Page 1

#01 | 1. ÅRGANG OKTOBER 2013

Klub- og Supporterblad

SE HELE DIVISIONSHOLDET PÅ SIDE 13 S. 02 S. 07-09 S. 10-11 S. 14-18

VI GLÆDER OS TIL DEN KOMMENDE SÆSON LÆS OM TRÆNERTEAMETS TANKER OG VISIONER TRÆNINGSLEJR OG LIDT SPA-S SPILLERPORTRÆTTER OG INTERVIEWS

slagelsedh.dk


VI GLÆDER OS TIL DEN KOMMENDE SÆSON Af Helle Larsen, formand

D

er er sket utrolig meget siden Slagelse FH gik konkurs i februar måned. En konkurs, der tog hårdt på os, der havde kæmpet for at undgå den. Det var en stor skuffelse, at den ellers succesfulde Folkeindsamling ikke var nok til at redde Slagelse FH. Men efter en kort tænkepause var jeg ikke i tvivl om, at der selvfølgelig skulle gøres et forsøg på at få etableret en ny håndboldklub, der kunne overtage den plads i 2. division, som blev en realitet efter konkursen. Og heldigvis jeg ikke ene om det synspunkt. Slagelse er lig med damehåndbold på højt niveau – og vi havde også en forpligtelse overfor de mange mennesker, der havde bidraget til Folkeindsamlingen. Vi kunne ikke slå op i banen nu. Ydermere så havde vi jo en supporterklub uden en moderklub at støtte – så selvom vi var trætte ovenpå have brugt rigtig mange kræfter på Folkeindsamlingen og tiden derefter – så var beslutningen egentlig nem. Bestyrelsen i Slagelse FH’s 8. spiller tog derfor initiativ til at danne en ny håndboldklub, og Slagelse DH så dagens lys d. 20. marts. Samtidig med ledte vi efter en lokal træner med stort kendskab til damespillere i lokalområdet og lang erfaring med at træne damespillere. Det match var vi så heldige at finde i Peter Schmidt og assistenttræner Mogens Hehl Olsen kom herefter hurtigt til. . Mogens tilførte også stor erfaring til projektet. De første fem måneder har vist, at vi har fundet det helt rigtige trænerteam til at løfte den noget usædvanlige opgave med først at finde spillere og så at spille et helt nyt hold sammen. Og det skete i tæt samarbejde med Rene Lystrup og Steen Nautrup, der før Peter og Mogens kom til, allerede havde gjorde et kæmpe arbejde med at holde sig ajour med spillere i lokalområdet og på Sjælland. Sammen med Preben

02

Thomsen, som heldigvis ønskede at ”fortsætte” som holdleder – så har vi fået opbygget et utrolig godt team omkring holdet. Et team, der arbejder utrolig målrettet og seriøst med spillertruppen. Der er intensitet i hver eneste træning samtidig med at glæden ved at spille håndbold er i fokus. I den kommende sæson vil førsteholdet i 2. division selvfølgelig få meget fokus. Vi håber, at vi kan komme til at spille med om placeringerne i den bedste halvdel i 2. division. Men det er også meget vigtig at vi får etableret et godt 2. hold i Serie 2. Et 2. hold, der også meget gerne skulle klare sig godt i rækken og helst rykke op. Det vil også være vigtigt for udviklingen af spillertruppen og mulighederne for at tiltrække flere talentfulde spillere til klubben. Der har været utrolig mange opgaver at løse, når man starter noget nyt op – og det har krævet mange timer fra os alle. Vi håber, at mange har lyst til at bakke op om Slagelse DH. I Slagelse DH vi vil have fokus på at udvikle den enkelte damespillers talent mest muligt. Vi ønsker at skabe en klubånd – vi skal stå sammen både på og udenfor banen. Vi skal fighte og arbejde stenhårdt imod de mål, vi sætter os, samtidig med at vi skal fungere sammen som mennesker og føle glæden ved håndbolden. Hvis du ønsker at bakke op klubben, så har du mange muligheder. Vi håber selvfølgelig at se dig til kampene, men du kan også tegne et medlemskab af håndbold- eller supporterklub. Det kan være ved at få et firma/virksomhed, som man kender til at tegne et sponsorat – men det kan også være ved at tegne et OK Benzinkort igennem Slagelse DH eller Slagelse DH’s 8. spiller. Med dette blad vil vi fortælle mere om den nye håndboldklub, om spillere, trænerteam m.m. og om supporterklubben.

OKTOBER 2013 | KLUB- og SUPPORTERBLAD | SLAGELSE DH og SLAGELSE DH’S 8. SPILLER


s 8. spiller Slagelse DH´ t bben afhold ng Supporterklu rs o eralf amli n e g r æ in rd ekstrao ke overr navnet – ik o v h l, ri p a e . 3 d. 2 ret til Slagels d n æ v le b raskende r. DH’s 8. spille mange r der ikke så e rs e ll e n e M er op som vi k k a b i V r. e g n ændrin ehåndbolde m a d m o rt ang. altid har g jo ang og medg g d o m i – e i Slagels e erture til all rt o p p su r t e v Vi la , og vi vil i de e p m a k e d u 1. holdets kan lade sig omgang det lge 2. holdet gøre også fø i Serie 2.

NYT NAVN STADIG SAMME GODE SUPPORT

OK Benzin Kort – OK Mobil eller El-aftale Både Slagelse DH og Slagelse DH’s 8. spiller har indgået sponsoraftaler med OK. Aftalerne betyder, at klubben 200 kr. for hvert nyt tegnet OK benzinkort, når der på kortet er tanket 500 liter benzin/diesel. Derudover får klubben udbetalt 6 øre pr. liter benzin. Hvis du allerede har et OK Benzinkort, kan du få tilknyttet dit kort til vores aftale. Hvis du har et aftale med OK Mobil kan du i øvrigt også optjene ekstra taletid, når du alligevel tanker bilen. Hvis du også bestiller el fra OK, fordobler vi sponsorstøtten fra 6 øre til 12 øre, hver gang du tanker.

Kontakt Helle Larsen hvis du er interesseret i at høre mere eller støtte enten Slagelse DH eller Slagelse DH’s 8. spiller via vores aftaler med OK.

