Page 1

Barendrecht & Ridderkerk | Gratis Magazine

Omgaan met stress ForYou metamorfose

Marjan uit Barendrecht ‘Ruim 40 kilo kwijt in 8 maanden’ Beauty | Health | Lifestyle


Voorgoed van uw hardnekkige We kijken naar het hele leefpatroon Zeven jaar geleden begon Cor Kok in zijn eentje met één UltraShape, nu is hij naar een ruim pand aan de Pompmolenlaan in Woerden verhuisd. Met een team van vier verpleegkundigen, een arts en een gewichts­consulente en inmiddels meerdere behandelapparaten en een fi tnessruimte. De essentie van zijn kliniek? Dat mensen zich letterlijk en fi guurlijk weer lekker in hun vel voelen. “De belangstelling is groot,” vertelt Cor. “Mensen die hier komen, overwegen vaak al liposuctie, maar zien op tegen het snijden en de narcose. De meesten hebben alle diëten al geprobeerd. Of men is afgevallen, maar het vet blijft op bepaalde plaatsen hardnekkig zitten. De Ultrashape is de enige definitieve oplossing voor het plaatselijk verwijderen van vet, zonder snijden en narcose. De UltraShape gebruikt geluidsgolven om vetcellen te vergruizen. Dat is veilig en het resultaat is blijvend. Het lichaam voert daarna de vergruisde vetcellen via natuurlijke weg af. Na de behandeling van drie of vijf uur herstelt het lichaam op een natuurlijke manier, dus er is geen herstelperiode nodig. Na twee weken is het resultaat zichtbaar. Wij zijn de enige in Nederland, met de nieuwste apparaten en de nieuwste generatie puls, waarmee je de diepere vetlaag vergruist.”

· geen operatie · geen littekens · geen injecties · geen herstelperiode · mooi resultaat · veilig en blijvend Op een zeker moment merken we dat op bepaalde zones van ons lichaam zich vetten hebben verzameld. De UltraShape is ontworpen om hardnekkige probleem zones defi nitief te verwijderen. Al 19 jaar de ideale manier om overtollig vetweefsel te verwijderen zonder chirurgische ingreep. De UltraShape vergruist vetcellen op een veilige manier. En het resultaat is blijvend: mooi zonder snijden!


• rol. geen injec • The geen injecties • leef geen hers O • • geen herstelperiode V OK ver O mooi resu • sen O M mooi resultaat R • ANO O K veilig b NE ennaa •VO ne D • veilig en blijvend ORN M

vetrolletjes af in 2015! vind dat je gezicht bij je leeftijd moet passen, maar ik wil wel charmant oud worden. Dat kan met de Ultherapie.”

behandeling is es af! Deze Gewichtsbeheersing uniek in Nederland! Bij een intakegesprek voorafgaand aan

behandeling blijkt soms dat tevens een gewichtsbehandeling nodig is. We willen niet alleen charmant, maar Facelift zonder operatie ook actief en vitaal oud worden. Daar“Ook de Ultherapie, waamee we facelifts uitvoeren, werkt met bij spelen conditie en gewicht een grote geluidsgolven,” vervolgt Cor. “De huid zet het oude collageen rol.” om in nieuw collageen. Hierdoor verbetert de elasticiteit van Thea Dijk: “we kijken naar het hele je huid, wordt hij gladder en steviger.” Thea Dijk, gewichtsleefpatroon van mensen. Voeding moet consulente bij Finesse Bodyline Clinic, is er erg enthousiast verantwoord zijn, maar zeker ook pasover. Het verouderingsproces is natuurlijk niet te stoppen en sen bijbijjejeleefstijl. Daarnaast kijken wij ik vind dat je gezicht leeftijd moet passen, maar ik wil wel naar tekorten, bijvoorbeeld van vitamicharmant oud worden. Dat kan met de Ultherapie.” ne D, die we eventueel met supplementen kunnen aanvullen.” Gewichtsbeheersing Overgewicht ontstaat meestal heel Bij een intakegesprek voorafgaand aan behandeling blijkt geleidelijk. Een snel afvaltraject lijkt idesoms dat tevens een gewichtsbehandeling nodig is. We willen aal, maar en geeft niet alleen charmant, maar is ookniet actiefgezond en vitaal oud worden.een resultaat. Daarbij spelentijdelijk conditie en gewicht een grote rol. “We kijken pakt naar het hele Finesse leefpatroonBodyline van mensen.Clinic Voeding moetovergeverantwicht op een verantwoorde manier aan. woord zijn, maar zeker ook passen bij je leefstijl. Daarnaast is een blijvendvan gezond gewicht. kijken wij naarDoel tekorten, bijvoorbeeld vitamine D, die we

kkereventueel met supplementen kunnen aanvullen.” Overgewicht ontstaat meestal heel geleidelijk. Een snel afvaltraject n je lijkt vel” ideaal, maar is niet gezond en geeft een tijdelijk resultaat. UNIEK IN

“N

zen van vetcellen) is een ware hype. Diverkopen goedkope apparaten. Finesse Bodyline Clinic werkt uitsluitend met professionele medische apparatuur.

herstelperiode s het resultaat

Of men is afgevallen, maar het vet blijft op bepaalde plaatsen hardnekkig zitten.

ratie VEILIG

De Ultrashape is de enige denitieve oplossing voor het plaatselijk verwijderen van vet, zonder snijden en narcose. De UltraShape gebruikt geluidsgolven om vetcellen te vergruizen. Dat is veilig en het resultaat is blijvend.

Voor meer informatie:

Het lichaam voert daarna de vergruisFinesse Bodyline Clinic de vetcellen via natuurlijke weg af. Pompmolenlaan 19-A Na de behandeling van drie of vijf uur 3447herstelt GK Woerden het lichaam op een natuurlijke

0348-409199

info@nessebodylineclinic.nl www.nessebodylineclinic.nl

erland, met de n de nieuwste e je de diepere

• BLIJVEND • VERJONGEND

amee we facePompmolenlaan 19-A met geluidsgol3447 GKDe Woerden KryoKontur is de verbeterde vere huid zet het sie van de huidige apparaten. Deze is euw collageen. 0348-409199 medisch verantwoord en geheel veilig. asticiteitinfo@ van je nessebodylineclinic.nl Cryolipolyse is een pijnvrije methode en steviger.”

www.nessebodylineclinic.nl

“we kijken naar het hele

“N N

a behandeling Mooi zonder weer lekker snijden in je vel”

NEDERLAND

tuur. De KryoKontur is de verbeterde versie van de huidige verse landen als China, Japan en Italië el voelen. apparaten. Deze is medisch verantwoord en geheel veilig.

NE

ten Ove leid aal, tijd Fin wic Doe

om lokale vetcellen te laten verdwijnen. a be Het werkt door middel van het koelen van ongewenste vetcellen, bijvoorbeeld tekst | Waldien Burger op de buik. tekst | Waldien Burger fotograe | Aschwin Snel / fotograe | koeling Aschwin Snel / een optimaal Harald Lakerveld Gelijkmatige geeft Harald Lakerveld vetreducerend resultaat zonder huidbeschadigingen. De behandeling duurt 70 minuten. Hierna komt het proces Zeven jaar geleden begon Cor Kok in zijn e ZevenHet jaaroptimale geleden begon Cor Kok in metruim éénpand UltraShape, nu is hij eentje naar een aan de Pompmolen op gang. eindresultaat iszijn Cryolipolyse iseen een ruim methode om lokale vetcellen hij naar pand aan de Pompmolenlaan in Woerden verhuisd. Met eenteteam van vier verpleegkundigen, zichtbaar na 3-4pijnvrije maanden. Cry latenMet verdwijnen. Hetvan werkt door middel van het koelen van een team vier verpleegkundigen, een arts en eenmeerdere gewichtsconsulente en inmiddels behandelapp Cry ongewenste bijvoorbeeld opbehandelapparaten de buik. Gelijkmalente envetcellen, inmiddels meerdere een De essentieen van zijntnessruimte. kliniek? tige koeling geeft een vetreducerend resultaat Dat mensen zich letterlijk en guurlijk zen we De essentie vanoptimaal zijn kliniek? ver Lekker in je vel zonder De behandeling duurt 70 lekker in hun vel voelen. Dathuidbeschadigingen. mensen zich letterlijk en guurlijk weer ver “Welke bij ons volgt, minuten.behandeling Hierna komt hetjeproces opook gang. Het optimale Bod wij nemen is dezichtbaar tijd voor een uitgebreid eindresultaat na 3-4 maanden. pro intakegesprek, we meten alles. We ge- Liposuctie zonder operatie ven persoonlijk aandacht en begelei- “De belangstelling is groot,” vertelt man Lekker in je vel Liposuctie zonder operatie den intensief. Cor. “Mensen hier herstelperiode komen, over- nod “Welke behandeling je bij ons volgt, vertelt wij nemenmanier, de tijd dus er die is geen “De belangstelling is ook groot,” wegen vaak al weken liposuctie, zien zich Ons uiteindelijke doelhier is, komen, dat voor Cor. een uitgebreid weiedereen meten alles.nodig. We geven Na twee is hetmaar resultaat “Mensenintakegesprek, die overop tegen het snijden en de narcose. De Wij zich na behandeling letterlijk enzien - zichtbaar. wegen vaak alen liposuctie, maar persoonlijk aandacht begeleiden intensief. Ons uiteinmeesten hebben alle diëten al gepro- nieu Wij zijn opdoel tegen hetiedereen snijden enhaar de De letterlijk guurlijk lekker in zijn of vel voelt. delijke is, dat zich nanarcose. behandeling ende enige in Nederland, met de beerd. nieuwste apparaten en de nieuwste gen meesten hebben alle diëten al geproEen intakegesprek gratis enEen vrijblijfiguurlijk lekker in zijn of is haar vel voelt. intakegesprek isis afgevallen, Of men maarjehet blijft vetl generatie puls, waarmee devet diepere beerd. gratis enbesluit vrijblijvend”, Cor Kok enthousiast. op bepaalde plaatsen hardnekkig zitvend”, Corbesluit Kok enthousiast.

