__MAIN_TEXT__

Page 1

Alphen aan den Rijn | Gratis Magazine

Must-haves: trends 2015 ForYou metamorfose

Aimée uit Alphen a/d Rijn “Ik kon nauwelijks

meer opstaan” Beauty | Health | Lifestyle


De nieuwe

prothesebadkleding Kleurige zwemkleding voor de borstprothesedraagster Mammella Specials is gespecialiseerd in het aanmeten van borstprotheses en de verkoop van protheselingerie en -badkleding. Eigenlijk alles wat de borstprothesedraagster nodig heeft, is te vinden bij Mammella Specials. Nu in de zaak: de nieuwe badkleding足 collectie voor 2015, met merken als Cyell, Anita, Sunflair en Silima!

Mammella Specials Westkanaalweg 65, 2461 EH Ter Aar telefoon 0172-607353 info@mammellaspecials.nl www.mammellaspecials.nl

02 ForYou Magazine


Hallo lezer ‘Ik kon soms nauwelijks meer opstaan’

De beste zorg bij darmkanker New books, please

Eindelijk maar toch is de winter (die niet echt een winter wilde worden) weer voorbij. Die periode van grijs en grauw en vroeg donker. Het mooie weer en de langere dagen zitten er weer aan te komen met die o zo fijne voorjaarszon. Alles komt weer tot leven! De bomen komen weer vol blad, de bloemen komen weer in bloei en de dieren gaan weer naar buiten. Wij gaan lekker de stad in om gezellig een terrasje te pakken en nieuwe kleding te kopen. Want de winterkleding mag weer de kast in en het is tijd voor een frisse look. Dit keer hebben hebben we daarom extra aandacht voor leefstijl & overgewicht. Bijna de helft (!) van alle Nederlanders is te zwaar! En laten we eerlijk zijn: dit komt niet door lucht. We weten bijna allemaal wel hoe overgewicht ontstaat: te veel eten en te weinig bewegen. Het klinkt simpel om dit zo even te veranderen, maar helaas is de praktijk toch even anders. Het is erg lastig om van de kilo’s af te komen, en als dit lukt, dan is het de grootste uitdaging om op gewicht te blijven. Overgewicht is vaak het gevolg van een bepaalde leefstijl; nare gewoontes zeg maar. Eén van de onbekende, maar grote dikmakers is stress. We moeten van alles. Werkdruk, kinderen, partner, vrienden, huishouden, uiterlijk, social media... Herkenbaar? Je bent helaas niet de enige. 1.700.000 Nederlanders hebben regelmatig last van stress! Stress is eigenlijk een mooi mechanisme: als er een bedreiging plaatsvindt, worden hormonen aangemaakt, die ervoor zorgen dat het lichaam klaar is voor een noodreactie. De hormonen versnellen de hartslag, verhogen de bloeddruk en activeren de spieren. De één vindt deze stress wel lekker, want dan presteer je beter, maar de meesten vinden dit niet erg fijn. Als deze stress aanhoudt, kun je last krijgen van lichamelijke klachten, psychische klachten en veranderingen in je gedrag.

1.700.000 Nederlanders hebben regelmatig last van stress

Zoals elke uitgave hebben we ook weer een metamorfose. Dit keer was het de beurt aan Aimée uit Alphen aan den Rijn. Wanneer jij ook een keer onder handen genomen wilt worden door onze metamorfoseprofessionals, dan kan dat! Geef je op bij één van de bedrijven en wie weet sta jij de volgende keer in het magazine. Doe je voordeel met alle informatie in deze uitgave. Gooi het magazine dan ook niet weg als je het uit hebt; je kunt het later misschien nog eens goed gebruiken. Veel leesplezier!

-Team ForYou Magazine-

ForYou Magazine 03


Overgewicht Column & leefstijl door Marije Klein

Lifestyle in relatie tot maag-darmproblemen

Druk, druk, druk... Onze grootouders hadden een andere ­levensstijl dan wij, mensen van de 21e eeuw. Er werd gewerkt van ’s ochtends vroeg tot laat in de middag en er werd gegeten van wat er op dat moment op het land groeide en wat er per seizoen voorhanden was. Voor de maag en darmen was er regelmaat: ’s nachts had het lichaam rust en tijd om te herstellen en te verteren, om zich ’s morgens via de ontlasting te ontdoen van het overtollige.

Tegenwoordig leven we heel anders. We zijn de 24-uurseconomie ingerold, met alle gevolgen van dien. Er wordt niet meer standaard van 8 tot 5 gewerkt; er wordt door veel mensen ook in de nacht gewerkt, wat betekent dat er overdag geslapen moet worden. Dit vergt veel aanpassingsvermogen van de maag en darmen. Omdat er op onregelmatige tijden wordt gegeten en gerust, kunnen er problemen ontstaan in het spijsverteringsstelsel. Daarnaast wordt er niet altijd meer de tijd genomen voor een maaltijd, maar wordt er tussen de werkzaamheden door iets genuttigd

Voor ontgiften, weerstand en nieuwe energie

De voordelen van zeoliet

Praktijk voor Klassieke Homeopathie Marjon Heij | telefoon 06-28333458 www.marjonheij.nl wanneer daar tijd voor is en wat gemakkelijk naar binnen gaat. Denk bijvoorbeeld aan de kant-en-klaarmaaltijden, omdat er geen tijd is om een maaltijd te ­bereiden. Het lichaam kan hiertegen in opstand komen, en dat is niet meer dan logisch. Als homeopaat kijk ik samen met jou naar jouw leven en hoe we dit voor het lichaam zo prettig mogelijk kunnen maken, zodat je maag en darmen zich kunnen aanpassen aan jouw lifestyle. Hierbij kunnen homeopatische medicijnen ingezet worden, afhankelijk van de vraag in hoeverre het lichaam aangeeft daar behoefte aan te hebben. Wil je meer weten over mijn werkwijze omtrent maag-darmproblemen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op. Behandelingen worden (geheel of gedeeltelijk) vergoed uit de aanvullende verzekering.

Na Duitsland, Oostenrijk en Italië doet Zeoliet nu ook zijn intrede in Nederland. Zeoliet is een vulkanisch mineraal dat tot heel kleine deeltjes wordt vermalen. Deze superkleine deeltjes zien er onder een microscoop uit als heel kleine ‘sponsjes’ en zuigen zich in het lichaam letterlijk vol met afvalstoffen. Daardoor kunnen zeer schadelijke zware metalen, zoals kwik, lood en andere gifstoffen die zorgen voor ernstige vervuiling van het menselijke lichaam, vrij eenvoudig binnen 24 uur via de stoelgang het lichaam verlaten. Zeoliet kan als korte, intensieve kuur, maar ook langdurig gebruikt worden. Het lichaam wordt hiermee ontdaan van belastende gifstoffen, zodat onder andere het energieniveau, de immuniteit en beweeglijkheid verbeteren. Zeoliet bevat ook zeer waardevolle mineralen, waardoor alle overige voedingsstoffen die je met je voeding binnenkrijgt beter worden opgenomen. Zeoliet is verkrijgbaar bij Drogisterij ‘De Hazelaar’. 04 Health ForYou

Drogisterij ‘De Hazelaar’ Julianastraat 38 2405 CH Alphen aan den Rijn www.drogisterij-dehazelaar.nl


Over gewicht en hielspoor

Henk kan weer werken Henk (56 jaar) kwam een jaar geleden bij ons met een hielspoor. Hij had felle aanhoudende pijn onder de hak, vooral bij belasting van de voet. Doordat Henk een staand beroep heeft en veel wandelt, was er, in combinatie met een behoorlijk overgewicht, sprake van een langdurige overbelasting. Door het zetten van naalden en voorschrijven van kruiden trad er binnen enkele behandelingen al verbetering op. Daarna zijn we ook een van de oorzaken, namelijk het overgewicht, gaan aanpakken. Inmiddels is Henk 20 kilo lichter en kan hij weer gewoon werken en wandelen. Wat is een hielspoor? Onder je voet loopt een brede pees van de hiel naar de voorvoet. Wanneer je je tenen naar voren trekt, is deze pees met je vingers goed te voelen. Bij een te zware belasting (bijvoorbeeld door verkeerde schoenen, een te korte kuitspier, te veel lopen, staan, sporten of overgewicht) wordt deze pees onder de voet constant overbelast. Dit geeft een grote spanning op de aanhechting van het weefsel aan het hielbot. Hierdoor kan kalkvorming ontstaan. Deze verkalking steekt een stukje uit en wordt ‘hielspoor’ genoemd. Het is echter niet dit uitstekende stukje dat pijn doet. De pijn ontstaat pas doordat het weefsel of het botvlies eromheen geïrriteerd raakt of ontsteekt. De kalkafzetting bij de peesaanhechting kan worden vastgesteld met een röntgenfoto; de ontsteking niet.

Wat is eraan te doen? Hielspoor is moeilijk te behandelen. Er is niet één reguliere behandeling die ervoor zorgt dat patiënten klachtenvrij worden. Het nemen van alleen pijnstillers of ontstekingsremmers verlicht kortdurend de pijn, maar zal er niet voor zorgen dat de kwaal verdwijnt. Ook blijkt dat operatief ingrijpen zelden voor vermindering van klachten zorgt. Wij zien in de praktijk dan ook veel mensen die al een lange zoektocht achter de rug hebben om van hun hielspoor af te komen. Over het algemeen ondervinden patiënten al verlichting binnen een aantal behandelingen. Deze bestaat uit het plaatsen van dunne steriele naalden langs de energiebanen in de onderbenen en voeten / enkels, en soms ook de rug. In combinatie met kruiden levert dit een goed resultaat op. Naast het verminderen van de pijn en het bevorderen van herstel proberen wij erachter te komen wat de oorzaak is geweest. In het geval van Henk speelde overgewicht een belangrijke rol. Wat te doen aan overgewicht? Middels het voedingsprogramma ‘Gewichtsreductie en een gezonde leefstijl’ hebben wij het overgewicht van Henk aangepakt. Samen brengen wij in kaart wat de eet-/ leefgewoonten zijn en kijken we naar passende aanpassingen in deze gewoonten. Naast het geven van voedingsadviezen en ondersteunende gesprekken wordt er ook lichaams- en ooracupunctuur toegepast.

Lichaamsacupunctuur stimuleert op milde wijze de spijsvertering en stofwisseling, brengt lichaam en geest in balans waardoor er minder snaaibehoefte is. Ooracupunctuur is er met name op gericht om het hongergevoel te verminderen en de verslavings­problematiek aan te pakken. In de vervolgbehande­lingen zullen de oornaaldjes steeds verwisseld worden.

Oefeningen voor thuis Heb je pijn in je hiel, dan kun je thuis beginnen met een aantal oefeningen. Deze mogen de klachten natuurlijk niet verergeren. 1. Probeer je kuitspier en achillespees rustig te rekken door elke dag even voorover tegen de muur te leunen met je voet naar achter en je hiel op de grond. 2. Rol met je voet over een fles. Je voet moet goed om de ronding heen krullen. Als je klachten niet binnen een aantal dagen minder worden, dan helpen wij je graag verder om uitgebreider met jouw hielpijn aan de slag te gaan.

Het Element Artsenpraktijk voor Acupunctuur en Natuurgeneeskunde Holterberg 1A, 2402 ZA Alphen aan den Rijn telefoon 0172-764777 / 06-20660609 | info@hetelement.net | www.hetelement.net

Health ForYou 05


helder wezen Zelf je balans herstellen bij gepieker, stress en somberheid

biedt het officiële 8-weekse Mindfulness Based Stress Reductionprogramma (MBSR). De effectiviteit ervan is wetenschappelijk bewezen. Na afloop kun je mindfulness blijven (be)oefenen tijdens terugkomsessies en stiltedagen.

Mindfulness laat je weer van harte leven ‘Veel en snel’ is populair in onze cultuur. Je moet immers intens leven? Dat vereist een vol sociaal leven, een drukke baan en een leuk gezinsleven. Toch levert al die drukte - en druk - niet altijd het geluksgevoel op dat we najagen. We stranden in spanning, stress en gepieker.

Je leert weer contact maken met je lichaam

‘Mindfulness helpt je om zelf je balans te herstellen,’ stelt mindfulness-trainer Marijke Vesseur. Dat is belangrijk, want langdurige stress is slecht voor je gezondheid. ‘Door stress gooi je er nog een schepje bovenop; je gaat nog harder je best doen. Zo put je jezelf uit’, legt Marijke uit. ‘Uit onderzoek blijkt dat burn-out mensen op steeds jongere leeftijd treft, net als depressie. Dat vind ik schrijnend. Daarom geef ik mindfulness-training: omdat iedereen kan leren om gezonder om te gaan met alle uitdagingen in het leven, en weer van harte te leven.’ Automatische piloot uit Mindfulness betekent bewust leven: met milde, open aandacht voor wat zich op dit moment aandient, zonder erover te hoeven oordelen. Marijke: ‘Mensen leven veelal in hun hoofd. Ons brein is druk met verleden en toekomst, met hoe het allemaal anders had gemoeten of hoe het straks zal zijn. We laten ons meevoeren door die gedachten en functioneren dan op de automatische piloot. Je kent vast dat gevoel: je staat onder de douche, maar je bent er niet. In je hoofd ben je al bezig met wat er later die dag nog moet gebeuren. Zo missen we hele stukken van ons leven, voelen ons geleefd. Mindfulness leert je om die automatisch piloot vaker uit te zetten en je leven nu te beleven.’