SLAGELSE DH og SLAGELSE DH’S 8. SPILLER | KLUB- og SUPPORTERBLAD | OKTOBER 2013

03


SÅDAN ER DE TO NYE BESTYRELSER SAMMENSAT Bestyrelsen – Slagelse DH Formand Helle Larsen Tlf. 20 81 94 05 | E-mail formand@slagelsedh.dk Næstformand/kasserer Kaj Ove Jørgensen Tlf. 23 23 39 05 | E-mail koj@koj-regnskab.dk

Kasserer Hans Nyord Rynord Tlf. 58 52 51 04 | E-mail kirsten@rynord.dk

Bestyrelsesmedlem/kontingenter Kirsten Andersen Tlf. 20 46 78 18 | E-mail kirjens@mail.dk

Bestyrelsesmedlem Hans Bering Nielsen Tlf. 20 31 76 44 E-mail hansberingnielsen@hotmail.com

Bestyrelsesmedlem Hans Bering Nielsen Tlf. 20 31 76 44 E-mail hansberingnielsen@hotmail.com

Bestyrelsesmedlem Pierre deShasta Tlf. 20 20 88 68 | E-mail pds@place2book.com

Bestyrelsesmedlem Hanne Jensen Tlf. 40 21 20 73 | E-mail hannebromme@gmail.com

Suppleant René Lystrup Tlf. 60 16 03 46 | E-mail rene_lystrup@stofanet.dk

Bestyrelsesmedlem Annelise Stark Tlf. 20 94 3 25 | E-mail stark1939@live.dk

Suppleant Bodil Drifte Tlf. 50 92 54 16 – bodildrifte@gmail.com

Suppleant Jens Andersen Tlf. 51 32 78 51 | E-mail kirjens@mail.dk

Bestyrelsen – Slagelse DH’s 8. spiller

Suppleant René Lystrup Tlf. 60 16 03 46 | E-mail rene_lystrup@stofanet.dk

Formand Helle Larsen Tlf. 20 81 94 05 | E-mail formand@slagelsedh.dk

Bestyrelsesmedlem Bodil Drifte Tlf. 50 92 54 16 – bodildrifte@gmail.com

Kontingenter 2013

Næstformand Jens Andersen Tlf. 51 32 78 51 | E-mail kirjens@mail.dk

04

Håndboldklubben Slagelse Damehåndbold Aktivt medlemskab kr. 1.200,- (2 x kr. 600,-) | Passivt medlemskab kr. 300,Alle kan melde sig ind i håndboldklubben og støtte med et passivt medlemskab. Som passivt medlem har du stemmeret ved generalforsamlingerne. Indmeldelse: Kontakt Helle Larsen eller se www.slagelsedh.dk Supporterklubben Slagelse DH’s 8. spiller Familiemedlemsskab: kr. 300,- | Voksen: kr. 200,Børn og unge under 18 år: kr. 100,Hvis du er passivt medlem i Slagelse DH, så opnår du kr. 100,- i rabat på kontingentet i supporterklubben, når du også melder dig ind i supporterklubben. Hvis du er medlem af Slagelse Håndboldklub, så kan du blive medlem af Slagelse DH’s 8. spiller for kr. 100,- (samme ordning i Slagelse FH-tiden) Indmeldelse: Kontakt Kirsten Andersen.

OKTOBER 2013 | KLUB- og SUPPORTERBLAD | SLAGELSE DH og SLAGELSE DH’S 8. SPILLER


WWW.HARBOE.COM SLAGELSE DH og SLAGELSE DH’S 8. SPILLER | KLUB- og SUPPORTERBLAD | OKTOBER 2013

05


KORT OM TRÆNERTEAMET Peter Schmidt – øverst til højre

Peter Schmidt, 48 år, er en meget erfaren dametræner, der bl.a. har trænet Næstved/Herlufsholm i 3. division, Vemmelev SG&I i Kvalifikationsrække og senest KorsørTårnborg i Serie 1. Peter er en mand, der brænder for sin sport. Ved siden af håndboldtræningen på banen deler Peter også gerne sin viden og erfaring med andre. Han har derfor oprettet en hjemmeside ”haandboldtips. dk” – hvor man kan finde inspiration til håndboldtræningen, ligesom han har skrevet indtil videre 4 bøger om emnet.

Mogens Hehl Olsen – nederst til højre

Mogens Hehl Olsen er 44 år, gift med Susanne og sammen har de to håndbolddrenge på 10 og 16år. Mogens er bosat i Sorø. Mogens har været træner siden starten i 1984 i Dalmose, turen har bragt ham via HF Sorø til de sidste mange års arbejde i TMS.

Tank en kop kaffe og læs det spændende og interessante trænerindlæg – side 7-9

wellness • kurser • arrangementer • b&b

Vestervej 7, Spjellerup, 4700 Næstved Mobil 61 75 92 65 info@quistgaarden.dk www.quistgaaarden.dk

06

OKTOBER 2013 | KLUB- og SUPPORTERBLAD | SLAGELSE DH og SLAGELSE DH’S 8. SPILLER


TRÆNERTEAMET HAR ORDET Indlæg fra trænerteamet – Peter Schmidt og Mogens Hehl Olsen

N

y sæson. Ny klub. Ny bestyrelse. Nyt hold i 2. division. Nyt navn. Nye spillere. Nye trænere. Næsten alt er nyt omkring Slagelse Damehåndbold. ”Næsten” fordi der trods alt stadig er noget, der trækker spor tilbage i historien: Holdlederen er den samme. Foto- og videocrew er det samme. Hjemmebanen er den samme. Trøjefarven er den samme. De altid trofaste supportere, der dog også har fået nyt navn, er de samme – og hurra for det! Men lad mig begynde, der hvor historien starter for mig. Ved månedsskiftet februar/marts 2013 trænede jeg dame seriehåndbold i Korsør/Tårnborg Håndboldklub. Jeg havde på daværende tidspunkt truffet beslutning om, at den igangværende sæson sandsynligvis skulle være min sidste trænersæson. På et eller andet niveau var jeg en smule træt af det hele og følte at det var på tide at trække stikket og gå på aftægt, efter at have været træner i over 25 år for primært damesenior med et par afstikkere til dameungdom og en enkelt sæson med U14-drenge. Men hvis den gamle cirkushest troede, at den havde været den sidste omgang rundt i manegen, så tog den fejl. Sådan skulle det ikke være. Forskelige mennesker i håndboldmiljøet blev ved med at stikke til mig omkring et fremtidigt projekt, der gik på at forsøge at etablere ”arven efter Slagelse FH” i 2. division. Jeg kom i kontakt med Helle Larsen, der meget passioneret og begejstret fortalte om projektet, der var født ud af Slagelse FH’s fantastiske supporterkultur. Efter møder med initiativgruppen og lidt betænkningstid, så måtte jeg erkende, at det var et projekt, jeg blev nødt til at sige ja til. På papiret var projektet håbløst – ingen spillere, klubben endnu ikke stiftet – men masser af gode intentioner,

