Page 1

Y�

FLEVOLAND

FOR

B E AU T Y, H E A L T H & L I F E S T Y L E !

Gr

at is!

e n i z a g a M

Lit� Sideri�!

Fotomodel

winnares van de fotoshoot!

voor een dag!

STIJL in Almere

Voeten dragen ons door het hele leven!

Alles over Beauty Health en Lifestyle in jouw buurt!

F O RYO U M AG A Z I N E . N L


Hallo lezer!

2

Leuk dat je dit blad leest. ForYou Magazine is een lokaal magazine dat vol staat met alles wat te maken heeft met ‘Beauty’, ‘Health’ en ‘Lifestyle’. Wat vind je in dit magazine? Veel informatie over organisaties, winkels, salons en praktijken en studio’s die bij jou in de buurt zitten. De eigenaren vertellen zelf wat ze doen en waarvoor je bij hen terecht kunt. En dat is soms meer dan je denkt! Sommigen geven handige adviezen, tips en weetjes waar je wat aan hebt. Ook de nieuwste trends komen aan bod. Weet je niet wat je kunt verwachten over een bepaalde behandeling of aanpak? Bij een aantal salons en praktijken vertellen klanten zelf hoe ze hun behandeling ervaren hebben. Alle ondernemers in dit blad zitten bij jou in de buurt. Je hoeft dus niet kilometers te reizen om te kunnen profiteren van het aanbod. Lees dit magazine daarom voordat je gaat winkelen! En dat is nog niet alles: in het magazine staan ook nog eens aanbiedingen die speciaal bedacht zijn voor lezers van dit blad. Voor jou dus! Gooi dit magazine dus niet weg als je het uit hebt; je kunt het later misschien nog goed gebruiken… Geef ook een exemplaar van dit magazine aan je moeder, zus of vriendin! Achterin dit magazine vind je de adressen waar je ForYou Magazine in jouw buurt GRATIS kunt meenemen. Veel leesplezier!

Team ForYou Magazine PS Wil je iedere werkdag een nieuwe inspirerende wijsheid ontvangen? Ga dan naar onze Facebookpagina en like ons! Je kunt ons ook op Twitter volgen: @ForYouMagazine_

In dit nummer o.a. AfslankClinique

Bellissimo Hair & Beauty

5

7 9 4

Een mooiere en betere huid met Micro Skin Polishing

5

Makkelijk van je overtollige vet af

7

Totaalconcept voor haar en lichaam

8

De laatste haartrends bij La Coupe Kapsalon

9

Even een moment voor jezelf

11

Dansen is plezier voor iedereen!

12

Lezersactie: fotomodel voor een dag

14

SKL Kinderopvang zet kind centraal

18

Een verantwoorde bruine kleur met Spray Tanning

20

Pool Styling Opleidingen: opleidingen in STIJL

21

Eet 2 keer per week vis

22

Last van een snurkende partner?

Special Kind & Jongere

Studio Sun-less

14 Colofon 1e jaargang | nummer 2 - 2013 ForYou Magazine verschijnt driemaal per jaar en wordt verspreid in een oplage van minimaal 5.000 exemplaren per regio via alle achterin het magazine vermelde organisaties, praktijken, zorginstellingen en ondernemers.

Commercieel manager: Sharif Sharafeddine

Kijk ook op onze website www.foryoumagazine.nl voor meer informatie of om online een andere regio te bekijken.

Plaatsingen & media-advies: Mattias Tepper

ForYou Magazine is een uitgave van: ForYou BV Havenstraat 6 9471 AM Zuidlaren T 050 - 31 99 620 I www.foryoumagazine.nl

Directeur: Paul Carabain www.shutterstock.com

Pool Styling Opleidingen

18 20

Redactie: De in het magazine geplaatste teksten zijn ofwel aangeleverd door de deelnemende organisaties, praktijken, zorginstellingen en ondernemers en bewerkt door de redactie van ForYou BV, of verzorgd door de redactie zelf.

Eindredactie: Roelant van de Riet

�.f��magazine.�

Akke de Boer Lijfstijlstudio

Vormgeving: Slimm Media BV Peter Tiel & Paula Kuiper

Team ForYou Magazine Carola Sloots Caspar Heerink Janna Stavast Mattias Tepper Raymond Wijnstra Sharif Sharafeddine Sierd Waldus Druk: Ten Brink - Meppel Disclaimer: ForYou BV stelt zich niet verantwoordelijk voor de inhoud van de ingezonden redactie en gedane uitspraken. Op de inhoud van dit magazine rust copyright. Niets uit deze uitgave mag op enigerlei wijze worden vermenigvuldigd zonder schriftelijke toestemming van de uitgever. Aan de inhoud van deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend.


Medische en cosmetische voetverzorging en wellness

Een goede kijk op uw voeten

Heeft u ook wel eens last van pijnlijke voeten, vermoeide voeten, likdoorns, ingroeiende nagels of schimmelnagels? Pedicure Jolanda Preghter van Voetenwerk voetverzorging heeft een professionele kijk op de gezondheid van uw voeten.

Voetverzorging is geen overbodige luxe. Onze voeten dragen ons door het hele leven; daarom verdienen zij speciale aandacht en goede verzorging. Voor die aandacht en verzorging bent u bij Voetenwerk aan het juiste adres! Voor het behandelen van de ingroeiende nagel werkt Jolanda onder andere met de nagelbeugelregulatietechniek. Hierbij wordt een beugeltje op de nagel geplaatst om die nagel in de juiste stand terug te dwingen. Voor het pijnloos verwijderen van likdoorns beschikt Jolanda over de modernste apparatuur.

Medische verzorging Natuurlijk behandelt voetenwerk ook de risicovoet bij diabetes- en reumapatiĂŤnten en de oudere en verwaarloosde voet. In sommige gevallen wordt er een vergoeding gegeven bij reuma of diabetes. Dit kunt u nalezen in uw verzekeringspolis.

Onze voeten dragen ons door het hele leven Sporters Veel sporters hebben voetklachten en vaak last van schimmelnagels, overtollig eelt en soms likdoorns. 'Als pedicure geef ik veel adviezen en voetbehandelingen aan allerlei soorten sporters, triatleten, kickboksers, voetballers, zaalsporters, tennissers en golfers.'

Massage Een zen-shiatsu voet-/ onderbeenmassage is ook te combineren met een voetbehandeling. Ontdek de overheerlijke voetenscrub met een rijke mix van voedende en plantaardige oliĂŤn. Ervaar die ontspannende massage. Onze voeten, ons lichaam: laten we ze koesteren, verwennen en verzorgen.

Speciaal voor u heeft Jolanda een aantal heerlijke wellnesslichaamsbehandelingen, zoals een haptische massage van lichaam en/of hoofd.

De praktijkruimte ligt op de begane grond en er is gratis parkeren voor de deur. Voor de drukke, werkende mens is de praktijk op zaterdagochtend ook open. Voetenwerk is aangesloten bij brancheorganisatie ProVoet en staat in het Kwaliteitsregister (KRP) voor pedicures. Voetenwerk Danslaan 56, 1326 NA Almere telefoon 036-5377350 www.voetenwerk.biz

3


4

Een mooiere en betere huid met Micro Skin Polishing (MSP)

Stop huidveroudering nu! Vanaf onze geboorte beginnen we al met verouderen. Naarmate je ouder wordt, gaat de celdeling van je huid steeds trager. Het gevolg is dat de dode huidcellen zich gaan ophopen. Hierdoor gaat jouw huid droger worden en ruwer aanvoelen, poriën en de huidstructuur worden grover, en er ontstaan rimpels en pigmentvlekken. Ook zaken als roken, zonlicht en stress zijn van grote invloed op de conditie van je huid. Het is veilig en verhoogt de opnames van actieve ingrediënten voor je huid. Dit is stap 1 op weg naar een stralende jonge huid!

Bij Skinclinique werken we daarom met het beste apparaat om je huid weer in goede conditie te krijgen: de Medcos MSP. De behandeling met de MSP bestaat uit een 3-in-1-combinatie van microdermabrasie, koudlaserbehandeling en als laatste het polijsten van de huid. Microdermabrasie Microdermabrasie werkt met een apparaat dat de huid vacuüm zuigt en tegelijkertijd microfijne kristallen op de huid spuit. Hierdoor worden je dode, droge huidcellen verwijderd. Microdermabrasie is 100% allergievrij en voor alle huidtypes geschikt.

