Berg & Dal herfst 2022

Page 1

Berg en Dal

Berg en Dal is een informatieblad van en voor alle inwoners van de wijken Vosberg en Lazernij. Ook niet- kerkelijk familienieuws (begrafenissen, jubilea, geboorteaankondigingen, burgerlijke trouw, …) kan opgenomen worden. Om zulke mededeling of een aankondiging te plaatsen, contacteer Fons Verlinden fons.verlinden@telenet.be

Website parochie H. Familie: www.parochievosberg.be

Priesters: Herman Augustyns

Plaatselijke Kern Groep (PKG): Robert De Keyzer 015 31 37 75 dekeyzer.robert@skynet.be

Doopsel: Griet Swerts doopsel@parochievosberg.be

Eerste Communie: Heidi Pernalete 0495 26 47 53 heidipernalete2@gmail.com

Begrafenissen: Robert De Keyzer 015 31 37 75 dekeyzer.robert@skynet.be

Kerkgebouw: hoek Lage Vosbergstraat – Past. Slegersstraat

Kerkverantwoordelijke (ook voor misintenties): Robert De Keyzer Lage Vosbergstraat 18, 015 31 37 75 dekeyzer.robert@skynet.be

Kerkfabriek: Frank Judo 0496 28 81 81 f.judo@liedekerke.com

Kerk en Leven (parochieblad-abonnementen): Karin Crols, Mechelsesteenweg 19 GSM 0475 54 02 74 karin.crols@skynet.be

B&D herfst 2022 2

Allerheiligen – Heiligen,

Heiligen lijken schaars te worden. ’t Is ook moeilijk ze te herkennen. Hier en daar wordt er eens eentje herkend, meestal na zijn of haar dood,. net als bij kunstenaars. Helden zijn gemakkelijker te herkennen. We lezen in de krant hoe zij hun voetbalploeg naar de top hebben geschopt. Anderen glitteren dan weer op het filmfestival van Cannes. Nog anderen worden oorverdovend grijsgedraaid op CD’s, om van oorlogshelden maar te zwijgen. Onlangs las ik dat heiligen drie eigenschappen hebben: ten eerste,ze zien hun eigen fouten. Dat is mooi, ze hebben dus fouten.

Daar kunnen jij en ik wat moed uit putten. Vervolgens proberen ze niet iets te worden door prestaties, maar ze nemen het leven als een gift van God. Dat lijkt gemakkelijker dan het is. Moet jij eens proberen, ’t geeft in elk geval grote rust.

En ten slotte weten ze te dienen. Dat laatste is wellicht het moeilijkste, ook al hebben we daarvan de mond vol. Echt dienen, niet ‘het ene plezier is het andere waard’,maar belangeloos. Er stond nog iets bij op het einde: dat ze voortdurend behoefte hebben aan genade. Dat laatste is wellicht hun diepste geheim naarEduardPijlman-Robert

B&D herfst 2022 3

Heiligen,

Dat zijn geen bijzondere mensen. Ze vragen niet om eerbetoon of om versteende afbeeldingen. Het zijn eerder mensen, die leven vanuit een visie. Ze dromen van recht en vrede. Ze staan op de bres voor liefde. Ze trekken zich het lot aan van arme en kleine mensen.

Heiligen: ze leven niet soft en soepsappig. In de omgang zijn ze niet gemakkelijk. Het zijn gedreven mensen, geraakt door het ideaal van Jezus. Ze staan er voor en niemand brengt hen daarvan af. Om geld en eer geven ze niets, wel om geluk en om trouw. Ze zoeken naar bondgenoten die hetzelfde hopen en die leven van dezelfde droom. Heiligen: dat zijn mensen zoals wij, ze vertrouwen en verwachten hetzelfde als wij: heil en geluk.

Ze gaan daadwerkelijk op weg om hun droom waar te maken. En wij mogen in hun kielzog meegaan.

NaarWimHoltermanosfs–Robert

B&D herfst 2022 4

Nieuwe schooljaar goed gestart!

