Page 1

Fornøyde: Ekvipasjene Lisa Røinås/Norways Bally og Hilde Eiesland/Noblesse II stor fornøyde etter premieutdeling og gull. Foto: Svein Eiesland

NM gull til Vennesla Lisa Røinås og Hilde Eiesland red seg til gull under årets lag NM i feltritt som ble arrangert av Øvre Romerriket Rideklubb. Begge rir for Vennesla Rytterforening.

Søndag 8.september ble det avholdt lag NM i feltritt. Lisa Røinås (28) og Hilde Eiesland (18) reiste opp til Skedsmo Gård sammen med hestene deres Norways Bally og Noblesse II for å konkurrere i CNC* lag NM senior. – Jeg er litt oppi skyene akkurat nå. Det var helt fantastisk og over alle forventninger jeg hadde. Hesten var kjempe flink, og det virker som hun er veldig glad i feltritt, forteller Eiesland. Sørlandsduoen tok teten fra allerede første delprøve med 67,50 og 62,92 prosent på dressurprøven. Selv om de hadde 5 feilpoeng på sprangprøven, klarte de fortsatt å beholde den foreløpige 1. plassen med knappe 3 poeng foran 2. plassen. Den siste delen av stevnet, som var terrengprøven, red de to nesten feilfrie runder, kun med 0.8 tidsfeil. Det holdt til seier med 110,2 straffepoeng til slutt og god margin til sølvet som hadde 121,3 straffepoeng. Det var i alt seks lag med i CNC* lagkonkurransen. Stine Skedsmo (fra Øvre Romerriket Rideklubb) tok den individuelle seieren i klassen, og Lisa Røinås på andre- og Hilde Eiesland på tredjeplassen.

Dobbel plassering

Fire uker siden deltok Eiesland i NM feltritt individuelt hvor du red seg til sølv. Ekvipasjen Hilde Eiesland/ Noblesse II har i år klatret seg høyt opp i toppen blant feltrittsrytterne, og ligger nå på delt 1. plass på rankinglista i kategorien Feltritt – unge ryttere.

Skadet hånda

Bare 5 dager før lag NM startet klarte Røinås og ødelegge hånda si. Hun fikk operere på onsdagen, og så litt mørkt på det dagene etter. – Når jeg red fikk jeg så mye adrenalin i kroppen at jeg kjente det ikke. Jeg kjente det veldig etterpå, men jeg brukte en bandasje så leddet ble helt stiv så jeg ikke kjente noe mens jeg red, forteller Røinås.

Forskjellige mål

Selv om det ble gull, var ikke dette forventet for Eiesland. – For meg og hesten var målet en god og feilfri runde i terrenget. Det at vi vant gull var over alle forventninger, sier Eiesland. Målet til Røinås var mye høyere, og det målet ble nådd. – Målet var gull. Hadde jeg trodd vi ikke hadde fått det til så hadde jeg ikke reist, fordi det var litt tidlig å ta han ut på stevner da han ikke hadde fått trent veldig mye. To dager før måtte jeg ta han ut å hoppe noen spranghinder og litt terrenghinder, og det føltes bra ut, forteller Røinås. Hun har lenge slitt

med helsa og ben på hesten, og har ikke ridd ordentlig på stevner på 3 år med han.

Nordisk neste

Neste uke reiser Hilde til Lund i Sverige for å konkurrere i nordisk feltritt. – Målet for meg i nordisk er først og fremst å gjennomføre, og få en feilfri runde i terrenget, sier Eiesland. Hun rir ukentlig på ridesenteret i Vennesla for lagkameraten sin i NM, så trener skal også være med for å hjelpe henne til å gjøre sitt beste under nordisk.

Hilde Eiesland på vei over terrenghinderet

Fornøyde med presentasjonene

– Jeg syns det gikk kjempe bra! Dressuren min var ikke den beste, han var litt spent siden det var så lengesiden. Sprangen var kjempe bra, jeg fikk 1 i tidsfeil fordi han sprang så, så jeg måtte helt ut i alle svingene. Terrenget syns jeg gikk enda bedre. Litt trange avstander fordi han var så vill, men det gikk, forteller Røinås. Eiesland forteller at hun også slet litt med dressuren, men syns både sprangen og terrenget gikk superbra.

Lisa Røinås under dressurprøven.

Hilde Eiesland og hesten Noblesse flyr over hinderet i sprangprøven.

Tekst: Kristine Øvland kristine.ovland@hotmail.com Foto: Svein Eiesland svein.eiesland@vebb.no

Lisa Røinås og Norways Bally over pallisaden under terrengprøven

Kristine 2mkb  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you