Koudlaserbehandeling Na de microdermabrasie wordt er hyaluronzuur in de huid gebracht, wat zorgt voor een herstel van volume en elasticiteit van je huid. De koudlaserbehandeling die volgt, zorgt voor een verhoogde doorbloeding en stimulatie van je celmetabolisme. Dit zorgt voor extra aanmaak van elastine en collageen. De laser dringt diep de huid in, maar werkt niet met hitte, en brengt dus ook geen schade toe aan de huid. Met nieuw collageen en elastine wordt je huid weer soepeler en elastischer, zodat deze er direct beter uitziet. Dit is stap 2 op weg naar een stralende jonge huid! Polijsten Als laatste wordt de huid door middel van een Polishing Cream weer mooi 'dichtgemaakt'. De Polishing Cream bevat diverse anti-oxydanten, aminozuren,

STAP 1

STAP 2

STAP 3

Openstellen

Activeren en voeden

Beschermen

Microdermabrasie: • Beproefde techniek • Beste pomp wereldwijd • Vochtbestendig, dus geen verstopte slangen

LLLT (koudlaser): • Wetenschappelijk bewezen met meer dan 2.500 studies • 12 Laser + 6 LED diodes • Draadloze behandelkop

Polishing the Skin: • Roterende massagekop • Unieke methode met een ‘polijstend’ effect • Draadloze behandelkop

• ‘Afslijpen’ van de opperhuid en dode huidcellen • Stimuleert de aanmaak van collageen en elastine • Regeneratie van de huid

• Stimulering bloedsomloop • Herstel van cellen • ‘Insluizen van werkstoffen: hoogwaardig hyaluronzuur, vitamines en anti-oxydanten

• Verwarmend en relaxend effect • Voedend en beschermend serum • Strakke en stralende huid

A�bieding vo� �z� F�Y� Magazine Een behandeling met de Medcos Micro Skin Polishing kost normaal € 98,-. Speciaal voor de lezers van ForYou Magazine is de prijs € 79,-! Deze aanbieding is geldig tot en met januari 2014.

vitamine C en E en een bescherming tegen UV-A en UV-B licht. De cream is voedend en beschermend voor je huid, en na deze behandeling heb je stap 3 afgerond van het plan op weg naar een stralende jonge huid! Heb jij last van - rimpels en fijne lijnen - een onzuivere huid - een verdikte huid - een vale / slecht doorbloede huid - een verslapte huid - een te vette of te droge huid - grove poriën - acne (comedomen) - pigment / ouderdomsvlekken - littekens - striae - cellulite Dan moet je zeker komen ervaren wat Skinclinique voor je kan betekenen. Voor het optimale resultaat is Micro Skin Polishing het beste in kuurverband te ondergaan. Hoeveel behandelingen voor jou genoeg zijn, weten we na een gratis intake. Maar kom het eerst eens ervaren. Daarna wil je niet anders! Jij wil toch ook de huid waar je je blij bij voelt? Plan snel je gratis intake in en bel 06-37339472 of mail naar info@afslankclinique.nl. Ski nclinique | Almere telefoon 06-37339472 e-mail info@afslankclinique.nl www.afslankclinique.nl


5

Makkelijk van je overtollige vet af door ThermoCryoLipide

Centimeterverlies is nu voor iedereen mogelijk! Je herkent het vast wel: je bent druk bezig om vet op bepaalde plekken eraf te sporten, maar die laatste centimeters gaan o zo moeilijk. Je wilt ze graag kwijt, maar liposuctie wil je dan ook weer niet. Dan biedt Afslankclinique nu de uitkomst met ThermoCryoLipide (ook bekend als Cryolypolise)! Hoe werkt het? Er worden vier speciale 'pads' geplaatst op het te behandelen gebied. Deze worden eerst opgewarmd tot 39,5 graad om de huid open te zetten. Hierna koelen de 'pads' het te behandelen gebied af tot 4 graden. Alle cellen behalve de vetcellen kunnen hier tegen. De vetcel kristalliseert en komt in een natuurlijke celdood (apoptosis) en breekt in stukjes uiteen. Hierna worden deze stukjes vet op natuurlijke wijze door het lichaam afgevoerd. Na 1 behandeling ben je meestal al centimers kwijt, en het is geheel veilig en pijnloos!

Normaal kost een losse behandeling € 249,- en een kuur van 3 behandelingen € 650,-. Speciaal voor de lezers van ForYou Magazine is de prijs € 199,- per losse behandeling en € 550,- voor een kuur van 3 behandelingen! Deze aanbieding is geldig tot en met januari 2014.

Kuur Een kuur bestaat gemiddeld uit drie behandelingen, met steeds minimaal 6 weken tussenruimte. Hierdoor heeft het lichaam rustig de tijd om de afgestorven vetcellen af te voeren. Nicky van Afslankclinique: 'Het is belangrijk om jezelf lekker in je vel te voelen. Dat richeltje vet op de buik of op de benen kan je net een vervelend gevoel geven. Ik help je graag

De techniek is geschikt voor allerlei 'probleemgebieden'. Denk bijvoorbeeld aan de buik, heup en/of benen. Bij de mannen kunnen ook de zogenaamde 'manboobs' en de flanken behandeld worden.

Speci�e a�bieding vo� �z� F�Y� Magazine

Voordelen ten opzichte van liposuctie: - Er wordt niet onder de huid gewerkt - Geen revalidatieperiode, u kunt direct weer alles doen - Er vinden geen beschadigingen plaats, met littekens als gevolg. - Natuurlijk proces - Je krijgt een mooier figuur zonder dat er in de huid gesneden hoeft te worden.

om jezelf blij en tevreden te laten voelen over je lichaam. Onze lijfspreuk is niet voor niks 'Celebrate your body'!' Wil je meer weten? Plan dan vrijblijvend een gratis intake in, dan kunnen we zien wat we voor je kunnen doen! Wij zijn erkende cryospecialisten Jij wil toch ook het lichaam waar je je blij bij voelt? Bel snel 06-37339472 of kijk op de website www.cryocontouring.nl voor meer informatie.

Vet v�iezen do� het te be�iezen, me� ThermoC�oLipide! Afslankclinique | Almere telefoon 06-37339472 e-mail info@afslankclinique.nl www.afslankclinique.nl www.cryocontouring.nl


6

Osteopathie pakt oorzaak klachten aan Sinds 1 augustus is Lelystad een nieuwe osteopathie-praktijk rijker. Maaike Westdorp is onder de naam Osteopaat Flevoland haar praktijk gestart. In de afgelopen twintig jaar heeft Maaike zich verdiept in het menselijk lichaam, als arts / orthopedisch chirurg, en in de laatste zeven jaar heeft ze haar kennis aangevuld met osteopathie, een manuele behandelmethode. De osteopathie gaat ervan uit dat alle onderdelen van het menselijk lichaam via bindweefsel met elkaar verbonden zijn. Het lichaam en de geest zijn dus één geheel. Dit geheel dient in balans te zijn. Spierpijn, pijnen, kramp, stijfheid, vermoeidheid, tintelingen en kracht- of gevoelsverlies zijn uitingen van onbalans. Osteopathie stimuleert het lichaam zijn balans terug te vinden, door blokkades met manuele handelingen (met de handen) weg te nemen. Heeft u (langdurige) klachten die maar niet over willen gaan? Denk ook dan eens aan een osteopathisch consult. Door de brede benadering is het heel goed mogelijk dat al na enkele behandelingen uw klachten voorgoed verdwijnen, omdat de oorzaken (de

blokkades) werkelijk worden weggenomen. Ook bij klachten als migraine, benauwdheid en langdurige rugklachten heeft Maaike al uitzonderlijke resultaten geboekt. Omdat Maaike zowel osteopaat als regulier arts is, bekijkt ze u en uw klacht vanuit beide zienswijzen. Wanneer u aanvullend verzekerd bent, worden osteopathische consulten geheel of gedeeltelijk vergoed door uw zorgverzekeraar. Bent u benieuwd of osteopathie ook voor u iets kan betekenen? Of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op. Osteopaat Flevoland | Maaike Westdorp Salland 52, 8245 CJ Lelystad telefoon 06-42664177 e-mail mw@osteopaatflevoland.nl www.osteopaatflevoland.nl

Site biedt informatie over het onderwerp '(on)vruchtbaarheid'

Onvruchtbaar-of-niet.nl van start In Nederland heeft circa 16% van de stellen met een kinderwens problemen met zwanger worden. Dit kan leiden tot een periode van grote onzekerheid. De nieuwe website Onvruchtbaar-of-niet.nl biedt hulp met betrouwbare informatie. Op internet is al veel informatie over zwangerschappen te vinden, maar deze is niet altijd betrouwbaar. Onvruchtbaar-of-niet.nl wil met name de partners helpen die nog niet in aanmerking komen voor medische hulp. Van feiten naar ervaringen De website biedt brede informatie over het onderwerp '(on)vruchtbaarheid'. Er wordt in een artikelenreeks aandacht besteed aan de achtergronden van (on)vruchtbaarheid. Verschillende vruchtbaarheidstests voor de man en vrouw worden besproken. En tot slot is er ruimte voor ervaringsverhalen van echtparen. Praktisch De site claimt geen medisch advies te geven. Wel wil Onvruchtbaar-of-niet.nl aan de hand

van praktische informatie houvast geven bij pogingen zwanger te raken. Het onderwerp is omgeven door schaamtegevoel en onzekerheid. Juist daarom is ervoor gekozen ook ervaringsverhalen anoniem te plaatsen. Zo kan informatie worden gedeeld waar veel lezers steun aan kunnen hebben. Nieuwe verhalen welkom Onvruchtbaar-of-niet.nl roept mensen op om hun ervaringen met zwanger raken te delen. Daarbij streeft de site naar een mix van positieve en negatieve ervaringen. Inzendingen kunnen worden aangeleverd op de website. De redactie verzekert anonieme plaatsing. www.onvruchtbaar-of-niet.nl


