Page 1

Delft | Gratis Magazine

Last van spierpijn? ForYou metamorfose

Priscilla uit Kwintsheul Quiz: wat weet jij over gezondheid? Beauty | Health | Lifestyle


Hallo lezer Als je gewrichtsklachten hebt, is dat heel vervelend, en het kan het dagelijks leven heel negatief beïnvloeden. Vaak vertellen mensen dat ze last hebben van stijfheid als zij ‘s morgens uit bed komen. Soms doen de gewrichten al pijn bij het opstaan uit de stoel. Maar kun je klachten ook voorkomen of ervan af komen? Om die vragen te kunnen beantwoorden, besteden we in deze uitgave uitgebreide aandacht aan dit soort klachten. Allerlei ondernemers leggen uit wat zij voor je kunnen doen.

Ondernemers die jou kunnen helpen

We besteden in deze uitgave ook ruime aandacht aan allerlei aspecten die te maken hebben met kinderen: hoe je ze verantwoord kunt laten eten, waar je terecht kunt als er een probleem is met je kind, en waar je de leukste kinderkleren kunt kopen. En je hoeft er niet ver voor te reizen: alle ondernemers zitten bij jou in de buurt! We hebben verder weer een metamorfose opgenomen. Dit keer was het de beurt aan Priscilla uit Kwintsheul! Als jij trouwens ook een keer onder handen genomen wilt worden door de metamorfoseprofessionals, dan kan dat! Geef je op via lezersactie@foryoumagazine.nl onder vermelding van ‘­Metamorfose Delft’, en wie weet onderga jij binnenkort een metamorfose. Uiteraard hebben we ook weer samen met lokale ondernemers leuke aanbiedingen voor je gepubliceerd, zodat je voor een aantrekkelijke prijs kunt kennismaken met een behandeling. Doe er je voordeel mee! Gooi dit magazine dus niet weg als je het uit hebt; je kunt het later misschien nog goed gebruiken. Veel leesplezier!

02 ForYou Magazine

‘Ik sta weer lachend mijn was op te hangen’

-Team ForYou Magazine-

Pure ontspanning... De dagelijkse dingen weer doen


Mijn huid

Last van een huidprobleem? In de huidige tijd is de behandeling met licht / laser (LILA) niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Veel huidafwijkingen zijn effectief te behandelen met deze therapie. De diverse huidproblemen reageren elk op hun eigen wijze op licht- en lasertherapie. Lichtflitstherapie is de meest geschikte methode om pigmentvlekken en couperose (rode bloedvaatjes) te behandelen. Lasertherapie is heel goed inzetbaar om kalknagels en ontsierende adertjes (blauwe bloedvaatjes) op de benen te behandelen. Het beste van 2 werelden De Praktijk Huid- en Oedeemtherapie Clara Feenstra werkt met een Alma laser, namelijk de Harmony XL. Dit apparaat beschikt over zowel laser- als lichtflitstherapie. Met de Harmony XL kunnen de volgende indicaties veilig en effectief worden behandeld: overbeharing (zoals op de bovenlip, kin en hals), pigmentvlekken (zoals in het gelaat en op de handen), acnelittekens, couperose, futloze huid, oneffen huid, schimmelnagels (kalknagels) en kleine bloedvaatjes op de benen. Melasma Melasma kan goed behandeld worden door middel van lasertherapie. Vaak zijn twee behandelingen voldoende voor een mooi resultaat. Couperose, spider naevi, rosacea De huidtherapeut kan met de laser het getroffen gebied behandelen. Vaak is het voldoende om twee keer te behandelen. Na een aantal jaren ontstaan er weer nieuwe vaatjes. Ouderdomsvlekken Ouderdomsvlekken worden veroorzaakt door zonschade. Deze vlekken liggen oppervlakkig in de huid en zijn daardoor heel goed te behandelen met licht- en lasertherapie. Vaak zijn twee behandelingen voldoende voor een mooi resultaat.

Overbeharing Overbeharing wordt meestal zichtbaar op het moment dat de patiënt zichzelf niet meer onthaart, door bijvoorbeeld niet meer te scheren of epileren. Het resultaat van de behandeling is een reductie van de haren. Littekens en acnelittekens Roodheid in littekens is goed met ­lichtflitstherapie te behandelen. Allereerst wordt bekeken of het litteken hypertrofisch (overactief ) of keloid (wildgroei) is. Is dit niet het geval, dan kunnen de littekens verbeterd en minder zichtbaar gemaakt worden door de lichtflitstherapie. Vaak zijn vier behandelingen voldoende voor een mooi resultaat. Verwijde beenvaten Op de benen komen diverse soorten verwijde vaatjes voor. Vaak gaan ze gepaard met spataderen. De vaatjes zijn goed met de laser te behandelen. Vaak zijn drie behandelingen voldoende voor een mooi resultaat.

Doffe of oneffen huid Chemotherapie is één van de oorzaken van een oneffen huid. Vaak is er een combinatie aanwezig van de volgende huidklachten: couperose, hyper- en hypopigmentatie, verminderde doorbloeding in de huid en een doffe huid. Met de Harmony XL worden deze klachten tegelijk aangepakt! Ook de rokershuid of de huid na de overgang kan goed behandeld worden. Vaak zijn drie behandelingen voldoende voor een mooi resultaat.

Allerlei behandelmogelijkheden met laser Kalknagels / schimmelnagels De nieuwste innovatie op het gebied van lasertherapie is de behandeling van schimmelnagels, ofwel kalknagels. Het laserlicht verhit de schimmel in de nagel dusdanig, dat deze het niet overleeft. De schimmelnagel groeit langzaam uit. Hierbij groeit een mooie roze nagel terug. Voor meer informatie over de licht- en lasertherapie of een intakeafspraak kun je terecht bij de Praktijk Huid- en Oedeemtherapie Clara Feenstra.

Praktijk Huid- en Oedeemtherapie Clara Feenstra •A  njerlaan 34, 2671 KJ Naaldwijk telefoon 0147-630950 • L angestraat 83, 2691 BC ‘s-Gravenzande telefoon 0174-417680 •H  eulweg 34B, 2291 BZ Wateringen telefoon 0174-226418 www.clarafeenstra.nl

Health ForYou 03


Samenwerking voor de aanpak van jouw klachten

Last van je hand of pols? Heb je een aandoening aan je hand of pols? Klachten en aandoeningen van de hand en pols komen vaak voor en kunnen zeer belemmerend zijn in het dagelijks leven. Gelukkig is er wat aan te doen. In Voorburg adviseren sinds 8 april drie medisch specialisten in één spreekuur patiënten. De patiënt krijgt tijdens het spreekuur advies van de plastisch chirurg, de traumachirurg of de orthopedisch chirurg. Indien nodig overleggen zij direct met elkaar.

Ik kan mij geen betere behandeling bedenken

Hand- en polsaandoeningen kunnen aangeboren zijn of een gevolg zijn van een ongeval (trauma). Ook kunnen ze in de loop van het leven optreden, zoals Dupuytren, zenuwbeknellingen en artrose. De drie specialisten van Hand- en Polscentrum hebben ruime ervaring en expertise op het gebied van hand- en polsaandoeningen. ‘Door onze bundeling van kennis en kunde wordt de kwaliteit vergroot en is de patiënt altijd aan het juiste adres’, zegt traumachirurg Mark de Vries. Het Hand- en Polscentrum is gespecialiseerd in alle aandoeningen aan vingers, hand en pols, waaronder: - (acute) trauma - carpaal tunnelsyndroom - duimartrose - ganglion cystes - triggerfinger - ziekte van De Quervain - ziekte van Dupuytren Snel terecht ‘Afhankelijk van de aard van de klachten krijgen patiënten een consult met de plastisch chirurg, de traumachirurg of de orthopeed, die tegelijkertijd spreekuur hebben. Daardoor kunnen patiënten snel terecht voor onderzoek en specialistische behandeling’, vertelt plastisch chirurg Michiel Schuringa.

Reinier de Graaf ­­ Hand- en Polscentrum Fonteynenburghlaan 5 2275 CX Voorburg www.reinierdegraaf.nl/ handenpolscentrum

Samenwerking ‘Uniek is ook de intensieve samenwerking tussen de ­specialisten van het Hand- en Polscentrum en ­gespecialiseerde handfysiotherapeuten van Fysiotherapie Marijke Vaske’, sluit orthopedisch chirurg Gerald Kraan af. Meer weten? Kijk op reinierdegraaf.nl/handenpolscentrum.

