Berg & Dal winter 2022

Page 1

Berg en Dal

Berg en Dal is een informatieblad van en voor alle inwoners van de wijken Vosberg en Lazernij. Ook niet- kerkelijk familienieuws (begrafenissen, jubilea, geboorteaankondigingen, burgerlijke trouw, …) kan opgenomen worden. Om zulke mededeling of een aankondiging te plaatsen, contacteer Fons Verlinden fons.verlinden@telenet.be

Website parochie H. Familie: www.parochievosberg.be

Priesters: Herman Augustyns

Plaatselijke Kern Groep (PKG): Robert De Keyzer 015 31 37 75 dekeyzer.robert@skynet.be

Doopsel: Griet Swerts doopsel@parochievosberg.be

Eerste Communie: Heidi Pernalete 0495 26 47 53 heidipernalete2@gmail.com

Begrafenissen: Robert De Keyzer 015 31 37 75 dekeyzer.robert@skynet.be

Kerkgebouw: hoek Lage Vosbergstraat – Past. Slegersstraat

Kerkverantwoordelijke (ook voor misintenties): Robert De Keyzer Lage Vosbergstraat 18, 015 31 37 75 dekeyzer.robert@skynet.be

Kerkfabriek: Frank Judo 0496 28 81 81 f.judo@liedekerke.com

Kerk en Leven (parochieblad-abonnementen):

Karin Crols, Mechelsesteenweg 19 GSM 0475 54 02 74 karin.crols@skynet.be

B&D winter 2022 2

Kerstmis vieren

Kerstmis vieren is meer dan op andere momenten dankbaar zijn om Jezus’ geboorte die Gods grootste zegen voor onze wereld werd.

Kerstmis vieren is meer dan anders, licht en vrede brengen: nabije mensen wat gelukkiger maken, elke dag opnieuw. Kerstmis vieren is meer dan anders licht en vrede brengen: hart hebben voor wie zich verlaten voelt…

Kerstmis vieren is meer dan anders, licht en vrede brengen: verdriet verzachten, zieken bijstaan… Kerstmis vieren is meer dan anders, licht en vrede brengen: door onze trouw aan elkaar laten blijken dat God ons niet verlaat.

Heer, Jezus Christus, Gij hebt ons vrede toegezegd. Geef dan uw kerstvrede: aan hen die doorgaans vergeten worden,. aan hen die verdrukt en vernederd worden,. aan hen die leven in oorlog en geweld, aan hen die het moeilijk hebben in het leven. En geef die vrede ook aan ons allen, dat wij ze ronddragen met open handen.

Vervul uw eens gedane belofte en maak ons allen één, Gij die leeft in eeuwigheid. Amen.

Robert

B&D winter 2022 3

Met liefde gedragen

Kom, zei hij, het is tijd, we moeten gaan. Hij nam haar hand en zij legde haar ogen in de zijne. Samen gingen ze op weg. Hij torste de verwondering, zij droeg een wereld in haar schoot. De tocht was lang en zwaar en toen de tijd gekomen was dat zij prijs moest geven wat haar elders was toevertrouwd, vonden zij nergens plaats. Zij werd bang, vouwde haar handen om haar buik en keek naar hem. Woordeloos zei hij: “het zal wel goed komen, ik zal voor je zorgen.”

Zo vonden zij een stal, en gedragen door de winden der tijden, omringd door alles wat was en is, bracht zij een zoon ter wereld. De man keek naar de vrouw en de vrouw keek naar de man. Samen keken ze naar het Kind. Ze wiegden het in hun liefde en in haar pijn, ze had hem aan de wereld uitgeleverd. Ze wiegden het Kind en hebben het Jezus genoemd. In liefde ontvangen, met liefde gedragen, uit liefde gebaard, Jezus Messias.

