Page 1

Amersfoort | Gratis Magazine

Over gewicht ForYou metamorfose

Vera uit Ermelo Evi De Jean

“Zullen we naar Parijs gaan?” Beauty | Health | Lifestyle


Jij volgt ons toch ook?!

facebook.com/foryoumagazine


Hallo lezer In gesprek met Evi De Jean

Inmiddels liggen de kerstdagen, met al dat lekkere eten en de gezellige tijd met familie en vrienden, alweer achter ons. Tijdens oud en nieuw hebben we, net als elk jaar, weer goede voornemens gemaakt. We hebben vol enthousiasme en goede moed met onszelf afgesproken dat we dit jaar toch eens van die kilootjes te veel af gaan komen, gaan stoppen met roken, meer tijd gaan besteden aan familie en gezin en ga zo maar even door. De lijst van goede voornemens is behoorlijk lang. Voor deze uitgave van ForYou Magazine hebben wij ons dan ook laten inspireren door onze goede voornemens. Helaas blijkt dat de meeste mensen die voornemens niet volhouden. We beginnen vaak heel enthousiast, maar verliezen dit enthousiasme na een aantal dagen tot maanden, en belanden dan weer vrolijk in ons oude gedrag. Hoe zorg je er nu voor dat het voornemen slaagt? En hoe zorg je voor meer balans tussen werk en privĂŠ? Met deze en vele andere vragen in ons achterhoofd zijn wij in gesprek gegaan met tal van specialisten in de regio die kunnen helpen bij deze vragen.

Gun uw huid een verjongende boost Adriana 40 kilo lichter

Hoe zorg je ervoor dat je goede voornemen slaagt?

Je kunt in deze uitgave van ForYou Magazine allerlei artikelen van specialisten vinden die jou wellicht met jouw goede voornemen kunnen helpen. En we hebben weer allerlei acties en aanbiedingen voor je, zodat je voor een aantrekkelijke prijs kunt kennismaken met een product, behandeling, kuur of traject. Doe er je voordeel mee! Gooi dit magazine dus niet weg als je het uit hebt; je kunt het later misschien nog goed gebruiken‌ Heel veel plezier met lezen!

-Team ForYou Magazine-

ForYou Magazine 03


Overgewicht & leefstijl

Gezonde leefstijl verlaagt risico op hart- en vaatziekten

Leefstijlverandering: iets voor jou? Goede voeding, voldoende bewegen en tijd nemen voor ontspanning is wat je lichaam nodig heeft. Tevens is dit de beste preventie voor hart- en vaatziekten. Na kanker overlijden de meeste mensen aan hart- en vaatziekten. De belangrijkste risicofactoren voor aandoeningen aan hart en bloedvaten zijn roken, hoog cholesterol, hoge bloeddruk, overgewicht, diabetes, erfelijkheid en stress. Deze risicofactoren bevorderen het proces van slagaderverkalking. Dit zorgt voor vernauwingen in de slagaders van het hele lichaam en een afnemende gezondheid. Vaak spelen er meerdere factoren tegelijk. Mensen met diabetes hebben meestal ook last van overgewicht, een hoge bloeddruk en een verstoorde vetstofwisseling. Hoe meer risicofactoren of hoe ‘zwaarder’ het risico aanwezig is, hoe groter de kans op hart- en vaatziekten. Maar er is ook een positieve kant. Bijna alle risicofactoren zijn beïnvloedbaar met leefstijl.

We kunnen dus zelf werken aan het voorkomen van hart- en vaatziekten en het behouden of verbeteren van onze gezondheid! Maar hoe dan? Zorg ervoor dat je dagelijks ongeveer 400 gram groente en 300 gram fruit eet. Eet en drink zoveel mogelijk onbewerkte voeding, en beweeg dagelijks minimaal 30 minuten. Misschien heb je al meerdere keren geprobeerd gezonder te leven, maar val je steeds terug in je oude gewoontes. Of je weet niet hoe je dit moet aanpakken. Bij Leef Bewust Amersfoort kun je terecht voor begeleiding in het verbeteren van jouw leefstijl. De eerste kennismaking is een leefstijlgesprek waarin jouw gezondheidswensen centraal staan. Uit dit gesprek volgt een advies voor de begeleiding: een voedingsconsult, een vitaliteitstraject of losse vervolgconsulten. Leefstijlverandering gaat vooral over doelen stellen, bewustwording en (nieuwe) keuzes maken. Iets voor jou?

Met reflexologie samen de oorzaak aanpakken

Stress, vermoeidheid? In de afgelopen weken heb ik een klant behandeld die bij mij kwam met een hoge bloeddruk, hartkloppingen en vermoeidheid. Onderzoeken bij huisarts en ziekenhuis leverden geen fysieke oorzaken op, en de vraag was of reflexologie zou kunnen helpen.

In mijn praktijk ga ik altijd op zoek naar de oorzaak achter de klachten. Na een uitgebreide intake en doorvragen bleek dat mevrouw last had van veel stress en erg moe was: drukke agenda, druk gezin, alle ballen in de lucht willen houden, alles perfect willen doen enzovoort. Bij het onderzoek van de reflexzones in het gezicht en op de voeten kwam een hormonale disbalans naar voren. Daarmee ben ik aan het werk gegaan.

04 Health ForYou

Longevity Praktijk Leef Bewust Amersfoort Acacia Falkena Hinderstein 11, 3813 RL Amersfoort telefoon 06-33386007 info@leefbewustamersfoort.nl www.leefbewustamersfoort.nl

Stress en hormonen staan in nauwe verbinding met elkaar. Stress wordt door ons zenuwstelsel heel snel opgepikt. Bij stress wordt het zogenaamde ‘sympathisch zenuwstelsel’ geactiveerd. Het zet ons in de vecht- en vluchtmodus en zet aan tot het produceren van bepaalde hormonen. Deze activeren onder andere de hartslag en doet de bloedvaten samentrekken, waardoor een verhoogde bloeddruk ontstaat. De zogenaamde ‘stressrespons’ veroorzaakt ook een verminderde werking van het afweersysteem en zorgt voor een verminderde REM-slaap, waardoor je minder goed uitrust. Langdurige stress kan dus leiden tot vele lichamelijke klachten als verhoogde bloeddruk en vermoeidheid. Voetreflex zorgt voor een betere bloeddoor­ stroming, ontspant en brengt in balans. Ik ben dan ook aan de slag gegaan met eerst ontspannende behandelingen, en daarbij heb ik de hormonen behandeld, zodat deze weer in balans zouden komen. Na een aantal behandelingen geeft mijn klant aan dat de hartkloppingen minder zijn, ze beter slaapt en dus minder moe is, en zich energieker voelt. Ze komt inmiddels niet meer wekelijks, maar eens per maand om de balans vast te houden. Reflexologiepraktijk Lisette Lisette Tiggelaven Trombonestraat 20, 3822 CH Amersfoort telefoon 06-30894491 info@reflexologiepraktijklisette.nl www.reflexologiepraktijklisette.nl


Richt je op je lichaam, niet op je geest

Burn-out?

Een burn-out zit niet ‘tussen je oren’

Je hebt een burn-out en wilt graag zo snel mogelijk beter worden. Helaas gaat dat vaak niet meer met alleen een tijdje rust of gesprekken met een psycholoog. Je wordt wél beter door focus op je lichaam en goed ‘herstelgedrag’. Dat leer ik je. Een burn-out is lichamelijk en gaat over energie. Het zit niet ‘tussen je oren’! Mensen zien stress vaak als iets ‘negatiefs’. Toch kan stress ook te maken hebben met hard en leuk werken, social media of thuis leuke dingen ondernemen met je kinderen. Minder bekend is namelijk dat je vaak onbewust de stressreactie gebruikt om aan energie te komen, terwijl het helemaal niet stressvol is. De stressreactie wordt ‘aangezet’, met een golf energie als gevolg. Zo kun je gewoon doorgaan, ondanks dat je moe bent. Die inspanning wordt pas ongezond als je té lang doorgaat en je te weinig tijd neemt om daarvan te herstellen. Na verloop van tijd verandert namelijk je lichaam als je de stressreactie vaak gebruikt. Bijvoorbeeld om door te kunnen gaan bij vermoeidheid. Je herstelt hierdoor steeds moeilijker als je wél rust neemt of komt niet meer tot rust en blijft overactief. Uiteindelijk ontregelen je zenuw- en hormoonstelsel en passen sommige organen zich aan. Organen en weefsels slijten onevenredig hard. Het gevolg is dat de boel ‘doldraait’. Je ontwikkelt een ‘herstel­tekort’, oftewel een burn-out. ‘Gewoon een tijdje rust nemen’ is dan vaak niet meer voldoende. Je lichaam moet weer leren energie op te bouwen. Als dat gebeurt, verdwijnen je klachten doorgaans ook.