06 Lifestyle ForYou

Ruimte Tijdens de 8-weekse mindfulness-training bij helder wezen oefen je om de aandacht te houden bij wat zich hier en nu voordoet. ‘Dat is een vaardigheid die je kunt trainen, net zoals je je spieren kunt trainen’, vertelt de mindfulness-trainer. ‘Je leert weer contact maken met je lichaam en opmerken wat je zintuigen je allemaal te bieden hebben. Zo leef je intens, op een ontspannen manier. Je merkt dat gedachten en emoties minder gemakkelijk met je op de loop gaan. En dat geeft je ruimte en misschien wel het geluk waarnaar je zocht.’

Mindfulness-training is iets voor jou als je: - met meer aandacht in het leven wilt staan - naar ontspanning zoekt - veerkrachtiger zou willen zijn - je eigen grenzen wilt leren respecteren - anders wilt omgaan met stress - meer geduld zou willen hebben - gezonder wilt leven - meer tijd voor jezelf wilt vrijmaken - een terugkeer van een depressie wilt voorkomen - herstellend bent van burn-outklachten - simpelweg meer van het leven wilt genieten

Mindfulness-praktijk helder wezen telefoon 06-21556356 • marijke@helderwezen.nl www.helderwezen.nl


Een rustigere geest, meer energie, een diepere slaap...

LindenYoga Borneostraat 6 2405 CW Alphen aan Den Rijn telefoon 06-22560506 www.lindenyoga.nl

Linden Yoga helpt bij stress Stress is een natuurlijke reactie. Op het moment dat er een bedreiging plaatsvindt, worden hormonen aangemaakt, die ervoor zorgen dat het lichaam klaar is voor een noodreactie. Zij verhogen de bloeddruk, versnellen de hartslag en activeren de spieren: het lichaam is klaar om te vluchten of te vechten. Een zekere hoeveelheid stress kan ook de prestaties en (werk)plezier verhogen.

Vind je het moeilijk te ontspannen? Ben je l­angere tijd gestrest of heb je (lichamelijke) ­klachten? ­Tijdens de yogalessen leer je je ­ademhaling ­bewust te gebruiken, beter te concentreren en te ontspannen. Je lichaam wordt ook soepeler en sterker. Jolanda van der Linden

Als stress te lang, te hevig of te vaak voorkomt, ontstaan er klachten als slapeloosheid, hart­ kloppingen, spierpijn, hoofdpijn, aanhoudende vermoeidheid, gejaagdheid, snelle geëmotioneerdheid en angst. Te lang voortdurende stress zorgt ervoor dat het lichaam niet kan herstellen en alert en geactiveerd blijft.

Als je regelmatig yoga beoefent, zul je waarschijnlijk effecten merken als een rustigere geest, meer energie, een diepere slaap, betere focus op het werk en een betere lichaams­houding. Al met één keer per week merk je de positieve invloed van yoga. Door mijn persoonlijke aanpak en de kleine groep zijn mijn yogalessen geschikt voor beginners en gevorderden, voor jong en oud. In de rustige lessen ligt de nadruk op adem­haling, ontspanning en soepelheid. In de dy­namische lessen op lenigheid, sterker worden en ademhaling. Ik geef lessen van maandag tot en met vrijdag in de ochtend, middag en avond. In het weekend is er regelmatig een workshop. Neem gerust contact met mij op voor advies. Mijn studio ligt in het centrum van Alphen aan de Rijn. Meer informatie vind je op www.lindenyoga.nl of bel me op 06-22560506.

fotografie: Judith Demoed, YOUDID.nl

Bloedzuigers:

biologische apotheekjes

Speciaal gekweekte bloedzuigers worden al tientallen jaren in de ons omringende landen met veel succes ingezet voor diverse medische doeleinden.

De stoffen die zij inspuiten, werken pijnstillend, bloedverdunnend, ontstekingsremmend, antibacterieel, g ­ ewrichtssmerend en hormoon- en bloeddrukregulerend.

Ik werk, als enige in Nederland, zowel als Bloedzuigertherapeut, Klassiek Homeopaat en Dorn-therapeut en combineer deze therapieën als dat geïndiceerd is. Mijn opleiding tot Bloedzuigertherapeut heb ik bij artsen en deskundigen in Duitsland gevolgd. Bloedzuigers zijn een soort biologische apotheekjes. Als bloedzuigers op reflex- of pijnpunten van het lichaam worden gezet, spuiten zij een combinatie van meer dan 80 verschillende soorten werkzame stoffen in ons bloed. Hierdoor ontstaat een verbetering van de lymfatische en capillaire doorstroming, worden afvalstoffen afgevoerd en wordt het immuunsysteem geactiveerd.

Bloedzuigers werken goed bij: - alle vormen van artrose - ‘versleten’ gewrichten, zoals knieën en heupen - reuma en reumatische artritis - hart- en bloeddrukklachten - migraine en hoofdpijnklachten, chronische oorklachten - (operatie)wonden, littekens en abcessen, slijmbeursontstekingen - trombose, open benen en spataderen - hormonale klachten (m/v) Deze snelwerkende en duurzame therapie is geschikt voor v­ olwassenen en kinderen. Wat is Dorn-therapie? Bij de Dorn-behandelingen wordt een beenlengteverschil gecorrigeerd, wordt het SI-gewricht en bekken losgemaakt en worden

rug- en nekwervels rechtgezet. De Dorn-therapeut zet de wervelkolom recht door lichte druk tegen de wervels te geven. Dit lijkt op manuele therapie of chiropractie, met dat verschil dat er niets ‘gekraakt’ of geforceerd wordt. De meeste aanvullende verzekeringen vergoeden een gedeelte van de behandelingen. SuSanna Oldersma Brasemstraat 7, 2421 HR Nieuwkoop telefoon 06-18828946 | s.o@ziggo.nl behandeling-bloedzuigers.nl rugklachten-dorn.nl homeopathie-behandeling.nl facebook.com/homeopathienieuwkoop


Natuurlijke huidverbetering:

dat willen we

Wil je een stralend, vitaal, gezond en zichtbaar jonger uiterlijk? Dit is ook voor jou bereikbaar! Bij Beauty All-In zijn er meerdere methodes voor natuurlijke huidverbetering. ‘Waarom meerdere methodes?’ zul je denken. We volgen regelmatig nieuwe cursussen om up to date te blijven, maar dat betekent niet dat voorgaande technieken niet meer voldoen. Sterker nog: bepaalde methodes en technieken vullen elkaar prachtig aan. Hiermee is onze kennis op huidverbetering in de afgelopen jaren alleen maar gegroeid. Sommige van onze behandelingen worden al jaren gegeven in ons Huid & Lifestylecenter en hebben hun succes al bewezen, andere zijn nieuwe ontwikkelingen bij Beauty All-In.

Geef je huid een boost dit voorjaar!

Huidveroudering Wat is huidveroudering? Om dat duidelijk te maken, zullen we eerst wat meer uitleg over de huid geven. De huid is het grootste orgaan van ons lichaam en bestaat uit drie lagen: de opperhuid, de lederhuid en de onderhuid. In de lederhuid bevindt zich een tussenstof, en deze kunnen we beïnvloeden voor natuurlijke huidverjonging. De tussenstof bestaat uit: - collageen: een lijmvormend eiwit dat wordt aangemaakt door cellen uit ons bindweefsel en houdt de huid stevig. - elastine: elastische vezels die de huid helpt ondersteunen en laat terugveren naar zijn oorspronkelijke vorm. - hyaluronzuur: een natuurlijk onderdeel van de huid dat in staat is vocht te binden.

Oorzaken van rimpels De kwaliteit van collagene en elastine vezels nemen af bij mensen boven de 25 jaar. Hierdoor wordt het collageen (de lijmstof ) verminderd, en krijgen de elastinevezels minder houvast, en zo ontstaan er fijne lijntjes en rimpels. Bovendien zijn er vrije radicalen die dit natuurlijke afbraakproces versnellen. Vrije radicalen zijn zeer kleine, uiterst reactieve deeltjes die door ons lichaam worden aangemaakt. Door uitlaatgassen, parfum, of bij goedkopere verzorgingsproducten (waar veelal meer chemische toevoegingen in zitten) en verkeerde voeding / levensstijl zoals roken, alcohol en overmatig zongebruik, worden deze radicalen nog harder aangemaakt. Door de explosieve groei hechten deze zich aan onze gezonde cellen, weefsels en organen en gaan zich vreemd gedragen, en zo ontstaat er schade in onze huid. Tekenen van huidveroudering: - pigmentvlekken - couperose - grove poriën / kleine bindweefselwoekeringen - fijne lijntjes / rimpels - verslapping Als je iets wilt doen om huidveroudering tegen te gaan, dan zijn er een aantal opties bij Beauty All in: -G  ebruik de juiste, op jouw huid afgestemde kwaliteitshuidverzorgingsproducten -M  icrodermabrasie (zeer intensive peeling door middel van microkristallen) - Peelingen door middel van fruitzuren -B  indweefsel-/ rimpelreductiemassage (voor versteviging van het bindweefsel) - IPL (laser)-behandelingen tegen pigmentvlekken en couperose - E LT (collageen)-lamp (diepinfraroodlicht zonder UVA Of UVB) - Gezonde levensstijl - Nieuw: Genosys microneedling Over een aantal methodes kun je meer lezen op onze website. De Genosys-methode leggen we hiernaast uit.

08 Beauty ForYou


Wat zijn de indicaties voor Genosys microneedling?

allemaal! Genosys microneedling De Genosys Disk-needle Roller™ is een nieuw concept om de aanmaak van collageen in jouw huid op natuurlijke wijze te stimuleren. Van alle actieve ingrediënten in een product is bekend dat slechts een heel kleine hoeveelheid door de huid wordt opgenomen. Bij een gewone moisturizing crème slaagt slechts een heel klein percentage erin om in de diepere huidlaag door te dringen. Door overmatige verhoorning van de huid wordt zelfs dit niet altijd gerealiseerd. Om hier verbetering in te brengen, is na jarenlang onderzoek de Disk-needle Roller™-techniek ontwikkeld. Micronaaldjes penetreren de huid, waardoor er microkanaaltjes in de huid ontstaan. Dit zorgt voor een doorgang in de huid, waardoor de effectiviteit van de producten enorm verhoogd wordt. Dankzij de Genosys Roller worden er 500.000 openingen in de huid gemaakt, waardoor de producten met speciale bio-ingrediënten (peptides) diep in de huid dringen en daar het werk doen dat nodig is. Peptides gedragen zich in de huid als kleine politieagentjes: ze gaan problemen in de huid regelen. Naast een sterk verhoogde productopname door de huid zet deze roller-techniek tevens het natuurlijke wondhelingsproces van de dermis in gang (= huidverjonging). De natuurlijke productie van collageen wordt hierdoor sterk gestimuleerd, waardoor de kwaliteit van de huidcellen wordt hersteld en verhoogd. Rimpels, verwijde poriën en pigmentvlekken verminderen of verdwijnen, de huid ondergaat een lifting en de huidspanning wordt aanzienlijk verbeterd.

- Vochtarme huid: dankzij de gecreëerde microkanalen is er een 100 keer verbeterde opname van de huid. - L iften en rimpels: doordat het natuurlijke herstelproces van de huid wordt geactiveerd, ontstaat een natuurlijke en langdurige verjonging van de huid. - L ittekens en striae: door het herstructureren van het huidweefsel ontstaat een verbetering in het huidweefsel. -G  rove poriën: door verbetering van de elasticiteit van de huid verfijnen de poriën. -P  igmentproblemen: door een combinatie van het herstel van de huid met de juiste cosmetica is er een duidelijke verbetering in pigmentatieproblemen. -A  cneproblemen: door een combinatie van het herstel van de huid met de juiste cosmetica is er een duidelijke verbetering in acneproblemen.

Geef je huid een boost De voorjaarsperiode is uitermate geschikt om de huid weer een extra boost te geven, alle dode huidcellen te verwijderen en te zorgen voor een goede doorbloeding in de huid. Voor een natuurlijke stimulatie van onze huid, met als doel om hem in een zo goed mogelijke conditie te houden, is ons advies: begin er op tijd mee. Zorg preventief voor een goede huidconditie en verwacht niet dat, als alle gevolgen van huidveroudering toegeslagen hebben, wij kunnen toveren. Een goede huidverzorging begint met kwalitatief goede producten! In de vaak goedkopere verzorgingsproducten kunnen veel chemische toevoegingen zitten. Deze brengen schade toe aan de huid. Je huid wordt er ‘doorlaatbaar’ van, de beschermlaag wordt aangetast, en zo wordt de huid gevoeliger voor allergieën en bacteriën. Onze goed opgeleide schoonheidsspecialistes adviseren je graag!