Finesse Bodyline Clinic pakt overgewicht op een verantwoorde manier aan. Doel is een blijvend gezond gewicht.

Cryolipolyse ADVANCED aShape, nu is Cryolipolyse (in de volksmond: bevriezen van vetcellen) is erhuisd. een ware hype. Diverse landen als China, Japan en Italië Cryolipolyse ADVANCED wichtsconsuverkopen goedkope apparaten. Finesse Bodyline Clinic Cryolipolyse (in de volksmond: bevrieessruimte. werkt uitsluitend met professionele medische appara-

AN

Mooi zonder snijden

vetlaag vergruist.” ten.

Facelift zonder operatie

“Ook de Ultherapie, waamee we facelifts uitvoeren, werkt met geluidsgolven,” vervolgt Cor. “De huid zet het oude collageen om in nieuw collageen. Hierdoor verbetert de elasticiteit van je huid, wordt hij gladder en steviger.”

U

Fac

“Ook lifts ven, oud De Hier sie huid me

Cry

De Ultrashape is de enige denitieve oplossing voor het plaatselijk verwijderen van vet, zonder snijden en narcose. De UltraShape gebruikt geluidsgolven om vetcellen te vergruizen. Dat is veilig en het resultaat is blijvend.

n l v

Het lichaam voert daarna de vergruisde vetcellen via natuurlijke weg af. Thea gewichtsconsulente Na deDijk, behandeling van drie of bij vijf uur Finesse Bodyline Clinic, is natuurlijke er erg enherstelt het lichaam op een thousiast over. Het verouderingsproces is natuurlijk niet te stoppen en ik

The Fine thou ces


- advertorial -

EEN SNEL HERSTEL DANKZIJ EIWITTEN We worden ouder, maar hoe blijven we zo lang mogelijk fit? Of hoe herstellen we zo snel en zo goed mogelijk na een ziekte of operatie? Ondervoeding is een groot probleem binnen alle segmenten van de Zorg. De energie- en eiwit verrijkte gebakjes van Innopastry bieden dan uitkomst. Omdat ze eenvoudig te nuttigen zijn, maar ook de eetlust opwekken en herstel bevorderen.

MEER RESERVES

Onderzoek laat zien dat mensen met meer spiermassa beter in staat zijn om bijvoorbeeld zware chemokuren of bestralingen te doorstaan dan patiënten die weinig spieren hebben. Ze hebben immers meer reserves en kunnen daardoor de behandeling beter aan. En dat heeft niets te maken met het lichaamsgewicht. Te zware mensen kunnen zelfs relatief weinig spiereiwit hebben en lichte mensen juist voldoende.

EIGEN SPIEREIWIT OPETEN

Het is een tijd onderschat, maar inmiddels is iedereen er over uit: goede voeding draagt bij aan een sneller herstel. Wanneer je te weinig eet, verbrandt je geen vet, maar eet je vooral je eigen spiereiwitten op. Dat komt bij ouderen en zieke

verkrijgbaar bij

04 ForYou Magazine

mensen vaak voor en is dus wezenlijk anders dan bij gezonde mensen. Die verbranden vet als ze op dieet zijn. In geval van ziekte moeten de eiwitten daarom als eerste worden aangevuld.

ALS TUSSENDOORTJE OF TOETJE

“Zoveel mogelijk eiwitten en calorieën, daar komt het op neer”, aldus Van Leeuwen. “Wij hebben twee producten ontwikkeld die een bron zijn van hoogwaardig eiwit: ‘Bouwsteentjes’ en ‘Easy-to-Eat’. Beide producten zijn een effectief hulpmiddel bij het terugdringen van ondervoeding én het opbouwen van een betere voedingstoestand. Je kunt ze eten als tussendoortje of als toetje.”

PRIJSWINNEND RECEPT

De Bouwsteentjes en Easy-to-Eat bevatten per kleine portie al 8 gram hoogwaardig wei-eiwit. Beide producten kregen in 2008 en 2009 overigens al de Innovatieprijs en zijn in meerdere smaken verkrijgbaar. De Easy-to-Eat is vooral toepasbaar bij slikproblemen en dragen ook het ‘All Natural’ logo, omdat ze geen additieven bevatten. Beide soorten zijn Verkrijgbaar bij de supermarkten Jumbo en C1000. 4 stuks voor € 4,99

VO W O W R W ME .B E O R U IN W F ST O EE RM N AT TJ IE ES Z .N IE L

Volgens Huib van Leeuwen van Innopastry, hebben ouderen en zieken vooral baat bij de inname van extra eiwitten. Van Leeuwen: “ Voeding alleen kan je niet beter maken, maar het speelt wel een essentiële rol. Zo heeft bouillon geen enkele zin: het is niet meer dan warm water met een smaakje. Het vult vooral de maag en blokkeert vanwege het volle gevoel de weg voor echt belangrijke etenswaren. Ook de fruitmand werkt averechts. Dat zijn vooral vruchtensuikers en die zijn in een zieke of zwakkere gezondheidstoestand niet relevant.”


Hallo lezer We beginnen dit jaar met onze goede voornemens, en we hebben in deze uitgave allemaal ondernemers gezet die je daarbij kunnen helpen en ondersteunen.

‘Kleine dingen maken verschil’ Fotoshoot, altijd goed

Ben je geen fan van sporten, dan wordt het tijd om te dansen bij Balletstudio Violetta! En Karin van Afslankstudio Happy Slim kan je begeleiden als je wilt afvallen via het Cambridge Weight Plan. We kunnen ons voorstellen dat je, na ongeveer twee weken vakantie, moeite hebt met het opstarten van het nieuwe jaar en door alle drukte stress ervaart. Die kun je gewoon laten wegmasseren bij Massage­ praktijk Limetree! Elim Instituut vindt dat elke vrouw recht heeft op een geweldige huid, dus heb je bepaalde huidproblemen, dan moet je absoluut contact opnemen met het instituut.

Leer paardrijden

Ook hebben we Marjan uit Barendrecht een complete make-over gegeven. Wat ziet ze er geweldig uit! Lijkt het jou ook leuk? We zoeken nog een nieuwe kandidaat voor de volgende uitgave. Kijk gauw in het magazine om te kijken hoe en waar je je kunt opgeven.

Informatie van specialisten bij jou in de buurt

Natuurlijk hebben we ook een aantal leuke aanbiedingen voor je in het magazine staan, dus gooi dit magazine niet weg; je kunt er later altijd nog wat aan hebben. En hou de winkels in de gaten: in mei komt er weer een nieuwe uitgave! Veel leesplezier!

-Team ForYou Magazine-

ForYou Magazine 05


Diana over afvallen met het Cambridge Weight Plan

‘Ruim 40 kilo kwijt in 8 maanden’ Ik had al verschillende diëten gevolgd, maar die hielpen maar heel weinig of niet. En toch wilde ik afvallen, want ik woog veel te veel, en ik voelde me daar niet prettig bij.

Diana voor

Diana na

Een vriendin van me was afgevallen met het Cambridge Weight Plan, en werd begeleid door Karin van Afslankpraktijk Happy Slim. Ze raadde me aan om dit ook te gaan doen. Ik was wel wat sceptisch: alleen maar leven op shakes? Maar in juli 2013, toen ik nog in Ridderkerk woonde, ging ik toch voor het eerst langs bij Karin, en zag het als mijn laatste redmiddel. Toen ik op de weegschaal stond, schrok ik wel, want ik woog 114 kilo en had een vetpercentage waar je ‘u’ tegen zegt.

