheim schuilt in de kunststof zool die voorzien is van een schuimlaagje. De zool veert, voelt zacht aan en met een toplaag van suède biedt de zool een heerlijk comfortabel voetbed. De bovenkant is vervaardigd uit kwalitatief hoogwaardig, elastisch katoen. De schoenen knellen niet, zitten heel comfortabel en zijn zeer licht in gewicht. Het is bovendien een uitkomst voor vrouwen met voetproblemen, zoals de Hallux Valgus, of het gebruik van steunzolen. Er is een ruime keus aan modellen, verkrijgbaar in maat 37 tot en met 42. Van hoog- tot laaggehakte schoenen, laarsjes en muiltjes, verkrijgbaar in vele kleuren. In de webshop vindt u de hele collectie en in onze winkel kunt u direct het comfort aan uw voeten beleven.

San Miguel Shoes Postelstraat 30 • 5211 EA Den Bosch Open van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

www.sanmiguelshoes.nl Voor een deel van de collectie kunt u ook terecht bij:

Jin’s Fashion Stadhuisplein 267 • 5038 TG Tilburg

www.jinsfashion.com


Zorg voor een stralende huid

Tips voor aanbrengen van foundation

foto: Michel Zoeter model: Kirsten make-up / haar: Angela IJpelaar foto: Michel Zoeter • model: Lisa make-up / haar: Annemieke Vreugdenhil

Iedere vrouw droomt er van: een stralende huid en een huid die er gezond uitziet. Naast de noodzakelijke verzorging is er met de juiste foundationkeuze ook veel te bereiken. De trend van werken is op dit moment de huid zo egaal ­mogelijk te laten lijken met zo weinig mogelijk ­foundation. Kies daarom voor een transparant of mild dekkkend ­product, bijvoorbeeld een BB-cream. Wat ook een mogelijkheid is, is om de foundation plaatselijk op de huid aan te brengen.

Over Micky Jooren Micky Jooren is sinds haar achttiende actief in de visagiewereld, en heeft dus jarenlange ervaring in het werken voor onder meer fotoshoots, modeshows en tv-series. Het verschil met veel andere opleidingsinstituten is dat Micky nog steeds actief is als visagist, en mede door haar contacten sneller haar cursisten aan het werk kan krijgen. Ze is dus uitstekend op de hoogte van bijvoorbeeld de eisen waaraan een visagist moet voldoen, en weet wat de markt vraagt. Dat geeft een grote meerwaarde aan de opleidingen bij het instituut.

foto: Michel Zoeter • model: Sevcan make-up / haar: Zehra

De meeste verkleuringen van de huid zitten in de midden­ baan van het gezicht; denk aan een rode neus en rode wangen. Door daar de foundation als eerste aan te brengen, dekt deze daar wat meer, en werk deze dan vervolgens naar het voorhoofd en kaaklijn uit. De juiste kleur Kies ook zorgvuldig de kleur die bij je past. Het doel van de foundation is om de huid te egaliseren en niet om deze van kleur te veranderen, wat vroeger altijd gedacht werd. Test daarom altijd de kleur van de foundation op de wangen, omdat daar de meeste roodheid zit, en op de kaaklijn. Bij twijfel ook nog in de hals. De kleur van de kaaklijn en hals zijn bepalend, omdat je deze kleur naar boven uitwerkt. Anders zou je, bij kleurverschil van het gezicht en het de­ colleté, het decolleté ook volledig mee moeten nemen met de make-up, en dat wil niemand meer tegenwoordig. Mogelijkheden Je kunt een foundation op drie verschillende manieren aanbrengen: - met je vingers. Dan heb je iets meer dekking, dus zou je ook minder van het product kunnen gebruiken. - met een make-upsponsje. Op deze manier komt de ­foundation wat natuurlijker op de huid. - met een foundationkwast. Als je met de foundationkwast werkt, zorg er dan voor dat je korte bewegingen maakt, anders kan de foundation gaan strepen.

Tip Door de middenbaan van je gezicht (voorhoofd, neus, kin) iets lichter te maken met een lichtere foundation of concealer, lijkt je gezicht smaller.

Kies de kleur die bij je past

Micky Jooren ­haaren make-upcursussen Oude Langstraat 63A, 5041 CD Tilburg telefoon 013-5802223 info@make-upcursussen.nl www.make-upcursussen.nl

Beauty ForYou 07


Hardy’s

genomineerd voor

Coiffure Award 2015!

Categorie: Dameskapsels regio Noord-Brabant, Limburg en Zeeland Fotografie: Fanny van Poppel Visagie: Danielle Trilsbeek Styling: Robin Schuyt-Hoogeveen

Hair by: Isabel de Koning


COIFFURE AWARD NEDERLAND

HAVENDIJK 28

TILBURG

TELEFOON 013-5365200


Moderne en comfortabele tandartspraktijk

Het beste voor jou

We willen even de aandacht vestigen op onze ­afdeling tandheelkunde voor oudere patiënten. Zo zit er in ons team een geriatrisch verpleeg­ kundige die heel goed weet wat oudere cliënten nodig hebben.

Tandartspraktijk Koningsschild is een algemene tandartspraktijk, met als belangrijkste onderdelen mondhygiëne en het voorkomen van g ­ ebitsproblemen. We werken onder andere met laser en digitale ­apparatuur. Zo gebruiken we digitale middelen voor het maken van porseleinen vullingen, kronen, ­bruggen, implantaatafwerkingen en protheses.

Ben je wat minder goed ter been? Woon je wat ver weg? Geen probleem: onze verpleegkundige komt je persoonlijk thuis ophalen en brengt je ook terug naar huis. Ze gaat met je mee naar het ­tandtechnisch laboratorium als dat nodig is.

Onze praktijk is alweer enkele maanden open, en we hebben al veel mensen over de vloer gehad tijdens de open dagen en de thema-avonden. Op dit moment heeft de praktijk vier behandelkamers, en dat is voorlopig genoeg. Als het nodig is, kunnen we het aantal kamers uitbreiden. Het is de bedoeling dat de praktijk op termijn ook op enkele avonden per maand 's avonds en op zaterdag open is. Modern en comfortabel De praktijk is uiterst modern en comfortabel ingericht. Met behulp van allerlei technieken kan ervoor worden ­gezorgd dat de cliënt, die een tandartsbezoek toch al niet als hobby heeft, ontspannen de behandeling kan ondergaan. Hiermee onderscheiden we ons van andere praktijken. 10 Health ForYou