en dedikeret initiativgruppe og en placering i 2. division. Man kommer uvilkårlig til at tænke på Don Quixote, den idealistiske ridder i Miquel de Cervantes berømte roman ”Den sindige ridder Don Quixote de la Mancha” fra 1605/1615, der sammen med sin tro væbner Sancho Panza, drager ud i verden for at kæmpe sine håbløse kampe mod indbildte farer… Men lur mig om ikke de litterære referencer, når historien om Slagelse Damehåndbold engang skal skrives, i stedet skal trækkes til H.C. Andersens ”Den grimme ælling” – jeg tror det… En martsdag ringede jeg derfor til min gamle ”partner in crime” fra tidligere trænerjobs, Mogens Hehl Olsen og forelagde ham ideen. Vi havde tidligere talt om at ”skulle lave noget sammen” igen, og her var en oplagt mulighed. Heldigvis var der lige så meget Don Quixote i ham, som i mig, så han sagde ja til at være med. Klubben, Slagelse Damehåndbold, blev stiftet 20. marts 2013. René Lystrup og Steen Nautrup havde gjort et formidabelt stort stykke arbejde med at kigge på spillere rundt omkring i de Sjællandske haller, så der var en ”bruttoliste” over spillere, der alle blev inviteret til Informationsmøde 16. april. Informationsmødet var en succes – der kom flere end vi på forhånd havde turdet drømme om. De fleste kom igen, da vi kaldte til første træning i Slagelse Damehåndbolds historie 30. april i Vemmelevhallen – og der blev løbende kontakte spillere, nye kom til, andre faldt fra… og så videre. Det vist sig heldigvis …at det ikke var så håbløst alligevel, det projekt, der var startet! Selv om der ”kun” er gået cirka et halvt år fra klubbens fødsel til nu, så føles det som lang tid. Ikke lang tid som i ”gabende kedsommeligt” lang tid… men lang tid, som i ”puha, hvor er der sket meget!” Det har været en periode, som vi er virkelig stolte af i trænerteamet – og en smule … fortsættes på side 8

SLAGELSE DH og SLAGELSE DH’S 8. SPILLER | KLUB- og SUPPORTERBLAD | OKTOBER 2013

07


TRÆNERTEAMET HAR ORDET fortsat fra side 7 … ydmyge overfor – for det er som sagt faktisk lykkes – jeg fristes til at sige ”til trods for omgivelsernes skepsis” – at samle en så fantastisk spillerflok, som faktum er. Det HAR været et kæmpe arbejde i kulissen for alle omkring holdet at få set-up’et på skinner. Der er lagt meget energi og meget arbejde i projektet fra alle implicerede. Der har været udfordringer, successer, tilbagefald og fremskridt. Vi kan stadig bruge flere spillere, ja. Vi kan stadig optimere, vi kan stadig udvikle… men ingen kan tage fra os alle, at projektet er lykkes. Vi er nået dertil, hvor vi har en kerne af spillere, der virkelig vil det her projekt. Spillere, der står sammen og virkelig gir gas. Spillere, der er og stadig vokser sammen som et hold, en enhed. Vi tør derfor godt hæve overliggeren lidt: Til trods for en gennemsnitsalder lige omkring de 23, så vover vi at sætte målet på en slutplacering i den bedste halvdel. Rutine er ikke det, der er mest af. Men med ungdommelig opportunisme, gå-på-mod og den rette indstilling… nænsomt guidet af enkelte med rygsækken fuld af så meget rutine, man kan ønske sig… så kan man komme langt. Og det kommer vi. Langt. Kan man skabe noget holdbart i 2. division af unge, talentfulde spillere fra serie 1, kvalifikationsrækken, 3. division tilsat lidt erfaring fra 1.-2. division og meget erfaring fra Liga og Champions League? Det har mange tvivlet på - men... Ja, det kan man, når de rette mennesker samles. De spillere, vi har med i projektet, er netop ”de rette mennesker”. Vi er så privilegerede, at vi har hele 5 kvalificerede målvogtere: 2 x Stine – Hansen og Bierberg – Nina Hansson, Ea Liechti og Regitze Lyseen. Stine Hansen [1] er en uhyre kvalificeret, ung målvogter, der dog har

08

haft sin karriere lidt på hold efter en knæskade, som hun stadig døjer en smule med eftervirkningerne af. Stine Bierberg [16] repræsentere rutinen og er holdets alderspræsident. Nina Hansson [12], Ea Liechti [13], der endnu kun er U18-spiller, runder sammen med Regitze Lyseen [-], kvintetten af. Regitze er desværre ude på ubestemt tid med en alvorlig knæskade. Venstrefløj dækkes ind af Pernille Hvid Christensen (Luffe) [18], der vist ikke behøver nærmere præsentation i Slagelse og omegn. Luffe er eksponent for tonsvis af rutine, sin unge alder til trods, og har i mange sæsoner huseret op og ned af sidelinjen i venstre side som en utrolig dygtig venstre fløj. I år forsøger vi at udfordre hende lidt spillemæssigt ved også at benytte hendes spillemæssige overblik på centerpositionen. I testkampene indtil nu med succes. Vi har ligeledes et ungt, uslebent talent, Katrine Bruun [17], der har sin helt store force i kontraspillet… og et formidabelt, tørt hug fra distancen, når hun bevæger sig fra sin trygge base på fløjen ind over midten. Katrine er desuden sikkerheden selv på straffekast. Ikke nogen dårlig kvalitet at besidde. Sidste kvinde på venstre fløjpositionen er Kirsten Vest Kristoffersen [66], hvis force er hendes unikke og meget alsidige skudafvikling. Kirsten vikarierer ligeledes på højre fløj. På venstre back har vi Birgitte Sørensen [4], der som Stine ligeledes pt. er udenfor med en skade. Birgitte er heldigvis snart tilbage – det ser vi frem til. Birgitte er en meget dynamisk backtype, der formår at lægge maksimalt pres på forsvaret; hun er godt skydende fra distancen og kan også finde stregen. Vi har Dagan Bukirwa [14], en meget spændende spiller, der kan gøre det uventede og med få virkemidler splitte et modstanderforsvar. Dagan er den type spiller, der reagere intuitivt snarere end struktureret, hvilke kun gør hende endnu mere uforudsigelig og svær at dække op. Sidst