Naar Marjo Dohmen - Robert

B&D winter 2022 4
B&D winter 2022 5 Schoolnieuws
Een
Inschrijvingsprocedure zie website van
:
kleuterschool & lagere school: opendeurdag vrijdag 03 februari 2023 17.00 tot 19.00 uur.  Rondleiding
Vosbergschool… thuiskomen op school
kleine, leerrijke, hartelijke school met heel wat troeven
de school
www.vosbergschool.be
doorheen de verschillende klaslokalen
Kennismaking met de school en de leerkrachten
Kan je die dag niet aanwezig zijn, neem dan even contact op met de school. We maken graag tijd vrij voor een persoonlijke rondleiding.

Open klasdag woensdag 01 maart 2023

10.00 – 12.00 uur

 informatie over de werking van de school (kleuter- en lagere school).

 Nieuwe instromers en instappertjes voor volgend schooljaar kunnen de klas in werking zien en kennismaken met de leerkrachten en de klaslokalen.

Meer info?

Anne Liekens Pastoor Slegersstraat 1 – Rumst 015 / 31 21 27, directeur@vosbergschool.be www.vosbergschool.be

B&D winter 2022 6
Schoolfeest zaterdag 13 mei 2023

Halloweentijd…

De kleuters maakten weer heel lekkere pompoensoep!

Uiteraard konden alle ouders mee genieten van de overheerlijke soep met echte spinnenkoppen!

En er was ook heel wat volk op de halloweenfuif!

B&D winter 2022 7

De dag van de jeugdbeweging

Alle uniformen werden aangetrokken voor de .. De Fluo actie is van start gegaan!

Helm Op Fluo Top

Onze leerlingen zijn super goed bezig!

Tijdens onze FLUO-actie staan er tussentijdse prikacties van de ouderraad op het programma. Hierbij worden alle kinderen aan de schoolpoort beloond voor het dragen van FLUO.

Deze ochtend kregen de leerlingen in FLUO een leeg doosje. De bedoeling is om 4 fluostiften te verzamelen aan de schoolpoort door dagelijks fluo te dragen.

B&D winter 2022
8
B&D winter 2022 9 Iedereen bedankt voor de koekjesaankoop! SUPER BEDANKT!

Hiermee zal weer materiaal aangekocht worden dat zal dienen om de kinderen te verwennen, te laten groeien, te leren experimenteren,…. Hartelijk dank, hopelijk hebben ze jullie goed gesmaakt! Voorleesweek op school (19-27 november) !

We gaan elke maand naar de bib en doen ook dagelijks aan kwartierlezen, maar naar aanleiding van de voorleesweek hebben we (nog meer dan anders) onze neus in de boeken gestoken! Er werd zelfs voorgelezen in de speciale voorleestent op de speelplaats.

B&D winter
10
2022

Ook een pluim voor het zesde leerjaar van de Bib uit Rumst. Voor de leerlingen van het 6de leerjaar van de Vosbergschool heeft de bibliotheekcatalogus geen geheimen meer! Allemaal hebben ze nu een bibliotheekprofiel. Klaar voor het volgende avontuur… naar de middelbare school…

Proficiat juf Heidi en leerlingen, goed gewerkt! En ook dank aan de ouders.

Het grootouderfeest werd weer gesmaakt!

Alle grootouders van de kleutertjes werden uitgenodigd voor een heuse show! Hier maakten de juffen en de kinderen er echt werk van!

Het thema was een bekroond kinderboek, waaruit een juf voorlas en waarbij de kinderen op zoek gingen naar monsters, vochten tegen monsters of zelf monsters speelden…. Spannend!

Grootouders smulden ervan en konden een zakje monsterchips winnen met de tombola, om samen op te smullen met het kleinkind terwijl ze een boek lezen. Ook kregen ze een opname mee naar huis om later nog eens na te genieten van het spektakel!

B&D winter 2022 11

Hier een verslagje van het grootouderfeest door de ogen van een fiere oma geschreven Kasper had een verrassing voor me!

Een uitnodiging voor het grootouderfeest. Zo fier als een gieter vertelde hij dat ze veel oefenden maar dat ze niets mochten verklappen, alleen dat ... ik zal verwonderd zijn!