Vind je balans terug Bij Leen van Dongen van Mahayana, praktijk voor integrale hypnotherapie kun je terecht voor hypnotherapie, regressietherapie, innerlijkkindwerk en rouwbegeleiding. Hypnotherapie is een vorm van therapie die gebruikt maakt van trance. De therapeut brengt de cliënt in een bewustzijnstoestand waarin contact kan worden gemaakt met het onder- en bovenbewustzijn, met als doel de innerlijke conflicten en problemen in het dagelijks leven te verzachten, leefbaar te maken of zelfs op te lossen. Leen maakt hierbij gebruik van methoden en technieken die zijn aangepast aan de mogelijkheden, de geaardheid en het vermogen van de cliënt en diens problemen. Het onbewuste bevat al onze herinneringen uit het verleden waarvan we ons niet meer bewust zijn en kan het gevoel, denken en handelen beïnvloeden zonder dat we begrijpen en realiseren waar het precies vandaan komt. Regressie is een vorm van therapie waarin je teruggaat in de tijd, en zo de problematiek en/ of traumatische gebeurtenissen, die zijn ontstaan in de vroege jeugd, kunt herkennen en verwerken, en zo opnieuw een plaats geven in je huidige leven. Er komen veelvuldig onverwerkte trauma’s aan het licht, dus regressietherapie gaat veelal gepaard met veel emotie, en weer wordt er gebruik gemaakt van eenzelfde 06 Health ForYou

trancetechniek. Een hypnotische trance is een vorm van diepe ontspanning en veranderd bewustzijn waarin je contact kunt maken met dat deel van je onderbewuste of bovenbewustzijn. Je kunt spreken van een bewuste dagdroom die je losmaakt van je uitwendige omgeving, waarbij je opgaat in je innerlijke werkelijkheid. Alles ligt verborgen in onszelf, en soms kan een traumatische ervaring die werkelijkheid vertroebelen of zelfs blokkeren. Dat is waar regressie

Vol goede moed begon ik met het Cambridge Weight Plan, en heb precies gedaan wat Karin zei: drie keer per dag een shake, en verder koffie, thee, water en af en toe soep. Ik wilde tenslotte ook naar mijn vriendin op Bonaire en naar het strand in bikini. En het ging geweldig! In 7 maanden viel ik gemiddeld 1,5 tot 2 kilo per week af, en terwijl mijn doelen bij de intake 80 kilo en maatje 42-44 waren, weeg ik sinds februari 2014 nog maar 71 kilo, ruim 40 kilo minder, en heb ik maat 38! Ik ben er superblij mee. Ook de begeleiding door Karin was super. Als je in een dip zit, helpt ze je erdoor, ze geeft tips en is altijd bereikbaar. Ik heb er een vriendin bij gekregen! Nog steeds ga ik voor controle af en toe bij haar langs, en geeft ze adviezen voor een verantwoord eetpatroon. Ik kan het echt aanraden!

- Diana van Zielst uit Nunspeet

Afslankpraktijk Happy Slim Karin van Bennekum Waterland 89 2987 EN Ridderkerk telefoon 06-51931205 afslankpraktijkhappyslim@upcmail.nl www.afslankpraktijkhappyslim.com www.cambridgeweightplan.nl

toe dient: om dat deel te onthullen dat het soms zo lastig maakt om op een gezonde manier ons leven te leven en de balans te vinden die zo nodig is in het dagelijks leven.

Mahayana, praktijk voor integrale hypnotherapie Leen van Dongen | Jansen-akker 7, 2994 AH Barendrecht telefoon 0180-613256 | www.mahayana.nu


Klassiek ballet, moderne dans, streetdance...

Het is weer tijd om te dansen! Balletstudio Violetta is helemaal klaar voor een nieuw jaar! Voor alle leeftijden en niveaus is het aanbod danslessen groter dan ooit. Dus danst uw kind het hele huis door? Of heeft u zelf altijd al willen dansen, maar is het er nog niet van gekomen? Bij Balletstudio Violetta in ­Ridderkerk is dansen voor iedereen! Plezier in dansen, ontwikkeling van techniek en persoonlijke aandacht voor de leerlingen: dat is waar Balletstudio Violetta voor staat. Al zeven jaar is Violetta dÊ dansschool in Ridderkerk. De fijne en gemoedelijke sfeer in de dansschool maakt dat leerlingen vele jaren achter elkaar op les blijven. Alle lessen worden gegeven door gediplomeerde dansdocenten met professionele kennis, maar bovenal bieden ze de leerlingen veel plezier in het dansen en bewegen. Dansles al vanaf 2,5 jaar Peuters, kleuters, kinderen, tieners of (jong) volwassenen: in het lesrooster van dit seizoen is er voor ieder wat wils. Een dansles voor kinderen is al mogelijk vanaf 2,5 jaar. De kinderen doen eenvoudige bewegingsopdrachten en leren omgaan met muziek, ruimte, elkaar en eigen lichaamsmogelijkheden. Vanaf 4 jaar is het mogelijk om klassiek ballet te volgen. De kinderen kunnen na een jaar doorgroeien naar een volgende groep, maar ook tussentijds instromen bij leeftijdsgenootjes. Vanaf 8 jaar zijn er de ook de danslessen Urban dance (Hiphop, Breakdance enzovoort) en Moderne dans.

Cursussen voor volwassenen Voor (jong)volwassenen zijn er ook tal van mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan Pilates. Tijdens deze speciale, 45 minuten durende work-out werkt u aan een serie oefeningen die uw lichaam versterken. Door het beoefenen van Pilates krijgt u sterkere spieren, een plattere buik en meer flexibiliteit. Ademhaling is een belangrijke ondersteuning van de oefeningen. Volwassenen en tieners kunnen ook lessen in de stijlen Moderne dans, Urban dance en Klassiek ballet (met spitzen) volgen. Nieuw: Yoga Vanaf januari 2015 gaan we van start met Yogalessen in de ochtend en vroege middag, perfect voor een goede start van de dag of ontspanning tussen de middag. Tijdens de lessen worden staande, zittende en liggende lichaamshoudingen aangenomen. De les wordt afgesloten met een meditatie voor diepe ontspanning.

Bij Balletstudio Violetta is dansen voor iedereen!

Gratis proefles Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u of uw kind een les proberen? Op vertoon van dit magazine kunt u een gratis proefles volgen. Aanmelden kan via info@balletstudiovioletta.nl.

Balletstudio Violetta Ridderkerk Prinses Margrietstraat 52 2983 EH Ridderkerk telefoon 0180-850674 info@balletstudiovioletta.nl www.balletstudiovioletta.nl

Lifestyle ForYou 07


Waarom moeilijk doen als het samen kan?

De grootste misvatting over opvoeden

Kinderen opvoeden is niets nieuws en gebeurt al zo lang er kinderen zijn. Toch is er in de loop der jaren met name in het westen iets bijzonders gebeurd: we zijn alléén gaan opvoeden. Van nature deden we dit met de groep waartoe we behoorden. De uitspraak ‘It takes a village to raise a child’ is daar een overblijfsel van. Er zijn verschillende redenen waarom we in groepen opvoedden: de groepsleden beschermden elkaar tegen kwade invloeden van buitenaf, de afzonderlijke groepsleden hadden zo elk hun speciale kwaliteiten, als groep kon je veel meer bewerkstelligen dan alleen, en er werd voor elkaar gezorgd. Door verschillende gebeurtenissen in de geschiedenis is de visie op opvoeden veranderd. De heersende opvatting is dat het gezin en dus de ouders verantwoordelijk zijn voor de opvoeding van het kind. Dit lijkt dan ook bijna te betekenen dat je als ouder alles moet weten en kunnen. En dat is nou net de grootste misvatting! Want het is onmogelijk om alles van en over de opvoeding te weten en zelf te kunnen aanpakken. Dus is het zeer oneerlijk om dit van ouders te verwachten. En toch kost het ouders soms moeite om toe te geven dat zij hulp kunnen gebruiken, uit angst om ‘de vuile was buiten te hangen’. Alsof de was van de buren nooit vuil is...

Sommige ouders blijven de heersende opvatting volgen: ‘ik ben verantwoordelijk en als ik hulp inschakel, betekent dit dat ik gefaald heb’. Gelukkig heb je als ouder altijd de keus: ‘blijf ik volgen of kom ik op voor de ontwikkeling van mijn kind?’ Waarom moeilijk doen als je het samen kan?