OKTOBER 2013 | KLUB- og SUPPORTERBLAD | SLAGELSE DH og SLAGELSE DH’S 8. SPILLER

Smiiiiiil, snart


TRÆNERTEAMET HAR ORDET

på miiiiiil, snart er I tilkommet på – banen! backpositionen, men ikke mindre værdsat, har vi Camilla Eskegaard [3]. Camilla er som Luffe ”en af de rutinerede” med en fortid i Slagelse FH. Camilla er den klassiske venstreback, der med stor skudstyrke formår at lægge et tungt pres på modstanderforsvaret. På venstre back har vi sluttelig også Lejla Skaljic [95], der har været ude med en alvorlig knæskade i over et år. Lejla er så småt på vej tilbage og vi forventer, at hun snart er klar til at træne med igen for fuld kraft. Lejla er en fysisk stærk spiller med et formidabelt skud. Centerpositionen dækkes af Natasha Kjelin [77] – en ung, spændende spiller, der kan minde lidt om landsholdets og Team Tvis Holstebros Kristina ”Mulle” Kristiansen. Begge har et eksplosivt antrit, er gennembrudsstærke og kan skyde fra distancen. På center-pladsen suppleres hun af – som tidligere nævnt – Luffe og Tatiana Bennedsen. Tatiana Bennedsen (Tati) [7] huserer normalt på højre back, når hun ikke sekunderer på centerpladsen. Som Luffe, er også Tati, et af de fra Slagelse DT og Slagelse FH gammelkendte ansigter. Tati er holdets anfører og omdrejningspunkt. Hendes håndbold-cv er meterlangt og igen, hendes unge alder til trods, er hendes meritter og rutine intet mindre end imponerende. Men selvom hun har spillet i rigtigt mange år, så skal også Tati prøve noget nyt i denne sæson. Tidligere har hun været kendt som en meget kompromisløs og dygtig forsvarsspiller. I den kommende sæson skal hun også spille angrebsspil. Og jeg må sige, bedømt på de første testkampe: Det har hun gjort med stor autoritet, da først hun havde vænnet sig til at løbe længere end til midten… På højre back finder vi også Signe Bach [5], en ung, spændende back med et meget stort potentiale. Hun evner både gennembruddet og det tørre hug fra distancen. Som alle

vore unge spillere, bliver hun et spændende bekendtskab. Signe spiller ligeledes højre fløj. På netop højrefløj finder vi allroundspilleren Simone Sørensen [11], der spiller en meget svær position for en højrehåndet spiller. Simone kan ligeledes spille center, venstre fløj og på begge backpositioner. Simone er den type spiller, der stort set sjældent laver fejl og som kan sit håndværk. Truppen rundes af med 3 stregspillere, der kæmper en hård kamp indbyrdes men alligevel formår at støtte og hjælpe hinanden. Jeg indrømmer gerne at lige præcis de tre giver trænerteamet – positive – spekulative rynker i panden… De er alle tre meget dygtige og besidder forskellige kompetencer. Mette Steinmetz (Stein) [99] er holdets viceanfører og den mest komplette af trioen. Hun er kompromisløs i forsvaret og en dygtig angrebsstreg. Mette Kærsgaard [21] har sin force i det fremadrettede spil. Stærk i kontra og utrolig placeringsstærk i angrebsspillet. Dermed ikke være sagt at hun ikke kan dække op – men de to andre har et lille plus i forhold til Mette her … Christine Secher (Secher) [28] runder trioen af. Secher er drønstærk i forsvaret og qva hendes højde og gode fysik den bedste screeningsspiller af de tre. Hende flytter man ikke så let rundt med. Secher kan ligeledes benyttes på én af de to backpositioner. ”Uden for truppen” har vi Bine Langendorf [9] (venstre back, center) der pt. er på praktikophold i Berlin og derfor først er med igen i begyndelsen af december, Pernille Nielsen [27] (fløj,streg), der deltager til træning, men ikke har ambitioner om at spille 2. divisionshåndbold og Michelle Svendsen (Misse) [15], der afventer dom på drilsk skulder (operation eller ej). Vi i trænerteamet er ikke i tvivl om at vi har et spændende hold. Og vi håber at se rigtig mange supportere i hallen til vores hjemmekampe, så vi kan få liv og glade dage på lægterne! Kom endelig og støt op om pigerne!

SLAGELSE DH og SLAGELSE DH’S 8. SPILLER | KLUB- og SUPPORTERBLAD | OKTOBER 2013

09


TRÆNINGSLEJR OG LIDT SPA-S i Dalmosehallen og på Wellnesscenter ng træning a g n e r e t f e e g g y Quistgaarden Udendørsh Af Helle Slagelse DH’s bruttotrup var samlet til træningsweekend fra d. 31. august til d. 1. september.

T

ræningen foregik i Dalmosehallen, hvor vi som altid får en fantastisk service. Og begge dage med dejlig frokost i hallens cafeteria. Lørdag formiddag var der samtræning med U-18 holdet fra Slagelse HK. Der blev gået til sagen, og begge hold/ klubber fik helt sikkert noget ud af træningspasset.