Aan de schoolpoort word ik al opgevangen en begeleid door de leerlingen van het zesde leerjaar, zeer beleefd en voorkomend, iets wat je tegenwoordig weinig meemaakt.

B&D winter 2022 12

In de zaal komen de kleuters stilletjes binnen en zetten zich braaf op hun banken, wachtend tot het hun beurt is. Wat een discipline! Mevrouw directeur geeft een woordje uitleg en juf Leen vertelt uit het boek "Maar eerst ving ik een monster" en dat verhaal spelen de kleuters voor ons.

De Panda's (4 jarigen) tonen in pyjama hun kunstjes op de tonen van "Wij gaan niet slapen" van Samson en Gert. Iedereen doet zijn best en ze volgen de juf die stiekem de bewegingen nog mee voordoet; knap gedaan.

De grotere Panda's (5jarigen) zijn Monstersoldaten! Zij hebben een heel hindernissenparcours af te leggen: over een bank sluipen, over de laddersporten stappen, naar boven achter het huisje, ... niet zo gemakkelijk maar voor de stoere soldaten geen probleem.

De 3 jarige Panda's zoeken de monsters met hun zaklampen op de tonen van "tocht door het donker" van Thor. Ze schijnen naar het plafond en zijn zelf verbaasd van hun lichtspel, echt zo lief om te zien. Op het einde van hun zoektocht schijnen ze ook in de zaal om te zien of grootouders toch geen monsters hebben.

Dan komt het instapklasje: de Vosjesklas , gehuld in groen 'kleed' met groot wit oog , stilletjes op het podium. Hun trommels staan al klaar en ieder monstertje krijgt trommelstokjes. De juffen dansen en turnen met hun mini's dat het een lieve lust is. De ene kleuter kijkt verwonderd rond, de andere doet ijverig mee...verbazend om te zien hoe flink ze geoefend hebben.

Als slot gaan alle kleuters naar het podium. Op de tonen van het afscheidslied 'So long, farewell' zwaaien ze per klasje naar hun oma's en opa's.

B&D winter 2022 13

PROFICIAT voor die flinke kleuters maar ook en vooral aan die knappe leerkrachten die al die kleine vaak zo drukke bengels zo'n fantastische dingen kunnen bijbrengen. Ik was in ieder geval erg onder de indruk van zoveel spontane stilte: knap.

Na het feest werd ons dan ook nog koffie met cake aangeboden en mochten we onze oogappel in de klas afhalen.

Daar kregen we nog een verrassing: een zelfgemaakt geschenk. Ik kreeg een monster cadeau (en ik zal die monsterdoos zeker gebruiken om heel af en toe een koekje in te verstoppen)

Actie welzijnszorg

Voor de actie welzijnszorg werd tijd uitgetrokken voor het verhaal van Robbie.

Samen Tegen Armoede is het nieuwe campagnemerk van Welzijnszorg vzw. De organisatie maakt werk van structurele armoedebestrijding in eigen land.

Op de speelplaats maken we tijdens het Adventsmoment tijd, om samen stil te staan bij kinderen en grote mensen die in armoede moeten leven.

We verzamelen niet-bederfbare voedingsmiddelen om aan hen uit te delen. We steken een kaars aan en zingen een Adventslied en het themalied van Welzijnszorg.

B&D winter 2022 14
DANK JULLIE VOOR FIJNE ONTSPANNENDE MIDDAG, KNAP GEDAAN (Hedwig, fiere oma van Kasper)

Naar gewoonte vond de Sint dat er alleen maar brave kinderen op de Vosberg zitten en geen grote deugnieten…. Meester Bart vroeg zich af …hoe groot of erg een deugniet mag zijn om net niet stout bevonden te worden…

Waarop de Sint hem prompt in de zak liet steken!

De kinderen kregen een snoepzak en in de klas werden cadeautjes uitgedeeld! Feest!