7

Ti� & �ends

Allerlei behandelingen bij Bellissimo Hair & Beauty

Totaalconcept voor haar en lichaam Bellissimo Hair & Beauty is er voor alles van het topje van je kruin tot aan het puntje van je tenen. Wij bieden voor jong en oud een totaalconcept, met behandelingen voor zowel het haar als de huid, de handen, de voeten en het lichaam. Wij zijn op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen op ons vakgebied.

herfs� / win

ter 2013

Haar: Vo oral in de koude w haar nog intermaa wel eens nden wil s tatisch z rechtop het ijn . Het haa en is mo r staat d eilijk in m komt voo an o d el te bren ral voor b gen. Het ij droog h Hou het a a r. Hoe lo vochtniv s je dit o eau thuis hoed, pe p? op peil, e tje of mu n doe ee ts op. Bo de tegen n rs te l je haar overgeste dan eers lde richti sel afdoe t in ng. Als je t, borste je hoofdd l je het h alcoholh ekaar weer oudende terug. Ve haarprod rmijd ucten, e n gebruik e houten k en am. Make-up : We dra gen wee in alle m r volop ro ogelijke ti de lippen nten, van En het lip stift, felrood to potlood t kersenro is weer h oogmake od. elemaal -up zijn ‘c terug! Vo at eyes’ o r d é tr en passe end: uitd nd bij ied agend ere vrouw .

Handen en nagels Mooie handen en nagels vertellen veel over jezelf. Nieuw is OPI gellak: mooi verzorgde nagels voor minimaal twee weken. Handen en nagels zijn je visitekaartje!

Onze kapsters zijn op de hoogte van de nieuwste trends (haar, mode en make-up) van Europa’s trendsetters uit modestad Milaan. Op het gebied van haar is er van alles mogelijk, van normaal tot extreem. Onze pedicures zijn aangesloten bij ProVoet, en zijn gespecialiseerd in diabetische, reumatische en probleemrisicovoeten. Tevens kunnen ze diverse technieken toepassen die je voetproblemen kunnen oplossen. Huidbehandelingen Bij onze huidtherapeute kun je je gezicht weer laten stralen door middel van Intense Pulsed Light (IPL). Ook kun je hier terecht voor definitieve ontharing. Een vergoeding is mogelijk via de zorgverzekeraar.

Beautybehandelingen Onze schoonheidsspecialistes staan voor je klaar voor een persoonlijke en professionele behandeling. Je kunt bij ons terecht voor de meest uiteenlopende behandelingen, verzorgend en/of ontspannend, afgestemd op je wensen en huidtype. Massages Kom even lekker tot rust bij onze masseur en krijg aandacht voor jezelf, zodat je lichaam en geest ontspannen. Er zijn vele soorten massages, van heerlijk ontspannend tot intensieve sportmassages. Wij bieden bovenstaande behandelingen aan in onze salons. We werken met of zonder afspraak!

Bellissimo Hair & Beauty Multifunctioneel Centrum de Hanzeborg Koningsbergenstraat 201 8232 DC Lelystad telefoon 0320-401416 Winkelcentrum de Gordiaan Neringpassage 22 8224 JC Lelystad telefoon 0320-232222 www.kapsalonbellissimohairbeauty.nl


8

Kwaliteit en een persoonlijk advies staan voorop

De laatste haartrends bij La Coupe Kapsalon

Gemakkelijk thuis een afspraak maken via www.1kapper.nl

La Coupe Kapsalon is een dames- en herensalon, waarbij persoonlijke aandacht en advies centraal staan. Iedereen kan bij ons terecht voor de gebruikelijke kappersbehandelingen, zoals knippen, kleuren, verven en permanenten. De kapsalon heeft een huiselijke uitstraling, en bestaat al 25 jaar! Ons gezellige team van 5 kapsters houdt zich voortdurend op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen. Tijdens de behandeling van onze klanten is het belangrijkste datgene wat de klant wil. Er wordt goed geluisterd naar de klant, en samen met hem of haar bespreken we de mogelijkheden, met de wens van de klant bovenaan het lijstje. U kunt zelf op onze website kijken in ons 'Modellenboek'. Wanneer u een ander kapsel wilt, kunt u hier alvast thuis een aantal mogelijkheden bekijken. Daarnaast geven we advies over de manier waarop het haar gestyled kan worden en welke producten er gebruikt kunnen worden.

W�t u dat...

een haar gemiddeld 1 centimeter per maand groeit? Dat is dus 12 cm per jaar!

een haar tussen de 2 en 7 jaar leeft? zwangeren voller haar krijgen?

wij gemiddeld 120.000 haren op ons hoofd hebben?

wij tussen de 60 en 100 haren per dag verliezen? haar sneller groeit in de zomer dan in de winter?

blondines meer haren hebben dan brunettes?

bij de salon voor een prachtig kapsel, met eventueel het opsteken van het haar. Eventueel kan een van onze kapsters ook bij u thuis langskomen.

We werken uitsluitend met producten van Goldwell. Hierdoor kunnen we zeer mooie, intense en glanzende kleuren garanderen. Maar ook mooi en verzorgd haar, waardoor uw haar in perfecte conditie blijft. Ook hebben we natuurlijk alle producten voor de perfecte verzorging van het haar voor thuisgebruik. De mooiste bruidskapsels Op uw trouwdag wilt u er natuurlijk op uw mooist uitzien. Ook daar kunnen wij bij helpen! Wij kunnen in de periode voorafgaand aan de bruiloft alvast een 'proefkapsel' maken, zodat u weet hoe het kapsel er op de trouwdag uit komt te zien. Op de grote dag zelf komt u weer langs

Thuis een afspraak maken Wij werken met en zonder afspraak, waardoor het voor u mogelijk is om behandeld te worden wanneer het u uitkomt. Wanneer u een afspraak wilt maken, kunt u dat ook via www.1kapper.nl doen. Ga naar de website, zoek ons op, geef een datum en uw voorkeur voor de ochtend of middag door, en eventueel uw favoriete kapster. Lekker gemakkelijk. Acties We hebben ten slotte elke maand acties rond producten of behandelingen. Hou ons dus in de gaten! La Coupe Kapsalon | Oslostraat 3, 1334 CB Almere telefoon 036-5323345 | e-mail info@lacoupekapsalon.nl www.lacoupekapsalon.nl


Even een moment voor jezelf

9

Bij Akke de Boer Lijfstijlstudio kan iedereen terecht voor alles op het gebied van uiterlijke verzorging. De specialiteit in haar studio’s zijn de behandelingen voor natuurlijke huidverbetering en huidverjonging. Ook voor een extra mooie look ben je bij haar aan het juiste adres. Klantvriendelijkheid met resultaat staat bij de studio’s hoog in het vaandel..

dлingen:

e de v�gende beh� er d � er d � � vo t ch e ter e kk A j bi De moderne ��w en m� k�en

je past. Voor uitgebreid maatwerk neem even contact op, ook op locatie is mogelijk.

Natuurlijke huidverbetering / huidverjonging Deze dermabrasiebehandelingen worden aangevuld met de befaamde VPL lichttherapie. De behandelingen stimuleren de huid om op natuurlijke wijze zelf collageen en elastine aan te maken. Resultaat: een frisse en stevige huid met een prachtige glans. Definitief ontharen Met de bijna pijnloze VPL lichtflitsmethode worden, in één flits gelijkmatig verdeeld, meerdere impulsen afgegeven op de huid. Hierdoor worden de haren verwijderd, maar wordt de huid gespaard. Met de Apilus worden zelfs de meest blonde haren ook definitief verwijderd.