Vier redenen waarom je bij mij goed van je burn-out herstelt: 1. Meetbaar en wetenschappelijk onderbouwd Je wilt weten hoe je burn-out er nu voorstaat, hoe je beter wordt en hoe je dit goed kunt volgen en meten. Je krijgt een diagnose van je klachten en een biofeedbackmeting van je lichaamsfuncties die ontregelen door stress, bijvoorbeeld je hartslag, ademhaling en spierspanning. Ook kijken we naar je moeheid, depressiviteit, angstklachten en je geheugen.

3. Direct aan de slag met oefeningen Je krijgt een persoonlijk plan om zo snel en duurzaam mogelijk beter te worden. Zo kun jij opdrachten, oefeningen en achtergrondinformatie direct toepassen, privé en op je werk.

2. Focus op je lichaam Om beter te worden, start je met herstel van je lichaam, omdat je lichaam de oorzaak is van je burn-outklachten. Een burn-out ontstaat immers als je lang meer energie verbruikt dan opbouwt. Daardoor ontregelen je zenuw-

4. Minder kans op terugval Je wilt je steeds iets beter voelen en de opgaande lijn vasthouden. Dat doen we door je herstel stapje voor stapje op te bouwen, niet door er een tijdslijn aan te hangen.

en hormoonstelstel en krijg je klachten. Je wordt beter door onder andere goed energiemanagement.

Carolien Broeke stress- & burn-­ outbegeleiding | loopbaancoaching Leusden telefoon 06-29733092 mail@carolienbroeke.nl www.carolienbroeke.nl

Health ForYou 05


Overgewicht & leefstijl

Begeleiding bij een gezonde leefstijl

Balans in  jouw lichaam Je staat er misschien niet zo vaak bij stil, maar heel veel klachten zijn gerelateerd aan je hormoonhuishouding. Ook overgewicht. Miranda Vossen van Care for Women Amersfoort kan je ondersteunen en begeleiden naar een gezonde leefstijl.

Een gezond gewicht is ook van belang voor later

Veel vrouwen komen terecht bij de Care for Women Specialiste als ze bijvoorbeeld overgangsklachten hebben. Op dat moment is de hormoonhuishouding uit balans. Maar weinig vrouwen weten dat het lichaam in deze periode een nieuwe balans moet vinden tussen energie-inname en energieverbruik. Een lichte toename van het gewicht (zo’n 3-4 kilo) is dan normaal, maar overgewicht niet. Ook vrouwen die kinderen hebben gekregen, verliezen soms zichzelf uit het oog. Dat is niet zo gek: er gaat veel aandacht uit naar de partner en het opvoeden van de kinderen, zodat die niets te kort komen. Maar het kan dan gebeuren dat de zorg voor de eigen gezondheid op de ­achtergrond raakt, met overgewicht, vermoeidheid en ­burn-out tot gevolg.

Over Care for Women

Care for Women Amersfoort Miranda Vossen Koningin Wilhelminalaan 1 3818 HN Amersfoort telefoon 06-12022520 m.vossen@careforwomen.nl

06 Health ForYou

Care for Women is een landelijk netwerk van verpleegkundigen die gespecialiseerd zijn in de gezondheid van vrouwen in ­situaties waarbij hormonen hun leven beïnvloeden. Er is geen verwijzing nodig van een arts. De meeste consulten worden vanuit de aanvullende verzekering vergoedt, waardoor het niet valt onder het eigen risico.

Stress Behalve een verkeerd voedingspatroon en te weinig ­beweging is ook stress van invloed op overgewicht. Iedereen heeft in mindere of meerdere mate te maken met stress. Bij stress maakt ons lichaam hormonen aan, die nadelig zijn voor de conditie van het hart en de bloedvaten. Wie actief beweegt, zorgt ervoor dat stresshormonen worden verbruikt, verbrand of verlaagd. Ook kan stress de kans op vetzucht verhogen: een hoog gehalte aan cortisol zorgt voor extra opslag van buik vet. Adviezen Miranda Vossen kan je je bewust laten worden van de invloed van je hormonen, en je adviezen geven over ­bijvoorbeeld het aanpassen van je voedingsgewoonten en bewegen. Eventueel kan zij voedingssupplementen adviseren om een tekort aan vitaminen en mineralen aan te vullen, of tijdelijk maaltijdvervangers voor een effectieve vetreductie. Uitgangspunt is dat je binnenkrijgt wat je lichaam nodig heeft. De begeleiding is erop gericht dat je zelf aan de slag gaat met het veranderen van je leefstijl. Een Health Check is mogelijk om je cholesterol, bloedsuiker, bloeddruk en BMI te bepalen, zodat je zicht krijgt in de aanwezigheid van mogelijke risicofactoren. Ook voor later Een gezond gewicht en een gezonde leefstijl zijn niet alleen voor nu van belang, maar ook voor later, na de overgang, wanneer je hormoonhuishouding blijvend veranderd is. Je kunt bijvoorbeeld de kans op ­osteoporose of hart- en vaatziekten verkleinen. Het je aanleren van een goede leefstijl is dan ook een investering in jezelf!


Adriana raakte 40 kilo kwijt met CO-EUR

Adriana 40 kilo lichter

‘Ik sta er nog steeds versteld van’ Net toen ik 60 was geworden, kreeg ik het opeens benauwd. Ik had altijd een goede gezondheid gehad, nooit echt klachten, maar nu was ik bang om allerlei kwalen te krijgen. Ik moest iets doen aan mijn forse overgewicht, want ik woog 124 kilo, en dat hielp niet om de toekomst mee in te gaan. Ik was dus goed gemotiveerd om af te vallen, want anders zou ik ziek worden, dacht ik. Eerst ben ik naar de Obesitaskliniek gegaan, die bekend is geworden door het tv-programma ‘Obese’, maar daar wordt er iets met een operatie bij je weggehaald, en hoewel je daarna gewicht kwijtraakt, wilde ik deze methode niet. De kliniek heeft me toen doorverwezen naar CO-EUR. Op een informatieavond maakte ik kennis met de aanpak van CO-EUR: je wordt begeleid door een diëtiste, fysiotherapeut, psycholoog, arts, verpleegkundige en soms een psychiater. Het programma met intensieve begeleiding sprak me erg aan: je sport onder andere wekelijks, gaat aan de slag met een verantwoord voedingspatroon en voert tweewekelijkse gesprekken met de psycholoog. Ik besloot via mijn huisarts om me voor een begeleidingstraject aan te melden. Eerst krijg je een uitgebreide intake met een probleemanalyse. Dan krijg je vragen zoals ‘hoe is het gekomen dat je overgewicht hebt gekregen?’, ‘wat betekent ‘eten’ voor je’, ‘waarom lukte het niet om zelfstandig af te vallen?’, ‘heb je last van eetstoornissen?’ en ‘zijn er psychische blokkades?’. Het afvallen ging in het begin niet erg snel. Geen wonder, want als je heel veel weegt, vallen een paar kilo’s minder niet op. Maar ik ben doorgegaan en zag binnen een paar maanden duidelijk resultaat. In anderhalf jaar ben ik maar liefst 40 kilo afgevallen, en is mijn kledingmaat teruggegaan van 54 naar 40/42. Ik moest in die periode wel steeds nieuwe kleren kopen, maar het betekent ook dat anderen gaan zien dat je slanker wordt! Dat stimuleert je dan enorm. Niet alleen aan de buitenkant verandert er veel aan je, maar ook geestelijk verandert er wat. Je gaat anders tegen dingen aankijken en je leert om andere keuzes te maken. Dat kost natuurlijk tijd. Maar je wordt goed gemotiveerd door het team. Bij voeding krijg je uiteraard voedingsadviezen en leer je bijvoorbeeld om meer te genieten van eten in plaats van het naar binnen te werken. Bij het sporten heb ik ook mijn grenzen verlegd. Anderhalf jaar geleden was het niet in me opgekomen om te gaan rennen, maar inmiddels ren ik drie keer per week 5 kilometer en ga ik 4 keer per week naar de sportschool. Ik sta er nog steeds versteld van! En ik doe wekelijks een kickbokstraining; goed voor het hele lichaam. Ik vind het helemaal

Adriana voor

geweldig om de oefeningen te doen, en ook dat had ik me anderhalf jaar geleden niet kunnen voorstellen. Inmiddels heb ik het traject afgerond en hou ik zelf tijdens informatieavonden mijn succesverhaal voor nieuwe belangstellenden. Hoewel het best gênant is om mijn ‘voor’-foto’s te laten zien, geeft het vertellen veel voldoening. Het heeft wel nut. Ik vind het best moeilijk om afscheid te nemen van iedereen, want de begeleiding was prettig. Ook de groepsgenoten zijn een grote steun voor me geweest. Ik kwam echt in een warm bad terecht!