Massage pakt klachten aan en biedt ontspanning

Stress? Laat die wegmasseren! ‘Stress’ is iets wat iedereen in een bepaalde mate heeft, en hoeft niet iets nagatiefs te zijn. Maar het kan ook zijn dat de spanningen zich ophopen in het lichaam. Deze stress kan zich uiten in hoofd, schouder of nekpijn, soms met uitstralingen naar de schouderbladen en rug. Met name mensen die langere tijd een verkeerde werkhouding aan­nemen, kunnen er last van krijgen. Gelukkig kan massage helpen om de stress te verdrijven. Jacqueline Jansma merkt in haar massage­ praktijk aan huis dat er steeds meer mensen zijn met stress. Zij kan de opgehoopte spanning in de spieren wegmasseren, zodat de klachten verdwijnen en de cliënt een gevoel van ontspanning ervaart. Voor de aanpak van stressklachten biedt Jacqueline verschillende oplossingen. Zo kan een ontspanningsmassage worden gecombineerd met hotstone. De warmte zorgt voor ontspanning. Bij een hoofdmassage wordt er met behulp van massagebewegingen op de drukpunten gezorgd voor een vermindering van blokkades en voor meer verlichting.

Massagepraktijk Limetree Jacqueline Jansma Zalmwater 27, 2993 DX Barendrecht telefoon 06-13124816 info@massagepraktijklimetree.nl www.massagepraktijklimetree.nl

08 Health ForYou

Mijn Grote Ik – Praktijk voor Psychotherapie Meriam Seedorf-Sno Iepenwede 2, 2993GD Barendrecht telefoon 0180-764224 / 06-10120851 info@mijngroteik.nl | www.mijngroteik.nl

Verder kan Jacqueline aquassage inzetten, voor cliënten die veel last hebben van rugpijn. De cliënt gaat hierbij liggen op een comfortabel warmwaterkussen. Vervolgens wordt met behulp van olie gemasseerd tussen de rug en het kussen.

Een triggerpointmassage ten slotte richt zich op de pijnpunten (‘triggers’) die bepaalde klachten veroorzaken. Deze punten kunnen zich bevinden op een andere plek dan de plaats waar de pijn gevoeld wordt. Jacqueline vindt het heel mooi om cliënten te helpen door de verkramptheid in de spieren door middel van massage op te heffen. Vaak zijn stressklachten al met één massage aan te pakken; soms zijn meerdere behandelingen nodig.


Allerlei behandelingen in één salon

Voor elk huidprobleem een oplossing C’est la Vie is een veelzijdige schoonheidssalon aan huis in Barendrecht Carnisselande, op 1 hoog, met parkeerplaats voor de deur. Je kunt er terecht voor allerlei behandelingen, van gezichtsbehandelingen tot permanente make-up en hand- en voetverzorging. Natuurlijk kunt u ook diverse behandelingen in één afspraak combineren! Githa vindt het belangrijk dat haar klanten zich op hun gemak voelen in de salon, zodat zij een heerlijk ontspannen moment voor zichzelf hebben. In overleg met de klant biedt Githa een passende behandeling aan, die meestal gericht is op huidverbetering. Zij werkt met producten van Skeyndor. Dit Spaanse merk heeft voor elk huidprobleem een oplossing, zoals anti-aging, acne, ouderdoms-/ pigmentvlekken, rimpels en een onzuivere huid. Githa zorgt ervoor dat de kennis in de salon up-to-date blijft door regelmatig bijscholingen te volgen. Nieuw in de salon op dit moment is de behandeling met retinol (vitamine A). Deze behandeling is in te zetten voor de wat oudere huid, die rimpels en/of vlekjes vertoont. Vanzelfsprekend wordt voor het beste resultaat een kuur aangeraden. Alle producten van Skeyndor zijn bij de salon voor verkrijgbaar thuisgebruik. Githa geeft u graag persoonlijk advies over wat het beste bij u past.

Maar gemak is niet het enige voordeel: als u weinig wenkbrauwharen heeft omdat ze gewoonweg niet groeien of door ziekte zoals alopecia, kunt u met permanente make-up ervoor zorgen dat uw gezichtsuitdrukking beter wordt. Ook voor mensen die door chemokuren hun wenkbrauwen zijn verloren, zijn er diverse mogelijkheden. De salon is goedgekeurd volgens de hygiënerichtlijnen van de GGD en is lid van de Nederlandse Stichting voor Geregistreerde PMU-specialisten (NSGP). Deze stichting waarborgt de kwaliteit van behandelingen van aangesloten specialisten. U kunt vrijblijvend afspraak maken voor een intake, zodat de mogelijkheden besproken kunnen worden. Nagelstyling Een andere specialiteit van Githa is nagelstyling. U kunt in de salon bijvoorbeeld terecht voor nagelverlenging, maar ook voor CND Shellac. Shellac is een unieke nagellak, die gedragen wordt als gel, en die wel twee weken op de nagel blijft zitten. De lak kan ook op de teennagels geplaatst worden.

20% Aanbieding Voor lezers van ForYou Magazine biedt C’est la Vie 20% korting op een retinolbehandeling, wanneer de huid d aarvoor geschikt is. Deze aanbieding is geldig tot 1 maart 2015.

Kinderfeestjes Voor kinderen en pubers houdt C’est la Vie workshops, waarbij de deelnemers de basis van een goede huidverzorging leren: hoe reinig en verzorg je je huid op een goede manier? Hoe werkt een masker? Het komt allemaal aan bod tijdens deze leuke workshop, die ideaal is als invulling van een kinderfeestje. Githa wil graag voldoende tijd voor haar klanten vrij­ maken; daarom werkt zij uitsluitend op afspraak. De salon is niet alleen overdag, maar ook twee avonden in de week ‘s avonds geopend. Permanente make-up Vorig jaar is Githa gestart met behandelingen met permanente make-up, dé manier om uw wenkbrauwen of eyeliner altijd perfect op orde te hebben. U heeft altijd een mooi, sprekend gezicht, en u kunt er gewoon mee sporten. De behandeling is ook prettig voor als u uw wenkbrauwen of eyeliner zelf niet zo goed kunt tekenen, u allergisch bent voor make-up of weinig tijd heeft om uw make-up aan te brengen.

Hou de Facebookpagina in de gaten voor nieuwtjes en acties!

C’est la Vie | Githa van Kleef | Riederhagen 27, 2993 XE Barendrecht telefoon 06-51178037 | info@beautysaloncestlavie.nl | www.beautysaloncestlavie.nl

Beauty ForYou 09


De verbondenheid van patiënt en arts

‘Het zijn de kleine

dingen

Hij is 68 jaar en werkt nog steeds met veel plezier en overgave in zijn eigen bedrijf. Soms iets te veel overgave misschien. Maar daar werkt hij aan. De enthousiaste Ton Bosma realiseert zich namelijk dat het ook heel anders had kunnen lopen. In 2010 gooiden verstopte kransslagaders roet in het eten. ‘Ineens besef je: als ik niet af en toe de handrem erop gooi, gaat het mis.’ Ton Bosma is een drukke baas die vol passie zijn bedrijf laat zien. Werkkleding, schoonloopmatten, lockers, handdoekautomaten: bedrijven kunnen voor allerlei producten bij hem terecht. Hij is trots op het bedrijf dat hij helemaal zelf opbouwde en waar zijn zoon en schoondochter nu langzaam het stokje overnemen. Langzaam, want Ton is nog niet klaar met werken. ‘Ik heb er nog veel te veel plezier in. En waarom zou ik dan stoppen? Ja okee, ik ben wel hartpatiënt, maar daar denk ik niet te veel over na. Er kan altijd wat gebeuren, ook als er niks aan je rikketik mankeert.’ Ton Bosma

Niet zeuren Die rikketik begon in 2010 te protesteren. Ton kreeg vage klachten: vermoeidheid en pijn in de borst. ‘Niet zeuren, gewoon doorzetten, dacht ik.’ Hij liep er twee jaar mee rond, voordat hij in het ziekenhuis terechtkwam. De diagnose? Twee kransslagaders die voor 90 procent dichtzaten. ‘Dan schrik je wel even.’ Hij werd gekatheteriseerd en lag op de operatietafel om gedotterd te worden. Halverwege kwam dokter Royaards erechter achter dat dit niet de beste behandeling zou zijn. ‘Terug op de kamer kwam hij naast me zitten en zei: ‘Ik begrijp je emotie, maar ik beloof je: je krijgt er 25 jaar bij’. De afstandelijkheid die ik van dokters gewend was, had hij helemaal niet. Ik was meteen gerustgesteld.’ Vertrouwen Na een aantal slechte ervaringen was het voor Ton moeilijk om een arts weer voor honderd procent te vertrouwen. ‘Je legt je leven in iemands handen en als diegene dat vertrouwen dan schaadt, is het verrekte lastig om dat te herstellen. Door zijn manier van werken heeft dokter Royaards mij het vertrouwen weer volledig teruggegeven. Dat vind ik heel waardevol. Het zijn de kleine dingen die het doen. Een stukje aandacht en benadering. Dat kost niets, maar levert zoveel op.’

