Page 1

Heer lijk, n o g even r u st ig lezen in b ed alvo r en s d e w elver d ien d e n ach t r u st aan t e v an g en . Waar o m n iet m et o n ze Slaap g id s? In één van d e 22 Sleep y w in kels vin d t u zeker een p r o d u ct d at zal b ijd r ag en t o t u w slaap co m f o r t en g o ed e n ach t r u st , g ed aan d u s m et d e slaap p r o b lem en . Ner g en s vin d t u zo een r u im aan b o d van b ed d en , m at r assen en b o xsp r in g . d ie d an kzij h et Er g o sleep ® syst eem zelf s vo lg en s u w p er so o n lijk SLAAP-DNA® w o r d en aan g ep ast . Daar n aast v in d t u in o n ze w in kels o o k een r u im aan b o d van m at r assen , h o o f d ku ssen s en d o n sd eken s, b ed lin n en ,... . U ku n t b ij o n s o o k t er ech t vo o r m aat w er k van m at r assen , lat t en b o d em s en h o o f d ku ssen s. Ko m alvast al o n ze p r o d u ct en een s t est en in een v an o n ze w in kels.


Colofon De Sleepy Slaapgids is een uitgave van Sleepy. Voor gehele of gedeeltelijke overname van teksten, foto’s en illustratiemateriaal is vooraf de schriftelijke toestemming nodig van de uitgever.

Legende

Verantwoordelijke uitgever Voordelen

Wasvoorschriften

koel

ventilerend

wasbaar op 30° C

warm

waterdicht

wasbaar op 40° C

extra warm

antihuisstofmijt

wasbaar op 60° C

vierseizoenen­ dekbed

bevat wol

wasbaar op 95° C

isolerend

milieuvriendelijk

niet wasbaar

klimatiserend

droogkuis

vochtregulerend antitranspiratie

365

professionele donsreiniging

Sleepy is lid van de Slaapraad. De Slaapraad is een neutraal orgaan dat in 1996 werd opgericht door handelaars – waaronder Sleepy – en fabrikanten uit de slaapcomfort­ sector. Het doel van De Slaapraad is het grote publiek volop bewust te maken van het belang van beter slapen. www.deslaapraad.be

Johan Baetens - Intres Belgium NV Atomiumsquare 1 bus 481 1020 Brussel T +32 2 476 24 74 F +32 2 476 18 08 info@sleepy.be

Styling en coördinatie Angélique Schot

Concept en lay-out Link | mixed media communicatiebureau

Waarde van deze gids € 8,00 De uitgever kan niet verantwoordelijk gesteld worden van druk- en zet­ fouten en mogelijke afwijkingen en/of wijzigingen in kleuren, afmetingen en andere productspecificaties.

Alle actuele informatie vindt u op onze website


1

inhoud over Sleepy slaapcomfort kussen- en matrasbeschermers

Inhoud 01 02 03 Over Sleepy 

Tips voor een beter leven in bed Tips om uw bed langer in leven te houden

Slaapcomfort Ergosleep速  Master Fitness速 Bedkaders

Kussen- en matrasbeschermers

hoofdkussens dons en dekbedden

3 4 7

9 10 36 48 54

59

04 05

Hoofdkussens  Ergonomische kussens Donskussens Latexkussens Synthetische kussens Originele kussens

Dons en dekbedden  Donsdekens Natuurdekbedden Thinsulate dekbedden Sleepyfill dekbedden

61 62 64 64 65 66

69 70 74 76 78


01 Het leven is beter in een Sleepy bed


3

01 over Sleepy

Wie is Sleepy? Wetenschappelijk

Kathleen, Mark, Lies & Zoë “

We zijn 22 jaar geleden de eerste keer bij Sleepy binnen geweest, toen we op trouwen stonden. We hebben hier toen ons eerste bed gekocht. In de tussentijd vernieuwden we al een keer de matras en hoofdkussens en vijf jaar geleden gingen we voor een volledige nieuwe slaapkamer. We wilden een verstelbaar bed om te ontspannen en eens een boek te lezen. En ook mocht ons bed na al die jaren wel eens een moderner tintje krijgen. Vandaag zijn we op zoek naar een matras voor onze dochter, Lies. Zij gaat op kot in Leuven en we willen dat ze op een goede matras kan slapen. We zijn er na al die jaren zeker van dat we die bij Sleepy zullen vinden.

Met meer dan 25 jaar ervaring in slaapcomfort weten we waar­ over we praten. Onze professioneel geschoolde medewerkers verzekeren u van persoonlijk advies en alleen gekwalificeerde vakmensen leveren en plaatsen onze producten in uw slaap­ kamer. Daarnaast werken we nauw samen met specialisten en wetenschappers op het vlak van ergonomie en allergieën.

Trendsettend Sleepy stuurt per seizoen een aantal trendwatchers en mode­ specialisten naar de catwalks in New York, Parijs,... om de laatste modetrends in de gaten te houden. Deze worden dan vertaald van de catwalk naar de slaapkamer. Sleepy heeft een ruim aanbod bedlinnen van heel trendy tot klassiek en in ver­ schillende materialen: satijn, katoen, percale, flanel,... Bij Sleepy vindt u extra grote maten, ook voor hoeslakens. Een brede waaier aan lakens, slopen, hoeslakens, sierkussens en plaids zorgen voor de finishing touch.

Rijke keuze Nergens vindt u zo’n uitgebreid assortiment als bij Sleepy. Er is een ruime keuze aan lattenbodems en boxsprings, die bij Ergosleep® zelfs zijn ingesteld volgens uw persoonlijke SLAAP-DNA®, matrassen, hoofdkussens en donsdekens, bedtextiel,... Maatwerk is mogelijk en u kunt alle matrassen, bedbodems en hoofdkussens uittesten in de winkel. Daar­ naast bieden we ook een brede waaier aan cadeau-artikelen.


4

Tips voor een beter leven in bed Wanneer u uw Sleepy-bed kiest en aan uw persoonlijke verlangens wilt aanpassen, houdt u best onderstaande tips in uw achterhoofd. Matras, dekbed en hoofdkussen verdienen zeker uw aandacht, maar vergeet ook niet naar uw rug te luisteren. En wie last heeft van huisstofmijt, vindt hier een uitgebreide lijst oplossingen.

Pas uw bed aan uw lichaam aan Met een goed slaapsysteem krij­ gen uw schouders en heupen voldoende ruimte en wordt de holte van uw lende extra ondersteund. Zo is er geen onnatuurlijke tegendruk op uw lichaam en vermijdt u pijn- en wekprik­ kels. Uw nek en hoofd genieten hierdoor met het juiste kussen ook een optimale ondersteuning. Een te harde matras waar u letterlijk bovenop ligt of een doorliggende matras zorgen niet voor de gepaste ondersteuning van uw rug.

Een anatomisch correcte slaap­ houding zorgt ervoor dat u uitge­ rust wakker wordt en minder last heeft van nek- en rugklachten of hoofdpijn. U ontspant uw wervel­ kolom wanneer zij op alle plaatsen wordt ondersteund en alle wervels in hun natuurlijke houding liggen. Bij zijlig vormt uw rug één rechte lijn van hoofd tot staartbeen. Bij ruglig ondersteunt de matras de natuurlijke S-vorm van de rug.

Uw matras en bedbodem moeten op elkaar afgestemd zijn, zodat ze efficiënt kunnen samenwerken voor een optimaal slaapcomfort. Een goed slaapsysteem is bovendien ventilerend.

Rugslaper Zijslaper

Buikslaper

Hoofdkussen Een lager (dunner) en matig hard kussen.

Hoofdkussen Een zacht, platter en sterk luchtdoorlatend kussen.

Hoofdkussen Een hoger en stevig kussen dat de holte tussen uw schouder en nek voldoende opvult.

Buikslapen is ten zeerste af te Tip Slaap in zijlig raden. Uw rug hangt door en met het onderste been opgetrokken doordat u constant of met beide knieën met uw hoofd ge­ op elkaar. De ideale draaid slaapt, wor­ den uw nekwervels oplossing is een kniekussen (p. 66). extra belast. U kunt buikslaap afleren met een aangepaste bedbodem en matras. Als extra hulpmid­ del is er de Sleep­ mate (p. 66).


01

5

Kies uw bed groot en lang genoeg Minstens 40 cm breder dan uw schouders en 20 cm langer dan uzelf.

Kies slaapcomfort voor twee 2 matrassen in 1 bed. Want slaap­ comfort is een individuele keuze. Iedereen heeft zijn of haar eigen lichaams­bouw en lichaamsgewicht. U voelt de scheiding tussen de 2 matrassen liever niet? Leg er een ‘Pont d’Amour’ tussen. Door deze overbrugging drukt de rand van uw matras gevoelig minder. Ook een twee­ persoonstopdekmatras is ideaal om de naad in het midden weg te werken. Hij zorgt bovendien voor extra ‘slagroomcomfort’. 2 aparte éénpersoonsdekbedden. Zo wordt er niet meer gevochten om het dekbed. Geen van beiden heeft het nog te warm of te koud. En u voelt uw partner niet bewegen.

Kies verstelbaar comfort Met een elektrisch verstelbaar bed kunt u gemakkelijk en ergonomisch verantwoord tv-kijken, lezen of relaxen in bed. Met een verstelbare bodem met voetenlift verzekert u zich van een betere bloeddoorstroming, wat beter is tegen spat­ aders. Of als u vaak maagproblemen hebt, kan u voor een verstel­ bare bodem met omgekeerde voetenlift kiezen, waardoor de voeten zich lager dan de rest van het lichaam bevinden.

over Sleepy

Ondersteun uw hoofd met het juiste kussen

1

Wanneer het kussen te hoog is, liggen uw nekwervels in een bocht. Dat belast de nekspieren onnodig.

2

Hetzelfde gebeurt wanneer het hoofdkussen te laag is. Uw hoofd ligt niet in het verlengde van uw ruggengraat en nek en schou­ der worden onnodig belast.

Breng uw bed op comforthoogte Met een bed op de juiste hoogte stapt u gemakkelijker in en uit bed en maakt u het moeiteloos op. Dat is wat men de com­ forthoogte noemt. De hoogte van de poten kiest u zelf en u kan ook wieltjes nemen, zodat u het bed vlot kan verplaatsen (bv. bij het stofzuigen). U kunt uw lattenbodem ook in een ho­ ger bed­kader plaatsen of een hogere boxspringbodem of een dikkere matras kiezen.

3

Als u op de rand van uw kussen gaat liggen, wordt de nek­ holte samengedrongen en ontstaat er opnieuw spanning in nek en schouder.

4

U ligt pas lekker wanneer de holle ruimte tussen uw hoofd, hals en schouder perfect opgevuld wordt met het kussen.


6

Aanbevolen afmetingen Bed

Dons en dekbed

Eenpersoonsbed •• 90 cm breed

Standaarddekbed •• 140 (135) x 200 cm •• 140 (135) x 220 cm*

Extra eenpersoonsbed •• 100-120 cm breed

Extra breed dekbed •• 160 (155) x 220 cm •• 200 x 200 cm**

Tweepersoonsbed •• 140-160 cm breed

Standaarddekbed •• 240 x 220 cm

Extra tweepersoonsbed •• 180-200 cm breed

Extra breed dekbed •• 260 x 220 cm

(*) Enkel bij kameel­haar, thinsulate en tencel. (**) Enkel bij dons, kameel­haar, thinsulate, tencel, Sleepyfill Mono en Sleepyfill Kombi.

Deel de lakens uit in de zomer

Rugvriendelijk uw bed uit!

Indien uw dekbed veel te warm is in de zomer, hoeft u het niet in te ruilen voor een lege dekbedovertrek of laken. Een zomer­ dekbed is ideaal voor de zomer: lekker licht en fris, goed ven­ tilerend en vochtregulerend en u heeft toch nog altijd het ge­ voel onder een ‘deken’ te slapen. Sleepy heeft verschillende zomer­dekbedden: zomerdonsdeken, dekbed kameelhaar extra light, dekbed wildzijde, dekbed tencel, synthetisch Thin­ sulate light en Sleepyfill light.