Manicure Voor de manicurebehandelingen wordt gebruik gemaakt van het Nederlandse merk KOH. De kracht is dat deze producten oplossing bieden voor ieder hand- en nagelprobleem. De nagellaklijn, KOH Colours, biedt voor iedere vrouw een bijpassende (trendy) nagellak. Wimperextensions Laat je eigen wimpers verlengen voor een hele natuurlijke, niet van echt te onderscheiden, glamour-look! Op elk natuurlijk haartje wordt met een speciale lijm een extra haartje geplaatst. Bij het natuurlijke uitvallen van de eigen wimpers verdwijnen ook de extensions. Deze kunnen tussendoor opgevuld worden. Workshop Een uitje met vriendinnen, een vrijgezellen feest of een personeelsfeest! Reserveer een workshops op maat. Workshop make-up, met de nieuwste trends van NEE, waarbij je leert hoe je het beste make-up kan aanbrengen. Kleur & Stijl workshop, waardoor je inzicht krijgt in de kleur en kledingstijl die het beste bij

Akke de Boer Lijfstijlstudio www.akkedeboer.nl De Rede 80-82, 8251 EX Dronten telefoon 0321-311855 e-mail dronten@akkedeboer.nl Luttekestraat 56, 8011 LS Zwolle telefoon 038-8457509 e-mail zwolle@akkedeboer.nl


10

Mooihoofd voor hoofdbedekking en prothese-BH's

Dé webshop bij chemo en bestraling Mooihoofd is dé webshop voor artikelen die vrouwen met (borst)kanker kunnen gebruiken in de periode tijdens en na chemotherapie, operatie en bestraling. Ook vrouwen met haarverlies als gevolg van alopecia kunnen terecht bij de webshop voor passende artikelen. Het is al erg genoeg dat je te maken krijgt met haaruitval als gevolg van chemotherapie. Je staat er dan ook meestal niet bij stil dat er artikelen zijn die helpen om je er weer leuk te laten uitzien. Mooihoofd is een 'one-stop-shop' met alle varianten van hoofdbedekking, zoals mutsjes, petjes, sjaals en hoofddoeken. De hoofdbedekkingen zijn gemaakt van natuurlijke materialen. De artikelen zijn ook nog eens betaalbaar: de prijzen liggen tussen € 9,95 en € 25 in. Mooihoofd levert ook postoperatieve BH's, met en zonder prothesepockets, die direct te dragen zijn na een borstoperatie of bestralingsbehandeling. Er is keuze uit zowel vrouwelijke als sportieve BH's. Net zo belangrijk als de artikelen in de webshop zelf, is goede voorlichting. Daarom staat bij de artikelen uitgebreide informatie.

Bovendien is Mooihoofd telefonisch bereikbaar voor vragen. Mooihoofd biedt een snelle verzending: als je op werkdagen vóór 12.00 uur iets bestelt en met iDeal betaalt, wordt het nog dezelfde dag verstuurd. Verder geldt 'Niet goed? Geld terug', en in het geval van een ruil zijn er geen extra verzendkosten. Alles wat op de site staat, is direct leverbaar! Mooihoofd | www.mooihoofd.nl klantenservice@mooihoofd.nl | telefoon 023-8882885

Weer in balans met bioresonantie Gaby Hoogendoorn van Natuurgeneeskundige Therapie 't Balawiel werkt onder meer met bioresonantie om klachten te verhelpen. Met bioresonantieapparatuur kunnen de natuurlijke trillingen in het lichaam nagebootst worden. Deze trillingen worden versterkt, geactiveerd en hersteld, met tot gevolg dat het zelfhelende vermogen het in veel gevallen weer oplost. Als een lichaam zijn afvalstoffen niet kwijt kan, raakt het uit balans. Energie kan niet meer doorstromen, organen werken niet zoals het hoort en het lichaam wordt ziek. Deze zienswijze onderschrijven artsen en alternatieve genezers. De bioresonantiemethode is een behandelmethode die via een apparaat op het hele lichaam gericht is. Alles en iedereen heeft een eigen elektromagnetisch veld met een eigen specifieke frequentie. Zodra dit verstoord wordt door ziekteprocessen, medicatie, voeding of emotie, zijn we uit balans en kunnen klachten zich ontwikkelen. Met de bioresonantieapparatuur meet Gaby de frequenties die specifiek bij iemand horen en de frequenties die verstoren. Daarna analyseert, modificeert en filtert het apparaat alle gemeten frequenties en geeft het via elektroden de juiste frequentie pijnloos terug aan het lichaam. Hiermee wordt het zelfregulerende

vermogen van het lichaam bevorderd. Bioresonantie is een pijnloze behandeling, geschikt voor jong en ouder. Zowel acute als chronische klachten kunnen worden behandeld. De methode kan worden toegepast bij de meest uiteenlopende aandoeningen, zoals intolerantie, allergieën, maag- en darmklachten, huidproblemen, migraine, candida, schimmel, depressie, vermoeidheid en gewrichts- en spierpijn. Natuurgeneeskundige Therapie ‘t Balawiel Ambachtsweg 5, 1271 AL Huizen telefoon 06-57585328 | e-mail info@balawiel.nl www.balawiel.nl


Genieten staat voorop bij Dansstudio WB

11

Dansen is plezier voor iedereen! Dansstudio WB is de enige nationaal en internationaal gediplomeerde dansschool in Lelystad en omgeving voor alle soorten danslessen. Wij hebben de beschikking over twee volledig uitgeruste zalen voor de verschillende cursussen. Je kunt natuurlijk dansen op verschillende niveaus, en dan hebben we het niet over 'brons', 'zilver' of 'goud'. Dansen doe je bijvoorbeeld voor je ontspanning: even het dagelijkse ritme doorbreken. Dansen kun je doen omdat je het ziet als een alternatieve vorm van een uurtje fitnessen op de sportschool. En dan heb je nog een groep die het echt als een sport ziet, hier ook voor traint en regelmatig deelneemt aan wedstrijden Voor iedereen Bij Dansstudio WB is er ruimte voor iedereen. Zo zijn er al danslessen voor kinderen vanaf 4 jaar. Ga je binnenkort trouwen? Veel echtparen gingen je voor, zowel voor de openingsdans als voor een hele cursus. Tevens zijn er mogelijkheden om de zaal te huren voor je feest. Ook is het mogelijk om je te specialiseren en mee te doen aan het wedstrijddansen. We hebben speciale workshops waarin je optimaal begeleid wordt om op wedstrijdniveau hoge ogen te gooien. Natuurlijk is het leuk als je wat leert, maar dan wil je het natuurlijk ook in de praktijk brengen. Wij hebben avonden waar iedereen welkom is om lekker vrij te dansen, te genieten en te ontspannen. Die mag je niet missen! Dansstijlen Of je nu net bij ons danst of, zoals sommige mensen, al jaren: soms wil je wel eens iets nieuws proberen. Wanneer dat mogelijk is, bekijken we hoe we dit kunnen integreren in het bestaande of wellicht het nieuwe programma voor het komende

seizoen. Inmiddels bestaat ons programma uit Streetdance, Swingkids, Funky-Jazz, Musical, Classical Sequence, Moderne Jazz, Showdance, Ballet, Zumba, Kabouterdans, Wedstrijdtraining en natuurlijk stijldansen op diverse niveaus. Goed voor lijf en geest Dansen is gezond, maakt gelukkig en verbetert je seksleven. En iedereen kan het. Het gaat namelijk vooral om creatief bewegen. Met dansen train je verschillende spiergroepen, en door het ritmisch bewegen maak je je hoofd leeg. - Iemand die minstens eenmaal per week danst, heeft een grotere kans op een gelukkig en evenwichtig leven. Wil je een gelukkige relatie? Dan moet je regelmatig uit dansen gaan met je partner. Met dansen maak je endorfine aan. Deze stof zorgt voor een gevoel van geluk. - Je coĂśrdinatie train je doordat je niet alleen met je benen danst, maar ook je armen, buik, handen en hoofd gebruikt. Je ledematen moeten namelijk een vloeiende beweging maken. - Een danser verbrandt evenveel kilocalorieĂŤn als iemand die wandelt, zwemt of fietst. Volgens de Britse dokter Vincent Forte is dansen zelfs gezonder dan aerobics of jogging. Doe je aan salsa of een andere actieve dans, dan merk je na een paar weken de eerste resultaten. Dansstudio WB verzorgt ook kinderfeestjes en workshops op locatie, bijvoorbeeld op een bruiloft of bedrijfsfeest. Dansstudio WB Koopmansstraat 115, 8223 AH Lelystad telefoon 06-53551103 | e-mail info@dansstudiowb.nl www.dansstudiowb.nl

Met dansen train je verschillende spiergroepen


12

e i t c a s r e Lez Wil jij je ook een fotomodel voor een dag voelen? Wil jij een professionele fotoshoot winnen en op de cover komen te staan van dit magazine, net als Lital? Doe dan mee aan deze unieke lezersactie!

De actie

ForYou Magazine en Gert Schutte hebben de handen ineengeslagen om jou een lokale bekendheid te laten worden. Door het inzenden van je beste of leukste foto van jezelf maak je kans op een professionele fotoshoot in de fotostudio van Gert Schutte. Helemaal GRATIS! De beste foto uit je fotoshoot wordt ook nog eens gepubliceerd op de cover van de volgende editie Flevoland van ForYou Magazine. Deze uitgave verschijnt in februari 2014.