Heel wat lachende, soms wat zenuwachtige, en ook wel enkele sombere (“de-vakantie-was-toch-plezanter-dan-school”) gezichtjes wandelden op 1 september de schoolpoort binnen.

Een nieuwe juf of meester is altijd een beetje spannend natuurlijk, maar ook voor de juf en de meester is het weer kennismaken met nieuwe karaktertjes en guitige gezichtjes in de klas.

En voor de allerkleinsten (de “instappertjes”) is het uiteraard hélémààl nieuw! Daar werd af en toe een traantje weggepinkt (en niet alleen door de kinderen…)

Maar na die eerste dagen is iedereen er al weer aan gewend!

Het belooft een leuk en fijn schooljaar te worden!

B&D herfst 2022 5

Bestel nu Jules Destrooper-koekjesdozen en steun de Vosbergschool!

Wil jij binnenkort genieten van echt lekkere koekjes bij het drinken van je kopje koffie en weten dat je daarmee de Vosbergschool hebt gesteund? Bestel dan voor 26 oktober één of meerdere koekjesdozen van Jules Destrooper via deze link.

http://www.trooper.be/vosbergschool/julesdestrooper

Ditzijndekoekjesdozendiejekanbestellen:

De koekjesdozen die jij bestelt, worden ten laatste eind november bij ons geleverd op Vosbergschool – Pastoor Slegersstraat 1 – 2840 Rumst. Wij houden je op de hoogte over hoe je bestelling nadien bij jou terecht komt. Wij zijn jou alvast eeuwig dankbaar om ons op deze manier te steunen!

PS: Zit je met vragen? Je kan ons altijd contacteren via onderstaande gegevens: timcools@vosbergschool.be

B&D herfst 2022 6

Meester Geert op pensioen

We namen afscheid van meester Geert van het derde leerjaar. Hij was al sinds januari vorig schooljaar op pensioen, maar op het einde van dit schooljaar vonden we een fijn momentje om hem in de bloemetjes te zetten, samen met de kinderen. We zongen samen een lied en bedankten hem uitvoerig voor al die jaren.

Vorig schooljaar bleef Geert de voor- en naschoolse opvang verzorgen en ook dit jaar houdt hij dit nog even vol. Geert kan de school moeilijk loslaten (denken we ). Gezien hij ook vlakbij de school woont zullen we hem nog wel vaak voorbij zien fietsen.

We wensen hem als collega’s een deugddoende pensioentijd en hopen hem nog vaak te zien op onze Vosbergschool!

Het ga je goed meester Geert!

Het Vosbergschoolteam
B&D herfst 2022 7

Met de start van een nieuw schooljaar startte ook de werking van onze Ferm afdeling terug op.

Wat heeft het bestuur voor onze dames dit najaar in petto?

Onze herfstbijeenkomst in de parochiezaal op de Vosberg vindt plaats op woensdag 5 oktober om 19u. Dan kunnen onze leden aanschuiven aan een mooi gedekte tafel om te smullen van een warme lekkernij, gevolgd door een heerlijk zelfgemaakt dessert.

Er zijn ook weer leuke prijzen te winnen tijdens de tombola. Meer dan de moeite om er bij te zijn dus…

Op woensdag 16 november om 14u kunnen op de formulieren weer getallen geschrapt worden wanneer spelleiders Dina en Nancy een balletje met het juiste getal getrokken hebben. Er zijn weer toffe prijsjes te winnen en er is een lekker kopje koffie of thee met gebak voorzien als tussendoortje.

B&D herfst 2022 8

Waar is dat feestje??? …. Hier is dat feestje!!!

Op 8 december 2021 bestond onze plaatselijke Ferm afdeling precies 110 jaar. Dat hebben we toen niet kunnen vieren als gevolg van covid. Maar uitstel is geen afstel.

We gaan dat alsnog vieren op 7 december om 18u met een feestelijke ledenvergadering in onze parochiezaal.