Hou uw dekbed en dekbedovertrek bij elkaar Gebruik daarvoor de Sleepy bedbretel. Zo blijft uw dekbed altijd mooi in uw dekbed­ overtrek zitten, ook tijdens woelige nach­ ten. Keer uw overtrek binnenste buiten. Bevestig de bedbretel aan de bovenste hoekpunten van het dekbed. Bevestig de andere kant van de bedbretel aan de hoekpunten van de overtrek. Trek de overtrek over het dekbed heen.

1 2

Draai eerst op uw zij.

Kom vanuit zijlig langzaam overeind, steun op uw armen en zet uw voeten op de grond.

3

Blijf even op de rand van uw bed zitten en sta dan recht.


7

Tips om uw bed langer in leven te houden Vervang tijdig matras en kussen Elke nacht opnieuw verliest u tot 500 ml transpiratievocht. Om hygiënische redenen dient u best uw matras om de 10 en uw hoofdkussen om de 3 jaar te vervangen. •• Voorzie uw hoofdkussen en matras van een kussen- en matras­beschermer. Deze absorberen de 500 ml transpira­ tievocht en kunnen regelmatig gewassen worden. Zo ver­ lengen ze de levensduur van uw hoofdkussen en matras. Zie p. 58-59. •• Verlucht en schud uw hoofdkussen regelmatig op. Hier­ door neemt de vulling weer haar oorspronkelijke plaats in. Het wordt terug veerkrachtig en luchtig en gaat langer mee. Stop ook een tennisbal in de droogtrommel bij uw hoofd­ kussen: het klopt de vulling goed los. •• Keer uw matras regelmatig om zowel in de lengte als in de breedte. Zo kan ze goed verluchten en gaat ze langer mee.

•• Verlucht uw donsdeken en dekbed regelmatig, nooit in volle zon of bij mistig weer (kameelhaar wel bij mistig weer). Schud uw donsdeken ook regelmatig op. •• Berg uw dekbed of donsdeken op in een non woven opbergtas. Deze is luchtdoorlatend en schimmelvrij.

Hoe de huisstofmijt bestrijden? •• Kies voor aangepast wasbaar textiel. Alpura matrashoes, zie p. 28; AMP matras- en kussenbeschermer, zie p. 58. •• Was geregeld hoofdkussens en dekbedden en minstens om de 2 weken uw bedlinnen. •• Was hoofdkussens, dekbedden en bedlinnen op 60°C of meer (controleer wel eerst de wasvoorschriften). De huisstof­mijt overleeft dit niet. •• Verlucht uw slaapkamer en bed dagelijks minstens een uurtje, voor u uw bed opmaakt. •• Schud hoofdkussens en dekbedden regelmatig op. •• Lucht uw bedlinnen regelmatig in de buitenlucht.

01 over Sleepy

•• U kunt uw beddengoed ook in de vriezer stoppen. •• Hou uw slaapkamer rook- en stofvrij. •• Vermijd planten, boeken, knuffels en andere stofbronnen in de slaapkamer. •• Poets uw slaapkamer ook met water. •• Vochtbestrijding is absolute prioriteit in de strijd tegen de huisstofmijt. Laat u dus niets wijsmaken over luchtbevochti­ gers! In ons klimaat is de luchtvochtigheid zelden lager dan 20%, dus u heeft zo’n toestel echt niet nodig. Integendeel: te veel vocht in de lucht veroorzaakt schimmels die uw allergie alleen maar verergeren! De ideale luchtvochtigheid bedraagt 50 à 70%. •• Wol is taboe voor mensen met een allergie. Vermijd huidcontact met wol.

Alpura matrashoes, zie p. 28. AMP matras- en kussen­ beschermer, zie p. 58.


02 Een bed aangepast aan uw persoonlijkheid


02

9

slaapcomfort

Josée

Caroline “

Voor mijn werk heb ik de hele wereld afgereisd. Ik heb in tientallen hotelkamers geslapen en kan ondertussen wel inschatten wat een goed bed voor mijn lichaam is. Mijn huis is zo ingericht dat ik eerst door de badkamer moet om naar bed te gaan. Hier begint mijn moment van ontspan­ ning, met een bad of een douche. Mijn slaapkamer is mijn persoonlijke suite, gebouwd rond mijn Master boxspring. Alle zorgen en alle werk laat ik in de badkamer achter en hier binnen verwen ik mezelf en kom ik op adem.

Als het een beetje goed weer is, gaan we fietsen. Zo blijven we in beweging! Luk moet wel beginnen opletten voor zijn rug. We gaan altijd vroeg slapen na het fietsen. We verhogen ons bed een beetje en kijken nog wat naar de televisie voor we het licht uitdoen en wat dichter bij elkaar kruipen. De kwaliteit van ons bed is met de jaren be­ langrijker geworden. We worden toch een dagje ouder. We waarderen elke nacht meer wat onze Ergosleep® latten­ bodem voor ons doet. Alles over de Ergosleep® lattenbodem vanaf pagina 16

Ellen “

Weet je wat ik heel erg attent vond van Sleepy?

Toen ik zwanger was, veranderde mijn lichaam natuurlijk. Wel, ik mocht gratis mijn SLAAP-

DNA® opnieuw laten meten en ze pasten mijn Ergosleep® boxspring aan mijn veranderende lichaam aan. Nu Viktor geboren is, pas ik het bed aan voor hem. Wanneer hij ’s nachts honger heeft, verstel ik het elektrisch bed. Zo kan ik hem gemakkelijk de borst geven. Mijn Ergosleep® boxspring heb ik naar mijn smaak kunnen samenstellen: het hoofdbord, de hoogte en lengte ervan. Ik heb ook voor een lederen bekleding gekozen, dat is ge­ makkelijk af te stoffen. Mijn bed is waar ik tot rust kom na een dag moeder zijn. Alles over de Ergosleep® boxspring vanaf pagina 18

Alles over de Master boxspring vanaf pagina 36

Maja & Jonas “

In de winkel hebben we ons, zonder dat iemand het zag, even op het Fitness®-bed laten vallen om het te testen. En het veerde uitstekend. :-) We hebben voor een bekleding in afwasbare stof gekozen, want er gaat regelmatig een drankje en een hapje mee naar boven en je weet maar nooit. Ook kozen we de elektrisch verstelbare boxspring. Dan liggen we nog wat relaxed tv te kijken, of chatten we via de laptop met vrienden. En hij paste binnen ons budget, heel belangrijk! We hebben het meeste uit ons geld gehaald en dat voelt super. Alles over Fitness® vanaf pagina 48


10

Ieder van ons is uniek en heeft een eigen lichaamsbouw en dus nood aan een individuele slaapoplossing. Op een gewone bedbodem buigen de latten of veren voor iedereen op dezelfde manier mee, met een beperkte ondersteuning tot gevolg. Ergosleep速 stelt uw bed met digitale perfectie af op maat van uw lichaam, van uw SLAAP-DNA速 (Digitale Nachtrust Analyse). Dit hoogst persoonlijke bed verzekert u, door zijn gepersonaliseerde ergonomische ondersteuning, een perfecte nachtrust en de optimale recuperatie van uw lichaam en ruggengraat in het bijzonder.


11

Een bed aangepast aan uw lichaam A. Hoofd en nek

D. Heupen

Zowel het hoofd als de nek moeten voldoende worden ondersteund, zoniet kan dit leiden tot nekpijn, stijfheid en zelfs hoofdpijn.

De heupen moeten kunnen wegzakken in het bed, zoniet ontstaat op die plaats een verhoogde druk en worden ook de lenden onvoldoende ondersteund. Bovendien zal het lichaam dan telkens een andere houding proberen op te zoeken, met een onrustige slaap tot gevolg.

B. Schouders Het schouderprofiel moet kunnen wegzakken. Anders komen nek en hoofd te laag te liggen en kan een kromming van de wervelkolom ontstaan.

C. Lenden Om de ruggengraat beter te ondersteunen, moeten de holle lenden – zowel in zijlig als in ruglig – opgevuld worden.

A

B

C

MIJN SLAAP-DNA ®

Jan Schepens

D

E

MIJN SLAAP-DNA ®

Katja Retsin

02 slaapcomfort/Ergosleep®

E. Benen Van de heupen naar de voeten toe worden de benen steeds smaller. Op een standaard bed liggen ze daardoor vaak te laag. Hierdoor worden het bekken en de onderste ruggen­ wervels extra belast. Bovendien verloopt de bloedcirculatie dan niet optimaal, wat ertoe leidt dat de benen minder tot rust komen.


12

Een bed in lijn met uw SLAAP-DNA® Ervaar het in onze belevingsstudio Iedereen is uniek. Waarom zouden we dan allemaal op hetzelfde bed slapen? Ergosleep® ontwikkelde een bed dat helemaal op u is afgestemd. En dat is echt uniek. In de SLAAP-DNA® Belevingsstudio van Ergosleep® kan u het belang van een correcte onder­steuning aan den lijve ervaren. Die onder­steuning vormt de basis voor een deugddoende nachtrust. Laat Ergosleep® u meenemen op een boeiende ontdekkingstocht. In een bed dat naadloos uw lichaamsprofiel of SLAAP-DNA® volgt. Relax en geniet!

Klaar voor een unieke ervaring? Voor we u kunnen laten beleven hoe een bed aan­ voelt dat helemaal op uw slaapprofiel is afgestemd, houden we rekening met uw persoonlijke gegevens en bijzondere voorkeuren (o.a. uw favoriete slaaphouding). Zo wordt de ondersteuning maximaal op uw lichaam afgestemd.

Ga rustig liggen Tijd voor de échte beleving. U gaat ‘naar bed’, zoals elke avond. Alhoewel dit niet uw bed is, zal het allerminst vreemd aanvoelen. Integen­ deel! Terwijl u neerligt, komt u meer te weten over het belang van een goede nachtrust. Het slaapsysteem van Ergosleep® wordt aan­ gepast aan uw lichaam. En daar vaart uw nachtrust wel bij.

Digitale Meting van uw SLAAP-DNA® Terwijl u ontspannen geniet van een leuke mediavoor­ stelling worden de nodige metingen uitgevoerd en wordt uw persoonlijke slaap­ profiel (SLAAP-DNA®) vast­ gelegd. Uiteraard houdt het systeem ook rekening met uw verschillende slaap­ houdingen, want zelfs als u rustig slaapt, verandert u onbe­wust van houding.


13

Een overweldigende ervaring Nu het bed u ‘kent’, kunnen we u echt laten voelen wat het verschil is tussen een ‘gewoon’ bed en een op uw lichaamsprofiel afgestemde Ergosleep®. Alle druk­ punten zijn weggenomen. U wordt volledig gedragen. Terwijl we u laten ontspannen, wordt u vanzelf hele­ maal ZEN.

De finishing touch U zal niet de eerste zijn die het jammer vindt dat de beleving hier eindigt. U krijgt van ons een document met daarop uw SLAAP-DNA® en ons gefundeerd advies. Aan de hand daarvan kunt u uw bed samenstellen: een lattenbodem of een boxspring, het type matras, het hoofdkussen, enz. En ook de aankleding van uw bed kan u op uw eigen smaak afstemmen door een persoonlijke keuze uit het brede gamma hoofd­ borden, stoffen, pootjes en toebehoren. Zo kan uw bed, van binnen én van buiten, helemaal aan uw smaak worden aangepast.

02 slaapcomfort/Ergosleep®


14

De unieke dynamische ondersteuning SLAAP-DNA® in 3 stappen Tijdens de slaap oefenen de verschillende lichaams­zones druk uit op het bed. Ter hoogte van de schouders en de heupen moet uw lichaam de nodige ruimte krijgen om de tegendruk te minimaliseren en ervoor te zorgen dat de ruggen­graat recht blijft. Het hoofd, de lenden en de benen hebben daarentegen extra ondersteuning nodig. Ook tussen de schouder- en lendenzone worden er subtiele variaties geregistreerd en precies om al deze verschillen op te vangen, werkt de dynamische onde­rsteuning van Ergosleep® in 3 stappen. U kiest daarbij zelf het slaapcomfort dat het beste bij u past. Een Ergosleep® latten­bodem of een Ergosleep® boxspring, volledig ingesteld volgens uw persoonlijk lichaams­profiel, uw SLAAP-DNA®.