- Adriana Dirkzwager (63) uit Almere CO-EUR Weverstede 51A, 3431 JS Nieuwegein telefoon 0900-1510 | contact.nieuwegein@co-eur.com www.co-eur.com

Over CO-EUR CO-EUR richt zich zowel op de behandeling van eetstoornissen en de daaraan gerelateerde psycho-sociale en fysieke klachten als op het wetenschappelijk onderzoek daarvan. In het behandelen van eetstoornissen bij mensen met (ernstig) overgewicht is CO-EUR specialist.

Health ForYou 07


Zorg voor balans in je hormoonhuishouding

Menstruatie en overgang Menstruatie en overgang zijn natuurlijke processen bij vrouwen. Toch hebben sommige vrouwen last van buikkrampen, overvloedige of onregelmatige menstruatie en vooral in de overgang last van opvliegers en stemmingswisselingen.

Salvia Natuurgeneeskundige Praktijk Alma Corazon Helma Eijck. Brinkhorst 24, 3833 GB Leusden telefoon 033-8884089 / 06-81338802 info@almacorazon.nl www.almacorazon.nl

Oorzaken kunnen hormonendisbalans, geestelijke oorzaken of een combinatie van beide zijn. Vaak wordt medicatie in de vorm van hormonen voorgeschreven. Deze kunnen echter bijwerkingen hebben. Natuurlijke alternatieven zijn bijvoorbeeld salie, soja, rode klaver en het aanpassen van je voeding. Ik werk met een massage speciaal gericht op de hormoonhuishouding, met goede resultaten. De menstruatie en overgang zijn nauw verbonden met vruchtbaarheid en kinderwens. Tijdens de zwangerschap en de overgang verandert de hormoonbalans, wat een effect kan hebben op je mentale en emotionele gesteldheid. Andersom kan een fysieke of geestelijke blokkade de energiestroom stagneren en de hormoonhuishouding verstoren. Voorbeelden zijn het verzet tegen de overgang en ouder worden, een onvervulde kinderwens of trauma’s. Een cliënte van mij had erg pijnlijke en hevige

menstruaties sinds haar verhuizing naar een plek waar ze zich niet thuisvoelde. Dit belemmerde haar ontwikkeling als vrouw, waardoor de energie in haar baarmoeder stagneerde. Elke menstruatie lag ze drie dagen met zware pijnstillers in bed. Diverse onderzoeken wezen niets uit. Ik heb haar behandeld met massages speciaal gericht op het balanceren van de hormoonhuishouding en haar met coaching inzicht gegeven in haar processen. Na zeven sessies had ze geen pijnstillers meer nodig en waren beginnende klachten rond de overgang verholpen. Daarna was af en toe een enkele behandeling nodig om de hormoonbalans weer bij te werken en de overgang geleidelijk en prettig te laten verlopen. Als je meer wil weten over wat ik kan bieden in jouw situatie, neem dan gerust contact op.

Alma Corazon zit ook op onderstaand adres: Care for Women Centrum | Koningin Wilhelminalaan 1 | 3818 HN Amersfoort

Hoofdpijn? Massage helpt! Hoofdpijnmassagepraktijk Relax te Amersfoort is gespecialiseerd in behandelingen ter verlichting en eliminatie van hoofdpijnklachten volgens beproefde massagetechnieken.

Hoofdpijnmassagepraktijk Relax Amsterdamseweg 43A 3812 RP Amersfoort telefoon 06-12758459 hoofdpijnmassage@gmail.com www.hoofdpijnwijzer.nl

Naast hoofdpijnmassage bieden wij tevens diverse alternatieve behandelingen, zoals klassieke massage, Indian Head-, afslank-, ­triggerpoint- en cuppingmassage, en algemene ontspanningsmassage. Elke eerste behandeling wordt voorafgegaan door een intakegesprek, zodat we in overleg de juiste behandelmethode voor uw klacht(en) kunnen bepalen. Behoort u tot de groep van ruim 2 miljoen Nederlanders die regelmatig last hebben van, of lijdt aan, hoofdpijn? Met een gedegen ­massagebehandeling kunnen uw hoofdpijnklachten aanzienlijk verminderen, of zelfs ­volledig verdwijnen! Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of het maken van een afspraak. Met hoofdpijnvrije groet, Joep van Noordenburg, gecertifceerd masseur


Gerichte en deskundige hulp en ondersteuning

Borstkanker

uw wereld stort in Honderden vragen stormen binnen, maar tijd om na te denken is er niet. Van de ene op de andere dag zit u in de medische molen. U raakt ontredderd, onthutst en overspoeld door onbekende termen en verwarrende begrippen. Een periode van angst, onzekerheid, woede en machteloosheid breekt aan. Er wordt van alles verteld over het behandelproces en de periode erna, maar uw hoofd staat er niet naar. Overleven is op dat moment het enige wat belangrijk is.

Als gecertificeerd Mammacare-Adviseur en Counselor kan ik u gericht en deskundig terzijde staan; niet alleen tijdens, maar juist ook na de ziekenhuisperiode. Door mijn werk en eigen ervaring weet ik dat er dan veel vragen zijn. Veel vrouwen kunnen in de periode van herstel na de behandelingen op emotioneel vlak uit balans raken. Door middel van counseling kan ik u met de verwerking van uw ziekte ondersteunen.

Pakkende plaatjes Een paar goede foto’s voor je website, LinkedIn-pagina of als verrassing voor opa en oma, zonder dat je vastzit aan een complete en dure reportage? Dat is mogelijk! ‘Het nu-gevoel vasthouden voor later’: dat is waar het in mijn ogen om gaat bij portretfotografie. In mijn studio sta je zelf, samen met je collega’s, gezin of geliefde, even in de spotlight. Met mijn mobiele fotostudio rij ik heel Nederland door om ter plaatse mensen te fotograferen voor een effen achterwand. Fotografie op een (buiten-)locatie wordt uiteraard ook veel gedaan. Zo kun je het hele plaatje helemaal naar jouw hand zetten. Bij bruidsfotografie is het een uitdaging om de dag vol emoties te ‘pakken in plaatjes.’ Op jullie bruiloft moet de snik bijna hoorbaar zijn op de foto’s. De kus voelbaar. De taart als het ware proefbaar! Vanaf de aankleding / make-up tot en met het feest. Of gewoon voor een paar ­uurtjes? We maken samen een daginvulling, geheel op maat, zoals jullie dat willen. Mijn werk is veelzijdig: ik fotografeer wisselende onderwerpen en stel de wens van de opdrachtgever centraal, en dat alles voor een vooraf afgesproken prijs. Heel transparant. Meer foto’s zien? Check mijn website.

Het kan ook zijn dat u enorm opziet tegen de stap naar het aanmeten van de eerste prothese. Het is een belangrijke maar vooral emotionele gebeurtenis. Juist dan is het belangrijk u eerst eens te laten inlichten en uw vragen te kunnen stellen. Als u weet wat u te wachten staat bij het aanmeten van een prothese, is de stap vaak gemakkelijker gezet. Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan, zodat u weet wat ik voor u kan betekenen. Voelt u zich niet bezwaard als u er nog niet aan toe bent om een afspraak te maken na dit gesprekje. Ik heb hier alle begrip voor. Het herstellen en verwerken kost tijd en energie. Marion Bakker Mammacare Adviseur / Counselor gevestigd in Gezondheidscentrum Care for Women Koningin Wilhelminalaan 1, 3818 HN Amersfoort telefoon 06-47318004 mbakker@careforwomencentrum.nl www.careforwomencentrum.nl

The Photo Factory by Christel Egberts Pieter Bothlaan 30, 3818 CC Amersfoort | telefoon 06-23549850 christel@thephotofactory-ce.com | www.thephotofactory-ce.com

Health ForYou 09


Overgewicht & leefstijl

Een vitale levenswijze, boordevol energie

De 5-elementen-lifestyle De ene dag is de andere niet. Dat ervaren we allemaal wel eens. Waar we de ene dag afsluiten met een voldaan gevoel en volop in onze energie, kost het ons de andere dag juist moeite om 端berhaupt thuis te komen. We begrijpen vaak zelf niet waarom. De 5 elementen geven ons het inzicht: de 5-elementencyclus is dan niet of niet op de juiste wijze geactiveerd. Door inzicht in deze cyclus en het weten waarom deze niet stroomt, kan deze eenvoudig weer stromend gemaakt worden.

