Page 1

Y

Gr

HOOGEVEEN

FOR

B E AU T Y, H E A L T H & L I F E S T Y L E !

at is!

e n i z a g a M

Alles over Beauty

Health en Lifestyle in jouw buurt!

mooie beelden van het kindje in je buik Doe mee met de Lezersactie &

Er is meer mogelijk met

huidtherapie dan je denkt

WIN een fotoshoot!

Jouw lijf Jouw leven

F O RYO U M AG A Z I N E . N L

FOTO: SHUTTERSTOCK.COM

Pretecho:


Hallo lezer!

2

In dit nummer o.a. 8 5

Leuk dat je dit blad leest. ForYou Magazine is een lokaal magazine dat vol staat met alles wat te maken heeft met ‘Beauty’, ‘Health’ en ‘Lifestyle’. Wat vind je in dit magazine? Veel informatie over organisaties, winkels, salons en praktijken en studio’s die bij jou in de buurt zitten. De eigenaren vertellen zelf wat ze doen en waarvoor je bij hen terecht kunt. En dat is soms meer dan je denkt! Sommigen geven handige adviezen, tips en weetjes waar je wat aan hebt. Ook de nieuwste trends komen aan bod. Weet je niet wat je kunt verwachten over een bepaalde behandeling of aanpak? Bij een aantal salons en praktijken vertellen klanten zelf hoe ze hun behandeling ervaren hebben.

6

11

7 4

12

Alle ondernemers in dit blad zitten bij jou in de buurt. Je hoeft dus niet kilometers te reizen om te kunnen profiteren van het aanbod. Lees dit magazine daarom voordat je gaat winkelen!

6

En dat is nog niet alles: in het magazine staan ook nog eens aanbiedingen die speciaal bedacht zijn voor lezers van dit blad. Voor jou dus! Gooi dit magazine dus niet weg als je het uit hebt; je kunt het later misschien nog goed gebruiken‌ Geef ook een exemplaar van dit magazine aan je moeder, zus of vriendin! Achterin dit magazine vind je de adressen waar je ForYou Magazine in jouw buurt GRATIS kunt meenemen. Veel leesplezier!

Team ForYou Magazine PS Wil je iedere werkdag een nieuwe inspirerende wijsheid ontvangen? Ga dan naar onze Facebookpagina en like ons! Je kunt ons ook op Twitter volgen: @ForYouMagazine_

Colofon 1e jaargang | nummer 1 - 2013 ForYou Magazine verschijnt driemaal per jaar en wordt verspreid in een oplage van minimaal 5.000 exemplaren per regio via alle achterin het magazine vermelde organisaties, praktijken, zorginstellingen en ondernemers.

Commercieel manager: Sharif Sharafeddine

Kijk ook op onze website www.foryoumagazine.nl voor meer informatie of om online een andere regio te bekijken.

Plaatsingen & media-advies: Mattias Tepper

ForYou Magazine is een uitgave van: ForYou BV Havenstraat 6, 9471 AM Zuidlaren T 050 - 76 00 800 E info@foryoumagazine.nl I www.foryoumagazine.nl Redactie: De in het magazine geplaatste teksten zijn ofwel aangeleverd door de deelnemende organisaties, praktijken, zorginstellingen en ondernemers en bewerkt door de redactie van ForYou BV, of verzorgd door de redactie zelf.

www.shutterstock.com

Directeur: Paul Carabain Eindredactie: Roelant van de Riet

www.fmagaze.

Vormgeving: Slimm Media BV Peter Tiel & Paula Kuiper

Team ForYou Magazine Carola Sloots Caspar Heerink Janna Stavast Mattias Tepper Raymond Wijnstra Sharif Sharafeddine Druk: Ten Brink - Meppel

Disclaimer: ForYou BV stelt zich niet verantwoordelijk voor de inhoud van de ingezonden redactie en gedane uitspraken. Op de inhoud van dit magazine rust copyright. Niets uit deze uitgave mag op enigerlei wijze worden vermenigvuldigd zonder schriftelijke toestemming van de uitgever. Aan de inhoud van deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend.


Henny Bos, echtscheidingsbemiddelaar

Scheiden is afscheid nemen Als scheidingsbemiddelaar begeleid ik stellen in het proces van hun echtscheiding. In dit proces breng ik mijn vakinhoudelijke kennis in om beiden te kunnen informeren en adviseren over alle zaken die komen kijken bij een scheiding, zoals kinderen, woning, pensioen en fiscale zaken. Scheiden is een lastig proces, en daarom is het prettiger om alle zaken met één persoon te regelen. Cliënten kiezen voor mij als scheidingsbemiddelaar, onder andere vanwege mijn kennis op het gebied van kinderen en scheiden. Ik verstrek tijdens het proces informatie over wat er omgaat in een kind van de leeftijd van jullie kind(eren). Zo weten jullie op welke signalen jullie kunnen letten bij de kinderen tijdens en na de scheiding. Goed scheiden kan echt wanneer jullie je bewust zijn van de impact van jullie doen en laten op de kinderen. Omdat je tijdens het scheidingsproces (logischerwijs) bezig bent met je eigen verdriet, sta je vaak niet stil bij wat jullie gedrag doet met kinderen. Ik denk mee en vertaal dit naar wat het voor jullie kinderen kan betekenen. En soms is er een eenvoudige oplossing te

2Divorce telefoon 06-51792900 e-mail bos@2divorce.nl www.2divorce.nl

bedenken. Mijn toegevoegde waarde zit in kleine nuances die jullie helpen om je bewust te maken van je eigen gedrag en uitspraken en de impact op jullie kinderen. Dus aan het eind van dit proces ligt er niet alleen een convenant, maar ook een ouderschapsplan dat past bij jullie kijk op de zorgverdeling. Beide documenten zijn gericht op de toekomst. Wist u dat - de eerste scheiding in Nederland plaatsvond in 1796? Nu eindigt maar liefst 36,5% van alle huwelijken in een scheiding, na een gemiddelde duur van 14,5 jaar. Dat zijn maar liefst 87 scheidingen per dag! - in 6 op de 10 gevallen ook kinderen bij een scheiding betrokken zijn? Dat zijn er in totaal 70.000 per jaar, waarvan 15% een jaar later geen contact meer heeft met één van de ouders! - in de periode tussen kerst en oud & nieuw en in de zomervakantie de meeste relaties worden verbroken? En dat de herfst het minst populaire seizoen is om uit elkaar te gaan?