Er werd reeds een traiteur gecontacteerd die onze leden en onszelf culinair zal verwennen. Al dat lekkers wordt geserveerd met aangepaste wijnen.

En op deze bijzondere verjaardag van Ferm Vosberg & Lazernij gaan we luisteren, (mee)zingen, de beentjes uitslaan,… op de tonen en liedjes van een muzikale attractie.

Ambiance verzekerd!!

Savethedate,ladies!

Het bestuursteam van Ferm Vosberg & Lazernij

Word je ook graag lid van Ferm of wil je graag een activiteit bijwonen? Dit kan door een mailtje naar ferm.vosberg@outlook.be (Dina) of een telefoontje 0497 408980 (Iris).

Heel erg welkom!

B&D herfst 2022 9

Beste vrienden,

Ons verenigingsleven ziet er terug veel beter uit nu we, na onze zoveelste vaccinatie, terug kunnen samen komen en feesten.

We kunnen ook onze maskers vergeten,waar we niet zo gelukkig mee waren.

Ons moederfeest op 12 augustus was, al waren er vele afwezigen, een groot succes en onze moeders waren tevreden met hun mooi geschenk dat hen aangeboden werd zoals beloofd.

Zo ook is onze reis op 8 september naar het Nederlandse Brielle ,een oude vestingstad, en het bezoek aan een fruitkwekerij van kersen en verschillende soorten peren, een voltreffer geworden. We konden per treintje langs de rijk gevulde fruitbomen rijden.

En bij onze rondrit door de polders zagen we in de verte de zeehaven met de vele industrie. Zo zagen we ook de vele glazen warenhuizen, hectaren groot, om de groenten te telen. Bij onze thuiskomst werden we zelfs onthaald op een fikse onweersbui met klank en lichtspel.

Onze fietsvrienden hielden er ook de moed in om hun wekelijkse rit, zelfs bij temperaturen van rond en zelfs boven de 30°, te fietsen. Toch een dikke proficiat aan die stoere veteranen.

En nu kunnen we toch al beginnen plannen maken voor onze in aantocht zijnde feesten, waaronder op 17 december ons kerstfeest.

Aan allen die met ons aanwezig waren op onze activiteiten en die ons steunden: dank je wel. Het bestuur

B&D herfst 2022 10

Hallo beste berg en dal-lezers,

KLJ Vosberg startte de zomer uiteraard met ons fantastisch kamp van 1 t.e.m. 11 juli te Meulebeke. Op de planning stonden zes of elf dagen vol knotsgekke, coole en leuke activiteiten. Aangezien de weergoden ons extra goed gezind waren, namen we ook af en toe een plons in ons eigen zwembadje en vermaakten we ons aan de hand van een arsenaal aan waterspelletjes. Om over voldoende vitamientjes te beschikken om er telkens goed in te kunnen vliegen, zorgde de kookleiding voor heerlijke en verrassende maaltijden. Een greep uit de activiteiten kan je terugvinden op onze site. Hier kan je van elke kampdag een verslagje lezen en bovendien ook enkele leuke foto’s bezichtigen.

Op vrijdagavond 5 augustus organiseerden we onze VosbergBierFeesten. Velen kwamen genieten van een fris biertje, hapje, babbeltje en een leuk achtergrondmuziekje. We bedanken dan ook alle bier en niet-bierliefhebbers voor hun massale opkomst!

Op zondag 4 september startte ons nieuwe KLJ-jaar en stond onze leidingsploeg weer voor jong en oud paraat met talrijke leuke spelletjes. Misschien is KLJ ook wel iets voor jou 6 – 16 jarige? Laat hij of zij zeker eens een kijkje komen nemen op zondagnamiddag! Een overzicht van de geplande activiteiten, meer informatie over de werking van onze KLJ en foto’s van het kamp kan je vinden op: www.kljvosberg.be.