Deelnemen

Meedoen is heel simpel. Je stuurt ons je beste of leukste foto van jezelf, waarvan jij vindt dat deze goed zou passen in de uitstraling van ForYou Magazine. Je hoeft niet aan te geven waarom je dit vindt; de foto moet voor zich spreken.

LET OP! Als je je foto inzendt, vermeld dan duidelijk je naam, adres, leeftijd, e-mailadres en telefoonnummer. Je hebt tot 20 december 2013 de tijd om je foto in te zenden. Hierna worden de inzendingen niet meer meegenomen. Je kunt je foto sturen naar: fotoshoot@slimm-uitgeversgroep.nl o.v.v. ‘lezersactie Gert Schutte’

De winnaar

Na 20 december zal een professionele vakjury van ForYou Magazine in samenspraak met fotograaf Gert Schutte de inzendingen beoordelingen. De winnaar krijgt persoonlijk bericht. Vervolgens wordt er een afspraak gemaakt voor de fotoshoot. Na de fotoshoot wordt de beste foto geselecteerd en gebruikt op de voorpagina van het volgende ForYou Magazine editie Flevoland! Deze uitgave verschijnt in februari 2014. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.


Fotomodel voor een dag Een goede fotoshoot is niet iets wat je even afraffelt: 'Ga maar staan, dan maak ik even wat foto's'. Een professionele sessie kost uren tijd, en in dit geval was de shoot ook nog eens een prijs. Gert wilde er dan ook voor zorgen dat Lital in de watten gelegd werd... Op de dag van de shoot was het eerst de beurt aan de visagiste van Thalissa’s Hairsalon om Lital nóg mooier te maken. Voor de daadwerkelijke fotoshoot werden steeds andere lippenstift, oogmakeup en achtergronden gebruikt, afhankelijk van de kleding. De shoot nam de hele ochtend in beslag. Lital: ‘Ik voelde me echt een ‘fotomodel voor een dag’! Je maakt zoiets namelijk niet snel mee. En wat ook heel prettig was, was dat ik zelf ook voortdurend inbreng had tijdens de shoot.’

In de week voorafgaand aan de fotoshoot had Lital al kennisgemaakt met Gert. Gert: ‘Voor een goede fotoshoot is het belangrijk dat er een ‘klik’ is tussen het model en de fotograaf, en dat Lital zich vertrouwd voelt bij mij. Zo komen we te weten wat we van elkaar kunnen verwachten en zitten we op één lijn.’ Later die week zijn de twee naar kledingzaak Bucka Boo gegaan, waar Lital hartelijk ontvangen werd door Brenda. Lital: ‘We waren het al snel eens over de kant die het op moest gaan: stijlvol, chic en netjes. Ik vond een jurkje dat meteen perfect was, een mooie winterjas en laarzen met hoge hakken.’ Brenda gaf de gekozen kleding in bruikleen mee.

Na de shoot maakten Gert en Lital een selectie, die op de cover en op deze pagina’s te zien is.

f a a r g o t o f e g i en veelzijd

E

Gert Schutte is een van de fotografiepioniers van Almere. In 1978 begon hij als persfotograaf, maar al snel legde hij zich vooral toe op de technische fotografie, publieksfoto’s, architectuuropnamen, reclame- en studiowerk (zoals kinder-, gezins- en dierenfotografie), bedrijfsreportages en luchtfotografie. Gert Schutte fotografeert ondertussen al jaren voor overheden, gemeentes, architecten en bouwers, bedrijven, recklamebureaus en uitgevers. Ook letsel- en schadefotografie behoren tot zijn specialiteiten. Zijn foto’s staan wereldwijd in boeken, brochures en reisgidsen, op postzegels, in magazines, op beurzen en evenementen. Bruidsparen zijn razendenthousiast over hem en zijn digitale fotoboeken, die hij verwerkt tot speciale albums van 80 centimeter breed (smaller kan natuurlijk ook). Vaak ziet Gert het bruidspaar na een tijdje terug voor zwangerschapsfoto’s, babyreportages en gezinsfoto’s. Ook voor zakelijke doeleinden, zoals bedrijfspublicaties en annual reports, makelaars- en vastgoedfotografie, fotografie voor websites en social-media-fotografie draait Gert Schutte zijn hand niet om. Gert bespreekt met alle plezier de wensen en ideeën van de klant en denkt graag mee om de foto’s zo natuurgetrouw mogelijk te maken.

Is uw interesse gewekt? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend gesprek.

Gert Schutte fotografie Danslaan 54-56, 1326 NA Almere telefoon 036 53 77 348 www.gertschuttefoto.nl


14

DAAR WORD JE GROOT

SKL Kinderopvang Al meer dan 40 jaar betrouwbare opvang. Uw kind krijgt de aandacht die het verdient, op een vestiging bij u in de buurt. Spelen en leren in een veilige omgeving. SKL Kinderopvang: daar word je groot! Kinderdagverblijven • Buitenschoolse opvang Peuterspeelzalen • Gastouderopvang

www.skl-kinderopvang.nl • 0320 294 900

KI N D & J O NG E R E


Speciaal programma voor 8+ en 10+ kinderen

15

SKL Kinderopvang zet kind centraal SKL Kinderopvang biedt al jaren opvang in de vorm van kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang, peuterspeelzalen en gastouderopvang. Met vele vestigingen biedt SKL een inspirerende omgeving, waar ieder kind en ouder zich thuisvoelt. Met de nieuwe campagne ‘Daar word je groot’ toont de al meer dan 40 jaar bestaande kinderopvangorganisatie nog sterker dat ze het kind centraal zet, aldus Margreet Hellemons, verantwoordelijk voor de opvang: ‘Kinderen groeien zowel fysiek als qua ontwikkeling in de tijd dat ze bij ons zijn. En de campagne is een knipoog naar de wens van elk kind om groot te willen zijn; dat wil toch ieder kind!’ Inspelen op wensen Aansluiten bij de wensen en behoeftes van kinderen en ouders is een belangrijk uitgangspunt bij het verder ontwikkelen van de opvang. Margreet Hellemons van SKL Kinderopvang vindt het eigenlijk vanzelfsprekend dat de organisatie juist nu investeert in een verdere ontwikkelingsslag. 'De overheid trekt zich terug door het bezuinigen op de kinderopvangtoeslag. Terwijl heel veel ouders, ook hier in Lelystad, veel behoefte hebben aan een goede kinderopvang. Kinderopvang is een verrijking, een plek waar kinderen leren samenwerken en sociale vaardigheden opdoen. De overgang van een klein gezin naar een klas met dertig kinderen is enorm. Door nog beter in te spelen op de diverse wensen van ouders en verzorgers, willen wij laten zien dat goede en flexibele opvang het geld waard is.' Vernieuwend SKL Kinderopvang is altijd op zoek naar vernieuwing. Om kinderen een uitdagende omgeving te bieden, is er bijvoorbeeld een speciaal programma voor 8+- en

10+- kinderen. 'Er zijn uitdagende en leuke activiteiten die juist deze leeftijdsgroep aanspreken. Een dag in het bos of bakken met de Taarten van Maarten', volgens Margreet Hellemons een aantal voorbeelden van het aanbod aan activiteiten. 'Daarnaast verzorgen wij de Vooren Vroegschoolse educatie (VVE) bij een aantal peuterspeelzalen en kinderdagverblijven. VVE richt zich op een brede ontwikkeling van jonge kinderen. Op een actieve en speelse manier bevorderen we de ontwikkeling.' Vanuit de overheid is er veel aandacht voor het kindcentrum. 'We hebben inmiddels een aantal kindcentra in Lelystad', zegt Margreet Hellemons. 'Binnen de kindcentra werken we intensief samen met onderwijs, maar ook met andere partners. Een ouder vindt alles bij elkaar en er is veel aandacht voor het kind.'