Lattenbodem


15

Boxspring

1

Na meting in de Ergosleep® teststudio wordt uw basis­ profiel – wat zijlig en ruglig gemeenschappelijk hebben – aan de hand van uw SLAAP-DNA® in de lattenbodem of box­ spring ingebouwd. Dit basisprofiel evolueert met u mee en kan in de tijd steeds worden aangepast.

2

Afstemming op uw verschillende slaaphoudingen ge­ beurt auto­matisch door de flexibele draagelementen en buig­ latten van de Ergosleep® lattenbodem of het gezoneerde veren­pakket van de Ergosleep® boxspring.

3

De bij uw SLAAP-DNA® passende matras zorgt voor de fijn­afstemming. Ze werd speciaal ontwikkeld en van comfort­ zones voorzien om de onder­steuning van de bodem optimaal aan uw slapende lichaam door te geven.

02 slaapcomfort/Ergosleep®


16

SLAAP-DNA速 in lattenbodems Uitgestrekt soezen in bed, half liggend nog een beetje TV kijken, rechtop genieten van een kop koffie of een boek... Het kan allemaal dankzij de talrijke verstelmogelijkheden van de lattenbodems van Ergosleep速. De P3 combineert ergonomie en comfort, maar de revolutionaire P4 doet er nog een schepje bovenop. De Ergosleep速 latten足bodems kunnen bovendien naar wens worden aangekleed, zodat de nacht echt het mooiste deel van de dag wordt.


17

Ergosleep® P4 en P3 •• lattenbodem op maat •• draagarmen vlot instelbaar in 4/3 hoogte-posities •• kan makkelijk aan gewijzigd lichaamsprofiel aangepast worden •• verende buiglatten en draagarmen voor een actieve ondersteuning •• uiterst duurzaam ophangsysteem met vormgeheugen •• homogeen ligcomfort, zowel in het midden als aan de rand van het bed •• uitschuifbaar ruggedeelte voor optimaal zitcomfort •• benengedeelte in 3 verschillende houdingen instelbaar •• verschillende verstelbare modellen beschikbaar, zo gewenst met voetenlift

02 slaapcomfort/Ergosleep®

De perfecte combinatie van ergonomie en esthetiek Met een lattenbodem van Ergosleep® kiest u voor ergonomie in zijn pure vorm. Meer heeft uw lichaam eigenlijk niet nodig voor een goede nachtrust. Maar het oog wil ook wat. Daarom kan u de latten­bodem ook perfect inpassen in een gestoffeerd bedkader, al dan niet met hoofdpaneel en toebehoren. De moge­ lijkheden zijn eindeloos. Combineer naar uw smaak.

Verstelmogelijkheden zie p. 20.


18

SLAAP-DNA® in boxsprings Roomservice en een snoepje op het hoofdkussen... Met een boxspring van Ergosleep® voelt elke nacht aan als een verwenning in een 5-sterrenhotel. Niet alleen zijn ze verkrijgbaar in alle gewenste maten en in de mooiste uitvoeringen, maar ze voldoen ook aan de hoogste ergonomische verwachtingen. De BS3 is volledig ingesteld op basis van uw persoonlijk SLAAP-DNA® en de BS4 kan u bovendien zélf op elk moment aanpassen, zodat uw bed mee-evolueert met uw lichaam. Slapen in schoonheid voelde nooit zo goed.


02

19

Ergosleep® BS4 en BS3 Met het revolutionaire BS4-verstelsysteem kan u op elk moment uw bed aanpassen, zodat uw boxspring mee-evolueert met uw lichaamsprofiel of SLAAP-DNA®.

slaapcomfort/Ergosleep®

De perfecte combinatie van ergonomie en esthetiek Boxsprings zijn een groeiende trend in bedcomfort. De bedbodem bestaat uit honderden veren. Ergosleep® is er nu ook als eerste in geslaagd om de fysieke voordelen van het SLAAP-DNA® toe te passen op de boxspring: de veren in de bedbodem kunnen namelijk perfect worden ingesteld op basis van uw slaapprofiel. Een ventilerende veerkracht voor een rijkelijke slaap, netjes verstopt onder een fijne bekleding. Een luxe in slaapcomfort.

Verstelmogelijkheden zie p. 22.


20

Verstelmogelijkheden Ergosleep® P4 Uitgestrekt soezen in bed, half liggend nog een beetje tv kijken, rechtop genieten van een kop koffie of een boek …

P4

TOP

SYNCHRO 3

FIX

Basismodel, niet verstelbaar. Een perfecte ondersteuning tijdens het slapen.

Handverstelbaar ruggedeelte en hoofdsteun. Of elektrisch verstelbaar rug­ gedeelte met automatisch meebewegende hoofdsteun. SYNCHRO 2

Elektrisch verstelbaar rug-, bovenbenen- en onder­benengedeelte. Elektrische radiofrequentie bediening met stroomonder­ breker en memofunctie (uw favoriete posities in geheugen). SYNCHRO 4

2 motoren verstellen rug- en benengedeelte volle­ dig apart. De hoofdsteun beweegt automatisch mee met het ruggedeelte. Elektrische radiofrequentie bediening met stroom­ onderbreker.

Ergosleep® P4

MIJN SLAAP-DNA ® Optie manuele voetenlift.

KNIESTANDEN Bij Synchro 2 en 3 (bij Synchro 4 volautomatisch). Ideaal voor mensen met een hernia of lage rugpijn: de psoashouding vermindert de druk op de ruggenwervels en de tussenwervelschijven.

50° 60° 65°

Elektrisch verstelbaar hoofd-, rug-, bovenbenenen onderbenengedeelte. Elektrische radiofrequentie bediening met stroomonder­ breker en memofunctie (uw favoriete posities in geheugen).

90°


02

21

slaapcomfort/Ergosleep®

Ergosleep® P3 P3

TOP

SYNCHRO 3

FIX

Basismodel, niet verstelbaar. Een perfecte ondersteuning tijdens het slapen.

Handverstelbaar ruggedeelte en hoofdsteun. Of elektrisch verstelbaar rug­ gedeelte met automatisch meebewegende hoofdsteun. SYNCHRO 2

Elektrisch verstelbaar rug-, bovenbenen- en onder­benengedeelte. Elektrische radiofrequentie bediening met stroomonder­ breker en memofunctie (uw favoriete posities in geheugen).

KNIESTANDEN Bij Synchro 2 en 3. Ideaal voor mensen met een hernia of lage rugpijn: de psoashouding vermindert de druk op de ruggenwervels en de tussenwervelschijven.

50° 60°

2 motoren verstellen rug- en benengedeelte volle­ dig apart. De hoofdsteun beweegt automatisch mee met het ruggedeelte. Elektrische radiofrequentie bediening met stroom­ onderbreker.

Ergosleep® P3

MIJN SLAAP-DNA ® Optie manuele voetenlift.

65°

90°


22

Ergosleep® BS4 & BS3 BS4

SYNCHRO 3

FIX

Basismodel, niet verstelbaar. Een perfecte ondersteuning tijdens het slapen. Met of zonder metalen frame.

MIJN SLAAP-DNA ®

SYNCHRO 2

BS3

Elektrisch verstelbaar rug-, bovenbenen- en onder­benengedeelte. Elektrische radiofrequentie bediening met stroom­onder­ breker en memofunctie.

Basismodel, niet verstelbaar. Een perfecte ondersteuning tijdens het slapen. Met of zonder metalen frame. SYNCHRO 2*

SYNCHRO 4 2 motoren verstellen rug- en benengedeelte volledig apart. Elektrische radio­ frequentie bediening met stroom­onderbreker.

SYNCHRO 3*

FIX

Elektrisch verstelbaar hoofd-, rug-, bovenbenen- en onderbenen­gedeelte. Elektrische radiofrequentie bediening met stroom­onder­ breker en memofunctie.

(*) 3 lengtes bovenbeengedeelte bij de Synchro-modellen: 25, 30 of 35 cm.

Elektrisch verstelbaar rug-, bovenbenen- en onder­benengedeelte. Elektrische radiofrequentie bediening met stroom­onder­ breker en memofunctie. SYNCHRO 4*

2 motoren verstellen rug- en benengedeelte volledig apart. Elektrische radio­ frequentie bediening met stroom­onderbreker.

Elektrisch verstelbaar hoofd-, rug-, bovenbenen- en onderbenen­gedeelte. Elektrische radiofrequentie bediening met stroom­onder­ breker en memofunctie.


02

23

slaapcomfort/Ergosleep®

Ergosleep® P1 & BS1 De Ergosleep® lattenbodem P1 en de Ergosleep® boxspring BS1 zijn ontwikkeld volgens dezelfde onder­steuningsprincipes als de Ergosleep® latten­ bodems P4 en P3 en de Ergosleep® boxsprings BS4 en BS3. Ze zijn echter niet individueel instelbaar volgens uw persoonlijk SLAAP-DNA®.

P1

SYNCHRO 2

FIX

Basismodel, niet verstelbaar. Een perfecte ondersteuning tijdens het slapen. TOP

BS1 FIX

2 motoren verstellen rug- en benengedeelte volle­ dig apart. De hoofdsteun beweegt automatisch mee met het ruggedeelte.

Basismodel, niet verstelbaar. Een perfecte ondersteuning tijdens het slapen. Met of zonder metalen frame. SYNCHRO 2

Handverstelbaar ruggedeelte en hoofdsteun. Of elektrisch verstelbaar rug­ gedeelte met automatisch meebewegende hoofdsteun.

Ergosleep® P1

Ergosleep® BS1

Handverstelbare voetenlift optioneel.

2 motoren verstellen rug- en benengedeelte volledig apart. Elektrische radio­ frequentie bediening met stroomonderbreker. Drie lengtes boven­beengedeelte mogelijk: 25, 30 of 35 cm.


24

Voor een aangenaam ligcomfort Ergosleep® matrassen latex De Ergosleep® matrassen verschillen van een conventionele matras door de manier waarop zij het lichaamsgewicht op­vang­ en en de druk verdelen. Elke matraskern heeft een aantal gedifferentieerde comfortzones. Zo kan het lichaam wegzakken waar nodig, terwijl het op andere plaatsen meer steun krijgt.

Latex 550

Latex 750 Kern: Talalay-latex uit 3 la­ gen met micro perforaties Comfortzones: 7 Hoogte: ca. 22 cm Hardheden: zacht, medium of vast

•• omkeerbaar •• ventilerend •• vormvast

Kern: geperforeerde 100% natuurlatex, gewafelde op­ pervlaktestructuur Comfortzones: 7 Hoogte: ca. 20 cm Hardheden: zacht of vast

•• omkeerbaar •• ventilerend


02

25

Latex 350 Kern: geperforeerde 50% na­ tuurlatex met micro perfora­ ties, 3D oppervlaktestructuur Comfortzones: 7 Hoogte: ca. 18 cm Hardheden: zacht of vast

Latex 320 •• omkeerbaar •• ventilerend

Kern: geperforeerde latex genopte oppervlaktestruc­ tuur Comfortzones: 7 Hoogte: ca. 18 cm Hardheden: zacht of vast

Matrashoezen Al de Ergosleep® latexmatrasen zijn beschikbaar in de matrashoezen Alpura, Reviva of Sensea. Kies de matrashoes die het beste past bij uw lichaamsbehoefte. Zie p 28.

slaapcomfort/Ergosleep®

Latex 300 •• omkeerbaar •• ventilerend

Kern: geperforeerde latex

Comfortzones: 5 Hoogte: ca. 18 cm Hardheden: zacht of vast

•• omkeerbaar •• ventilerend


26

Uitermate verend en ventilerend Ergosleep® matrassen pocketveren De Ergosleep® matrassen verschillen van een conventionele matras door de manier waarop zij het lichaamsgewicht opvangen en de druk verdelen. Elke matraskern heeft een aantal gedifferentieerde comfortzones. Zo kan het lichaam wegzakken waar nodig, terwijl het op andere plaatsen meer steun krijgt.