Onze hulp bij uw hartklachten In het Spijkenisse Medisch Centrum werken in totaal vijf cardiologen. Ook voor screening bij acute hartklachten, zoals pijn op de borst of hartkloppingen, kunt u na verwijzing van de huisarts bij één van hen terecht. Zij kunnen u snel duidelijkheid bieden door een hartfilmpje, een bloedonderzoek of een inspanningsproef te doen. Een eventueel behandelplan volgt dan meteen.

10 Health ForYou


die het

verschil maken’

Met ruim 300 dotterbehandelingen per jaar redt interventiecardioloog dokter Kees-Jan Royaards dagelijks levens. Voor hem bijna routinewerk, maar belangrijke momenten in het leven van zijn patiënten. ‘Daar moet je oog voor houden. Je mag mensen een tweede kans geven; dat blijft bijzonder.’ In het geval van vernauwde kransslagaders kan dokter Royaards met een dotterbehandeling snel ingrijpen. Hij werkt gemiddeld twee dagen per week in het Spijkenisse Medisch Centrum. Op de andere dagen is hij te vinden in het Maasstad Ziekenhuis. Een perfecte combi, vindt hij: ‘We gebruiken elkaars sterke punten en maken er één geheel van. Als je 350 patiënten per jaar behandelt, is het soms wat minder persoonlijk. Juist daarom is de samenwerking met het Spijkenisse Medisch Centrum zo sterk. De combinatie van poliklinisch werk en meer ingewikkelde behandelingen maakt het leuk en houdt je scherp.’

Meedenken De relatie met zijn patiënten probeert hij vooral laagdrempelig te houden. ‘Als dokter ben ik niet de tegenpartij. Ik ben eerder de meedenkende vriend. Dat vind ik erg belangrijk. Ik ben ook maar een mens; ik heb alleen toevallig wat meer kennis van hartproblemen. De dokter die zegt hoe het moet, is niet meer van deze tijd. De patiënt bepaalt uiteindelijk zelf. We zitten samen aan tafel met hetzelfde doel.’

dokter Kees-Jan Royaards

Tweede kans Als aanvullend onderzoek nodig is, is het mogelijk om afhankelijk van de voorkeur van de patiënt - te verwijzen naar het Van Weel-Bethesda, Ikazia of Maasstad Ziekenhuis. De meeste patiënten die hij doorverwijst naar het Maasstad Ziekenhuis voor aanvullend onderzoek, behandelt dokter Royaards zelf. ‘Hoewel ze dan in een ander ziekenhuis zijn, is er nog steeds een vertrouwd gezicht. Het is toch fijn als er in een groter ziekenhuis een dokter is die je kent en die je in de gaten houdt.’ Mensen na een aantal jaar terugzien blijft voor hem een van de leukste aspecten van zijn vak. ‘Een hartinfarct is een cruciaal moment in iemands leven. Hoeveel operaties ik ook doe, voor degene die ik behandel, is het een keerpunt. Mensen voelen vaak dat ze een tweede kans gekregen hebben. Ik mag ze daar verder in begeleiden. Dat is mooi om te doen.’

Ik ben ook maar een mens, die toevallig wat meer kennis van hartproblemen heeft Spijkenisse Medisch Centrum | telefoon 0181-658888 | www.spijkenissemc.nl

Health ForYou 11


ForYou metamorfose Even voorstellen Marjan woont in Barendrecht, is

46 jaar en werkt als secretarieel

Vóór de make-over

medewerkster bij de rechtbank van Dordrecht.

Haar Marjan kan qua kleur veel hebben, daarom hebben we ook gekozen voor een warme koper kleur. We wilden een nieuw coupe verzinnen omdat Marjan altijd het haar in haar gezicht draagt. Wij vinden juist dat het uit haar gezicht een frisse uitstraling geeft.

Visagie Hoe vond je het? ‘Ik was al van plan om een

ander kapsel te nemen, en het

leek me ook wel eens leuk om

een metamorfose mee te maken. Twee vliegen in één klap dus!

Het was een mooie ervaring, met

De make-up hebben we aangepast op haar huid en haarkleur, de kleur keuze van de make-up kan ze dragen op een door de weekse dag en op een avondje uit.

Kleding Jeans verkrijgbaar in maten 38 t/m 48 Ook hebben wij van deze broeken verschillende nieuwe kleuren voor het voorjaar. Shirt, nu ook in de nieuwe voorjaarskleuren.

leuke meiden die me geholpen

hebben. Het was ook bijzonder om eens anders opgemaakt te

worden, en ik heb mooie kleren

uitgezocht. Ook de fotoshoot in de studio was een leuke ervaring. Voor herhaling vatbaar!’

ForYou Magazine zoekt opnieuw een kandidaat vanaf 20 jaar voor een fantastische make-over. Geef je snel op en maak kans op een totale make-over!

Een inschrijfformulier kun je afhalen bij: Chica’s Mode of VT Hair

12

Nieuwe kandidaat gezocht!


Haar knippen/drogen:

€ 22,50 totale kleuring:

€ 27,50 Visagie € 22,50 p.1/2 u Fotoshoot vanaf € 75,Jeans € 29,95 Shirt € 29,95

Marjan

Totale waarde metamorfose

€ 207,40

Het team Haar &visagie

Kleding

Fotografie

VT Hairstudio

Chica’s Mode

FOTOSTUDIO BARENDRECHT

www.vthairstudio.nl

www.chicasmode.nl

www.fotostudio-barendrecht.nl

13


Dana Slank&Fit bodystyling center Rotterdamseweg 74, 3332 AK Zwijndrecht telefoon 078-6209347 info@danaslankenfit.nl www.danaslankenfit.nl

Snel centimeterverlies op de gewenste plaatsen

Duurzaam afvallen Dana Slank&Fit bodystyling center in Zwijndrecht is hét instituut voor afslanken en figuurcorrectie speciaal voor vrouwen. Hier wordt onder andere gebruik gemaakt van de in Zwitserland ontwikkelde TFM-methode.

Marma massage: eeuwenoude techniek

Herstel je

lichaamsharmonie Een Ayurvedische Marma massage is een eeuwenoude Indiase techniek die wordt ingezet voor genezing en ontspanning. De Marma massage ondersteunt het gehele lichaam, zowel fysiek, mentaal als emotioneel. De Marma massage zorgt voor een hele diepe ontspanning, waardoor diepgewortelde ongemakken aangepakt kunnen worden. Op die manier kan de lichaamsharmonie hersteld worden. Voor de massage kunnen diverse soorten medicinale kruiden oliën ingezet worden, al naar gelang het lichaamstype en de klachten, om zo optimale resultaten te behalen.

De olie dringt diep door in het lichaam en doet daar van binnenuit z’n werk. Door de ritmische manier van masseren wordt de bloedcirculatie gestimuleerd, waardoor metabolisch ‘afval’ wordt afgevoerd. Op die manier kunnen verschijnselen zoals ADHD, chronische vermoeidheid, problemen met de bloedsomloop, artritis, rugklachten en stress met succes worden aangepakt. De Ayurvedische Marma massage kalmeert de zenuwen, dringt diep door in het botweefsel en brengt verlichting bij stijfheid van gewrichten en spieren. Deze Marma massage is tegelijkertijd ontspannend en verfrissend. Het bestrijdt de potentieel gevaarlijke effecten van stress, geeft een gevoel van welbehagen en creëert een stiltepunt in de hersenen. Door de Marma massage wordt het immuunsysteem gestimuleerd en de weerstand tegen mogelijke ziekten vergroot. Vergelijk het lichaam maar met een plant: als je een plant regelmatig water geeft, zal die sneller groeien en bloeien en langer blijven leven. Voor het lichaam werkt dat niet anders. De Marma massage verzorgt het lichaam dus van binnen en van buiten, werkt verjongend, zorgt voor een diepe, ontspannen slaap, maakt de huid soepel en stevig, neemt vermoeidheid weg en brengt een goede energiebalans. Ayurveda Massage in Barendrecht heeft zich gespecialiseerd in deze Ayurvedische Marma massage. Voor mensen die zich graag zelf willen verdiepen in deze massagevorm, geven wij een beginnerscursus van 10 lessen.