04 Health ForYou

Cliëntervaring Een brommerongeluk twee jaar geleden veroorzaakte bij Reli Felix (19) een lelijke breuk in zijn bovenbeen. Hij bleek ook zijn scheepsbeentje (handwortelbeentje) in zijn hand gebroken te hebben, maar dat werd over het hoofd gezien. Uiteindelijk kreeg hij een verwijzing voor het Hand- en Polscentrum van Reinier de Graaf. ‘De arts in kwestie wilde niks weten van mijn hand, ondanks de pijn, het feit dat deze heel dik was en ik hem niet kon bewegen’, vertelt Reli. ‘Ik heb meerdere malen aangedrongen op een foto, maar er was niks aan de hand volgens mijn behandelend arts. Ik werd zelfs uitgemaakt voor aansteller. Na een jaar was het uiteindelijk de huisarts die mij gelukkig verwees naar het Hand- en Polscentrum.’ Reli kwam terecht bij orthopedisch chirurg Gerald Kraan. ‘Hij zag meteen dat het mis was. Ik kreeg een brace en heb daar acht maanden mee gelopen. Uiteindelijk ben ik geopereerd en is er een botspaantje uit mijn onderarm weggehaald en naar het handwortelbeentje getransplanteerd. Ik heb nog fysiotherapie om ervoor te zorgen dat ik de hand straks weer zo goed mogelijk kan gebruiken.’ Over de behandeling kan Reli kort zijn: ‘Ik kan mij geen betere behandeling bedenken. Alle lof voor dokter Kraan. Zonder hem zou ik waarschijnlijk nog steeds onthand zijn.’

Reli Felix en Gerald Kraan


Bot, spier & gewricht

De fysiotherapeut helpt je verder

Als bewegen pijn doet... Als je last hebt van spier- of gewrichtspijn, kan dit je belemmeren je in je dagelijks leven. Je zou er graag van af willen. Fysiotherapie Delft heeft verschillende gespecialiseerde fysiotherapeuten, waaronder manuele therapie voor mensen die met bovenstaande klachten te maken hebben. De hulpvraag van de cliënt staat altijd voorop. Natuurlijk gaat het vaak om pijnvermindering, maar ook de vraag wat de cliënt specifiek wil; in welke activiteiten hij of zij belemmerd wordt. Wil de cliënt bijvoorbeeld weer kunnen sporten of werken? Op basis van deze hulpvraag en het soort gezondheidsprobleem gaat de meest geschikte therapeut uit het team aan de slag om ervoor te zorgen dat de cliënt weer kan doen wat die graag zou willen. Doordat Fysiotherapie Delft veel verschillende gespecialiseerde fysiotherapeuten in huis heeft, kan de individuele cliënt met zijn specifieke klacht binnen de praktijk bij de juiste therapeut terecht. Specialisaties zijn: - manuele therapie - sportfysiotherapie - oncologiefysiotherapie - knierevalidatie - longrevalidatie In het geval dat iemand bijvoorbeeld een nieuwe knie of heup heeft, of een meniscus- of kruisbandoperatie heeft gehad, kan de cliënt bij de praktijk terecht voor orthopedische revalidatie. Deze mogelijkheid is er ook bijvoorbeeld voor mensen met longproblematiek (COPD) waarbij de cliënten in een groep werken aan de fysieke conditie. De praktijk beschikt binnen de twee locaties over drie grote oefenzalen.

Therapeutisch trainen Na fysiotherapeutische behandeling kan de cliënt veilig en verantwoord onder begeleiding werken aan een betere conditie en beweeglijkheid in het ‘therapeutisch trainen’programma. De cliënt traint in kleine groepen onder fysiotherapeutische begeleiding. Er is een nauwe samenwerking met huisartsen, specialisten, psychologen, diëtisten, ziekenhuizen en diagnostische centra, mocht er aanvullend onderzoek nodig zijn.

De hulpvraag van de cliënt staat altijd voorop

Manuele therapie Binnen Fysiotherapie Delft is Marc Okkerse fysiotherapeut en één van de drie manueel therapeuten. ‘De manueel therapeuten in onze praktijk houden zich onder meer bezig met het analyseren van gezondheidsproblemen die gerelateerd zijn aan de wervelkolom. De manueel therapeut stelt de juiste diagnose en zal met behulp van de laatste wetenschappelijke inzichten het probleem vervolgens aanpakken.’ De therapie bestaat veelal uit het mobiliseren of manipuleren van gewrichten en oefentherapie, om de gewonnen bewegelijkheid te bestendigen en spieren te versterken. Veel voorkomende klachten die de manueel therapeut behandelt, zijn lage rugpijn, problemen rond het bekken- en heupgewricht, nekpijn, hoofdpijn en duizeligheid en schouderpijn.

Fysiotherapie Delft Pootstraat 174A 2613 PN Delft Phoenixstraat 8 2611 AL Delft telefoon 015-2137866 info@fysiotherapiedelft.nl www.fysiotherapiedelft.nl

Heatlh ForYou 05


De dagelijkse dingen weer doen Fietsen, de hond uitlaten, boodschappen doen, een strandwandeling maken, je veters strikken... Het lijkt allemaal zo gewoon: de dagelijkse dingen doen. Als je gezond bent, denk je er niet aan, maar er kunnen dingen gebeuren waardoor je een hulpmiddel, zoals (sport)brace, spalk, korset, orthopedische schoenen of zelfs een prothese nodig hebt. Een prothese vervangt een lichaamsdeel na een amputatie. Een orthese, zoals een (sport)brace, korset of spalk, ondersteunt bijvoorbeeld je knie of pols, waardoor iemand weer beter kan functioneren. Westland Orthopedie Door goed met de klant en de arts te overleggen, vinden we een passend hulpmiddel waardoor onze klanten de dagelijkse dingen weer kunnen doen. Dit doen wij met zowel confectie- als maatwerkhulpmiddelen. Hulpmiddelen hoeven tegenwoordig niet meer saai te zijn. Er zijn vele soorten prints en mooie leerkleuren. Zo kunnen onze klanten zelf bepalen in welke prints en kleuren het hulpmiddel gemaakt wordt. Westland Orthopedie Haydnlaan 3, 2625 TP Delft telefoon 015-2570164 info@westlandorthopedie.nl www.westlandorthopedie.nl Van Dalen Voet&Schoencentrum Westlandseweg 9-11, 2624 AA Delft telefoon 015-2622939 info@lekker-lopen.nl | www.lekker-lopen.nl Ortho Active Haydnlaan 3, 2625 TP Delft telefoon 015-2570164 info@ortho-active.nl | www.ortho-active.nl

Van Dalen Voet&Schoencentrum Dit geldt ook zeker voor schoenen. Voor klanten die niet op confectieschoenen kunnen lopen, worden (semi-)orthopedische schoenen 足gemaakt. Bij (semi-)orthopedische schoenen gaat het al lang niet meer om grove, niet-modieuze modellen. Klanten kunnen zelf een plaatje of foto meenemen van het gewenste model. Samen met de orthopedisch schoentechnicus wordt gekeken naar de mogelijkheden om deze wensen zo goed mogelijk te benaderen. Bij de werkplaats voor orthopedische schoenen hebben we ook een ruime schoenwinkel met comfortschoenen. Dit zijn confectieschoenen van hoogwaardige kwaliteit, van merken als Think!, Durea, Footnotes, Piedi Nudi, Mephisto en Van Lier. De schoenen hebben allemaal een uitneembaar voetbed, waardoor steunzolen uitstekend draagbaar zijn in deze mooie schoenen. Ortho Active, fysiotherapie+ Met een goed hulpmiddel alleen ben je er nog niet. Het blijkt dat zelfs klanten die al jaren een hulpmiddel dragen, nog niet het maximale eruit halen. Daarom hebben we

f足 ysiotherapeuten in dienst. In de speciaal ingerichte oefenruimte of buiten in de looptuin kunnen klanten samen met de fysiotherapeut wennen aan het nieuwe hulpmiddel. Hierdoor kunnen zij leren fietsen met een prothese of een mooie strandwandeling maken met orthopedische schoenen. Het niveau van bewegen wordt naar een hoger peil gebracht, zodat de klanten de dagelijkse dingen weer kunnen doen. Daarnaast kunnen mensen die verantwoord willen sporten, zelfs met een hulpmiddel, zich opgeven voor de Loopschool. Samen met de fysiotherapeut kun je sportief wandelen in de natuur! Sportief wandelen helpt de lichamelijke conditie verbeteren en vergroot de mentale kracht. Westland Orthopedie, Van Dalen Voet&Schoencentrum en Ortho Active hebben spreekuren op verschillende plaatsen in ZuidHolland. Wij werken uitsluitend op afspraak. Voor het maken van een afspraak of voor meer informatie kun je contact opnemen.


Bot, spier & gewricht

Coaching en advies voor een gezonder leven

Waar zit de

disbalans bij jou?

Er zijn tegenwoordig veel kinderen met voedselintoleranties en allergieën. In sommige gevallen kunnen kinderen zeer heftig op bepaalde voedingsmiddelen reageren, met bijvoorbeeld een opgeblazen buik, obstipatie, hoofdpijn of huiduitslag. Ook kan hun gedrag sterk worden beïnvloed door voeding. Gezonde voeding is heel belangrijk, maar als die niet kan worden verteerd of het lichaam reageert intolerant, kan het immuunsysteem niet optimaal werken. Door de energetische testmethode van La Salvia, waarin een uitgebreide voedingstest zit, kunnen we precies zien welke voedingsmiddelen dit zijn waar een kind intolerant op reageert, en de voeding zodanig gaan samenstellen dat die geen ballast meer vormt voor het kind. Het resultaat zal zijn dat het

Voedings­adviezen aan ouders en hun kinderen kind lekkerder in zijn vel gaat zitten, en veel klachten zullen afnemen. De spijsvertering wordt weer optimaal en de darmen zullen weer in staat zijn om alle voedingsstoffen op te nemen. Uiteraard wordt er ook gemeten of er bepaalde vitaminen- en/of mineralentekorten zijn, en via de persoonlijke homeopatische remedie en in sommige gevallen een supplement kan hier heel doelgericht aan gewerkt worden.