B&D herfst 2022 11
B&D herfst 2022 12

Najaarsvieringen

Zondag 11 september 2022 om 9.30u. Woord- en Communiedienst

Zondag 9 oktober 2022 om 9.30u. Gezinsviering

Om 10u: koffie in de kerk

Zondag 16 oktober2022 om 9.30u. Woord- en Communiedienst

Dinsdag 1 november om 10.00u. Gedachtenisviering overledenen van het afgelopen jaar

Zondag 6 november om 9.30u. Gezinsviering

Om 10u: koffie in de kerk

Zondag 20 november om 9.30u. Woord- en Communiedienst

Zondag 4 december om 9.30u. Gezinsviering

Om 10u: koffie in de kerk

Zaterdag 24 december om 17.00u. Kerstavondviering Met zang en kindermomenten

B&D herfst 2022 13

ZONNEPANELEN, THUISBATTERIJEN EN ENERGIEBEHEER

Vrijdag 9 september kwamen een kleine 80-tal geïnteresseerden af voor dit programma, dat door de recente ontwikkelingen in de energiewereld, een zeer belangrijk onderwerp is geworden. De avond werd met een overzichtelijke PowerPointpresentatie gebracht door Thomas Crols, bedrijfsleider van de firma Thodde uit Duffel. Deze zaak, oorspronkelijke gestart in het domein van de domotica, heeft zich inmiddels gespecialiseerd in diverse vormen van energiemanagement.

In het eerste deel werd het onderwerp ‘Zonnepanelen’ toegelicht. Hij woog de voordelen af tegenover de nadelen. Hij sprak over de plaatsingsvoorwaarden,de subsidieregels en de garanties. Een concreet cijfervoorbeeld en foto’s gaven meer duidelijkheid. Vervolgens sprak hij over de consequenties inzake de analoge of digitale meters. Oplossingen dienen daarbij gezocht in verband met de afschaffing van de terugdraaiende meter en de verschillen tussen het moment van productie en de consumptie van de energie. Deze oplossingen kunnen situatie per situatie gevonden worden in de combinatie tussen het gebruik van thuisbatterijen en een energiebeheer box. Zo’n box wil op een automatische wijze het eigen verbruik verhogen.

B&D herfst 2022 14

Na de pauze werd het gebruik van thuisbatterijen toegelicht. Ook hier werden pro’s en contra’s afgewogen en de subsidiemogelijkheden en garantiemodaliteiten verduidelijkt. Met een concreet cijfer voorbeeld uitgewerkt en met een aantal foto’s werd het gebruik van thuisbatterijen in beeld gebracht. Via de vragen werd ook het specifieke gebruik van een laadpaal voor een elektrische wagen gebracht.

In het derde deel werd verder ingegaan op het onderwerp: hoe kunnen we het energiebeheer optimaliseren. Hoe kunnen we de zelfconsumptie maximaliseren? Hoe verwerven we meer inzicht in ons verbruik en de productie, zodat er automatisch bijsturingen kunnen gebeuren, zonder telkens via één of andere app zelf te moeten doorvoeren. De energiebeheer box zit in het knooppunt tussen je geplaatste zonnepanelen, het algemeen elektriciteitsnet, de thuisbatterij en de concrete verbruikspunten (zoals wasmachine, droogkast, laadpaal elektrische wagen of elektrische verwarming).

Om af te sluiten nog een blik op de nabije toekomst. Zo wordt er op dit moment onderzocht hoe energieprijzen meer dynamisch kunnen worden, tot zelfs tarieven die verschillende zijn van uur tot uur, allemaal om (te) hoge pieken zowel in productie als in verbruik te vermijden. Ook de verdeling via energiegemeenschappen is nog in volle ontwikkeling. Voorbeeld: Hoe kunnen gebouwen met een groot dak, geschikt voor zonnepanelen, ‘delen’ met gebouwen zonder goede plaatsingsmogelijkheden of oriëntatie.

De aanwezigen waren zeer tevreden over deze sterke presentatie van de mogelijkheden inzake een goed energiebeheer, een materie die in de komende maanden en jaren voor ons allen belangrijk zal blijven. Een leerrijke en boeiende avond.

