Page 1

Slabroekjournaal Slabroekweek 2012: Tovenaars en Heksen Editie: woensdag 8 augustus 2012

Hoezo bewolkt???

Veel lol met en in het

De finale: het schuimbad

water Dagopening Kennie trof vanmorgen op het springkussen tot zijn grote verbazing een heuse toverfee aan. Zij had een hele speciale gave, zij kon namelijk schuim toveren. Kennie deed zijn uiterste best om ook schuim te toveren, maar helaas, toveren is nog steeds niet zijn sterkste kant, zo werd al snel duidelijk.

Sponzen knuffelen Twee kinderen moesten op de buik gebonden natte sponsen uitdrukken in een speciekuip. Op het einde van het spel werd gemeten wie het meeste water in de kuip had.

Estafette in het bos In het bos was een parcours uitgezet met o.a. een dreigdouche. Onder deze dreigdouche zat telkens ĂŠĂŠn van de begeleiders. Zij werden behoorlijk nat!

Waterbak met vlot Twee groepen moesten het tegen elkaar opnemen. Doel van het spel was om zoveel mogelijk kinderen van de eigen groep met behulp van een vlot over te brengen naar de overkant.

Peters Koelwagens uit Oss, ontzettend bedankt voor het beschikbaar stellen van het hout!

1

Slabroekbier schuiven Blikjes van Slabroekbier (lees: water), moesten over een soort bar geschoven worden naar het einde. Daar werd het blikje gevangen door een kind en dan leeggegooid in een emmer.


Waterbak met drijfbrug Een spannende combinatie van een grote bak met water, een drijfmat en een stoel met gaatjes.

Hoog water gieten Een spannend spel met lange stokken, voorzien van een flesje en een touwtje aan de bovenkant.

Water doorgeven met dakgoot Elk kind kreeg een stuk dakgoot en gingen naast elkaar staan. Aan het begin werd een beker water in de dakgoot gedaan en was het de bedoeling dat de kinderen het water aan elkaar doorgaven met de dakgoot.

2

Water op de plank Een spel waarbij de groepen heel goed samen moesten werken. Er moesten potjes water worden doorgegeven, maar er zat een addertje onder het gras‌‌..


Luchtkussens De organisatie kon vandaag maar liefst twee springkussens inzetten.

Schuimbad Ook dit jaar was het schuimbad weer een groot succes. De kinderen moesten even wachten op het speciale toverschuim (en dat was niet de schuld van Kennie!), maar het resultaat mocht er zijn. Wij willen de brandweer Uden ontzettend bedankt voor hun tijd en inzet. Zonder jullie zouden de waterspelen niet compleet zijn.

Het lange wachten werd beloond!

Meest stoere Slabroekster van de dag: Marlou Wieland Je moet het maar durven: met een gebroken arm toch gezellig meedoen met de waterspelen. Met wat aanpassingen van diverse spelletjes leverde het voor Marlou geen problemen op:

Onherkenbaar, voorzitter Peter v.d. Ven

Een extraatje voor groep 6-7-8: schuimregen

3


Bezoek van de burgemeester Hartstikke tof dat onze burgemeester ook in 2012 woensdagmiddag weer naar alle tovenaars en heksen is komen kijken. Hij kreeg van Peter v.d. Ven een uitgebreide rondleiding over het terrein.

Scouting Uotha Uden Het geweldige bouwwerk bij de groepen 1-2-3 en 4-5 is van de hand van Scouting Uotha. Wil jij wel eens overnachten in een bos in plaats van in een slaapkamer, je eigen eten koken op een houtvuur in plaats van een fornuis en samenwerken met anderen in plaats van alleen achter de PC zitten? Word dan jeugdlid of leider bij Scouting Uotha! Scouting Uotha organiseert al ruim 60 jaar wekelijk-se activiteiten voor jeugdleden van 5 tot 23 jaar. Alle activiteiten zijn afgestemd op de leeftijd van de leden en staan in het teken van natuur, samenwer-king, sport en spel. Dit varieert van spelletjes voor de jongsten tot meerdaagse outdoor activiteiten voor de ouderen. Het afwisselende programma-aanbod zorgt ervoor dat je iedere week iets anders doet! Kijk voor meer info op www.scoutnet.nl/~uotha

Spooktocht groep 6-7-8 Dinsdagavond heeft een deel van de kinderen uit groep 6-7-8 samen met ouders en begeleiders door de Slabroekse bossen een spooktocht gelopen.

Sponsoren Naast financiële hulp zijn er natuurlijk ook andere vormen van hulp. Een kleine greep uit de vele giften:  FC De Rakt: beschikbaar stellen van de kantine voor een feestavond;  Gemeente Uden: subsidieverstrekking; en  Van de Heuvel Logistiek BV: beschikbaar stellen van een vrachtwagen. Alle spoken, heksen, geesten en zombies (en het waren er dit jaar heeel veel), ontzettend bedankt voor jullie inzet! Weersvoorspelling voor donderdag Zonnig weer, 21oC, m.a.w. top Slabroekweer. (Bron: www.weeronline.nl)

Tot slot: - Heeft de leiding heeeeeeeeerlijk geluncht; dank aan de keukenbrigade en Plus Eijkemans!!!!! - Is vandaag maar weer eens bewezen dat tovenaars en heksen wel van water houden. Tot morgen allemaal! www.slabroekweek.nl

4

Slabroekjournaal 8 augustus 2012: de waterspelen!  

Slabroekjournaal 8 augustus 2012: de waterspelen!

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you