Ieder individu kent zijn eigen 5-elementen足 uitdagingen

Hoe werkt dat? De 5 elementen zijn water, hout, vuur, aarde en metaal. Wanneer deze elementen op de juiste, voedende wijze geactiveerd worden, zorgt dit voor energie en vitaliteit, evenwicht in lichaamsgewicht (op gewicht zijn) en authentiek zijn en stevig staan. Kortom: het lekkerin-je-vel-gevoel. Als we bijvoorbeeld bloemen (hout) in water (water) zetten, voedt het water de bloemen. Water voedt dus hout. Echter, de bloemen ontnemen water haar waterkwaliteiten; het wordt immers troebel en is niet meer zuiver en transparant. Hout remt water dus af. Zo werkt het ook in het dagelijks leven. Als we op de voedende stroom meevaren, voelen we ons lekker en ervaren we energie. Het lijkt dan wel alsof alles lukt. Maar het tegen de stroom in roeien zorgt ervoor dat we afgeremd worden, dat kwaliteiten onder druk komen te staan. Het loopt allemaal niet zo soepel en iets bereiken kost energie. Ons advies is dan ook: leef de 5-elementen-lifestyle. Diana Jansen van Barada en LIV Lekker In je Vel

Barada www.barada.nl | www.baradacoaching.nl | www.baradafengshui.nl LIV Lekker In je Vel www.livlekkerinjevel.nl

10 Lifestyle ForYou

5-elementen-lifestyle Hoe leef je de 5 elementen lifestyle? Het activeren van de elementen kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door 5-elementen-voeding te eten, op deze wijze te ontspannen of juist door 5-elementenactiviteiten te gaan doen. Maar ook een 5-elementenhuisinrichting - Feng Shui - geeft het persoonlijke energieniveau een enorme boost, via de voedende, ondersteunende omgevingsenergie. De 5-elementen-lifestyle is dan ook een combinatie van verschillende 5-elementenactiviteiten die de cyclus activeren. Ieder individu kent zijn eigen 5-elementenuitdagingen; dat maakt ons uniek. Wil je ook meer leren over jouw 5-elementencyclus en over de 5-elemententheorie in zijn algemeenheid? Dat kan, in een workshop of training bijvoorbeeld. Of spreekt een voedingsadvies of coachingstraject op maat je meer aan? Barada en LIV Lekker In je Vel kennen een uitgebreid 5-elementenaanbod.


Je lichaam weer in balans met Regenesis

‘Ik kreeg vrijwel  direct meer energie’ Door een heftige en onverwachte verandering in mijn privésituatie sliep ik vrijwel niet meer. Het slaapgebrek zorgde ervoor dat ik klachten van depressieve aard kreeg. Ook ontwikkelde ik angsten. Omdat ik hieruit wilde komen, heb ik contact gezocht met mijn huisarts, die me doorverwees naar de psychiater. Hier kreeg ik ­antidepressiva en slaapmedicatie. Het was prettig om te ­merken dat het heel langzaam beter ging, maar ik wilde het graag op eigen kracht doen. Daarnaast wist ik dat slaapmedicatie verslavend is en wilde ik van deze afhankelijkheid af. Hier komt Karin Randolph in beeld. Ik heb vrij snel een afspraak met haar kunnen maken. Ik heb haar leren kennen als een zeer professionele, warme, nuchtere en empatische ­therapeute. Vrijwel direct na de eerste behandeling kreeg ik meer energie en nam mijn depressie af. Ook het slapen ging steeds beter, zodat ik binnen twee maanden de slaapmedicatie volledig heb kunnen afbouwen. Inmiddels zijn de depressie en de angstklachten volledig weg en sta ik weer in mijn eigen kracht. Dit was ook mijn hulpvraag. Ik kan weer bij mijn gevoel en durf daar weer op te vertrouwen.

-Caroline-

(36 jaar)

Regenesis is een krachtige, helende ­methode. Het is een oer energie die zich in al onze lichaamscellen bevindt. De therapeut activeert en verhoogt het trillingsniveau van de cellen, waardoor het natuurlijke genezingsproces van je lichaam versnelt. Het werkt vanuit het principe dat elke cel een ‘geheugen’ heeft hoe het gevormd was. Door de behandeling worden de cellen als het ware weer naar de oorspronkelijke, gezonde situatie teruggezet. Je lichaam is weer in staat om de natuurlijke balans aan te nemen waardoor je klachten verdwijnen.

Natuurgeneeskundige Praktijk voor Regenesis Therapie Karin Randolph Gallenkamp Pelsweg 11A, 3768 HT Soest karin.randolph@gmail.com www.karin-randolph.nl

Goede voornemens! Nederlanders zijn gek op lijstjes, en zo aan het begin van 2015 maken veel mensen een opsomming van hun goede voornemens. Vaak worden hier dezelfde onderwerpen genoemd, zoals (in willekeurige volgorde) minder stress, vaker op vakantie, een nieuwe baan, afvallen, stoppen met roken, meer sporten, loonsverhoging, zich minder druk maken, beter voor zichzelf opkomen. Ik zou zeggen: kies maar uit! Veel van deze voornemens stranden helaas alweer in de loop van januari, omdat ze onhaalbaar zijn of niet precies gedefinieerd. Stel nou dat u heel graag die zwembandjes rond uw middel kwijt wil. Dan kan Finesse Bodyline Clinic dat snel voor u concretiseren. U kunt met de UltraShape-methode binnen 2 maanden 6-9 centimeter omvang kwijtraken. Dat scheelt al gauw 1-2 kledingmaten. Mensen die afvallen, raken vaak het overtollige vet niet kwijt op plekken die ze juist zo graag willen. Of het is binnen no-time weer terug. Wat overblijft is een 'probleemzone', bijvoorbeeld de buik of de flanken, of bij mannen de borsten. Met de UltraShape-methode worden de vet­ cellen verwijderd zonder chirurgische ingreep. Deze methode kan vergeleken worden met het vergruizen van nierstenen. De UltraShape zendt ultrahoge geluidsgolven uit, waarbij de vetcelwanden uiteenvallen. De inhoud van de vetcellen, de triglyceriden, komt hierbij vrij. Deze triglyceriden worden vervolgens via het

lymfe- en vaatstelsel naar de lever vervoerd. Het resultaat is blijvend, omdat uw lichaam geen nieuwe vetcellen meer aanmaakt. De UltraShape-methode is het ideale alternatief voor liposuctie. Zo'n operatie kent bepaalde gezondheidsrisico's waarvan bij de UltraShapemethode geen sprake is: geen operatie, geen littekens, geen injecties, mooi resultaat, veilig, blijvend en geen herstelperiode. Heeft u belangstelling voor liposuctie zonder operatie, belt u ons voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek. Voor meer informatie kunt u ook terecht op onze website.

Het team van Finesse Bodyline Clinic wenst u een slank en gezond 2015!

Finesse Bodyline Clinic Pompmolenlaan 19A, 3447 GK Woerden telefoon 0348-409199 info@finessebodylineclinic.nl www.finessebodylineclinic.nl

Health ForYou 11


Gun uw huid een verjongende boost

Beauty en wellness Medio vorig jaar opende Shirley Hendriksen de ­deuren van haar eigen salon. Met ruim 25 jaar ­ervaring in de wereld van beauty en wellness vond zij het tijd om voor zichzelf te beginnen. Het resultaat mag er zijn: I Shine Today is ingericht met de ­modernste ­apparatuur en biedt uiterst gespecialiseerde behandelingen die zijn gericht op huidverzorging en -verbetering. En dat alles in een ontspannen sfeer waarin u weer even helemaal tot uzelf kunt komen.

I Shine Today Shirley Hendriksen Maanlander 13 (1e verdieping) 3824 MN Amersfoort telefoon 06-18889187 info@ishinetoday.nl www.ishinetoday.nl

12 Beauty ForYou

‘We hebben hier de nieuwste apparatuur op het gebied van huidverbetering. Het maakt de huid weer strakker en steviger en is een ideale methode om huidveroudering tegen te gaan’, vertelt Shirley niet zonder trots. ‘Onze beauty-collageen-lichttherapie is de nieuwste methode om de huid te verjongen en de conditie ervan te verbeteren. De beautycollageenlamp gebruikt een breed lichtspectrum dat ondanks de zeer effectieve werking veilig en zacht voor de huid is. In tegenstelling tot veel andere lichtbehandelingen verstoort het de cellen niet. Het werkt diep in op de huid en zet het eigen herstelmechanisme van het lichaam in werking, waardoor weer collageen, elastine en hyaluron wordt geproduceerd. Het komt erop neer dat de huid weer soepel, glad en strak wordt.’ Zeker als aanvulling na een bindweefselmassage en/of een huidverzorgingsbehandeling. Ook voor probleemhuid en winterdip ‘De beauty-collageen-lichttherapie is ook een uitkomst voor mensen met een erg droge huid, eczeem of psoriasis.

