Page 1

Slabroekjournaal Slabroekweek 2013: 1001 Nacht Editie: vrijdag 9 augustus 2013

Ochtendgymnastiek voor

Stukjes uit de dag van 1-2-3,

de leiding

4-5 en 6-7-8

Opwarmen na het ontbijt De leiding kon zich afgelopen week inschrijven voor het leidingontbijt op vrijdagmorgen.

DE FINALE

Na het zingen van het Slabroeklied (met onverwachte hulp van twee prachtige kleine prinsessen) gingen alle kinderen terug naar hun huisjes en startte hun vijfde en jammer genoeg laatste Slabroekdag.

Na het ontbijt was het aan Ron, coördinator van de hulpleiding, om de spieren goed los te Een stukje uit de dag van 1-2-3 krijgen. Na het spelen van het Bruiloft Onthoudspel was het tijd voor een beker ranja.

Dagopening De kinderen laten de Sultan weten dat de waterspelen van donderdag de beste waterspelen ooit waren. Met andere woorden, het huwelijk van Jagja met prinses Aisha gaat door! Om een trouwpak te kunnen kopen heeft Jagja drie waterspelen verkocht op “Bazaarplaats”. Prinses Aisha kan niet wachten op het feestje! 1

Een stukje uit de dag van 4-5 Vanmiddag speelde 4-5 samen met 6-7-8 het spel Gastencheck.


De kinderen waren vandaag oosterse ceremoniemeesters en moesten via de gastenlijst nalopen of alle gasten die uitgenodigd waren voor de bruiloft, ook echt aanwezig zijn. In het bos waren alle gasten voor het bruiloftsfeest te vinden. Welke groep had als eerste alle gasten gevonden die daadwerkelijk uitgenodigd zijn?

Welke groep had aan het einde van het spel de meeste winst op de bank staan? Bezoek van de burgemeester Onze burgemeester is een trouwe fan van de Slabroekweek. Hij heeft vanmorgen een uitgebreide rondleiding over het terrein gekregen en heeft op het grote podium een oosters steentje bijgedragen aan de bruiloft door het voorlezen van een vraag voor de kinderen.

Elke gast was herkenbaar en had zich feestelijk uitgedost Leuk dat u er was burgemeester en tot volgend jaar! Dagafsluiting: Alle familieleden en gasten hebben zich rond het podium verzameld voor de bruiloft van Jagja en prinses Aisha.

Een stukje uit de dag van 6-7-8 Handelsspel In de bossen liepen vier handelaren rond en zij verkochten verschillende ingrediĂŤnten op de bazaar. De prijzen verschilden nogal en waren afhankelijk van vraag en aanbod. Voor de kinderen was het dus zaak goedkoop in te kopen en met winst te verkopen. Midden in het bos was een bank en daar konden de kinderen goudstukken naar toe brengen. 2

Jagja kijkt verschrikt op als hij de kameleons en de slangen ontdekt die zich ook als gasten voor de bruiloft hebben gemeld. Als dat maar goed gaat!


Tijdens het wachten op de ambtenaar van de burgerlijke stand repareert Jagja even uit de losse pols de toverlamp.

Om het huwelijksfeest extra feestelijk te maken heeft Jagja voor de kinderen een verrassing. In plaats van een kadotafel voor het bruidspaar hebben Jagja en Aisha gekozen voor aardbeien voor alle kleine bruiloftsgasten. Op de vraag of de aardbeien inmiddels in het paleis zijn bezorgd knikken de gulle gevers bevestigend:

Nadat de ambtenaar het huwelijk heeft voltrokken is het tijd voor

Ter afsluiting van Slabroekweek 2013 wordt door iedereen luidkeels het Slabroeklied gezongen. Foto’s Ron van Dijk (waterspelen) Ron heeft donderdag, naast het begeleiden van de hulpleiding, ook foto’s gemaakt tijdens de waterspelen. Vanaf eind volgende week kunnen jullie zijn fotoreportage o.a. bewonderen op zijn website. Wij zullen jullie tijdig berichten wanneer de foto’s beschikbaar zijn.

DE KUS!!! Nu het officiële gedeelte achter de rug is kunnen Jagja en zijn echtgenote Aisha ontspannen en hebben ze zelfs even tijd om samen met de kinderen te poseren.

Ron, dank je wel voor de begeleiding van onze hulpleiding!