Enkele tips Tip 1: Neem de tijd om goed te blijven luisteren. Reageer niet meteen met oplossingen. Probeer het verhaal van je kind zo min mogelijk te onderbreken. Op deze manier zal hij/zij zich gehoord voelen. Geef je kind de tijd en de ruimte om te wennen aan de nieuwe situatie. Tip 2: Benadruk dat de scheiding een keus is geweest tussen jou en je partner en dat je kind hier geen invloed op heeft gehad. Veel kinderen hebben namelijk het gevoel dat zij de scheiding veroorzaakt hebben. Tip 3: Geef duidelijk en helder antwoord op vragen. Door eerlijk antwoord te geven, geef je precies de informatie die je kind nodig heeft om de scheiding (langzaam) te gaan snappen. Probeer niet ongevraagd uit te wijden over het hoe en waarom van de scheiding. Voor je het weet ben je een ‘veroorzaker’ aan het aanwijzen, en dat werkt alleen maar verwarrend. Tip 4: Je kind zal hopen dat jullie weer bij elkaar zullen komen. Geef geen valse hoop. Wees duidelijk dat jullie niet meer samen zullen komen. Tip 5: Blijf goed voor jezelf zorgen. Een scheiding heeft een grote impact op alle fronten van je leven. Om het goed vol te blijven houden, is het van belang dat je tijd voor jezelf neemt om weer op te laden. Je kinderen moeten op jou kunnen terugvallen, en dat kan alleen als je goed voor jezelf blijft zorgen. Tip 6: Belemmer je kind niet om van beide ouders te houden. Laat je niet negatief uit over de andere ouder. Je kind moet zich vrij voelen om positieve verhalen te vertellen over de andere ouder. Wanneer dit niet mogelijk is, loop je een groot risico dat je kind vroeg of laat gedragsproblemen krijgt.

3


4

Help! De dokter is helderziend... 25 jaar geleden aanvaardde ik het ambt. Oftewel: toen nam ik hier in de regio de praktijk over van dokter Polderman. Aanvankelijk de homeopathie, later aangevuld met acupunctuur, onlangs gecomplementeerd met de natuurgeneeskunde. Gedurende de laatste jaren is er in Hoogeveen een groepspraktijk ontstaan met collega-arts F. Poort voor de acupunctuur en mevrouw J. de Boer voor ­orthomoleculaire geneeskunde. Zelf houd ik ook praktijk aan huis in Meppel. Gezondheid interesseert me inmiddels heel veel meer dan ziekte. Veel klachten en ziektes ontstaan door energieproblemen: te weinig energie of een verkeerde verdeling ervan. Ik ben overtuigd van de waarde van energie-geneeskunde: samen met de ander kijken hoe je die energiebanen en -verbanden kunt begrijpen en, zo nodig, ondersteunen of bijsturen. Toon Kortooms schreef in 1968 de streekroman 'Help! De dokter verzuipt...'. Ik zou zelf nog eens een boek kunnen schrijven met als titel 'Help! De dokter is helderziend...'.

Want het dient gezegd: ik heb een intuïtie mogen ontwikkelen die aan helderziendheid, of liever gezegd: 'heldervoelendheid' grenst. De N.E.I.-technieken van arts Roy Martina hebben daaraan bijgedragen. Via eenvoudige handreflexmethodieken ontwikkel je, ook als patiënt, inzichten in gezondheid. We hebben ons bewustzijn, maar vergeten dat we ook een hoger bewustzijn bij ons hebben, en ook een 'innerlijke arts' die zich bij ieder van ons persoonlijk graag weer kenbaar maakt! Verfijningsgeneeskunde werkt voor alwie ervoor open staat. In deze op de materie gerichte tijd beperken we ons veelal tot in hoge mate symptoomgericht medisch handelen. Ook dat mag een keuze zijn. Zelf kies ik meer voor het oorspronkelijke, natuurlijke handelen.

Henk Snijders, arts | Lindenlaan 35, 7907 AT Hoogeveen | telefoon 0528-232491 Blankensteinweg 38, 7943 KP Meppel | telefoon 06-12904044 e-mail snijdersarts@hotmail.com | www.snijdersarts.nl

Methode geschikt bij acute en chronische klachten

Acupunctuur:op veel punten inzetbaar Mijn naam is Fjodor Poort, en ik ben arts en acupuncturist. Sinds 13 jaar, de laatste 5 full-time, ben ik werkzaam als acupuncturist. Acupunctuur is een mooi vak waar ik met verwondering naar kijk, en ik voel dankbaarheid dat ik het werk mag doen. Ik heb al een goedlopende praktijk en wil graag meer bekendheid geven aan acupunctuur, want ik gun meer mensen een betere gezondheid.

Acupunctuur is zeker meer dan 5000 jaar oud en heeft zijn oorsprong in China. Vele wetenschappelijke onderzoeken zijn er gedaan, waaruit blijkt dat acupunctuur werkt. De methode is erkend door de WHO (zie website iocob: www.iocob.nl/acupunctuur/2.html).