Het neemt de oorzaak niet weg, maar de huid wordt wel weer zacht en soepel en de vervelende plekken verdwijnen. Een behandeling met de lamp voelt aangenaam warm. Je wordt er niet bruin van, maar doordat de huid herstelt, zie je er direct frisser en stralender uit. De beauty-collageen-lichtbehandeling is ook nog eens heel geschikt voor mensen die last hebben van een winterdip. Wij adviseren dan een behandeling in kuurvorm, en daar hebben we op dit moment een aantrekkelijke actie voor. Bij aanschaf van een voordeelkaart, die recht geeft op tien behandelingen met de beauty-collageenlamp, krijgt de cliënt een flacon collageengel van 100 ml van € 39,95 cadeau. Deze gel bevat hyaluron, een suiker dat de vochtbinding in de huid stimuleren. Het is een bouwstof voor de huid, dat onder invloed van de lichttherapie nog effectiever werkt.’ Wimperlifting In de grote behandelkamer is ook een ruime visagiehoek ingericht. Shirley draait al jarenlang in de tv-wereld mee, waar zij er achter de schermen voor zorgt dat bekende Nederlanders er piekfijn uitzien. In haar salon weet zij de natuurlijke schoonheid van de vrouw perfect te accentueren. ‘Met wimperlifting, een revolutionaire techniek, behaal je verbluffende resultaten. Het is de nieuwste techniek in de beautybranche en het is toepasbaar op alle wimpers, zowel korte (het heeft wel een minimum aan lengte nodig) als lange. Het is een combinatie van wimperkrullen en verven. Door de lifting lijken je ogen groter en de wimpers langer. Daardoor wordt een sprekende blik gecreëerd en het is ook


een oplossing voor vrouwen met overhangende oogleden. Je moet het niet verwarren met extensions of wimper­ permanent, maar het is wel een fantastisch alternatief. Sommige vrouwen zijn overgevoelig voor de lijm van extensions of wrijven te veel in hun ogen. Bij een permanent wordt slechts een klein gedeelte van de wimpers behandeld, waarbij je het gevaar loopt dat wimpers poreus worden of afbreken, doordat de haarschubben niet gesloten en gevoed worden tijdens en na de behandeling. De wimperlift is absoluut veilig en geeft ook nog eens een mooier effect.’

voor

Eigen wimpers ‘Wimperlifting is een behandeling van de eigen w ­ impers. Ze worden op een speciale manier gelift, zodat elk ­wimperhaartje behandeld kan worden. Bij de behandeling worden de wimpers als het ware over een bol malletje heen getrokken. Daar komt een gel overheen die ervoor zorgt dat de wimpers op hun plek blijven tijdens de ­behandeling. Dan breng ik serum nr. 1 aan om de haarschubjes te openen en te liften en vervolgens serum nr. 2 om de haarschubjes te sluiten en vast te zetten. Vervolgens worden ze nog geverfd. Mascara en een wimperkrultang zijn daarna overbodig. De wimpers lijken zelfs langer omdat de doorgaans doorzichtige puntjes beter zichtbaar zijn. De hele behandeling duurt 45 minuten tot een uur, maar dan heb je er de volgende twee à tweeënhalve maand ook geen omkijken meer naar. Dat is namelijk de gemiddelde levensduur van een wimperhaar. Het is niet schadelijk voor de eigen wimpers, ogen lijken groter en er kan gewoon mee gedoucht, gezwommen en geslapen worden. Wel wordt bijpassende wimperserum geadviseerd om de wimperhaartjes mooi te houden.’

Je ziet er direct frisser en stralender uit

De beauty-collageen-lichttherapie en wimperlifting zijn slechts enkele innovatieve ontwikkelingen op het gebied van beauty en wellness. ‘Onze salon heeft op dat gebied nog veel meer te bieden. Kom gerust eens langs voor meer informatie’, besluit Shirley.

na Beauty ForYou 13


intervi Fotografie: Coen Bouman / Keyframes

Evi De Jean (34) heeft al een veelbewogen leven achter de rug. Geboren op het eiland Bermuda, op jonge leeftijd verhuisd naar Tel Aviv in Israël, gedurende haar tienertijd gewoond in Antwerpen, en in Tilburg gestudeerd aan het conservatorium en de dansacademie. Ook volgde ze acteerworkshops in Londen. Nu woont ze alweer een aantal jaren in Amsterdam, waar ze uiteenlopende dingen doet: ze heeft een drietal theatervoorstellingen gemaakt (‘Overleven’, ‘Aarde’ en ‘Melodie van een reiziger’), maar ze treedt ook op als zangeres, en ze geeft onder meer zangworkshops.

14 ForYou Magazine


In gesprek met ... door Roelant van de Riet

Evi De Jean

iew Wat betekent ‘gezondheid’ voor jou?’ Mijn moeder is behoorlijk vroeg overleden aan borstkanker, toen ik 20 was. Ik werd dus al op jonge leeftijd geconfronteerd met het feit dat gezondheid belangrijk is en niet iets vanzelfsprekends, en dat je er zelf, voor een stukje, wat aan kunt doen om gezond te blijven. Ik doe dat door gezond te eten, met vooral biologische producten, en gevarieerd te eten met veel groeten en fruit. Ik vind het ook leuk om te koken, met een kookboek erbij. Het is echt een hobby van me. Ik heb bijvoorbeeld een kookboek van Ottolenghi met allemaal lekkere recepten met groenten, en ben ook helemaal fan van Jamie Oliver met zijn ‘15-Minute Meals’, waar ik vervolgens een uur over doe… Zo krijg je wel inspiratie over de manier waarop je onder andere met kruiden kunt omgaan en zo.

Eet je anders nu je moeder bent? Mijn dagen zien er tegenwoordig wel anders uit. Ik eet bijvoorbeeld op gezette tijden. Als je op tournee bent, eet je vaak laat of helemaal niet. Maar als ik nu op tour ben, trekt mijn maag vanzelf aan de bel rond etenstijd. Ik wil ook dat mijn kindje gezond eet, en dan doe je zelf automatisch mee. Nu ik een kind heb, doe ik meer aan plannen en vooruitkijken.

Je hebt een paar jaar geleden een workshop ‘Uit volle borst’ opgezet. Een zangcursus voor zwangeren… Ik zing altijd bij voorstellingen, en toen ik zwanger was, gingen mijn optredens ook gewoon door. Als je zwanger bent, ga je het zingen toch anders ervaren. Je voelt dat het kindje reageert op het geluid dat je maakt. Het gaat heftig bewegen of wordt juist heel erg rustig. Dat vertelde ik aan zwangere vriendinnen, en die vonden het interessant, en ze vroegen of ik een workshop wilde samenstellen. Tijdens zo’n workshop zit ik gezellig met allemaal zwangere vrouwen en doen we stem- en ademhalingsoefeningen. En daarna gaan we liedjes instuderen. Vooral lekker uit volle borst zingen! Er wordt enorm gelachen en er vloeit ook wel eens een traan. Zingen maakt veel los, en al helemaal als je het samen met je kindje doet. Het plezier van het met z’n allen muziek maken staat voorop. Zingen ontspant en geeft een energie boost. >

Zingen maakt veel los, en al helemaal als je het samen met je kindje doet.

ForYou Magazine 15


Vorig jaar heb je zelfs een cursus ‘Yoga en Zang’ bedacht. Hoe dat zo?

Eet je wel eens bij McDonald’s? Geen denken aan! Het sfeertje alleen al... En als je je verdiept in hoe het vlees gemaakt wordt… Op het ogenblik ben ik een fantastisch en confronterend boek aan het lezen van Jonathan Saffran Foer: ‘Dieren eten’. Foer kan heel goed verwoorden wat er mis is met de vleesindustrie. Nou at ik weliswaar maar af en toe vlees voordat ik begon aan het lezen van dit boek, en het liefst van de eco-slager. Dat er iets flink mis is met de vleesindustrie, weten we eigenlijk allemaal wel, maar toch parkeren we die informatie ergens in een donker hoekje in ons hoofd. Nu zit ik nog maar op 1/3 van het boek en het heeft toch al m’n ogen geopend. Ik ga graag uit lunchen, maar zie nu ineens een menukaart vol gemartelde dieren in plaats van lekker belegde broodjes. Vlees en vis eten uit de bio-industrie kan eigenlijk echt niet. Het moet anders.