Te behandelen klachten De behandeling is zinvol bij tal van klachten: AD(H)D, allergieën, astma, bijwerkingen van medicijnen, bronchitis, burn-out of stressklachten, eczeem, gewichtsproblemen, gewrichtsklachten, hoofdpijn / migraine, huidklachten, ontstekingen, overspannenheid, schimmelinfecties (waaronder candida), vaccinatie­ verstoringen, vermoeidheid, voedselovergevoelig­ heden en zwaarmoedigheid.

Advies en coaching Nadat ik in juni 2011 ben afgestudeerd als natuurvoedingskundige aan Het Kraaybeekerhof, ben ik mijn eigen praktijk La Salvia aan huis begonnen. In mijn praktijk geef ik individuele voedingsadviezen aan ouders en hun kinderen. Na een uitvoerige anamnese geef ik adviezen vanuit de natuurvoeding toegespitst op hun situatie. Ik vind het altijd weer een uitdaging om via coaching en goede adviezen mijn cliënten zich zo goed mogelijk te laten voelen. Ik help je graag in je zoektocht naar een gezondere en natuurlijke levenswijze voor jou en je kind. Balansprogramma: 1. Ontgiften 2. Immuunsysteem in balans brengen met behulp van meer dan 150.000 frequenties 3. Alle voeding testen die het systeem belasten 4. Darmfloraherstel / spijsvertering ondersteunen met, indien nodig, probiotica Gratis online sessie Meld je op mijn website aan voor een gratis online sessie, zodat we samen kunnen kijken of ik jou kan helpen!

Actie Lezers van ForYou magazine krijgen op vertoon van dit artikel 10%

KORTING

op de eerste behandeling!

La Salvia, praktijk voor natuurlijk en gezond voedingsadvies Angela Cappellano Goudenregenlaan 28 2612 VT Delft telefoon 06-24866836 info@lasalvia.nl www.lasalvia.nl

Health ForYou 07


Quiz

Quiz

De antwoorden op de open vragen staan linksonder op deze pagina. Mail jouw antwoorden op de multiple choice-vragen naar info@thamarconsult.nl*, en als je alle vragen goed hebt, krijg je een GRATIS behandeling van totaal 1 uur ter waarde van € 57,-. De behandeling bestaat uit: 30 minuten biofotonentherapie en 30 minuten droogwatermassage in de SpaCapsule. 1. Weet jij wat er mis is met het wachten met drinken totdat je dorst hebt? 2. Weet jij het equivalent van het aantal glazen water dat je lichaam elke 24 uur hergebruikt om jouw normale lichamelijke functies te kunnen uitvoeren? A) Tussen de 1.000 en 2.000 glazen water B) Tussen de 8.000 en 10.000 glazen water C) Circa 40.000 glazen water

Wat weet jij over een

goede gezondheid? 10. B  iofotonentherapie stimuleert het zelfherstellend vermogen van je lichaam, doordat de fotonen door je lichaam worden gebruikt om allerlei (biologische) processen aan te sturen. 8.Celzouten zijn verbindingen tussen essentiële mineralen, zoals ijzer, calcium, fosfor, kalium, zink, selenium en magnesium. Deze celzouten worden door je lichaamscellen gebruikt om processen zoals je stofwisseling en immuniteit goed te laten verlopen. 4.Water moet de hele dag door gedronken worden in porties van 250 tot 500 ml. Neem het antwoord uit de vorige vraag en deel dat door gemiddeld 375 ml. Het antwoord geeft aan hoe vaak jij per dag water moet drinken (uitgaande van een gemiddelde portie van 375 ml). 3.Jouw lichaam heeft per dag gemiddeld 30 ml water per kg lichaamsgewicht nodig (8 tot 10 glazen per dag). Dus vermenigvuldig je lichaamsgewicht met 30 en je weet hoeveel ml water jij per dag nodig hebt.

Antwoorden:

08 Health ForYou

1.Het lichaam heeft al dorst voordat we het dorstgevoel merken. Een droge mond is geen nauwkeurig signaal van een tekort aan water in ons lichaam. Er bestaat een mechanisme waardoor de speekselvloed niet aangedaan raakt, zelfs als je relatief uitgedroogd bent. Je moet namelijk te allen tijde in staat blijven om je voedsel tijdens het kauwproces en het slikken te bevochtigen.

Thamar Consult Thamar Blok Taj Mahalplaats 25 2624 NM Delft telefoon 015-7850528 / 06-24471863 info@thamarconsult.nl www.thamarconsult.nl

3. Weet jij hoeveel water jij per dag binnen moet krijgen? 4. Weet jij hoe vaak je per dag water moet drinken? 5. Welk type lichaamsbeweging is beter voor je gezondheid. A) Duurzaamheidstraining B) Snelheidstraining C) Spiermassaontwikkeling 6. Weet jij wat de beste manier van lichaams­ beweging is die je tot op hoge leeftijd kunt uitoefenen zonder dat je schade toebrengt aan je lichaamsgewrichten? A) Fietsen B) Wandelen C) Golf 7. Weet jij wat de belangrijkste stappen zijn naar het verbeteren van je gezondheid? A) Het in evenwicht brengen van het water- en zoutgehalte B) Gebruiken van de spiermassa van het lichaam om de werking van de hersenen te versterken C) Het vermijden van dranken die het lichaam uit­ drogen en meer gif achterlaten D) Het dagelijks eten van gebalanceerde voeding van eiwitten en groenten (20% om 80%). Zo min mogelijk zetmeel en suiker! E) A, B, C én D! 8. Weet jij wat celzouten zijn? 9. Weet jij voor welke klachten lichttherapie (biofotonen) een goede oplossing biedt? A) Burn-out B) Chronische vermoeidheid C) Huidaandoeningen D) A, B, C en nog een groot scala aan klachten 10.Weet jij waarom biofotonentherapie (lichttherapie) een uitkomst voor vele klachten kan bieden? * Het bedrijf dat deze actie aanbiedt, kan de ingezonden gegevens gebruiken voor andere reclamedoeleinden.


Bot, spier & gewricht

Voetreflex Praktijk Delft Mandy van ‘t Oostende Van Adrichemstraat 375 2614 BS Delft telefoon 015-8899206 / 06-18232881 info@voetreflexpraktijkdelft.nl www.voetreflexpraktijkdelft.nl

‘Ik sta weer lachend mijn was op te hangen’ Laatst kwam er een mevrouw in mijn voetreflexpraktijk die al geruime tijd veel nek-, rug- en schouderklachten had. Ik ben haar gaan behandelen voor deze klachten. Direct al na de eerste massage zei ze mij dat haar nek- en schouderspieren veel losser waren. En na een aantal behandelingen vertelde ze me: ‘Voor het eerst sinds lange tijd ben ik pijnvrij in mijn nek, schouders en onderrug! Ik weet niet wat me overkomt; ik heb weer energie en sta weer lachend mijn was op te hangen!’.

Meer ontspannen, minder klachten Voel je je gespannen of heb je last van pijn? Bij verschillende klachten, zoals hoofdpijn en migraine, buik-, borstkas-, maag- en darmaandoeningen, doorbloedingsstoornissen, chronische verkoudheid en verkrampte spieren, kan bindweefselmassage een positief effect hebben. Bindweefselmassage behandelt de laag tussen de spieren en de huid. Wanneer het lichaam met een spier veelvuldig dezelfde houding aanneemt, gaat het bindweefsel de spier helpen. Het bindweefsel omsluit de spier en zo kost het

de spier minder moeite om dezelfde houding in te nemen. Het nadeel hiervan is dat de spier minder zuurstof en andere nodige voedingsstoffen krijgt en dat de spier lui wordt. Door de massage wordt de omsluiting van bindweefsel ongedaan gemaakt. Dit verbetert de door­ bloeding en voeding van de spieren. Omdat een bindweefselmassage niet altijd even prettig aanvoelt, wordt deze bij RelaxingU gecombineerd met een ontspanningsmassage. Een behandeling duurt tussen de 30 en ­90 minuten. De duur van de massage is afhankelijk van het deel van het lichaam waar klachten zich uiten en de ernst van de klachten. Doordat je na een massage meer ontspannen bent, word je je meer bewust van het verschil