Pocket 900 Kern: thermisch geharde dubbelconische tonvormige pocketveren 2x500/m2 opgebouwd uit 3 verschillen­ de draaddiktes (3-D) voor superieur comfort Afdeklaag: paardenhaar en Talalay-latex

Pocket 750 Comfortzones: 7 Hoogte: ca. 27 cm Hardheden: zacht, medium of vast •• sterk ventilerend •• met progressieve tegen­ druk

Kern: thermisch geharde tonvormige pocketveren 500/m2 opgebouwd uit 3 verschillen­ de draaddiktes (3-D) voor superieur comfort Afdeklaag: Talalay-latex

Comfortzones: 7 Hoogte: ca. 22 cm Hardheden: zacht, medium of vast •• sterk ventilerend •• omkeerbaar


02

27

Pocket 700 Kern: thermisch geharde tonvormige pocketveren 260/m2 opgebouwd uit 3 verschillen­ de draaddiktes (3-D) voor superieur comfort Afdeklaag: geperforeerde 50% natuurlatex

Pocket 550 Comfortzones: 7 Hoogte: ca. 22 cm Hardheden: zacht, medium of vast •• sterk ventilerend •• met progressieve tegen­ druk •• omkeerbaar

Kern: thermisch geharde tonvormige pocketveren 375/m2 opgebouwd uit 3 verschillen­ de draaddiktes (3-D) voor superieur comfort Afdeklaag: geperforeerde 50% natuurlatex

slaapcomfort/Ergosleep®

Pocket 350 Comfortzones: 7 Hoogte: ca. 20 cm Hardheden: zacht, medium of vast •• sterk ventilerend •• omkeerbaar

Matrashoezen De Ergosleep® pocketmatrassen 550, 700 en 750 zijn beschikbaar in de matrashoezen Alpura, Eterna, Reviva of Sensea. De Pocket 350 is beschikbaar in de matrashoezen Alpura, Reviva of Sensea. De Pocket 900 is beschikbaar in de matrashoes Luxus. Kies de matrashoes die het beste past bij uw lichaamsbehoefte. Zie p 28.

Kern: thermisch geharde tonvormige pocketveren 260/m2 Afdeklaag: latex

Comfortzones: 5 Hoogte: ca. 18 cm Hardheden: zacht, medium of vast •• sterk ventilerend •• omkeerbaar


28

Kies de hoes die u het beste past Ergosleep® matrashoezen Alpura® De revolutionaire probioticatechnologie van de Alpura® hoes zorgt ervoor dat de matras na­ tuurlijk zuiver, droog en huisstofmijtvrij blijft. •• met probiotische werking: permanent 100% vrij van huisstofmijt, actieve bedreiniger, zelf-zuiverend •• doorstikt met 400 g/m2 Alpura® •• luchtige structuur en ademend

Eterna •• open ventilatiezone op hele matrasomtrek •• met uitzonderlijke vochtopname en vocht­ verspreiding voor een optimaal slaapklimaat •• elastisch voor een superieur ligcomfort •• afneembare hoes

•• ventilatie door middel van luchtroosters •• doorstikt met 500 g/m2 Comfortwol en 150 g/m2 Comfortfill •• elastisch voor een superieur ligcomfort •• blind genopte hoes met luxe-handvatten •• niet-afneembare hoes

Collectiestof

Luxus

•• ‘Scandinavische’ uitvoering voor een unieke look •• de matras wordt gestoffeerd in de meubelstof van de boxspring •• bovenop de matras komt een topdekmatras met passend bieslint •• afneembare buitenhoes (onderhoud: chemische reiniging)

•• ventilatie door middel van luchtroosters •• vochtregulerend •• doorstikt met zijde, kasjmier en lamswol •• elastisch voor een superieur ligcomfort •• hoogwaardige ambachtelijke afwerking •• luxe Damast met inslag in 100% natuurzijde •• extern genopte hoes met katoenen pluis met hoogwaardige handvatten •• niet-afneembare hoes


29

02 slaapcomfort/Ergosleep®

Ergosleep® Topdekmatrassen Reviva

Talalay

•• minimaal ecologische voetafdruk •• uit puur hoogwaardig gerecycleerd materiaal en recycleerbaar •• doorstikt met 300 g/m2 Comfortfill •• elastisch voor een aangenaam ligcomfort •• afneembare hoes

•• soepel, ventilerend en vochtregulerend Kern: Talalay-latex Hoogte: ca. 8 cm Hoes: Alpura Onderhoud: hoes afneembaar en wasbaar op 60° C Optioneel: extern genopt (niet afneembaar en niet wasbaar)

Sensea

Elasto Plus

•• ventilatie door middel van luchtroosters •• doorstikt met 500 g/m2 Comfortwol en 150 g/m2 Comfortfill •• elastisch voor een superieur ligcomfort •• klassieke afwerking met luxe-handvatten •• niet-afneembare hoes

•• drukverlagend Kern: hoogwaardig opencellig comfortschuim Hoogte: ca. 8 cm Hoes: Sensea, doorstikt met visco-elastisch schuim Onderhoud: hoes afneembaar en chemisch reinigbaar Optioneel: extern genopt (niet afneembaar en niet wasbaar)


30

Grenzeloos combineren, eindeloos slaapcomfort Ergosleep® bedden

De Ergosleep® bedden worden met de hand gemaakt en zijn stijlvol en luxueus afgewerkt. U heeft de keuze uit verschillende hoofd- en voetborden, zelfs de hoogte, dikte en breedte kan gekozen worden. De keuze uit honderden stoffen, maar ook leder en kunstleder, maken uw bed nog exclusiever. Zelfs de instaphoogte bepaalt u zelf, zodat het comfort alleen maar toeneemt. Deze exclusieve sfeer kan u dan nog versterken met tal van aangepaste accessoires zoals nachttafels, voetbanken, plaids en sierkussens.

Madison


31

Wall Street

02 slaapcomfort/Ergosleep速


32

Metropolitan

Guggenheim


33

Wellington

Richmond

02 slaapcomfort/Ergosleep速


34

East River

Madison Hill Tip Rond het hoofdbord Madison Hill wordt een af足 neembare halve hoes voor足 zien. Dit geeft een heel apart accent.


35

Broadway

Twins

02 slaapcomfort/Ergosleep速


36

Met de Master Collection kiest u een matras of boxspringcombinatie die bij uw lichaam ĂŠn uw slaapkamer past. Naargelang uw wensen en behoeften gaat u voor een boxspring in vaste of verstelbare uitvoering en voor een hardere of zachtere matras. Alle materiaal is met de hand gemaakt en exclusief afgewerkt tot in het kleinste detail. Voor de afwerking hebt u keuze uit een brede waaier aan prachtige stoffen of stijlvol leder. Het rijke aanbod aan nachtkastjes, voetbanken, gestoffeerde handbedieninghouders,... maakt uw slaapkamer helemaal af.


37

Luxe bovenop luxe

Met de hand vervaardigd uit kwalitatief materiaal en met zorg voor elk detail Advanced Pocketveren •• beter draagvermogen en betere gewichtsverdeling door pocketveren •• elke veer zorgt voor een individuele aanpassing van de matras en bodem aan het lichaam •• duurzaam slaapcomfort door thermisch nageharde pocketveren •• optimale ondersteuning door de comfortzones •• uitstekende ventilatie en vochtregulatie •• leverbaar vlak tot volledig elektrisch verstelbaar •• perfecte afwerking door extra binnenbekleding en 2-naaldstikking in de hoeken

De Advanced Pocketveren zijn elektrothermisch nagehard waardoor ook na jaren van intensief gebruikt de veren steeds weer in hun oorspronkelijke stand terugkeren.

Hoog/laag interieur De bijzondere plaatsing van de pocketveren draagt bij tot een unieke comfortbeleving. De hoge pocketveren zorgen voor een soepele eerste aanraking. De totale werking van de hoge en lage pocketveren geven uw lichaam maximale on­ dersteuning. Iedere Master matras uit de collectie heeft een anders samengesteld vereninterieur, behalve de Master M9000, die de Pocket Inside Technologie heeft.

Pocket Inside Technologie De intelligente Pocket Inside Technologie biedt een zeer bijzondere slaapervaring. U ervaart een soepele touch van de buitenste veer gevolgd door de extra ondersteuning van de pocketveer in de kern. Deze techno­ logie wordt toegepast in de M9000 matras en in de Master 35 boxspring.

02 slaapcomfort/master


38

Ervaar het boxspringcomfort Master boxsprings

De Master boxsprings voldoen aan uw wens. De elektrische Master Boxspring biedt verschillende bovenbeenlengtes, zodat u met het bed in verstelde stand altijd een perfect aansluitend slaap­systeem heeft. U kunt zelfs kiezen voor een massagefunctie. Verkrampte spieren ontspannen zich helemaal in de Master boxspring en u komt volledig tot rust. U slaapt heerlijk en voelt zich vervolgens weer fit.

Verstelbaar comfort

Slapen

Ontbijten

Relaxen

Lezen


39

02 slaapcomfort/master

Verstelmogelijkheden Master boxsprings Kies uw instaphoogte

Vast

2M

Ontdek wat voor u de meest comfortabele instaphoogte uit onze boxspringcollectie is. Dit is praktisch en gezond voor uw rug. Bovendien zorgt dit voor een esthetische nuance.

Met of zonder stalen frame, voor extra duurzaamheid (Master 30 en 35 zonder stalen frame).

Volledig elektrisch verstelbaar met knieholte-ondersteuning. Massagesysteem inclusief infraroodbediening optioneel (exclusief bij Master 20).

Master 20

ca. 20 cm

Master 25

ca. 25 cm

Master 30

ca. 30 cm

Master 35 Met Pocket Inside Technologie

ca. 35 cm


40

Hoe intens wil u ondersteund worden? Master matrassen

Matrassen uit de Master Collection bieden maximaal ligcomfort. Schouders en heupen worden exact zó ondersteund dat u altijd in een ontspannen houding ligt dankzij de Advanced Pocketveren en een soepele, ventilerende laag Fresssh! Latex.

Master M9000

Master M7000

Master M6000

Master M4000

Kern: Advanced pocket­ interieur met extra soepele veren op basis van de intelli­ gente Pocket Inside Techno­ logie Afdeklaag: Fresssh! Natuur­ latex met paardenhaar drukverdeler Hardheden: zacht of vast Hoogte: ca. 26 cm Hoes: zie p.42

Kern: Advanced pocket­ interieur, 750 veren per m2 in een hoog/laag interieur Afdeklaag: Fresssh! Latex met paardenhaar druk­ verdeler Hardheden: zacht of vast Hoogte: ca. 26 cm Hoes: Blind genopte luxe damast, ambachtelijk met de hand vervaardigd.

Kern: Advanced pocket­ interieur, 750 veren per m2 in een hoog/laag interieur Afdeklaag: Fresssh! Latex met jute drukverdeler

Kern: Advanced pocket­ interieur, 500 veren per m2 in een hoog/laag interieur Afdeklaag: Fresssh! Latex met jute drukverdeler

Hardheden: zacht of vast Hoogte: 21-24 cm* Hoes: zie p. 42

Hardheden: zacht of vast Hoogte: 21-24 cm* Hoes: zie p. 42

Fresssh! Latex zorgt voor een aangenamer slaapklimaat door vocht over een groot oppervlak te verspreiden. Zo kan het makkelijk verdampen en dringt het niet tot in de kern. Alle matrassen (exclusief de Sublime hoes en de Insha­ pe matrassen) zijn voorzien van praktische handgrepen en 8 roosters voor een perfecte ventilatie. (*) Hoogte hangt af van het soort hoes: genopte uitvoering (standaard) ca 24 cm, genopte uitvoering met rits (optie) ca 23 cm, sublime uitvoering (meubelstof) ca 21 cm.