Dat er iets flink mis is met de vleesindustrie, weten we eigenlijk allemaal wel Wat doe je verder om gezond te blijven? Tegenwoordig doe ik aan ‘CoreKinetics’ bij Adriaan Kans, die een methode heeft ontwikkeld waarbij het hele lijf sterk gemaakt wordt. Je doet allerlei oefeningen op een ‘Skippybal’, waarbij alle spiergroepen getraind worden, omdat je constant moet balanceren op de bal. Het is een heel leuke manier van sporten, omdat er ook ballet en moderne dans in verwerkt is. Verder doe ik aan yoga. Dat is heel ontspannend.

16 ForYou Magazine

Tijdens mijn zwangerschap volgde ik al yogalessen. Mijn yogadocente Sanne Kerkhof deed toen een keer mee aan een zangworkshop van mij, en we zagen veel overeen­ komsten. Zingen begint met ademhaling, leven is ook ademhalen en bij yoga is dat ook zo: je moet je bewust zijn van je ademhaling. Pas dan kun je beginnen om geluid te maken. Het maken van klanken gaat dan veel gemakkelijker. We zeiden toen: ‘Zullen we eens proberen die twee te combineren?’, en zo is de cursus ontstaan…

En als je de kans krijgt op een carrière in het buitenland? Als het om een mooi project of een interessante rol zou gaan, zou ik daar meteen ‘ja’ op zeggen, maar dat gaat wel in overleg met mijn vriend. De liefde gaat voor. Mijn ouders verhuisden vroeger veel voor hun werk, dus ik ben opgegroeid met het regelmatig ergens anders wonen. Ik heb goede herinneringen aan een reizend bestaan.

Wil je wel weer eens weg uit Nederland? Waar ik ook woon, ik wil altijd weg. Niet voorgoed, maar op reis. Mijn bloed gaat sneller stromen van onderweg zijn en de wereld zien. Ik woon nu bijna de helft van mijn leven in Nederland, en ik voel me hier thuis. Na een reis, groot of klein, is het thuiskomen ook een heerlijk moment. Een tijdje geleden, op een maandagochtend, mijn vriend was aan het werk, zei ik tegen mijn zoontje: ‘Wat zullen we vandaag eens gaan doen? Boodschappen doen?’ Hij kon nog niet praten, dus ik gaf zelf maar het antwoord: ‘Nee…’ Naar de speeltuin? Nee… Zullen we naar Parijs gaan? Ja!’ Toen heb ik treintickets gekocht voor ons tweeën, mijn vriend een sms-je gestuurd dat hij niet op ons hoefde te rekenen voor het avondeten en we zijn op avontuur gegaan. Mijn vriend vindt dat soort acties wel leuk hoor, en we zijn maar een paar dagen weggeweest, maar als ik heel veel geld zou hebben, zou ik de hele tijd eropuit gaan, de wereld ontdekken. Hier in Amsterdam zoek ik ook voortdurend plekjes op waar ik nog nooit eerder ben geweest. l


Waar ik ook woon, ik wil altijd weg

Wat is je volgende project? Ik ben nu bezig met mijn vierde theatervoorstelling, die in de herfst van 2015 in première gaat. Het wordt dit keer geen autobiografische voorstelling zoals mijn vorige drie voorstellingen, maar er zitten wel aspecten van mijn eigen leven in. Centraal staan dit keer allemaal grootse liederen van artiesten als Ramses Shaffy, Kurt Weill en Edith Piaf, met de verhalen die daar achter zitten. In augustus, tijdens de Uitmarkt in Amsterdam, heb ik al wat voorproefjes gegeven, en ik ben nu bezig om het uit te werken. Een nieuwe theatervoorstelling maken is altijd weer een enerverende ervaring! Net een reis.

ForYou Magazine 17


Mijn huid

door Miriam van de Vlag

Veilige behandeling met de FOX III laser

Eindelijk van uw schimmelnagels af Geen schade aan de behandelde nagel en aan het omliggende weefsel

Huidtherapie Amersfoort is een praktijk voor huidtherapie in brede zin van het woord. Aandoeningen als acne, overbeharing, oedeem, pigment-/ vaatafwijking en littekens worden op serieuze en professionele wijze behandeld. Sinds kort is ook behandeling voor schimmelnagels mogelijk door middel van de FOX III laser. 2 tot 14% van alle volwassenen krijgt een keer te maken met een schimmelnagelinfectie, medisch bekend als onychomycose. Een schimmel die zich voedt met keratine, een proteĂŻne in de nagel, is schuldig aan deze nare infectie. Schimmelkolonies floreren in een vochtige omgeving en dringen het nagelbed binnen via de buitenrand van de nagel. De schimmelnagelinfectie kan zich als pijnlijk manifesteren, kan het lopen beĂŻnvloeden en kan tot een negatief zelfbeeld leiden. Sommige voorgeschreven medicijnen kunnen hevige bijwerkingen vertonen en geven niet altijd het beste behandelresultaat. Een andere, wat meer radicale manier, is het chirurgisch laten verwijderen van de gehele nagel. Niet een erg populaire methode. Lasertherapie als behandeling neemt toe in populariteit als therapie om de infectie effectief te bestrijden. Behandeling De laserstraal wordt gedurende de behandeling langzaam en in een regelmatig patroon langzaam over het nagelbed bewogen. De laser genereert warmte onder de nagel midden in de schimmelkolonie. Tijdens de procedure kunt u een lichte pijnsensatie voelen. Afhankelijk van de ernst van de schimmelinfectie vinden de eerste 2 behandelingen 1 keer per maand plaats, de derde behandeling na 3 maanden. Daarna komt u na 3 maanden terug voor controle. Indien nodig wordt de behandeling herhaald. De behandeling van alle tien de tenen duurt ongeveer 15 minuten.

Huidtherapie Amersfoort | Swammerdamstraat 22, 3817 VR Amersfoort telefoon 033-4622496 / 06-838989420 | info@huidtherapie-amersfoort.nl www.huidtherapie-amersfoort.nl

18 Beauty ForYou

Kenmerken van de behandeling: - veilig - effectief - geen bijverschijnselen - geen schade aan de behandelde nagel en aan het omliggende weefsel - sokken en schoenen kunnen direct na de behandeling weer gedragen worden - u mag direct uw nagels weer lakken - geen herstelperiode na de behandeling noodzakelijk Resultaat U zult het resultaat niet onmiddellijk zien. Na een periode van een aantal maanden resulteert de behandeling in een gezonde uitgroei van de nagel. Nagels groeien langzaam, dus een belangrijke verbetering zal in de eerste maanden niet te zien zijn. Een geleidelijke groei naar een gezonde nagel duurt 9 tot 12 maanden. Wat kunt u zelf doen? - 2 keer per dag uw voeten insmeren met een antischimmelcrème - regelmatig naar de pedicure om uw nagels dun te houden - elke dag schone sokken dragen - 1 keer per week de schoenen behandelen met antischimmelpoeder - regelmatig uw beddengoed wassen (ook sokken, badmat liefst op 90 graden) Een aantal zorgverzekeraars vergoedt (gedeeltelijk) de behandeling. Vraag na bij uw zorgverzekering! Afspraak maken Een verwijzing voor huidtherapie is niet nodig omdat we direct toegankelijk zijn. Dit geldt echter niet voor chronische aandoening zoals lymfoedeem. Vanuit de aanvullende verzekering worden behandelingen als acne, camouflage, oedeem en ontharing vergoed. Huidtherapie Amersfoort is lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en ingeschreven in het Kwaliteitsregister. De praktijk is dagelijks geopend en heeft ruime openingstijden.


Permanente make-up

Altijd een mooi verzorgd uiterlijk Wie voor permanente make-up kiest, ziet er de hele dag goed uit en profiteert ook nog eens van tijdswinst bij het ochtendritueel. Arina Aarts van de Vegte heeft zich gespecialiseerd in de verschillende technieken waarmee het beste resultaat kan worden verkregen. ‘Vrouwen kiezen ervoor vanwege het gemak. Je ziet er altijd uit alsof je netjes opgemaakt bent’, legt de eigenaresse van Oculusline uit. ‘Maar het is ook een uitkomst wanneer je allergisch bent voor make-up, geen of weinig wenkbrauwhaartjes hebt of je gezicht meer wil laten spreken wanneer je ouder wordt. Het geeft het gelaat een jeugdiger uitstraling.’ Eyeliner In haar praktijk biedt Arina verschillende mogelijkheden. ‘Het aanbrengen van permanente eyeliners en wenkbrauwen komt het meest voor. Met fijne naaldjes brengen we het pigment voor de eyeliner in. Dat schrijnt een beetje. Je kunt het vergelijken met een schaafwondje. Wanneer vrouwen daar tegenop zien, adviseren we hen om bij hun huisarts een verdovende crème te vragen. Je kunt kiezen

voor een zachte of een brede eyeliner, of eentje die tussen de wimperhaartjes wordt aangebracht. Er zijn zelfs vrouwen die een tweekleuren eyeliner willen. Hierbij wordt nog een dun lijntje in kleur boven de eyeliner aangebracht.’ Wenkbrauwen Wenkbrauwen kunnen met permanente make-up weer in hun volle glorie hersteld worden. ‘Soms is er geen of te weinig haargroei. Door gepigmenteerde haartjes tussen de nog aanwezige haartjes aan te brengen, wordt de wenkbrauw mooi vol. Ook werken we met de mesjes-hairstroketechniek, een nog vrij nieuwe methode. Met een mesje worden heel dunne sneetjes in de huid gemaakt waar we het pigment in laten lopen. Het resultaat is bijna niet van echt te onderscheiden. Je moet het echt aanraken om te voelen dat het geen echte haartjes zijn.’