B&D winter 2022 15
6 december….Heet van de naald!… De Sint is langs geweest!

Winter wonderlijke Kerst

Ho ho ho, het aftellen naar Kerst kan bijna beginnen. Ook op de Vosberg laten we dit niet ongemerkt voorbijgaan.

Naar goede traditie zijn jullie allemaal welkom op onze derlijke Kerst, die dit jaar doorgaat op 16 december van 15.45uur tot 21.00 uur

B&D
winter 2022
16
Winterwon-

Vieringen in onze kerk.

Zondag 8 januari om 9u30: Gezinsviering 3-Koningen

Om 10u: koffie in de kerk

Zondag 22 januari om 9u30 : Derde zondag door het jaar Woord- en communiedienst

Zondag 5 februari om 9u30: Gezinsviering : Maria Lichtmis Om 10u: koffie in de kerk

Zondag 19 februari om 9u30 : Zevende zondag door het jaar Woord- en communiedienst

Woensdag 22 februari om 19u: Aswoensdagviering Start van de Vasten + vastenactie voor Zuid-Afrika

Zondag 19 maart om 9u30 : Vierde zondag in de Veertigdagentijd Woord- en communiedienst

Zondag 26 maart : Gezinsviering vastenperiode + inzameling voor Zuid-Afrika

Om 10u: koffie in de kerk

Zondag 2 april om 9u30 : Palmzondag Woord- en communiedienst

B&D winter 2022 17

Nieuwjaar

Nieuwjaarswensen hebben een voorkant: een façade van parfums en kussen, van geschenkverpakkingen en gezichten in hun allervriendelijkste plooi. Nieuwjaarswensen hebben ook een achterkant: een beetje goede wil en heel veel machteloosheid, een beetje hoop, en ook wat schrik, een beetje weemoed, en heimwee naar elkander en naar woorden die nooit gesproken worden. Nieuwjaarswensen zouden ook een binnenkant moeten hebben… Nieuwjaar is de smalle loopplank tussen verleden en toekomst, tussen het vertrouwde en het onbekende, tussen de kade en het schip, tussen de haven en de zee. Nieuwjaar is inschepen, niet als toeristen voor een cruise, maar als bemanning om met anderen het schip varend te houden, op koers naar zijn bestemming. Nieuwjaar is durven geloven dat het morgen anders kan dan vandaag, is durven geloven dat dit schip van de aarde een bestemming heeft en gedragen wordt op de oneindigheid van Gods liefde. Nieuwjaar is – even maar – de handen vouwen en die oneindigheid voelen, en zeggen: “In Gods naam… wij varen!”

B&D winter 2022 18
Robert

Nieuwjaarswensen

Er zijn wel eens mensen die beweren dat je de waarde van de dingen meer waardeert als je ze een tijdje hebt moeten ontberen.

Dat je vriendschap en liefde maar smaakt als je alleen-zijn hebt ervaren. Dat je dromen kunt van vervulling wanneer je met twee voeten in de leegte hebt gestaan. Er zijn wel eens mensen die geloven dat het beter samenleven is als jong en oud elkaar ontmoeten.

Dat de levenswijsheid groter wordt als verschillende culturen mekaar kruisen. Dat Gods spoor duidelijker wordt als we Hem in de ander trachten te ontmoeten. Er zijn wel eens mensen die hopen dat kinderen een toekomst zouden hebben, waar ze ook geboren worden.

Dat egoïsme en prestige slechts bijkomstig zijn. Dat mensen er weer gewoon zijn voor elkaar en beseffen dat een teer gebaar meer kan overbruggen dan duizend mooie woorden.

Ik wens aan ieder van jullie dat je in het nieuwe jaar zulke mensen mag ontmoeten.