41

02 slaapcomfort/master

In.Shape 1000 In.Shape is een opvallende collectie druk­verlagende matrassen in traagschuim en duurzame pocketveren.

Master M2000 Kern: Advanced pocket­ interieur, 300 veren per m2 in een hoog/laag interieur Afdeklaag: Fresssh! Latex met jute drukverdeler Hardheden: zacht of vast Hoogte: 21-24 cm* Hoes: zie p. 42

TIP Je t’aime uitvoering 2 hardheden in 1 matras 2 éénpersoonsmatrassen met verschillende hard­ heden van hetzelfde type matras worden tot 1 twee­ persoonsmatras gemaakt. Zo hebben partners met een verschillende lichaams­ bouw toch een twee­ persoonsmatras.

Souplesse

Support

Kern: traagschuim Hoes: ClimateControl met onderzijde van Airmax om de warmte-isolatie en de vochtregulerende eigen­ schappen te versterken

Kern: traagschuim voorzien van een extra ondersteunende heupzone van pocketveren Hoes: ClimateControl met onde­rzijde van Airmax om de warmte-isolatie en de vocht­ regulerende eigenschappen te versterken


42

Kies de hoes die u het beste past Master matrashoezen Alle Master matrassen hebben standaard een genopte uitvoering. Deze kan optioneel van een rits voorzien worden. Deze matrassen krijgen ook altijd een Bio-Purity®*- of ClimateControl*-behandeling mee. Tenzij je kiest voor een Sublime afwerking in stof of leder.

Bio-Purity®

ClimateControl

De unieke probiotische werking van Bio-Purity® in de ambachtelijk gemaakte en blind genopte matras­ hoes houdt uw bed zuiver en hygiënisch, iedere nacht opnieuw. De stof van de matrassen is behandeld met probiotica, zodat op natuurlijke wijze de voedingsbodem voor allergenen en huisstofmijt onttrokken wordt.

ClimateControl helpt om uw lichaamstemperatuur meer constant te houden tijdens uw slaap. Met name in de warmere perioden van het jaar, of voor mensen die van nature meer last hebben van een 365 wisselende lichaamstemperatuur tijdens het slapen. Climate Control materiaal zorgt ervoor dat de teveel geprodu­ ceerde lichaamswarmte opgenomen en weer afgegeven wordt wanneer nodig. Hierdoor worden temperatuurschom­ melingen van het lichaam verminderd. Zo slaapt u koeler en rustiger.

Hygiënische en frisse slaap­omgeving

Slaaptemperatuur onder controle

Te warm Ideaal comfortbereik

Te koud

(*) Met uitzondering van de Master M7000. Deze heeft als luxe-uitvoering de vaste damast-hoes meegekregen. Op de M2000, M4000 en M6000 zit standaard de Bio-Purity®behandeling en de M9000 heeft standaard een ClimateControlbehandeling meegekregen; de andere behandeling is dan optioneel. De In.shape 1000 matrassen hebben vaste hoezen zonder opties.

met ClimateControl

Gebruikelijke producten


02

43

slaapcomfort/master

Master topdekmatrassen Sublime

Scandinavisch slapen Uw matras kan gestoffeerd worden in een prachtige meubel­ stof of stijlvol leder (kunstleder of echt leder). De matras is voorzien van een goed ventilerend binnenblad. De Sublime matras dient gecombineerd te worden met een topdekmatras. De Master matrassen M7000 en M9000 zijn niet verkrijgbaar in de Sublime uitvoering.

Traagschuim

Pocket

Talalay-latex

Kern: traagschuim

Kern: Advanced pocket in­ terieur met Fresssh! Latex afdekking Hoogte: ca. 9 cm Hoes: elastische stretch met Bio-Purity® behandeling, genopt met border en wit bieslint, niet afneembaar Optie: ClimateControl

Kern: Talalay-latex

Hoogte: ca. 7 cm Hoes: elastische stretch met Bio-Purity® behandeling, genopt met border en wit bieslint, niet afneembaar Optie: ClimateControl

Hoogte: ca 7 cm Hoes: elastische stretch met Bio-Purity® behandeling, genopt met border en wit bieslint, niet afneembaar Optie: ClimateControl


44

Bepaal uw eigen stijl

Master boxspringcombinaties De Master collection is synoniem voor matrassen en boxspring足combinaties die u volledig op uw eigen wensen en behoeften kunt afstemmen. De mogelijk足heden van dit unieke slaap足concept zijn ontelbaar. Uiteraard past u stof en kleur aan uw smaak en de inrichting van uw slaapkamer aan.

Pearl


45

Eternal

Blossom

02 slaapcomfort/master


46

Ector

Corus


47

Bellona

02 slaapcomfort/master

Evening Breeze

Heerlijk koel en gezond slapen Met de Evening Breeze kunt u nu onder alle om­ standigheden en tempera­ turen comfortabel slapen, dankzij de subtiele koeling. Dit voorkomt onrustig woe­ len, met als gevolg een diepere slaap, waarna het heer­ lijk fris en fit ont­ waken is.

•• Vier koelstanden •• Instelbare luchtstroom •• Beheersing van lucht­ vochtigheid •• Geluidsarm •• Minder last van muggen •• 60% tot 80% minder stroomverbruik t.o.v. traditionele airco’s


48

Bent u op zoek naar budgetvriendelijk slaapcomfort? Een degelijk rechttoe rechtaan bed zonder franje? Dan is de Fitness速 collectie een echte aanrader!


49

Smart Sleeping

02 slaapcomfort/fitness®

Fitness® lattenbodem Een degelijke en goed doordachte latten­bodem die prima werk verricht. De buigzame latten kunnen individueel meeveren en kantelen, waardoor uw lichaamsgewicht verdeeld en voldoende ondersteund wordt.

Fitness® Flex Plus

Fitness® Basic

Fitness® Flex Plus •• ergonomisch basis slaapcomfort •• flexibele buiglatten en draagarmen voor een betere ondersteuning •• aluminiumkleurige afwerking •• standalone uitvoering

Verstel­ mogelijkheden VLAK Basismodel, niet verstelbaar. Een goede ondersteuning tijdens het slapen.

Fitness® Basic •• degelijk basis slaapcomfort

Verstel­ mogelijkheden VLAK Basismodel, niet verstelbaar. Een goede ondersteuning tijdens het slapen.

HANDVERSTELBAAR Handverstelbaar hoofd­ gedeelte en voetenlift.

HANDVERSTELBAAR Handverstelbaar hoofd­ gedeelte en voetenlift.

ELEKTRISCH VERSTELBAAR Rug- en kniedeel zijn apart elektrisch verstelbaar door 2 motoren.

ELEKTRISCH VERSTELBAAR Rug- en kniedeel zijn apart elektrisch verstelbaar door 2 motoren.


50

Fitness® pocketveren matrassen Fitness® matrassen hebben een kern in latex en/of pocketveren die in meerdere comfortzones verdeeld zijn en in verschillende hardheden komen. Ze zijn een budgetvriendelijke oplossing voor jonge mensen, maar ook perfect voor op de lattenbodem in uw tweede verblijf of logeerkamer.

Fitness® Fitness® Pocket Latex Super Plus Pocket Latex Plus

Fitness® Pocket Plus

Kern: elektrothermisch geharde pocketveren Afdeklaag: latex Comfortzones: 5 Hoogte: ca. 20 cm Hardheden: zacht of vast Hoes: jersey

Kern: pocketveren Afdeklaag: polyether Comfortzones: 5 Hoogte: ca. 20 cm Hardheden: medium Hoes: dubbeldoek

Kern: pocketveren Afdeklaag: latex Comfortzones: 5 Hoogte: ca. 20 cm Hardheden: medium Hoes: dubbeldoek


51

Fitness® latex matrassen Fitness® Latex Super Plus

Fitness® Latex Plus

Kern: geperforeerde latex Comfortzones: 7 Hoogte: ca. 20 cm Hardheden: zacht of vast Hoes: jersey

Kern: latex Comfortzones: 3 Hoogte: ca. 16 cm Hardheden: medium Hoes: dubbeldoek

02 slaapcomfort/fitness®

Fitness® Fitness® Matrashoezen topdekmatras Jersey

Fitness® topdekmatras

Doorstikking: 300 g/m2 comfortfill Hoes: afneembaar, verborgen spiraalrits op 4 zijden, handvaten

Kern: koudschuim Doorstikking: 200 g/m2 hypoallergene Polyester Fill Hoogte: ca. 5 cm Hoes: dubbeldoek 100% polyester, niet afneembaar

Dubbeldoek Doorstikking: 300 g/m2 hypo­ allergeen materiaal Hoes: afneembaar, verborgen spiraalrits op 4 zijden

Jersey

Dubbeldoek


52

Fitness® boxsprings

Venus

Victo

Promo

Promo

Venus Boxspring

Victo Boxspring

160/180 op 200 cm inclu­ sief hoofdbord, bodem, poten en matras met geïn­ tegreerde topdek

160/180 op 200 cm inclusief hoofdbord, bodem, poten, matras en topdekmatras.


53

Neptunes

02 slaapcomfort/fitness速

Star

Promo

Promo

Neptunes Boxspring

Star Boxspring

in echt leder 160/180 op 200 cm inclusief hoofd足 bord, bodem, poten en matras.

140/160/180 op 200 cm inclusief hoofdbord, bodem, poten en matras.


54

Kies uw eigen stijl Bedkaders

Bedkaders vindt u in alle vormen en kleuren: met of zonder hoofd- of voetbord, afgewerkt in verschillende houtsoorten, of bekleed met stof of leder. Met een comfortbed kiest u voor een hogere instaphoogte.

Azur

Bed Azur in duurzaam geteeld eikenhout.


55

Allegria Bed Allegria in een combinatie van hoogglans en matte lak. Hoofdbord en bedkader apart verkrijgbaar.

02 slaapcomfort/bedkaders


56

Aria Bed Aria in afwasbaar kunstleder met een zichtbaar reliÍf en contraststikking.


57

Comfortabel in en uit uw bed!

02 slaapcomfort/bedkaders

Comfortbedden

Bed Forest in eik met afwerking white wash.

De Comfortbedden hebben een speciale hogere instaphoogte van 50 cm, waardoor de bedrand precies ter hoogte van uw knieholte komt. Dat spaart uw rug als u wilt gaan liggen of zitten. U hoeft dus niet bijkomend door de benen te buigen. Comfortbedden bestaan als één- of tweepersoonsmeubel. Ze zijn naast de standaardmaten ook verkrijgbaar op 120 cm breed en in langere uitvoeringen.

Forest Afwerkingen: in diverse tinten eik, beuk, kers en lakkleuren.

comfort Cezorent Afwerkingen: in diverse tinten beuk, kers en lakkleuren.

Robin Afwerkingen: in diverse tinten eik, beuk, kers en lakkleuren.

Bed Cezorent in kers.

Bed Robin in beuk.

Tip Breng uw bed op comforthoogte Dat maakt het in en uit bed stappen en het opmaken van uw bed een stuk mak­ kelijker. De hoogte van de pootjes kunt u zelf kiezen of neem wieltjes dan kunt u het bed vlot verplaatsen, wat handig is bij het stofzuigen. U kunt ook uw lattenbodem in een hoger bed(kader) plaatsen of een hogere boxspring­bodem kiezen.


AEROSLEEP

AMP

CLIMATE CONTROL

JERSEY PU

MOLTON

03 Kussenen matrasbeschermers

WASH COTTON

velours stretch

ABSOPLUS

AEROSLEEP

AMP

GRIPP

JERSEY PU

MOLTON

OPTINOP

WASH COTTON


59

Voorzie uw hoofdkussen en matras van een kussen- en matrasbeschermer. We verliezen ’s nachts zo’n 500 ml transpiratie­vocht. De beschermers absorberen transpiratievocht en kunnen regel­ matig gewassen worden. Bovendien verlengen ze ook de levensduur van uw hoofdkussen en matras. Bescherm uw hoofdkussen en matras tegen:

03

kussen- en matrasbeschermers

Transpiratie

Overmatig vocht

De Aerosleep kussen- en matrasbeschermers werken als een airco. De speciale 3-dimensionale structuur neemt vocht op en voert het meteen af. Ze ventileren en geven een blijvend droog slaapklimaat. Materiaal: 3D breisel met honingraatstructuur.