Om eftermiddagen blev der trænet videre. Kl. 17 var der så ankomst til Wellnesscenter Quistgaarden, hvor der var indkvartering. Og så var lejlighed for spillerne at prøve nogle af wellnessfaciliteterne af, såsom udendørs karbad, dampbad og sauna. Supporterne stod for at lave aftensmaden – oksefilet – kylling med diverse salater og så en større udbud af kager til dessert. Snakken gik livligt over

Fich Reklamebureau og Den lille Kastaniehest hepper også på Slagelse DH Scan koden til Fich Reklamebureau og se cases på Facebook. Følg “Den lille Kastaniehest og Vatnisserne” fra 1. dec. på kastaniehesten.dk

10

OKTOBER 2013 | KLUB- og SUPPORTERBLAD | SLAGELSE DH og SLAGELSE DH’S 8. SPILLER


træning

Den 8.spillers kokke …

Holdet foran Quis tgaarden …

bordet – og lydniveauet var dejligt højt. Efter aftensmaden var der et kort spillermøde. Herefter var der dømt socialt samvær – og der blev hygget i både spillertrup, trænerteam og supportergruppen. Efter morgenmaden gik turen tilbage til Dalmosehallen, hvor dagen startede med Aerobic Træning. Tak til Lise Andersen fra St. Merløse Gymnastikforening. Herefter var der – vist til glæde for en del spillere – almindelig håndboldtræning. Alt i alt en rigtig god weekend, hvor spillertruppen fik flere træningskilometre i benene og hvor ikke mindste det sociale samvær blev plejet. Tusind tak til Harboe for sponsering af drikkevarer og til Anne Grete og Henrik Pagh fra Quistgaarden for at vi kunne få lov til at benytte jeres dejlige hus i de skønne omgivelser. Sidst men ikke mindst tusind tak til de supportere, der deltog på Quistgaarden og som hjalp til med madlavning og rengøring søndag morgen

Uden mad og drikke …

Terrassehygge

Velbek| KLUBommeog! SUPPORTERBLAD | OKTOBER 2013 halleDHn og… SLAGELSE DH’S 8. SPILLER SLAGELSE Aktivitet i Dalmose

11


DEM MØDER VI I 2. DIVISION HUK Håndbold

HØJ Birkerød HK

Lyngby HK2

BK Ydun og FIF 2

Freja HK Rødovre HK Hvidovre IF Ajax Kbh 2

Team Amager

Slagelse DH

Holdene i 2. divison 2013-2014 Hjemmehold BK Ydun FIF 2 Hvidovre IF Ajax København 2 Freja HK HUK Håndbold Rødovre HK Team Amager HØJ Lyngby HK 2 Birkerød HK

12

Spillested Bane Frederiksberg-Hallerne Frederiksberg Hal 1 Frederiksberg-Hallerne Frederiksberg Hal Dansborg Hallen Dansborg Hallen Bavnehøj Arena Bavnehøj Arena Bellahøj Hallerne Bellahøj Hallen Egedalshallen Egedalshallen Rødovre Stadionhal Rødovre Stadionhal Sundbyøster Idrætsanl. Sundbyøster Hallen Ølstykke-hallerne Ølstykke-hallerne Lyngbyhallen Lyngby-hallen Birkerød Idrætscenter Birkerød Idrætsc. 1

Adresse Jens Jessensvej 20, 2000 Fred.berg Jens Jessensvej 20, 2000 Fred.berg Sollentuna Alle 1, 2650 Hvidovre Enghavevej 90, 2450 Kbh. SV Bellahøjvej 1, 2700 Brønshøj Holmegårdsvej 3, 2980 Kokkedal Elstedvej 40, 2610 Rødovre Parmagade 8, 2300 Kbh. S Tranekærvej 1, 3650 Ølstykke Lundtoftevej 53, 2800 Kgs. Lyngby Bistrupvej 1, 3460 Birkerød

OKTOBER 2013 | KLUB- og SUPPORTERBLAD | SLAGELSE DH og SLAGELSE DH’S 8. SPILLER


ager

MÅ VI PRÆSENTERE HELE DIVISIONSHOLDET

Stine Hansen

Nina Hansson

Ea Liechti

Stine Bierberg

Camilla Eskegaard

Birgitte Sørensen

Signe Bach

Tatiana Bennedsen

Bine Langendorf Jensen

Simone Sørensen

Dagan Pavin Bukirwa

Michelle Nastacha Svendsen

Katrine Bruun Jakobsen

Pernille Hvid Christensen

Mette Kærsgaard Henriksen

Pernille Nielsen

Christine Secher

Kirsten Kristoffersen

Natasha Kjelin

Leila Skaljic

Mette Steinmetz Jensen

Peter Schmidt Træner

Mogens Hehl Olsen Ass.træner

Preben Thomsen Holdleder

SLAGELSE DH og SLAGELSE DH’S 8. SPILLER | KLUB- og SUPPORTERBLAD | OKTOBER 2013

13


Interview med Stine Bierberg Hvordan ser du niveauet på det nye Slagelse DH mandskab? Det er en helt ny og positiv oplevelse at komme til et hold hvor der bliver taget så godt hånd om spillerne som der gør. Holdets niveau ser jeg som værende lovende. Det tager tid at få spillere til at kende hinanden så godt at man kan finde hinanden i mørke, men potentialet, viljen og motivationen kan tydeligt mærkes fra alle spillerne og trænerne. Det ser ud til at du har fået et godt samarbejde med de andre keepere, hvad er vigtigt i sådant en keeper gruppe? Derfor er det vigtigt at målmændene hjælper og støtter hinanden. Så selvom man ikke selv er på banen og i målet, sørger vi hele tiden for at holde hinanden oppe med positive kommentarer og konstruktive ideer. Vi i keeper-trioen supplerer hinanden utrolig godt og det er betryggende at vide at man hele tiden har en ligesindet at snakke kampe og træning igennem med. Hvordan er det at være “alderspræsident” på så ungt et mandskab? Jeg ser faktisk overhovedet ikke mig selv som værende alderspræsident. I håndboldverdenens højere luftslag er jeg intet andet end en teenager, som suger til sig fra de “ældre” (erfaringsmæssigt) personer, vi er heldige at have på holdet. Hvad tænker du at sæsonen bringer for Slagelse DH? Denne første sæson for Slagelse DH ser jeg som værende udviklingens år. Målet er at holde sig i 2.div og med det sammensatte mandskab som vi endnu er, er det et realistisk mål. Sæsonen skal bruges til at blive spillet meget bedre sammen og komme op i niveau for os som kommer fra de lidt lavere rækker. En af grundstenene for at få et hold til at fungere, er at få spillerne til at indse vi alle er på samme hold. Så selvom man er flere om pladserne handler det om samarbejde fremfor rivalisering.

