Page 1

Slabroekjournaal Slabroekweek 2013: 1001 Nacht Editie: donderdag 8 augustus 2013

Spelen in het water

Sporten in het water

Dagopening Jagja heeft gisteravond een heel romantisch etentje gehad met prinses Aisha. Er stonden kandelaars op de prachtig gedekte tafel en zijn stoel werd zelfs aangeschoven door de ober.

Jagja vertelt de kinderen dat hij prinses Aisha nog steeds meer dan leuk vindt, maar is ook nog steeds van mening dat een huwelijk met haar echt niet kan. Opeens verschijnt een luidruchtige weddingplanner uit Rotterdam op het podium. Ze beweert besteld te zijn door de Sultan om een bruiloft te regelen. De weddingplanner is niet in haar nopjes met haar opkomst, zeg maar gerust totaal ontstemd. Ze gaat zich even melden bij de Sultan, maar die blijkt tot haar ontsteltenis in slaap te zijn gesukkeld. Nadat ze de Sultan wakker heeft gemaakt laat hij haar al klagend weten dat de bruiloft is afgeblazen. Fatima legt uit waarom er geen bruiloft is: prinses Aisha zou gaan trouwen, maar de door de Sultan gevonden kandidaat was niet mooi genoeg. Verder was het een vieze, boerende jokkebrok en bleek hij ook vreselijk te stinken.

1

De brandweer op bezoek

De weddingplanner steekt haar teleurstelling niet onder stoelen of banken. Prinses Beatrix zou een woordje komen doen, er is een helicopter besteld en de olifanten staan al klaar in de stallen. De weddingplanner vindt het allemaal heel erg spijtig dat ze al het werk voor niets heeft gedaan.

Jagja en prinses Aisha besluiten samen naar de Sultan te gaan om toestemming voor hun huwelijk te vragen. De Sultan is helemaal niet blij als hij hoort dat de familie van Jagja maar 20 kamelen bezit. De weddingplanner ziet het probleem in het geheel niet. Wat moet je in vredesnaam met 20 kamelen? Prinses Aisja weet de Sultan te overtuigen dat Jagja echt wel iets heeft. Hij heeft inderdaad niet veel kamelen, maar wel heel veel leuke waterspelen en wuivende palmbomen voor de kinderen. De Sultan kan zich niet voorstellen dat er iets belangrijker is dan kamelen en olie. Een kind roept dat liefde ook belangrijk is. De Sultan snapt de commotie niet; liefde brengt toch geen brood op de plank?


De Sultan doet een laatste voorstel aan Jagja. Als Jagja vandaag voor de kinderen de allerbeste waterspelen ooit organiseert mag hij morgen met prinses Aisha trouwen! De weddingplanner krijgt van de Sultan de opdracht om dan toch maar voor morgen alles in een rap tempo te gaan regelen. Het Slabroekterrein was vandaag helemaal gevuld met allerlei waterspelen. Een greep uit het aanbod: Estafette is het bos In het bos was een parcours uitgezet. Aan het begin stond een volle emmer water. Daaruit pakten de kinderen met een bekertje water. Daarmee liepen ze het hele parcours totdat ze bij de dreigdouche kwamen waar een leiding onder zat van de andere groep. Daar moest het bekertje in leeggegooid worden. Als er een dreigdouche vol zat viel deze om en werd de leiding eronder nat.

Waterbak met vlot Er stond een grote waterbak met daarin 2 vlotten, die voortgetrokken werden door een touw. De groepen werden opgesplitst: ĂŠĂŠn helft stond aan het begin en de andere helft aan het einde van de waterbak. Een kind ging op het vlot zitten of staan met een bekertje of blik met water en trok zich naar de overkant door middel van het touw. Aan het einde van de speeltijd werd de emmer met water gemeten. De groep die het meeste water had was de winnaar.

2

Bandschuiven

Sponsen knuffelen De twee groepen gingen ieder in een rij staan. Het eerste kind van de groep ging aan het einde in de lege speciekuip staan. Het volgende kind ging met water aan het begin in de speciekuip staan. Daar kreeg hij/zij een natte spons omgehangen. Hiermee liep hij/zij naar de pion en liep er dan een rondje omheen. Daarna liepen ze door naar de speciekuip en stapten daar in de speciekuip zodat de spons buik tegen buik uitgedrukt kon worden. Waterbak met drijfbrug In een grote bak met water lag een drijfmat. Daar moesten de kinderen met een natte spons overheen lopen. Aan het einde van de bak stond een stoel met gaatjes. Daar moest de spons opgelegd worden om er vervolgens op te gaan zitten om het water uit de spons te krijgen. Onder de stoel stond een emmer en daar werd het water in opgevangen.


