Page 1

Ellen Deckwitz Boven Zuylen

6 Utrechtgedicht, jaargang 2, nummer 8 April 2011 Een uitgave van SLAU & Kunstliefde


Ellen Deckwitz (1982) studeerde Nederlands en psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en voltooide daarnaast een researchmaster in de Literatuur- en Cultuurwetenschap. Deckwitz trad op bij o.a. De Avonden, Lowlands, de Parade, Nightwriters en is de recordhouder van de meest gewonnen poetry slams in één jaar. In 2009 kreeg ze voor haar poëzie de Meander Dichtprijs toegekend en won ze het Nationaal Kampioenschap Poetry Slam. Werk van haar hand verscheen eerder in Bunker Hill, Deus ex Machina en in ‘Ik ben een bijl’, de bloemlezing met werk van ‘nieuwe dichters uit de jaren nul’. Deckwitz is één van de vijf leden van het Utrechts Dichtersgilde, dat in 2009 werd opgericht rond Ingmar Heytze. Sinds 2009 maakt ze ook deel uit van de band Asfaltfeeën, een samenwerking met Ingmar Heytze en Spinvis-bassist Cor van Ingen. Tevens verzorgt ze workshops en colleges poëzie op middelbare scholen en universiteiten. Deze maand verschijnt haar debuutbundel ‘De steen vreest mij’ bij uitgeverij Nijgh & Van Ditmar.

6


Boven Zuylen Ze sloegen gewoon de tanden uit de mond van de baksteengod en trokken dit roodvale dier op. Poten boven het hoofd, schuilend voor de grote regentafel. Het kent voldoende winkelwagentjes om je krukken mee te verplaatsen. Op de stenen valt as, een toupet voor de kalende straten. Maar alleen hier zien de wolken eruit als de molshopen van God. Hier klinkt dat ene geluid waarvan we de bron niet kennen. Als het constante geklus aan een raket die maar niet afkomt. Blind, net niet bij de wereld achter een hoop.

Ellen Deckwitz


Eerder in dezelfde reeks verschenen: 2009-2010: Ingeborg Klarenberg - Waar stadsduiven op neerkijken Ingmar Heytze - Stadsdichten Lennard van Rij - De toren Paul van den Hoven - Velours d’Utrecht Nanne Nauta - Begraafplaats Tolsteeg Peter Knipmeijer - Juni Laura Nauta - Verborgen uur Leo Vroman - Utrecht, Utrecht Hanneke van Eijken - Straat Ruben van Gogh - Carnaval rond het muziekpaleis 2010-2011: Guillaume van der Graft - Academiegebouw Vicky Francken - Stad in lood Tifène Huchet - Oudenoord Chrétien Breukers - Hamburgerbrug Bernhard Christiansen - Janskerkhof bis Simon Mulder - Slaaplied voor Utrecht Onno Kosters - De contra-arm (Slow motion)

lau slau sslau Stichting Literaire Activiteiten Utrecht

‘Boven Zuylen’ van Ellen Deckwitz is in de maand maart 2011 in opdracht van SLAU en Kunstliefde gezet uit de Petronius van J.H. Moesman en gedrukt op 90 grs blauwwit Da Costa houtvrij opdikkend romandruk door Drukkerij Zuidam te Utrecht in een oplage van 1.000 exemplaren. Deze uitgave is mede mogelijk gemaakt door genereuze sponsorbijdragen van Rabobank Utrecht en Omstreken en Cório/Nieuw Hoog Catharijne.

Utrechtgedicht april 2011: Ellen Deckwitz  

Het gedicht 'Boven Zuylen' van Ellen Deckwitz verscheen in de maandelijkse reeks 'Utrechtgedichten' van SLAU en Kunstliefde. Mede mogelijk g...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you