Velours Stretch matrasbeschermers en Velours Stretch en Molton kussenbeschermers reguleren het vocht en zijn ventilerend, zacht en comfortabel. Mate­ riaal Velours Stretch: 75% katoen en 25% polyester. Materiaal Molton: 100% katoen. Hoes met rits. De Wash Cotton kussen- en matrasbeschermer is vochtregulerend en ventilerend en voelt koel aan. Materiaal: 100% kookvast katoen, met carréstiksel. De Velours Deluxe matrasoplegger zorgt voor een behaaglijk klimaat door een zeer goede vocht­ regulering. Materiaal: hoes bovenlaag uit 100% fijngekaarde Merino scheerwol en onder­laag uit 100% zuiver katoen tricot gevuld met Merino scheerwol. Velours Deluxe Ongeveer 3 cm hoog.

Huisstofmijt en allergie AMP (Anti Mite Protect) is een assortiment kussen- en ma­ trasbeschermers speciaal voor mensen met allergieproblemen. AMP werkt als een membraan dat alles tegenhoudt. Materiaal: polyurethaan membraan. Reinigen met vochtige doek.

Temperatuurschommelingen 365

Climate Control kussenbeschermers zorgen voor een stabiel slaapklimaat het hele jaar door. Ze voelen koel aan en zijn vochtregulerend. Materiaal: 100% katoen en 100% outlast (NASA-ontwikkeling). Hoes met rits.

Water Jersey PU is een waterdichte, ventilerende kussen- en matrasbeschermer. Materiaal: bovenzijde katoen en onderzijde poly­urethaan. De Absoplus matrasbeschermer is waterdicht en vochtregulerend. Hij heeft een zeer hoog absorptiever­ mogen en is ideaal bij incontinentie. Materiaal: boven­ zijde in zachte matelassé polyesterstof en onderzijde in 100% polyester.

Verschuivingen Geen verschuivingen met matrasonderleggers die ervoor zorgen dat uw matras perfect op zijn plaats blijft liggen en bovendien voorkomen ze slijtage. Ze zijn ventilerend en vochtregulerend. Voor boxsprings is er de GRIPP onderlegger. Materiaal: 100% polyester. Voor lattenbodems is er de OPTINOP onderlegger. Materiaal: vilt met antislipnoppen in kunststof.


04 Uw kussen is een hoofdzaak


61

Anna “

Als violiste is mijn nek een belangrijk werkinstrument. Dat merk ik na een concert of een lange repetitie. Ik draag er daarom evenveel zorg voor als voor mijn vingers. Bij mijn zoektocht naar een kussen met neksteun kwam ik al snel bij het Ortho Pillow-kussen uit. Het schenkt mijn nek

Leen & “ Emma

Toen Emma haar dekentje onder haar hoofd begon te leggen, werd het tijd voor een kussen. Maar het mocht niet te dik zijn voor haar

kleine hoofdje. Daarom ben ik blij dat ik bij Sleepy de Kids Pillow kon vinden. Het kussen is gemakkelijk wasbaar en bovendien kan ze erdoor ademen. Ik kan het wanneer Emma nog wat groter is, zelfs bijvullen met extra vulling. Dit kussen zal langer meegaan dan haar kleren!

alle rust en ondersteuning die ik nodig heb. Andere muzikanten hebben een teddybeer om de slaap te vinden. Ik heb mijn Ortho Pillow.

Alles over de Ortho Pillows vanaf pagina 63

Hans

04 hoofdkussens

Alles over de Kids Pillow vanaf pagina 65

Kies de juiste vulling

Mijn donskussen, dat is een gezellige, knusse wolk voor mijn hoofd. Het dons is zalig zacht én een natuurlijk materiaal. En toch is mijn hoofd goed onder­steund. Mijn hoofd komt na een hele dag achter de computer tot rust. Als ik dan ‘s morgens uit mijn zevende hemel ontwaak, ben ik weer helemaal opgeladen voor een nieuwe dag. Alles over de donskussens vanaf pagina 64

Dons is ultralicht en zacht.

Comforel®Soft zijn zachte synthetische bolletjes met een buiten­gewone veerkracht.

Perfolatex is stevig maar toch zacht en ventilerend.

Talalay-latex is meer ventilerend dan gewone latex en heel soepel.

Latex voelt iets steviger, is vocht­ absorberend en ventilerend.


62

Ergonomische kussens Ergo Pillow®

Een Ergo Pillow® is verdeeld in verschillende ‘kamers’ van verschillende diktes. Als u op uw zij ligt, geven de dikkere zijcompartimenten de nodige ondersteuning voor het hoofd. In ruglig ligt u op de minder dikke middenzone. De aangepaste nekrol zorgt ervoor dat uw nekwervels in elke slaaphouding correct ondersteund worden.

Ergo Pillow®

Ergo Pillow®

Ergo Pillow®

Softy extra zacht

Softy zacht

Softy vast

•• extra zacht en laag •• veerkrachtig Vulling: Comforel®Soft (navulbaar), neksteun in Talalay-latex Tijk: 50% katoen en 50% bamboe Onderhoud: wasbaar 60° C (na verwijderen neksteun)

•• zacht •• veerkrachtig Vulling: Comforel®Supreme (navulbaar), neksteun in Talalay-latex Tijk: 50% katoen en 50% bamboe Onderhoud: wasbaar 60° C (na verwijderen neksteun)

•• vast •• veerkrachtig Vulling: Comforel®Supreme (navulbaar), neksteun in Talalay-latex Tijk: 50% katoen en 50% bamboe Onderhoud: wasbaar 60° C (na verwijderen neksteun)

Ergo Pillow®

Ergo Pillow®

Ergo Pillow®

Latex zacht

Latex vast

Latex extra vast

•• zacht •• ventilerend Vulling: Talalay-latexsticks, neksteun in Talalay-latex Tijk: 50% katoen en 50% bamboe Onderhoud: niet wasbaar

•• vast •• ventilerend Vulling: Talalay-latexsticks, neksteun in Talalay-latex Tijk: 50% katoen en 50% bamboe Onderhoud: niet wasbaar

•• extra vast en hoog •• ventilerend Vulling: Talalay-latexsticks, neksteun in Talalay-latex Tijk: 50% katoen en 50% bamboe Onderhoud: niet wasbaar

Tip Voor lange benen? De Ergo Pillows® bestaan in een korter rechthoekig kussen dat maar 40 cm hoog is (i.p.v. 60 cm). Zo wint u 20 cm voor uw benen.


63

04 hoofdkussens

Ortho Pillow De uitgekiende vorm van een Ortho Pillow biedt een uitzonderlijk lig­comfort. Het is ideaal om nekpijn te voorkomen of te verhelpen.

Ortho

Ortho

Ortho

Latex laag

Latex medium

Latex hoog

•• zacht en laag •• extra comfort door profilering •• ventilerend

•• extra comfort door profilering •• ventilerend

•• vast en hoog •• extra comfort door profilering •• ventilerend

Latex square

Vulling: latex met verschillende neksteun­breedtes Tijk: dubbeldoek bamboe/polyester/ polyamide, afneembare buiten­hoes Onderhoud: vulling niet wasbaar, buitenhoes was­ baar 40° C

Ortho

Zacht •• zacht en laag

Latex square Vast •• vast

Visco medium •• drukverlagend •• extra comfort door profilering

Vulling: soepele Talalay-latex Tijk: dubbeldoek bamboe/polyester/ polyamide, afneem­ bare buiten­hoes Onderhoud: vulling niet wasbaar, buitenhoes wasbaar 40° C

Vulling: viscoelastisch schuim Tijk: dubbeldoek bamboe/polyester/ polyamide, afneem­ bare buitenhoes Onderhoud: vulling niet wasbaar, buitenhoes was­ baar 40° C

Ergosleep® pillow Ergonomisch aanpasbaar enveloppekussen met uit­ neembare en uitwisselbare Talalay-nekrol en -steunlaag, zodat u het kussen op uw maat kan maken. Onderhoud: enveloppe­kussen en de badstofhoesjes van de nekrol en de steunlaag zijn was­ baar op 60° C


64

Donskussens Een kussen met dons­ vulling is ultralicht en zacht en geeft het gevoel op een wolkje te slapen.

Dons 4 kamers •• zacht aanvoelend met meer stevig­ heid en ondersteuning Vulling: kamers I en II elk gevuld met 150g 100% witte ganzendons – kamers III en IV elk gevuld met 150g, waarvan helft witte ganzen­ dons en helft veertjes Tijk: 100% katoen met San Pro Care finish voor zacht aanvoelen Onderhoud: professionele donsreiniging

Latexkussens Dons

Dons

Emsländische dons

Eendendons

•• zacht Vulling: 100% witte Emslän­ dische ganzendons Tijk: 100% katoen satijn batist Onderhoud: professionele donsreiniging

•• zacht Vulling: 90% eenden­dons/10% veertjes Tijk: 100% makokatoen Onderhoud: professionele donsreiniging

Een hoofdkussen met latex­vulling is veerkrachtig. Door de geperforeerde structuur is het ook ventilerend.

Sleepy

Sleepy

Latex baby

Latex

•• zacht en laag •• extra dun (40 x 60 cm) Vulling: perfolatex Tijk: 100% katoen Onderhoud: niet wasbaar

•• zacht Vulling: perfolatex Tijk: 100% katoen, ook verkrijgbaar in 45 x 65 cm Onderhoud: niet wasbaar

Dons

Dons

Sleepy

Sleepy

Pomerische dons

Hongaarse dons

Latex-sticks vast

•• iets steviger Vulling: 100% witte Pomerische ganzendons Tijk: micro modal dubbel­ doek Onderhoud: professionele donsreiniging

•• iets steviger Vulling: 15% Hon­ gaarse ganzendons/85% veertjes Tijk: 100% makokatoen Onderhoud: professionele donsreiniging

•• vast Vulling: Talalaylatex-sticks Tijk: dubbeldoek bamboe/ polyester/polyamide, afneembare buitenhoes Onderhoud: vulling niet wasbaar, buitenhoes was­ baar 40° C

Latex-sticks extra vast •• extra vast en hoog Vulling: Talalay-latex-sticks Tijk: dubbeldoek bamboe/ polyester/polyamide, afneembare buitenhoes Onderhoud: vulling niet wasbaar, buitenhoes was­ baar 40° C actieve neksteun


65

Synthetische kussens Een hoofdkussen met een synthetische vulling is zacht en veerkrachtig. Bovendien kunt u het makkelijk wassen in de wasmachine.

Sleepy

Sleepy

Softy ball zacht

Comforel zacht

•• zacht en veerkrachtig Vulling*: Dacron® Aerelle® synthetische slaapbolletjes Tijk: 100% katoen Onderhoud: wasbaar 60° C

•• zacht met voldoen­ de onder­steu­ning door opstaande hoeken •• vochtregulerend Vulling*: Comforel®Soft Tijk: 50% katoen, 50% bamboe Onderhoud: wasbaar 60° C

Tip Actieve neksteun

Bij actieve neksteun zijn aan de voorzijde van het hoofd­ kussen ondersteunings­ hoeken ingestikt. Het vul­ materiaal krijgt meer ruimte en concentreert zich bij be­ lasting spontaan waar nog ruimte is: bij uw nekwervels. Verandert u van lighouding, dan past het kussen zich aan.