Iedereen heeft wel eens vastzittende nek- en schouderspieren of klachten aan de onderrug. Zowel lichamelijke als geestelijke inspanning zorgt er dan voor dat je aan het eind van de dag geen energie meer hebt. Een nachtje goed slapen is dan vaak voldoende om je weer fit te voelen. Maar wanneer de klachten langere tijd aanhouden, wordt goed functioneren lastig. Bij voetreflextherapie gaan we op zoek naar de oorzaak van de klachten en gaan we deze behandelen. Door de voeten te masseren, zorg ik ervoor dat er ontspanning ontstaat. Hiermee wordt het lichaam ondersteund om meer in balans te komen, en dat zorgt ervoor dat de klachten afnemen of zelfs geheel verdwijnen. De weerstand gaat omhoog en dat zorgt ervoor dat het lichaam sneller kan herstellen van ziekte. Zo heb ik de mevrouw in het voorbeeld hierboven goed kunnen helpen. Ze geeft na een aantal behandelingen aan niet alleen van haar klachten af te zijn, maar ook structureel beter te slapen, en ze heeft meer energie. En daar doe ik het voor: mensen helpen, zodat ze weer zonder klachten verder kunnen. Ben je geïnteresseerd in een voetreflexbehandeling? Bel of mail, of neem eerst eens een kijkje op de website.

tussen spanning en ontspanning in jezelf. Daardoor pik je sneller op of iets je dwarszit, of je een verkeerde werkhouding hebt enzovoort. Dat helpt veel klachten voorkomen. Opstapeling van stress veroorzaakt ook ­klachten. Wanneer je meer ontspannen bent, ben je minder gevoelig voor stress. Regelmatige massages voorkomen dus problemen en maken je meer ontspannen. Naast het verhelpen van klachten kan een massage ook een preventief effect hebben. Met een behandeling bij RelaxingU ervaar je de diepste vorm van ontspanning!

RelaxingU Van Nassaustraat 20, 2291 PW Wateringen | telefoon 06-29547385 info@relaxingu.nl | www.relaxingu.nl

Health ForYou 09


ForYou metamorfose Vóór de make-over

Even voorstellen

Haar

Priscilla is 38 jaar oud en woont in Kwintsheul. Ze is moeder van Tess (4 jaar) en Lizz (2 maanden).

Simone van kapsalon de Hoofdzaak: ‘Priscilla heeft een lichte huid, met roodtinten. Daarom hou ik de kleur mooi licht en as. Om meer diepte in haar haar te maken, zet ik de uitgroei in met twee tinten donkerder blond. Door het hele haar high- en low-lights. De donkere folies heb ik wat dunner ingezet, en blond wat dikker, om de blonde kleur helderder te maken en het blond te laten overheersen. De lengte hebben we behouden, we hebben flink wat lagen erin geknipt en het haar wat luchtiger gemaakt. Daarna hebben we het afgewerkt met versteviging, en geföhnd met de diffuser.’

Hoe vond je het? Priscilla: ‘In ForYou Magazine had m’n moeder gelezen over de make-overactie. Aanvankelijk durfde ik niet op de foto, omdat ik 8 weken geleden ben bevallen van onze tweede dochter. Vrienden en familie hebben me ervan overtuigd om het wel te doen en daar ben ik superblij mee! Want het was niet alleen een heel gezellige dag, maar ook heb ik er prachtige foto’s aan overgehouden. M’n zelfvertrouwen heeft weer een boost gekregen. Het hele team was heel aardig. Iedereen bedankt voor deze unieke ervaring!’

Visagie ‘De make-up heb ik neutraal gehouden; lekker fris voor de lente. Priscilla heeft van zichzelf een mooie, gladde, egale huid, dus heb ik alleen een klein beetje poeder gebruikt. Op haar oog heb ik eerst een eyeliner gedaan, en daarna, om haar lange wimpers te accentueren, heb ik de wimpers met een wimperkruller gedaan, en een paar lagen mascara aangebracht. Onder haar oog heb ik een highlighter aangebracht. Een beetje rouge, en als laatste lichtroze lipgloss.’

Kleding ‘Zwart & wit is een ijzersterke combinatie waar je eigenlijk nooit fout mee kunt gaan’, zegt Mariette van Shoeby Delft. ‘Met de outfit van Priscilla wil ik laten zien dat je sportief ook heel goed kunt combineren met classy door onder de baggy broek een hoge hak te dragen. Kies verder voor één opvallende accessoire, zoals deze witte ketting, en zo creëer je een heel eigen stijl!’

ForYou Magazine zoekt opnieuw een kandidaat vanaf 20 jaar voor een fantastische metamorfose. Geef je snel op en maak kans op een totale metamorfose!

Een inschrijfformulier kun je afhalen bij Kapsalon de Hoofdzaak

Nieuwe kandidaat gezocht! 10 ForYou Magazine


Priscilla Haar € 69,Visagie € 19,50 Fotoshoot € 89,Kleding € 136,75 blouse: € 34,95 singlet: € 8,95 broek: € 44,95 pump: € 34,95 ketting: € 12,95

Totale waarde metamorfose

€ 314,25

Het team Kleding

Shoeby Delft www.shoeby.nl

Haar & visagie

Kapsalon de Hoofdzaak www.de-hoofdzaak.nl

Fotografie

Martijn van Pieterson Fotografie www.vanpieterson.net

ForYou Magazine 11


Kind & gezin

Flexibele opvang voor kinderen van 0 tot 13 jaar

Betalen per uur, niet per dag Bam! onderscheidt zich door de flexibiliteit. Ouders betalen niet voor een hele dag of dagdelen, maar alleen voor de uren dat het kind opvang nodig heeft. Dat scheelt enorm in de kosten!

Elk kind wordt positief benaderd

Kinderopvang Bam! Palmyraplaats 2 2624 NN Delft telefoon 015-3649798 info@kinderopvangbam.nl www.kinderopvangbam.nl

12 Health ForYou

De plek waar een  kind zich kan ontplooien Enthousiast, flexibel en betrokken. Daar staat kinderopvang Bam! voor. Nadat bekend werd dat de Octopuslocatie Het Koraal dicht zou gaan vanwege het faillissement van Estro, kwamen schoonzussen Iris Roozenburg en Romany Roozenburg met een gezamenlijke ambitie; van deze prachtige kinderopvanglocatie een warme en persoonlijke plek maken waar ouders èn kinderen blij van worden. Bam! werkt met verticale groepen. Dit houdt in dat kinderen van 0 tot 4 jaar en de kinderen van 4 tot 13 jaar bij elkaar in de groepen zitten. Romany: ‘Op die manier stimuleren wij de kinderen om van elkaar te leren en rekening met elkaar te houden. We werken in een vast dagritme zodat de kinderen weten waar ze aan toe zijn. De buitenschoolse opvang is gericht op ontspanning, met leuke en leerzame uitstapjes.’ Bam! is open van maandag tot en met vrijdag van 07:00 tot 19:00 uur. Tweetalig Eén van de pedagogisch medewerksters is een ‘native English speaker’, zodat de kinderen zowel in het Nederlands als in het Engels begeleid worden. Iris: ‘Hier hebben we veel succes mee; de kinderen pikken het Engels goed op en op deze manier vergroten we ook meteen de Nederlandse taalvaardigheid. We gebruiken hiervoor de EarlyBird methode.’ Zelfstandigheid Bam! hecht veel waarde aan het stimuleren van zelfstandigheid. Ieder kind wordt individueel begeleid. Romany: ‘Als een kind bijvoorbeeld zelf naar het toilet kan of z’n eigen boterham kan smeren, moedigen wij dat aan zonder het af te dwingen. Dat moment is voor ieder kind anders. We benaderen het kind positief en stimuleren ze om

mee te denken over allerlei zaken.’ Samen spelen, delen, respect voor elkaar en verdraagzaamheid staan bij Bam! hoog in het vaandel. Gezonde maaltijden Om 17:00 uur kunnen de kinderen aan tafel. Iedere dag wordt er een gezonde, warme maaltijd bereid. Omdat de kinderen samen aan tafel gaan eten ze vaak ook beter. Zien eten doet eten. Romany: ‘Na een lange werkdag ­willen ouders nog even genieten van de tijd die ze kunnen ­besteden aan hun kind voordat ze naar bed moeten.’ Iris: ‘Wij maken de maaltijd alleen met verse producten en verantwoorde ingrediënten. Uitsluitend natuurlijke suikers en geen zout of ongezonde E-nummers. Dit geldt ook voor drinken; in plaats van limonadesiroop krijgen de kinderen vers gemaakt fruitwater.’ Ouders Tijdens het intakegesprek wordt de totale werkwijze van Bam! uitgelegd. Bam! houdt onder meer rekening met eetgewoonten, medicijngebruik en eventuele allergieën. Iris: ‘Na de eerste drie maanden evalueren we met de ouders en we organiseren regelmatig ouderavonden. Ook bij het halen en brengen van de kinderen bespreken we altijd de dag en eventuele bijzonderheden.’


Kind & gezin

Waar moet je als ouder op letten?