Ayurveda Massage | Vlielanderoog 6, 2993 VM Barendrecht telefoon 0180-843327 / 06-37198054 info@ayurvedamassage.nl | www.ayurvedamassage.nl

14 Health ForYou

Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat geen enkele andere afslankmethode zo snel centimeterverlies geeft en wel op de gewenste plaatsen, zoals buik, heupen en bovenbenen. De methode is ook heel geschikt voor vrouwen met reuma of fibromyalgie, omdat er liggend in verwarmde cabines wordt bewogen. In slechts 2 keer per week 30 minuten bewegen verlies je in 10 weken al gauw zo’n 25 centimeter. In combinatie met ozonzuurstofbehandelingen wordt cellulite aangepakt en wordt je huid mooi strak. Voor vrouwen die niet kunnen bewegen / sporten is er de Melting Dome. Dit is een infraroodverwarmde cabine waarin je, zonder iets te doen, tijdens en na de behandeling een verhoogde vetverbranding op gang brengt. Een behandeling geeft net zoveel verbranding als 30 minuten hardlopen! Deze cabine wordt ook ingezet voor pijnbestrijding bij reuma en sportblessures. Voor vrouwen én mannen is er het D-line proteïneprogramma. Dit geeft een gewichtsverlies van 1-3 kilo per week. Voor snel plaatselijk centimeterverlies en huidverbetering (zwangerschapsbuik, striae) is er de Bodywrapbehandeling. Bel of mail ons en maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek met figuuranalyse!


Gegaranderde resultaten met de unieke SKIN-methode

Een mooie en stralende huid Iedereen wil graag een stralende en mooie huid. U toch ook? Maar herkent u ook dat met het verstrijken van de tijd de uitdaging om de huid haar mooie glans te laten behouden steeds groter wordt? Op een gegeven moment lijkt die egale en glanzende huid die u ooit had definitief verdwenen. Uw huid ziet er vaal, grauw en vlekkerig uit. Uw gezicht oogt vermoeid en uw huid kan extreem droog zijn. Wanneer u in de spiegel kijkt, verlangt u terug naar de tijd dat uw stralende huid uw mondhoeken deed krullen. Lost u dit op met een make-up die uw huid een kunstmatige glans geeft? Dit is niet langer noodzakelijk! Met de juiste behandelmethode kan de glanzende en stralende huid weer tevoorschijn komen als nooit tevoren. De kwaliteit van uw huid verbetert en de huid krijgt weer een frisse, jonge uitstraling. Vale huid Onze huid vernieuwt zich voortdurend, maar met het verstrijken van de tijd krijgt onze huid steeds meer moeite om dit op een optimale manier te doen. Dode huidcellen stapelen zich steeds meer op en de huid verliest haar glans en wordt vaal. Rimpels lijken hierdoor dieper, en als gevolg van de ophoping van pigment wordt de huid vlekkerig.

Huidverstrakking voor

Acne voor

Huidverstrakking na 4 behandelingen

Acne na 3 behandelingen

Kennismakingsaanbieding Maak nu tijdelijk voordelig kennis met de oplossing voor uw huidprobleem. Normaal € 129,-, nu voor slechts

€ 49,-!

Dit is wat u krijgt: 1. Inzicht in de oorzaak van uw huidprobleem 2. U weet precies wat wel en niet goed voor uw huid is door een huidscan 3. Direct zichtbare en voelbare verbetering 4. Precies weten wat u moet doen om uw huid in een optimale conditie te krijgen Maak een afspraak op www.eliminstituut.nl/aanbieding.

SKIN Om echt resultaat te krijgen, heb je meer nodig dan een huidverzorgingsproduct of een behandeling. Wij werken met de SKIN-methode. SKIN is de unieke en door Carinda Brand ontwikkelde methode van Speciale supplementen, producten en behandelingen die op Krachtige wijze, Intern (en dus van binnenuit) op Natuurlijke wijze de huid verbeteren; simpelweg ‘SKIN’. SKIN geeft u gegarandeerd de beste resultaten! De perfecte huid Carinda: ‘Ik geloof dat iedereen een mooie huid kan krijgen en dat elke vrouw, ongeacht haar leeftijd, een mooie, gladdere, stralende en gezonde huid kan hebben. Iedere vrouw heeft recht op een geweldige huid die recht doet aan haar innerlijke schoonheid. Een mooie vrouw heeft een mooie huid die haar ware schoonheid laat uitkomen en haar innerlijk en uiterlijk tot bloei brengt. En ik kan u daarbij helpen. Met mijn persoonlijke ervaring en de door mij ontwikkelde, unieke en bekroonde SKIN-methode en diepgaande kennis van de huid garandeer ik u die perfecte huid. Met de unieke SKIN-aanpak behandelen we succesvol acnelittekens, krijgen we kraaienpootjes weg en pakken we lijntjes of een verslapte huid effectief aan. Ook helpen we u met het weghalen van rimpels en het oplossen van problemen als puistjes. Bij al onze behandelingen, of het nu gaat om een huidverjonging of een huidverbeteringbehandeling, garanderen wij een perfect resultaat.’

Iedere vrouw heeft recht op een geweldige huid

Elim Instituut Carinda Brand Kerksingel 16 2951 GE Alblasserdam telefoon 078-6911113 www.eliminstituut.nl

Beauty ForYou 15


Ook begeleiding met het paard als co-coach mogelijk

Leer paardrijden! Bij Horses&Co leer je paardrijden vanuit respect voor mens en dier. Een positieve benadering en ontspanning staan centraal. Groepslessen bestaan bij ons uit maximaal 6 personen. Het rijden van privélessen behoort tot de mogelijkheden. Naast het technische aspect van het leren paardrijden besteden we aandacht aan de verzorging, optoming en gezondheid van het paard. Om de lessen voor een ieder uitdagend te houden, besteden we naast de dressuurmatige basis, aandacht aan springen, buitenrijden en ‘lol met je knol’. Door de samenwerking met rijvereniging De Develruiters is het naast de lessen ook mogelijk om actief deel te nemen aan wedstrijden volgens het landelijke systeem van de KNHS.

Paardrijden vanuit respect voor mens en dier

16 Health ForYou

Aangepaste lessen Paardrijden mogelijk maken voor iedereen is een van de doelen die Horses&Co nastreeft. Epilepsie, Spina Bifida, amputaties en/of spierspasmes betekent op veel plekken een contra-indicatie om te kunnen rijden. Horses&Co levert aanpassingen zoals het duozadel, klittenbandzadel, zitzakzadel, een arm-hoofdstel, jachtteugels en een opstapplateau. Ook wanneer rijden in een groep te veel prikkels geeft of er extra ondersteuning gewenst is van een vaste begeleider, zorgt Horses&Co voor een laagdrempelige start van het leren paardrijden met plezier.

Coaching Paarden spiegelen gedrag en vellen geen oordeel. Dit maakt dat paarden ideale maatjes zijn om nieuw gedrag te oefenen. Thema’s als ‘grenzen bewaken’, ‘controle’ en ‘persoonlijke groei’ komen aan bod. Coaching met het paard als co-coach vindt plaats op de grond in een veilige omgeving zoals bak of weide. Door middel van oefeningen met en in het bijzijn van het paard komt een ervaring tot stand waarin de coach op basis van de ‘gestalttheorie’ met de coachee onderzoekt wat helpend is om tot groei te komen. Coaching met paarden kan in een individuele setting of met een geheel systeem, zoals gezin of team. Ponykamp In de zomervakantie gaan we op ponykamp naar het Mastbos te Breda. Daar verblijven we een week in een nostalgische paardenschuur en rijden we iedere dag door het bos. Ook gaan we met de huifkar naar de Galderse Meren, waar we heerlijk kunnen zwemmen.

Horses&Co coaching en begeleiding Esther van Noort Molenwei 3, 2995 BLHeerjansdam telefoon 06-25562134 | esther@horsesenco.nl www.horsesenco.nl


Get in Touch Coaching Contactpersoon Esther van Noort Molenwei 3, 2995 BL Heerjansdam telefoon 06-25562134 | esther.v.noort@gmail.com

Coaching en begeleiding door ervarend leren

Get in Touch Coaching Get in Touch Coaching werkt op basis van ervarend leren in de buitenruimte. Cliënten worden gestimuleerd door inspanning te werken aan ontspanning. De wijze waarop we actief bezig zijn, is zeer divers en altijd gericht op het werken aan persoonlijke doelen. Wat bij het team van Get in Touch Coaching vooropstaat, is maatwerk en het faciliteren van een positieve en laagdrempelige sfeer.

Ervaring van een moeder… ‘Toen we in de loop der jaren steeds vaker tegen lastige situaties met Elsa aanliepen, werden wij door de school getipt om haar te laten testen. Aanvankelijk stonden wij hier sceptisch tegenover. Je krijgt zo snel een stempel en gaat met een stripje medicijnen weer naar huis, dachten wij. Eenmaal in de testmodus bleek er veel meer aan de hand dan wij konden vermoeden. Met een combinatie van twee diagnoses op zak kwamen wij terecht in de molen van de psychiatrische jeugdzorg. Deze vaak klinische settingen bleken in ons geval niet gehaal aan te sluiten op onze wensen. Wij gunnen Elsa een jeugd vol ruimte om zichzelf te zijn en het beleven van plezier en ontspanning. Natuurlijk begrijpen wij dat ondersteuning nodig is… Maar het gevoel moet goed zijn, en dat was wat wij misten bij de grote, vaak logge instellingen in de buurt. Gelukkig sprak een bevriende buurvrouw me aan over de coaching en begeleiding die zij ontvangen voor hun zoon bij Get in Touch Coaching. De rustige omgeving, de kleinschalige groepen en de verschillende mogelijkheden waarover ze me vertelde, maakte ons nieuwsgierig.