B&D herfst 2022 15

Ons programma voor het werkjaar 2022-2023 is nog niet officieel bekend gemaakt maar we hebben al onze eerste activiteit achter de rug. In een gezamenlijke organisatie van de DF-afdelingen Reet en Rumst hielden we op 3 september in het nieuwe ontmoetingscentrum de Gam een kleinkunstavond met als titel “Luister… liedjes”. Zanger-gitarist Bart Callaert illustreerde er de evolutie van dit kleinkunstgenre met talrijke bekende luisterliedjes. De ca 75 toehoorders waren best tevreden.

En op 12 november komen we naar de Vosberg naar zaal Lazernij (de zolder boven de Lazaruskapel). Onze gast is dan de Canadese zanger en muziekwetenschapper Stratton Bull die zijn levenswerk heeft gemaakt van het bestuderen en uitvoeren van oude muziek uit onze streken. Hij komt zijn passie met ons delen en zal zijn stem niet sparen – noch al sprekende, noch al zingende.

B&D herfst 2022 16

In de volgende editie van Berg en Dal zullen we ons nieuw jaarprogramma uitvoerig toelichten. Momenteel zijn nog enkele details af te handelen.

Traditiegetrouw zullen we weer actief aanwezig zijn op Rumst jaarmarkt op 1 en 2 oktober met ons 7de CultuurCafé waarop een tiental kunstenaars van verscheidene discipline ons hun talenten zullen demonstreren. Speciaal vermelden we de deelname van Ellen De Ridder uit Terhagen die kandidaat is voor de Nationale Expo in het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen. Natuurlijk is er ook ons gezellig cafeetje met zijn natjes en zijn droogjes en nu ook met live music.

Het thema van de Junior-Journalist wedstrijd voor de leerlingen van het 5de en 6de leerjaar is dit jaar “Trots – Lokale helden”.

Nadat we de voorbije jaren in de zomerzoektocht het centrum van Rumst en Vosberg/Lazernij bewandeld hebben verkennen we in 2023 Terhagen.

Mocht u belangstelling hebben voor onze activiteiten, dan bent u natuurlijk van harte welkom bij onze vereniging.

Inlichtingen worden u graag verstrekt door Bart Aerts (0468/248266), Leonard Bruynseels (0473/315841), Frank Judo (0496/288181), Walter Muyshondt (03/8445236), Greet Van Cauwenbergh (015/315141), Fons Verlinden (015/319053) of Maggy Verbruggen (0474/506153).

Verdere informatie en ook vele foto’s van onze activiteiten vindt u op onze gevarieerde website www.davidsfonds-rumst.be

B&D herfst 2022 17

Wandeltocht Kom op tegen Kanker Op zaterdag 24 september 2022 organiseren wij opnieuw een wandeltocht ten voordele van Kom op tegen Kanker. Deze wandeltocht met afstanden tussen 5 en 25 km kadert in een geanimeerde gezinsdag die georganiseerd wordt door het Vijfde Wiel. De start- en aankomstplaats ligt ter hoogte van het atelier van SBK in de Nijverheidsstraat 43B in Rumst. Starten kan vrij vanaf 8.00 uur. De inkomsten worden integraal geschonken aan KOTK want de strijd tegen kanker verdient onze steun!!

Initiatiewandeling

Om ook de niet-wandelaars te laten kennis maken met de georganiseerde wandeltochten, nodigen wij iedereen uit om deel te nemen aan deze groepswandeling die wij houden op zondag 9 oktober 2022. Daarvoor kozen wij de Ter Elstwandeling waar wandelclub Neteland ons Duffel op z’n mooist laat zien. Deze herfstwandeling brengt ons over bewegwijzerde wandelpaden naar de Polder van Lier, de waterputten van Water-link, het fort van Duffel, het Moriaubos, het Kloosterbos, de abdij van Roosendael. We verzamelen om 13.00 uur aan de parking van de school in de Hoge Vosbergstraat en rijden met de fiets naar de startplaats in de Sporthal De Pollepel, Naalstraat 43 in Duffel. Daar schijven we ons in en vertrekken om 13.30 uur voor onze wandeltocht van +/- 10 km.