Robert

B&D winter 2022 19

Warmste Zondag 11 december 2022

Met onze Warmste Zondag editie 2022 hebben wij duidelijk vele warme harten geraakt. Vele wandelaars die de koude trotseren om onze Warme wandeling te komen stappen. Ook de vele inschrijvingen van sympathisanten om te genieten van de frietjes met stoofvlees en witloof, zijn de overtuigende garantie voor een warme financiële steun aan AKABE. Toetertoe. De afdeling van AKABE in Terhagen, is een scoutsafdeling voor kinderen en jongeren met een beperking. Op tocht gaan, een bosspel spelen, op kamp gaan… Akabe is meer dan gewoon wat spelen. Het zijn echte scouts, maar met wat extra hulp. Akabe wil op die manier bijdragen aan de ontplooiing van deze kinderen en jongeren, als individu, in groep en binnen de samenleving.

B&D winter 2022 20

De groep Toetertoe in Terhagen is een gewestelijke afdeling die openstaat voor alle kinderen en jongeren uit de regio vanaf 6 jaar die nood hebben aan specifieke zorg of aandacht. Hun leiding is een groep geëngageerde jonge mensen die deze kinderen en jongeren alle kansen willen bieden om op een speelse en ongedwongen wijze hun mogelijkheden te ontdekken en te ontwikkelen, gesteund en gestuwd door een positieve groepsgeest waarin zij gewoon anders mogen zijn. Het is met een heel warm hart dat wij als wandelclub met de opbrengst van deze Warmste Zondag deze jeugdgroep steunen!

Trainingswandelingen

Onze trainingswandelingen die wij organiseren op de 2de en de 4de donderdag van elke maand als begeleide groepswandelingen, staan open voor iedereen die in de namiddag een frisse neus wil halen. We starten deze wandeltochten om 13.30 uur aan de parking van de school in de Hoge Vosbergstraat. Om 15.00 uur zijn we daar terug.

De data voor de volgende namiddagwandelingen in het voorjaar van 2023 zijn: - 12 en 26 januari - 9 en 23 februari - 9 en 23 maart - 13 en 27 april - 11 en 25 mei -

Leden van een erkende wandelclub zijn verzekerd tegen lichamelijke ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid. Niet aangesloten deelnemers betalen 1,00 Euro per deelname voor de verzekering. Ook G-sporters kunnen deelnemen, als zij autonoom of met eigen begeleiding kunnen meestappen.

B&D winter 2022 21

Ook lid worden?

Dat kan door eenvoudig contact op te nemen met onze secretaris Luc Baeten of met een van onze bestuursleden. Het kost je slechts 12,00 Euro per persoon. Dat lidgeld krijg je zelfs terug betaald van de mutualiteit, want wandelen is een gezonde sport!

Omdat onze wandelclub erkend is door Wandelsport Vlaanderen, kan je als lid van onze Vosbergstappers vrij kiezen waar, wanneer en over welke afstand je gaat stappen, dank zij de vele afgepijlde wandeltochten die worden aangeboden over het hele land.

Als lid van onze wandelclub ben je verzekerd voor lichamelijke ongevallen tijdens al je wandelactiviteiten en geniet je van een korting bij je deelname aan georganiseerde wandeltochten. Je vindt al de georganiseerde wandeltochten terug in de wandelgids “Walking” die jaarlijks verschijnt en in de app van Wandelsport Vlaanderen.

In het periodieke tijdschrift “Walking Magazine” dat je gratis wordt toegestuurd, worden ook wandelvakanties en andere diensten voorgesteld. Kortom, lid worden van onze wandelclub verplicht je tot niets, maar biedt je zoveel kansen om ongekende plaatsen te ontdekken en tegelijk mensen te ontmoeten die wandelen als een gezonde passie ervaren!

Contact: Luc Baeten, secretaris: tel.: 0476. 45 79 45

Wilfried Rombauts, voorzitter: tel.: 0473. 32 23 08

B&D winter
22
2022

Wat brengt/bracht december voor jou?

