Page 1

Aktiviteter i Pæonen Planteskole 2011 Rhododendronspecialisten Niels Skjøldberg vil i foråret 2011 være til stede på flg. dage fra kl. 10.00-16: Marts Søndag den 27. April Lørdag den 02. Lørdag den 09. Søndag den 10. Torsdag den 14. Lørdag den 16. Torsdag den 21. Fredag den 22. Søndag den 24. Torsdag den 28.

Beskæring I gamle dage sagde man, at beskæringen i haven skulle være overstået sidst på vinteren eller først på foråret, inden safterne begyndte at stige i planterne. Men denne opfattelse bunder nok nærmere i anlægsgartnernes håb om beskæftigelse året rundt, end i en reel hensyntagen til selve planterne.

Maj Søndag den 01. Torsdag den 05. Lørdag den 07. Søndag den 15. Fredag den 20. Søndag den 22. Torsdag den 26. Lørdag den 28. Juni Torsdag den 02. Lørdag den 04. Søndag den 05.

Dahlia-arrangement og hønseudstilling April: Lørdag den 09. Søndag den 10.

• du hverken smører lak, maling, træbeskyttelse, træolie, podevoks eller andet på såroverfladen for at beskytte den mod sygdomme. Den bedste kur, efter en korrekt beskæring, er masser af frisk luft.

Rosenudstilling Juni: Søndag den 26.

• du skærer så tæt på grenkransen som muligt, uden at skære i den. Grenkransen er en lille fortykkelse på den større gren, hvoraf sidegrenen udspringer. I grenkransen sidder det væv, som vokser ud og heler såret efter beskæring, og netop derfor er det vigtigt, at grenkransen ikke beskadiges.

Havens dag September: Søndag den 11. Pæonarrangement: Lørdag den 08. Søndag den 09.

planteskole.indd 1-3

• du laver rene snit. Dvs. at du ikke knækker grene af eller saver dem halvt igennem og derefter knækker dem af. Hvis du vil fjerne en stor gren, er det dog en god idé, at du saver den gren, der skal fjernes halvt igennem nedefra og et lille stykke længere ude på grenen end dér, hvor det egentlige snit skal lægges. Herefter kan du save grenen af med et rent, plant snit fra oven. Snittet fra neden forhindrer, at grenen knækker, når du er nået halvt igennem den fra oven.

• du tilrettelægger beskæringen således, at du laver så få snit som muligt. Det er nemmere for dig, og planten får mindre sår, der skal heles.

Fokus på kamelia Marts: Lørdag den 26. Søndag den 27.

Rødbedevej 3 - 4903 Kolding Telefon: 43 45 39 10 - Fax: 43 11 43 89 www.paeonen.dk

• du rengør saks eller sav i sprit hver gang, du har beskåret en syg plante. Og du bruger rene skarpe redskaber.

• du fjerner grene ved deres basis eller efter en sidegren, der peger væk fra plantens midte. For peger grenen ind mod midten, vil det nye skud ligeledes vokse ind mod midten af planten.

Orkidéudstilling Februar: Fredag den 25. Lørdag den 26. Søndag den 27.

Åbningstider Pæonen Planteskole Hverdage: 9.00-17.30 Lørdage, Søn- og helligdage 9.00-16-00

En korrekt beskæring er kendetegnet ved, at:

Vi ved i dag, at det ikke har den store betydning for en plantes trivsel, om beskæringen foregår vinter, sommer, forår eller efterår. Det vigtigste er, at beskæringen bliver gjort korrekt og omhyggeligt.

OBS. Ligesom vi mennesker er også planter vidt forskellige. Det betyder, at det kan være en fordel at bekære nogle bestemte planter om f.eks. foråret og ikke om vinteren. Du kan her på hjemmesiden finde flere informationer om f.eks. beskæring af roser, frugttræer, prydbuske og blåregn. Har du yderligere spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte én af vores medarbejdere på planteskolen.

17/10/11 10.32


Pæonen planteskole sortiment Listen over varegrupper er lang. Nedenfor nævner vi nogle af de væsentligste:

Rhododendron

Flere end 400 forskellige hybrider og vildarter

Roser

Bestil havearkitekt Og få op fyldt dine havedrømme

Flere end 400 forskellige sorter og arter f.eks. mange historiske velduftende roser, slyngroser op til 2 meter høje.

Japansk ahorn

Flere end 80 forskellige sorter.

Frugttræer

Stort udvalg i nye og gamle sorter, æbler på grund-stammer fra M9 (dværgvækst), M26 (svag vækst), M106 (middelkraftig vækst) og Vildstamme (kraftig vækst).

Slyngplanter

Stort udvalg inden for klematis og de bedste sorter af Wisteria (blåregn), også i store størrelser

Sjældne buske og træer

Både løvfældende og stedsegrønne

Blomsterløg forår

Flere end 250 forskellige Dahlia (fra medio januar)

Blomsterløg efterår

Stort udvalg i tulipaner, narcisser, crocus m.fl.

Hækplanter

Fra ca. 1. oktober til maj et pænt udvalg af de almindeligste hækplanter i bundter à 10 eller 25.

Stauder

Kæmpeudvalg, f.eks. 40-50 forskellige Geranium-hybrider, 60-70 forskellige Hosta, flere end 100 forskellige staude-pæoner og mange træpæoner, stort udvalg i krydderurter og lægeplanter.

planteskole.indd 4-6

Hos Planteskole-Ringen opfylder vi dine personlige havedrømme. Ring og bestil et besøg af en professionel havekonsulent når det passer dig.

17/10/11 10.32

Planteskole InDesign opgave  

Planteskole InDesign opgave

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you