Goed eten om te groeien Rond de eerste verjaardag is een kind drie keer zo zwaar als bij de geboorte. Na deze eerste groeispurt gaan de meeste kinderen wat minder eten. Daar hoef je je geen zorgen over te maken; het is normaal. Is je kind een jaar of twee, dan krijgt hij of zij een eigen willetje. Je kind kan ‘nee’ zeggen, ook als je hem eten geeft. Jij bepaalt wanneer je eet en wat je eet. Je kind bepaalt hoeveel hij eet. Geef wat de pot schaft en niet iets anders. Ook al maak je je zorgen omdat je kind nauwelijks iets lijkt te eten of maar één ding wil, blijf gewoon het eten voorzetten. En geef uit bezorgdheid niets extra’s tussendoor. De aanhouder wint! Steeds een beetje dikker Sommige kinderen eten elke dag meer dan hun lichaam nodig heeft. Daardoor krijgen ze te veel lichaamsvet. Het vet gaat niet vanzelf weg met de groei. Als je kind te veel eet en niet genoeg beweegt, kan overgewicht ontstaan. Neem tijd voor een ontbijt Een telefoon werkt niet met een lege batterij. Dat vinden we heel gewoon. Maar veel kinderen gaan ’s morgens zonder ontbijt de deur uit, terwijl hun lichaam echt een ontbijt nodig heeft om met energie aan de dag te beginnen. Een ontbijt geeft energie om te leren, om te spelen en om te groeien. Eet gevarieerd, gezellig en gezond. Waar moet je op letten? Ontbijt en lunch Zorg dat je kind gezond aan de dag begint. Brood, pap of muesli zijn goede starters. Ga je voor brood? Kies dan bruin- of volkorenbrood. Daar zitten meer vitaminen en vezels in. Voor de lunch geldt hetzelfde als voor het ontbijt. Ga bij broodbeleg voor magere kaas en vleeswaren, jam of sandwichspread. Afwisseling en af en toe iets speciaals is natuurlijk prima.

Over JGZ Wil je advies over de voeding voor je kind? Neem dan contact op met de JGZ, het consultatiebureau voor kind en jeugd. Je kunt altijd bij de JGZ terecht met (medische) vragen of advies over de opvoeding, ontwikkeling en verzorging van je kind. Bel of kijk op de website.

Warme maaltijd Stel een warme maaltijd samen van aardappelen, rijst of pasta, met voldoende groente en vlees of vis. Eet gevarieerd groente. Diepvriesgroente is prima. Vlees, vis of vervangers hiervoor, zijn belangrijke bronnen van eiwitten en ijzer. Drinken Kinderen hebben, afhankelijk van hun leeftijd, 1 tot 1,5 liter vocht nodig. Geef je kinderen melk, thee of water. Drinken is goed, maar liever niet te veel vruchtensappen en yoghurtdranken. Daar zit veel suiker in en dat is slecht voor de tanden en geeft meer kans op dik worden.

Een ontbijt geeft energie

Tussendoortjes Geef je kind maximaal 4 tussendoortjes. Een stukje fruit is een heerlijk tussendoortje. Worteltjes, komkommer of kleine tomaatjes ook. Een rijstwafel of een plakje ontbijtkoek is prima. Gezellig eten Eet met het hele gezin op vaste tijden aan tafel, zonder tv. Kondig het eten ook vooraf aan, zodat je kind weet dat hij zijn spel moet stoppen.

JGZ telefoon 088-0549999 www.jgzzhw.nl

Health ForYou 13


Kind & gezin

Ouders kijken naar wat ze willen en kunnen betalen

Kind krijgt € 5,-

voor rapport

Drie op de vijf basisschoolleerlingen krijgen rapportgeld; doorgaans rond de € 5,- per rapport. Het inkomen van de ouders of de leeftijd van het kind speelt hierbij geen rol. Dit blijkt uit onderzoek van het Nibud naar het ‘geldgeefgedrag’ van ouders en de invloed van kinderen en andere ouders hierop.

Kinderen hebben veel invloed op het geefgedrag van de ouders

Aan verjaardagscadeaus besteden ouders doorgaans € 50,- per kind. Bij het vaststellen van de hoogte van het rapportgeld, zakgeld en geld voor verjaardagscadeaus kijken ouders vooral naar wat ze willen en kunnen betalen en niet naar wat de omgeving doet. Wel hebben kinderen veel invloed op het geefgedrag van de ouders. 63% geeft geld voor het rapport 14% van de ouders geeft op geen enkele manier een beloning voor het rapport. Een kwart van de ouders geeft een cadeau in plaats van geld. En 63% geeft doorgaans € 5,voor het rapport. De meeste ouders doen dit om hun kind te belonen voor de prestaties en een kwart van de ouders doet dit om hun kind te stimuleren en te motiveren. Ouders bepalen zelf of ze wel of geen geld voor het rapport geven en laten zich daarbij niet door hun omgeving beïnvloeden.

Voor € 50,- aan verjaardagscadeaus Een kind krijgt doorgaans voor € 50,- aan verjaardags­ cadeaus van de ouders. De leeftijd speelt hierbij geen rol, wel het inkomen van de ouders. Huishoudens die meer dan € 3000,- netto per maand te besteden hebben, geven doorgaans € 65,- uit. Bij het bepalen van het bedrag kijken de ouders naar wat ze maximaal willen uitgeven, naar wat het cadeau kost dat hun kind wil hebben en naar wat ze kunnen uitgeven. De meeste ouders bepalen zelf het bedrag dat ze willen geven: 1. Eerst kijken ouders naar wat ze willen en kunnen betalen 2. Bij cadeaus speelt ook mee wat het kind wil hebben 3. Bij rapportgeld speelt mee wat de ouder vroeger zelf als kind kreeg 4. Bij zakgeld speelt mee hoeveel andere ouders geven Invloed andere ouders klein Ouders bepalen zelf of en hoeveel ze geven aan hun kinderen. Wel wordt in de gaten gehouden wat andere ouders geven. Ouders willen niet graag afwijken van wat ‘normaal’ is. 20% van de ouders baseert het bedrag dat ze aan zakgeld geven op wat ze denken dat andere ouders geven. Het Nibud ziet dat hoe meer ouders verdienen, hoe meer er naar andere ouders wordt gekeken. Het lijkt erop dat als er geen harde financiële grens is, en de ouder in principe alles zou kunnen betalen, ouders een andere grens zoeken bij het bepalen van een geschikt bedrag.

Niet zwichten Het Nibud raadt ouders aan om vooral standvastig te zijn en niet te snel te zwichten voor de wensen van hun kinderen. Voor de financiële opvoeding is het belangrijk dat kinderen leren dat er grenzen aan hun wensen zitten, ook al hebben ouders financieel gezien de middelen om mee te gaan in de wensen van het kind.

Bron: Nibud

14 Health ForYou


Kind & gezin

Duizenden gezinnen per jaar maken het mee

Ik was vermist en zwierf op straat

Wanneer is er behoefte aan professionele begeleiding? Acht jaar was ik toen mijn ouders gingen scheiden. We verhuisden van Alkmaar naar Den Haag. Verschrikkelijk vond ik het. Alles was van het ene op het andere moment weg: mijn vader, ons huis, mijn kamer, mijn school, mijn vrienden. Alles. Mijn moeder vond troost in het drinken van alcohol en vond in mij - als oudste - een luisterend oor. Alle verhalen over de rechtszaken, wat voor lul mijn vader wel niet was, en de financiële kommer en kwel waren dagelijkse kost. Ik kon op mijn beurt met niemand praten. Ik was verdrietig, boos en alleen. Al snel ging het bergafwaarts: - Ik was 12 toen ik voor het eerst van huis wegliep - Ik was 13 toen ik drie maanden vermist werd en op straat leefde - Ik was 13 toen ik in mijn eerste kindertehuis terechtkwam - Ik was 14 toen ik voor het eerst met drugs in aanraking kwam - Ik was 14 toen ik voor het eerst seksueel misbruikt werd - Ik was 15 toen Bureau Jeugdzorg de helft van de voogdij overnam - Ik was 15 toen ik in een halfgesloten internaat terechtkwam - Ik was 16 toen ik op kamers ging wonen - Ik was 17 toen ik als gogo-danseres werkte in nachtclubs - Ik was 18 toen ik zwanger raakte - Ik was 19 toen ik een alleenstaande tienermoeder was - Ik was begin 20 toen mijn ouders allebei stierven Wat wij hebben meegemaakt, maken duizenden gezinnen per jaar mee. Ieder gezin met een eigen verhaal en ieder gezinslid op zijn of haar eigen manier, terwijl er zoveel voorkomen kan worden door de behoefte aan professionele begeleiding op tijd te signaleren en in de juiste vorm in te zetten.

- J e kind vertoont plotseling ander gedrag, zoals ander eetgedrag, speelgedrag, slaapgedrag, sociaal gedrag, emotioneel gedrag of fysiek gedrag - E r vindt een grote verandering plaats, zoals een verhuizing, scheiding, puberteit, gezinsuitbreiding, ontslag, ziekte of dood of verandering van school

Snel tot de kern In 2009 heb ik besloten dat ik een verschil wilde maken op dit gebied. Ik heb mij omgeschoold tot coach en trainer en ben gespecialiseerd in kinder-, puber- en gezinscoaching. Sinds 2012 heb ik mijn eigen praktijk Dare2BYou. Mijn kracht als coach en trainer ligt in de combinatie van mijn kennis als professional en mijn ervaring als mens. Omdat ik veel heb meegemaakt, kunnen kinderen en volwassenen zich snel met mij identificeren en andersom. Dit zorgt ervoor dat er tijdens mijn trajecten en trainingen snel een veilige open sfeer heerst, waardoor we goed kunnen samenwerken en snel tot de kern komen. Oplossingsgericht Coaching is een oplossingsgerichte begeleidingsvorm. Dat houdt in dat we niet diep op de oorzaak of het probleem ingaan, maar ons richten op de oplossing in het ‘hier’ en ‘nu’. De duur van een coachtraject varieert tussen de 6 en 24 uur. Omdat ik vind dat iedereen gebruik moet kunnen maken van mijn diensten, hanteer ik voor studenten en mensen met een minimaal inkomen een korting van 50% op alle trainingen en trajecten.

Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek!

We richten ons op de oplossing in het ‘hier’ en ‘nu’

Dare2BYou Danielle Gelot telefoon 070-2157568 / 06-41601839 info@dare2byou.nl www.dare2byou.nl

Health ForYou 15


Kind & gezin

Trendy kleding en meer

Crazie Kidz is een kinderspeciaalzaak, met kleding voor baby's, jongens en meisjes van diverse merken in de maten 40 tot en met 176. De winkel speelt in op de laatste mode, zoals nu voor de jongens de 'allover prints' en voor meisjes de jumpsuits en lange jurken, en voor komend seizoen de zomerjurkjes. De winkel is gezellig ingericht, met een grote tafel waar je aan kunt zitten, en er is een speelhoek en tv voor kinderen. Crazie Kidz Ackershof 29, 2641 DX Pijnacker telefoon 015-3640202 info@craziekidz.nl | www.craziekidz.nl

foto: Ron Labordus – Nootdorp NU

Belangrijk is de service die geboden wordt: iedereen wordt persoonlijk geholpen, en ­kinderen kunnen een aangeschaft kledingstuk thuis op hun gemak passen. Mocht het eventueel toch niet goed zijn, dan wordt er niet moeilijk gedaan over terugbrengen. Je krijgt dan g ­ ewoon je geld terug. Behalve kleding heeft Crazie Kidz artikelen als horloges, speldjes, riemen, slippers en ­zwemkleding. Er is voor elk wat wils!

Crazie Kidz sponsort regelmatig ­activiteiten op scholen, en in augustus 2015 is de winkel hoofdsponsor van het Open Jeugd Toernooi Nootdorp van de Nootdorpse Tennisclub!

Op de Facebookpagina worden geregeld foto's geplaatst van nieuwe items, en er is een nieuwsbrief waarin nieuws en acties ­aangekondigd worden.

Trends voor

kids!

A LT IJ D V E E L L E U KE ACT IES! • Van maat 44 t/m 176 • Meisjes | Jongens | Baby • Babyshower boxen | Luiertaarten • Accessoires | Cadeautjes Op Koningsdag Winkelcentrum Ackershof Ackershof 29 | 2641 DX Pijnacker 015 364 0202 Info@craziekidz.nl www.craziekidz.nl

Openingstijden: maandag 13.00 - 17.30 uur dinsdag t/m vrijdag 09.30 - 17.30 uur zaterdag 9.30 - 17.00 uur

geopend van 09:30 - 13:00 uur L I K E & S H A R E!

facebook.com/craziekidz


Kind & gezin

Hoe vrijer je zelf bent, hoe ontspannener je reageert op je kind

Opvoeden vanuit balans Je wilt je kinderen het beste meegeven in het leven, maar hoe doe je dat als je zelf gestrest bent of worstelt met onverwerkte pijn? En hoe doorbreek je ongewenste gedragspatronen en voorkom je dat je deze overbrengt op je kinderen? Om die vragen te beantwoorden, is het nodig om eerst te kijken hoe patronen ontstaan.

Als kind ben je afhankelijk van je ouders en andere opvoeders. Deze stellen grenzen om je te beschermen. Je leert wat wel en niet mag. Je wordt aangemoedigd, beloond of bestraft. Je leert dingen aan en af. Je bent kwetsbaar, open en gevoelig. Al heel jong leer je, onbewust, je te beschermen tegen nare ervaringen. Je voelt aan hoe je liefde, aandacht en waardering krijgt van degenen van wie je afhankelijk bent. Je merkt bijvoorbeeld dat je moeder opgewekt is en dat ze je knuffelt als je lacht en doet wat zij zegt. Dat geeft een gevoel van veiligheid en geborgenheid. Overlevingsstrategieën Om jezelf te beschermen tegen pijn, teleurstelling en onveiligheid, ontwikkel je overlevingsstrategieën. Je leert bijvoorbeeld altijd aardig te zijn, erg je best te doen of om je terug te trekken, omdat je merkt (of denkt) dat je ouders dit waarderen. Zo’n overlevingsstrategie kan zich versterken en vastzetten en je in je latere leven behoorlijk in de weg zitten. Je doet niet wat je zelf wilt, maar houdt altijd rekening met anderen. Of je hebt het gevoel dat wat je doet nooit goed genoeg is: er is altijd een negatief stemmetje dat commentaar geeft. Je voelt je angstig, opgejaagd, gefrustreerd of minderwaardig. Wat oorspronkelijk een positieve bedoeling had, verhindert je nu om je vrij en ontspannen te voelen.

Patronen doorbreken Hoe vrijer en ontspannener je zelf bent, hoe ontspannener je reageert op je omgeving, op je partner, je kinderen. Zit je vast in belemmerende gedachten en emoties, dan bestaat de kans dat je spanningen onbedoeld overbrengt of afreageert. Wanneer we nare gevoelens hebben en negatieve gedachten, is onze reactie om deze te vermijden. Ervoor weg te lopen in plaats van onder ogen te zien. Bijvoorbeeld je verdriet weg eten in plaats van te voelen waar je behoefte aan hebt. Herkennen en erkennen van gevoelens, gedachten en gedrag is nodig om te kunnen veranderen en ongewenste patronen te doorbreken. Een eerste stap naar verandering betekent: de tijd nemen om stil te staan bij wat er speelt, je emoties erkennen, in plaats van te veroordelen. Dat schept ruimte voor inzicht en alternatieven.

Emoties erkennen, in plaats van veroordelen

Begeleiding Bij dat proces kan ik je ondersteunen. Mijn begeleiding is gericht op denken en voelen, praten én doen. Niet alleen het hoofd, maar ook het hart aanspreken. Serieus en speels, met visualisaties, gesprekken, metaforen, afgestemd op wat bij jou werkt. Met aandacht voor het bewuste én het onbewuste, zodat je verder komt dan wat je al weet. Mijn uitgangspunt is dat je onbewust weet wat je nodig hebt. Mijn rol is je te begeleiden om bij je eigen oplossingen en kracht te komen, vanuit een open, respectvolle houding, waarbij je veilig voelen vooropstaat.

Petra Pezarro - Integratieve Psychotherapie | Zaan 12, 2641 SX Pijnacker telefoon 015-3614767 / 06-13147518 | petra@therapie-pijnacker.nl www.therapie-pijnacker.nl

Health ForYou 17


moe naar fit!

Wat zit er achter de klacht?

Van

Astrid (44 jaar; niet op de foto) kampt al een aantal maanden met vermoeidheid en bezoekt mijn praktijk. De oorzaken van vermoeidheid variëren van onschuldige kwaaltjes tot ernstige aandoeningen. Een eerder bezoek aan haar huisarts bracht geen oorzaken aan het licht. Onze speurtocht gaat beginnen…

Body under construction begeleidt ‘de verbouwing’

Vind je jezelf te zwaar? Lig jij in te strakke zwemkleding op het strand of met een strak(ker) lichaam? Body under construction staat voor deskundige (gratis) begeleiding tijdens het afvallen met behulp van verantwoorde maaltijdvervangers. Ieder mens is anders en heeft een andere aanpak nodig. Tijdens de intake bespreken we welk programma van Straight away het beste bij jou past om het gewenste doel te behalen. Als ervaringsdeskundige weet ik waar de valkuilen kunnen zitten en hoe moeilijk het kan zijn om de juiste balans te vinden om het behaalde gewicht te behouden. Daarom is de begeleiding zo belangrijk; niet alleen tijdens het programma maar vooral erna. Als het streefgewicht in een vrij korte tijd behaald is, ontstaat er vaak de angst voor het jojo-effect. Om dit te voorkomen, coachen wij op gedragsverandering en

Body under construction Michelle Schikker | telefoon 06-24856337 www.bodyunderconstruction.nl

18 Health ForYou

Op vertoning van dit blad krijg je tot en met 31 mei 2015 de intake voor € 12,50 en de

SHAKEBEKER GRATIS! geven we handvatten mee om het gewicht te behouden. Wij adviseren om na het traject nog een aantal keer op consult te komen. Met onze jarenlange ervaring kunnen wij iedereen begeleiden! Door overgewicht ontstaan er gezondheidsklachten als diabetes, hoog cholesterol, hoge bloeddruk maar ook gewrichtsklachten. Dit is te voorkomen door een juist gewicht en vetpercentage te behouden en gezond te eten, leven en te bewegen. De producten van Straight away zijn vrij van aspartaam en gezoet met stevia. Sinds kort zijn er ook warme maaltijden verkrijgbaar.