uw gebit

Ook is onze praktijk niet saai wit. Het is namelijk zo dat vrolijke kleuren een goede invloed hebben op degenen die er binnen zijn. We hebben veel groen in onze praktijk... Persoonlijke aandacht We nemen uitgebreid de tijd voor iedere cliënt. We willen geen fabriekspraktijk zijn waarbij iedereen op de lopende band wordt geplaatst en zo snel mogelijk de deur uit moet. Je kunt na de behandeling dan ook napraten over de ­behandeling, en we staan er altijd voor open om je beter te leren kennen. Zit jou iets dwars? Bij ons kun je het ­bespreken. Samenwerking Voor de uitneembare prothese wordt in de praktijk samengewerkt door de tandarts en de tandprotheticus, en voor moeilijke wortelkanaalbehandelingen is er een endodontoloog. We willen in de toekomst ook een speciale kindertandartsstoel aanschaffen, en een kindertandarts inschakelen. Verder willen we in de toekomst uitbreiden met een orthodontieafdeling. Maar we willen, zoals we net hebben gezegd, geen fabriekspraktijk worden. Je wordt door ons niet van de ene kamer naar de andere gestuurd. Je hebt altijd je vaste behandelaar(s) en ziet niet bij elk bezoek weer een ander gezicht. Kortom: de praktijk is er voor jou!

Tandartspraktijk / Mondhygiënepraktijk / Tandprothese Centrum Koningsschild Koningsschild 15-16 5051 TT Goirle telefoon 06-15434877 www.tandartspraktijkkoningsschild.uwtandartsonline.nl

Tandartspraktijk Koningsschild is ook te vinden op Facebook: www.facebook.com/tandartspraktijkkoningsschild

We nemen uitgebreid de tijd voor iedere cliënt

Drogisterij De praktijk heeft ook een kleine tandheelkundige ­'drogisterij'. Heel wat producten die wij adviseren, zijn namelijk niet in winkels te vinden, of ze zijn duur, zelf als je ze via internet zou kopen. Geen probleem: je kunt ze ook bij ons kopen. We hopen je als nieuwe patiënt te mogen begroeten!

Health ForYou 11


life is too short to wear boring glasses

HEUVELSTRAAT 59 TILBURG // EEKELAARWEBSHOP.NL // EEKELAAR.NL


Ben je ZZP’er? Laat je helpen bij je administratie

Een dag is veel te kort Over Kim

Als ZZP’er ben je vaak al druk genoeg met je bedrijf, maar toch wordt er thuis ook regelmatig een beroep op je gedaan, waardoor je dag eigenlijk 36 uur zou moeten bevatten om alles gedaan te krijgen.

Kim Administratieve Thuishulp is opgericht omdat het voeren van administratie ingewikkeld kan zijn. Toen Kim enkele jaren geleden te maken kreeg met twee sterfgevallen in haar familie, kwam ze erachter dat er eigenlijk helemaal geen voorziening was die ­administratieve hulp kon bieden, vooral in een nare periode. Nu deelt zij haar kennis met mensen die in een vergelijkbare situatie zitten: iemand die een ­dierbare verloren heeft, onlangs gescheiden is, simpelweg niet goed kan omgaan met de computer om de zaken te regelen, of te weinig tijd heeft om zelf de administratie te doen.

Dikwijls blijft als eerste de post liggen en belangrijke berichten worden niet tijdig gezien. De rekeningen worden net te laat betaald, met onnodige kosten en boetes als gevolg. Zelfs de gegevens tijdig bij de boekhouder krijgen is een uitdaging. Afhankelijk van jouw wensen kom ik met een vastgestelde regelmaat bij je langs om een en ander op orde te brengen en te houden. Door mijn kennis en ervaring in de privéadministratie is een eventuele overlap hierin geen probleem.

Heb je niet meer alles op een rijtje?

Ben je benieuwd wat Kim Rakké voor jou kan betekenen? Neem dan een kijkje op de website of neem contact op.

Kim Administratieve Thuishulp Kim Rakké-Henkes | Denekampstraat 21, 5043 JT Tilburg | telefoon 06-16012578 | info@administratievethuishulp.nl www.administratievethuishulp.nl

Lifestyle ForYou 13


In gesprek met ... Column

doordoor Roelant van de Riet Marije Klein

Ingrid Willemse is actrice, scenarioschrijfster en presentatrice. Bekend van rollen in onder andere ‘Oppassen!’, ‘Goudkust’, ‘Spijkerhoek’, ‘Unit 13’ en ‘Najib en Julia’. Sinds een paar jaren woont ze afwisselend in Los Angeles en Hilversum en ligt het grootste accent van haar werkzaamheden bij haar communicatiebureau en het ontwikkelen van storytelling formats. ‘Naast wat ad hocgelegenheden is het voor de camera staan even wat moeilijker te combineren met al dat gereis.’ Maar dat is van tijdelijke aard, want er wordt nu aan een aantal ideeën gewerkt, waarmee Ingrid toch weer voor het oog van de lens zal stralen. ‘Ik vind het belangrijk een boodschap uit te dragen die ik van belang acht en waar ik zelf heilig in geloof.’ Ingrid werkte sinds haar 14de als internationaal model en had toen al uitgesproken ideeën over bewust en gezond leven, iets wat als een rode draad door haar leven is blijven lopen en wat zich verdiept heeft. ‘Uiteindelijk was mijn lichaam mijn instrument waar ik, zoals een topsporter, bewust en goed mee moest omgaan. Huidverzorging vind ik dan ook een ‘way of living’, wat beslist niet in een potje te koop is.’ ForYou Magazine sprak met Ingrid over gezond eten, een goede huidver-zorging en het belang van sport en meditatie.

interview met

Ingrid Willemse F OTO ’S : G O V E R T D E R O O S V I S AG I E : M E T T I N A J AG E R