Het mooie van acupunctuur is dat het helpt zonder onderdrukkende medicijnen. Het onderdrukt de ziekte niet, maar pakt die bij de basis aan. De belangrijkste toepassingsvormen zijn lichaams- en ooracupunctuur. Hierbij gebruik ik kleine naalden, die zorgen voor een vrijwel pijnloze behandeling. Lichaamsacupunctuur werkt bijzonder goed bij migraine, tenniselleboog, hooikoorts, spastische dikke darm en diverse klachten waarvoor de reguliere medische wetenschap geen verklaring heeft. Daarnaast kan die ingezet worden ter ondersteuning van bijna alle bestaande lichamelijke aandoeningen, zoals hartkwalen, diabetes, darmziekten en kanker (vooral ter ondersteuning van

Actie

Het eerste consult voor € 25,-, en op het vijfde consult € 20,- korting! Deze aanbieding is geldig tot 1 maart 2014. ­ hemotherapie). Ooracupunctuur werkt c vooral goed bij diverse pijnklachten en (nicotine)verslaving. Daarnaast kan acupunctuur 'therapieresistentie', ofwel het niet goed reageren op reguliere of alternatieve behandelingen, aanpakken. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de persoon en de klacht. Mijn ervaring is dat 80 % van de cliënten goed reageert en vaak 6 tot 10 behandelingen nodig heeft. Fjodor Poort telefoon 0528-262254 / 06-16594272 e-mail info@fjodorpoort.nl www.fjodorpoort.nl


5

Jiska Boer Huidtherapie Emmen en Hoogeveen

Er is meer mogelijk met huidtherapie dan u denkt! ‘Huidtherapie’ is een bij veel mensen nog een onbekend beroep. Dat is jammer, want huidtherapie biedt veel mogelijkheden voor zowel mannen als vrouwen, van jong tot oud. Huidtherapie Emmen en Hoogeveen biedt een volledig pakket aan behandelingen voor alle facetten van de huid, van de medische aanpak van een probleemhuid tot aan cosmetische behandelingen en anti-agingbehandelingen. Praktijkhouder Jiska Boer en haar vier medewerkers zijn van vele markten thuis. Aan welke huidaandoeningen moet u denken, waarbij de huidtherapeut u van dienst kan zijn? Enkele voorbeelden zijn lymfoedeem, lipoedeem en wonden, maar ook acne, overbeharing, rosacea, couperose, littekens en pigmentafwijkingen. Hieronder worden enkele voorbeelden kort uitgelegd.

Lymfoedeem ontstaat na een beschadiging van het lymfvatenstelsel. Die kan bijvoorbeeld ontstaan na een chirurgische ingreep bij borstkanker. Lymfoedeem komt het meest voor aan benen en armen. Oedeemtherapie kan dan uitkomst bieden. Die bestaat uit manuele lymfdrainage, zwachtelen en het aanmeten van steunkousen. Acne kan ontstaan bij de jeugd, maar ook bij volwassenen. Door het grote aanbod van peelingen kan Huidtherapie Emmen en Hoogeveen elke vorm van acne op de beste manier aanpakken, met als einddoel een rustiger en egalere huid.

Overbeharing is bij vrouwen soms een groot probleem. Bij Huidtherapie Emmen en Hoogeveen bent u op het juiste adres om dit aan te laten pakken door middel van de Lightsheer diodelaser en/of elektrische epilatie. Camouflagetherapie kan een uitkomst bieden om littekens, wijnvlekken of pigmentproblemen te camoufleren, waardoor u weer zekerder bent over uw lichaam. Huidtherapie Emmen en Hoogeveen is verder gecertificeerd om beschadigde huid als gevolg van brandwonden te behandelen. De praktijk heeft een samenwerkingsverband met een dermatoloog van het Scheper Ziekenhuis, die de praktijk waar nodig ondersteunt. Dermapen Vanaf september 2013 werkt Huidtherapie Emmen en Hoogeveen ook met de Dermapen. Door middel van kleine vibrerende naaldjes die kleine kanaaltjes in de huid maken, wordt er collageen aangemaakt en gaat de huid zich onmiddellijk op een natuurlijke manier herstellen. De Dermapen wordt ingezet bij verslapte, verouderde huid, fijne lijntjes en rimpels, vergrote poriën, striae en littekens. Met deze ideale combinatietherapie behoudt u uw natuurlijke uitstraling: uw huid heeft een mooie glans, is gladder, voller, veerkrachtiger en significant verjongd.

In de webshop zijn producten te bestellen die in de praktijk gebruikt worden ter ondersteuning van de behandelingen. De meeste van deze producten zijn van het merk Louis Widmer. Ze bieden prima resultaten en hebben ook nog eens een prima prijs-/ kwaliteitverhouding. Er bestaat de mogelijkheid om de behandelingen vergoed te krijgen. Kijk voor de voorwaarden in uw polis. Huidtherapie Emmen en Hoogeveen kan bezocht worden zonder verwijzing van een arts; het eerste gesprek is informatief van aard en is altijd vrijblijvend. Afhankelijk van de aard van de aandoening of wens van de klant zijn meerdere behandelingen noodzakelijk. Nieuwsgierig geworden of Huidtherapie Emmen en Hoogeveen iets voor u kan betekenen? De praktijk gaat graag samen met u stap voor stap naar een betere huid! Huidtherapie Emmen Vanaf 2 januari 2014: Boermarkeweg 50-G, 7824 AA Emmen Telefoon 0591-708001 info@huidtherapieemmen.nl www.huidtherapieemmen.nl


6

Gezond lichaam - gezonde geest - gezond gebit

Iedereen naar de mondhygiënist! Een gezond gebit is belangrijk om te eten en te praten. Ook heeft het g ­ ebit een esthetische waarde. Een stralend fris gebit voor een zelfverzekerde ­persoonlijkheid! Ook bij het gebruik van bepaalde medicijnen kunnen klachten optreden in het gebit. Sommige medicijnen veroorzaken een droge mond en/of geven verkleuring. Het regelmatig laten reinigen van het gebit door de mondhygiënist is dan aan te raden. Kinderen die een beugel dragen, ondervinden dat het schoonmaken van het gebit een hele klus is. De mondhygiënist kan tips geven en het gebit schoon maken. Wanneer is een bezoek aan de ­ mond­hygiënist zéker nodig? - Bij pijnlijk en/of bloedend tandvlees - Bij een slechte adem en/of droge mond - Bij losstaande tanden of kiezen - Bij rood, gezwollen tandvlees - Bij een vieze smaak in de mond

Iedereen die belang hecht aan een goed verzorgd gebit, kan in de Mondhygiënepraktijk terecht voor onder

andere gebitsreiniging. Een verwijskaart is niet nodig. Vergoeding vindt plaats vanuit het aanvullende ­zorgpakket (conform de polisvoorwaarden).