14

og Pernille Hvid

Chr. alias “Luffe ”

Hvorfor faldt valget på Slagelse DH? Valget faldt på Slagelse af flere årsager. Dels fordi jeg var nået til et punkt hvor min motivation ikke rakte til træning og kamp 4 gange om ugen og havde i stedet behov for at genfinde glæden ved spillet igen. Derfor følte jeg at Slagelse kunne tilbyde et godt kompromis for mig, hvor jeg følte mit spil, glæde og motivation kunne blomstre igen. Derudover har klubben altid haft en særlig plads i mit håndbold-hjerte så det var svært ikke at blive fristet :-) Hvordan er indtrykket af det nye Slagelse mandskab? Mit indtryk af holdet er at det indeholder mange spændende profiler. Et ungt hold ja, men når først sammenspillet kommer på plads ser jeg helt klart potentiale til at klare sig godt i 2.div. Derudover er det nogle dejlige og humørfyldte tøser som er hyggelige at bruge tid sammen med og det er utrolig vigtigt synes jeg. Hvad forventer du dig af den kommende sæson? I den kommende sæson forventer jeg nok at man vil kunne se en masse udvikling på holdet som sæsonen skrider frem. Det kræver tid at starte et helt nyt hold og det er også en udfordring vi vil have. Jeg håber derfor at kunne bidrage med min rutine fra tidligere år i samme situation, og jeg ser frem til forhåbentlig at kunne lære fra mig på banen til de yngre spillere, hvilket jeg også ser som en udviklingsmulighed for mig selv. Hvad håber du at den nye klub Slagelse DH vil blive kendt for i løbet af sæsonen? Jeg håber at Slagelse DH vil blive indbegrebet af en klub der fighter for tingene på og uden for banen mest af alt! At vi får bygget et fundament på fra bunden igen, som skaber respekt og vinder opbakning.

OKTOBER 2013 | KLUB- og SUPPORTERBLAD | SLAGELSE DH og SLAGELSE DH’S 8. SPILLER


Læs om “Steins” tanker …

INTERVIEW METTE STEINMETZ JENSEN

- Hvad tænkte du da Slagelse DH tog kontakt, og hvad fik dig til at vælge skiftet fra Næstved? - Hvorledes ser du mandskabet efter jeres første måneder samlet? - Hvad er dine forventninger til dig selv i den kommende sæson? - Hvad mener du at holdet her kan gå hen og præstere i den kommende sæson i 2. division?

I

nden jeg blev kontaktet af Slagelse, havde jeg godt hørt lidt fra Birgitte Sørensen, om at hun var blevet kontaktet om dette projekt. Men havde ikke regnet med selv at blive kontaktet. Men efter nogle dage blev jeg kontaktet af Rene Lystrup, som havde været ude at se nogle af vores kampe sidst på sæsonen (jeg er lykkelig over, at det ikke var i starten). Jeg var meget beæret over at være blevet kontaktet. Det var et kæmpe skulderklap at få, at nogen så et potentiale i mig til 2. divisionsniveau. Jeg vidste godt, at mit niveau var vokset i løbet af min sæson i Næstved/Herlufsholm, men ikke at det var blevet vurderet til, at jeg kunne gøre mig gældende på en plads i 2. division. Jeg var meget i tvivl om, hvad jeg skulle. Jeg havde egentlig ikke sat mig op på at skulle skifte, da der er langt frem og tilbage fra Næstved til Slagelse. Jeg havde faktisk efter nogen tid fundet mig til rette i Næstved/Herlufholm, hvor jeg samtidig kunne få tingene til at hænge sammen med mit studie. Men jeg ville dog ikke lade en chance som denne løbe forbi mig uden, at jeg havde undersøgt til det bunds. Jeg tog til det første møde sammen med de andre piger fra Næstved. Men jeg må være ærlig og indrømme, at jeg var vild med projektet, men jeg var ikke særlig begejstret for mødet, jeg synes ikke at der var noget i “slagstalen”, jeg ikke havde hørt før. Men træningen og niveauet kunne ikke vurderes ud for et møde, så jeg tog til min første træning i Slagelse for at snuse lidt nærmere til dette projekt og spillerne. Jeg kunne lide det. Selvom jeg stadig havde NHH og mit studie i baghovedet. Jeg valgte at træne begge steder for en periode for at være sikker i mit valg. Men jeg kunne allerede fra første træning mærke, at jeg hørte til i Slagelse DH. Blandingen imellem rutine og unge spillere var spændende og jeg faldt hurtigt til blandt trænere og spillere, hvilket også påvirket mit valg for et skifte. Noget andet som også påvirkede mig valg, var at jeg kunne se mig selv udvikle mig både angrebs- og forsvarsmæssigt, da der er konkurrence om pladserne. Vi har mange spillere med stor erfaring, som er virkelige dygtige til at lære fra sig. Jeg tror på, at vi kan blive i 2. division, men der er lang vej igen. Vi skal træne hårdt og yde vores ypperste hver gang, ellers bliver det svært. Der er mange rigtig dygtige hold i 2. division, som har meget mere erfaring og rutine end mange af os unge uerfarene spillere. Men vi er fighter - og fightere giver ikke op. Vi har rykket os utroligt meget på få måneder, og det er fedt at være en del af. Hvis vi klarer at blive i 2. division, vil vi blive en mere eftertragtet klub af spille i, og vi kan måske hive flere spillere til med rutine. Men jeg tror på en lys fremtid for Slagelse DH og ”hey” hvem har deres egne supportere som kommer trofast til hver træning og til hver kamp. Ikke ret mange. Jeg nyder min tid i Slagelse DH.