Eerlijk eten

Voeding moet voedzaam & zuiver zijn Wat zijn jouw ideeën rond voeding? ‘Voeding moet naast voedzaam ook zuiver zijn: ‘eerlijk eten’. Je ziet nu allerlei excessen rond voeding, bijvoorbeeld modieus verpakte gezondheidselixers zoals ‘superfoods’ en ‘rawfoods’. Die zijn op zich prima, maar doordat de commercie zich ermee is gaan bemoeien, worden het hypes en spuit men de boel weer vol met gif om aan een verdienmodel te kunnen voldoen, zodat je als consument uiteindelijk blijmoedig gif zit te eten. Er zit zóveel in ons huidige voedsel dat ziekmakend is. En de prijs die je daarvoor betaalt is altijd te hoog, ook voor de conditie van je huid! Ik ben mij bewust van het grotere plaatje, het milieu en de problemen die in de nabije toekomst nog aan de orde zullen zijn. Ik zet mij daarom graag in om een ander bewustzijn bij consumenten te creëren. Het is echt tijd om drastisch anders met onze voedselketen en fabricatie om te gaan.’ Ingrid is zelf al jong vegetariër geworden en heeft jarenlang macrobiotisch gegeten. ‘Mijn visie over eten ontplooide zich al vroeg vanuit een intuïtief besef. Ik wilde als kind bijvoorbeeld helemaal geen zuivel: geen kaas, geen melk. Ik had tot ongeveer mijn 8ste astmatische bronchitis, en dat was dus een heel wijze keus, want zuivel verslijmt. Rond mijn 11e kwam daar ook nog een sentimenteel besef bij toen ik eieren zat te eten, waar ik opeens dode kuikentjes in zag, en ik ze niet meer door mijn keel kon krijgen.’ Dat was het startsein voor Ingrid om als vegetariër door het leven te gaan en wist ze al vroeg over de wantoestanden waarmee dieren misbruikt worden in onze voedselindustrie. ‘Het Westen is een oorlogsgebied voor dieren. Hun leed hangt onzichtbaar in onze atmosfeer, maar ademen we als het ware ook in via ons onbewuste gevoel. Dat is karmisch een groot juk.’ Voordat Ingrid op haar 14e als model begon, was zij op hoog niveau met sport bezig: dagelijkse turntrainingen en daarna ballet als opmaat voor de balletacademie. ‘Ik was vroeg lichaamsbewust, wat zich rationeel ook vertaalde

‘Ik vind het belangrijk een boodschap uit te dragen die ik van belang acht en waar ik zelf heilig in geloof.'

naar gezondheid en voeding, om zo optimaal mogelijk te presteren. Ik heb het geluk gehad deze bodylanguage vroeg te kunnen ontwikkelen. Mijn ouders steunden mij daar blind in. Mijn principes zette ik toen al voort bij het uitdragen van mijn werk, en ik wist op mijn veertiende dat ik beslist geen reclame zou maken voor McDonald’s.’ Toen ze als tienermodel in Amsterdam woonde, kwam ze in contact met verhalenverteller Willem de Ridder, met wie ze radio en hoorspelen maakte en performances uitvoerde. Hij liet haar kennismaken met macrobiotiek. ‘Ik heb het consequent 10 jaar als macrobioot volgehouden, en daarbij geen korrel suiker of dierlijk voedsel ingenomen. Daarna ben ik breder gaan eten vanwege het sociale aspect: het is arbeidsintensief, wat mijn actieve leven beperkte bij de prioriteiten die ik toen inmiddels als actrice en scenarist stelde.’ Ingrid ziet deze periode als een belangrijke schakel in haar persoonlijke ontwikkeling. ‘’Macrobiotiek’ betekent ‘groot leven’. Naast het feit dat mijn huid straalde en ik altijd veel energie had, was ik destijds zo sterk als een ninja. Het is beslist geen dogmatisch anti-kankerdieet, zoals het vooroordeel luidt. Oorspronkelijk komt het uit Japan, waar de eetcultuur een ware kunst is en die draait om hoogwaardigheid, balans, schoonheid en harmonie. Ik leerde in deze periode ook over het belang van de oorsprong van voedsel en biologische en zuivere kwaliteit.’ >

ForYou Magazine 15


Wat zijn je eigen e ­ etgewoonten? ‘Zoveel mogelijk biologisch. Geen vlees, maar af en toe eet ik niet-gekweekte vis, want ook daar is het bar en boos mee gesteld: groeibevorderaars, hormonen, kleurstoffen, bassins waar de vissen in hun eigen uitwerpselen worden gemarineerd; nou, dan weet je wel hoe het met de kwaliteit gesteld is. Eieren soms, maar biologisch. Veel bruine rijst en andere granen. Aardappelen als uitzondering of soms lekker een patatje. Veel noten, zoals walnoten en amandelen, die ook weer uitstekend voor je huid zijn. Dagelijks nuttig ik veel groentes en fruit die ik als belangrijke schoonheidsmiddeltjes zie: ‘beautyfood’, voeding en antioxidanten voor een mooie huid. Ik eet geen rauwe sojaproducten; die blokkeren de opname van bepaalde mineralen in je lichaam en beïnvloeden de hormoonhuishouding met oestrogenen. Ook bij mannen. Wel bijvoorbeeld tempé, en ik drink rijst- en amandelmelk, maar het blijft oppassen: wie fabriceert het? Ik drink veel groene thee en zie niets verkeerds in een ­wijntje en donkere chocolade. Suiker probeer ik zoveel mogelijk te vermijden. Het is een van de grootste huidverouderingsfactoren, naast dat het je botten brozer maakt. Ik kies heel bewust met de radar die ik heb ontwikkeld en luister naar de signalen van mijn lichaam.’

Wat kun je onze lezers adviseren? ‘Word je eigen zoekmachine in het maniakale aanbod dat over je heen wordt gestort, en let op de kwaliteit van wat je eet. Het mooie van deze tijd is dat we niet meer, zoals vroeger, ons eigen eten hoeven te verbouwen. Maar geef de macht over jouw gezondheid daarbij niet uit handen. Er is online veel beschikbare informatie.’


Hoe hou jij je gezondheid op peil? Naast bewuste keuzes met eten, sport ik veel. En ik probeer te dealen met de stress die onverbiddelijk in deze hectische tijd waarin we leven aan de deur klopt. Stress sloopt het hormoonsysteem en vreet diep in je immuunsysteem. Stress is dan ook een van de belangrijkste factoren bij onder meer de veroudering van de huid. Meditatie is een belangrijke tool om te ontstressen. Ik beoefen zelf vipassana-meditatie. Volgens recent wetenschappelijk onderzoek schijnt een half uur meditatie per dag al voldoende te zijn om je geest en lichaam effectief te resetten. Door te mediteren komen, kort door de bocht, gelukstofjes vrij die je huid verjongen. Ook sporten werkt direct positief in op je huid. Naast de conditionele voordelen en het shapen van de spiertonus gaan bij het sporten je poriën openstaan doordat je doorbloeding wordt geactiveerd en je huid beter kan ademen. Ikzelf ben er ‘gezond verslaafd’ aan. Naast fitness zijn voor mij yoga en Qi Gong een mooie combinatie tussen actief en meditatief zijn: je geest wordt één met de flow van je lichaam.’