Uitbreiden dienstverlening Ouders hechten veel waarde aan een goede begeleiding, vanaf de aanvraag tot aan het moment dat het kind geen gebruik meer

maakt van de opvang. Bij SKL Kinderopvang wordt veel aandacht besteed aan de dienstverlening. Margreet Hellemons: 'Ouders die gebruik maken van opvang, zijn niet altijd in de gelegenheid om overdag hun kinderopvangzaken te regelen. Daarom is onze klantenservice ook op donderdagavond bereikbaar, met en zonder afspraak. Ook staan onze gastvrouwen altijd klaar om ouders te begeleiden bij alle vragen en om een kijkje te nemen op een vestiging.' SKL Kinderopvang | Centraal Bureau Maerlant 2A, 8224 AC Lelystad telefoon 0320-294900 e-mail info@skl-kinderopvang.nl www.skl-kinderopvang.nl

KI N D & J O NG E R E


16

Een liefdevol begin BabyM Kraamzorg biedt kraamzorg aan moeder en kind, en begeleidt bij de voeding van het kind, waarbij borstvoeding de voorkeur heeft, maar ook flesvoeding komt aan bod. Het team bestaat uit 5 zzp'ers, en streeft ernaar dat er één kraamverzorgende per gezin is voor de gehele kraamweek. De geboden zorg is de zorg in aantal uren waar de ouders recht op hebben. Kersverse moeders krijgen uitleg over de verzorging van hun eersteling, waarbij ze het zelfvertrouwen krijgen dat ze het goed doen. De medewerkster van BabyM Kraamzorg neemt tijdelijk bepaalde taken over binnen het gezin, en kan ook zorgen voor hulp in het huishouden. De werkzaamheden zijn natuurlijk altijd in overleg.

zwangerschap. Tijdens de intake worden de mogelijkheden en verwachtingen besproken. De medewerkers van BabyM Kraamzorg hebben contact met verloskundigen en consultatiebureaus, en kunnen zich ook prima aanpassen aan andere culturen. Doel van dit alles is dat de moeder én de overige gezinsleden kunnen genieten van het nieuwe leven! De verzorgende van BabyM Kraamzorg gaat zelf langs bij de aanstaande moeder thuis om kennis te maken. Dit gebeurt tussen de 32ste en 35ste week van de

BabyM Kraamzorg Wormer 14, 8244 CK Lelystad telefoon 06-53815722 e-mail info@babymkraamzorg.nl www.babymkraamzorg.nl

Kindertolk helpt je de boodschappen van je kind te begrijpen

Het Fluisterkind voor jullie levensgeluk Ruben heeft PDD-NOS, tics, is snel moe en overprikkeld. Zijn concentratie is laag. Rubens moeder werkt in het onderwijs en heeft alle trucs waarbij Ruben baat zou kunnen hebben geprobeerd. Daarmee werd de situatie beheersbaar.

Na ‘Het Fluisterkind®’ zegt moeder: 'Ruben liet mij zien mij hoe druk ik het had en hoeveel energie ik erin stak om mijn vermoeidheid de baas te zijn. Mijn leven was als het ware onbezield met heel veel ongeschreven schema’s die ik plichtsgetrouw afhandelde. Ik was eigenlijk altijd te moe om nog sociale contacten aan te gaan. Ik beantwoordde uitstekend aan verwachtingen, maar een wederzijds diep contact, ook met mezelf, ontbrak. Ik was een plichtsgetrouwe robot, doods en heel moe. Nadat ik daar bij mezelf verandering in bracht, is het met Ruben vele malen beter gegaan dan iemand ooit had

verwacht! De methodiek 'Het Fluisterkind' maakt duidelijk dat jouw kind zich net zo intens en actief inzet voor jouw levensgeluk als jij voor dat van je kind. Jouw kind gebruikt zijn gedrag, spel, ontwikkeling of klachten als taal om duidelijk te maken wat er bijgestuurd mag worden in jouw leven, relatie of gezin. Daar gehoor aan geven betekent een verrijking voor jezelf, maar je zult ook merken dat het positief doorwerkt op het gedrag en de gezondheid van je kind. Als kindertolk helpt Crescentia Hoogendoorn je, zonder dat je kind erbij is, deze boodschappen van je kind te begrijpen. Doordat je zelf aan de slag gaat met je eigen levensgeluk, kan jouw kind zich ontspannen. Wat kun jij doen om je kind (en jezelf) te helpen?

Natuurgeneeskundige Therapie ‘t Balawiel | Ambachtsweg 5, 1271 AL Huizen telefoon 06-57585328 | e-mail info@balawiel.nl | www.balawiel.nl

KI N D & J O NG E R E


Waardevolle manier om goed te leren omgaan met geld

17

Zakgeld:oefenen voor later Van de kinderen van 8 en 9 jaar krijgt ongeveer 82% zakgeld. Bij middelbare scholieren is dit zo’n 90%. Zakgeld is voor kinderen een waardevolle manier om goed te leren omgaan met geld. Maar wanneer begint u met zakgeld en wat is een passend bedrag? Welke leeftijd? Vanaf ongeveer 6 jaar, als kinderen de verschillende munten kunnen herkennen, zijn kinderen oud genoeg voor zakgeld. Op deze leeftijd zullen ze het geld waarschijnlijk direct willen uitgeven.

Als ze ouder worden, krijgen ze meer interesse voor geld en meer besef van tijd. Ze begrijpen dan beter dat je door geld opzij te leggen later iets groters kunt kopen. Hoeveel zakgeld geef ik? Uit onderzoek onder scholieren (2011) blijkt dat het gemiddelde zakgeldbedrag rond de € 24,00 per maand ligt. U ziet de bedragen die kinderen gemiddeld krijgen in de tabel.

Leeftijd

Bedrag per week

6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar 10 jaar 11 jaar 12 jaar 13 jaar 14 jaar 15 jaar 16 jaar 17 jaar 18 jaar

± € 1,00 ± € 1,40 € 1,00 – € 1,50 € 1,20 – € 2,00 € 1,75 – € 2,00 € 2,00 – € 2,50 € 2,30 – € 5,00 € 2,50 – € 5,00 € 3,50 – € 5,80 € 3,50 – € 7,00 € 4,70 – € 8,00 € 4,70 – € 8,20 € 5,00 – € 11,60

Ander bedrag kan ook Het bedrag dat u geeft, is ook afhankelijk van het bedrag dat u zelf te besteden heeft en wat uw kind van het zakgeld moet betalen. Een paar euro per week is voldoende als het zakgeld is bedoeld voor kleine dingen als snoep en speelgoed. Maar als uw kind ook cadeautjes moet betalen of een abonnement op een tijdschrift, dan is een hoger bedrag nodig. Het is goed om samen alle uitgaven van uw kind op een rij te zetten en te kijken hoeveel zakgeld voldoende is. Leer uw kind hierbij onderscheid te maken tussen wat echt nodig is en wat het graag wil hebben. In de praktijk blijkt het grootste probleem te zijn dat je voor een bepaalde periode maar een beperkt bedrag hebt. Daarom is het belangrijk dat zakgeld een vast bedrag is dat op een vast tijdstip wordt gegeven. Leren sparen Het is voor kinderen belangrijk om ervaring op te doen met sparen. Voor grote uitgaven zullen ze later ook moeten plannen. U kunt uw kind ook leren geld te reserveren voor onverwachte uitgaven. Een spaarpot is daarom een leuke start. Kinderen vinden het vaak stimulerend om te zien dat het bedrag groeit. Bij een ouder kind kunt u samen een kinderspaarrekening uitzoeken en openen. Bron: Nibud

KI N D & J O NG E R E


18

Ook tanden witten mogelijk bij Studio Sun-less

Een verantwoorde bruine kleur met Spray Tanning Spray Tanning is de toekomst voor een verantwoorde gezonde, bruine kleur. Steeds meer mensen zijn zich bewust van de gevaren van overmatig of verkeerd zonnebankgebruik. Ondanks deze gevaren blijft de vraag naar een mooie bruine kleur bestaan. Spray Tanning biedt hiervoor de toekomst. Je kunt ervoor terecht bij Studio Sun-less.

W�t je dat...

- Spray Tanning als basis een suikeroplossing heeft? - een volledige behandeling maar 7 minuten duurt? - je een nog beter resultaat krijgt door een dag van te voren je hele lichaam te scrubben? - Spray Tanning een uitkomst is voor mensen met weinig pigment?


Tanden witten Bij Studio Sun-less kun je ook je tanden laten witten. In drie kwartier raak je 40 tot 90 procent van de aanslag op je tanden kwijt! Het witten gebeurt met behulp van een bleekgel en een blauwe lamp. Je tanden blijven na de behandeling gemiddeld een half jaar perfect, waarna je een 'light'-behandeling kunt krijgen bij de studio. Een succesvolle behandeling hangt af van de staat van het gebit. Bij de intake wordt het gebit dan ook goed bekeken. Is alles in orde, dan staat niets in de weg voor een stralend gebit!

Spray Tanning is een gezonde manier om in slechts enkele minuten een mooie, egaal bruine kleur te krijgen. Dit gebeurt door middel van een speciale Spray Tanningmachine. Deze zorgt ervoor dat een tanningvloeistof verneveld op de huid wordt aangebracht. Het resultaat is een egaal bruine kleur die bij je past. De kleur wordt intenser als de uren verstrijken en bereikt een maximale intensiteit na 3 tot 8 uur. De kleur blijft 5 tot 7 dagen op je huid zitten. De kleurgradaties gaan vanaf 8%. Er wordt bekeken welk percentage het beste past bij je eigen huidskleur en de reden waarom je een mooie bruine kleur wilt. Denk aan een fotoshoot, bruiloft of dancefeest. Steeds meer mensen ontdekken Spray Tanning, omdat het veilig en verantwoord is voor je huid, je meteen kleurresultaat ziet en de behandeling maar enkele minuten duurt.

