Page 1

Slabroekjournaal Slabroekweek 2012: Tovenaars en Heksen Editie: zondag 5 augustus 2012

Open Dag

Leiding & hulpleiding

Indeling groepjes

Open Dag druk bezocht Morgenvroeg start dan eindelijk Slabroekweek 2012: Tovenaars en Heksen. We denken dat we er opnieuw in zijn geslaagd om een sportief, geinig en afwisselend programma in elkaar te zetten. Een aantal ouders/verzorgers kwam met hun kroost het terrein vanmiddag even verkennen.

Onder hulpleiding verstaan we jongeren in de leeftijd van 14 en 15 die op het voortgezet onderwijs zitten. De primaire taak van hulpleiding is om, onder begeleiding van medewerkers van de organisatie, spelencommissies en leiding (van 16 jaar en ouder), programmaonderdelen te begeleiden of voor te bereiden en de verschillende groepen van de spelencommissies te ondersteunen met hand- en spandiensten. Dit alles met het doel deze jongeren klaar te stomen / warm te maken voor de Slabroekweek, zodat zij uiteindelijk zichzelf bij de leeftijd van 16 jaar als leiding opgeven.

Er is vanmiddag ook een informatiebijeenkomst gehouden voor alle hulpleiding. Op deze bijeenkomst kregen zij apart uitleg over het programma, de kindervakantieweek en de uit te voeren activiteiten/werkzaamheden.

Om het verschil tussen leiding en hulpleiding aan te geven naar de ouders/verzorgers toe, draagt elke leider tijdens de Slabroekweek een groen T-shirt met de tekst “TOPLEIDING�. De hulpleiding draagt rode T-shirts. Informatieavond leiding Ook de informatieavond op donderdagavond 2 augustus is heel druk bezocht. Alle aanwezige leiding werd, o.a. door alle spelencommissies en voorzitter Peter v.d. Ven, bijgepraat over wat er van hem/haar verwacht. Het zal jullie niet verbazen dat voor Slabroekweek leiding een ontzettend belangrijk onderdeel is om de week goed te doen slagen en soepel te laten verlopen.

Na afloop van de workshop heeft nog een kleine activiteit plaatsgevonden.

1


Geweldige opkomst tijdens inschrijving Vrijdag en zaterdag hebben we in het dorp weekbuttons voor Slabroekweek verkocht.

vierden wij iets later zo de maar liefst aanmelding:

600e (!!!!!!)

Op beide dagen waren de eerste mensen al ruim voor “de start” bij onze stand aanwezig. Toen dan ook de inschrijving van start ging, stond er een lange rij wachtenden.

Sponsoren Door de kosten van deelname voor alle kinderen zo laag mogelijk te houden blijft de toegankelijkheid gewaarborgd. Dit is alleen mogelijk dankzij jaarlijkse financiële en materiële bijdragen van goedwillige bedrijven en instanties.

Er werden ballonnen uitgedeeld en op zaterdag konden de kinderen zich laten schminken.

In elk Slabroekjournaal zullen jullie logo’s van diverse sponsoren aantreffen. Dank je wel sponsoren, zonder jullie zou Slabroekweek niet kunnen bestaan!

Na het bereiken van de mijlpaal van de 500e aanmelding

Slabroekjournaals, foto’s en video’s De teksten van onze Slabroekjournaals mag je onder bronvermelding delen met derden, bijvoorbeeld op websites of in buurtkrantjes. Foto’s en video’s gemaakt tijdens Slabroekweek mogen alleen voor non-commerciële en/of privédoeleinden gebruikt worden. Wil je foto’s en video’s gebruiken voor commerciële doeleinden dan dient vooraf goedkeuring gevraagd te worden aan de organisatie.

2


Aandachtspunten en regels voor Slabroekweek Ja, we zijn ons er van bewust, het is geen leuk onderwerp, maar we willen er toch een aantal regels tekst aan wijden. Worden bepaalde regels, om welke reden danook, aangepast of worden er regels toegevoegd dan wij dit jullie zo snel mogelijk weten. 1. De weekbutton geeft de kinderen van maandag 6 tot en met vrijdag 10 augustus toegang tot het Slabroekterrein. 2. De organisatie behoudt zich het recht voor om personen de toegang te ontzeggen of te weigeren. 3. Het dragen van schoenen en comfortabele kleding is zeer aan te raden. 4. Graag sieraden thuislaten. 5. Aanwijzingen van de begeleiders moeten altijd worden opgevolgd. 6. Koffie en thee voor begeleiding en bezoekers kunnen genuttigd worden bij de staftent. 7. Wij adviseren ouders/verzorgers tijdig aanwezig te zijn, ook als u uw kind(eren) komt ophalen. 8. Tijdens onze activiteiten zijn altijd EHBO-ers aanwezig. 9. Wij hebben elk jaar wel een aantal gevonden voorwerpen, die dagelijks bij de staftent af te halen zijn (vraag dan even naar Diana of Paulina, herkenbaar aan appelgroene polo’s). Ingekomen stuk Anoeska (spelencommissie 4-5)