Draai eens rond De groepen gingen ieder in een rij achter de emmer staan. De eerste zes kinderen gingen op de schijven staan met een bekertje. De volgende 6 kinderen gingen zitten bij de touwen om de schijf te laten draaien. Het eerste kind op de schijf pakte water met zijn bekertje en werd door het kind wat aan zijn schijf verbonden zat gedraaid door aan de touwen te trekken. Daardoor draaide het kind op de schijf en kon het water doorgegeven worden aan het volgende kind enz. enz. Het laatste kind kon het bekertje met water in de emmer gooien.

Ook bij de andere spelen beleefden de kinderen veel plezier tijdens het verplaatsen van water:

3

Schuimbad Ook dit jaar was het schuimbad, mede door de inzet van de Udense brandweer, weer een groot succes.


En dan die geweldige finale!!!!!!!!!

Gevonden voorwerpen Iets verloren? Kom dan even kijken onder de groene parasol bij de tafel van Paulina en Diana. Daar worden elke ochtend de gevonden voorwerpen (kleding, zonnebrillen, waterschoentjes etc.) uitgestald. Sponsoren Naast financiële hulp zijn er natuurlijk ook andere vormen van hulp. Een kleine greep uit de vele giften:  Gemeente Uden: subsidieverstrekking, dranghekken, bewegwijzering enz.;  Brandweer Uden: verzorger van het schuimbad; en  BTB Fire & Medical Support: brandblussers.

Uitspraak van de dag Op de vraag van Diana aan Tieme of hij vandaag een leuke of een hele leuke dag had gehad antwoordde hij: “Nee, het was te leuk!”

Marianne’s Boekwinkel Oprichter en eigenaresse Marianne Roodbol runt al vele jaren in het centrum van Uden Marianne’s Boekwinkel en verkoopt er tweedehands boeken, servies en glas. Net als bij de Slabroekweek staat ook bij Marianne het kind altijd centraal. Alle opbrengsten gaan naar goede doelen en ook dit jaar ontving onze organisatie een financiële bijdrage. Het bedrag is besteed aan nieuw spelmateriaal voor de kinderen en een trap voor de Technische Dienst.

Slabroek achter de schermen Onze EHBO-ploeg werd vanmorgen geheel onverwacht door één van de kleine deelnemers in het zonnetje (lees: de zonnebloemen) gezet:

Weersvoorspelling voor vrijdag Heerlijk weer, ongeveer 24oC. Prima finaleweer voor de Slabroekweek! (Bron: www.weeronline.nl)

4


We hebben de broodjes dankzij een gift van Unox kunnen beleggen met sappige knakworstjes. Wisten jullie trouwens dat de Knaks al sinds 1937 gemaakt worden in Oss?

Binnen de Rabobank organisatie is altijd al sprake geweest van een grote sympathie voor de lokale gemeenschap. De Rabobank Uden Veghel richting zich o.a. op projecten die voor Uden van belang zijn en ondersteunt activiteiten waarbij mensen (jong en oud) elkaar ontmoeten en samenwerken. De financiële bijdrage van de Rabobank UdenVeghel is dit jaar besteed aan spelmateriaal: een touwtrektouw, twee goals, lintjes, twee banden en nog veel meer.

Facebook: De Slabroekweek Vanavond allemaal kijken op Facebook! Zoals Loes al vertelde op het podium is het dansje van 6-7-8 daar te bewonderen. Foto’s Uden/VeghelNieuws.nl Philip van de Wiel van Uden/VeghelNieuws.nl maakt elk jaar veel leuke foto’s tijdens de Slabroekweek. Ook tijdens de waterspelen is hij regelmatig op ons veld te vinden. Jullie kunnen zijn foto’s bekijken via deze link: http://www.udennieuws.nl/230398_slabroekweek_ waterspelen.html StoereThomas Thomas was vanmorgen niet fit en besloot in overleg met de leiding te stoppen. Nadat hij thuis een uurtje bij had kunnen komen op de bank verscheen hij aan het begin van de middag weer uitgerust en vrolijk (in het gezelschap van zijn net zo vrolijke vader) op het veld. Toppie Thomas! Afmelden Slabroekjournaal Wanneer U deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, kunt u zich via www.slabroekweek.nl afmelden. Ga naar “Aanmelden Slabroekjournaal” en vink het hokje ‘afmelden’ aan.

Broodjes knakworst Alle broodjes knakworst die tijdens de Slabroekweek worden uitgedeeld zijn gesponsord door Jumbo Uden en Unox. Roland de Laak van Jumbo Uden willen wij bedanken voor het schenken van heel veel zakken verse broodjes.

Tot morgen op de bruiloft van Jagja en prinses Aisha!!! 5

Slabroekjournaal donderdag 8 augustus 2013 waterspelen  

Hoera! Het was heerlijk weer vandaag; ideale temperatuur voor de waterspelen.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you