Page 1

Slabroekjournaal Slabroekweek 2012: Tovenaars en Heksen Editie: 25 juli 2012

Vrijdag 3 augustus: start

Aanmelding leiding

inschrijving

Avondactiviteit voor groep 6-7-8

3 augustus: start inschrijving kinderen Het aftellen is begonnen. Maandag 6 augustus start de kindervakantieweek ‘De Slabroekweek’. Dit jaar vol magie, tovenaarskunsten, heksenspreuken en magische sporten en spelen. Op vrijdag 3 augustus van 18.30 tot 20.30 uur en op zaterdag 4 augustus van 11.00 tot 13.00 uur staan wij weer met een kraam in de Marktstraat van Uden (ter hoogte van de Passage). Hier kunnen de weekkaarten voor de kindervakantieweek gekocht worden voor 14 euro.

Wanneer u niet in de gelegenheid bent om op 3 of 4 augustus een weekkaart te kopen dan kan dat verder nog op ons terrein aan de Slabroekseweg vanaf maandag 6 augustus, 9.15 uur. Het aantal kinderen wat mee kan doen aan de Slabroekweek is afhankelijk van het aantal leiding wat zich heeft aangemeld. Voor groep 1-2-3 schrijven wij 7 kinderen in op 1 leiding, voor de groepen 4-5 en 6-7-8 schrijven wij 10 kinderen in op 1 leiding. Dit doen wij vanwege o.a. pedagogische aspecten maar ook de veiligheid. De afgelopen jaren heeft de organisatie alle kinderen die wilden deelnemen kunnen inschrijven dankzij de inzet van vele vrijwilligers die één of meerdere dagen mee komen draaien als leiding bij een groep. Extra handen voor Technische Dienst Ben jij een sterke man of een stoere vrouw en wil je ons een keer meehelpen? Mail dan naar: info@slabroekweek.nl of neem contact op met Louis Schuijlenburch (telefoon 0413-264717).

Inschrijven kan d.m.v. het inschrijfformulier wat ieder kind via de basisschool heeft gekregen. Daarnaast is deze te downloaden via onze site (uiteraard hebben wij ook nog lege inschrijfformulieren). Door het aanschaffen van een weekkaart mag een kind 5 dagen lang (minder kan natuurlijk ook) deelnemen aan alle sporten en spelen die worden georganiseerd.

1


Waterwasvoorziening Dit jaar hebben we dankzij een financiële bijdrage van Marianne’s boekwinkel een wasvoorziening kunnen aanschaffen/ maken.

Spelencommissie groep 1-2-3 Hallo, mijn naam is Charlotte Peerenboom en ik ben 19 jaar oud. Ik zit in de spelencommissie van groep 1- 2- 3. Voordat ik echt bij de spelencommissie begon, heb ik zelf negen jaar meegedaan aan de Slabroekweek en ben ik twee jaar leiding geweest bij groep 4-5. Door de vele leuke kinderen en spelletjes al die weken, heb ik besloten om mijn kans te grijpen en ben ik bij de spelencommissie gekomen.

Onze eigen technische dienst heeft deze voorziening dit jaar gemaakt. Het eindresultaat is vanaf 6 augustus te bewonderen op ons Slabroekterrein.

Toen ik klein kind was vond ik de waterspelen super. Altijd lekker in het schuimbad duiken naar een geweldige warme dag met water. In die periode vond ik hutten bouwen en het spel Ren je Rot ook helemaal geweldig. Bij dit spel kunnen kinderen heen en weer rennen tussen de antwoordenvakken A, B en C. Hierdoor zijn de kinderen actief bezig en leren ze spelenderwijs.

De organisatie van de Slabroekweek is erg blij met de bijdrage van lokale stichtingen en bedrijven die de Slabroekweek een warm hart toedragen. Avondactiviteit spelencommissie 6-7-8 Op dinsdagavond 7 augustus mogen alle kinderen van 6-7-8 weer komen voor een spannend en mysterieus avondspel. Wat het precies gaat worden mogen we nog niet verklappen. We zijn wel benieuwd wie beter de zenuwen onder bedwang kan houden, de kinderen (wij denken van wel) of de ouders/verzorgers die meekomen die avond.