Beauty All-In Huid & Lifestylecenter Australiëlaan 9 2408 BN Alphen aan den Rijn telefoon 0172-490633 alphen@beauty-all-in.nl www.beauty-all-in.nl

De DTS Roller™ herstelt de verouderde huid door de natuurlijke aanmaak van collageen te stimuleren. Deze methode lijkt erg op wat gebeurt bij ablatieve laseroperaties en sterke peelings. In tegenstelling tot deze systemen kent DTS needling echter geen neveneffecten en zijn de resultaten beter. Daardoor wordt deze behandeling de ideale antiageing huidverzorging van de nieuwe generatie. Deze behandeling wordt gegeven op de plaatsen waar het nodig is. Het kan zijn dat er full-face gewerkt wordt, maar er zijn ook speciale behandelingen mogelijk, zoals een oogbehandeling of op de lijntjes rond de mond, of op de acnélittekens.

For Your Eyes Only-actie Ter kennismaking: 10 % korting op de specifieke oogbehandelingskuur van zes behandelingen in zes weken! Deze actie is geldig tot en met 15 mei 2015.

fotografie: YOUDID.nl

Beauty ForYou 09


ForYou metamorfose Even voorstellen

Haar

Alphen aan den Rijn en werkt met

Het haar van Aimée is gekleurd in een

bij Alrijne Zorggroep, locatie

de voorkant, om haar lok te benadrukken.

Aimée is 40 jaar, woont in

veel plezier als kraamverzorgster

Vóór de make-over

Leiderdorp.

chocolade-bruintint, met een accent op Er is een kleurmethode gebruikt met vier kleurnuanches voor een natuurlijke, maar aanwezige kleur. Het was de wens van

Hoe vond je het?

‘Het was onwijs leuk! Ik ben dit jaar 40 geworden, en wilde voor

Aimée om haar haar wat langer te houden, maar het accent is op de lok gelegd, om een classy effect te creëren. Aimée heeft fijn haar, en door middel van kleurschakering en een

deze gelegenheid mezelf een keer

kapsel met niet te veel lagen en door de

dan de oncharmante witte kleding

ook gemakkelijk deze haarstijl gecreëerd.

verwennen, en eens wat anders

die ik op m’n werk aan moet... Bij de kapster was het heel gezellig en ongedwongen met een kopje

juiste producten te gebruiken, krijg je zelf Het is belangrijk om naar de gezichtsvorm te kijken en op het type in te spelen; dan krijg je het beste resultaat. En dat willen we tenslotte allemaal!

cappuccino erbij. Ik wilde mijn haar wat donkerder hebben en

Marlene kwam met het idee om

Visagie

voorkant een mooie lok. Ook is er

De huid is egaler gemaakt met de lift-

er echt blij mee! De kleding van

opgemaakt met de nieuwste voorjaarskleu-

highlights aan te brengen en aan de een stukje van de lengte af. Ik ben TOF was ook erg mooi; helemaal

mijn stijl! De foto’s zijn gemaakt

foundation van Shiseido. De ogen zijn ren. We hebben gekozen voor de kleuren die terugkomen in de kleding die Aimée draagt, namelijk off-white als basis en zacht

bij de kapsalon Marna Hairclub

roze en grijs. Het lijntje rond haar ogen is

All-in, waar ook mijn make-up

oogschaduw. De wenkbrauwen zijn wat

en bij de binnenplaats van Beauty

aangebracht met een donker antraciet kleur

is gedaan. Het was al met al een

voller gemaakt met de speciale wenkbrauw-

heel ontspannen dagje, en over het

resultaat heb ik al heel veel leuke

poeder. De lippen hebben een mooie glans gekregen door de zacht roze lipgloss.

reacties gehad’

ForYou Magazine zoekt opnieuw een kandidaat vanaf 20 jaar voor een fantastische metamorfose. Geef je snel op en maak kans op een totale metamorfose! Haal een inschrijfformulier bij een van de deelnemende bedrijven, of geef je op via lezersactie@foryoumagazine.nl.

Het metamorfose-team stelt zich aan jou voor! 10 ForYou Magazine


Aimée Haar € 90,Visagie € 41,Fotoshoot € 121,Grijze Boyfriend broek van Bianco

€ 89,95 Grijze bewerkte top van Geisha

€ 59,95 Grijze gilet met capuchon van Yaya

€ 79,95 Roze PU jacket van Yaya

€ 79,95 Kunstleren tas van Zebra in snake & metallic

€ 59,95

Totale waarde metamorfose

€ 621,75

Het team Haar

Visagie

Kleding

Fotografie

Marna Hairclub Alphen aan den Rijn

Beauty all-in

TOF touch of fashion

Fotograaf Judith Demoed

www.marna.nl

www.beauty-all-in.nl

www.tofalphen.nl

TOF

TOUCH OF FASHION

www.YOUDID.nl

YOUDID 11


DeColumn leeshoek door Marije Klein

Speciaal geselecteerd voor jou

New books, please... 100 gelukkige dagen De Leestip’

van Fausto Brizzi

ISBN 9789021810317 prijs € 17,99 verschijnt mei 2015

van Shelly King Als Maggie Dupré haar baan bij een groot bedrijf verliest, vreest ze dat ze weer bij haar moeder zal moeten intrekken. Gelukkig vindt ze al gauw weer werk in een tweedehandsboekhandeltje, een baan die haar op het lijf geschreven is. Tijdens het lezen van een antieke uitgave van ‘Lady Chatterly’s Lover’ vindt ze de betoverende liefdesverklaringen van twee geliefden die elkaar, zo lijkt het, nog nooit in het echt hebben ontmoet. Maggie besluit op zoek te gaan naar deze Henry en Catherine om ze te verenigen én het boekwinkeltje te redden van de ondergang. Haar avontuur brengt echter verwarrende en onvoorspelbare consequenties met zich mee…

verbaan bij een groot bedrijf ls Maggie Dupré haar zal moeten weer bij haar moeder liest, vreest ze dat ze werk in vindt ze al gauw weer intrekken. Gelukkig op het lijf deltje, een baan die haar een tweedehandsboekhan geschreven is.

A

Lady Chatterly’s een antieke uitgave van Tijdens het lezen van van twee rende liefdesverklaringen Lover vindt ze de betove nooit in het echt hebben nog het, lijkt zo , geliefden die elkaar Henry en deze naar gaan te op zoek ontmoet. Maggie besluit e te redden gen én het boekwinkeltj Catherine om ze te vereni verwarrende avontuur brengt echter Haar ang. onderg de van uenties met zich mee… en onvoorspelbare conseq

Shelly King

In ‘100 gelukkige dagen’ van Fausto Brizzi zwiert Lucio door het leven. Hij heeft vrienden en vrouwen bij de vleet. Zijn vrouw Paola heeft er genoeg van en zet hem buiten de deur. Voorgoed. Een dag later krijgt Lucio vreselijk nieuws: hij is ziek en heeft in het gunstigste geval nog honderd dagen te leven. Wat nu? Lucio stort zich in wilde plannen en geniet breeduit. Want zeg nou zelf: wat is er fijner dan ‘la dolce vita’? Al gauw beseft hij echter dat hij maar één ding wil: echte liefde… ‘100 gelukkige dagen’ is een ode aan het leven voor de lezers van Jojo Moyes, Nick Hornby en Jenny Downham.

entie.’ , passie en grote intellig ‘King schrijft met humor bestsellers van de New York TimesEllen Sussman, auteur Paradise Guest House. The en s Lesson French

Ze woont in n in South Carolina. Shelly King werd gebore g. De leestip is als social media-stratee Silicon Valley en werkt KERIJ.NL haar debuutroman. WWW.BOE

NUR 302

1 King-De leestip@10.indd

Denken aan vrijdag van Nicci French Uit de Theems wordt het lijk van een man met doorgesneden keel gevist. Hij is onherkenbaar, want hij heeft al een tijd in het water gelegen. Het enige aanknopingspunt is een ziekenhuisbandje om zijn pols met daarop de naam Frieda Klein. Al gauw blijkt dat psychotherapeute ‘Frieda Klein’ een wel erg persoonlijke band met het slachtoffer had en wordt ze als de belangrijkste verdachte van het misdrijf gezien. Frieda heeft vanwege haar verleden weinig goodwill bij het politiekorps, maar gelukkig heeft ze vrienden die bereid zijn om tot het uiterste voor haar te gaan... ‘Denken aan vrijdag’ is het vijfde deel in de spannende Frieda Klein-reeks.

ISBN 9789026330704 prijs € 19,99 verschijnt half april 2015

12 Lifestyle ForYou

ISBN 9789022570388 prijs € 18,99 verschijnt begin maart

Win één van deze boeken! Mail je gegevens plus je gewenste boek naar info@haasbeek.nl en je maakt kans om het boek te winnen.

Haasbeek Herenhof Keizershof 78-86, 2402 CX Alphen aan den Rijn telefoon 0172-437323 | info@haasbeek.nl

27-01-15 17:30


Column Column

door Klein door Marije Marije Klein

Een nieuwe lente, een nieuw geluid Ik ben, denk ik, de grootste fan van het voorjaar die er bestaat. Zó’n fan zelfs, dat ik zou moeten over­ wegen om een fanclub op te richten voor dit seizoen. Misschien met een naam als ‘de Lentetjes’ of ‘De club voor het voorjaar’ of zo. Er is maar één ding waar ik meer van houd dan van het voorjaar, en dat is de belofte van het voorjaar. Die ene dag in de winter, die ons doet denken dat het al voorjaar is. Strakblauwe lucht, in het zonnetje al best lekker en vogels die fluiten of het een lieve lust is. Een teken van een nieuw voorjaar, gevolgd door een nieuwe zomer. Als ik er een staaltje ‘psychologie van de koude grond’ op moet toepassen, dan denk ik dat mijn voorliefde voor het seizoen komt door de belofte van ‘nieuw’. In de lente lijkt alles fris en nieuw. Nieuwe knopjes aan de bomen, frisgroen. Nieuwe narcissen die hun koppie boven de grond uitsteken, frisgeel. En nieuwe vogeltjes in nestjes, frisfluitend. Dit jaar heb ik bedacht dat ik daarom ook nieuw moet gaan denken. Alles wat ik tegenkom, wil ik anders gaan benaderen. Dit werd mij vooral ingegeven door een vervelend moment bij het winkelcentrum. Een mevrouw in een klein rood autootje vond het heel erg nodig om nét voor mijn neus het enige parkeerplekje in te pikken dat nog over was bij het winkelcentrum. Ik kan altijd écht van slag raken van dat soort dingen, en in mijn besloten ruimtetje maakte ik haar en haar stomme rode auto uit voor alles wat mooi en lelijk is, om daarna met een boos hoofd weg te rijden. Verpest was mijn middag. Of toch op zijn minst de komende tien minuten. Met de belofte van een nieuw voorjaar vond ik dat

ik mezelf niet meer boos moest laten maken en dat ik nieuw tegen deze dingen aan moest gaan kijken. Heel voorzichtig voelde ik me goed bij dit nieuwe denken, ook al moest ik een kilometer lopen van mijn auto naar de supermarkt; goed voor mijn conditie. Onderweg stapte ik nog net niet in een hondendrol. Fijn dat die hond ervan af is. De eerste regendruppels vond ik vooral goed voor de plantjes. En toen bij thuiskomst mijn dochter een glas chocolademelk over de vloer gooide, dweilde ik het fluitend op. Chocolademelk is toch niet goed voor je. Ik werd bijna misselijk van mijn eigen zoetigheid, maar het werkt natuurlijk wel, dat positieve nieuwe denken. Mijn jongste zoon kwam vanmorgen thuis met een enorme scheur in zijn nog best wel nieuwe broek. Niet erg, gewoon een goede reden om weer eens lekker te shoppen. En we hebben gelijk de daad bij het woord ­gevoegd. Bij het winkelcentrum was het druk en er was nog nét één parkeerplekje. Een mevrouw draaide er precies voor mijn neus haar kleine witte autootje in. In mijn kleine besloten ruimtetje maakte ik haar en haar stomme witte auto uit voor alles wat mooi en lelijk was. Om er gelijk achter aan te denken: ‘Hè, wat heerlijk om af en toe eens lekker te schelden!’ Kijk. En dat is dan toch een nieuwe benadering!

...maakte ik haar en haar stomme witte auto uit voor alles wat mooi en lelijk was

Tot de volgende uitgave!

-Marije-

Marije Klein is schrijfster, blogger en online publicist. Elk seizoen schrijft zij een column ForYou.

