Page 1

Slabroekjournaal Slabroekweek 2012: Tovenaars en Heksen Editie: maandag 6 augustus 2012

Groep 1-2-3 vult het bos met

Groep 4-5 “slaat door”

prachtige hutten

Groep 6-7-8 op zoek naar magiërs

De kop is er af! De weergoden waren onze kleine en grote tovenaars en heksen vandaag gelukkig goed gezind! Op een enkel kort regenbuitje na zijn we de eerste dag van de Slabroekweek droog doorgekomen. Dagopening Rond 10 uur verzamelen alle kinderen zich voor het grote podium en de opkomst is enorm. Hoera!!!! De poging om de kinderen welkom te heten wordt ruw verstoord door Connie Hekse die haar zoon Kennie (veel) te laat naar de Slabroekweek komt brengen. Het wordt ook al snel duidelijk dat deze showheks heel hard en heeeeeeel hoog kan zingen. Heks Krekke Krakka krijgt daarna van Kennie te horen dat hij in groep 4 zit, maar al een paar keer is blijven zitten. Kennie besluit om mee te doen om zo o.a. te leren toveren. Kennie vraagt ook nog aan Wieteke wat er met haar neus is gebeurd. Wat blijkt, Wieteke heeft haar neus gestoten, vandaar de pleister op haar neus! Kennie zal vandaag de toverbasis leren: hij gaat een heuse toverdrank brouwen. Om deze toverdrank te kunnen brouwen moeten de kinderen vandaag goed samenwerken om zo alle ingrediënten te vinden.

Dat Kennie zijn button is vergeten is niet zo heel erg, maar hij had wel om 09.15 uur op het Slabroekterrein aanwezig moeten zijn! Kennie weet nog niet zeker of hij mee wil doen, vindt het allemaal erg spannend en geeft aan niet de hele dag te willen blijven. Wieteke stelt Kennie gerust en vertelt dat de kinderen de hele week samen heel veel leuke dingen gaan doen. Vervolgens verschijnt met luid geroep en heel veel rook heks Krekke Krakka op het podium en vertelt Kennie, Wieteke en de kinderen dat ze een show komt doen.

1


Na het zingen van het Slabroeklied gaan alle kinderen terug naar hun huisjes en start hun eerste toverdag!

Een stukje uit de dag van 4-5 Maandagmorgen een hele speciale, muzikale verrassing voor de kinderen uit groep 4-5.

Een stukje uit de dag van 1-2-3 De jongste kinderen hebben een hele drukke maandag achter de rug.

Ze kregen de kans om in groepjes mee te drummen met medewerkers van Beat it Slagwerkopleidingen, een slagwerkschool uit Veghel. Een groot succes!

Ze hebben o.a. de hutjes geschilderd, vlaggen geverfd met sponzen,

broodjes knakworst gegeten

Verder werden o.a. de hutjes uitgedost met heel veel kleine spookjes. en prachtige hutten in het bos gebouwd.

2


Een stukje uit de dag van 6-7-8 De “senioren” hebben vanochtend in de bossen samen met Erna en Loes hard geoefend voor de dans die hoort bij hun tune.

Dagafsluiting: Op verzoek van Wieteke betreedt Kennie ook bij de dagafsluiting het podium. Kennie laat weten dat hij nu denkt te kunnen toveren omdat hij meer dan genoeg zonnetjes heeft geschilderd, kaartjes heeft gezocht en heel hard heeft getrommeld. Onder het toeziend oog van heks Krekke Krakka worden door Kennie alle ingrediënten in de toverketel gestopt. Alle verzamelde ingrediënten (waaronder kaartjes, snufje van dit, snufje van dat, de tovervoetbal en het pannenkoekenmeel) verdwijnen in de ketel. De toverdrank is goed als het Kennie lukt om na het drinken van die drank te vliegen op zijn bezemsteel.

’s-Middags werd in het bos Magiërstratego gespeeld. De kinderen kregen een kaartje met een bekende tovenaar daarop: Dementor, toverspreuk Patronus, Ti Ta Tovenaar, Zwarte Magica, Gargamel, Ron Wemel, Gandalf, Hermelien Griffel, Merlijn en Harry Potter. De kinderen kregen pas een nieuw kaartje, als ze een eerder kaartje hebben kwijtgespeeld. Ze mochten maar één eigen kaartje en één veroverd kaartje in bezit hebben.

Kennie is vol overtuiging dat hij nu kan gaan vliegen maar helaas……… ook de door Lars bedachte toverspreuk mag niet baten.

Kennie moet toegeven dat hij nog niet kan toveren en belooft heks Krekke Krakka en Wieteke om morgen weer te komen.

3


Het besluit wordt genomen om via de heksenfax een nieuw persoon op te roepen om Kennie te leren toveren. Ter afsluiting van de eerste dag werd door iedereen op het veld het Slabroeklied gezongen! Ingekomen stuk Fien Jonker (Huishoudelijke Dienst) “Hoi, ik ben Fien Jonker en doe dit jaar alweer voor de tiende keer mee met de Slabroekweek.