Mondhygiënepraktijk Elbe | Mondhygiëniste A. van Vloten | Elbe 3, 7908 HB Hoogeveen telefoon 0528-225574 | e-mail mondhygienepraktijk@elbe-hoogeveen.nl www.mondhygienepraktijkelbe.nl

Pure ontspanning voor jou en je baby!

Cursussen babymassage in Hoogeveen In het centrum van Hoogeveen is sinds kort de sfeervolle praktijk PURE ­gevestigd, waar je een cursus babymassage kunt volgen. Onder ­begeleiding van de gediplomeerde cursusleidster Juliëtte Scheper-Gort leer je ­babymassagetechnieken. Naast het aanleren van de ­massagetechnieken worden verschillende thema’s besproken, zoals de ontwikkeling van de baby, huilen en lichaamstaal. Ook is er ruimte om over je zwangerschap, bevalling en andere onderwerpen te praten. Iedereen heeft een eigen verhaal, en voor moeders is het fijn om onderling ervaringen te delen.

Hoewel babymassage vooral een mooi ouder-kindmoment is, kan het op andere vlakken ook een positieve uitwerking hebben. De strelingen van babymassage geven het kind basisveiligheid en vertrouwen. Vaak slaapt je kleintje beter of heeft de massage een positieve werking op de spijsvertering, wat vervolgens buikkrampjes weer verzacht. Je kunt de cursus individueel of in groepsverband volgen. Op de website vind je informatie over de verschillende data. Kom ook deze leuke cursus met je kleintje volgen en ervaar de pure ontspanning van babymassage voor jou en je baby! Naast cursussen kun je in de praktijk ook terecht voor een gezichtsbehandeling en

massage, waarnaast specifiek ook zwangerschapsmassage. Tevens wordt er de cursus Samen Bevallen gegeven; de zwangerschapscursus die je samen met je partner volgt ter voorbereiding op de komst van jullie baby. PURE Beauty - Body - Baby Brinkstraat 27, 7902 AC Hoogeveen telefoon 06-25341867 e-mail info@babymassagehoogeveen.nl www.purehoogeveen.nl


Allerlei behandelingen voor een mooie huid

7

Even tijd voor uzelf Xance bodycare in Enschede bestaat drie jaar en biedt allerlei behandelingen waar u blijvend van opknapt! De salon werkt met de modernste apparatuur, en hanteert een prima prijs/ kwaliteitverhouding.

A�bied�g IPL

Nu 4 IPL-behandelingen van € 200 voor € 79,-! Deze aanbieding geldt voor bikinilijn of oksels.

Wilt u komende zomer gladde benen? Dan is het nú de tijd om bij Xance bodycare langs te gaan voor definitief ontharen met behulp van IPL. Stelt u zich eens voor: nooit meer hoeven scheren, harsen of epileren! 'IPL' staat voor ‘Intense Pulsed Light’ en staat voor hoogenergetisch gepulseerd licht dat op de huid wordt gericht. Zo wordt er met de IPL een lichtflits op de huid afgegeven, waarna dit licht door het in de haar aanwezige pigment wordt omgezet in warmte en daardoor het haarzakje wordt vernietigd. Simpel gezegd wordt de haarwortel door de lichtflits vernietigd, waarna er geen haar meer uit kan groeien. Alle plaatsen waar overbeharing optreedt zijn te behandelen, bijvoorbeeld oksels, bikinilijn en benen, en voor de mannen de rug en de nek. Eén cryolipolysebehandeling staat gelijk aan een vetreductie van 15 tot 23% (dit zijn cijfers uit de praktijk) per zone. Een behandeling met cryolipolyse duurt een uur. Een kuur bestaat uit drie behandelingen, met steeds 4 weken tussenruimte, zodat het lichaam de gelegenheid krijgt om de vetcellen af te voeren. Wilt u weten hoeveel behandelingen u nodig heeft? Maak dan een afspraak en kom langs voor een gratis intakegesprek! De hoofdvestiging van Xance is in Meppel. In Enschede is een nevenvestiging die op zaterdagen geopend is vanaf 10.00 uur. Xance werkt alleen op afspraak. Figuurcorrectie met cryolipolyse Xance biedt ook cryolipolyse aan voor figuurcorrectie. Bij cryolipolyse wordt de behandelkop op het te behandelen lichaamsdeel geplaatst. Deze behandelkop zuigt eerst met vacuüm zoveel mogelijk vet naar binnen en dan begint deze met het koelen van de onderhuidse vetcellen, waardoor deze afsterven of loslaten van de huidwand. Vervolgens pikt het lichaam deze afgestorven vetcellen op als afvalstoffen. Hierdoor worden de vetcellen op natuurlijke wijze afgevoerd door het lichaam. Een behandeling werkt door tot over een periode van 3 maanden lang.

A�bied�g ��ip�yse

Op vertoon van dit magazine krijgt u een behandeling met cryolipolyse van € 225,- voor € 175,-!