Hoe hou jij verder je huid mooi? ‘Naast de aspecten die ik al genoemd heb, ben ik bewust rond cosmeticaproducten. Veel ingrediënten in crèmes doen namelijk helemaal niks, werken elkaar tegen, of worden ondermijnd door chemische toevoegingen en je eerder fout dan goed doet. Je wordt voortdurend voor de gek gehouden. Tijdens mijn modellenjaren heb ik als uitgeschoten hobby een schoonheidsspecialistenopleiding doorlopen, en daardoor al vroeg een kijkje in de keuken van de cosmetica-industrie gehad. Later, tijdens mijn studie Communicatie, kreeg ik nog eens de bevestiging uit een marketingboek waarin een van de grondleggers van Revlon werd geciteerd. Hij zei: ‘Crème maken we in de fabriek, in de winkels verkopen we hoop!’ Cosmetica is big business, en de

­ ververhitte marketingmachine predikt de wonderen o waarin we graag willen geloven. Zo is er helemaal geen verschil tussen een dag-, nacht- of een oogcrème. Gelukkig is er de laatste tijd een kentering in de bewustwording rondom de zin en onzin van cosmetica, en is ook hierover veel informatie beschikbaar. Bijvoorbeeld ‘Dr. Jetske’s Huidboek’ van dermatologe Jetske Ultee. Wat de allergrootste oorzaak is van huidveroudering, is de schadelijke invloed van de zon. Een bescherming is daarom ook niet weg te denken uit mijn systeem: ook achter het glas werken de stralen in op je huid en moet je je om de twee uur insmeren met een serieuze, weer liefst natuurlijke beschermingsfactor. Ikzelf pak minimaal factor 30 tot 50. Een huid die beschadigd is door de zon, herstelt niet.

Welk schoonheidsadvies heb jij? ‘Het meest ultieme en magische schoonheidsingrediënt is liefde. Waar liefde is, is schoonheid. Dat zet alles in het mooiste licht. Laat je daarom niks aansmeren en gun jezelf de beste keuzes!’ l

Onze huid gezondheid we e rsp i e ge l t on ze

MET SPECIALE DANK AAN WENDY MAST

ForYou Magazine 17


Met EMS (Electric Muscle Stimulation) is het mogelijk om in heel korte tijd alle spiergroepen tegelijktijd te trainen. Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar in dit geval klopt het echt: in maar 20 minuten per keer doe je met een van onze personal trainers een full body ­work-out die gericht is op jouw ­persoonlijke fitnessdoel. Bij deze training krijg je een speciaal pak aan: een vest met elektroden op de borst, buik, armen, schouders en rug. Daarnaast draag je banden met ­elektroden op je billen, bovenarmen en -benen. Dit pak wordt verbonden met het Bodytec­apparaat en de training kan beginnen. Door de combinatie van diverse ­oefeningen en gelijktijdig een ­laagfrequente impuls worden standaard 8 spiergroepen gelijktijdig gestimuleerd. Eén EMS-training van 20 minuten staat zo gelijk aan 3 uur fitness! Je lichaam gaat hierdoor spiermassa opbouwen en gaat meer vet verbranden.

Schrijf je snel in: er is een ­beperkt aantal plaatsen! Havendijk 59, 5017 AL Tilburg telefoon 013-8225988 | info@lobby20.nl www.lobby20.nl/facebook.com/lobby20

WWW.LOBBY20.NL


Tien weken full body 足challenge Wil jij fit, strak & sterk de zomervakantie tegemoet? Met deze EMS-techniek train je in 20 minuten heel intensief je hele lichaam, zodat je veel sneller resultaten bereikt dan met een normale fitnesstraining. Samen met jou gaan we je trainingsdoelen in kaart brengen. We stellen een persoonlijk programma van 10 weken af op jouw doelen en aandachtspunten. Je doet 2 intensieve trainingen per week met een personal trainer. Daarnaast geven we je alle nodige begeleiding en adviezen om jou in staat te stellen je doelen te bereiken. Wij willen jou graag naar een fitte & mooie zomer begeleiden. Ga met ons deze uitdaging aan!

Meedoen?

Stuur snel een mailtje of bel ons. e-mail: info@lobby20.nl telefoon: 013-8225988


ForYou metamorfose Vóór de make-over

Even voorstellen

Haar

Hi, ik ben Gary! Ik ben 24 jaar en woon in de leukste stad van Nederland, namelijk Tilburg! Ongeveer anderhalf jaar geleden heb ik mijn studie International Business and Languages afgerond. Tijdens deze studie heb ik veel geleerd op het gebied van talen, marketing, sales en (bedrijfs)cultuur. Een van de leukste periodes uit mijn studie was dat ik een tijdje in Tenerife heb gestudeerd en dat ik in Rome een half jaar stage heb gelopen. Momenteel ben ik werkzaam in een van de bekendste schoenenzaken van Tilburg. Op zich erg leuk, alleen is dit natuurlijk niet datgene waarvoor ik gestudeerd heb, en dus ben ik nog op zoek naar een vaste fulltime job. Het liefst zou ik een leuke commerciële / marketinggerelateerde baan ambiëren met als achtergrond mode en/of cosmetica. Verder zijn mijn hobby’s uitgaan, muziek luisteren, naar de bioscoop gaan, sporten en gamen.

Gary beschikt over een volle bos supermooi haar met een grove, natuurlijke slag. Om het haar zo ruig en stoer mogelijk te houden, hebben we de totale lengte behouden. Door het toepassen van een speciale kniptechniek wordt de grove slag extra geaccentueerd en ontstaan er kortere en langere lengtes door elkaar heen, waardoor je het haar op meerdere manieren kunt stylen. Het totale beeld wordt extra geaccentueerd door zijn ‘zeven-dagenbaard’. Wat belangrijk is met een baard is dat je de halslijn dagelijks goed onderhoudt.

Fashion Het shirt en de blouse zijn van het merk Boss Orange. Boss Orange staat altijd voor leuke prints met een knipoog, en een zachtblauw overhemd is een musthave voor iedere man! De witte broek is van het merk Sartoria Tramarossa en maakt deze zomerse look helemaal compleet. De handgemaakte blauwe sneaker voor heren is van het merk Mipacha. Deze is uitgevoerd in een combinatie van suède en canvas en heeft een leren binnenwerk. De sneaker heeft leren veters en een witte rubberen zool. De complete outfit van Boss Orange. Een combinatie van een khaki groene shorts en pastel oranje polo waarop een trui voor de frisse avondwind. De oranje runner van Nike voor heren in een suède en kunstof combinatie met een blauwe Nike-streep.

Optiek De zonnebril van Moncler is een pareltje uit de collectie. Het merk staat al jaren bekend om zijn kwaliteit en exclusiviteit. De 100% UV beschermende glazen met ‘look-trough mirror lenses’.

ForYou Magazine zoekt opnieuw een kandidaat vanaf 20 jaar voor een fantastische metamorfose. Geef je snel op en maak kans op een totale metamorfose!

Zend een recente foto voorzien van naam, adres en mobiele nummer naar elly@hardys.nl Geef een reden waarom wij voor jou moeten kiezen.