B&D herfst 2022 18

Trainingswandelingen

Onze trainingswandelingen die wij op de 2de en de 4de donderdag van elke maand organiseren als begeleide groepswandelingen, gaan nog altijd door en staan open voor iedereen die een frisse neus wil halen. We starten deze namiddagtochten om 13.30 uur aan de parking van de school in de Hoge Vosbergstraat. Tegen 15.00 uur zijn we terug.

De data voor de volgende namiddagwandelingen dit jaar zijn: 8 en 22 september 13 en 27 oktober 10 en 24 november 8 en 22 december

Leden van een wandelclub die door de Vlaamse Wandelfederatie erkend is, zijn gratis verzekerd tegen lichamelijke ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid. Niet aangesloten deelnemers betalen 1,00 Euro per deelname voor de verzekering. Ook G-sporters kunnen deelnemen, mits zij autonoom of met eigen begeleiding kunnen meestappen.

Warmste Zondag

Na 2 jaar onderbreking kunnen wij opnieuw onze Warmste Zondag houden op 11 december 2022. Het wordt opnieuw een warme gezinsdag die zal kaderen in de gemeentelijke actie van de Warmste Week waarvan wij de opbrengst integraal schenken aan een goed doel.

Wij organiseren een wandeltocht die bewegwijzerd wordt over afstanden tussen 5 en 25 km met gepaste animatie voor de kinderen. In de parochiezaal serveren we niet alleen broodjes en koffie, maar ook soep, frietjes met witloof en stoofvlees en pannenkoeken voor alle gegadigden. De inschrijvingsformulieren volgen later nog. Als goed doel hebben wij dit jaar gekozen voor AKABE. Deze jeugdbeweging in Terhagen is een afdeling van de scouts die haar werking specifiek richt op jongeren met een beperking. Houd deze datum nu reeds vrij!

B&D herfst 2022 19

Samana Vosberg-Lazernij

Heb je even tijd voor mij vrij?

Een tijd om stil te staan, tijd om even stil te staan: Dat zeggen we vaak in een bezinningsmoment. Stilstaan betekent eventjes de tijd stilzetten.

Dat kan natuurlijk niet echt, want tijd loopt door.

Maar wij mensen kunnen tijd op verschillende manieren beleven.

Soms als heel lang en pijnlijk, wanneer we ons eenzaam en slecht voelen. dan kruipt de tijd.

Soms als stresserend, omdat we zo weinig tijd hebben.

Dan vliegt de tijd. Soms als heel bedreigend, want de tijd spreekt ons over onze eindigheid.

Dan maakt de tijd ons bang.

Mensen met een chronische ziekte, zorgbehoevende ouderen en mantelzorgers kennen het allemaal. Maar er zijn ook momenten die we als vervullend ervaren: als we heel mooie ervaringen hebben, ontmoetingen die ons blij maken. Dan lijkt er even geen tijd te zijn.

Dan is de tijd vervullend, een moment van vreugde.

Een tijd om te danken, dankbaar zijn om de Samana-vrijwilligers die tijd maken voor andere mensen, die nabij zijn en aanwezig, die zo de tijd even doen stilstaan.

Dankbaar zijn voor alle mantelzorgers, die zoveel van hun tijd en aandacht geven aan hen voor wie zij willen zorgen, die de tijd tot vervullende tijd maken.

Dankbaar om de mensen die zorg behoeven, die ons doen beseffen dat de drukte van het alledaagse leven ons opslorpt en ons te weinig doet nadenken over wat echt telt.

Dankbaar zijn voor alle mensen, die hun tijd tot creativiTIJD maken en zo zin geven aan de dagen van ons leven.

B&D herfst 2022 20

Aan onze Samana-leden, chronische zieken en 75+ers van onze parochie.