ForYou Magazine 13


Column Inspiratie

15 door Marije Klein

Ben jij al klaar voor de zomer? Nog niet? Geen nood; op deze pagina’s vind je van alles om er dit jaar helemaal up-to-date bij te lopen!

The must-haves:

Kleding: blauw en grijs

Bij je outfit voor deze zomer mag de Boyfriend Jeans in spijkerkleur of grijs natuurlijk niet ontbreken. Daarbij past een heerlijke ruimvallende trui of de witte basic blouse. Ook een lekker basisjurkje in een naturelkleur is een echte musthave! Als het nog wat kouder is, is het heerlijk om binnen een PU Biker Jacket of een spijkerjasje te dragen, ‘s zomers natuurlijk te gebruiken als jas! De skinny jeans in het grijs of wit mag natuurlijk ook niet ontbreken in de kast; leuk met witte gympjes en een wit basic shirt. En voor de zomer niet te vergeten de Boyfriend Denim Short: heerlijk stoer en draagbaar!

Haar: lang, langer, langst

De trend voor deze zomer: lang haar, versierd met felgekleurde haaraccessoires, glad achterover gekamd in een strakke paardenstaart, gevlochten of zacht golvend met een middenscheiding. Een rechte lijn zonder lagen zien we veel, dus dit kan prachtig met een stijle bob, ook met een pony. Absolute vrijheid voor de natuurlijke haarstructuur! De pony is terug en wordt vaak iets schuin gedragen. IJsblond en zachtrood zijn de kleuren voor het voorjaar / de zomer. IIsblond en zacht rood zijn de kleuren voor het voorjaar/zomer.

14 Lifestyle ForYou


Ook inspiratie opgedaan? Ga dan naar ondestaande winkels en loop erbij volgens de nieuwste trends! Haar

Badmode/lingerie

Kleding

Horloges/zonnebrillen

Marna Hairclub Alphen aan den Rijn

Dessous

TOF touch of fashion

Tuijn Optiek & Juwelier

www.marna.nl

www.dessous.nl

www.tofalphen.nl

www.tuijnoptiek.nl

trends 2015 Badmode & lingerie: kleur! De trends: veel kleur. Heel veel kleur! Geel, groen, blauw. Grafische en bloemenprints ga je veel zien deze zomer, zowel in de lingerie als in badkleding. De Ibiza-stijl duurt voort. Die kun je bij ons terugvinden in de badkleding en leuke tunieken en sieraden.

Horloge: verleidelijk en elegant Een uniek silhouet: Calvin Klein Senses. Een verleidelijk en elegant horloge in roestvrij staal of in een combinatie staal / rosé PVD of staal PVD / goud. De zilveren wijzerplaat heeft een subtiel Calvin Klein-logo. Het horloge is waterbestendig tot 3 bar. Zwitserse precisie in een uiterst elegante belijning.

Zonnebrillen: about round Ronde brillen zijn al sinds de jaren ’60 een echt fashionstatement. Popicoon John Lennon zette dit model op de kaart. De traditionele ronde bril is voor komende zomer in een modern jasje gestoken. Ray-Ban heeft deze trend goed begrepen! Ray-Ban is al jaren een van de meest geliefde eyewearmerken. Het merk ziet trends niet alleen razendsnel aankomen, maar blijft ook innoveren. De brillen uit de nieuwste collectie zijn voorzien van een camouflageprint. Ray-Ban zou Ray-Ban niet zijn als ook deze print een coole twist had gekregen. Dit camouflagedetail is namelijk van canvas gemaakt! Ook de combinatie ‘mirrored’ en ‘round’ is een succes.

Lifestyle ForYou 15


‘Ik kon soms nauwelijks meer opstaan’ Twee jaar geleden kreeg ik opeens verschrikkelijke buikpijn, die maar niet weg ging. Er was niet echt een oorzaak. Opeens was die er. Het was soms zó erg, dat ik nauwelijks meer kon opstaan of lopen. Ik ben ook wel eens thuisgebleven van school, want het ging echt niet meer. Soms wilde ik kijken of het een dag lukte, maar dan ging ik toch weer naar huis. Ik werd er ook misselijk bij. De huisarts kon niets vinden, en verwees me door naar het ziekenhuis. Daar onderzochten ze me, maar vonden ook niets ernstigs. Ik kreeg de diagnose ‘spastische darmen’, en daar bleef het bij. Ze konden niks tegen de pijn doen en zeiden dat ik er misschien wel overheen zou groeien. Dus ik bleef zitten met de pijn. Mijn moeder zat op internet te zoeken op mijn klacht, en zag dat osteopathie zou kunnen helpen. Ze vroeg aan mij: ‘Zullen we dat dan eens proberen?’ Ik vond het gelijk goed, want alles was beter dan altijd met die pijn rondlopen. We hebben toen een afspraak gemaakt bij de praktijk bij mij in de buurt: Bornkamp Osteopathie. Dat was afgelopen herfst. Tijdens de eerste behandeling drukte Michiel met zijn vingers op m’n buik, niet te diep, want dat deed pijn, en daardoor haalde hij de spanning op mijn buik weg. Ik was eerst wel wat sceptisch: moest dít nou helpen? Maar het hielp echt! Een paar dagen na de eerste behandeling was m’n buik nog beurs en voelde ik de behandeling, maar daarna was de pijn, zonder dat ik het doorhad, duidelijk minder. Ik heb nu zeven behandelingen gehad, met steeds een tussenperiode van zes weken, en de buikpijn is na iedere keer steeds minder geworden. Als de pijn erger werd, was het al bijna weer tijd voor de volgende behandeling, dus het was draaglijk. Ik heb nooit meer die buikpijn gehad die ik tot een half jaar geleden had. Wat ook mooi is: ik had ook wel eens last van mijn nek en rug, door te lang zitten of door het sporten, en die pijn is nu ook minder, omdat Michiel die plekken ook behandeld heeft. Als het zo doorgaat, heb ik nog maar een paar behande­ lingen nodig om helemaal van de buikpijn af te zijn. En mocht die weer terugkomen, dan ga ik gewoon terug naar de praktijk...

- Een cliënte (17 jaar) Bornkamp Osteopathie | Michiel Bornkamp Hooftstraat 116, 2406 GM Alphen aan den Rijn | www.praktijkalphen.nl Huijgenstraat 1, 2271 BV Voorburg | www.praktijkvoorburg.nl telefoon 06-13735703 | info@bornkamposteopathie.nl | www.bornkamposteopathie.nl


Een verbetering van je klachten is wel degelijk mogelijk

Mesologie en darmproblemen Veel mensen kampen met buikklachten, zoals buikpijn, zuurbranden, diarree of obstipatie. Vaak is het onduidelijk wat deze klachten veroorzaakt. Door de brede kijk van mesologie en het uitgebreid ­meten en testen vindt de mesoloog vaak wel een verklaring voor je klachten.

De vertering begint in de maag, en daarom kijk ik eerst naar het functioneren van de maag en de maagzuurproductie. Deze zijn van invloed op de verdere vertering en de vitamine B12-huishouding. Je voedingsgewoonten hebben invloed op je darmen. Ik test of er voedingsstoffen zijn waar

Ervaar diepe rust...

fotografie: YOUDID.nl je niet goed tegen kunt (voedings­intoleranties), zoals gluten, tarwe, soja, melk en suiker. Je kunt zelf ook voedingsstoffen meenemen om uit te testen. Ayurvedisch en Chinees gezien is goede voeding afhankelijk van je type. Een gezonde vertering hangt samen met een krachtig spijsverteringsvuur (agni). Lichter verteerbaar eten en warmte in je voeding en drank kan al een enorme klachtenvermindering bewerkstelligen.

Gewrichtsontspanningsmassage geeft een gevoel van diepe rust in lichaam en geest. Het onderbewustzijn wordt uitgenodigd los te laten, waardoor een gevoel van ontspanning, rust, vrijheid en heel-zijn ontstaat. Oude spanningen kunnen v ­ ervagen. Omdat gewrichtsontspanningsmassage het lichaam en de geest in een diepe rust brengt, is deze vorm van massage bij uitstek geschikt voor mensen met fibromyalgie, reuma / artrose en vermoeidheid. Veel fibromyalgiepatiënten ervaren chronische stress. Relatieproblemen, maar ook problemen uit het verleden kunnen daarbij een rol spelen. Fibromyalgie openbaart zich vaak na een periode van langdurige stress. Doordat chronische stress vaak 'diep' in het onderbewuste systeem aanwezig is kan hierdoor een slaapprobleem ontstaan. De fibromyalgiepatiënt komt dan ook vaak volkomen verstijfd uit bed. Een verklaring kan zijn dat tijdens de slaap het onderbewustzijn nog steeds bezig is met het verwerken of herbeleven van de (emotionele) problemen uit het verleden. Van een herstellende diepe slaap kan dan ook geen sprake zijn.

Praktijk Esta Vida Hooftstraat 116 2406 GM Alphen aan den Rijn telefoon 06-23652769 info@praktijkestavida.com www.praktijkestavida.com

En dat is nu net wat de gewrichtsontspannings­ massage wel kan bieden: dat je weer goed slaapt, met alle positieve gevolgen van dien. De meeste mensen met reuma hebben last van pijn en stijfheid in gewrichten of spieren en vermoeidheid. Bijna de helft van de mensen met een reumatische aandoening kiest naast de reguliere behandeling voor een alternatieve behandeling; een aanvulling dus. Een goede alternatieve behandeling is de gewrichtsontspanningsmassage. Mensen slapen beter en ervaren minder pijn.Daarnaast is bekend dat mensen die slecht slapen, overdag minder goed functioneren, een ‘korter lontje’ hebben en last hebben van gewichtstoename. Omdat Esther Leefmans van Praktijk Esta Vida geregistreerd therapeut is, wordt door de meeste aanvullende ziektekostenverzekeringen het consult (deels) vergoed. Esther geeft ook cursussen gewrichtsontspanningsmassage aan twee personen; ideaal als je de cursus samen met je partner, vriendin of familielid wilt volgen. Informeer naar deze persoonlijke cursus. Praktijk Esta Vida is gevestigd bij Praktijk De Kern.

Worden de mineralen goed opgenomen? ­Buiten dat mineralen belangrijke voedingsstoffen zijn, kan een verstoorde mineraalhuishouding oorzaak zijn van diarree of obstipatie. Andere aspecten waar een mesoloog met betrekking tot de darmen naar kan kijken, zijn de darmflora, de conditie van de ­slijmvliezen in de darmen en de vetvertering. De behandeling is afhankelijk van bevindingen uit het onderzoek en bestaat naast een individueel voedingsadvies uit een combinatie van meestal 2 of 3 middelen. Dit kunnen orthomoleculaire middelen, homeopathie of kruiden zijn. Hierdoor kunnen de slijmvliezen in je darmen zich herstellen en verbetert je darmflora. Een verbetering van je klachten is wel degelijk mogelijk, en met goede voedingsadviezen kun je zelf aan je gezondheid werken. Als je wilt weten of mesologie iets voor jou kan betekenen, neem dan gerust contact op.

Mesologie Groene Hart Esther van Luik Bloemhofstraat 41B 2408 BR Alphen aan den Rijn telefoon 06-22534447 esther@mesologiegroenehart.nl www.mesologiegroenehart.nl

Health ForYou 17


De beste zorg bij darmkanker Als u klachten of afwijkingen heeft die (mogelijk) samenhangen met een vorm van darmkanker, wilt u snel weten waar u aan toe bent. Maar u wilt natuurlijk ook de beste zorg en het liefst dichtbij. Om dat te bieden, werken Alrijne Ziekenhuis (Leiden, Leiderdorp, Alphen aan den Rijn) en Groene Hart Ziekenhuis (Gouda, Schoonhoven, Zuidplas) nauw samen in het Oncologie Netwerk West. ‘Oncologie’ is een ander woord voor ‘kanker.’ Vanaf maart biedt het netwerk gezamenlijke zorg aan patiënten met darmkanker, nadat het sinds vorig jaar deze zorg al biedt op het gebied van borstkanker. Wij bieden u de beste zorg bij darmkanker, in de veilige setting van het ziekenhuis, dichtbij in de eigen regio. Het Oncologie Netwerk West is er voor u. Dit betekent dat wij de zorg bij darmkanker zó organiseren, dat deze zoveel mogelijk tegemoet komt aan uw wensen. Dat doen we op basis van vijf speerpunten: Patiënt centraal Wij regelen de zorg rondom uw situatie, afhankelijk van de diagnose en passend bij uw wensen. Onze behandelteams omringen u met alle zorg en deskundigheid, maar vanzelfsprekend heeft u altijd zeggenschap over uw behandeling.