Nieuwe kandidaat gezocht! 20 ForYou Magazine


Gary

Het team Haar & Visagie

Schoenen

Kleding

Optiek

Fotografie

Hardy’s

Van Arendonk

Gimbrère

By Eekelaar ­ Eye Fashion

CoCo broekhuizen

www.hardys.nl

HAVENDIJK 28

TILBURG

www.vanarendonk.nl

www.gimbreremode.nl

www.eekelaar.nl

www.cocobroeken.com

21


Uw kunstgebit verdient de juiste zorg

‘Geen betere kunst dan De bedoeling van uw gebitsprothese is dat die de functies, die uw eigen tanden enkiezen hadden, zo goed mogelijk overneemt. Tanden en kiezen zijn erg ­belangrijk bij het kauwen en het spreken, maar ook voor uw uiterlijk, de eerste aanblik.

Met de nieuwe gebitsprothese is het vaak een kwestie van doorzetten

22 Health ForYou

Bedenk wel dat een gebitsprothese slechts een hulpmiddel is om de functies van uw eigen tanden en kiezen zo goed mogelijk uit te voeren. Voor een goed resultaat is het belangrijk dat u de nieuwe gebitsprothese inhoudt en dat u direct probeert ermee te praten en te eten. Als u pijn heeft, moet u naar de tandprotheticus teruggaan. Indien u vanwege de pijn of de onwennigheid toch heeft besloten de gebitsprothese uit te doen, doe die dan minstens een halve dag voor u naar de tandprotheticus gaat weer in; anders kan de tandprotheticus niet alle pijnlijke plekken herkennen. Laat u er niet toe verleiden uw oude gebitsprothese weer in te doen. U zult dan natuurlijk nooit aan het nieuwe wennen. Met de nieuwe gebitsprothese is het vaak een kwestie van doorzetten.


een juist kunstgebit’ uw tandvlees gaan ontsteken. Na elke maaltijd moet u uw prothese reinigen. Dit kunt u het beste doen met behulp van een speciale protheseborstel en water en (vloeibare) zeep. Geen tandpasta gebruiken; dit schuurt te veel. Een schone gebitsprothese moet altijd glad aanvoelen.

Slapen met of zonder tandprothese Het is het beste om de prothese voor het slapen uit te doen. Op die manier krijgen uw kaken de nodige rust. Misschien vindt u een mond zonder tanden en kiezen niet zo'n prettig idee. Doet u dan in ieder geval de gebitsprothese in de onderkaak uit. Als u de prothese niet draagt, kunt u die bewaren in een bakje met water. Schoonmaken Net als eigen tanden en kiezen, moet u de gebitsprothese verzorgen. Als u die niet regelmatig schoonmaakt, blijven er voedselresten achter. Op uw gebitsprothese, maar ook eronder. Als die niet worden verwijderd, kan op den duur

Als het verwijderen van aanslag met een borstel en zeep niet lukt, gebruik dan een speciaal voor een gebitsprothese geschikt reinigingsmiddel. Het gebruik van bruismiddelen is af te raden. Reinigingsmiddelen voor een gebitsprothese zijn in elke drogisterij en apotheek te koop, en uw tand­ protheticus kan u hierover voorlichten. Soms kan het voorkomen dat zich tandsteen op het ­gebitsprothese vormt. Dat is erg moeilijk te verwijderen. In dat geval kunt u de prothese een nacht lang in een bakje met keukenazijn leggen. 's Ochtends kunt u dan het tandsteen van de prothese afborstelen. Leg de gebitsprothese nooit in heet water en gebruik zeker geen bleekwater of schuurmiddelen. Let goed op dat bij het schoonmaken de gladde gebitsprothese niet uit uw handen glipt en kapot valt. Laat voor de zekerheid water in de wasbak lopen en maak de gebitsprothese schoon boven het water.

Een schone gebitsprothese moet altijd glad aanvoelen

Het tandvlees Niet alleen uw gebitsprothese moet worden schoon­ gemaakt, maar ook het tandvlees waar het gebits­prothese op rust. Masseer minstens een keer per dag het tandvlees met een zachte tandenborstel, eventueel met wat tandpasta. De Gebitten Centrale | Tongerlose Hoefstraat 77 - 01, 5046 NE Tilburg telefoon 013-5449961 | info@gebittencentrale.nl | www.gebittencentrale.nl

Health ForYou 23


Cavitatie: afslanken met direct meetbaar resultaat

Hét alternatief

voor liposuctie De voordelen: - verlies in centimeters, zonder sporten - aanpak van probleemgebieden, zoals heupen, billen, buik, benen en dijen - reductie van cellulite - geen medische ingreep - veilig, pijnloos en betaalbaar

Reken eindelijk af met die vervelende probleem­ zones! De bekende hardnekkige vetophopingen, oftewel 'probleemzones', zijn nu verleden tijd. ­ Willen die met sporten en lijnen maar niet ­verdwijnen? Artinails & Beauty heeft de oplossing. Cavitatie is dé manier om vet en cellulite veilig, pijnloos en met blijvend resultaat te verwijderen. De methode is bewezen effectief, veilig en geschikt voor zowel vrouwen als mannen. Laagfrequente ultrasone geluidsgolven maken allereerst het overtollige lichaamsvet vrij, en vervolgens wordt het op een geheel natuurlijke manier afgevoerd. De QB LIPO III maakt gebruik van de nieuwste technologie van laagfrequente ultrasone geluidsgolven. Deze technologie is bijzonder geschikt voor de vermindering van oppervlakkig en diep vet, weefsel, ontgifting en herstel van de celvernieuwing. De frequentie van 28-32 KHz heeft een bewezen werking op de vetcellen; het maakt de vetcel leeg en non-actief. Het vet verlaat de vetcellen en blijft in de met lichaamsvocht gevulde ruimte tussen de cellen, waarna het wordt afgevoerd via het lymfesysteem of door ‘normale’ vetverbrandende activiteiten zoals een dieet of sport. Omdat het membraan van de vetcellen geen functie meer heeft en de vetcel geen capaciteit meer heeft om het vet vast te houden, wordt het ingekapseld en uitgescheiden. Het resultaat is definitief: het lichaam maakt geen nieuwe vetcellen aan.

Artinails & Beauty Bredaseweg 94A, 5038 NH Tilburg telefoon 013-5439028 info@artinails-beauty.nl www.artinails-beauty.nl

Uitzonderlijke resultaten Met cavitatie is er direct meetbaar resultaat na slechts één behandeling. Het is een combinatie van de meest ­effectieve technologieën in een goed uitgedacht ontwerp. ­ Kortom: perfect van binnen én buiten. Maak een afspraak voor een gratis intakegesprek!


Feestelijke aanbiedingen rond jubileum

5 jaar Le Visagie By Marion

In mijn studio in Berkel-Enschot geef ik make-up-/ beautyworkshops, inclusief persoonlijk kleuradvies. Het is een leuke en leerzame workshop om samen met vriendinnen, zussen, moeders of collega’s te doen, of voor vrijgezellenfeestjes. Ik maak gebruik van het innovatieve en hippe cosmeticamerk New CID uit Londen en Exclusive Elegant uit Milaan. Ik geef ook workshops voor bedrijven.