Lieve mensen, Graag nodigen wij jullie uit op ons etentje ter gelegenheid van de Ziekendag op maandag 3 oktober 2022, begin te 12.00uur, in onze parochiezaal. Op het menu (dranken inbegrepen)

* Witloofsoepje ‘Boursin’

* Speenvarken ‘Ratatouille’

* IJsroom met garnering

* Koffie/Thee met versnaperingen Tussendoor ontspannend optreden. Einde omstreeks 17.30uur Voor dit alles vragen wij een bijdrage van 25€ per persoon. In te schrijven via de kernleden tot 28 september.

Personen die in aanmerking komen om lid te worden van Samana mogen altijd met ons contact opnemen. Wij vragen geen lidgeld.

Met onze warme, vriendelijke groeten, De kernleden, Armand, Godelieve, Greta, Lieve, Lydia, Maria, Robert.

Contactpersonen: Lieve Moons, Lage Vosbergstraat 48, tel. 015.31.57.37 Robert De Keyzer, Lage Vosbergstraat 12, tel. 015.31.37.75

B&D herfst 2022 21

Familienieuws

Doopsels

Op zaterdag 10 september doopten we 4 kindjes in onze parochiekerk. Priester Herman verzorgde deze gezellige en mooie doopviering voor al deze dopelingen.

Lotte en Julie Deflem, dochtertjes van Yannick Deflem en Ann Noblesse (Lage Vosbergstraat)

Rik Jacobs, zoontje van Gregory Jacobs en Patty De Lathouwer (Terhagen)

Janne Dillien, dochtertje van Philippe Dillien en Katleen Broeckx (Morenhoekstraat)

Aan alle families van harte proficiat met deze feestelijke gebeurtenis!

Overlijdens

Jeanne Keustermans, weduwe van Lucien Beerlandt. Geboren te Antwerpen op 13 december 1928. Overleden te Antwerpen op 22 april 2022

De afscheidsviering ging door in onze kerk op zaterdag 30 april 2022

Maria Van de Weyer, weduwe van Emiel Kennes. Geboren te Aartselaar op 21 september 1931. Overleden te Sint-KatelijneWaver op 6 juli 2022 Gewezen lid van OKRA Vosberg

Flor Verstrepen, echtgenoot van Maria Van Roosmalen. Geboren te Boom op 25 februari 1932. Overleden te Reet op 8 augustus 2022

Lid van OKRA Vosberg

B&D herfst 2022 22

Parochiezaal: Pastoor Slegersstraat 1 kalender: www.parochievosberg.be

Vrije Basisschool Vosberg (kleuter- en lager onderwijs): Pastoor Slegersstraat 1 tel 015/31 21 27.www.vosbergschool.be Directie: Anne Liekens directie@vosbergschool.be Ouderraad: Veerle Van Vliet veerle.vanvliet@pfizer.com

Verenigingsleven:

∗ Katholieke Landelijke Jeugd: Dennis Roef 0496 21 86 67 dennis_roef@hotmail.com

∗ Ferm Rumst Vosberg-Lazernij: Dina Bogaert 0477 95 44 27 ferm.vosberg@outlook.be

∗ Landelijke Gilde: Peter Bartels GSM 0495 28 46 29 barver.bvba@telenet.be

∗ OKRA (gepensioneerden): Van Eyken Pierre 015 31 54 60 veykenp@skynet.be

∗ Samana (voorheen Ziekenzorg): Lieve Moons 015 31 57 37 lievemoons@telenet.be

∗ Davidsfonds: Frank Judo 0496 28 81 81 f.judo@liedekerke.com

∗ Wandelclub De Vosbergstappers: Wilfried Rombauts GSM 0473 32 23 08 wilfried_rombauts@hotmail.com

Het seizoensnummer van Berg en Dal wordt gratis verspreid op alle adressen binnen de parochie en op verzoek van geïnteresseerden.

Voorblad: www.dekleurenvandekeyzer.be

Eindredactie en VU: Fons Verlinden 015 31 90 53 fons.verlinden@telenet.be

B&D herfst 2022 23