De vijf speerpunten van het Oncologie Netwerk West: 1) De patiënt centraal 2) Zorg dichtbij 3) Korte wachttijden 4) E rvaren behandelteams 5) Eén aanspreekpunt Alrijne Ziekenhuis Leiden | www.alrijne.nl/leiden Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp en Alphen a/d Rijn | www.alrijne.nl/leiderdorp Groene Hart Ziekenhuis Gouda, Schoonhoven en Zuidplas | www.ghz.nl

18 Health ForYou

Zorg dichtbij Wij helpen u zoveel mogelijk in uw eigen ziekenhuis. Hier vinden dan ook de diagnostische onderzoeken, de meeste behandelingen inclusief operaties, de controles en de nazorg plaats. Binnen het netwerk worden de operaties bij endeldarmkanker uitgevoerd in Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp. Uit onderzoek blijkt namelijk dat bundeling van deze complexe operaties leidt tot minder complicaties en een sneller herstel. Het lokale ziekenhuis blijft dé ingang voor alle patiënten, en het reizen van de patiënt beperken we tot een minimum. Korte wachttijden Wij zorgen ervoor dat u zo snel mogelijk terecht kunt voor onderzoek en diagnose. U kunt verwezen zijn door uw arts of via het Bevolkingsonderzoek Darmkanker. Nadat de diagnose is vastgesteld, starten wij snel met uw behandeling. Elke behandeling verloopt via een vast ‘zorgpad’, zodat de verschillende onderzoeken en behandelingen goed op elkaar aansluiten. Ervaren behandelteams U bent bij ons gezamenlijke behandelteam in goede handen. Het team bestaat uit artsen en verpleegkundigen van de verschillende ziekenhuizen die gespecialiseerd zijn in darmkanker. Door samen te werken, heeft het team meer kennis, meer ervaring en meer behandelmogelijkheden. Dit leidt tot betere genezingskansen en de hoogste kwaliteit van zorg. Eén aanspreekpunt Voor iedere patiënt is een ‘casemanager’ beschikbaar. Dit is een gespecialiseerde verpleegkundige die u tijdens uw behandeltraject zal begeleiden en het eerste aanspreekpunt zal zijn voor alle vragen van u en uw naasten. De casemanager coördineert samen met u uw behandeltraject en heeft doorlopend nauw contact met uw andere zorgverleners.

Kijk voor meer informatie op de websites van de ziekenhuizen.


Irene na

Succesvol afvallen met PowerSlim

Het succes van Irene Ik ben 41 jaar, gescheiden en moeder van 3 kinderen. Ik ben nooit echt slank geweest, ondanks diverse dieetpogingen. Ik was altijd wel aardig geproportioneerd, waardoor het niet altijd opviel dat ik kledingmaat 42 droeg. Toen ik een nieuwe relatie kreeg, kwamen er ook nieuwe kilo’s bij. Lekker gezellig samen een wijntje drinken op de bank met een ­chippie en een nootje erbij... Afgelopen mei besloot ik me in te schrijven bij een sportschool om wat aan m’n conditie te doen en tevens wat overtollige kilo’s kwijt te raken. Bij de check-in werd me echter te kennen gegeven dat ik niet mocht starten met sporten, aangezien m’n bloeddruk (240/140) veel te hoog was. Na een nachtje intensive care werd ik ontslagen met een rijtje bloeddrukverlagende medicijnen en een vervolgafspraak bij de internist. Deze internist gaf me te kennen dat afvallen enorm zou bijdragen aan het verlagen van m’n bloeddruk. Via via kwam ik in contact met Esther, en ik was meteen gemotiveerd om op de eerste afspraak met het PowerSlim kennismakingspakket het pand te verlaten. Na wat gepuzzel in de eerste week met wat ik wel en niet zo lekker vond, had ik al vrij snel een lekker PowerSlim-ritme te pakken. De beloning kwam al na de eerste week: bam! 3,1 kilo eraf! Onder het motto ‘een goed begin is het halve werk’ at ik fluitend in de ochtend mijn shake, en keek ik halsreikend uit naar die overheerlijke PowerSlim reep voor bij de thee. M’n collega’s zagen regelmatig groen van jaloezie bij het aanschouwen van de lekkere PowerSlim lunch­recepten die ik meenam naar kantoor. Met een smoothie of een pudding in de namiddag en een avondmaaltijd uit het PowerSlim receptenboek was de honger weer gestild. Met een vanillewafel ‘s avonds kon ik toch gezellig meedoen met de kinderen, die uiteraard wat lekkers bij de koffie wilden. Na 2 maanden was ik 13 kilo kwijt en kon ik vol trots richting de internist. Deze was zeer te spreken over m’n nieuwe bloeddruk (117/79) en gaf aan dat dit nooit alleen door de medicijnen had kunnen komen. Met een pilletje minder en nu inmiddels 15 kilo minder zit ik nagenoeg op m’n streefgewicht en voel ik me superfit! Afgelopen weekend kon ik tegen de verkoopster in de kledingwinkel zeggen dat de broek nog wel een maatje kleiner kon. Met een lach op m’n gezicht en een broek in maat 38 verliet ik de winkel. Dit had ik nooit kunnen bereiken zonder PowerSlim!

- Irene -

Irene voor

Geen shakes! PowerSlim maakt geen gebruik van shakes, maar van normale voeding welke speciaal is bereid om het gewenste resultaat te behalen.

Hoe werkt PowerSlim? Met PowerSlim bereik je in drie fasen je ideale gewicht. - In de eerste fase maak je gebruik van vijf tot zeven PowerSlim producten per dag. Hiermee maak je heel gecontroleerd heerlijke maaltijden die prima passen in een normaal eetpatroon van een gezin. In de eerste fase bereiken we het grootste gewichtsverlies (zo’n 80%!). - In de tweede fase bereik je je streefgewicht en worden PowerSlim producten rustig vervangen door reguliere voedingsproducten. Met je coach bespreek je wat en hoeveel verstandig is om op te nemen in jouw voedingspatroon. - I n de laatste fase van gewichtsbehoud blijf je langdurig onder controle van je coach en eet je alleen tussendoor nog een PowerSlim product.

Vrijblijvende informatieavond ‘Gezond gewicht met PowerSlim’ donderdag 26 maart van 20.00 tot 21.00 uur locatie: Beauty All-In Huid & Lifestylecenter aanmelden: alphen@beauty-all-in.nl

Jos, Esther en Desiree van Beauty All-In Huid & Lifestylecenter Beauty All-In Huid & Lifestylecenter Australiëlaan 9 , 2408 BN Alphen aan den Rijn | telefoon 0172-490633 alphen@beauty-all-in.nl | www.beauty-all-in.nl

Health ForYou 19


- advertorial -

Voeding met respect voor mens, dier en planeet

Bewust leven, bewust eten Steeds meer mensen ontdekken de bijzondere biologische en biologisch-dynamische producten bij Natuurwinkel Alphen aan den Rijn! Voor Natuurwinkel Alphen aan den Rijn is een gezonde aarde het fundament. Want een gezonde aarde geeft ons een gezonde basis voor al het leven en dus ook voor onze voeding. De producten zijn met zorg en aandacht geteeld en altijd geproduceerd met respect voor mens, dier en aarde!

Juist omdat wij altijd op zoek zijn naar producten met een bijzonder tintje, lokale smaken en originele recepten, vind je bij ons ook minder bekende merken. Merken die staan voor bewust biologische pure producten zonder kunstmatige toevoegingen. Producten zoals de natuur het bedoeld heeft en met een eerlijk verhaal. Zo bieden wij het biologisch brood dat als beste uit de test is gekomen bij de Consumentenbond én vers is afgebakken in eigen oven! Supplementen en vitamines Na de decembermaand, vol met overvloedige gerechten, hebben veel mensen de behoefte om het lichaam van binnenuit te reinigen. Ook hiervoor kun je bij Natuurwinkel Alphen aan den Rijn terecht. Wij hebben een groot assortiment natuurlijke groente- en fruitsappen, voedingssupplementen, vitamines en sapkuren waarmee je het nieuwe jaar goed kunt inzetten. Kom gerust eens langs en laat je adviseren door een van onze medewerkers.

Groente en fruit Natuurwinkel Alphen aan den Rijn biedt een ruime keus aan verse groente en fruit, en natuurlijk kun je bij ons ook de wekelijkse groente- en fruittassen bestellen. Met een tas voor één of meerdere personen kun je met behulp van seizoensproducten en bijgeleverde recepten smaakvolle en gezonde gerechten bereiden, waarbij je ook minder bekende en gangbare groenten en fruit zult aantreffen. Een verrassende en leuke manier om nieuwe gerechten uit te proberen met gezonde producten.

Producten zoals de natuur het bedoeld heeft en met een eerlijk verhaal Geschenken Ook voor geschenken ben je bij Natuurwinkel Alphen aan den Rijn aan het juiste adres. Wij hebben naast de welbekende ‘omfietswijnen’, beoordeeld door Nicolas Klei en Hamersma, ook een grote verscheidenheid aan natuurlijke huidverzorgingsproducten van hoge kwaliteit. Wij stellen cadeau- en wijnpakketten geheel naar jouw wens samen. Natuurlijk kun je ook kiezen voor onze cadeaubon. Je kunt zelf het bedrag bepalen, en de gelukkige ontvanger kan het bedrag naar eigen keus besteden bij Natuurwinkel Alphen aan den Rijn. Komt een bezoek aan onze winkel niet uit, dan is onze bezorgdienst iets voor je. In overleg met jou bezorgen wij bij je thuis of op kantoor! Kijk ook eens op onze website voor aanbiedingen en nieuwtjes. Rick Teunissen en zijn team verwelkomen je graag!

Natuurwinkel Alphen aan den Rijn Hooftstraat 103, 2406 GG Alphen aan den Rijn telefoon 0172-493883 | info@natuurwinkelalphen.nl | www.natuurwinkelalphen.nl

20 Lifestyle ForYou


Laat je zwakke schakels aanpakken

Rugklachten... Ongeveer 80% van alle mensen krijgt last van lage rugklachten. De oorzaak is vaak te vinden in de dagelijkse routine: veel zitten, weinig beweging en een zware belasting van de rug en de nek. Hierdoor ontstaan in het lichaam ‘zwakke bewegingsschakels’.

Alleen de aandacht richten op pijn is niet ­genoeg. Bij Sanos chiropractie wordt tijdens een onderzoek de hele rug in kaart gebracht. Er wordt onder andere gekeken naar coördinatie, kracht, beweeglijkheid en stabiliteit. Een uitgebreid onderzoek zorgt ervoor dat de zwakke schakels worden gevonden en er

Onze arme darmen... Heel veel mensen hebben regelmatig last van hun maag en darmen. Buikpijn, krampen, steken, brandend maagzuur, een opgeblazen gevoel, misselijkheid, verstopping, of juist diarree. Sommigen hebben dat na het eten, anderen eigenlijk de hele dag. Als je erop let, merk je dat er maar weinig mensen zijn die helemaal geen last van hun buik hebben. Is daar nou echt niets aan te doen? Steeds vaker zie ik in mijn praktijk mensen met de ziekte van Crohn, colitis ulcerosa, prikkelbare darm syndroom of coeliakie. Maar ook mensen die alles hebben laten onderzoeken en zonder diagnose naar huis zijn gestuurd. Wat mij opvalt, is dat er zelden een link wordt gelegd tussen maag-darmklachten en onze voeding. En dat terwijl er een overduidelijk verband is. Onze maag en darmen komen direct in aanraking met wat we eten. Ze halen waardevolle stoffen uit ons voedsel. Wat is het dan toch jammer, dat wij het ze zo moeilijk maken door verkeerd te eten. Een van de grootste misvattingen is: ‘Problemen met je spijsvertering? Vezels eten!’ Dus slaan we hele voorraden volkorenbrood,

Kookworkshop ‘Voeding bij ­darmproblemen’ op maandag 13 april. Meld je aan via e-mail en ontdek hoe je snel, lekker én gezond kunt koken!

volkorenspaghetti en zilvervliesrijst in. Rijk aan vezels, maar wel de verkeerde. Onze darmflora, bestaande uit goede bacteriën zoals lactobacillen en bifidobacteriën, leeft namelijk alleen op de vezels die in groenten en fruit zitten. Volkorenvezels en granen helpen niet. Integendeel: ze veroorzaken schade aan de darmwand en maken de klachten alleen maar erger. Is ‘fruit’ dan het toverwoord? Niet altijd. Ieder mens heeft zijn eigen gebruiksaanwijzing. Ben je benieuwd hoe jouw gebruiksaanwijzing eruitziet? Kom langs voor een persoonlijk advies. Mijn consulten worden vergoed door bijna alle ziektekostenverzekeraars.