We maakten een afspraak en waren al snel welkom om een dagje mee te draaien en te ervaren. Elsa kwam moe maar voldaan thuis… En dat voor een eerste keer wennen. Het voelde aan als warm bad. Hutten bouwen, vissen met zelfgemaakte netjes, het verzorgen van dieren, koken en varen… Voor Elsa simpelweg een leuke tijd. Achteraf krijgen wij van de begeleiding een heldere beschrijving van de stand van zaken, aan welke doelen er is gewerkt en soms nog een tip voor thuis. Inmiddels gaat Elsa mee op kamp tijdens de schoolvakanties en af en toe een weekend. Voor ons een momentje rust en voor Elsa leerzaam en leuk tegelijk. Het is prettig om tijdens de thema-avonden met andere ouders te praten. Soms is het al genoeg om uit verhalen van andere gezinnen te kunnen opmaken dat we niet de enigen zijn. Elsa heeft dit jaar haar diploma voor Rots en Water behaald!’

Mogelijkheden: - coaching in groepen - coaching individueel - ambulante begeleiding - kort verblijf Trainingen: - ‘Rots en water’, - ‘Omgaan met seksualiteit’ - ‘Zo overleef ik de middelbare school’

Maatwerk en een positieve en laag­­ drempelige sfeer

Health ForYou 17


Fotostudio Barendrecht apetrots op 10-jarig jubileum

Een fotoshoot doet

18 Lifestyle ForYou

Onbevangen maar boordevol verfrissende ideeën stortte vakfotografe Mariska Stieber zich 10 jaar geleden officieel in het avontuur van de portret- en huwelijksfotografie. Nu, zoveel jaren later, blikt ze zeer tevreden terug en ziet ze de toekomst opnieuw vol enthousiasme tegemoet.

al in die beginperiode dat ik inzag hoe belangrijk het was dat je een model professioneel begeleidde om uiteindelijk tot een mooi eindresultaat te komen.’ Mariska’s grootste kwaliteit vandaag de dag is dan ook haar geduld, vertrouwen en overtuigingskracht die ze tijdens haar fotosessies op de mensen kan overbrengen.

In 2005 opende Mariska haar fotostudio onder de naam ‘Stieber Fotografie’ in een oude bouwkeet op een bedrijventerrein, net nadat ze haar vakopleiding aan de Fotovakschool cum laude had afgerond. Achteraf gezien was deze locatie misschien niet de ideale ruimte. ‘Maar’, zegt ze: ‘als ik er nu aan terugdenk, ben ik blij dat ik er toen voor gegaan ben. Vanzelfsprekend was de vakopleiding vanuit technisch oogpunt een noodzaak, maar de menselijke psyche, oftewel het leren omgaan met vaak onzekere mensen voor de camera, was iets wat je als pas afgestudeerde fotograaf helaas niet vanuit de vakopleiding meekreeg. Het was dus

Ontwikkelingen Fotografie heeft, zoals iedereen weet, in de afgelopen 10 jaar grote veranderingen ondergaan. Niet alleen door de technische ontwikkelingen, maar ook omdat de emotionele waarde van foto’s totaal is veranderd, vanwege de overkill aan digitale foto’s door particulieren, social media en de vele snapshots via smartphones. Hierdoor lijkt de markt voor professionele fotografie inmiddels verdrongen te zijn. Maar niets is minder waar voor Fotostudio Barendrecht, want op verzoek van een flink aantal gefotografeerde bruidsparen opende Mariska in 2013 haar nieuwe studio op Bijdorp West.


het altijd goed

Een fotosessie is al vanaf € 75,- verkrijgbaar op basis van 1 VOL UUR fotografie nu inclusief een prachtige vergroting op een fraai houten fotoblok.

Levensfotograaf Voor vele particulieren is Mariska inmiddels hun zogenaamde ‘levensfotograaf’ geworden, een status waar zij na 10 jaar intensief fotograferen van allerlei persoonlijkheden en gebeurtenissen apetrots op is. Klanten die eenmaal bij haar in de studio zijn geweest, komen doorgaans terug zodra zich een nieuwe levensfase aankondigt. Niet alleen waardeert deze klant haar persoonlijke begeleiding en werkwijze, ook erkennen zij allen de waarde van professionele fotografie. Geen onvolmaakte foto-opnames die alleen als doel hebben om volume te leveren. Immers, zegt Mariska, ‘Waarom zou je voor een dure foto-CD met 100 foto’s betalen als het merendeel niet aan je wensen voldoet? Kies je voor Fotostudio Barendrecht, dan weet je dat je voor kwaliteit kiest en alleen de kosten draagt voor je allermooiste en leukste koester-momenten, in tegenstelling tot snapshots die vaak ergens op een smartphone staan en vervolgens zoekraken. Actie 10-jarig jubileum Een interessant gegeven is ook de hedendaagse hang naar nostalgie. Niet alleen de vinyl-LP maakt z’n comeback, ook het verlangen naar een echt leesboek in plaats van de e-reader komt bij velen weer terug. Met die gedachte trakteert Fotostudio Barendrecht dit seizoen bij het boeken van een volledige fotosessie op een traditionele foto-afdruk, geplaatst op een fraai houten fotoblok. Mooi voor op het dressoir of bijvoorbeeld als collage van meerdere blokken aan de wand! Bekijk de website voor meer informatie over deze actie.

Recensies Benieuwd of een fotosessie iets voor jou is? Neem dan eens een kijkje op de website www.fotostudio-barendrecht.nl en lees de positieve reacties in het gastenboek. Ook als je met een bescheiden budget op zoek bent naar een huwelijksfotograaf, kijk dan eens op www.stieber-fotografie.nl voor meer informatie.

Fotostudio Barendrecht Mariska Stieber | Bijdorp West 2, 2992 LC Barendrecht telefoon 0180-620000 | info@stieber-fotografie.nl www.fotostudio-barendrecht.nl | www.stieber-fotografie.nl

Lifestyle ForYou 19


Leuke en nuttige

cursussen

Zoek je als aanstaande ouder een leuke, gezellige, maar ook een praktische cursus, gericht op je zwangerschap en bevalling, maar ook met aandacht voor de rol van je partner? Of wil je een cursus die je samen met je baby of peuter kunt doen, waarbij aandacht en plezier centraal staan? Dan ben je bij Kind in Bloei aan het juiste adres.

Kind in Bloei biedt cursussen aan op het gebied van zwangerschap, babymasage, babyyoga en peuteryoga. De cursussen die op het moment worden aangeboden, zijn:

- Babymassage - Ontspannen bevallen - Peuteryoga - Zwanger met z'n twee - Mama Compact

Over mij Mijn naam is Nathalie van IdsingaVerhoeven. Met veel plezier geef ik cursussen op het gebied van zwangerschap, babymassage en peuteryoga onder de naam Kind in Bloei in Barendrecht en Ridderkerk. 20 ForYou Magazine

Kind in Bloei | Nathalie van Idsinga-Verhoeven Boeier 94, 2991 KE Barendrecht telefoon 06-15231066 | nathalie@kindinbloei.nl www.kindinbloei.nl


Samen

voor balans!

Vitaliteitscentrum Zuid en Benedit Coaching Vitaliteitscentrum Zuid biedt een evenwichtig voedingsprogramma aan dat u helpt met uw overgewicht, stress of vermoeidheid en het verkrijgen van een gezonde levensstijl. Vitaliteitcheck Hoe fit bent u of hoe fit wilt u worden? Wat is uw spier, vocht en vet massa, dit kunnen we meten. Voedingsprogramma 3 fase of kortweg VP3 is een stofwisselingstherapie die u helpt gewicht te verliezen en zowel lichamelijk als geestelijk weer in balans te raken. Onder de deskundige begeleiding van natuurgeneeskundige Jeanet van den Engh, voelt u zich al binnen enkele weken weer helemaal in balans! Coaching Coaching van professionals in het bedrijfs足leven die meer zelfkennis willen verwerven, zodat ze bewuste keuzes kunnen maken bij hun carri竪replanning. In het bedrijfsleven heeft coaching toegevoegde waarde voor de individuele professional,die doelgericht wil werken aan zijn loopbaan en professionele ontwikkeling. Samenwerking Naast coaching kan ik mijn VP3 voedings足 programma inzetten met als doel dat clienten zich vitaler voelen en ge誰nspireerd en gemotiveerd worden om hun doelstelling te verwezenlijken.