Leuk en Wel | Penny Boneschansker Pijnacker | telefoon 06-46216664 info@leukenwel.nl www.leukenwel.nl

Uitgebreid neem ik Astrids klachten door. Wanneer begon het? Wat speelde zich af voorafgaand aan die periode? Ik neem haar voedingspatroon, bewegingspatroon en stress onder de loep. Een aantal zaken wijzen in de richting van een magnesiumtekort en een iets te traag werkende schildklier. Ik adviseer enkele supplementen. Ook geef ik een aantal spieroefeningen mee. Hoe meer spieren namelijk, des te meer energie geproduceerd wordt! Na een aantal weken merkt Astrid al wat vooruitgang, maar waar de energie naartoe gaat, is minstens even belangrijk. Doordat Astrids darmen niet in optimale conditie zijn, komen er veel stoffen het lijf binnen waar het immuunsysteem steeds op reageert. Dit kost bakken met energie. Met aangepaste voeding en probiotica gaan we aan de slag om de darmen weer gezond en sterk te krijgen. Daarnaast plannen we een drietal coachingsgespekken in, zodat Astrid beter leert omspringen met de spanningen op haar werk en de zorgen rond haar visueel beperkte dochter. Na enkele maanden heeft Astrid het gevoel dat ze ‘er weer helemaal bovenop is’, zoals ze het zelf zegt. Voor meer informatie kunt u contact ­opnemen met Penny Boneschansker van Leuk en Wel, praktijk voor orthomoleculaire therapie, ­bioresonantie en levenscoaching.


Verwen jezelf met een heerlijke massage

Pure

ontspanning... Tres Beauty Health en Wellness centrum is steeds in beweging. Wij zijn een vooruitstrevende salon met niet alleen anti-agingbehandelingen, maar ook verzorgende gezichtsbehandelingen, pedicure en totale ontspanning door verschillende soorten massages of voetreflextherapie. Een totaal verzorgd uiterlijk is mogelijk bij Tres.

Tres Beauty Health en Wellness centrum biedt de volgende massages: Lava shell massage De lava shell massage is een unieke, warme massagesensatie die voor pure ontspanning van de spieren zorgt. De schelpen waarmee wordt gemasseerd, komen van de Filipijnen. Voorheen werden de schelpen weggegooid nadat de soort mossel eruit was gehaald. Nu worden ze schoongemaakt en gepolijst en hergebruikt als massage-instrument. Het is een prachtige, pure en milieuvriendelijke oplossing die de energie uit de oceaan overbrengt op jouw lichaam. Het is een natuurlijk samenspel van elementen, geĂŻnspireerd door de oceaan, voor een warme wellnessmassage en subliem comfortabel gevoel. De schelp wordt gevuld met een sachet met een mengsel van mineralen, gedroogde zeekelp en algen. Daar wordt een activator aan toegevoegd van gezuiverd water, zout (sodium chloride) en zuivere essentiĂŤle oliĂŤn. Dit zorgt ervoor dat de schelpen een uur lang warmte afgeven.

De koele stenen stimuleren de doorbloeding Kruidenstempelmassage Een kruidenstempelmassage is een massage die wordt uitgevoerd met twee warme bundels gevuld met kruiden. Door de werkzame stoffen van de kruiden en de zachte massage wordt het lichaam heerlijk ontspannen, maar wordt ook de bloedcirculatie geactiveerd, waardoor er een reinigende (ontslakkende) werking ontstaat.

Stone Energie Massage De Stone Energie Massage is een massage die wordt uitgevoerd met warme basaltstenen en koele marmerstenen. Deze massagetechniek is niet alleen ontspannend, maar heeft ook zeker een energetische werking omdat er ook energiepunten en de stroming ervan wordt bevorderd. De warmte zorgt voor verlichting van stijve, pijnlijke spieren, verbetert de bloedsomloop en geeft een diepe ontspanning. De koele stenen zorgen voor een stimulatie van de doorbloeding, activeren de alertheid van het lichaam en brengen de lichaamstemperatuur naar beneden die verhoogd is door de warme stenen, zodat je niet oververhit raakt en je niet ziek (koortsig) voelt.

basalt- en marmerstenen

Aanbieding 25% korting

op een massage naar keuze! Boek direct online op de website. lava shell

Tres Beauty Health en Wellness centrum Hof van Delftlaan 61 2613 BK Delft telefoon 06-28437259 www.salontres.nl

Beauty ForYou 19


Fabulous Column Women Event door Marije Klein

Hét trendy vrouwenevent van 2015!

Vierde editie Fabulous Women Na het grote succes van vorig jaar zal op 9 mei 2015 alweer de vierde editie van Fabulous Women gaan plaats­ vinden! Ook dit jaar zal de Grote kerk te Den Haag de rode loper uitrollen speciaal voor vrouwen die het verdienen om eens lekker de tijd voor zichzelf te nemen. ‘Me-time’! Dat is waar het om draait deze dag: een dag speciaal voor Fabulous Women, zonder verplichtingen en vooral genieten van Beauty, Lifestyle, Culinair & Fashion! Je kunt weer volop genieten van heerlijke beautybehandelingen en de laatste trends op dit gebied, bubbels en culinaire hoogstandjes, inspirerende workshops, fabuleuze modeshows met de laatste trends, maar er zijn ook sample sales met leuke kortingen, je kunt er leuke ideetjes opdoen voor je interieur en daarnaast kun je natuurlijk volop shoppen. Stiletto-run Bovendien steunen wij dit jaar tevens het fantastische goede doel van Plan Nederland, zij investeren in meisjes, voor onderwijs, bescherming en een leven zonder discriminatie. Meisjes krijgen de kans om op te groeien tot krachtige vrouwen die het verschil maken! Plan zet zich daar met hart en ziel voor in en wij Fabulous Women natuurlijk ook! Daarom organiseert Fabulous Women een stiletto run op 9 mei neem dus je stilletto’s (vanaf 5 cm) mee en ren voor jezelf & de meisjes die een kans verdienden! Als je als eerste het podium op komt win je een prachtige prijs voor jezelf en voor een meisje daar! Moederdag Fabulous Women vindt dit jaar plaats op 9 mei 2015, dit is de dag voor moederdag, dus er zijn tevens veel fabulous cadeaus te vinden met leuke kortingen, en het is natuurlijk een superleuk dagje om je moeder mee naartoe te nemen of natuurlijk een heerlijk dagje uit voor jou en je vriendinnen! Wie neem jij mee een dagje uit? Entree: € 7,50 in de voorverkoop, € 10,- aan de deur. Deelname stiletto run inclusief entree € 12,50

Fabulous Women zaterdag 9 mei 2015 11.00 - 18.00 uur De Grote Kerk te Den Haag Contact: Sifa Knaven-Mitat telefoon 06-14890358 | info@fabulouswomen.nl | www.fabulouswomen.nl

20 ForYou Magazine


Farm de Beauty Jeanette Neumann Frederikstraat 599, 2514 LR Den Haag telefoon 070-3650258 / 06-51118924 welkom@farmdebeauty.nl www.farmdebeauty.nl

Prijzen

Altijd mooi?

Ook voor jou weggelegd! Permanente make-up is dé manier om je wenk­brauwen, eyeliner of lipcontouren altijd perfect bijgewerkt te hebben; je hoeft ze nooit meer bij te kleuren met een potlood. Perfect onder alle omstandigheden, dus ook in zwembad of sauna en aan zee of op het strand. ‘Permanent mooi’, voor twee tot vijf jaar en vaak zelfs nog langer! Permanente make-up ziet er ook zonder verdere make-up heel natuurlijk uit. De tijd dat we dagelijks voor de spiegel veel tijd spenderen aan een passende make-up, lijkt voorgoed achter ons te liggen. Permanente make-up is tevens ideaal voor mensen die: - met een bril het lastig vinden om make-up aan te brengen - door een ziekte of andere oorzaak te maken hebben met haarverlies - geen vaste hand hebben bij het aanbrengen van make-up voor

na

voor

na

voor

na

- geen oogpotlood kunnen verdragen -e  en rafelige liplijn willen veranderen in een strakke lipcontour - dunne lippen willen verbreden - nauwelijks of geen wenkbrauwen meer hebben - veel aan sport doen Wat zijn de mogelijkheden? - Wenkbrauwcorrecties. Zelfs mensen die helemaal geen wenkbrauwen meer hebben, kunnen met permanent make-up blijvend worden geholpen. - Lipliner. Lippen blijven voortaan altijd perfect in vorm. Zelfs gedeformeerde lippen krijgen weer een fraaie vorm. - Eyeliner. Eenmaal een eyeliner met permanente make-up betekent steeds sprekende ogen. Uitermate geschikt voor mensen die geen oogpotlood kunnen verdragen. Veilig Permanente make-up is volkomen veilig, en zelfs mensen met een allergische huid kunnen gerust de behandeling ondergaan. Permanente make-up veroorzaakt geen ontstekingen of hinderlijke zwellingen. Je hoeft ook niet dagenlang thuis te blijven. Direct na behandeling kun je met trots onder de mensen komen.