SLAGELSE DH og SLAGELSE DH’S 8. SPILLER | KLUB- og SUPPORTERBLAD | OKTOBER 2013

15


INTERVIEW BIRGITTE SØRENSEN Hvorfor har du valgt at skifte til Slagelse DH? Jeg har altid gerne ville prøve mine egne håndboldevner af. Da jeg blev kontaktet af Slagelse DH, tænkte jeg det kunne være min mulighed. Efter et par træningspas i klubben kunne jeg fornemme en god stemning. Os piger som er blevet samlet har haft en god kemi og et godt fælleskab fra starten af, og ikke mindst stemningen uden for banen fra supportere, formanden, trænere osv. er opbakningen omkring os fantastisk. Jeg følte mig meget velkommen fra starten af, hvilket var med til at gøre beslutningen nemmere for mig. Derudover har klubben ambitioner og det kan mærkes, at det her det gør de med liv og sjæl, hvilket gør at jeg selv er meget mere seriøs omkring håndbold – og det kan også mærkes på de øvrige spillere. Hvad er dit indtryk af holdet i den korte tid I har været samlet? Mit indtryk af holdet var fra starten af rigtig godt. Alle var på en eller anden måde tvunget til at snakke med hinanden da vi alle kom fra forskellige steder, hvilket har gjort en del til at vi på meget kort tid har fået et rigtig godt fælleskab og sammenhold. Hvad er det vigtigste for dig som håndboldspiller? Noget som er meget vigtigt for mig som håndboldspiller er sammenhold. Hvis et hold har et godt sammenhold både på og uden for banen, giver det oftest positive resultater. Et sammenhold giver også større respekt overfor hinanden og man lytter dermed også til hinanden, og kan presse hinanden så vi alle kan yde det bedst mulige både til kamp og træning. Man skal yde maksimalt hver gang man foretager sig noget omkring håndbold - om det så er styrke, løb eller haltræning – så er det vigtigt for mig, at hele holdet giver sig fuldt ud.

16

Håmndboldsmil fra Birgitte Hvad ville du gerne at Slagelse DH blev kendt for i 2. division? Jeg vil gerne, at Slagelse DH bliver kendt i 2. division for at have skabt et nyt sammentømret hold. Et hold som er startet helt fra bunden med at skulle spille nye spillere sammen på kort tid, men som alligevel kan levere god håndbold og gode resultater. Ikke mindst vil jeg gerne at Slagelse DH bliver kendt for et hold som leverer hurtigt og kontrolleret håndbold, med et stærkt forsvar og effektivt angreb selvfølgelig. Hvad vægter du som dine stærke og knap så stærke sider i håndboldspillet? Mine knapt så stærke sider må jeg jo nok indrømme ligger i forsvaret, men det regner jeg med bliver forstærket markant i denne sæson. Min stærke side ligger i angrebet.

OKTOBER 2013 | KLUB- og SUPPORTERBLAD | SLAGELSE DH og SLAGELSE DH’S 8. SPILLER


INTERVIEW SIMONE SØRENSEN

– og et fra Simone også …

Hvordan ser du steppet fra serie 1 til 2. division? ”I Korsør havde vi faktisk et ret fornuftigt hold og mange af spillerne der er rykket med til Slagelse kommer fra Korsør. Da Korsør/Tårnborg trak vores 3. divisions hold, gik det ned af bakke, og da vi så fik lov til at starte i serie 1, så var vi lidt for sikre på, at vi ville vinde rækken – komme i kvalrækken og derfra kun et enkelt år op til 3. division igen. Det var desværre ikke sådan det forløb bl.a. på grund af vores træningsindsats og indstilling. Jeg fornemmer, vores indstilling er rigtig god, og at vi alle vil være i klubben og bruge tid på den sport, vi elsker. Jeg er sikker på, det bliver et rigtig godt år og jeg glæder mig til, at lære pigerne endnu bedre at kende, samt supportere og teamet bag Slagelse DH.”

Hvordan har skiftet fra Korsør til Slagelse været? ”Jeg synes skiftet fra Korsør til Slagelse har været spændende. Jeg har stort set altid spillet i Korsør og har været glad for det, så derfor var det en udfordring at skifte til Slagelse. Jeg synes, det har været over al forventning. Træningen har indtil videre været rigtig god og det har indsatsen fra spillerne også været. Det er alle spillere, som gerne vil det og kæmper for det og hvis du ikke vil kæmpe for holdet, ja så kommer du bare ikke på hold.”

Hvordan har den altid smilende Simone det – gemmer der sig også temperament under overfladen? ”Temperament? Det kender jeg ikke noget til – ej! Jeg synes, temperament er en god ting, så længe det bruges på den rigtige måde. Jeg har ikke altid brugt mit temperament på den helt rigtige måde, men jeg bliver også ældre og jeg synes, det er blevet meget bedre med årene. Nu er det også 2 division, så jeg skal også lige vænne mig til, at du må lidt mere og droppe piberiet.”

Hvordan vil du beskrive det at Slagelse DH er et sammensat hold, spillere fra mange klubber? ”Hele teamet bag holdet og spillerne har været helt fantastiske indtil videre. Vi kommer trods alt for rigtig mange klubber og jeg synes, det er imponerende, hvordan stemningen og sammenholdet allerede er. Jeg ser i hvert fald frem til en rigtig spændende sæson med hårdt arbejde og spændende udfordringer. Jeg synes, det er flot, at man har samlet så mange gode spillere fra så mange forskellige klubber på så kort tid.”

Hvad glæder du dig mest til i den kommende sæson? ”Jeg glæder mig først og fremmest til at udvikle og udfordre mig selv. Jeg glæder mig til nogle gode timer på håndboldbanen med pigerne og arbejde mere med mig selv i forhold til mine forcer og svagheder og gøre noget ved det. Derudover glæder jeg mig til, at vi lærer hinanden at kende udenfor banen, men ligeså meget inde på banen. Nogle af os har spillet sammen før, men det er langt fra de fleste. Det kan kun blive en god sæson”.