Kids Pillow

actieve neksteun

actieve neksteun

Sleepy

Sleepy

Comforel vast

Kookvast

•• vast met opstaande hoeken voor extra ondersteuning Vulling*: Comforel®Supreme Tijk: 100% katoen Onderhoud: wasbaar 60° C

•• vast maar toch veerkrachtig •• antihuisstofmijt en stofvrij Vulling*: Dacron® syntheti­ sche slaapbolletjes Tijk: 100% katoen Onderhoud: wasbaar 95° C

actieve neksteun

04 hoofdkussens

•• zacht en laag •• uw kind kan er dwars doorheen ademen (geen verstik­ kingsgevaar) •• antiallergisch •• ventilerend Vulling*: 100% synthetische slaapbolletjes Tijk: 100% polyester 3Dweefsel, ook verkrijgbaar in 40 x 60 cm, afneembare hoes Onderhoud: wasbaar 60° C

Tip Het eerste hoofd­ kussen voor uw kind? Een baby heeft in verhou­ ding tot het lichaam een gro­ ter hoofdje. Een hoofdkus­ sen is nog niet nodig. Maar na een jaar of drie is het li­ chaam zo gegroeid dat het

actieve neksteun

(*) Navulbaar.

hoofd niet meer comfortabel rust op een kale matras. Dan gaan de nekwervels te ver doorbuigen en is de lighou­ ding niet meer prettig. Zodra het kind regelmatig een arm onder het hoofd legt, of het dekentje eronder trekt, is het tijd voor een hoofdkussen.


66

Originele kussens voor een beter leven in bed Comfortabel reizen

Relaxen in bed

Voor zijslapers

Voor buikslapers

Het NEKKUSSEN en het REISKUSSEN geven een uitstekende ondersteuning voor hoofd en nek met extra comfort door profilering. Ze zijn drukverlagend (100% visco-elastich memory schuim) en hypoallergeen. De buitenhoes in katoen/ poly­ester is wasbaar op 60° C.

Het LUXE LOUNGE KUSSEN is ideaal om te lezen, relaxen of tv te kijken in bed. Het is gevuld met syntheti­ sche bolletjes en latexsticks voor extra ondersteuning. De bovensloop in polyester/ katoen (optioneel) bevat een leesvak, is verkrijgbaar in verschillende kleuren en is wasbaar op 40° C.

Het KNIEKUSSEN corri­ geert de houding van uw benen ten opzichte van uw bekken en onderrug. Het stabiliseert bekken en onder­ rug en recht de wervel­ kolom. Het geeft extra com­ fort door profilering en is drukverlagend (100% viscoelastich memory schuim) en hypo­allergeen. De buiten­ hoes in katoen/polyester is wasbaar op 60° C.

Buikslapen is af te raden. Het is erg belastend voor de nek. Het vergroot de lenden­ uitholling en de hals ligt de hele nacht gedraaid. Uw nek raakt niet uitgerust en na verloop van tijd ontstaat er nekpijn. Buikslaap valt af te leren met een aangepaste bedbodem en matras. Als extra hulpmiddel is er de SLEEPMATE. Deze ver­ kleint de kans dat u op uw buik rolt. Het heeft een zone met een harde en een zone met een zachte vulling van kapok. De bovensloop (opti­ oneel) uit 100% katoen is wasbaar op 60° C.

Nekkussen

Reiskussen

All-in comfort: voor buikslapers, zijslapers en baby Het COMFORTKUSSEN is een knuffelkussen om buiklig te voorkomen. Het is handig voor zijslapers die met hun knieën geen raad weten. Boven­dien is het een gezellig ligeilandje voor een baby. Het kan ook als armsteun gebruikt worden bij het lezen van een boek of tijdens het voeden van uw baby. De bovensloop is verkrijgbaar in badstof (standaard) of in an­ tracietkleur polyester/katoen (optioneel). Hij is wasbaar op 40° C.

Puur natuur Het kussen met BOEKWEIT vulling en een sloop van 100% katoen is vast, geeft een apart comfort en voelt erg koel aan. Het is navulbaar en niet wasbaar.


67

Sleepy steunt niet alleen uw hoofd maar ook het goede doel Sleepy ijvert al jaren voor gezond slaapcomfort en organiseert daarom regelmatig ‘hoofdkussen­inruilacties’. Want een hoofdkussen is belangrijk om goed te slapen. Per binnengebracht oud hoofdkussen schonk Sleepy een vast bedrag aan een goed doel. Deze actie werd doorheen de jaren nog enkele keren versterkt met events die de aandacht van de media op deze problematiek trokken.

We organiseerden de Nacht van de Slaap in Living Tomorrow2. Tijdens dit ludieke evenement wilde Sleepy het be­ lang van een goede nachtrust onderstrepen. Een aantal Bekende Vlamingen werden uitgenodigd en moesten diverse opdrachten uitvoeren. Hieraan gekoppeld was er een symposium over slaap­ problemen, rugklachten, ergonomie en slaapcomfort. Sleepy koppelde haar hoofdkusseninruilactie ook al aan een ge­ slaagde poging om het Guiness wereldrecord Het grootste kussen ter wereld te breken, dit ten voordele van het Zeepreventorium in De Haan, een instelling voor kinderen met obesitas of met chronische aandoeningen van de luchtwegen. Onder het motto ‘Kussen op je smoel voor het goede doel’ werd het Guiness wereldrecord Het grootste kussen­ gevecht gebroken. Meer dan 4.000 enthousiaste studenten kwamen daarvoor samen op het Ladeuzeplein. Ook deze actie was ten voordele van het Zeepreventorium in De Haan. Recent deed Sleepy voor de grootschalige veiling op www.mijnkussen.be opnieuw beroep op enkele BV’s. Cara Van der Auwera en 32 andere Bekende Slapers lieten oude gesigneerde kussens veilen ten voordele van het Simbahuis in Liedekerke van SOS Kinderdorpen.

Cara “

04 hoofdkussens

Ik slaap beter sinds ik mijn kussen weggaf.


05 Kies het dekbed dat het best bij u past


69

Jan Andy &

Ik ben een koukleum en Andy is een kacheltje. Ik vind het mega om tegen hem aan te liggen en in te dommelen. Maar vroeger werd ik dan midden in de nacht wakker van de kou aan mijn rug. Het donsdeken was verschoven en mijn rug lag onbedekt. Twee eenpersoonsdonsdekens was een supersuggestie van Sleepy. Nu liggen we een half uurtje samen en als Andy het te warm krijgt, verlegt hij zich onder zijn dunnere dons. En ik hou de warmte van mijn kacheltje bij mij. De hele nacht. Alles over de donsdekens vanaf pagina 70

Nelly “

Waarom een dekbed van kameelhaar? Ik kan er niet tegen dat er een te dun deken op me ligt. Ik wil een zeker gewicht voelen. Dat is al één. Maar met de schommel­

ende temperaturen op mijn leeftijd moest ik ook iets hebben dat zich mee met mij aanpaste. En dat is wat kameelhaar doet: ik heb het

nooit meer te koud of te warm in bed. Dat is twee. En drie is dat ik het een fijn idee vind dat ik onder een natuurlijk pro­ duct lig, dat mensen al eeuwen lang gebruiken. Zo. Dat is het. Alles over de natuurdekbedden vanaf pagina 74

05 dons en dekbedden

Ilse & Maarten “

We zijn fervente skiërs, Maarten en ik. Onze wintersportkledij is gemaakt van thinsulatevezels en toen we dekbedden op basis van diezelfde vezels ontdekten, was de keuze snel gemaakt. We weten dat we hiermee kwaliteit in huis halen.

Het dekbed houdt niet meer warmte vast dan nodig en is lekker licht en luchtig om onder te slapen. Oh ja, wat ik ook belangrijk vind, is dat ik het dekbed kan wassen op zestig graden. Ik heb wat last van allergieën en dan is een goede hygiëne een must. Alles over de Thinsulate dekbedden vanaf pagina 76


70

Donsdekens Dankzij hun donsveren kunnen ganzen hun warmte controleren en in de extreemste omstandigheden overleven. Al eeuwenlang gebruikt de mens het ganzendons om zichzelf warm te houden. Op die traditie bouwt Sleepy verder.

Een donsdeken is in feite een mengeling van dons en veren. Een donsdeken is vederlicht en soepel voor een maximale bewegingsvrijheid. Een goed donsdeken is perfect thermoisolerend: warm in de winter en koel in de zomer. Bovendien is het goed vochtregulerend en ventilerend. De donsvlokken zorgen voornamelijk voor de isolatie en de veren geven uw donsdeken een zeker ‘gewicht’ en veerkracht. Hoe meer donsvlokken in verhouding tot de veren, hoe lichter en kwalitatief beter uw donsdeken. Hoe groter de dons­vlokken, hoe beter de isolatie van uw donsdeken.

Traumpass Elk Sleepy donsdeken draagt dit erkend kwaliteitslabel. De beste garantie voor jarenlang slaapcomfort.

Sleepy donsdekens zijn antihuisstofmijt Door de heel dicht geweven katoenen tijk van zeer hoogwaardige kwaliteit kan de huisstofmijt niet in de vulling doordringen. Bovendien overleeft de huisstofmijt niet in dons.


71

05 dons en dekbedden

6 verschillende donskwaliteiten Van extra warm tot koel

1 2 3 4 5 6

Hoe onderhoudt u best uw donsdeken?

100% Masurische ganzendons

In deze bokalen zit telkens 20 g dons. Het hoogteverschil illustreert het verschil in vulkracht van de verschillende donssoorten. Hoe hoger de vulkracht, hoe beter de kwaliteit van uw donsdeken.

•• Schud uw donsdeken regelmatig op. Verlucht het ook geregeld, maar niet in volle zon of bij mistig weer. •• Behandel uw donsdeken met zachtheid. Ga het nooit met een mattenklopper of stofzuiger te lijft en plof er niet met uw volle gewicht op neer. •• Uw donsdeken verdient om de 5 jaar een professionele donsreiniging voor een langere levensduur. Bij Sleepy bent u steeds welkom voor een onderhoudsbeurt. De tijk wordt opengemaakt en leeg­geschud. Vervolgens wordt de inhoud gereinigd, ontsmet, ontstoft en eventueel bijgevuld. De tijk wordt apart gewassen of, indien nodig, vervangen of hersteld. De cassettedonsdekens worden professioneel gewassen. •• Indien u uw donsdeken niet gebruikt in de zomer. Bewaar het dan in een nonwoven opbergtas en niet in een plastie­ ken zak. Plastiek is niet luchtdoorlatend, waardoor eventu­ eel vocht niet kan ontsnappen wat tot schimmelvorming kan leiden.