Sinds ik deel uitmaak van de spelencommissie 1-2-3 is mijn beeld van Slabroekweek erg veranderd. Ik zie nu pas in hoeveel werk het is om zo’n fantastische week op te tuigen. Ik werk er met al mijn collega's met veel plezier aan. Elke keer als er een vergadering of een knutselmiddag is ben ik van de partij. Slabroekweek is een super gezellige en leerzame ervaring voor alle kinderen van groep 1 tot en met 8.

2


De kinderen maken vijf dagen lang zoveel leuke dingen mee: ze doen spelletjes, ontmoeten andere kinderen, leren om samen te werken en, het belangrijkste, ze maken super veel lol tijdens de Slabroekweek. Bij deze wil ik aan elke ouder/verzorger vertellen dat als hun kinderen nog nooit aan de Slabroekweek hebben meegedaan, ze de kinderen toch eens een keer een dagje mee zouden moeten laten draaien. Nogmaals, het is een superleuke week waar je elk jaar opnieuw met heel veel plezier naar toe gaat.

Overtuig dus ook vrienden, collega’s en familie om zich aan te melden! Weet je nu al dat je tussen 6 en 10 augustus één of meerdere dagen mee kunt komen helpen, meld je dan snel aan als begeleider. Je bent ook van harte welkom als je maar één dag beschikbaar bent! Iedereen vanaf 16 jaar of ouder kan zich aanmelden als leiding. De primaire taak van leiding is het begeleiden van een groep kinderen in de leeftijdsgroep van 5 tot en met 13 jaar.

In de week zijn er ook veel ouders/verzorgers die meehelpen, alle hulp is welkom! Zij begeleiden meestal het groepje waar hun eigen kind in zit; hierdoor kunnen ze zien hoeveel plezier hun eigen kinderen hebben en kunnen ze zelf ook de sfeer rondom de Slabroekweek ervaren. Bij deze sluit ik mijn verhaaltje af en zeg ik “tot 6 augustus bij de Slabroekweek!” Aanmelding leiding (16 jaar en ouder) Ben jij actief en avontuurlijk ingesteld? Kom ons dan in de week van 6 tot en met 10 augustus a.s. één of meerdere dagen helpen bij door drie spelencommissies georganiseerde activiteiten. De kindervakantieweek Slabroekweek is toegankelijk voor alle kinderen van de basisschool van groep 1 tot en met 8. Vijf dagen lang worden er spellen georganiseerd op het terrein en in de bossen. De kinderen kunnen daar naar hartelust ravotten en samen spelen. De kinderen worden in drie leeftijdsgroepen verdeeld, overeenkomstig de schoolgroep waar ze in zitten; groep 1-2-3, groep 4-5 of groep 67-8. De spellen worden afgestemd op het thema en vanzelfsprekend de verschillende leeftijdscategorieën. Toch kun je nooit ogen en oren genoeg hebben om alle kinderen een toffe Slabroekweek te laten beleven! 3

Elke groep heeft minimaal 2 personen leiding; je staat er dus nooit alleen voor! De organisatie is erg blij om te zien dat bij groep 1-2-3 zich veel ouders hebben aangemeld. Maar ook veel jongeren willen graag ingedeeld worden bij groep 1-2-3. Ondanks dat we al veel aanmeldingen binnen hebben, zijn we nog altijd op zoek naar nog meer leiding. Wil je meer informatie, of twijfel je nog, neem dan contact op met Natasja van Bakel, telefoonnummer 0412-401527 of bekijk onze film via onze website. Afmelden Slabroekjournaal Wanneer U deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, kunt u zich via www.slabroekweek.nl afmelden. Ga naar “Aanmelden Slabroekjournaal” en vink het hokje ‘afmelden’ aan.

Slabroekjournaal 25 juli 2012  

Slabroekjournaal 25 juli 2012: vrijdag 3 augustus start inschrijving Slabroekweek, aanmelding leiding en avondactiviteit groep 6-7-8 en nog...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you