Lekkere speculaas en/of chocolade van de Sint (dan was je zeker braaf het voorbije jaar �), geurende dennenbomen, kerstversiering, gezelligheid in huis met veel lichtjes en kaarsen, een leuke kerstuitstap, het uitzoeken van originele kerstgeschenkjes, (voorbereiding voor) het feestkoken, wenskaartjes schrijven en versturen, familie en vrienden op bezoek,… Voor de dames van onze lokale Ferm vereniging kwam er alvast een feestelijk gebeuren bij. De Sint was net terug naar Spanje en al een beetje in kerstsfeer werd ons 111-jarig bestaan gevierd op 7 december. We laten je even meegenieten van dit feest. Dina verwelkomde de aanwezige feestvierders. Zij haalde herinneringen op. Onze vereniging startte in 1911 onder de naam Boerinnenbond, later werd het KVLV en nu Ferm. In 2011 werd het 100-jarig bestaan heel uitbundig gevierd met een ontvangst van het toenmalige bestuur en een aantal leden in het gemeentehuis in Reet, een heus (dans)feest in kledij uit vroegere tijden, een boek van de hand van Rita Vingerhoets en de bouw van de kapel in de Doornlaarlei. Ook de vele activiteiten die vrouwen bijeen bracht werden aangehaald: gezellig samenzijn met drankje en/of etentje, gourmet- en kaas en wijnavonden, bingo namiddagen, workshops bloemschikken /koken/naaien/breien/mocktails maken /make-up/juwelen/sjaaltjes knopen, sessies yoga/relaxatie/turnen/drums-Fit, filmavonden, voordrachten, sneukeltocht, busreizen, inhuldiging Troostplek, …

B&D winter 2022 23

Aan een bijzonder mooie en feestelijk gedekte tafel konden onze leden dan genieten van een 5-gangen menu met aangepaste wijnen. En tussen de verschillende gangen door werden er leuke kiekjes gemaakt, ook foto’s van moeders en dochters en zelfs eentje met een driegeslacht in onze Ferm afdeling.

Na de muzikale tractatie waarin Mon liedjes bracht van oa Zjef Van Uytsel, Louis Neefs, Shocking blue,… werd dit feestelijk samenzijn op de gevoelige plaat vastgelegd voor het nageslacht.

B&D winter 2022 24

Het was een minder uitbundige (dan 11 jaar geleden) maar toch erg geslaagde feesteditie.

Aan al onze dames die mee gevierd hebben: dikke merci om erbij te zijn. Aan al onze leden: geniet in deze donkere dagen van het warme licht en de fijne geur van jullie kerstgeschenk.

Wij wensen dat het kleine geluk van iedere dag voor jou groot genoeg mag zijn om je af en toe koning te rijk te voelen

We hopen ook in 2023 weer veel van onze leden te mogen verwelkomen op activiteiten. Een korte opsomming:

• 23 januari: ‘zorgenpopjes’ naaien o.l.v. Tinne van Tinneling

• 15 februari: wintervergadering

• 15 maart: Bingo

• 14 april: Panaché, conférence met Warre Borgmans en Lou Roman (organisatie door PLAZAnteriken) in Cinema Plaza in Duffel

Onze wensen voor het nieuwe jaar voor ieder van u: 365 nieuwe dagen om te dromen te gaan en te komen te ontvangen en te geven en tussenin: gelukkig en gezond te leven Bestuur Ferm Rumst Vosberg-Lazernij

Word je ook graag lid van Ferm of wil je graag een activiteit bijwonen? Dit kan door een mailtje naar ferm.vosberg@outlook.be (Dina) of een telefoontje 0497 408980 (Iris). Heel erg welkom!

B&D winter
25
2022

Davidsfonds

Traditiegetrouw waren we aanwezig op de jaarmarkt op 1 en 2 oktober met ons 7de CultuurCafé waarop een tiental kunstenaars van verscheidene disciplines ons hun talenten demonstreerden. Natuurlijk had ons gezellig cafeetje weer veel bijval. Nieuw was de accordeon live music van Vincent.