K�tingsactie Wil je ook een mooie, egaal bruine kleur?

krijg je Op vertoon van dit magazine eling! and beh een op â‚Ź 5,- KORTING

Studio Sun-less | Edvard Munchweg 123, 1328 MK Almere | telefoon 06-53984117 e-mail info@studiosun-lss.nl | www.studiosun-less.nl

19


Van Personal Styling en Personal Shopper tot Mediastyling

20

Opleidingen in STIJL! De Pool Styling Groep bestaat sinds 1997, en vanuit Pool Styling Opleidingen geven wij vanaf 4 locaties verspreid over Nederland opleidingen variërend van Personal Styling en Personal Shopper tot Mediastyling. Deze opleidingen volg je in kleine groepen of individueel. Op deze manier leer je in korte tijd een nieuw beroep of kun je je verder specialiseren! Je leert bij ons tijdens alle opleidingen en door het werken vanuit de Stylingdriehoek© goed kijken en luisteren naar je klant, zodat je het persoonlijke advies nog beter en op een positieve manier kunt richten op onder andere het karakter en de lifestyle van die klant. Als personal stylist(e), kleurstylist(e), visagist(e) of als personal shopper werk je tenslotte niet alleen met het huidige modebeeld, maar gaat het altijd om de persoonlijkheid van de klant. Alleen een mooi trendbeeld neerzetten is tenslotte niet genoeg om ervoor te zorgen dat iemand helemaal zichzelf kan zijn! Pool Styling Opleidingen telefoon 06-50427351 opleidingen@poolstyling.nl www.poolstyling.nl Foto’s Nanno Kroen www.otografie.nl

aat onder Ons aanbod best leidingen: andere uit de op - Personal Styling - Personal Shopper - Kleurstyling - Visagie - Mediastyling

Een studen�

‘In februari 2013 ben ik gestart met de individuele opleiding Personal Styling, in combinatie met de opleiding Personal Shoppen en Kleurstyling bij Pool Styling. Ik wil graag in de toekomst als styliste aan de slag, maar miste nog de theorie achter het verhaal. Door het volgen van mijn opleiding bij PS Opleidingen, heb ik deze theorie zeker meegekregen, maar daarnaast ook veel praktijkervaring opgedaan, zodat je meteen het geleerde kunt toepassen. Dit maakt het een stuk tastbaarder en je voelt je zekerder om aan de slag te gaan. Door het enthousiasme van Karin, maar ook de duidelijke manier van communiceren (Stylingdriehoek en het MAK-concept) is voor mij het plaatje nu compleet en ga ik binnenkort mijn droom waarmaken en ga ik van start met ByNoor!’ – Noortje Brocken

Nadat je een van de opleidingen bij ons hebt gevolgd, plaatsen wij je gratis op Stylistentehuur.nl: een extra mogelijkheid om opdrachten van klanten te krijgen en samen te werken met andere collega’s. Kijk voor alle informatie over ons aanbod, (oud-)cursisten en ons het team op de website.


21

s i v k e e w r e p r e e k 2 t Vette vis Ee

A ll e r le i

e e gezondh d r o o v n v o o r d e le

id

Vis is goed voor de gezondheid, vooral vanwege de visvetzuren die goed zijn voor hart- en bloedvaten. Daarom is het advies om 2 keer per week vis te eten, waarvan ten minste 1 keer vette vis. Vis bevat eiwit, vet, vitamines en mineralen. Eiwit Gemiddeld komt 30% van het eiwit dat Nederlanders binnenkrijgen, uit vlees, vis, vleeswaren en gevogelte. Van deze 30% komt ruim 15% van de eiwitinname uit vis. Vet Het gehalte vet in vis verschilt sterk per vissoort en kan ook binnen de soort sterk ­uiteenlopen. Dit hangt samen met het leefmilieu, de leeftijd, het geslacht en de seizoenen, het voedselaanbod en het tijdstip van paaien. Bij haring en makreel varieert het vetgehalte zelfs van 5% tot 25% gedurende het jaar. Vette vissoorten bevatten van nature meer dan 10% vet. Gemiddeld vette vissen bevatten 2 tot 10% vet, magere vissen 0 tot 2%. Het vet in vis zit in het spierweefsel, in de lever en vlak onder de huid. In vergelijking met vlees bevat vis meer onverzadigd vet. Vitamines Vette vis en vislever bevat veel vitamine A en D. Vis bevat ook B-vitamines. Vis levert circa 10% van de vitamine D en B12 die ­Nederlanders binnenkrijgen.

Mineralen Vis bevat in vergelijking met vlees minder ijzer, omdat er minder bloed in zit. Zeevis bevat in verhouding veel jodium en fluor. Ook zit er selenium en fosfor in. Voordelen voor de gezondheid Vis levert onder meer B-vitamines en mineralen en goed verteerbaar eiwit. Vis eten is vooral belangrijk vanwege de visvetzuren. Deze helpen hart- en bloedvaten gezond te houden. Ook zijn ze belangrijk voor bijvoorbeeld de ontwikkeling van de hersenen en het gezichtsvermogen bij baby’s. Visvetzuren verkleinen de kans op een plotselinge hartstilstand. Viseters hebben bovendien ruim 40% minder kans op een herseninfarct. De Gezondheidsraad adviseert volwassenen daarom per dag 0,45 gram langeketenvetzuren uit vis. Deze aanbeveling kan worden gehaald door per week 2 porties vis te eten, waarvan ten minste 1 keer vette vis, zoals haring of zalm. Dat kan door vis te eten bij de warme maaltijd, maar ook bij de lunch of tussendoor. Daarbij hoeft het niet alleen te gaan om verse vis: ook diepvriesvis en vis uit blik zijn prima. Vette vis, zoals haring, makreel, sardines en zalm,

is onder andere makreel, haring, zalm, paling, heilbot, bokking, sardines en forel.

Matig vette vis is onder andere baars, schar, tong, tonijn, zeewolf en zeeduivel.

Magere vis is onder andere kabeljauw, schelvis, wijting en koolvis.

bevat relatief hoge gehaltes EPA en DHA. Daarom is van vette vis minder nodig om de aanbeveling te halen dan van magere vis, zoals kabeljauw of koolvis. Vissticks, een lekkerbekje, kibbeling of gefrituurde inktvis zijn vooral vet door de manier waarop ze zijn bereid. Ze bevatten maar weinig EPA en DHA. Meer dan 2 porties per week vis eten levert niet of nauwelijks extra effect op. Mensen die een verhoogd risico lopen op hart- en vaatziekten of eerder een hartinfarct of beroerte hebben doorgemaakt, kunnen wel baat hebben bij meer vis. Omdat vooral vette vis ook schadelijke stoffen kan bevatten, is het wel verstandig daarbij te variëren. Bron: Voedingscentrum


22

De ene snurker is de andere niet

Last van een snurkende partner? Een snurkende partner kan erg lastig zijn en ervoor zorgen dat je zelf een chronisch slaaptekort oploopt. Naast het slaaptekort kan een snurkende partner op den duur zelfs voor spanningen binnen de relatie zorgen. Verscheidene wetenschappelijke onderzoeken die snurken in verband brengen met relatieproblemen bevestigen dit. De belangrijkste uitkomsten van een aantal onderzoeken die tussen 1999 en 2007 zijn uitgevoerd zijn dat de stellen zich bewust zijn van de relatieproblemen die ontstaan door het gesnurk. Daarnaast slapen veel stellen (in één studie geldt dit voor 85%) apart van elkaar. Ook is het niet zelden dat de mogelijkheid van een scheiding door het hoofd spookt.

partner. Als je eenmaal in slaap bent gevallen, is de kans kleiner dat je alsnog wakker wordt van het gesnurk van je partner. Als niet zozeer het volume een probleem is, maar juist de aard van het snurkgeluid, dan is het misschien een idee om je focus te

Simpele oplossingen De ene snurker is de andere niet natuurlijk. Dus voor de mensen met een licht snurkende partner zijn er vaak wel simpele oplossingen te bedenken. Je zou eerst eens kunnen proberen om met oordopjes te slapen. Als je partner niet teveel decibels produceert met zijn of haar gesnurk, dan zou dit voldoende kunnen zijn. Mochten oordopjes niet werken, dan kun je proberen om eerder naar bed te gaan dan je

verleggen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een cd op te zetten met rustgevende geluiden van bijvoorbeeld de wind of de zee. Er zijn overigens ook apps te downloaden met deze rustgevende slaapgeluiden.

