Page 1

Slabroekjournaal Slabroekweek 2013: 1001 Nacht Editie: maandag 5 augustus 2013

Rode Draadverhaal

Groep 1-2-3 en groep 4-5

Bazaar Boswaar trefpunt

samen in De Bazaar

voor groep 6-7-8

Voorbereidingen voor een bruiloft??? Heerlijk weer, blije kindergezichten, de Slabroekweek is begonnen! Dagopening Nadat alle grote en kleine mensen zich om 10.00 uur voor het grote podium hadden verzameld vertelde Natasja de kinderen dat ze gesproken had met een blije Sultan.

De in een rood gewaad geklede interieurverzorgster van het paleis verscheen ten tonele en liet weten dat het paleis dan wel tip top in orde moet worden gemaakt. Ook moeten er gastenlijsten worden opgesteld en moeten alle kussens extra worden opgeklopt. De prinses heeft totaal niet in de gaten wat er gaande is, zij lag nog heerlijk te slapen. De kinderen kregen vandaag allemaal de opdracht om Slabroek te gaan voorzien van heel veel kleurtjes en tierlantijntjes. Een stukje uit de dag van 1-2-3 Op het Slabroekterrein is een grote winkelstraat gemaakt en in “De Bazaar” staan voor 1-2-3 acht hutjes (voor de Olielampen, de Tapijten, de Tulbanden, de Muiltjes, de Lantaarns, de Sabels, de Schatkisten en de Zandlopers).

De Sultan was uitzinnig van vreugde want hij had voor zijn dochter, prinses Aisha, de perfecte huwelijkskandidaat gevonden. Een rijke, knappe prins met meer dan 100 kamelen! 1

Foto Morgana: De kinderen, opgedeeld in duo’s, moesten op zoek naar plekken en dingen op het Slabroekterrein. De plekken en dingen die gevonden moesten worden stonden afgebeeld op het spelformulier.


Een stukje uit de dag van 4-5 Boskwartet: De kinderen kregen 4 kaartjes met verschillende afbeeldingen in hun eigen kleur en gingen daarmee het bos in. Ze moesten proberen een kloppend kwartet te krijgen door met kinderen uit andere groepen te ruilen. Door het staartje te trekken van de ander, mochten zij een keuze maken uit de vier kaartjes die het kind liet zien. Het gekozen kaartje werd geruild met ĂŠĂŠn van de andere kaartjes, die het kind zelf had.

De kinderen waren aan zet om alles zelf in elkaar te zetten. Welke groep kon het beste timmeren, welke kraam zag er het fraaist uit, welke handen straalden het meest en welke groep kon het beste meedansen op de openingtune? Weten jullie het?

Rode Draadspelen Verschillende keren komen deze week de rode draadspelen aan bod. Dit zijn steeds 4 dezelfde spelen, waar de kinderen punten mee kunnen verzamelen. Elk spel wordt per keer gespeeld door 2 groepen. Stratego: Het spel stratego bestond dit jaar uit allemaal figuren uit het oosten. Elk kind kreeg een kaartje met daarop een figuur. Op het kaartje stond aangegeven wie welke 'rang' heeft en wie dus sterker is. Als je hetzelfde kaartje had, hield je je eigen kaartje en ging je op zoek naar een ander. Een stukje uit de dag van 6-7-8 Op het terrein is een dorp herrezen op de weidse vlaktes van de Slabroekwoestijn. Er is zelfs een heus paleis. De kinderen wanen zich deze week als echte markthandelaren op de bazaar. De kinderen mochten het terrein zo mooi mogelijk maken. Er staat tenslotte een bruiloft op de planning, de verloofde van Aisha is in aantocht, dus de tijd dringt. De marktkramen stonden reeds op het veld, maar er was nog geen uitstalling waarin de producten aangeboden konden worden.

2

In het theehuis hangt een overzicht waarop de kinderen kunnen zien bij welk spel ze verwacht worden. De leiding houdt de punten bij en geeft dit door aan de spelencommissie. De rode draadspelen bestaan dit jaar o.a. uit de levende kamelenrace en Vliegend Tapijt doorgeven.

De kinderen mochten vandaag allemaal meedrummen met medewerkers van Beat it Slagwerkopleidingen, een slagwerkschool uit Veghel. De mannen van Beat It hebben bij de dagafsluiting ook geholpen op het hoofdpodium.


Dagafsluiting: Waterratten van 16 jaar en ouder gezocht! Alle kinderen stonden rond kwart voor vier weer Overmorgen, woensdag 7 augustus, zal het bij het grote podium. een gezellige, natte bende worden op het terrein. Die dag staan namelijk voor alle Hoog bezoek bij de Sultan: prins Ali kwam op kinderen de wereldberoemde waterspelen de thee. Prins Ali moest wel eerlijk bekennen gepland, dit jaar met een aantal nieuwe dat hij maar 2 kamelen bezit, een grote spelen. teleurstelling voor de prinses. Prins Ali is blijkbaar veel minder rijk dan de Sultan heeft De organisatie kan voor deze waterspelen nog doen voorkomen. een aantal stoere vrouwen en mannen van 16 jaar en ouder zonder watervrees gebruiken om De prinses is teleurgesteld in het gedrag van alle waterrijke activiteiten in goede, veilige haar vader, hij heeft haar namelijk te mooie banen te leiden. Heb je woensdag nog geen verhalen over huwelijkskandidaat prins Ali plannen? Meld je dan snel aan! verteld. Stoere bink van de dag De kinderen keuren de keus van de Sultan af. Cas Massoeurs had vandaag heel veel last Prins Ali is niet rijk, hij is lelijk en hij laat boeren. van de hitte en besloot in overleg met de leiding om te stoppen. Nadat hij bij had De interieurverzorgster laat de Sultan nog kunnen komen in de schaduw besloot hij weten dat ze een hele knappe broer heeft, uiteindelijk toch te blijven. Top Cas! maar de Sultan lijkt niet naar haar te luisteren. Uitspraak van de dag Martje (groep 6-7-8) had het vandaag erg warm. Ze heeft ons laten weten dat ze “bijna begon af te brokkelen”. Weersvoorspelling voor dinsdag Een lekker zonnetje, maxima van 25oC of meer. Zon en kleine wolkjes wisselen elkaar af met in de namiddag en avond kans op een onweersbuitje.

De eerste Slabroekdag werd afgerond met een heel groot applaus voor René en zijn medewerkers van Beat It Slagwerkopleidingen. Slabroek achter de schermen Er is vandaag meer dan 1000 liter water en ranja geschonken! Gevonden voorwerpen Iets verloren? Kom dan even kijken bij de tafel onder de groene parasol voor de staftent. Daar worden elke ochtend de gevonden voorwerpen (kleding, zonnebrillen etc.) uitgestald. 3

Sponsoren Naast financiële hulp zijn er natuurlijk ook andere vormen van hulp. Een kleine greep uit de vele giften:  IBN Facilitair: beschikbaar stellen van een aanhanger en water;  ID and more: beheer van de website; en  Snijders Metaal: korting op aankopen. Afmelden Slabroekjournaal Wanneer U deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, kunt u zich via www.slabroekweek.nl afmelden. Ga naar “Aanmelden Slabroekjournaal” en vink het hokje ‘afmelden’ aan.

Tot morgen!!!

Slabroekjournaal maandag 5 augustus 2013  

We zijn begonnen! Het Slabroekterrein wordt geheel in het thema "1001 Nacht" omgetoverd tot een kleurrijke oosterse markt vol tierlantijntje...