Voor de Nacht van de Geschiedenis hadden we op 12 november de Canadees Stratton Bull te gast op de zolder boven de Lazaruskapel. Hij boeide ons met muziek uit de tijd van keizer Karel , de polyfonie. Polyfonie is in de muziek gecomponeerde meerstemmigheid: het klinken van meerdere melodieën tegelijkertijd. Daarbij wordt bij zang iedere melodie ten gehore gebracht door een ander stemregister (sopraan, alt, tenor en bas).

Het thema van de Junior-Journalist wedstrijd voor de leerlingen van het 5de en 6de leerjaar is dit jaar “Trots – Lokale helden”. 8 klassen doen mee. De werkjes werden opgehaald en de jury kan aan de slag.

Op zaterdag 17 december doen we onze winterwandeling langs het water, een tussenstop is voorzien.

Voor Toast Literair op zondag 22 januari 2023 werken we weer samen met de Bib en DF-Reet in de Gam. We luisteren naar Sylvia Vanden Heede, een van de meest succesvolle jeugdauteurs in het Nederlandse taalgebied. We ontdekken wat het betekent voor kinderen te schrijven.

Op 17 februari gaan we op bedrijfsbezoek naar ODTH in Rumst, een van de belangrijkste werkgevers in onze gemeente. We vernemen wat er allemaal gebeurt bij een dergelijk logistiek bedrijf.

Op zondag 26 maart houden we een lunchgesprek over Rusland met Sigmar Nuytten met thema “Poetin, hoe een listige krokodil transformeert in een roofgierige tsaar”.

Van 15 maart tot 15 juni is er onze lentezoektocht in Terhagen.

B&D winter 2022 26

Op dinsdag 18 april beleven we een bierproefavond met David Le Roy. Hij neemt ons als bierhistoricus op een ludieke manier mee door de biergeschiedenis en veegt hardnekkige mythes van tafel.

Op zaterdag 13 mei is er een huis- en tuinconcert bij Rupelklei. Op zaterdag 24 juni houden we onze jaarlijkse BBQ in de Parochiale Kring.

Onze leden krijgen voor al deze programmapunten tijdig nog verdere informatie. Mocht u belangstelling hebben voor onze activiteiten, dan bent u natuurlijk van harte welkom bij onze vereniging.

Inlichtingen worden u graag verstrekt door de bestuursleden

Verdere informatie en ook vele foto’s van onze activiteiten vindt u op onze gevarieerde website www.davidsfonds-rumst.be

B&D winter 2022 27

Parochie Heilige Familie Vosberg-Lazernij

Beste leden, 75+ers, en minder mobiele mensen van onze parochie. Weer is er bijna een jaar voorbij. Zie hier onze Samana activiteiten voor het eerste semester van 2023:

• 21 februari 2023 te 14.00u.: Pannenkoekennamiddag.

• 10 april 2023 te 11.00u.: Paasviering met ziekenzalving en Paasfeestmaaltijd.

• 21 juni 2023 te 13.00u.: Bedevaart naar Scherpenheuvel, met liftbus. Wij wensen iedereen een zalig Kerstfeest en een vredevol 2023! De kernploeg van Samana.

Weer een jaar voorbij. Ik wordt zo zachtjesaan wat ouder met weer een rimpeltje erbij. Ik kijk aandachtig in de spiegel en toch voel ik me vrij. Ik hoef me niet blind te staren op het modebeeld van vandaag. Hier en daar wat grijze haren, een diepe rimpel hier en daar. Want kijk ik in de spiegel zie ik een leven voorbij gaan. En dat is toch nog altijd beter dan een vreemde te zien staan. Weggewerkte lelijke rimpels, een mond zo strak als glas. Geen mogelijkheden meer op te lachen, meelopend in de Botox pas. Iedere dag weer al die zorgen, is mijn buik niet te dik. En voldoe ik nog wel aan de normen die men nu heeft opgericht. Niet meer oud worden is de slogan, daar doe ik niet aan mee.