 Hallo allemaal, Vanuit de magische tovercirkel van spelencommissie 4-5, hier een betoverende groet van een oude bekende. Ik ben niet echt weg geweest, maar was de afgelopen 2 jaar niet actief in een spelencommissie. Ondertussen is er wel een klein mannetje / tovenaartje, die over een paar jaar ook mee mag gaan doen.  Het terrein wordt dit jaar omgetoverd tot een grote heksenkring . Er worden dan ook veel heksenkinderen en tovenaarskinderen verwacht, die uitgedaagd en vermaakt zullen worden door dingen te bedenken en te knutselen in de tovercirkel. Ook gaan ze o.a. de goede aanwijzingen zoeken tijdens de tovertocht, ze gaan spelen in de bossen met het zwarte(katten)staartspel, ze komen terecht in de toverballenautomaat en ze gaan op heksen(- en tovenaars)jacht. 3

Kortom volop plezier en genieten tijdens de Slabroekweek waarbij de kinderen worden omgetoverd, er dingen worden weggetoverd en de kinderen gevraagd wordt om mee te helpen met toverspreuken of toverdrankjes voor steeds meer toverkracht. Vooral met dit thema heb ik er super veel zin in om de week weer mee te gaan draaien. Samen met het hele team zijn we helemaal in de stemming. We toveren zelf wel mooi weer, met misschien af en toe een spannende regenbui. In ieder geval zullen we een nat tovenaarsgewaad krijgen op de woensdag tijdens de waterspelen. De laatste ingrediënten worden nog bij elkaar gesprokkeld en dan zijn we er helemaal klaar voor om onze bezem te pakken en naar het Slabroekterrein te vliegen. Zie Za Zeer, tot de volgende keer, Zim Zam Zuis, tot de volgende bijeenkomst van het tovergespuis.  (Anoeska) 


Moeder en zoon op zoek naar??????? Connie Hekse heeft haar oogappel Kennie aangemeld voor Slabroekweek. Connie heeft het zo druk gehad met bridgen en winkelen, dat ze nog helemaal geen tijd heeft gehad om uit te (laten) vogelen waar het Slabroekterrein zich bevindt. Vanmorgen moest Kennie dus voor dag en dauw met zijn moeder op pad om de locatie te traceren. Op de foto's kunnen jullie zien of het Connie en Kennie gelukt is om de locatie van het Slabroekterrein te voorschijn te toveren!

Indeling groepjes Maandagmorgen worden op het Slabroekterrein alle groepjes samengesteld. Bij het samenstellen van deze groepjes zijn de spelencommissies aanwezig, herkenbaar aan hoge tovenaars- en heksenmutsen. Belangrijk: bij tovenaars en heksen die hun hoed nog op hebben zijn nog plaatsen beschikbaar. Heeft een tovenaar of heks zijn/haar hoed afgezet dan is het betreffende groepje vol. De groepjes zullen, i.v.m. het goed verlopen van en het daarmee samenhangende succes van de spelletjes, zo evenredig mogelijk worden ingedeeld. Tekst Slabroeklied 2012, speciaal voor Kennie: Hier zijn we dan op Slabroekweek Dé vakantieweek vol nieuwe dingen Lopend door het bos vol toverkracht Gaan we snel beginnen Luister nu maar eens hoe het moet Kennie Hekse wil het toveren leren Maar dat lukt hem nog steeds niet zo goed Hij blijft steeds proberen Refrein: Hocus pocus Kennie die wil toveren Hocus pocus, Kennie kennie toveren Help jij hem een tovenaar of heks te zijn? Met z’n allen groot en klein Hocus pocus Kennie die wil toveren Hocus pocus, Kennie kennie toveren Met een ketel en een mooie toverspreuk Worden alle heksen leuk Wat hangt er hier een vreemde stank Is het drakensnot met kattenharen? Wordt dat dan een echte toverdrank? Moeten wij dat raden? Waar is het boek met toverkracht? Daar zijn alle spreuken in geschreven Recepten door tovenaars bedacht Om aan ons te geven Refrein En na een hele lange dag, dat Kennie mensen toveren zag Heeft hij dan toch nog iets geleerd Of gaat het elke keer verkeerd Hocus pocus Kennie die wil toveren Hocus pocus, Kennie kennie toveren Moet je dan niet naar een echte tovenaar Toov’ren leer je van elkaar Refrein

TOT MORGEN ALLEMAAL!!!!!!! 4

Slabroekjournaal 5 augustus 2012  

Slabroekjournaal 5 augustus 2012: Open Dag, (hulp)leiding en indeling groepjes. Eénrichtingsverkeer tijdens Slabroekweek!!!!!

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you