Drs. Sabine d’Hooghe Praktijk voor klinische Psycho-Neuro-Immunologie Barnsteenstraat 87 2403 BX Alphen aan den Rijn telefoon 0172-421098 voeljebeter@sabinedhooghe.nl www.sabinedhooghe.nl

Gratis kennismaken met Sanos? Maak vóór 28 maart 2015 een afspraak voor een gratis onderzoek van 30 minuten, waarbij de conditie van rug of nek wordt onderzocht, en/of maak een afspraak voor een gratis massage van 30 minuten!

een goed behandelplan kan worden gemaakt. Naast het letten op een goede houding en voldoende bewegen is het verstandig om je rug regelmatig te laten masseren. Hierdoor verbetert de doorbloeding van de spieren en wordt de spierspanning minder. Daarnaast werkt het preventief tegen (rug)klachten en heeft het een pijndempend effect. Bij Sanos massage kun je terecht voor ontspannings-, sport- en zwangerschapsmassage. Over Sanos chiropractie In 2014 startten Maurice en Daniëlle praktijk ­Sanos in Alphen aan den Rijn. Maurice ­studeerde Fysiotherapie en Chiropractie. Als chiropractor neemt hij zijn kennis van fysiotherapie in de behandelingen mee. Zijn aanpak wordt daardoor ook wel ‘de nieuwe chiropractie’ genoemd. Ook Daniëlle studeerde Fysiotherapie. Binnen Sanos verzorgt zij de massages en neemt ook zij haar kennis van fysiotherapie mee.

Sanos chiropractie Cantharel 2, 2403 RA Alphen aan den Rijn telefoon 0172-769157 info@sanoschiropractie.nl www.sanoschiropractie.nl

Health ForYou 21


Help de Rising Girls kanker de wereld uit te krijgen

Vier meiden en een Berg Kanker is een stomme rotziekte die ons allemaal raakt. Jij en wij, we hebben er allemaal wel eens mee te maken gehad. We vechten ertegen of we steunen geliefden… We willen iets doen! Echt iets ondernemen. Daarom hebben wij besloten Dé Berg te bedwingen, als symbool voor de mensen die vechten en die een berg op een andere manier moeten beslechten. Waarom? Omdat we met die enorme uitdaging veel geld hopen binnen te halen voor KWF Kankerbestrijding. Hij gaat eraan, de Alpe d’Huez!

Maak ruimte voor nieuwe energie

Schud de winter van je af

Jij kunt ons steunen! Help ons geld in te zamelen; KWF Kankerbestrijding heeft het nodig! Steun ons in onze actie ‘de Berg op’. Wij zullen het die dag beslist als een duwtje in onze rug ervaren. Hoe? Ga naar deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/ teams/rising-girls en klik op de button ‘Doneer aan dit team’. Ieder bedrag is meer dan welkom. Help ons helpen kanker de wereld uit te krijgen!

fotografie: YOUDID.nl

- De Rising Girls, Roos, Maud, Krista en Debby

De lente staat ondertussen op de stoep. Een geweldige, heerlijke tijd van opkomende en dynamische energieën die ervoor zorgen dat explosieve groei en toename mogelijk is. Een tijd van nieuw, jong groen in bomen en planten, jonge dieren en een goede tijd voor het uitvoeren van nieuwe plannen, een hobby of een studie. Een heerlijke, energieke tijd!

groei en ontwikkeling. Een prachtig ­systeem daarvoor vormt Do-In. Do-In is een Japans systeem van oefeningen, waarbij de nadruk ligt op het bewust worden van de energiebanen (meridianen) met hun acupunctuurpunten in je lichaam en hoe deze corresponderen met je organen en je geest. De oefeningen hebben een helende werking, en kunnen ervoor zorgen dat diverse klachten verminderen.

Voor heel veel mensen is de lente ook een tijd om opruiming en opschoning te houden. Het opruimen en opschonen van lijf en mind is een traditie. De zware ballast van de winter van je afschudden, om ruimte te maken voor de nieuwere en ruimere energie van het voorjaar, voor

Bij Praktijk de Vijf Elementen worden op woensdagavond en op vrijdagavond DoIn-lessen verzorgd. Kijk voor meer informatie op de site, of bel Colinda Frederiks voor een proeflesje.

22 Health ForYou

Wij zijn geen fietsers Wij zijn Maud van Wijk, Roos Imthorn, Krista de Wit en Debby Schrama. Met z’n vieren vormen we de Rising Girls. Maar wij zijn geen ‘fietsers’... Het vakjargon rond ‘tandjes’, SPD (Syndroom Pijnlijke Derrière) en ‘demarreren’ moet nog inslijten. We hebben ons over de zeemleren broek en de paddenstoelenhelm heen gezet. En de eerste col in Nijmegen maakte ons meer dan nederig… Kortom: het is voor ons vieren op alle fronten met recht een échte uitdaging, zeker als je beseft dat we de berg drie keer willen overwinnen, op 4 juni.

Bij Do-In wordt gewerkt met de principes van Yin en Yang, en de vijf elementen: hout, vuur, aarde, metaal en water. Deze filosofie loopt als een rode draad door de oefeningen heen en maakt duidelijk hoe we hiermee verbonden zijn. Directe effecten van de oefeningen zijn: - een beter contact met je lichaam en je grenzen - een verdieping van je ademhaling -e  en versterking van je concentratie en ­innerlijke kracht - fl  exibiliteit en versoepeling van je lijf en d­enkvermogen - ontspanning en vermindering stressklachten -e  en heldere geest en verbetering van je intuïtie

Praktijk de Vijf Elementen Colinda Frederiks, shiatsu-therapeut Henry Dunantweg 40B 2402 NR Alphen aan den Rijn telefoon 06-51346876 www.praktijkdevijfelementen.nl


4 pijlers voor gezond en gelukkig leven: deel 4

Samen

is het leuker

In een serie van vier artikelen legt Orange Wellness Club uit welke vier pijlers voldoende aandacht ­moeten krijgen om gezond en gelukkig te leven. De kennis is gebaseerd op studies, maar meer nog op ervaringen van de duizenden mensen die begeleid zijn op weg naar een betere gezondheid binnen het fitness- en saunacentrum Orange Wellness Club.

In deel 1 is geschreven over ‘regelmatig bewegen’, in deel 2 over ‘voldoende ontspanning’ en in deel 3 over ‘gezonde voeding’. Dit deel zal het aspect ‘sociale contacten’ behandelen. Sociale contacten Sporten, ontspannen en gezond eten is veel leuker als je het samen doet. Waarom zijn sociale contacten belangrijk? Bijvoorbeeld om ervaringen te kunnen delen, het is een stok achter de deur en het versterkt het plezier zowel voor, tijdens als na inspanning en ontspanning. Bij Orange Wellness Club zijn veel mogelijkheden om samen te sporten, ontspannen of een gezonde maaltijd te eten. Sociaal welzijn is een van de onderdelen van ons unieke wellnessconcept. Samen gezond Het werkt motiverend als je wekelijks met een vriend, vriendin of groepje gaat sporten. Je bouwt routine op en je hebt een stok achter de deur. Daarbij is het ook nog eens gezellig. Als je deelneemt aan groepslessen, doe je veel sociale contacten op. En wat is er nu fijner dan na het sporten even samen te ontspannen in de sauna en gezellig bij te praten onder het genot van een hapje en een drankje? Als lid van Orange Wellness Club kun je ook dagelijks aanschuiven voor een gezonde en verantwoorde maaltijd in het restaurant. Ideaal als je zelf weinig tijd hebt om te koken of als je zin hebt om samen met anderen te eten. Mensen leren kennen Orange Wellness Club is een fijne omgeving om mensen te leren kennen. Je komt hier mensen tegen die ondersteuning zoeken in hun lifestyle. Alle facetten, van inspanning tot ontspanning, onder één dak creëert een gezonde sociale situatie. Een plek waar je gemakkelijk contact kunt maken.

Begeleiding Persoonlijke aandacht en begeleiding werken motiverend bij het nastreven van een goed vastgesteld doel. Zodra duidelijk is wat je wilt bereiken, is het mogelijk vast te stellen wat je leuk vindt om te doen en welke aanpak nodig is. Deze informatie kun je het beste zoeken bij geschoolde en betrokken instructeurs en begeleiders. Dit kan in groepsverband of juist door middel van een persoonlijk plan op maat. Meer informatie en uitproberen Orange Wellness Club gelooft in gezondheid door in­ spanning, ontspanning, gezonde voeding en een prettige sociale omgeving. Daarom heeft Orange Wellness Club uitgebreide fitness- en saunafaciliteiten, groepslessen, een restaurant en nog veel meer. Op de website vind je meer informatie, ook over het saunacentrum, abonnementen en een gratis proefweek.

Het werkt motiverend om met vrienden te sporten

Orange Wellness Club Kalkovenweg 52 2401 LK Alphen aan den Rijn telefoon 0172-468060 www.orangewellnessclub.nl

Health ForYou 23


Altijd sprekende ogen met wimperextensions

Wat een gedoe met mascara... Zitten die vetrandjes jou in de weg? Ben je best tevreden over je lijf, maar zou je nog af willen van die vetrandjes op je buik, het vet op je dijen of cellulite? Dan is cavitatie een manier om daarvan af te komen. Je kunt ervoor terecht bij Madelinde Achterberg van Complete Skincare. Hoe werkt het? Met behulp van geluidsgolven worden de vetcellen opengetrild, waardoor het vet uit de cellen komt. Dit vet komt vervolgens in de lymfe en de bloedbanen terecht, en wordt naar de nieren en de lever gebracht, waarna het via de urine en de ontlasting het lichaam verlaat. Cavitatie is dus een heel natuurlijke manier van vetverwijdering, zonder dat er pijnlijke operaties aan te pas komen. Cavitatie is pijnloos en veilig! Voor het beste resultaat zijn 6 behandelingen aan te raden (2 sessies per week gedurende 3 weken), met af en toe een ‘onderhoudsbeurt’. Om het beste resultaat te krijgen, krijg je ook voedingsadviezen rond bijvoorbeeld koolhyd­ raten (slaan vetten op) en alcohol (houdt vocht vast). Ook kun je bij Complete Skincare een compleet voedingsprogramma volgen,

Gratis crème bij kuur Op vertoon van dit magazine krijg je bij een cavitatiekuur een anti-cellulitecrème cadeau!

Deze actie is geldig zolang de voorraad strekt.

waarbij je adviezen krijgt voor een gezondere leefstijl, met ondersteunende supplementen, zodat je lichaam weer in balans komt. Naast cavitatie biedt Complete Skincare nog meer behandelingen aan, zoals ontspannende gezichtsmassages, microdermabrasie, ontharing door middel van laser en visagie. De praktijk is gevestigd aan huis, op de begane grond.

Complete Skincare Madelinde Achterberg | Tjalk 56, 2401 NC Alphen aan den Rijn | telefoon 0172-850545 info@completeskincare.nl | www.completeskincare.nl

24 Beauty ForYou

Vind jij het ook zo’n gedoe om ‘s ochtends mascara aan te brengen en die ‘s avonds weer eraf te halen? Wat een tijdverspilling ook! En mascara kan ook nog eens ­uitlopen. Maar je wil er wél altijd goed uitzien. En wimperstrips dan? Die zijn niet erg comfortabel, voelen zwaar aan en je hebt vaak last van de lijm die je erbij moet gebruiken. De oplossing? ­Wimperextensions! Met wimperextensions heb je altijd en overal mooie, volle wimpers die je niet voelt zitten. Je hebt geen last van lijmklonten, uitlopende mascara of geïrriteerde ogen. Je kunt er alles mee doen, en hebt er ongeveer een maand lang geen omkijken meer naar. Daarna kun je ze laten opvullen. Jouw adres voor wimperextensions in Alphen aan den Rijn is Schoonheidssalon Elysé van schoonheidsspecialiste Iris van Vark. Zij brengt de extensions één voor één aan op je eigen wimpers, en zorgt ervoor dat je wekenlang plezier hebt van mooie, sprekende ogen. De behandelingsduur voor een nieuwe set wimperextensions is ­ongeveer 2 uur. En zijn wimperextensions duur? Welnee! Een nieuwe set kost omgerekend maar € 2,50 per dag.

Schoonheidssalon Elysé Iris van Vark Loevestein 139, 2403 JG Alphen aan den Rijn telefoon 06-29055485 info@schoonheidssalonelyse.nl www.schoonheidssalonelyse.nl


Het magneethart en de magneetstrip

Een eerste hulp bij ongelukken Heb jij ook vaak erge pijnklachten? Zit jij ook wel eens met je handen in het haar van 'wat moet ik nu doen?' Nog nooit kennisgemaakt met ons magneethart of de magneetstrip? Deze veelzijdige producten verlichten de pijn. Wist je dat het magneethart en de magneetstrip (het meest verkochte product van Energetix) ook wel het 'EHBO-hartje' of '-strip' worden genoemd? Je kunt het magneethart of de magneetstrip direct op specifieke (chronische) probleemplekken dragen of zo dicht mogelijk in de buurt van wonden of blessures. Hierdoor ontstaat rondom het probleemgebied een sterkere en verbeterde doorbloeding, wat voor pijnverlichting of een snellere genezing kan zorgen. Kortom: het magneethart of de magneetstrip kan voor het hele gezin een 'eerste hulp bij ongelukken' een uitkomst bieden. Het mag gewoon niet ontbreken in de eerstehulpdoos of keukenla. Niet voor niets is het magneethart (vooral de versie met koper) wereldwijd het meest verkochte artikel van Energetix.