Waterratten van 16 jaar en ouder gezocht! Overmorgen, woensdag 8 augustus, zal het een gezellige, natte bende worden op het terrein. Die dag staan namelijk voor alle kinderen de wereldberoemde waterspelen gepland. De organisatie kan voor deze waterspelen nog een aantal stoere tovenaars en heksen van 16 jaar en ouder en zonder watervrees gebruiken om alle waterrijke activiteiten in goede, veilige banen te leiden. Heb je woensdag nog geen plannen? Meld je dan snel aan!

De Slabroekweek is al een oud begrip voor mij. Als kind deed ik er zelf aan mee. ’ s-Morgens met z’n allen te voet er naar toe, dan de hele dag spelletjes doen in de bossen, één groot feest was dat. Als de dag om was werden we opgehaald door militaire vrachtwagens wat natuurlijk ontzettend spannend was. Jaren later heb ik zeven jaar lang onze zoon met de fiets naar Slabroek gebracht. Bij de Slabroekweek ben ik terecht gekomen doordat er enkele familieleden actief mee bezig waren en dat er hulp in de keuken nodig was. Ik zit nu in het team van de HD ofwel de huishoudelijke dienst. Wat de HD doet? Een heleboel!!!!!! We maken de kleding voor de spelencommissies in het thema van het betreffende jaar. We zorgen dat er koffie en thee klaar staat voor de vrijwillige leiding. We maken gedurende de dag ranja voor de kinderen en geloof me, dat zijn elke dag vele liters ranja! We doen tijdens Slabroekweek de boodschappen, bakken pannenkoeken en maken stapels broodjes hotdogs. Voor de medewerkers (soms wel 40 in totaal) verzorgen we ’s-middags een lunch en ’s-avonds een warme maaltijd. We verkopen bekers koffie en thee aan de ouders / verzorgers en bezoekers die komen kijken op het Slabroekterrein. Zoals je kunt lezen heeft de HD elk jaar een overvolle, drukke agenda. Door de groei van Slabroekweek rijzen de werkjes en taken voor de HD soms een beetje de pan uit; toch is het elk jaar weer een supergezellige Slabroekweek. Ik hoop jullie deze week dan ook weer allemaal te zien op het Slabroekterrein. Groetjes, Fien”

4

Interview met Tieme en Roan Gezeten om een bolderkar vol ranja lieten Tieme (met bril) en Roan ons weten allebei 6 jaar te zijn en samen op OBS De Meent te zitten. Tieme wil later heel graag brandweerman worden; zijn vriend Roan wordt politieagent. De vader van Tieme heeft ook een heel bijzonder beroep, hij is namelijk schoenmaker!

Weersvoorspelling voor dinsdag Een lekker zonnetje, ongeveer 20oC. Prima Slabroekweer dus! (Bron: www.weeronline.nl)


Zomerkoninkjes voor alle kinderen! Morgenmiddag krijgen alle kinderen aan het einde van de dag weer een doosje AARDBEIEN VAN

Overdonderd door het succes, is er helaas hierover geen berichtgeving op de website geweest. Het bestuur betreurt ten zeerste dat hierdoor kinderen voor niets naar het terrein zijn gekomen. De organisatie vindt het jammer dat wij kinderen hebben moeten teleurstellen, omdat zij niet meer kunnen deelnemen. Wij zullen kijken hoe wij hier in de toekomst mee om gaan. Parkeerverbod!!!!! Op last van de gemeente en de politie is er vanaf dinsdag 7 augustus een parkeerverbod vanaf het in aanbouw zijnde ziekenhuis tot aan het Slabroekterrein. Het parkeerverbod geldt voor de linkerzijde van de weg, dus de zijde waaraan het Slabroekterrein ligt! We kunnen het niet genoeg benadrukken: kom zoveel mogelijk met de fiets!

Misschien is het handig om uw kind(eren) morgen een plastic tasje mee te geven, zodat de gezonde zomerkoninkjes veilig mee naar huis kunnen worden genomen. Waarschuwing voor teken Slabroekweek speelt zich af in een bosrijk gebied. Teken zijn kleine spinachtige beestjes die vooral in bomen en struiken zitten. Van een tekenbeet kun je ziek worden. Controleer uzelf en uw kind(eren) op tekenbeten nadat u ‘in het groen’ bent geweest. Indien men gebeten is door een teek, is het belangrijk dat u hem snel weghaalt. Gevonden voorwerpen Iets verloren? Kom dan even kijken bij de tafels van de staftent. Daar worden elke ochtend de gevonden voorwerpen (kleding, zonnebrillen etc.) uitgestald.

Tot slot: - De EHBO heeft een hele rustige dag gehad! - Op onze website staan nog veel meer veel leuke foto’s! Een voorproefje:

Inschrijving kinderen Door het overweldigende aantal kinderen wat vorige week vrijdag cq. zaterdag door hun ouders/verzorgers is aangemeld, kunnen er helaas geen kinderen meer worden ingeschreven voor Slabroekweek 2012. Er doen dit jaar 600 kinderen mee. Dit aantal is het maximaal haalbare om de veiligheid van alle kinderen te garanderen en het succes van de sporten en spelen te waarborgen. Het bestuur is zich er van bewust dat er onduidelijkheid is ontstaan inzake het inschrijven van de kinderen.

Tot morgen allemaal! www.slabroekweek.nl

5

Slabroekjournaal 6 augustus 2012  

Slabroekjournaal 6 augustus 2012: Tovenaars en Heksen gespot op het Slabroekterrein!!!!

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you