Behandelingen bij Xance: - cavitatie - lichaamspakking - IPL - wimperextensions - mesotherapie - lichaamsmassage - acnebehandeling - antirimpelbehandeling - huidverjonging - anti-striaebehandeling - hotstonemassage - cryolipolyse - borstversteviging/ -vergroting - radiofrequentie - tandkristal

De salon werkt met de modernste apparatuur

Xance bodycare Zuideinde 5 7941 GA Meppel telefoon 06-84700393 e-mail info@xance.nl www.xance.nl


8

F�Y� �z�actie Wil jij je ook een fotomodel voor een dag voelen? Wil jij een professionele fotoshoot winnen en op de cover komen te staan van dit magazine? Doe dan mee aan deze unieke lezersactie! De actie ForYou Magazine en Tineke van Daatselaar van Fotoshoot 4 You hebben de handen ineengeslagen om jou een lokale bekendheid te laten worden. Door het inzenden van je beste of leukste foto maak je kans op een professionele shoot in de fotostudio van Fotoshoot 4 You. Helemaal GRATIS! De beste foto uit je fotoshoot wordt ook nog eens gepubliceerd op de cover van de volgende editie Hoogeveen van ForYou Magazine. Deelnemen Meedoen is heel simpel. Je stuurt ons je beste of leukste foto, waarvan jij vindt dat deze goed zou passen in de uitstraling van ForYou Magazine. Je hoeft niet aan te geven waarom je dit vindt; de foto moet voor zich spreken. Let op! Als je je foto inzendt, vermeld dan duidelijk je naam, adres, leeftijd, e-mailadres en telefoonnummer. Je hebt tot 28 februari 2014 de tijd om je foto in te zenden. Hierna worden de inzendingen niet meer meegenomen. Je kunt je foto sturen naar een van de onderstaande adressen. Per e-mail: fotoshoot@foryoumagazine.nl, o.v.v. 'Lezersactie Fotoshoot 4 You' Per post: ForYou BV | o.v.v. 'Lezersactie Fotoshoot 4 You' Havenstraat 6, 9471 AM Zuidlaren De winnaar Na 28 februari zal een professionele jury van ForYou Magazine in samenspraak met Tineke de inzendingen beoordelingen. De winnaar krijgt persoonlijk bericht. Vervolgens wordt er een afspraak gemaakt voor de fotoshoot. Na de fotoshoot wordt de beste foto geselecteerd en gebruikt op de voorpagina van het volgende ForYou Magazine editie Hoogeveen! Deze uitgave verschijnt in april 2014. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.


Bolle buiken, newborns, families, feestjes en meer

9

Fotoshoot 4You voor een

originele fotoshoot Mijn naam is Tineke van Daatselaar en ik ben fulltime fotograaf. Fotograferen is voor mij een echte passie waarin ik al mijn liefde en creativiteit kwijt kan. Iedere shoot is uniek: tedere pasgeboren baby's, energieke kids of een stoere puber, een zwangere die de buik wil laten vereeuwigen, een dolle boel met een familie of iemand op zijn mooist op de foto zetten bij een glamourshoot, een paar hondenogen waar je van smelt of een gezellig feestje... Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden en verschillende mensen die het werk zo leuk maken. Het is voor mij erg belangrijk dat iedereen zich prettig voelt bij een reportage in een ontspannen sfeer.

genieten van deze speciale momenten. Ik maak graag foto's van deze waardevolle momenten in mijn professionele fotostudio. Tussen de 5e en 15e dag na de geboorte is het mooiste moment om deze foto's te maken. Een pasgeboren kindje laat zich in de eerste twee weken nog slapend in de voor een baby zo kenmerkende houdingen leggen. De kleintjes worden namelijk slapend gefotografeerd omdat ze dan gemakkelijk neergelegd kunnen worden in houdingen die voor de baby'tjes comfortabel zijn.

NewbornfotograďŹ e EĂŠn van mijn grote passies is newbornfotografie. Hoe speciaal is de eerste tijd na de geboorte van jullie kindje! Al die bijzondere momenten wil je voor altijd vasthouden. Het pure, onschuldige, die schattige teentjes, het lieve gekrulde balletje zoals je kindje in je buik zat. Herinneringen van jullie prachtige kindje, zo bijzonder en zo waardevol! Door middel van een newbornshoot kun je altijd blijven

Al die bijzondere momenten wil je voor altijd vasthouden

Fotoshoot 4 You Tineke van Daatselaar telefoon 06-28106840 tineke@fotoshoot4you.nl www.fotoshoot4you.nl www.newbornfotoshoot.nl


10

Gezichts-, lichaams- en therapeutische behandelingen

Een heerlijk wellnessmoment voor uzelf In Hoogeveen vindt u schoonheidssalon L'Expérience. In deze salon werk ik, Lisette Lunenborg, al meerdere jaren met de producten van Cenzaa. Een lijn die huidverbetering en wellness combineert. De oliën hebben een heilzame werking en hebben een zichtbaar effect op uw huid. Cenzaa maakt gebruik van prachtige behandelconcepten en hoogwaardige producten. Deze winter kan ik u een nieuwe bijzondere en heerlijke Grand Allurebehandeling aanbieden. Deze behandeling bestaat uit een luxe, intensieve gezichtsbehandeling en heerlijke massages met onder andere warme oliën en hotstones.

Aanbieding

Op vertoon van dit magazine ontvangt u maar liefst

15% korting

op de Grand Allure-behandeling! Natuurlijk bent u ook welkom om te genieten van andere gezichts-, lichaams- en therapeutische behandelingen. Welke behandeling u ook kiest, bij schoonheidssalon L'Expérience wordt u ontvangen in een oase van rust, geniet u van een heerlijke professionele behandeling en vertrekt u vol positieve energie. Voor aanvullende informatie en huidige aanbiedingen kunt u terecht op mijn website. L’Expérience De Boeg 30, 7908 KH Hoogeveen telefoon 06-16140892 e-mail lisette-vdberg@hotmail.com www.l-experience.nl

Slimme TIPS Tip 1

Heb je last van hangende ogen of zwellingen? Een ijsmasker doet (tijdelijk) wonderen.

Tip 4

Maak 's ochtends en 's avonds de huid goed schoon. Gebruik ook een aparte oog-make-upremover. Bedenk dat de huid rond de ogen heel dun, kwetsbaar en gevoelig is. Hard wrijven is af te raden.