Goed doel Met de verkoop van de hartjes steun je ook nog de Hugo Tempelman Stichting. Hugo Tempelman is een Nederlander die in Afrika al enige jaren geleden de strijd tegen Aids is aangegaan. Het helpt bijvoorbeeld de gezondheidszorg, zorgt ervoor dat weeskinderen naar school kunnen gaan en een huis en eten hebben, zorgt voor goede voorlichting en dergelijke. In de afgelopen jaren heeft Energetix jaarlijks â‚Ź 150.000,- tot â‚Ź 175.000,- kunnen schenken aan de Hugo Tempelman Stichting. Dit geld kwam bij elkaar door onder andere de verkoop van het magneethart. Dank je wel hiervoor!

Voorbeelden voor het gebruik van de strip of het hartje: - bij ontstekingen (denk aan reuma, artrose of MS-klachten) - bij een tennisarm of golfelleboog worden zeer goede resultaten geboekt - plaatselijke pijnverlichting waar dan ook in het lichaam, herstel van botbreuken - koude handen en voeten (door een verbeterde doorbloeding zal dit snel verminderen) krampen zullen zeer snel afnemen. Het verlicht bij rugpijn, en ook bij een hernia. - bij hoofdpijn en migraineklachten - bij menstruatieklachten en nog vele andere toepassingen bij elke klacht (vraag ons gerust ernaar) Met of zonder koper Het magneethart en de magneetstrip zijn allebei leverbaar in een uitvoering met of zonder koper. Koper is een mineraal dat via de huid in het bloed opgenomen wordt en heeft vele bijzondere goede eigenschappen. Koper werkt ontstekingsremmend, weerstandsverhogend en botopbouwend. Bovendien heeft het lichaam koper nodig om ijzer te kunnen opnemen uit voeding. De magneetstrip heeft, net als het magneethart, een kracht van 0,22 Tesla en is door zijn platte, lichtgebogen vormgeving bij uitstek geschikt om in de nek gedragen te worden. Bijvoorbeeld onder de kraag van een overhemd. Het magneethart blijft door de vormgeving beter zitten op de meer beweeglijke plekken van het lichaam. Eigenlijk adviseren wij iedereen een hartje of strip om aan te schaffen. Denk je nu nog steeds 'wat een hokus pokus is dit'? Als je twijfelt, wil ik je vragen om het eens 30 dagen uit te proberen. We bieden de garantie van 'niet goed, geld terug'!

Het mag gewoon niet ontbreken in de eerstehulpdoos

Energetix Simone Giezen telefoon 06-48236212 info@magneetsieraad.nl www.magneetsieraad.nl

Health ForYou 25


Zie er beter uit Niets is zo vervelend als een huidprobleem hebben. Mensen kijken je aan en zien dat er wat mis is, en je schaamt je ervoor. Gelukkig is er wat tegen te doen. Eerst even een uitleg over de huid. De epidermis of opperhuid is de buitenste laag van de huid. Deze bestaat voor het grootste deel uit dode cellen die ons beschermen tegen uitdroging en invloeden van buitenaf. Deze dode cellen worden 'verhoornde cellen' genoemd. Er komen dagelijks nieuwe verhoornde cellen bij, en de bovenste laag schilfert af. Hierdoor vernieuwt de huid zich doorlopend. Huidvernieuwing Een chemische vloeistof die wordt gebruikt bij een medische peeling, lost als het ware de tussencelstof tussen de huidcellen op, zodat de huidcellen los komen te liggen. De huid kan hierdoor sneller vernieuwen, waardoor deze frisser en strakker wordt. Afhankelijk van de concentratie en de zuurgraad van de peeling kunnen er meer of minder huidlagen verwijderd worden. Tevens wordt er meer vocht vastgehouden in de huid, waardoor de huid beter wordt gehy­ drateerd. Peelings Medische peelings zijn huidbehandelingen bedoeld voor het verjongen van de huid of om bepaalde huidproblemen te behandelen. De behandeling wordt altijd in kuurvorm aangeboden, voor het bereiken van het beste resultaat. Peelings werken huidopbouwend en veranderen de structuur van de huid in een sterke frisse huid. Het geeft de huid een echte boost. Het zet de eigen huid aan het werk. Peelings kunnen voor elke huid een uitkomst bieden.

26 Beauty ForYou

Voor de volgende indicaties kun je een peeling ondergaan: - acne - acnelittekens - doffe huid - zonbeschadigde huid - fijne lijntjes - oppervlakkige rimpels - grove poriën Bij NovaDerm werken we met de peelings van Dermaquest. Dermaquest heeft een breed scala aan peelings, om zo elke huid te kunnen behandelen. Mangobrite Peel Deze behandeling is zeer geschikt voor gevoelige huiden, droge huiden, donkere huiden en pigmentatieproblemen. Werking: - verheldert de huidtint en vermindert pigmentatie - zorgt voor een zachter en gladder huidoppervlak - intense hydratatie - verhoogt de opname van de thuisverzorgingproducten Modified Jessner Peel Deze peeling is ontwikkeld om nieuw huid te generen en acne te verminderen, en is geschikt voor huidtypes I –IV Werking: - lost de buitenste huidlaag op, het stratum corneum - geeft een gladdere, zachtere uitstraling aan de huid - vermindert fijne lijntjes en rimpels - egaliseert de huidskleur en werkt blekend op pigment. - reduceert talgklierverstoppingen - behandelt acneconditie en voorkomt ontstekingen Primary Power Pumpkin Peel Een exfoliërende behandeling, uitermate geschikt voor antiaging-, acne- en hyperpigmentatiebehandelingen. Werking: - verbetert hydratatie - verbetert de barrièrefunctie van de huid - verzacht rimpels - verbetert acne en onderdrukt ontstekingen - v erbetert de huidskleur en heeft blekende werking op pigment - stimuleert de aanmaak van collageen


met een peeling Salicyl Acid Resurfaces Een exfoliatiebehandeling, speciaal ontwikkeld voor acne en voor vette huiden. Werking: - lost de buitenste laag van het stratum corneum op - geeft een gladder en zachter oppervlak aan de huid - reduceert talgklier verstoppingen - behandelt acne en voorkomt ontstekingen Skin Brite Peel Deze peeling is zeer geschikt om alle huidtypen te behandelen met pigmentatieproblemen, zoals melasma, PIH en acnecondities. Werking: - verheldert de huidtint en vermindert pigmentatie - zorgt voor een zachter en gladder huidoppervlak - vermindert verstoppingen in de follikels - hydrateert droge / vochtarme huid - voorkomt acne-uitbarstingen, comedonen en milia - verhoogt de opname van thuisverzorgingsproducten TCA Salicylic Acid Peel Deze peeling is ontwikkeld om de algehele textuur en huidspanning te verbeteren, is ook goed te gebruiken bij zonbeschadiging en acnelittekens, en is geschikt voor alle huidtype (behalve de gevoelige huiden). Werking: - lost de buitenste huidlaag (stratum corneum) op - geeft een gladdere, zachtere uitstraling aan de huid - vermindert fijne lijntjes en rimpels - egaliseert de huidskleur en werkt blekend op pigment

Unieke afstemming Omdat elke huid uniek is en zo zijn specifieke behandelingen vereist, wordt er eerst een intakegesprek gehouden en goed naar jouw huid en klachten gekeken. Zo kan er bepaald worden welke peeling voor jou het beste is. Nadat bepaald is welke peeling voor jou geschikt is, doen we een patch-test, om te kijken of je huid ertegen kan. Als de patchtest goed is gegaan, wordt er een week later een eerste peelingbehandeling ingepland. De meeste peelings worden in kuurverband gegeven. Hiermee behaal je ook het beste resultaat. Om het resultaat optimaal te laten verlopen, worden er ook producten voor thuisgebruik geadviseerd. Zo ben je verzekerd van het beste resultaat en werken we samen aan een verbetering van je huid. Vergoedingen De peelings zijn behandelingen die cosmetisch / medisch van aard zijn, en zijn in de meeste gevallen voor eigen rekening. Acne en acnelittekens worden vaak wel vergoed vanuit de aanvullende verzekering. De producten voor thuisgebruik vallen hierbuiten.

Samen werken aan een verbetering van je huid

Wil je weten of een chemische peeling ook voor jou geschikt kan zijn? Neem dan contact op met de praktijk, of kijk voor meer informatie op de website.

NovaDerm – Praktijk voor huid- & oedeemtherapie Stuifzwam 16, 2403 HM Alphen aan den Rijn telefoon 0172-533916 / 06-38224137 www.novadermhuidtherapie.nl

Beauty ForYou 27


Zet jouw wereld in beweging


Fitter, strakker en meer zelfvertrouwen: wie wil dat niet?

Ben jij tevreden met je figuur? Slechts weinig vrouwen zijn voor de volle honderd procent tevreden met hun figuur. Er valt altijd nog wel iets te verbeteren, nietwaar? Maar werken aan een beter (niet per se perfect) figuur kost veel tijd, inspanning en doorzettingsvermogen. Bovendien is het lastig om precies op die plek centimeters te verliezen waar jij het wilt. Niet met de Bailine (‘Bajlijn’)-methode! Bailine is de succesvolle Scandinavische methode voor individuele figuurvorming, voedingsadviezen, mentale training en pijnbestrijding. Bailine is het totaalconcept voor vrouwen die fitter, strakker en met meer zelfvertrouwen in het leven willen staan.

Elsbeth Siegers werkte ruim 3 jaar bij de Bailinestudio in Alphen aan den Rijn, en op 1 maart 2015 heeft ze de studio overgenomen van de vorige eigenaren. 'Met Bailine kun je in een privécabine heel gericht centimeters kwijtraken op plaatsen die jij wilt. Voor de één is dat het

Binnenkort in 

Theater Castellum Twee-eiig Jörgen Raymann & Brainpower

buikje, voor de ander de heupen of de dijen. En het gaat snel: al na vijf sessies merk je resultaat, als je je houdt aan de voedingsadviezen. Je brengt ongeveer een half uurtje door in de cabine, en terwijl jij een blaadje leest of gewoon lekker ligt, hebben je spieren een behoorlijke work-out gehad. Veel vrouwen zeggen dan ook dat ze zich energieker voelen. Ik vind het geweldig om mensen blij te maken door ze te helpen met het bereiken van een mooier figuur!' Een vast onderdeel van de aanpak van Bailine is een vrijblijvende proefbehandeling. 'Daarbij krijg je uitleg over de methode en kunt kennismaken met de cabine. Je wordt gemeten, en vervolgens geeft de computer aan hoeveel sessies je nodig hebt om jouw doel te behalen.'

Maak een afspraak voor een GRATIS proefbehandeling! Bailine Alphen aan den Rijn Elsbeth Siegers Evenaar 190, 2408 JT Alphen aan den Rijn telefoon 0172-795253 alphenaandenrijn@bailine.nl www.bailine.nl

Donderdag 19 maart 2015, 20.00 uur Cabaret & kleinkunst

De verleiding van een moordvrouw Sandra Mattie, Sarah Chronis en anderen Vrijdag 13 maart 2015, 20.00 uur • Toneel Drie onweerstaanbare, weergaloze vrouwen en drie ellendige, liefdeloze mannen: daar draait het om in de duivelse komedie ‘De verleiding van een moordvrouw’. Nicky, Deborah en Molly tolereren al jaren het nodige van hun echtgenoten. Als hun (niet op het podium verschijnende) mannen tijdens een van de maandelijkse dinertjes in de eetkamer golf spelen, nemen de vrouwen elkaar voor het eerst in vertrouwen. Hun huwelijken balanceren op de rand van de afgrond en de vrouwen zijn hun kerels meer dan beu. Als de mannen zichzelf vervolgens per ongeluk insluiten in de pas geïnstalleerde vrieskast, moeten de vrouwen een wel heel macabere afweging maken.

Jörgen Raymann en Brainpower hebben veel gemeen, terwijl zij toch uit behoorlijk verschillende werelden komen. Raymann groeide op in Suriname, studeerde economie en belandde in de ‘witte’ wereld van het cabaret. Brainpower groeide op in Nederland, studeerde Communicatiewetenschappen en kwam terecht in de ‘zwarte’ wereld van rap en hiphop. De twee podiumdieren zijn verbonden door een hechte vriendschap en voelen zich soms net een tweeeiige eenling. Maar kan die zwarte eigenlijk rappen? En kan die blanke een conference doen? De mannen gaan dat gezamenlijk op het podium uitzoeken en u bent van harte uitgenodigd om daar bij te zijn.