Voorkomen is beter dan genezen! * stress & vermoeidheid * burn out * overgewicht * work life balance

Vitaliteitscentrum Zuid en Benedit Coaching Goudsesingel 78, unit 8, 3011 KD Rotterdam Jeanet: telefoon 06-42728277 | info@vczuid.nl | www.vczuid.nl Benedit: telefoon 06 -22 41 48 77 | benedit@beneditcoaching.nl | www.beneditcoaching.nl


a

Zet jouw wereld in beweging

Nieuw! Nu geopend in Zwijndrecht: een superhippe spraytanstudio met fashion en een nagelstudio en nog heel veel meer! Gehele maand februari maar liefst

10% Mooii Spraytan & Beauty Zwijndrecht Stationsweg 41, 3331 LR Zwijndrecht telefoon 06-13104650 | www.mooiispraytan.nl

22 ForYou Magazine

korting!

Korting geldt niet op de lopende acties/aanbiedingen.


afhaalpunten Colofon 3e jaargang | nummer 1 - 2015 ForYou Magazine verschijnt driemaal per jaar en wordt verspreid in een oplage van minimaal 5.000 exemplaren per regio via alle achterin het magazine vermelde organisaties, praktijken, zorginstellingen en ondernemers. Kijk ook op www.foryoumagazine.nl voor meer ­informatie of om online een andere editie te bekijken. ForYou Magazine is een uitgave van: ForYou BV Havenstraat 6, 9471 AM Zuidlaren T 050 - 76 00 800 E info@foryoumagazine.nl I www.foryoumagazine.nl Regio-uitgever: Raymond Wijnstra Redactie: De in het magazine geplaatste teksten zijn ofwel aangeleverd door de deelnemende organisaties, praktijken, zorginstellingen en ondernemers en bewerkt door de redactie van ForYou BV, of verzorgd door de redactie zelf. Heeft u een tip voor een ­redactionele bijdrage? Neem dan contact op met ons. Eindredactie: Roelant van de Riet Vormgeving: Harmen Klaassens Paula Kuiper Bezorgservice: Siemen Halbersma Directeur: Paul Carabain Commercieel manager: Sharif Sharafeddine Team ForYou Magazine: Caspar Heerink Diederik Oosterwijk Femke Woutersen Harmen Klaassens Janna Stavast Mariëlle Bouma Mattias Tepper Paula Kuiper Paul Carabain Raymond Wijnstra Roelant van de Riet Sharif Sharafeddine Siemen Halbersma en alle deelnemende publicisten Druk: Ten Brink - Meppel

Disclaimer: ForYou BV stelt zich niet verantwoordelijk voor de inhoud van de ingezonden r­ edactie en ­gedane uitspraken. Op de inhoud van dit ­magazine rust copyright. Niets uit deze uitgave mag op ­enigerlei wijze worden vermenig­ vuldigd zonder schriftelijke toestemming van de uitgever. Aan de inhoud van deze uitgave kunnen geen rechten ­worden ontleend. Foto’s: publicisten en/of Shutterstock.

ForYou Magazine is gratis af te halen op de locaties hieronder. Aad van Loon Sport Maasstraat 28A 2991 AD Barendrecht telefoon 0180-621229

Afslankpraktijk Happy Slim

Waterland 89 2987 EN Ridderkerk telefoon 06-51931205

AH Dillenburgplein Dillenburgplein 5 2983 CB Ridderkerk telefoon 0180-413471

AH Ridderhof

Ridderhof 25 2981 ET Ridderkerk telefoon 0180-425774

Albert Heijn

• Middenbaan 97 2991 CS Barendrecht telefoon 0180-620050 • Van Beuningenhaven 10 2993 EH Barendrecht telefoon 0180-626998

Apotheek Slikkerveer Prinses Margrietstraat 40 2983 EH Ridderkerk telefoon 0180-412570

Ayurveda Massage Vlielanderoog 6 2993 VM Barendrecht telefoon 0180-843327

Bakkerij van der Waal

• Jan Steenstraat 7 2981 EG Ridderkerk telefoon 0180-427767 • Dillenburgplein 4 2983 CC Ridderkerk telefoon 0180-417224 • Vlietplein 112A 2986 GK Ridderkerk telefoon 0180-426075

Balletstudio Violetta Prinses Margrietstraat 52 2983 EJ Ridderkerk telefoon 0180-850674

Beautysalon C’est la Vie

Riederhagen 27 2993 MH Barendrecht telefoon 06–28531455

Care Speciaal

Newtonweg 16 2952 BH Alblasserdam telefoon 06-14118765

Chica’s Mode

Achterom 113 2991 CP Barendrecht telefoon 0180-611066

Dana Slank & Fit

Rotterdamseweg 74 3332 AK Zwijndrecht telefoon 078-6209347

Drogisterij Flach

Dillenburgplein 12 2983 CC Ridderkerk telefoon 0180-413361

Etos

Ridderhof 81 2981 ET Ridderkerk telefoon 0180-426340

Etos Barendrecht

Van Beuningenhaven 19 2993 EH Barendrecht telefoon 0180-620670

Finesse Bodyclinic BV Pompmolenlaan 19A 3447 GK Woerden telefoon 0348-409199

Fotostudio ­Barendrecht

Bijdorp West 2 2992 LC Barendrecht telefoon 0180-620000

Hema Barendrecht Middenbaan 114 2991 CT Barendrecht telefoon 0180-612637

Hollandse heerlijkheid

Middenbaan 24 2991 CT Barendrecht telefoon 0180-623413

Horses & Co

Molenwei 3 2995 BL Heerjansdam telefoon 06-25562134

ICI PARIS XL

St. Jorisplein 73 2981 GD Ridderkerk telefoon 0180-434832

Jumbo Supermarkt

G&W GezondheidsWinkel Ridderhof Ridderhof 79 2981 ET Ridderkerk telefoon 0180-422737

Spijkenisse Medisch Centrum

Ruwaard van Puttenweg 500 3201 GZ Spijkenisse telefoon 0181-658649

Superfit Fitnessclub Noordenweg 41B 2984 AG Ridderkerk telefoon 0180-421766

Avenue Carnisse 197 2993 MD Barendrecht telefoon 0180-850854

Boeier 94 2991 KE Barendrecht telefoon 06-15231066

Massagepraktijk Limetree

Middenbaan 65 2991 CS Barendrecht telefoon 0180-610090

Ridderhof 16-18 2981 ET Ridderkerk telefoon 0180-499812

Kind in Bloei

Fysiotherapie Ridderkerk

G&W GezondheidsWinkel Barendrecht

Shoeby

Vitaliteitscentrum Zuid

Fysiotherapie Bolnes

• Prinses Margrietstraat 46 2983 EH Ridderkerk telefoon 0180-412066 • Jacob Catsstraat 5 2985 BE Ridderkerk telefoon 0180-424340 • Jan Luykenstraat 8L 2985 BV Ridderkerk telefoon 0180-464423

Middenbaan 37 2991 CS Barendrecht telefoon 0180-690592

• Ridderhof 72 2981 ET Ridderkerk telefoon 0180-463215 • Van Beuningenhaven 4 2993 EH Barendrecht telefoon 0180-617057

Mahayana, praktijk voor integrale ­hypnotherapie

Maaslaan 2 2987 XZ Ridderkerk telefoon 0180-419505

Primera Barendrecht Centrum

Goudsesingel 78 3011 KD Rotterdam telefoon 06-42728277

VT Hairstudio

Friends ForYou

Jansen-akker 7 2994 AH Barendrecht telefoon 0180-613256

Zalmwater 27 2993 DX Barendrecht telefoon 06-13124816

Menataupe BeautyCare

’t Schaapje Middenbaan 33A 2991 CS Barendrecht Telefoon 0180-622056 www.tschaapje.nl

Van ‘t Hoffstraat 37 2991 XP Barendrecht telefoon 0180-558722

Mijn Grote Ik

Koperwiek 7 2991 MG Barendrecht telefoon 06-10120851

Mooi Spraytan & Beauty

Rotterdamseweg 132 3332 AL Zwijndrecht telefoon 06-13104650

Kapsalon F&T Boerhaavelaan 13 2992 KB Barendrecht Telefoon 0180-618429 www.kapsalonf-t.nl

Kraima

Middenbaan 81 2991 CS Barendrecht Telefoon 0180-612059 www.kraima.com

Wilt u ook ForYou Magazine gratis ­aanbieden aan uw klanten? Neem dan contact op met ForYou BV via info@foryoumagazine.nl of op telefoonnummer 050-7600800.

gratis magazine ForYou Magazine 23


Chic

as&B

ever

ly

ForYou Magazine Barendrecht Ridderkerk  

ForYou Magazine Barendrecht Ridderkerk

ForYou Magazine Barendrecht Ridderkerk  

ForYou Magazine Barendrecht Ridderkerk

Advertisement