Intakegesprek: Wenkbrauwen: Wenkbrauwen hairstrokes 3D: Eyeliner (boven of onder): Eyeliner (boven en onder): Lippen: Full lips: (schaduwen) per uur

GRATIS! € 270,€ 270,€ 160,€ 270,€ 350,€ 100,-

- De prijzen zijn inclusief 1 herhalingsbehandeling (binnen 2 maanden) indien nodig. - De lippen zijn inclusief 2 herhalingsbehandelingen (binnen 2 maaden) indien nodig. - E xtra dikke eyeliner: meerkosten € 95,-D  e tarieven voor het bijwerken van je permanente make-up bepaalt de specialiste aan de hand van de tijd die zij hiervoor nodig heeft.

voor

na

voor

na

voor

na

Hoe werkt het? Met een flinterdunne steriele naald (of, voor de 3D-techniek: een mesje) wordt pigment vlak onder het huidoppervlak aangebracht. Hiermee kan uitermate nauwkeurig gewerkt worden. Anders dan bij tatoeage, wat levenslang zichtbaar blijft, wordt permanente make-up langzamer lichter. Gemiddeld blijft de pigmentates twee tot vijf jaar mooi. Je specialiste werkt met de methode van Ecuri en heeft een vergunning van GGD Haaglanden. De pigmenten van Ecuri zijn kleurvast en worden na verloop van tijd niet rood of blauw. Of je nu vaak zwemt, in de sauna gaat, of je nu lacht of huilt van geluk, je make-up blijft perfect. Nooit meer bijwerken met een potlood en perfect onder alle omstandigeheden!

Beauty ForYou 21


Zet jouw wereld in beweging

Colofon

Kijk ook op www.foryoumagazine.nl voor meer 足informatie of om online een andere editie te bekijken.

3e jaargang | nummer 1 - 2015

ForYou Magazine is een uitgave van:

ForYou Magazine verschijnt viermaal per jaar en wordt verspreid in een oplage van minimaal 5.000 exemplaren per regio via alle hierboven vermelde organisaties, praktijken, zorginstellingen en ondernemers.

ForYou BV Havenstraat 6, 9471 AM Zuidlaren T 050 - 76 00 800 E info@foryoumagazine.nl I www.foryoumagazine.nl

Redactie De in het magazine geplaatste teksten zijn ofwel aangeleverd door de deelnemende organisaties, praktijken, zorginstellingen en ondernemers en bewerkt door de redactie van ForYou BV, of verzorgd door de redactie zelf. Heeft u een tip voor een 足redactionele bijdrage? Neem dan contact op met ons.

Directeur Paul Carabain Commercieel directeur Sharif Sharafeddine Regio-uitgever Caspar Heerink Eindredactie Roelant van de Riet


afhaalpunten ForYou Magazine is gratis af te halen op de locaties hieronder Albert Heijn

Delifrance

Jumbo Delft Bastiaansplein

Primera Dasstraat

Albert Heijn Ackershof

Ekoplaza Delft

Kapsalon De Hoofdzaak

Reinier de Graaf Ziekenhuis

Blokker Delft

Etos

Kinderopvang Bam!

Shoeby Nootdorp

Blokker Nootdorp

Fysiotherapie Delft

La Salvia

Shoeby Delft

Body under construction

Hema Delft

Leuk en Wel

Stads-Koffyhuis

Crazie Kidz

Hema Nootdorp

LingerieTotaal

Thamar Consult

DA Drogisterij & Parfumerie & Schoonheidssalon Elzenbloesem

Hof van Delft apotheek

Martijn Van Pieterson Fotografie

Tres Beauty Health en Wellness centrum

Oberon New Age

Van Uffelen Mode

Praktijk Huid- en Oedeemtherapie Clara Feenstra

Voetreflex Praktijk Delft

Brabantse Turfmarkt 33 43 2611 CL Delft telefoon 015-2190229

Ackershof 35 2641 DZ Pijnacker telefoon 015-3692669

Ackershof 53 2641 DZ Pijnacker telefoon 015-3699311 Pynepoort 4 2611 MD Delft telefoon 015-2142600

Ackershof 30 2641 DX Pijnacker telefoon 015-3610274

Korte Baan 25 2632 GL Nootdorp telefoon 015-3612098

Pootstraat 174 2613 PN Delft telefoon 015-2137866

Dravik 25 2631 DN Nootdorp telefoon 06-24856337 Ackershof 29 2641 DX Pijnacker telefoon 015-3640202

Zaan 12 2641 SX Pijnacker telefoon 015-3614767

Bikolaan 193-195 2622 GS Delft telefoon 015-2622880

DA Drogisterij & Parfumerie van Foreest

Meidoornlaan 18 2267 BC Leidschendam telefoon 06-41601839

Phoenixstraat 6 2611 AL Delft telefoon 015-2122174

Integratieve therapie Pijnacker

DA Drogisterij & Parfumerie Tanthof

Dare2BYou

 olslaan 33 M 2611 RJ Delft telefoon 015-2120948

Paradeplein 1 2632 GG Nootdorp telefoon 015-3805061

Elzenlaan 10 2612 VX Delft telefoon 015-2126322

Van Foreestweg 16-20 2614 CJ Delft telefoon 015-2122793

Vrouwjuttenland 33 2611 LB Delft telefoon 015-2140777

Jeugdgezondheidszorg consultatiebureau Croesinckplein 24-26 2725 NR Zoetermeer telefoon 088-0549999

Jumbo Delft

Troelstralaan 9 2624 ET Delft telefoon 015-2694110

Bastiaansplein 135 2611 DC Delft telefoon 015-2154090 Hof van Delftlaan 63 2613 BK Delft telefoon 015-2122286 Palmyraplaats 2 2624 NN Delft telefoon 015-3649798 Goudenregenlaan 28 2612 VT Delft telefoon 06-24866836 R.P. Geerligssingel 22 2642 AT Pijnacker telefoon 06-46216664 Oostlaan 16 2641 DK Pijnacker telefoon 015-3807480

Korte Geer 11A 2611 CA Delft telefoon 06-28111222 Stationsstraat 32 2641 GM Pijnacker telefoon 015-3697376

Anjerlaan 34 2671 KJ Naaldwijk telefoon 0174-630950

Primera Bikolaan Bikolaan 189 2622 GS Delft telefoon 015-2621125

Dasstraat 12-14 2623 CC Delft telefoon 015-2614727

Reinier de Graafweg 3-11 2625 AD Delft telefoon 015-2603060 Korte Baan 10 2632 GK Nootdorp telefoon 015-3107238 Troelstralaan 25 2624 ET Delft telefoon 015-2569050 Oude Delft 133 2611 BE Delft telefoon 015-2124625 Taj Mahalplaats 25 2624 NM Delft telefoon 015-7850528

Hof van Delftlaan 61 2613 BK Delft telefoon 06-28437259

Jacob Gerritstraat 12-14 2611 ES Delft telefoon 015-2144440 Van Adrichemstraat 375 2614 BS Delft telefoon 015-8899206

Westland Orthopedie Haydenlaan 3 2625 TP Delft telefoon 015-2570164

gratis magazine Wilt u ook ForYou Magazine gratis ­aanbieden aan uw klanten? Neem dan contact op met ForYou BV via info@foryoumagazine.nl of op telefoonnummer 050-7600800.

Art directors Harmen Klaassens Paula Kuiper Bezorgservice Siemen Halbersma Team ForYou Magazine Caspar Heerink Diederik Oosterwijk Femke Woutersen

Harmen Klaassens Janna Stavast Mariëlle Bouma Mattias Tepper Paula Kuiper Paul Carabain Raymond Wijnstra Roelant van de Riet Sharif Sharafeddine Siemen Halbersma en alle deelnemende publicisten

Druk Ten Brink - Meppel Disclaimer ForYou BV stelt zich niet verantwoordelijk voor de inhoud van de ingezonden ­redactie en ­gedane uitspraken. Op de inhoud van dit ­magazine rust copyright. Niets uit deze uitgave mag op e­ nigerlei wijze worden vermenig­vuldigd zonder schriftelijke toestemming van de uitgever. Aan de inhoud van deze uitgave kunnen geen rechten ­worden ontleend. Foto’s: publicisten en/of Shutterstock.


STEUNKOUSEN / BRACES / SPORTBRACES / STEUNZOLEN / PROTHESEN / KORSETTEN / SPALKEN / SCHOENEN / REDRESSIEHELMEN / FYSIOTHERAPIE+

WEST VAN DALEN LAND ORTHOPEDIE VOET & SCHOEN CENTRUM

WIJ HEBBEN SPREEKUUR OP VERSCHILLENDE LOCATIES IN DE REGIO. BEL VOOR MEER INFORMATIE OF EEN AFSPRAAK. WESTLAND ORTHOPEDIE HAYDNLAAN 3 2625 TP DELFT T. 015 257 01 64 WESTLANDORTHOPEDIE.NL VAN DALEN VOET&SCHOENCENTRUM WESTLANDSEWEG 9-11 2624 AA DELFT T. 015 262 29 39 LEKKER-LOPEN.NL

ForYou Magazine Delft  

ForYou Magazine Delft

Advertisement