3


Aardbeien van Jan Het doel van Jan, Birgitte en hun medewerkers is dat de klant weer de echte verse Hollandse aardbei kan proeven. Aardbeien zijn er al vanaf begin april en blijven tot eind december dagelijks vers in de automaten. De automaten aan de Looweg 2 in Uden zijn open vanaf zon op tot zon onder.

U kunt de voorwerpen tot en met vrijdag 23 augustus ophalen. Graag vooraf wel even bellen met Toos van der Els: 0413-268242. Na 23 augustus worden de spullen geschonken aan een goed doel.

Jan en Birgitte waren vanmiddag tijdens de finale van de partij met een grote wagen vol smakelijke zomerkoninkjes. Wat een heerlijke afsluiter van de Slabroekweek! Nadat ze samen met de kinderen te gast waren geweest op de bruiloft mochten alle kinderen bij het verlaten van het terrein een doosje aardbeien bij Jan en Birgitte op komen halen.

Plus Eijkemans Drijvende krachten achter Plus Eijkemans zijn Wim en Mary-Anne Eijkemans. Zij staan in hun winkels in Uden (en Schijndel) met hun 160 medewerkers dagelijks voor u klaar.

Scouting Jeanne d'Arc Scouting Jeanne d'Arc is een gezellige Scoutinggroep uit Uden voor kinderen van 5 tot 18 jaar. Bij deze vereniging worden iedere week scoutingactiviteiten aangeboden aan kinderen en jongeren, onder leiding van een zeer enthousiast team. De activiteiten staan in het teken van samenwerking, gezelligheid, plezier, sportiviteit en creativiteit en zijn in eerste plaats bedoeld als vrijetijdsbesteding.

Plus Eijkemans draagt de Slabroekweek een warm hart toe: alle appels en ijsjes die tijdens de Slabroekweek aan de kinderen zijn uitgedeeld zijn door Plus Eijkemans gesponsord. Ook ontvangt onze organisatie korting op aankopen.

Mocht je in 2014 op ĂŠĂŠn of andere manier een steentje bij willen dragen, laat het ons dan weten via www.slabroekweek.nl Denk bijvoorbeeld aan meehelpen tijdens Voor deze Slabroekweek leverde Scouting klusdagen, leiding zijn bij een groep naar Jeanne d'Arc o.a. figuranten voor de speurtocht keuze, de Technische Dienst versterken, van de groepen 1-2-3 en 4-5. Ook waren ze zo sponsorwerving; alle hulp is welkom! aardig om banken aan ons uit te lenen. Gevonden voorwerpen Een aantal gevonden voorwerpen is vandaag alweer opgehaald door de eigenaren, maar er zijn nog wat spulletjes over. 4

Alles uitzoeken en opruimen De bruiloftsgasten zijn vanmiddag opgehaald en gingen moe, maar voldaan naar huis. We ontkomen er niet aan, de Slabroekweek 2013 is nu echt afgelopen.


Door het mooie weer heeft de organisatie gelukkig alleen woensdag gebruik hoeven maken van de

Slabroekweek achter de schermen De afgelopen week hebben Paulina en Diana o.a. vragen van kinderen, (hulp)leiding en ouders/verzorgers beantwoord, buttons en foto’s gemaakt. Ook de Slabroekjournaals zijn van hun hand. Ze kijken met heel veel plezier terug op 1001 Nacht!

Met hulp van enkele sterke mannen en vrouwen zijn de staftent en de circustent afgebroken en zijn alle attributen in de vrachtwagen geladen. Een speciaal dank je wel voor Raymen, Jordi, Mark, Michelle, Esther, Marco, Martijn, André, Rob en alle andere extra handjes die vrijdagmiddag spontaan besloten om ons na de afsluiting mee te helpen met opruimen.

Sponsoren Naast financiële hulp zijn er natuurlijk ook andere vormen van hulp. Een kleine greep uit de vele giften:  PBB Funverhuur: korting op attracties; en  Hullie Speelboerderij: bankjes.

5

Afmelden Slabroekjournaal Wanneer U deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, kunt u zich via www.slabroekweek.nl afmelden. Ga naar “Aanmelden Slabroekjournaal” en vink het hokje ‘afmelden’ aan.

Tot volgend jaar allemaal!!!

Slabroekjournaal vrijdag 9 augustus 2013  

De finale: de bruiloft van Jagja en prinses Aisha!

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you