Tip 5

Ouder worden geeft vaak pigmentvlekjes. Blijf uit de zon of gebruik steevast een zonnecrème met een hoge zonnefactor.

Tip 2

Gebruik de juiste producten die bij je huidtype passen. Blijf niet jarenlang hetzelfde gebruiken. In de loop van de jaren verandert de huidconditie en daarmee de specifieke behoefte.

Tip 3

Breng elke avond voor het slapen een voedende nachtcrème aan. De huid werkt hard tijdens de slaap en de crème herstelt de opgedane schade van overdag.

Tip 6

Probeer eens een frisse, sterke kleur oogschaduw, zoals paars of blauw. Daarmee oog je jonger. Ga niet ‘over the top’ met foundation en/of rouge. ‘Less is more’!

Tip 7

Een goede nachtrust doet echt wonderen voor je huid.


Mooie beelden van het kindje in je buik

Pretecho’s in Emmen

!Grat� ��� foto!

Bij IN visio n krijgen z wangeren pakketten bij een va voor prete n de cho’s, op dit magaz vertoon va ine, een G n RATIS kle urenfoto! Deze aan bieding is geldig tot en met 31 m aart 2014 .

Bij echopraktijk IN vision van Angelique Kartner kunnen zwangeren terecht die op zoek zijn naar de mooiste beelden van hun ongeboren kindje! Naast de bekende medische echo's is het ook mogelijk om een zogeheten 'pretecho' te laten maken. IN vision biedt die aan, zodat de zwangere en haar partner meer te weten te komen over het kindje in de buik.

Gсlachʦbepa�de echo

Aanstaande moeders kunnen ook langsgaan bij IN vision voor een geslachtsbepalende echo. Bij IN vision kun je al vanaf 16+3 weken te weten komen of je een jongetje of een meisje krijgt. Deze echo kost € 40,-, en daarvoor krijg je een 2D-echo van 15 minuten en enkele foto’s.

En met een beetje geluk zien we zelfs een lieve glimlach! Iedereen krijgt, behalve foto's, ook een dvd mee, zodat de aanstaande ouders nog lang kunnen nagenieten. Kijken naar het kindje Angelique is al jaren werkzaam als echoscopist, dus zwangere vrouwen kunnen bij haar rekenen op betrouwbare kennis en de beste apparatuur. Bij een pretecho kun je uitgebreid kijken naar het kindje in je buik: het hoofdje, de handjes en de voetjes, maar Angelique kijkt ook naar de groei, en natuurlijk luisteren we ook naar het hartje. Niet alleen 2D en 3D-echo's zijn mogelijk, maar ook 4D-echo's. Met de 4D-techniek kun je live meekijken naar de bewegingen die het kindje in je buik maakt.

Mogelijkheden Bij IN vision is er keuze uit drie pakketten: - Kort maar Krachtig. Dit pakket bestaat uit een korte kennismaking en een 2D-/3D- en 4D-echo. Na afloop krijgt de zwangere een dvd mee en enkele zwart-witfoto’s. - Uitgebreide Echo. Deze duurt 20 minuten en je krijgt 5 zwart-witfoto’s mee. - Echo Exclusief. Dat is de echo met alles erop en eraan! Gedurende 25 minuten laten we zoveel mogelijk zien van de baby en ga je naar huis met een hele serie zwart-witfoto’s en 2 kleurenfoto’s! Voor meer informatie over de mogelijkheden en de kosten kun je terecht op de website.

IN vision Scheper Ziekenhuis, Straat 1 Boermarkeweg 60, 7824 AA Emmen telefoon 0591-691339 / 06-29289858 e-mail angelique@invisionecho.nl www.invisionecho.nl

11


12

Frans Koopal Haarwerken

Modisch, medisch en meesterlijk in haarwerken Iedereen die om wat voor reden ook een haarwerk nodig heeft, is in goede handen bij Frans Koopal Haarwerken. Layla Koopal en haar team van vier vakkundige medewerksters beschouwen wat ze doen niet zozeer als werk, maar als manier om mensen een beetje gelukkiger te maken.

App ‘Fra ns Koop al’ Frans Koo pal Haarw erken bestaat al decenniala ng, maar oud erwets is het bedrijf alle rminst. Bin nenkort la nceert Ko o p al zelfs een e Koopal’, w igen app ‘F aarmee m rans ensen zich anders ku zelf of iem nnen opg and even waa die persoo rv a n ze vinde n het verd n dat ient eens gezet te w in het zon orden. ‘Ied n e tje ereen kan degene m stemmen et de mee e n ste stemm mooie prijs en wint ee . Uiteraard n geven we om de pri een groot jsuitreiking feest te vieren!’


13

Met een voorraad van ruim 60.000 haarwerken in alle mogelijke modellen en kleuren kunnen klanten in alle rust en privacy passen tot ze het perfecte model gevonden hebben. 'Mensen die bij ons komen, doen dit vaak tijdens een verdrietige periode in hun leven. Ze hebben hun haar verloren door ziekte of zijn ongelukkig door vroegtijdig haarverlies. Wij willen ze een fijne ervaring bezorgen, door goed te luisteren en alle tijd voor ze te nemen,' vertelt Layla Koopal. 'Met een mooi zittend haarwerk geven we mensen vaak een stuk zelfvertrouwen terug. Het geeft een geweldig gevoel als we onze klanten stralend de deur uit zien lopen.' Mooi haar én mooie make-up Per 1 mei is het team van Koopal uitgebreid met Patricia Spa, die met haar ervaring in het kappersvak een waardevolle toevoeging is. 'Om onze kwaliteit en service te bewaken, hebben we ervoor gekozen een nieuwe medewerkster aan ons team toe te voegen. Op deze manier kunnen we onze klanten goed van dienst blijven.'