Oculusline Arina Aarts van de Vegte Cantonlaan 7, 3742 CH Baarn telefoon 035-5421954 info@oculusline.nl www.oculusline.nl

De meeste vrouwen kiezen voor permanente make-up vanwege het gemak

Mond Met een subtiel lijntje of schaduwtechniek kunnen ook de lippen weer mooi vol ogen. ‘Ik gebruik zachte tinten die de oorspronkelijke kleur van de mond versterken. Je kunt er kleine foutjes of oneffenheden perfect mee camoufleren. De meeste vrouwen kiezen voor permanente make-up vanwege het gemak. Ze willen er snel goed uitzien. Ik heb hier in het centrum van Baarn een mooi bedrijf opgebouwd. En omdat ik alles in eigen beheer heb, kunnen we de kosten laag houden. Daardoor kunnen ook mensen met een smallere beurs er gebruik van maken. Dat vind ik belangrijk.’

Beauty ForYou 19


ForYou metamorfose Vóór de make-over

Even voorstellen

Haar

Vera is 22 jaar, woont in Ermelo en werkt daar als toezichthouder bij het zwembad. Ook volgt ze een studie Fotografie bij Landstede in Zwolle.

Toen Vera binnenkwam, had zij een heel warme, egale kleuring in het haar. Omdat dit te warm was voor haar huidskleur, hebben we de basis wat matter gemaakt. Om het geheel wat stoerder te maken, zijn er highlights geplaatst, en zijn de lengtes en punten opgelicht. Qua model hebben we zoveel mogelijk van de lengte bewaard en gekozen voor een lok met voor een speels effect.

Hoe was je dag? Eigenlijk ging ik naar de zaak met de gedachte dat mijn haar wel een stuk korter zou worden gemaakt, maar ik heb mij daar totaal in vergist! Ik ben echt verrast. Het was een lange dag. Manon heeft veel tijd besteed aan mijn haar. Het is prachtig geworden! Ook de visagie is erg goed gedaan. De kleuren die zijn gebruikt, passen bij mijn gezicht en ook bij de kleding. Ik kan met zekerheid zeggen dat het een geslaagde make-over was. Ik ben echt blij met het resultaat!

Visagie Voor de make-up hebben we een basistint aangebracht om de huidskleur wat meer te egaliseren, omdat Vera toch wel wat sproetjes heeft. We hebben bij de ogen de make-up wat feller gemaakt om het allemaal wat vrolijker te maken en om wat anders aan Vera te laten zien, want ze draagt zelf veel zwart rond haar ogen. De rest hebben we natuurlijk gehouden met lippenstift en rouge. Ook haar wenkbrauwen zijn wat meer aangezet, want die waren vrij licht. Een nieuwe Vera!

Kleding Arianne Vos van WE Women: ‘Wij hebben gekozen voor een vrouwelijke look met mooie materialen en goede pasvorm. We hebben er rekening mee gehouden dat alle items ook los van elkaar goed te combineren zijn. Het jasje is iets korter, waardoor haar taille extra wordt benadrukt. Omdat het jasje mooi in de taille valt, is dit ook goed te combineren met een jurk of rok. De kleur en print van de blouse breken het geheel en passen goed bij haar nieuwe look. De blouse kan ook gedragen worden op een jeans.

ForYou Magazine zoekt opnieuw een kandidaat vanaf 20 jaar voor een fantastische metamorfose. Geef je snel op en maak kans op een totale metamorfose!

Een inschrijfformulier kun je afhalen bij Nexxt House of Hair

20

Nieuwe kandidaat gezocht!


Vera Haar € 43,50 inclusief wassen, knippen en drogen

Blouse € 34,95 Broek € 39,95 Blazer € 49,95 Fotoshoot € 360,-

Totale waarde metamorfose

€ 488,40

Het team Haar & Visagie

Kleding

Nexxt House of Hair www.nexxt.nl

WE Amersfoort www.we.nl

Fotografie

www.thephotofactory-ce.com

21


a

Column

door Marije Klein

Comfortabel in de winter De winter kan een heel fijn seizoen zijn. Heldere luchten, frisse wind, een straffe wandeling maken. Weggedoken in je jas denk je alvast aan de warme chocolademelk, waar je jezelf straks op trakteert. En daar gaat het mis vandaag. Bij die jas. Want die moet ik nog aanschaffen. Net als veel vrouwen ben ik dol op nieuwe kleren. Maar anders dan veel vrouwen houd ik helemaal niet van shoppen. Maar met de kou in zicht, zal ik toch écht een wintergarderobe moeten gaan aanschaffen. Om te beginnen bij een warme jas. Omdat ik het liefst snel klaar ben, duik ik meestal direct mijn favoriete kledingzaak in, waar ik bijna altijd slaag. Maar vandaag besluit ik mijn comfortzone te verlaten en loop mijn winkel voorbij. Een paar deuren verder loop ik wel naar binnen. Een hippe jonge mijnheer sorteert hangers achter een balie en kijkt me aan als ik binnenkom. Onmiddellijk verraadt zijn blik verveling. Ik geloof niet dat hij mij ziet als een potentiële klant. En dat maakt mij vastberaden om juist hier een jas te kopen. Terwijl de te harde muziek me om de oren vliegt, loop ik met mijn handen door de rekken. De keus is groot, maar alles lijkt op elkaar. Blauw is duidelijk in, dus ik heb de keus uit diepblauw, azuurblauw, lichtblauw en blauw met een lichtblauw motiefje. Ik kies een blauwe jas uit en loop er mee naar de spiegel.

pak, me hier veel te klein is. Vlug omruilen dus. Hip kijkt heel even op, een klein glimlachje op zijn gezicht. Twee maten groter past me wel. En ik draai een aantal keren rond voor de spiegel. Ik vind de jas superleuk… Voor mijn dochter van dertien. Voor de vorm draai ik nog een paar keer en kijk kritisch naar mijn spiegelbeeld. Diep van binnen weet ik allang, dat ik deze jas helemaal niet moet gaan kopen. Ik heb de innerlijke uitdaging met mijnheer Hip verloren, maar ben er nog niet helemaal aan toe om mijn verlies toe te geven en loop terug naar het rek met jassen. Quasi geïnteresseerd pak ik nog een paar jassen, die ik met dezelfde kritische blik bekijk. Uiteindelijk verlaat ik hoofdschuddend en zonder jas het pand.

Ik vind de jas superleuk…. Voor mijn dochter van dertien.

Marije Klein is schrijfster, blogger en online publicist. Elk seizoen schrijft zij een column ForYou.

22 Lifestyle ForYou

Onderweg kijk ik nog eens naar mijnheer Hip. Ik houd de jas omhoog en hoop dat hij inziet dat hij zich heeft vergist. Ik onderdruk de neiging om te gaan roepen: ‘Ik ben heus ook wel hip hoor, ook al ben ik de dertig ruim gepasseerd!’. Bij de spiegel blijkt de maat die ik bij mijn eigen winkel altijd

Ik voel me plotseling heel erg saai en volwassen en durf mijnheer Hip niet meer aan te kijken. Op de weg naar buiten, komen er twee pubermeiden in. Ik hoor nog nét een stukje van hun conversatie. ‘Hij zegt dat hij mij leuk vindt, maar volgens mij zegt hij dat ook tegen andere meisjes.’ ‘Die jongen deugt niet. Laat gaan, hij is je niet waard. ’ Ik voel de onzekerheid van de meiden en besef dat jong (en hip) zijn helemaal niet altijd leuk is. Ik loop glimlachend mijn eigen winkel in. Heel zeker dat ik daar een jas zal gaan vinden die mij lekker warm gaat houden deze winter. En hij wordt niet blauw! Tot de volgende editie!