100% Pomerische ganzendons 100% Arctische ganzendons 100% Emsländische ganzendons 95/5% Siberische ganzendons 90% Oost-Europese ganzendons

1

2

3

4

5

6


72

100% Masurische ganzendons •• extra warm •• extra licht •• luxueus aanvoelen •• extra isolerend •• extra vochtregulerend •• ventilerend •• antihuisstofmijt

100% Pomerische ganzendons Vulling: 100% Masurische ganzendons, professioneel navulbaar Tijk: ultra licht geweven zijdezacht aanvoelende Batist tijk met opstaand randje aan de zijkanten voor extra comfort, een betere isolatie en vochtregulering

•• extra warm •• luxueus •• extra isolerend •• vochtregulerend •• ventilerend •• antihuisstofmijt

Vulling: 100% zuivere witte Pomerische ganzendons met extra grote donsvlokken, professioneel navulbaar Tijk: zachte MicroCell-tijk met opstaand randje aan de zijkanten voor extra comfort, een betere isolatie en vochtregulering

Cassettedons micromodal

Vulling: 100% zuivere witte Pomerische ganzendons, niet navulbaar

100% Arctische ganzendons

Vulling: 100% zuivere witte Arctische ganzen­ dons, professioneel navulbaar

•• warm •• luxueus •• isolerend •• vochtregulerend •• ventilerend •• antihuisstofmijt

Tijk: zachte MicroCell afgewerkt met satijnbies met gesloten tussenschotjes zodat het dons goed op zijn plaats blijft zitten

•• warm •• lichter •• isolerend •• vochtregulerend •• ventilerend •• antihuisstofmijt

Tijk: Batist, 100% katoen, met opstaand randje aan de zijkanten voor extra comfort, een betere isolatie en vochtregulering


73

100% Emsländische ganzendons •• extra warm •• isolerend •• ventilerend •• antihuisstofmijt

95/5% Siberische ganzendons Vulling: 100% zuivere witte Emsländische ganzendons, professioneel navulbaar

•• warm •• isolerend •• ventilerend •• antihuisstofmijt

Tijk: 100% Makoperkal katoen, met tussenschotjes voor een perfecte verdeling van het dons

Cassettedons •• warm •• isolerend •• ventilerend •• antihuisstofmijt

05 dons en dekbedden

Vulling: 90% Oost-Europese ganzendons, niet navulbaar Tijk: NE 80/80 afgewerkt met bies met gesloten tussen­schotjes zodat het dons goed op zijn plaats blijft zitten

Vulling: 95% dons en 5% veren van de Siberi­ sche gans, professioneel navulbaar Tijk: 100% Makoperkal katoen, met tussenschotjes voor een perfecte verdeling van het dons

Zomerdons •• lekker licht en fris voor de zomer •• ventilerend •• antihuisstofmijt Vulling: 90% witte dons Tijk: 100% Makokatoen

Onderhoud: zie p. 71


74

Natuur­­dekbedden Doordat de natuurlijke vezels ademen, zijn natuurdekbedden uitermate vochtregulerend. Ze zijn bovendien isolerend en ventilerend. Een natuurdekbed is ideaal voor mensen die iets ‘zwaarder’ op zich willen. De natuurdekbedden met kameelhaar en wildzijde zijn bovendien elektrostatisch neutraal, ze ‘knetteren’ dus niet.

Natuurdekbed Kameelhaar

Natuurdekbed Wildzijde


05

75

Kameelhaar Duo extra

Kameelhaar Duo

Kameelhaar Mono

Kameelhaar Extra Light

•• lekker warm voor de winter •• extra isolerend •• extra vochtregulerend: ideaal als u veel transpireert •• elektrostatisch neutraal •• niet geschikt als u allergisch bent voor de huisstofmijt

•• ideaal voor de winter •• extra isolerend •• extra vochtregulerend: ideaal als u veel transpireert •• elektrostatisch neutraal •• niet geschikt als u allergisch bent voor de huisstofmijt

•• ideaal voor het tussenseizoen •• isolerend •• extra vochtregulerend: ideaal als u veel transpireert •• elektrostatisch neutraal •• niet geschikt als u allergisch bent voor de huisstofmijt

Vulling: 100% kameelhaar, ultrafijn gekamd Tijk: 80% MicroModal en 20% fijne gekamde katoen Onderhoud: droogkuis (chemische reiniging), regelmatig luchten en opschudden

Vulling: 100% kameelhaar, ultrafijn gekamd Tijk: 80% MicroModal en 20% fijne gekamde katoen Onderhoud: droogkuis (chemische reiniging), regelmatig luchten en opschudden

Vulling: 100% kameelhaar, ultrafijn gekamd Tijk: 80% MicroModal en 20% fijne gekamde katoen Onderhoud: droogkuis (chemische reiniging), regelmatig luchten en opschudden

dons en dekbedden

Wildzijde

Tencel

•• lekker licht en fris voor de zomer •• extra vochtregulerend: ideaal als u veel transpireert •• elektrostatisch neutraal •• niet geschikt als u allergisch bent voor de huisstofmijt

•• lekker licht en fris voor de zomer •• elektrostatisch neutraal

•• lekker licht en fris voor de zomer

Vulling: 100% kameelhaar, ultrafijn gekamd Tijk: 80% MicroModal en 20% fijne gekamde katoen Onderhoud: droogkuis (chemische reiniging), regelmatig luchten en opschudden

Vulling: 100% zuivere witte, lichte wildzijde Tijk: 100% gekamd katoen Onderhoud: droogkuis (chemische reiniging), regelmatig luchten en opschudden

Vulling: 100% Lyocell, vezels van natuurlijke grondstoffen Tijk: katoen-perkal uni, gesanforiseerd (100% handgeplukte katoen) Onderhoud: wasbaar op 60° C


76

Thinsulate dekbedden Thinsulate dekbedden zijn gemaakt uit hightechvezels die heel sterk en duurzaam zijn. Thinsulate (cfr. wintersportkledij) is één van de best isolerende materialen die er bestaan. De vederlichte vezels zijn tien keer fijner dan andere isolerende producten, slaan uw lichaamswarmte op en houden u de hele nacht warm. Ze zijn gemakkelijk in onderhoud en wasbaar op 60° C.


05

77

Thinsulate Kombi­ vierseizoenen

TIP 1 dekbed voor het hele jaar door? Kies een Kombi vierseizoe­ nen dekbed. Het bestaat uit 2 delen: het dunnere gedeel­ te is lekker fris en licht voor de zomer. Het dikkere ge­ deelte is ideaal voor het tussen­seizoen. En de com­ binatie van de twee is lekker warm in de winter.

•• winter en zomer in één: combinatie Thinsulate Light en Thinsulate Mono dekbed. Het Thinsulate Light dekbed is ideaal voor de zomer, het Thinsulate Mono dekbed is ideaal voor het tussensei­ zoen. De combinatie van de 2 is ideaal voor de winter. •• isolerend •• vochtregulerend •• ventilerend •• antiallergisch Vulling: Thinsulate hightechvezels Tijk: 100% Makokatoen-satijn Onderhoud: wasbaar op 60° C

dons en dekbedden

Thinsulate Duo

Thinsulate Mono

Thinsulate Light

•• lekker warm in de winter: 1 dekbed bestaande uit 2 lagen met in het midden een luchtlaag voor een goede isolatie •• extra isolerend •• vochtregulerend •• ventilerend •• antiallergisch

•• ideaal voor het tussenseizoen •• isolerend •• vochtregulerend •• ventilerend •• antiallergisch

•• lekker licht en fris voor de zomer •• vochtregulerend •• ventilerend •• antiallergisch

Vulling: Thinsulate hightechvezels Tijk: 100% Makokatoen-satijn Onderhoud: wasbaar op 60° C

Vulling: Thinsulate hightechvezels Tijk: 100% Makokatoen-satijn Onderhoud: wasbaar op 60° C

Vulling: Thinsulate hightechvezels Tijk: 100% Makokatoen-satijn Onderhoud: wasbaar op 60° C


78

Sleepyfill dekbedden De Sleepyfill dekbedden met synthetische vulling bezorgen u een behaaglijk slaapklimaat. Ze voelen iets zwaarder aan en zijn net iets minder vochtregulerend dan echte donsdekens of Thinsulate dekbedden. Ze zijn wasbaar op 40° C en budgetvriendelijk.


05 Aanbevolen 79 dons en dekbedden

afmetingen Sleepyfill Kombi­ vierseizoenen

Sleepyfill Mono

Sleepyfill Light

•• winter en zomer in één: het dunne gedeelte is voor de zomer, het dikkere voor het tussenseizoen en de combinatie van de 2 is heerlijk warm in de winter

•• ideaal voor het tussen­ seizoen en de winter

•• lekker licht en fris voor de zomer

Vulling: gesiliconiseerde holle vezel Tijk: 100% Microfil Onderhoud: wasbaar op 40° C

Vulling: gesiliconiseerde holle vezel Tijk: 100% Microfil Onderhoud: wasbaar op 40° C

Vulling: gesiliconiseerde holle vezel Tijk: 100% Microfil Onderhoud: wasbaar op 40° C

Bed

Dons en dekbed

Eenpersoonsbed •• 90 cm breed

Standaarddekbed •• 140 (135) x 200 cm •• 140 (135) x 220 cm*

Extra eenpersoonsbed •• 100-120 cm breed

Extra breed dekbed •• 160 (155) x 220 cm •• 200 x 200 cm**

Tweepersoonsbed •• 140-160 cm breed

Standaarddekbed •• 240 x 220 cm

Extra tweepersoonsbed •• 180-200 cm breed

Extra breed dekbed •• 260 x 220 cm

(*) Enkel bij kameel­haar, thinsulate en tencel. (**) Enkel bij dons, kameel­haar, thinsulate, tencel, Sleepyfill Mono en Sleepyfill Kombi.


80

Geef eens wat slaap cadeau U kent de voorkeur van uw vrienden niet wat betreft bedtextiel? U wenst hen een uitgeslapen gevoel te geven door hen zelf het gepaste hoofdkussen te laten kiezen? De Sleepy cadeaucheque biedt dĂŠ oplossing. Vraag hem in onze winkel. Het bedrag kiest u zelf.


Colofon De Sleepy Slaapgids is een uitgave van Sleepy. Voor gehele of gedeeltelijke overname van teksten, foto’s en illustratiemateriaal is vooraf de schriftelijke toestemming nodig van de uitgever.

Legende

Verantwoordelijke uitgever Voordelen

Wasvoorschriften

koel

ventilerend

wasbaar op 30° C

warm

waterdicht

wasbaar op 40° C

extra warm

antihuisstofmijt

wasbaar op 60° C

vierseizoenen­ dekbed

bevat wol

wasbaar op 95° C

isolerend

milieuvriendelijk

niet wasbaar

klimatiserend

droogkuis

vochtregulerend antitranspiratie

365

professionele donsreiniging

Sleepy is lid van de Slaapraad. De Slaapraad is een neutraal orgaan dat in 1996 werd opgericht door handelaars – waaronder Sleepy – en fabrikanten uit de slaapcomfort­ sector. Het doel van De Slaapraad is het grote publiek volop bewust te maken van het belang van beter slapen. www.deslaapraad.be

Johan Baetens - Intres Belgium NV Atomiumsquare 1 bus 481 1020 Brussel T +32 2 476 24 74 F +32 2 476 18 08 info@sleepy.be

Styling en coördinatie Angélique Schot

Concept en lay-out Link | mixed media communicatiebureau

Waarde van deze gids € 8,00 De uitgever kan niet verantwoordelijk gesteld worden van druk- en zet­ fouten en mogelijke afwijkingen en/of wijzigingen in kleuren, afmetingen en andere productspecificaties.

Alle actuele informatie vindt u op onze website


het leven is beter in bed bij Sleepy... AALST

Gentsesteenweg 329

T 053 21 39 14

BRUGGE

Koningin Astridlaan 99

T 050 39 04 92

DIEST

Halensebaan 72

T 013 32 13 15

DILBEEK

Ninoofsesteenweg 77

T 02 460 67 10

EEKLO

Stationsstraat 98

T 09 377 90 34

GENK

Hasseltweg 111

T 089 35 06 16

GENT

Rooigemlaan 563

T 09 226 17 71

GENT-OOSTAKKER

Antwerpsesteenweg 1124

T 09 355 98 01

GERAARDSBERGEN

Astridlaan 152

T 054 41 19 24

IEPER

Maarschalk Frenchlaan 47

T 057 20 11 80

LEUVEN

Vaartkom 29

T 016 22 66 11

MAASMECHELEN

Rijksweg 600

T 089 77 72 94

MERKSEM

Bredabaan 972

T 03 647 15 45

OOSTENDE

Gistelsesteenweg 1

T 059 56 58 50

OVERPELT

Dorpsstraat 170

T 011 66 59 04

PUURS

Rijksweg 57–59

T 03 886 62 90

ROESELARE

Meensesteenweg 347

T 051 20 14 27

SINT-NIKLAAS

Heidebaan 9/19

T 03 778 23 20

TURNHOUT

Steenweg op Gierle 206

T 014 65 46 65

WEVELGEM

Kortrijkstraat 341

T 056 41 72 00

WILRIJK

Boomsesteenweg 560

T 03 828 98 29

ZINGEM

Gentsesteenweg 56

T 09 384 68 36

het leven is beter in een Sleepy bed

Sleep slaapgids - goede nachtrust en slaapcomfort  

Wil u ook genieten van een goede nachtrust? Sleepy heeft een ruim assortiment van bedden, bedbodems, lattenbodems, matrassen. Lees ook onze...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you