Bij Frans Koopal Haarwerken gaan ze verder dan alleen het aanmeten van een nieuw haarwerk. Zo kunnen klanten er terecht voor gratis make-upadvies, waarvoor alle medewerksters de benodigde opleiding hebben ­gevolgd. En ook (semi)permanente make-up behoort tot de mogelijkheden. 'We hebben een specialiste die hiervoor naar onze salon komt,' vervolgt Layla.

'We horen altijd zulke positieve reacties op haar werk, zoals na het aanbrengen van wenkbrauwen. Onze klanten vinden het prettig dat ze hier voor een totaalplaatje terecht kunnen: mooi haar én mooie make-up.' Voor vrouwen die een hoofddoekje of buff (een moderne variant op het kolletje) willen dragen, verzorgt Koopal iedere tweede w ­ oensdag van de maand een gratis workshop ‘Vouwen en Versieren’. 'Deze workshops zijn voor iedereen toegankelijk. Er zijn zoveel creatieve manieren om deze doekjes te dragen, maar niet iedereen is hierin even handig. Wij laten graag zien wat er mogelijk is.' Verwennerij Bij Frans Koopal leggen ze hun klanten met liefde in de watten. Zo organiseert het bedrijf regelmatig een Ladies Day. Op donderdag 19 september staat de eerstvolgende editie op het programma. 'Dit wordt weer een dag vol verwennerij. Vrouwen die willen komen, kunnen zich van tevoren bij ons aanmelden.' Voor de Stichting Look Good Feel Better bezoekt het team van Koopal ziekenhuizen om vrouwen met kanker tijdens een verwenmorgen uiterlijk te verzorgen. 'Dit sluit naadloos aan op onze werkzaamheden in de zaak. We willen dat vrouwen zich goed voelen, zeker als ze ziek zijn. Aan het medische kunnen wij niets veranderen, maar we kunnen er wel voor zorgen dat vrouwen er op hun mooist uitzien.' Layla Koopal deelt haar kennis en ervaring graag met anderen. Ze laat zich dan ook regelmatig gratis inhuren voor het geven van lezingen. 'Ik vertel dan over alles wat met het vak te maken heeft, bijvoorbeeld voor commerciële clubs, ziekenhuizen en verenigingen. De komende periode staan er weer de nodige lezingen op de agenda.' Uit alles blijkt dat de vrouwen van Frans Koopal Haarwerken werken vanuit liefde, passie en bevlogenheid voor hun vak en voor mensen. 'We zijn een bedrijf waar veel vriendschappen ontstaan. We hechten veel waarde aan sociale contacten en iedere klant is voor ons even belangrijk. We prijzen ons gelukkig dat we dit op deze manier kunnen doen en dat onze klanten ons laten weten dat ze blij met ons zijn.'

Frans Koopal Haarwerken Noorderhaven NZ 1, 9712 VE Groningen telefoon 050-3122722 | www.franskoopal.nl


14

Winterproblemen??? Hoe verzorg ik mijn droge handen? Droge handen voelen heel vervelend aan. En als er kloven ontstaan, kan dat zelfs pijn doen. Masseer meerdere keren per dag voedende of herstellende handcrème in. Breng ’s nachts een dikke laag crème aan en draag daar katoenen handschoenen overheen. Gebruik voor kloven een speciale klovencrème.

wektijd steeds iets op. Na maximaal een week zijn slaperigheid en een ongemakkelijk gevoel verdwenen.

Hoe behandel ik wintertenen? Zoals de naam al aangeeft, komen wintertenen tijdens de koude maanden voor. Oorzaak is een verstoring in de kleine bloedvaatjes die, als de tenen na kou weer warm worden, pijn oplevert. Draag dikke, warme sokken en neem wisselbaden bij pijn. Ook insmeren met Midalgan-warm kan helpen.

Hoe voorkom ik haaruitval? De haarborstel zit in het najaar wat sneller vol. Door hormonale veranderingen laten ‘uitgegroeide’ haren sneller los. Deze situatie is tijdelijk: in het voorjaar verliest u geen extra haren meer. HairGro capsules voorkomen haaruitval, voedt de haarwortel en stimuleert de haargroei. Wat kan ik tegen broze nagels doen? Vijl uw nagels zo recht mogelijk. Dat voorkomt dat ze afbreken. Masseer elke dag versterkende nagelolie in. Broze nagels kunnen ook een teken zijn van een tekort aan vitamine A of eiwitten. Eet genoeg zuivelproducten en neem een vitamine A-supplement of Silica.

Hoe voorkom ik statisch haar? Knetterende haren voorkomt u door wat haarlak op uw borstel te sprayen. Gebruik een bostel van nylon en varkenshaar. Ook vochtinbrengende conditioner kan helpen. Gebruik bij het stylen een beetje wax.

Kan ik iets doen tegen hoest? Als u gemakkelijk slijm ophoest, hoeft u uw keel alleen te verzachten met honing, drop of een hoestdrankje. Bij een droge hoest of kriebelhoest kan een hoestdrankje het slijm losmaken en de kriebel stoppen. Vraag uw drogist welk drankje het meest geschikt voor u is. Hoe wen ik aan de wintertijd? Om weer snel in uw eigen bioritme te komen, kan het helpen om de ochtend na het verzetten van de klok een uurtje eerder uit bed te komen, dus op uw ‘normale’ tijd. Schuif de

snel uit, en dat wordt erger als het koud is. Vet uw lippen ’s ochtends, ’s avonds en voor het naar buiten gaan in met verzorgende lipbalsem. Het is overigens een fabeltje dat uw lippen aan balsem verslaafd kunnen raken.

Wat helpt er bij schrale lippen? De huid van uw lippen bevat geen talg, zoals de rest van uw huid. Daardoor drogen ze

Kan ik griep voorkomen? Voorkomen kan niet, maar de kans op besmetting met het griepvirus kleiner maken wel. Was uw handen regelmatig, vooral na een reis met het openbaar vervoer of wanneer u tussen veel mensen bent geweest. Een goede conditie en genoeg vitaminen verhogen de weerstand. Dus eet veel verse groenten en fruit, ontspan regelmatig, zorg voor voldoende nachtrust en sport! Tip: drink cranberrysap. Dit zit vol vitamine C en anti-oxydanten.