Aanbiedingen

Diensten:

Vanwege het 5-jarig bestaan hebben we de volgende feestelijke acties:

- visagie - make-upworkshops - bruidsmake-up - kleuradvies - fotoshoots - promotie - make-overs - nagelstyling - workshops nail art

Bij 5 gellakbehandelingen de ­volgende behandeling GRATIS! - € 5,- korting op make-up-/ beautyworkshop - 5% korting op het bruidsarrangement - Iedere klant krijgt een i - bronze mini van New CID cadeau. Een mooie bronzing powder voor in de handtas!

Voor nagelstyling werk ik onder meer met Gelish. Gelish wordt als een lak aangebracht, maar geeft het ­resultaat van een color gel. Gelish is verkrijgbaar in vele prachtige kleuren en geeft 2 tot 3 weken lang een schitterend resultaat. Op teennagels blijft het zelfs 6 weken mooi! Gelish kan op de natuurlijke nagel worden aangebracht.

Le Visagie By Marion. Make-Up, Nails & workshops Marion van Oers Torenakker 81, 5056 LM Berkel-Enschot telefoon 06-83047429 marion.v.oers@gmail.com www.levisagie-marion.nl

Health ForYou 25


The Magic of Consciousness Cheryl Henriquez Kruidenlaan 228, 5044 CS Tilburg telefoon 06-19326621 www.magicconsciousness.com

Ik help mensen die op zoek zijn naar zingeving en bewustwording en die ooit zijn vastgelopen in hun leven. Dit doe ik door middel van individuele coaching en consulten.

De magie van je

bewustzijn

Zitten in stille aandacht 

Terwijl velen het contact met de christelijke tradities verliezen, blijft de zoektocht naar zingeving en spiritualiteit bestaan. Zen blijkt een eigentijds antwoord te geven op een groeiende behoefte aan stilte en inkeer. De kern van zen is de zittende meditatie, het in stilte geconcentreerd zitten, afgewisseld met loopmeditatie. Vanuit de beweging van yoga naar de verstilling van meditatie. Als tussenfase is er een korte cursus mindfulness.

bron van Zendo ‘De Drie Juwelen’. ­Zenmeditatie is een van oorsprong oosterse weg van verstilling en verdiepte aandacht. Een directe en individuele benadering van de essentie van de menselijke geest. Zen is een universele en praktische methode voor meer inzicht, ontspanning en balans in je leven. Sinds 2007 kun je in deze praktijkruimte aan huis mediteren onder leiding van Zenmeester Jeroen Witkam en zenlerares Mariëtte Paravicini di Capelli.

Bij Zendo ‘De Drie Juwelen’ sta jij als mens ­centraal. In de stilte van de zenmeditatie ontdek je wie je in diepste wezen bent. Voorbij de woorden herontdek je de oorspronkelijke ­helderheid van je mens-zijn. Op authentieke wijze verbind je je opnieuw met de wereld waarin je leeft. De zenfilosofie is de inspiratie-

Ben je geïnteresseerd geraakt? Voor beginners is er regelmatig gelegenheid om kennis te maken en een proefles te volgen voor aanvang van een definitieve deelname. Kijk op de website voor de eerstvolgende proefles.

26 Health ForYou

Ik gebruik onder andere een techniek (the Bars) waarbij energiepunten worden aangeraakt en hiermee blokkades worden opgeheven die je belemmerden om vanuit je zijn keuzes te kunnen maken die goed voor je zijn. The Bars leert je openstaan om te ontvangen. Bewustzijn is de mogelijkheid om aanwezig te zijn in je leven op elk moment, zonder oordeel van jezelf of van iemand anders. Het is de mogelijkheid om alles te ontvangen, niets af te keuren en en het leven dat je wenst te creëren groter dan wat je momenteel hebt, en meer dan wat je zelf kunt voorstellen. Het is de bedoeling om je naar het punt te brengen waar je het bewustzijn van alles en met geen enkel oordeel ontvangt. Als je geen oordeel hebt van iets, kun je kijken naar alles zoals het is. Niet wat je wilt dat het is, niet wat het zou moeten zijn, maar alleen wat het is. En je kunt ook erkennen dat jij de maker bent van je eigen leven, hoe dat er ook uitziet: goed, slecht, mooi en/of lelijk. Alles wat je belemmert, komt door jouw keuze, oordeel en antwoord op wat het in stand houdt. De tijd is aangebroken om te stoppen met leven vanuit beperkingen en te beginnen met leven vanuit de grootheid van jezelf. Wetenschappers hebben bewezen dat onze gedachten invloed hebben op onze moleculen en daardoor ziekte, wanorde en veroudering kunnen veroorzaken. En waar worden al deze gedachten opgeslagen? In ons lichaam. Met the Bars kunnen de energie van overtollige gedachten, overtuigingen, oordelen en standpunten worden opgeruimd.

De zendo staat open voor iedereen die ­individueel of in een groep wil leren medi­ teren en blijven oefenen. Beide leraren hechten aan een goede begeleiding van het individuele proces, en om dit mogelijk te maken, is de ­maximale groepsgrootte 8 deelnemers. Zendo ‘De Drie Juwelen’ biedt ook een a­ lternatieve aanpak voor het reguliere aanbod van geestelijke gezondheidszorg. Zendo ‘De Drie Juwelen’ Hagesteinstraat 10 5045 AM Tilburg telefoon 013-5717114 www.dedriejuwelen.nl


Huilbaby’s kunnen goed behandeld worden

Osteopathie bij kinderen Osteopathie is een zachte geneeswijze die geschikt is voor de behandeling bij kinderen. Door de uiterst zachte wijze van het gebruik van technieken, waaronder mobilisatietechnieken, ervaart het kind deze als aangenaam. Voor een osteopaat is iedere behandeling die wordt gegeven aan een kind een bevestiging voor de osteopathie op zich: de verandering lijkt dan wel op een metamorfose, zoals ouders dit vaak bij mij aangeven. Huilbaby’s Tijdens de geboorte ontstaan er compressieklachten die niet alleen op het hoofdje plaatsvinden, maar op het hele lichaam. Het kind is vaak zelf in staat om de eventuele vervormingen, onder andere aan het hoofdje, zelf te corrigeren, maar soms lukt dit niet en is hulp gewenst. Het huilen is voor de baby een uiting dat hij of zij zich ongemakkelijk voelt. Vaak is er geen aanwijsbare oorzaak te vinden voor het huilen. Het kind is ontroostbaar, is onrustig, en heeft last van winderigheid, een opgezette buik en/of overstrekkingen. De ouders zijn dan radeloos en weten het niet meer. Zij ervaren hun kindje als ongelukkig. Huilbaby’s kunnen daarom goed behandeld worden door een osteopaat. De invloed die de geboorte heeft gehad op het hoofdje, een eventuele voorkeurshouding, het onvolledig op gang komen van het darmsysteem, de wervelkolom en de nek, die na de geboorte zijn blootgesteld aan forse krachten, kunnen ervoor zorgen dat het kind zich niet prettig voelt. Door hier nu op aan te grijpen, zorgt een osteopaat ervoor dat als deze structuren worden genormaliseerd. Het kind wordt rustiger en tevreden.