SLAGELSE DH og SLAGELSE DH’S 8. SPILLER | KLUB- og SUPPORTERBLAD | OKTOBER 2013

17


Interview med Tatiana Bennedsen

Hvordan ser du på din nye rolle som anfører og rådgiver i Slagelse DH? Jeg glæder mig meget til at samarbejde med Peter og Mogens. De tager opgaven meget seriøst, og det altid det bedste udgangspunkt for et projekt. I forhold til holdet ser mig som lidt et bindeled mellem de øvrige spillere og trænerne. Jeg håber i hvert fald, når vi når længere frem, at de har lyst/ tør komme til mig, hvis der er noget. Så håber jeg også, at min erfaring både på og udenfor banen, kan bruges. I forhold til spillet så skal en anfører gå først med fight - og det håber jeg, at jeg kan bidrage med. Hvad gjorde at du valgte at genoptage karrieren i Slagelse DH? Jeg savnede i høj grad det sociale. En håndboldkamp er meget mere end de 2 x 30 min. Det er dels en masse træning men i høj grad også et unikt fællesskab og sammenhold. Det savnede jeg meget - især “omklædningsrumssnakken”. Jeg havde dog glemt hvor meget løb der er i opstarten - det savnede jeg ikke … He-he. Da tilbuddet kom fra Slagelse DH, hvor jeg fik en markant anderledes rolle end tidligere, syntes jeg det lød attraktivt og en udfordring jeg ville prøve. Hvordan vil du beskrive det nye mandskab i Slagelse DH? Det nye hold består af en hel del unge spillere med

18

maser af gå-på-mod. Så er der lige et par stykker med en lidt ældre fødselsattest, lad os kalde det rutine/erfaring. Mit indtryk er, at alle har lyst til at udvikle sig, vinde kampe og have det sjovt. Hvad er dit mål for denne sæson, både for dig selv og holdet? Sæsonen - Jeg håber, at vi er gode og dygtige nok til at overleve i 2. div. Hvis man skal sætte overliggeren lidt højt. så vil jeg gerne slutte i den bedste halvdel. Jeg har dog ingen anelse om niveau´et i 2. division. Så jeg ved ikke, om det er realistisk. Holdet - jeg håber at komme til at spille på et hold, der Aldrig giver op, fighter til sidste, og som vil gå gennem ild og vand for hinanden. Så er det lige før resultaterne er underordnede...... Så håber jeg at komme til at spille på et “kontra”-hold. Et hold, der kan vinde mange kampe på at løbe modstanderne ned med en effektiv kontra - og 2. bølge. Personligt - så håber jeg på at kunne gøre mig gældende i angrebet. Ikke nødvendigvis med mange mål, men i lige så høj grad med det taktiske og målgivne afleveringer. En del af håndbolden som jeg ikke har været en del af i mange år efterhånden. Der er store udviklingsmuligheder der. I forsvaret håber jeg at kunne lære fra mig. Det er jo min lille spidskompetence. Sidst men ikke mindst så håber jeg at kunne give fighterviljen videre …

OKTOBER 2013 | KLUB- og SUPPORTERBLAD | SLAGELSE DH og SLAGELSE DH’S 8. SPILLER


Fortælling i showroomet

Besøg hos Harboe Af Helle Slagelse DH var fredag aften d. 6. september på besøg hos vores hovedsponsor, Harboe, i Skælskør. Og det blev en rigtig hyggelig aften med rundvisning i de imponerende produktionshaller, dejlig mad og drikkevarer :-), hygge og gensidig information. Vi blev budt velkommen til Harboe af marketingassistent Pernille Harboe Griese. Herefter var vi på en to-timers rundvisning på bryggeriet. Der er selvfølgelig nogle krav i forhold til, at vi ikke må bringe “urenheder” ind i bryggeriets tappehaller m.m., så derfor blev vi alle i ført nogle flotte hvide kitler og passende hatte. Rundviseren var såmænd vores egen videomand, Steen Nautrup, der arbejder på Harboe. Steen gav en fin rundvisning i de forskellige produktions- og lagerhaller. Det var ganske imponerende og spændende at følge produktionens gang - og se hvordan det hele kører med robotter og en høj grad af automatik. Mange tak til Steen for en meget informativ rundvisning. Herefter var der en flot buffet - og vi blev budt velkommen af salgsdirektør Klavs Husmand, der også deltog i den efterfølgende spisning. Under middagen var der så lejlighed til at vi kunne informere nærmere om Slagelse DH - og hvordan “projektet” skrider frem. Og det var jo heldigvis meget positivt, vi kunne fortælle om

I ny “spillerdragt ”

i produktionen

vores nye klub. Og der blev snakket og hygget og smagt på de forskellige Harboe-produkter. Efter middagen fik vi lejlighed til at besøge Harboes imponerende showroom med de utrolig mange forskellige produkter. Klavs fortalte os om bryggeriets historie, og vi fik lejlighed til stille nogle spørgsmål. Sidste punkt på dagsordenen var kaffe, te og dejlig dessert. Som afslutning holdt Helle en lille takketale til Harboe. Harboe indgik jo et hovedsponsorat med Slagelse DH på et tidspunkt, hvor der var mange uafklarede spørgsmål. Det var et utrolig vigtigt rygstød Slagelse DH fik på et meget tidligt tidspunkt. Tusind tak til Harboe for, at I valgte at tro på Slagelse DH!. Til sidst takkede Klavs Husmand for, at vi kom - og han ønskede Slagelse DH held og lykke fremover. Tusind tak til Harboe for et rigtig flot arrangement.

Lækkerier hos Harboe …

trængsel ved bu

OM BLADET: Redaktion: Helle Larsen og René Lystrup Fotos: René Lystrup Tryk: Slagelsetryk A/S Layout: Fich Reklamebureau

ffetten

FOR MERE INFORMATION OM SLAGELSE DH’S 8. SPILLER TJEK OGSÅ SLAGELSEDH.DK, FACEBOOK ELLER MØD OS I HALLERNE …

SLAGELSE DH og SLAGELSE DH’S 8. SPILLER | KLUB- og SUPPORTERBLAD | OKTOBER 2013

19


Slagelsetryk er midtbyens lokale trykkeri, der printer og trykker alt fra familiens festinvitationer til firmaets årsrapport – vi udarbejder også kampagneoplæg og lægger gerne en plan for markedsføringen, der passer til virksomheden – og budgettet! For nærmere information ring uforpligtende til Frank Bo Hansen på telf. 5853 0011 Rosengade 7 C 4200 Slagelse Telf. 5853 0011 slagelseinfo.dk – find alt om Slagelse og omegn

SLAGELSETRYK A/S

Sdh klub supporterblad oktober2013 final  
Sdh klub supporterblad oktober2013 final  

Slagelse DH - klub og supporterblad udgivet oktober 2013. Her kan du læse alt om den nye damehåndboldklub, der har "arvet" Slagelse FH's hol...

Advertisement