-Marije-


afhaalpunten Colofon 3e jaargang | nummer 1 - 2015 ForYou Magazine verschijnt driemaal per jaar en wordt verspreid in een oplage van minimaal 5.000 exemplaren per regio via alle achterin het magazine vermelde organisaties, praktijken, zorginstellingen en ondernemers. Kijk ook op www.foryoumagazine.nl voor meer ­informatie of om online een andere editie te bekijken. ForYou Magazine is een uitgave van: ForYou BV Havenstraat 6, 9471 AM Zuidlaren T 050 - 76 00 800 E info@foryoumagazine.nl I www.foryoumagazine.nl Regio-uitgever: Mattias Tepper Redactie: De in het magazine geplaatste teksten zijn ofwel aangeleverd door de deelnemende organisaties, praktijken, zorginstellingen en ondernemers en bewerkt door de redactie van ForYou BV, of verzorgd door de redactie zelf. Heeft u een tip voor een ­redactionele bijdrage? Neem dan contact op met ons. Eindredactie: Roelant van de Riet Vormgeving: Harmen Klaassens Paula Kuiper Bezorgservice: Siemen Halbersma

ForYou Magazine is gratis af te halen op de locaties hieronder. Bagels & Beans

Arnhemsestraat 33 3811 LG Amersfoort Telefoon 033-4658888

Bruna

• Zonnewijzer 12 3824 EE Amersfoort Telefoon 033-4532667 • Emiclaerhof 2 3823 EM Amersfoort Telefoon 033-4530731

Bruna Hoogland Kraailandhof 15 3828 JN Hoogland Telefoon 033-4331576

Bruna Vathorst Amersfoort

Etos De Grutterij De Grutterij 2 3831 NE Leusden Telefoon 033-4945030

Etos Eemplein

Eemplein 12 3812 EA Amersfoort Telefoon 033-4610174

Etos Emiclaerhof

Care for Women Amersfoort

Etos Euterpeplein

Koningin Wilhelminalaan 1 3818 HN Amersfoort Telefoon 06-12022520

Carolien Broeke stress- & burn-out­ begeleiding / loopbaancoaching Vlasland 23 3833 CN Leusden Telefoon 06-29733092

Cigo Soesterkwartier

Commercieel manager: Sharif Sharafeddine

CO-EUR

Disclaimer: ForYou BV stelt zich niet verantwoordelijk voor de inhoud van de ingezonden ­redactie en g ­ edane uitspraken. Op de inhoud van dit m ­ agazine rust copyright. Niets uit deze uitgave mag op ­enigerlei wijze worden vermenig­vuldigd zonder schriftelijke toestemming van de uitgever. Aan de inhoud van deze uitgave kunnen geen rechten ­worden ontleend.

Brink 20-2 3741 AL Baarn Telefoon 035-5482053

Emiclaerhof 254 3823 ET Amersfoort Telefoon 033-4563314

Noordewierweg 157-159 3812 DE Amersfoort Telefoon 033-4626523

Druk: Ten Brink - Meppel

Etos Brink

Cruquius 57 3825 MJ Amersfoort Telefoon 033-4779279

Directeur: Paul Carabain

Team ForYou Magazine: Caspar Heerink Harmen Klaassens Janna Stavast Mariëlle Bouma Mattias Tepper Paula Kuiper Paul Carabain Raymond Wijnstra Roelant van de Riet Sharif Sharafeddine Siemen Halbersma en alle deelnemende publicisten

• Emiclaerhof 28 3823 EM Amersfoort Telefoon 033-4613605

Weverstede 51A 3431 JS Nieuwegein Telefoon 0900-1510

DA Drogisterij & Parfurmerie Kok Laanstraat 34 3743 BG Baarn Telefoon 035-5413308

DIO Drogisterij De Biezenkamp

De Biezenkamp 150 3831 JA Leusden Telefoon 033-4320340

Douglas

• St. Jorisplein 22 3811 DC Amersfoort Telefoon 033-4451756

Euterpeplein 13 3816 NN Amersfoort Telefoon 033-4722659

Etos Hoogland

Kraailandhof 53-55 3828 JP Hoogland Telefoon 033-4800093

Etos Schothorst

P. Stastokerf 38-40 3813 PR Amersfoort Telefoon 033-4806292

I Shine Today

Maanlander 13 3824 MN Amersfoort Telefoon 06-18889187

ICI Paris XL

Laanstraat 81 3743 BC Baarn Telefoon 0800-0228009

Jumbo Amersfoort Neptunusplein 66A 3814 BR Amersfoort Telefoon 033-4799899

Jumbo Vathorst

Ursulapolder 1 3825 LS Amersfoort Telefoon 033-2858562

Just A Joke

Brinkzicht 24 3743 EX Baarn Telefoon 035-5436160

Le Ballon Amersfoort Langestraat 4 3811 AG Amersfoort Telefoon 033-4630495

Longevity Praktijk Leef Bewust Amersfoort Hinderstein 11 3813 RL Amersfoort Telefoon 06-33386007

Natuurgenees­ kundige Praktijk Alma Corazon Brinkhorst 24 3833 GB Leusden Telefoon 033-8884089

Nexxt House of Hair Havik 41 3811 EX Amersfoort Telefoon 033-4650642

Oculusline

Cantonlaan 7 3742 CH Baarn Telefoon 035-5421954

Primera Brundel Hamseweg 46 3828 AE Hoogland Telefoon 033-4801768

Primera Poelmann De Grutterij 7 3831 NE Leusden Telefoon 033-4324131

Reflexologiepraktijk Lisette Tromobonestraat 20 3822 CH Amersfoort Telefoon 06-30894491

Rosy’s Fish Spa & Beauty

Koestraat 35 3811 HK Amersfoort Telefoon 06-57596770

Etos Vathorst

Marion Bakker Mammacare Adviseur / Counselor

Cruquius 37-39 3825 MJ Amersfoort Telefoon 033-4768334

Koningin Wilhelminalaan 1 3818 HN Amersfoort Telefoon 06-47318004

Hema AmersfoortNoord

Melody & Symphony fashion

Slender Your Body

Emiclaerhof 232 3823 ET Amersfoort Telefoon 033-4551869

De Brouwerij 1 3831 ND Leusden Telefoon 033-4946560

Hoofdpijnmassagepraktijk Relax

Miss Etam

The Photo Factory by Christel Egberts

Natuurgeneeskunde praktijk voor Regenesis

Ulla Popken Jonge Mode vanaf Maat 42

Amsterdamseweg 43A 3812 RP Amersfoort Telefoon 06-12758459

Huidtherapie Amersfoort

• Swammerdamstraat 22 3817 VR Amersfoort Telefoon 033-4622496 • Vondelplein 4D 3818 BC Amersfoort Telefoon 033-4625984

Utrechtsestraat 16 3811 LA Amersfoort Telefoon 033-4630775

Gallenkamp Pelsweg 11A 3768 HT Soest Telefoon 06-25023180

Simply Red Kids

Emiclaerhof 140 3823 ER Amersfoort Telefoon 033-4557709 Van Randwijcklaan 6D 3814 AL Amersfoort Telefoon 033-4757845

Pieter Bothlaan 30 3818 CC Amersfoort Telefoon 06-23549850

Arnhemsestraat 8 3811 LH Amersfoort Telefoon 033-4617540

We Women

Utrechtsestraat 34 3811 LC Amersfoort Telefoon 033-4615680

Wilt u ook ForYou Magazine gratis ­aanbieden aan uw klanten? Neem dan contact op met ForYou BV via info@foryoumagazine.nl of op telefoonnummer 050-7600800.

gratis magazine ForYou Magazine 23


Voorgoed van uw hardnekkige

vetrolletjes af!

OO VO K MA OR NN EN

• geen operatie • geen littekens • geen injecties • mooi resultaat • veilig en blijvend • geen herstelperiode Op een zeker moment merken we dat op bepaalde zones van ons lichaam zich vetten hebben verzameld. De UltraShape is ontworpen om hardnekkige probleemzones denitief te verwijderen. Al 19 jaar de ideale manier om overtollig vetweefsel te verwijderen zonder chirurgische ingreep. De UltraShape vergruist vetcellen op een veilige manier. En het resultaat is blijvend: mooi zonder snijden!

Voor

VEILIG

Na

Voor

Na

• BLIJVEND • VERJONGEND

Pompmolenlaan 19-A 3447 GK Woerden

0348-409199

info@nessebodylineclinic.nl www.nessebodylineclinic.nl

ForYou Magazine Amersfoort  

ForYou Magazine Amersfoort

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you