Verstopte neus? Leg een gesneden ui naast je bed en je haalt al snel weer (opgelucht) adem.


Magazine

15

Bakker Bart Hoofdstraat 56 7941 AK Meppel Telefoon 0522-246774

Dierckxsens Menswear Hoofdstraat 198 7901 JX Hoogeveen Telefoon 0528-262970

IN vision Boermarkeweg 60 7824 AA Emmen Telefoon 0591-691339

Reykjavik Hoofdstraat 57 7941 AC Meppel Telefoon 0522-258380

Bakker Bart Hoofdstraat 222 7901 JZ Hoogeveen Telefoon 0528-240161

Dierckxsens Menswear Woldstraat 49 7941 LG Meppel Telefoon 0522-259281

Knipp en Ko Schutstraat 2 7901 EC Hoogeveen Telefoon 0528-230071

Salon Huidverzorging Hilda Piet hein straat 53 7907 AD Hoogeveen Telefoon 06-52325406

Beauty- en kuurinstituut Het Nolderwoud Ommerweg 59 7921 TB Zuidwolde Telefoon 0528-373882

Douglas Hoofdstraat 162 7901 JW Hoogeveen Telefoon 0528-261337

L’Expérience De Boeg 30 7908 KH Hoogeveen Telefoon 06-16140892

Schuurman Schoenen Hoofdstraat 164 7901 JW Hoogeveen Telefoon 0528-250425

Etos Kamminga Hoofdstraat 235 7902 EJ Hoogeveen Telefoon 0528-235744

Limburgia Hoogeveen van Echtenstraat 12 7902 EN Hoogeveen Telefoon 0528-221748

Sun-ID Schutstraat 189 2/3 7907 CE Hoogeveen Telefoon 0528-233101

Etos Meppel Hoofdstraat 20 7941 AG Meppel Telefoon 0522-261653

Livera Hindriksen Hoofdstraat 151 7902 EG Hoogeveen Telefoon 0528-230600

Xance Bodycare Zuideinde 5 7941 GA Meppel Telefoon 06-84700393

Fotoshoot 4 You Alteveer 55 7927 PB Alteveer Telefoon 06-28106840

Lovely Lifestyle Schutstraat 49 7907 CA Hoogeveen Telefoon 0528-234620

G&W Gezondheidswinkel Feijer Hoofdstraat 82 7901 JT Hoogeveen Telefoon 0528-262569

Mariages Bruidsmode Hoofdstraat 102 7901 JT Hoogeveen Telefoon 0528-233344

Bij Zussen Schutstraat 8 7901 EC Hoogeveen Telefoon 0528-260454 Blanke schoenen & Lederwaren Hoofdstraat 142 7901 JV Hoogeveen Telefoon 0528-265846 Bodiq Schutstraat 96 7901 EG Hoogeveen Telefoon 0528-220823 Brasserie ‘t Raethuys Raadhuisstraat 6 7901 BN Hoogeveen Telefoon 0528-263697 Complementair Medisch Centrum Hoogeveen Lindenlaan 35 7907 AT Hoogeveen Telefoon 0528-232491 DA + MOOI Parfumerie Hoofdstraat 114-116 7901 JV Hoogeveen Telefoon 0528-263780 DA Drogisterij Hoofdstraat 15 7941 AA Meppel Telefoon 0522-241855 De Koffiepot Hoofdstraat 81-1 7902 EC Hoogeveen Telefoon 0528-260392 De Lekkernij Grote Kerkstraat 3 7902 CD Hoogeveen Telefoon 0528-268555 De Zorgzaak Grote Kerkstraat 1 7902 CD Hoogeveen Telefoon 0528-714365

Gerans Mode Hoofdstraat 229 7902 EJ Hoogeveen Telefoon 0528-234476 Go For it Wellness Paradijsweg 8 7942 HB Meppel Telefoon 0522-244114 Grand Café het Postkantoor van Echtenstraat 35 7902 EK Hoogeveen Telefoon 0528-231517 Groeneveld Juwelier Hoofdstraat 203 7902 EH Hoogeveen Telefoon 0528-263263 Henk Snijders Blankesteinweg 38 7943 KP Meppel Telefoon 06-12904044 Huidtherapie Emmen Boermarkeweg 50G 7824 AA Emmen Telefoon 0591-708001

Miss Etam Hoofdstraat 211C 7902 EH Hoogeveen Telefoon 0528-230128 Mondhygiënepraktijk Elbe Elbe 3 7908 HB Hoogeveen Telefoon 0528-225574

ForYou Magazine is gratis af te halen op de locaties hiernaast.

MrsJones Fashion & Art Hoofdstraat 94 7901 JT Hoogeveen Telefoon 0528-261212 Paramedisch Centrum Achmea Health Centre/Natuursalon Wilma Bast Industrieweg 11A 7944 HT Meppel Telefoon 0522-247114 Pure Hoogeveen Brinkstraat 27 7902 AC Hoogeveen Telefoon 06-25341867 Puur Lutz Schutstraat 12 7901 EC Hoogeveen Telefoon 0528-260203

Wilt u ook ForYou Magazine GRATIS aanbieden aan uw klanten? Neem dan contact op met ForYou BV via info@foryoumagazine.nl of op telefoonnummer 050-7600800


‘I love what I do, I have a passion for creating the very best quality art and providing the highest quality products for my clients!’

Fotoshoot 4 You

Tineke van Daatselaar | telefoon 06-28106840 tineke@fotoshoot4you.nl | www.fotoshoot4you.nl | www.newbornfotoshoot.nl

ForYou Magazine Hoogeveen  
ForYou Magazine Hoogeveen  

ForYou Magazine Hoogeveen

Advertisement