Een rigoureuzere oplossing om geen last te hebben van het gesnurk van je partner te hebben is apart slapen. Deze oplossing kan echter het probleem groter maken. Apart slapen van je partner is eigenlijk inleveren op intimiteit die juist zo belangrijk is in een relatie. Als dit de enige oplossing is die werkt, dan is het raadzaam om je partner te vragen naar de dokter te gaan.

spл k�t te sta� t he op e ati rл de t da vo� m � ob � t he Werk a�

Werk aan de winkel! Als de simpele oplossingen niet werken, dan is het tijd om serieus aan het snurkprobleem te werken voordat de relatie op het spel komt te staan.

Naar de dokter Als de snurkende partner structureel problemen geeft, dan is het noodzakelijk om naar de oorzaken te laten kijken door een specialist. De belangrijkste oorzaken van snurken zijn overgewicht, afwijkingen of verslapte spieren in de neus- en/of keelholte, overgewicht, alcoholgebruik en slaapapneu. De arts kan vaststellen wat de oorzaak is en bijvoorbeeld medicijnen of een antisnurkbeugel aanraden.


Magazine AfslankClinique Catootjepad 65 1336 JG Almere Telefoon 06-37339472 www.afslankclinique.nl

Bucka Boo Globeplein 23 1334 BT Almere Buiten Telefoon 036-5328981 www.buckaboo.nl

Akke de Boer Lijfstijlstudio De Rede 80-82 8251 EX Dronten Telefoon 0321-311855 www.akkedeboer.nl

Bucka Boo De Diagonaal 17 1315 XD Almere Telefoon 036-5344619 www.buckaboo.nl

BabyM Kraamzorg Wormer 14 8244 CK Lelystad Telefoon 06-53815722 www.babymkraamzorg.nl Bagels & Beans Berlfort 6 1315 VB Almere Telefoon 036-5347450 www.bagelsbeans.nl Bellissimo Hair & Beauty Neringpassage 22 8224 JC Lelystad Telefoon 0320-232222 www.kapsalonbellissimohairbeauty.nl Bellissimo Hair & Beauty Koningsbergenstraat 201 8232 DC Lelystad Telefoon 0320-401416 www.kapsalonbellissimohairbeauty.nl 4Body&Mind Holbeinstraat 10 1328 TX Almere Telefoon 06-52573736 www.4bodyenmind.nl Bruna De Wissel 14 8232 DP Lelystad Telefoon 0320-249004 www.bruna.nl Bruna Dronten De Kajuit 2-4 8254 KX Dronten Telefoon 0321-311062 www.bruna.nl Bruna Verdouw Rimsky Korssakovweg 33 1323 LP Almere Telefoon 036-5364629 www.brunamuziekwijk.nl Bruna Verdouw Haagbeukweg 50 1326 CP Almere Telefoon 036-5354182 www.bruna.nl

Chez Alexander Restaurant | Lounge Belfort 5 1315 VA Almere Telefoon 036-5247978 www.chezalexander.nl CJG Lelystad Telefoon 0320-231111 www.cjglelystad.nl Dansstudio WB Koopmansstraat 115 8223 AH Lelystad Telefoon 06-48522351 www.dansstudiowb.nl De Nieuwe Bibliotheek (Almere Buiten) Baltimoreplein 112 1334 KA Almere Buiten Telefoon 036-5486000 www.denieuwe bibliotheek.nl De Nieuwe Bibliotheek (Almere Haven) Schoolstraat 36 1354 HP Almere Telefoon 036-5486000 www.denieuwe bibliotheek.nl De Nieuwe Bibliotheek (Almere Stad) Stadhuisplein 101 1315 CX Almere Telefoon 036-5486000 www.denieuwe bibliotheek.nl DIO Drogisterij | Parfumerie De Wit Rembrandtweg 110 1318 KT Almere Telefoon 036-5231575 www.diodrogist.nl Elle Ve Lingerie Weverstraat 3 8223 AB Lelystad Telefoon 0320-244414 www.elle-ve-lingerie.nl Etos Haagbeukweg Haagbeukweg 56 1326 CP Almere Telefoon 036-5379463 www.etos.nl

Fit & Wellness Club The Gym Horsterplein 28 3891 ES Zeewolde Telefoon 036-5225425 www.thegymzeewolden.nl Fotostudio Gert Schutte Danslaan 54-56 1326 NA Almere Telefoon 036-5377348 www.gertschuttefoto.nl Galerie & Kunstuitleen Aan De Amstel Belfort 140 B 1315 VD Almere Stad Telefoon 035-5302540 www.aandeamstel.nl Galerie & Kunstuitleen Aan De Amstel De Amstel 42-44 8253 PC Dronten Telefoon 0321-325501 www.aandeamstel.nl Golfclub Zeewolde Golflaan 1 3896 LL Zeewolde Telefoon 036-52221033 www.golfclub-zeewolde.nl Hier Mode Dronten Het Ruim 50 8251 EN Dronten Telefoon 0321-317013 www.hiermode.nl Hier Mode Zeewolde Ravelijn 35 3891 GN Zeewolde Telefoon 036-5222380 www.hiermode.nl Ik Kleur-Styling Bolderweg 2 1332 AT Almere Telefoon 06-36177094 www.kleur-styling.nl Jumbo Dronten De Binnenloop 10 8254 KL Dronten Telefoon 0321-339674 www.jumbosuper markten.nl Jumbo Lelystad Waagpassage 76 8232 DV Lelystad Telefoon 0320-247756 www.jumbosuper markten.nl Kick Off Gym Jupiterweg 36 3893 GD Zeewolde Telefoon 06-10815342 www.kickoffgym.nl

23

La Coupe Kapsalon Oslostraat 3 1334 CB Almere Telefoon 036-5323345 www.lacoupekapsalon.nl Lingerie Dronten Kop van Het Ruim 7 8251 KD Dronten Telefoon 0321-311133 www.lingeriedronten.nl

Stichting Kinderopvang Lelystad Telefoon 0320-294900 www.skl-kinderopvang.nl Studio Sun-less Edvard Munchweg 123 1328 MK Almere Telefoon 06-53984117 www.studiosun-less.nl

Natuurdrogist ‘t Amsterdammertje Marktgracht 7 1353 AH Almere Haven Telefoon 036-5310239 www.amsterdammertje almere.nl

Thalissa’s Hairsalon tot 1/10/2013: Vooronder 1 1319 AC Almere per 1/10/2013: Beneluxlaan 612 1363 BJ Almere Poort Telefoon 036-7370419

Osteopaat Flevoland Salland 52 8245 CJ Lelystad Telefoon 06-42664177 www.osteopaatflevoland.nl

2theloo Diagonaal 34 1315 XE Almere Telefoon 036-5305327 www.2theloo.nl

Plus Postma Botter 4431 8243 LE Lelystad Telefoon 0320-251849 www.plus.nl

Trendies Kroonpassage 22-24 8232 VP Lelystad Telefoon 0320-233239 www.trendiesbyme.nl

Plus Zeewolde Flevoplein 6 3891 BA Zeewolde Telefoon 036-5221199 www.plus.nl

Voetenwerk Danslaan 56 1326 NA Almere Telefoon 036-5377350 www.voetenwerk.biz

Primera Lelycentre Snijdersstraat 7 8223 AA Lelystad Telefoon 0320-220266 www.primeralelystad.nl

Zus & Gus Hanna Hilgersstraat 1 1381 CT Almere Telefoon 036-3000744 www.zusengus.nl

Primera Riecker Botter 44-23 8243 JE Lelystad Telefoon 0320-258560 www.primeralelystad.nl

ForYou Magazine

Ruan Creatief Brouwerstraat 16-22 1315 BP Almere Stad Telefoon 036-5331377 www.ruan.nl

is gratis af te halen op de

locaties hiernaast.

Wilt u ook ForYou Magazine GRATIS aanbieden aan uw klanten? Neem dan contact op met Slimm Uitgeversgroep via info@slimm-uitgeversgroep.nl of op telefoonnummer 050-3199620


! r e m o z e g i n n , na deze superzo

d i u h w u r o o v r e De ideale oppepp

Geniet van ons Breek de Dag Arrangement Inclusief make-upadvies. Met de Priori AHA-producten in deze behandeling wordt de huid gladder en

Speciale actieprijs!

Nu voor

â‚Ź 35,-

steviger. Als de specialist in natuurlijke huidverbetering en huidverjonging adviseren wij graag over alle mogelijkheden om er jaren jonger uit te zien!

Akke de Boer Lijfstijlstudio dĂŠ specialist in natuurlijke huidverbetering en huidverjonging De Rede 80-82 Dronten, telefoon 0321-311855 | Luttekestraat 56 Zwolle, telefoon 038-8457509

WWW.AKKEDEBOER.NL

ForYou Magazine Flevoland  

ForYou Magazine Flevoland