Over de Armhoefse Praktijk Ben van Esch van de Armhoefse Praktijk was fysio­ therapeut, maar vond het onbevredigend dat hij in die functie weliswaar de symptomen van klachten behandelde, maar de oorzaak ervan niet wegnam. Hij volgde een zevenjarige studie tot osteopaat, waarbij de nadruk ligt op een grondige kennis van de anatomie van het lichaam en het oplossen van dysfuncties in het menselijk lichaam. Ben opende zijn praktijk in 1992, en daarmee was hij een van de eerste osteopaten in Brabant.

Vaak is er geen aanwijsbare oorzaak te vinden

Armhoefse Praktijk Ben van Esch Daendelsstraat 40A 5018 ES Tilburg telefoon 013-5354909 info@armhoefsepraktijk.nl www.armhoefsepraktijk.nl

Health ForYou 27


Stress & vermoeidheid

De ervaring van Kim met het Cambridge Weightplan

‘Man, wat was

het een strijd’ begonnen en man, wat was het een strijd. Ik had gelukkig een paar dagen vrij van mijn werk, maar ik had die ook wel nodig. Ik was beroerd, had hoofdpijn en pijn in mijn maag. Ik heb in die dagen zoveel onder de douche gestaan! Wat een ellende... De eerste drie dagen waren voorbij en ik voelde me goed. Het is supersimpel en je weet wat je mag. Je moet alleen veel discipline hebben. Maar wat vlogen de kilo's er weer af! Ook in mijn hoofd was ik langzaam aan het veranderen.

Kim 92kg Ik was in een maand tijd 10 kilo kwijt, en wat was ik weer trots! Ik merkte ook dat mijn lijf slanker was dan de vorige keer en dat ik dit echt zo wilde volhouden. Toen ik van 92 kilo naar 76 was gegaan, was het voor mij genoeg. In mijn af- en opbouwfase ben ik zelfs nog verder afgevallen, waardoor ik nu dus in totaal 15 kilo ben kwijtgeraakt. Wel moet je met dit dieet ook echt letten op je eetpatroon en dat dus veranderen, en niet weer terugvallen in je patroon van voor de shakes. Maar je krijgt genoeg informatie en tips van Jeanine waar je echt wat aan hebt.

Kim tussenfoto 82kg Ik ben Kim, 28 jaar oud en trotse moeder van een dochter van 2 jaar.

Nu weegt Kim 74kg!

Ik ben zó blij dat ik weer de slanke Kim ben en dat alles wat ik in mijn kast heb liggen mij weer past, en dat zelfs kleren te groot zijn, zodat ik mezelf nu wel drie keer afvraag waarom ik

Kim 92kg

In maart 2014 heb ik mijn eerste poging gedaan met Cambridge. De kilo's vlogen eraf en het ging allemaal heel gemakkelijk, totdat ik helaas zelf de beslissing nam om het nog vóór mijn afbouw zelf te gaan doen. Dit had ik beter niet kunnen doen, want ik had totaal geen overzicht van wat mijn lichaam nodig had. Dus de kilo's die eraf waren, zaten er weer allemaal aan.

het zover heb laten komen... Ik geniet nu nog wel van eten, maar op een andere manier dan voorheen. Ik maak bewustere keuzes en als ik iets pak, geniet ik van iedere hap.

Eind 2014 was ik het zat en dacht ik bij mezelf: 'Nu ga ik het goed doen! Ik ben een jonge moeder die niet thuis hoort in dit lichaam!' Ik heb toen weer contact opgezocht met Jeanine, en gelukkig wilde ze me weer bijstaan in de strijd tegen de kilo's. Ik ben dan ook echt op 1 januari

SaVe Fit In Control Jeanine Safdi-Verderosa Weerselostraat 1, 5036 BE Tilburg telefoon 06-48056190 savefic@live.nl | www.savefic.nl

28 Health ForYou

Ik kan zeker dit dieet aanbevelen, maar ik vertel je er wel bij: zonder wilskracht kom je er niet!


Colofon

afhaalpunten

3e jaargang | nummer 2 - 2015 ForYou Magazine verschijntvier maal per jaar en wordt verspreid in een oplage van minimaal 5.000 exemplaren per regio via alle hiernaast vermelde organisaties, praktijken, zorginstellingen en ondernemers. Kijk ook op www.foryoumagazine.nl voor meer ­informatie of om online een andere editie te bekijken. ForYou Magazine is een uitgave van: ForYou BV Havenstraat 6, 9471 AM Zuidlaren T 050 - 76 00 800 E info@foryoumagazine.nl I www.foryoumagazine.nl Regio-uitgever Sharif Sharafeddine Redactie De in het magazine geplaatste teksten zijn ofwel aangeleverd door de deelnemende organisaties, praktijken, zorginstellingen en ondernemers en bewerkt door de redactie van ForYou BV, of verzorgd door de redactie zelf. Heeft u een tip voor een ­redactionele bijdrage? Neem dan contact op met ons. Eindredactie Roelant van de Riet Art directors Harmen Klaassens Paula Kuiper Bezorgservice Siemen Halbersma Directeur Paul Carabain Commercieel directeur Sharif Sharafeddine Team ForYou Magazine Caspar Heerink Diederik Oosterwijk Femke Woutersen Harmen Klaassens Janna Stavast Mariëlle Bouma Mattias Tepper Paula Kuiper Paul Carabain Raymond Wijnstra Roelant van de Riet Sharif Sharafeddine Siemen Halbersma en alle deelnemende publicisten Druk Ten Brink - Meppel

Disclaimer: ForYou BV stelt zich niet verantwoordelijk voor de inhoud van de ingezonden r­ edactie en ­gedane uitspra­ ken. Op de inhoud van dit ­magazine rust copyright. Niets uit deze uitgave mag op ­enigerlei wijze worden vermenig­ vuldigd zonder schriftelijke toestemming van de uitgever. Aan de inhoud van deze uitgave kunnen geen rechten ­worden ontleend. Foto’s: publicisten en/of Shutterstock.