Ik eet smakelijk nog mijn koekje of een praline bij de koffie of thee. Ik probeer te genieten van de extra tijd op aard. In plaats van me zorgen te maken of die modekleding me nog staat. Velen zijn me reeds ontvallen, veel te jong nog moesten ze gaan. Dus sta ik hier nu voor de spiegel en neem de ouderdom graag aan.

B&D winter 2022 28

Op 17 februari 2023 bestaat onze kunstkring 45 jaar En dat vieren wij met een feestelijke opening en een tentoonstelling in de Galerie en kapel Lazarus, waaraan al onze ateliers deelnemen .

Maak kennis met de werken van de aquarellisten, de grafiekers, de olie en acrylschilders , de schilders op zijde, de buitenschilders en de kalligrafen .

Wij voorzien een gratis hapje en een drankje en een kleine attentie voor de bezoekers .

Opening vrijdag 17 februari 20 u.

De tentoonstelling kan verder ook bezocht worden op 18 en 19 februari van 14 tot 18 u.

Lokatie : Galerie en kapel Lazarus - Lazarusstraat 1 & 8 te Rumst.

Info : 0465 00 67 71 ; www.lazernij.be ; Fb.com/lazernij

B&D winter 2022 29

Familienieuws

Overlijdens

Irène Van den Eynde, echtgenote van Fons Busschots. Geboren te Aartselaar op 20 april 1940. Overleden in hun woning op 26 augustus 2022.

Fons Busschots, weduwnaar van Irène Van den Eynde. Geboren te Duffel op 6 maart 1939.

Overleden in het AZ Sint-Maarten te Mechelen op 27 september 2022.

Maria Van Roosmalen, weduwe van Flor Verstrepen. Geboren te Rumst op 16 maart 1935. Overleden in WZC Den Beuk te Boom op 22 oktober 2022. Lid van OKRA – Vosberg.

Jeanne Van der Donck, weduwe van Jozef Feremans. Geboren te Duffel op 16 oktober 1926. Overleden in het WZC Sint-Jozef te Rumst op 22 november 2022. Gewezen kernlid en lid van Samana Vosberg-Lazernij.

We bidden dat onze gestorvenen in het hemelse Licht mogen ontwaken en vrede vinden voor altijd. Wij bieden de families onze christelijke deelneming aan.

B&D winter 2022 30

Parochiezaal: Pastoor Slegersstraat 1 kalender: www.parochievosberg.be

Vrije Basisschool Vosberg (kleuter- en lager onderwijs): Pastoor Slegersstraat 1 tel 015/31 21 27.www.vosbergschool.be Directie: Anne Liekens directie@vosbergschool.be Ouderraad: Veerle Van Vliet veerle.vanvliet@pfizer.com

Verenigingsleven:

∗ Katholieke Landelijke Jeugd: Dennis Roef 0496 21 86 67 dennis_roef@hotmail.com

∗ Ferm Rumst Vosberg-Lazernij: Dina Bogaert 0477 95 44 27 ferm.vosberg@outlook.be

Landelijke Gilde: Peter Bartels GSM 0495 28 46 29 barver.bvba@telenet.be

OKRA (gepensioneerden): Van Eyken Pierre 015 31 54 60 veykenp@skynet.be

∗ Samana (voorheen Ziekenzorg): Lieve Moons 015 31 57 37 lievemoons@telenet.be

Davidsfonds: Frank Judo 0496 28 81 81 f.judo@liedekerke.com

Wandelclub De Vosbergstappers: Wilfried Rombauts GSM 0473 32 23 08 wilfried_rombauts@hotmail.com

Het seizoensnummer van Berg en Dal wordt gratis verspreid op alle adressen binnen de parochie en op verzoek van geïnteresseerden.

Voorblad: www.dekleurenvandekeyzer.be

Eindredactie en VU: Fons Verlinden 015 31 90 53 fons.verlinden@telenet.be

B&D
31
winter 2022