(Perrongeluk) HENK Schudden Woensdag 18 maart 2015, 20.00 uur Cabaret & kleinkunst We denken dat onze nieuwe voorstelling ‘Perrongeluk’ per ongeluk ‘HENK’ is gaan heten. Henk was een personage met een bijrol, maar daar nam hij geen genoegen mee. Hoewel Henk geen prater is, liet hij dit keer van zich spreken. Henks leven kent rustige dagen, maar onrustige nachten. Zijn nachtmerries en angsten sluipen zijn alledaagsheid binnen. Waar komen ze vandaan? En waar brengen ze hem? Ons tiende programma heet stiekem HENK. Kijk voor meer informatie en kaart­ verkoop op www.theatercastellum.nl


afhaalpunten ForYou Magazine is gratis af te halen op de locaties hieronder. Complete Skincare

Energetix

Mammella Specials

Sanos chiropractie

DA P. Roos

Etos Provinciepassage

Marlous Mode

SCAPA Premium Outlet

Dag Nacht Apotheek

FLYER

Marna Hairclub Alphen

Schoonheidssalon Elysé

Bailine Alphen aan den Rijn

De Hypotheekshop Alphen aan den Rijn

Grand Café Eight

Mesologie Groene Hart

SD Creation

Barista Café

Deerenberg & Van Leeuwen

5 Minuutjes voor jezelf

Tjalk 56 2401 NC Alphen a/d Rijn telefoon 0172-850545

Stevinstraat 2 2405 CP Alphen a/d Rijn telefoon 0172-741897

Alrijne Ziekenhuis

Lindenplein 9 2461 JC Ter Aar telefoon 0172-605836

Meteoorlaan 4 2402 WC Alphen a/d Rijn telefoon 0172-467467

Apotheek Allart

Meteoorlaan 4 2402 WC Alphen a/d Rijn telefoon 0172-423123

Toussaintstraat 49 2406 XN Alphen a/d Rijn telefoon 0172-421000 Evenaar 190 2408 JT Alphen a/d Rijn telefoon 0172-795253

Aarkade 6 2406 BV Alphen a/d Rijn telefoon 0172-425700

Beauty All-In Huid & ­Lifestylecenter Australiëlaan 9 2408 BN Alphen a/d Rijn telefoon 0172-490633

Boekhandel Haasbeek

Julianastraat 26 2405 CH Alphen a/d Rijn telefoon 0172-473047

Bornkamp Osteopathie

Hooftstraat 116 2406 GM Alphen a/d Rijn telefoon 06-13735703

Bruna Jacobs

De Aarhof 70 2406 BT Alphen a/d Rijn telefoon 0172-475669

C1000 Ten Brink

Herenhof 183 2402 DK Alphen a/d Rijn telefoon 0172-418787

Carla’s Lunch & Diner Raadhuisstraat 285 2406 GL Alphen a/d Rijn telefoon 0172-472496

Changes Fashion

Van Boetzelaerstraat 49 2406 BD Alphen a/d Rijn telefoon 0172-425686

Raoul Wallenbergplein 5 2405 CZ Alphen a/d Rijn telefoon 0172-492947

• Raoul Wallenbergplein 21 2404 ND Alphen a/d Rijn telefoon 0172-472651 • Dorpsstraat 125A 2421 AX Nieuwkoop telefoon 0172-521010

Delifrance Alphen aan den Rijn Julianastraat 62 2405 CJ Alphen a/d Rijn telefoon 0172-499847

Dessous

Julianastraat 67 2405 CJ Alphen a/d Rijn telefoon 0172-490080

Drogisterij De Hazelaar

Julianastraat 38 2405 CH Alphen a/d Rijn telefoon 0172-477861

Drogisterij de Margriet

• Raadhuisplein 21 2411 DM Bodegraven telefoon 0172-612565 • Da Costasingel 6 2394 BG Hazerswoude-Rijndijk telefoon 071-3413094

Drs. Sabine d’Hooghe ­Praktijk voor klinische Psycho-Neuro-Immunologie Barnsteenstraat 87 2403 BX Alphen a/d Rijn telefoon 0172-421098

Klepperman 194 2401 GM Alphen a/d Rijn telefoon 0172-413765 Provinciepassag 94-96 2408 EV Alphen a/d Rijn telefoon 0172-478137

Jorisstraat 15 2405JC Alphen aan den Rijn telefoon 0172-233631 Euromarkt 2 2408 BL Alphen a/d Rijn telefoon 0172-495477

Grandcafé De Zaak

Rijnplijn 17 2405 DB Alphen a/d Rijn telefoon 0172-493097

Haasbeek Herenhof Keizershof 78-86 2402 CX Alphen a/d Rijn telefoon 0172-437323

Mindfulness-praktijk helder wezen Gnephoek 2B 2401 LP Alphen aan den Rijn telefoon 06-21556356

Het Element Artsenpraktijk voor Acupunctuur en Natuurgeneeskunde Holterberg 1A 2042 ZA Alphen a/d Rijn telefoon 0172-764777

ICI Paris XL

Van Manderslootstraat 7 2406 CB Alphen a/d Rijn telefoon 0172-498126

Jumbo ­Hazerswoude-Rijndijk

Da Costasingel 34-36 2394 BL Hazerswoude-Rijndijk telefoon 071-5194160

Jumbo Langerak

Raadhuisplein 15 2411 BD Bodegraven telefoon 0172-614205

LindenYoga

Borneostraat 6 2405 CW Alphen a/d Rijn telefoon 06-22560506

Westkanaalweg 65 2461 EH Ter Aar telefoon 0172-607353

Cantharel 2 2403 RA Alphen a/d Rijn telefoon 0172-769157

Raadhuisstraat 152 2406 AJ Alphen a/d Rijn telefoon 0172-424865

Raadhuisstraat 287 2406 AE Alphen a/d Rijn telefoon 0172-474477

Emmaplein 16 2405 GD Alphen a/d Rijn telefoon 0172-471094

Loevestein 139 2403 JG Alphen a/d Rijn telefoon 06-29055485

St. Jorisstraat 2 2405 CK Alphen a/d Rijn telefoon 0172-425443

Bloemhofstraat 41B 2406 BR Alphen a/d Rijn telefoon 06-22534447

Natuurwinkel Alphen aan den Rijn Hooftstraat 103 2406 GG Alphen a/d Rijn telefoon 0172-493883

NovaDerm – Praktijk voor huid- & ­oedeemtherapie Stuifzwam 16 2403 HM Alphen a/d Rijn telefoon 0172-533916

Orange Wellness Club Kalkovenweg 52 2401 LK Alphen a/d Rijn telefoon 0172-468060

Praktijk de Vijf Elementen

Henry Dunantweg 40B 2402 NR Alphen a/d Rijn telefoon 06-51346876

Praktijk Esta Vida

Hooftstraat 116 2406 GM Alphen a/d Rijn telefoon 06-23652769

Praktijk Nathalie van den Berg

Aarplein 10B 2406 BZ Alphen a/d Rijn telefoon 0172-532091

Praktijk voor Klassieke Home­opathie Marjon Heij Julianastraat 4 2411 CV Bodegraven telefoon 06-28333458

Sebastian Alphen aan den Rijn

Castellumstraat 1A-1D 2405 CB Alphen a/d Rijn telefoon 0172-473853

Shoeby Alphen aan den Rijn

Herenhof 193 2402 DK Alphen a/d Rijn telefoon 0172-413152

Shoeby Bodegraven Van Tolstraat 37 2411 BP Bodegraven telefoon 0172-645727

Slijterij Bruyntje Beer Westkanaalweg 113 2461 EK Ter Aar telefoon 0172-602556

SuSanna Oldersma Brasemstraat 7 2421 HR Nieuwkoop telefoon 06-18828946

TOF touch of fashion Raadhuisstraat 416 2406 LE Alphen a/d Rijn telefoon 0172-533546

Wet ‘N Wild

Sportlaan 5 2406 LD Alphen a/d Rijn telefoon 0172-472412

Woerdman

Julianastraat 44 2405 CH Alphen a/d Rijn telefoon 0172-767014

YOUDID Fotografie

Jan van Henegouwenstraat 54 2405 ZK Alphen a/d Rijn telefoon 06-13157515

Wilt u ook ForYou Magazine gratis ­aanbieden aan uw klanten? Neem dan contact op met ForYou BV via info@foryoumagazine.nl of op telefoonnummer 050-7600800.

Colofon 3e jaargang | nummer 1 - 2015 ForYou Magazine verschijnt driemaal per jaar en wordt verspreid in een oplage van minimaal 5.000 exemplaren per regio via alle achterin het magazine vermelde organisaties, praktijken, zorginstellingen en ondernemers.

Kijk ook op www.foryoumagazine.nl voor meer ­informatie of om online een andere editie te bekijken. ForYou Magazine is een uitgave van: ForYou BV Havenstraat 6, 9471 AM Zuidlaren T 050 - 76 00 800 E info@foryoumagazine.nl I www.foryoumagazine.nl

Regio-uitgever: Mattias Tepper

Eindredactie: Roelant van de Riet

Redactie: De in het magazine geplaatste teksten zijn ofwel aangeleverd door de deelnemende organisaties, praktijken, zorginstellingen en ondernemers en bewerkt door de redactie van ForYou BV, of verzorgd door de redactie zelf. Heeft u een tip voor een ­redactionele bijdrage? Neem dan contact op met ons.

Vormgeving: Harmen Klaassens Paula Kuiper Bezorgservice: Siemen Halbersma Directeur: Paul Carabain


n

Friends ForYou TOF

TOUCH OF FASHION

Beauty All-In Huid & Lifestylecenter

TOF Touch of fashion

Marna Hairclub Alphen

Australiëlaan 9 2408 BN Alphen a/d Rijn Telefoon 0172-490633 alphen@beauty-all-in.nl www.beauty-all-in.nl

Raadhuisstraat 416 2406 LE Alphen a/d Rijn Telefoon 0172-533546 info@tofalphen.nl www.tofalphen.nl

Emmaplein 16 2405 GD Alphen a/d Rijn Telefoon 0172-471094 alphen@marna.nl www.marna.nl

Marlous Mode

Het Element Artsen­praktijk voor Acupunctuur en ­Natuurgeneeskunde

Magneetsieraad

Raadhuisstraat 152 2406 AJ Alphen a/d Rijn Telefoon 0172-424865 info@marlousmode.nl www.marlousmode.nl

Holterberg 1A 2042 ZA Alphen a/d Rijn Telefoon 0172-764777 info@hetelement.nl www.hetelement.nl

Klepperman 194 2401 GM Alphen a/d Rijn St. Jorisstraat 2 Telefoon 0172-413765 Alphen aan den Rijn info@magneetsieraad.nl 0172 425 443 www.magneetsieraad.nl www.sdcreation.nl maandag t/m zaterdag open Baby maat 50 t/m 86 Kids maat 92 t/m 128 Junior maat 134 t/m 176

Boekhandel Haasbeek ­Herenhof

Youdid Fotografie

Keizershof 78-86 2402 CX Alphen a/d Rijn Telefoon 0172-473323 info@haasbeek.nl www.haasbeek.nl

Jan van Hene­gouwenstraat 54 2405 ZK Alphen a/d Rijn Telefoon 06-13157515 judith@youdid.nl www.youdid.nl

St. Jorisstraat 2 Alphen aan den Rijn 0172 425 443 www.sdcreation.nl

SD Creation

St. Jorisstraat 2 Alphen aan den Rijn Telefoon 0172 425 443 www.sdcreation.nl

maandag t/m zaterdag open Baby maat 50 t/m 86 Kids maat 92 t/m 128 Junior maat 134 t/m 176

gratis magazine Commercieel directeur: Sharif Sharafeddine Team ForYou Magazine: Caspar Heerink Diederik Oosterwijk Femke Woutersen Harmen Klaassens Janna Stavast Mariëlle Bouma Mattias Tepper

Paula Kuiper Paul Carabain Raymond Wijnstra Roelant van de Riet Sharif Sharafeddine Siemen Halbersma en alle deelnemende publicisten Druk: Ten Brink - Meppel

Disclaimer: ForYou BV stelt zich niet verantwoordelijk voor de inhoud van de ingezonden ­redactie en ­gedane uitspraken. Op de inhoud van dit ­magazine rust copyright. Niets uit deze uitgave mag op ­enigerlei wijze worden vermenig­vuldigd zonder schriftelijke toestemming van de uitgever. Aan de inhoud van deze uitgave kunnen geen rechten ­worden ontleend. Foto’s: publicisten en/of Shutterstock.


Julianastraat 67, 2405 CG Alphen aan den Rijn • Willemstraat 43-B, 2411 CP Bodegraven telefoon 0172-490080 • info@dessous.nl

WWW.DESSOUS.NL

Profile for ForYou

ForYou Magazine Alphen aan den Rijn  

ForYou Magazine Alphen aan den Rijn

ForYou Magazine Alphen aan den Rijn  

ForYou Magazine Alphen aan den Rijn

Advertisement