ForYou Magazine is gratis af te halen op de locaties hieronder. Albert Heijn Drunen Torenstraat 43 5151 JK Drunen telefoon 0416-319395

Albert Heijn Hilvarenbeek

Gelderstraat 52 5081 AC Hilvarenbeek telefoon 013-5051402

Albert Heijn Piusplein Piusplein 34 5038 WN Tilburg telefoon 013-5802873

Albert Heijn Wagnerplein

Wagnerplein 52 5011 LR Tilburg telefoon 013-4552975

Armhoefse Praktijk Daendelsstraat 40A 5018 ES Tilburg telefoon 013-5354909

Artinails & Beauty Bredaseweg 94A 5038 NH Tilburg telefoon 013–5439028

Bruna S chouwburgring

Schouwburgring 135 5038 TW Tilburg telefoon 013-5433947

Bruna Spoorlaan Spoorlaan 37 5038 CB Tilburg telefoon 088-1338083

Bruna Wagnerplein Wagnerplein 51 5011 LR Tilburg telefoon 013-5470623

De Gebitten Centrale Tongerlose Hoefstraat 77-01 5046 NE Tilburg telefoon 013-5449961

De Kok Kapsalons Hilvarenbeekseweg 60 5022 GC Tilburg telefoon 013-5393131

De Kok Kapsalons Doelenstraat 2A 5081 CL Hilvarenbeek telefoon 013-5052689

DIO Drogisterij Drunen

Hugo de Grootstraat 40 5151 EH Drunen telefoon 0416-531893

Douglas

Heuvelstraat 23 5038 AA Tilburg telefoon 013-5420347

Eekelaar Eye Fashion Heuvelstraat 59 5038 AB Tilburg telefoon 013-5800741

Etos Heuvelstraat Heuvelstraat 47 5038 AB Tilburg telefoon 013-5421314

Etos Wagnerplein Wagnerplein 56-58 5011 LR Tilburg telefoon 013-4565494

Excento

Schouwburgring 6 5038 TL Tilburg telefoon 013-5431395

Kids Love Sneakers Heuvelstraat 130 5038 AD Tilburg telefoon 013-5448954

Kim Administratieve Thuishulp Denekampstraat 21 5043 JT Tilburg telefoon 06-16012578

La Ligna

Juliana van Solbergstraat 15 5038 AM Tilburg telefoon 013-5447201

Le Visagie By Marion Make-Up, Nails & workshops Torenakker 81 5066 LM Berkel-Enschot telefoon 06-83047429

Solidare Natuurvoeding

Molenbochtstraat 66 5014 ER Tilburg telefoon 013-5432910

Sportschool Ooms Heereveldendreef 8-10 5043 EX Tilburg telefoon 013-5702427

Tandartspraktijk Koningsschild Koningsschild 15-16 5051 TT Goirle telefoon 013-5906265

The Magic of Consciousness

Kruidenlaan 228 5044 CS Tilburg telefoon 06-19326621

Micky Jooren haar- en make-upcursussen

Tiara Mode Accessoires

Gimbrere Mode

Piercing & Tattoo Belle Nouvelle

Ulla Popken

Hardy’s

Plus Ijsselstein

Zendo ‘De Drie Juwelen’

ICI Paris XL

Porto, koffie en ijs

10 for Nails!

Enschotsestraat 242-01 5014 DL Tilburg telefoon 013-5455290 Heuvelstraat 41 5038 AB Tilburg telefoon 013-5435250 Havendijk 28 5017 AM Tilburg telefoon 013-5365200 Heuvelstraat 22 5038 AE Tilburg telefoon 013-5356937

Instituut Verbeeten Brugstraat 10 5042 SB Tilburg telefoon 013-5947777

Jin’s Fashion

Stadhuisplein 267 5038 TG Tilburg telefoon 013-5821134

Jumbo Hilvarenbeek Hilverstraat 99 5081 AV Hilvarenbeek telefoon 013-5794160

Kade Living

Havendijk 71 5017 AL Tilburg telefoon 013-8220694

Kantoorboekhandel Verrijt Eikenbosch 41 5056 GB Berkel-Enschot telefoon 013-5331487

Oude Langstraat 63A 5041 CD Tilburg telefoon 013 5802223

Kruisstraat 113 5612 CE Eindhoven telefoon 06-54730458 Besterding 110 5151 GT Tilburg telefoon 013-5427485 Havendijk 65 5017 AL Tilburg telefoon 013-8893335

Tilburgseweg 59 5051 AB Goirle telefoon 013-5300859 Juliana van Stolbergstraat 16 5038 AM Tilburg telefoon 013-5445474

Hagesteinstraat 10 5045 AM Tilburg telefoon 013-5717114

Friends ForYou

Postelmans Bloemisten

Lovense Kanaaldijk 45-2 5013 BJ Tilburg telefoon 013-5800258

Postkantoor the Readshop Korvelseweg 174 5025 JM Tilburg telefoon 013-5457534

Rob van Trier

De Kraan 94 5056 PA Berkel-Enschot telefoon 06-13428750

DA Drogist

Besterdplein 10 5014 HN Tilburg telefoon 013-5425886

DA Ingrid Dongen Looiersplein 27-28 5104 GP Dongen telefoon 0162-314240

SaVe Fit In Control Weerselostraat 1 5036 BE Tilburg telefoon 06-48056190

Lobby 20

Havendijk 59 5017 AL Tilburg telefoon 013-8225988

Wilt u ook ForYou Magazine gratis ­aanbieden aan uw klanten?

gratis magazine Neem dan contact op met ForYou BV via info@foryoumagazine.nl of op telefoonnummer 050-7600800.


Piercing & Tattoo

Kruisstraat 113 5612 CE Eindhoven telefoon 040-2372183 / 06-54730458 maandag 13.00-18.00 uur dinsdag t/m vrijdag 11.00-18.00 uur zaterdag 10.00-17.00 uur

www.bellenouvelle.nl


WELKOM! KADE living is een modern winkelconcept gericht op woon- en lifestyle accessoires, textiel, verlichting en meubels. KADE living is dĂŠ winkel voor Scandinavisch en Nederlands design! KADE living heeft een aanbod neergezet dat de klant prikkelt en enthousiasmeert, maar dat bovenal onszelf zou moeten grijpen! In KADE living hebben wij uiteindelijk een aanbod samengesteld voor jong en oud, om cadeau te geven, maar ook lekker voor jezelf, of heel gewoon en praktisch; voor in huis. Tot ziens bij KADE living! Ellen Beukers en Sofieke van den Hout

scandinavisch en nederlands design

Havendijk 71 (Piushaven) 5017 AL Tilburg

T. 013 822 06 94 info@kadeliving.nl

www.kadeliving.nl


ForYou Magazine Tilburg  

ForYou Magazine Tilburg