__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

AARHUS MÆGLERNE DU DRØMMER IKKE OM, HVAD VI KAN GØRE FOR DIG

04

18

24

10 gode råd til, hvordan du opnår et hurtigere salg

Fremtidens boligmarked lover godt for Aarhus

Køberrådgivning sikrer dig den bedste handel


FÅ GODE KORT PÅ HÅNDEN, NÅR DU HANDLER BOLIG Uanset om du skal købe eller sælge bolig, er det vigtigt med kompetent og faglig rådgivning – og det er lige præcis det, du får hos Aarhus Mæglerne. Vores kontor er bemandet af dygtige og erfarne ejendomsmæglere, der er klar til at gå en ekstra mil for, at du kan få en oplevelse i særklasse, når du handler bolig.

Vi har et stort lokalkendskab, og vi glæder os til at fortælle dig meget mere om alt det, vores område har at byde på. Vi tænker kreativt og tilpasser vores løsninger til dine ønsker og behov, og vi gør os altid umage for at lære hver eneste bolig godt at kende. Når boligen skal markedsføres, anvender vi de mest effektive digitale løsninger, der gør det muligt for potentielle købere at danne sig et positivt indtryk af boligen, allerede før de træder indenfor.

Aarhusområdet er et dejligt sted at bo. Området er inde i fantastisk positiv ud­ vikling, og både erhvervsliv, foreninger og borgere gør et stort stykke arbejde, for at gøre Østjylland til et attraktivt sted at bosætte sig. Hvis du vil høre mere om, hvad vi kan gøre for dig, så er du altid velkommen til at kontakte os. Vi glæder os til at høre fra dig.

Aarhus Mæglerne Harald Jensens Plads 1 A  |  8000 Aarhus C Tlf. 70 70 79 61  |  E-mail: info@aarhusmaeglerne.dk

2 | AARHUS MÆGLERNE

Livsstilsmagasinet er udgivet af Sky Media i samarbejde med Aarhus Mæglerne Oplag: 10.000 eksemplarer Design, layout og produktion: Aarhus Mæglerne og Sky Media


Telefon & Døgnvagt 42 60 29 29

Din Professionelle Gulvsliber www.JeresGulvsliber.dk

Vi kører i hele Jylland for både privat & erhverv - Kontakt vores døgnvagt ved akut behov for gulvslibning.

Jeres Gulv - Jeres Gulvsliber

Jeres Garanti for godt håndværk Afslibninger

Behandlinger

• • • • •

• • • •

Gulvafhøvling Gulvafslibning Overflade slibning Slibning af bordplader Afslibning af dørtrin

Lud & Sæbebehandling Lakbehandling Oliebehandling Vedligeholdelse

Rydevænget 45 | 8210 Aarhus V Info@jeresgulvsliber.dk | www.jeresgulvsliber.dk AARHUS MÆGLERNE  |   3


ET GODT FØRSTEHÅNDSINDTRYK GIVER ET HURTIGERE SALG Som boligsælger kan du gøre rigtig meget for at fremskynde et salg. Ejendomsmægler Jonas Bojsen fra Aarhus Mæglerne giver dig her 10 gode råd til, hvordan du opnår et hurtigere salg

Når først man har besluttet sig for at sælge sit hjem, kan det næsten kun gå for langsomt med at få købsaftalen underskrevet. Men for nogle bliver salgsprocessen en lang og hård omgang, hvor de i månedsvis må vente forgæves på den rigtige køber. Heldigvis er der mange ting, man selv kan gøre for at sætte skub i hussalget. Prisen er selvfølgelig altid en vigtig parameter. - Er du ude efter et hurtigt salg, kan det også godt betale sig at se på prisniveauet i nærområdet. Ligger kvadratmeterprisen på din bolig markant højere end de øvrige i nabolaget, kan det være nødvendigt at gøre opmærksom på, hvad der får netop din bolig til at skille sig ud, eller at skrue på prisen for at være konkurrencedygtig, siger ­Jonas Bojsen.

KIG PÅ TILSTANDSRAPPORTEN Dernæst er det fornuftigt at se på, hvilke forhold der ellers kan virke afskrækkende for en køber. Og ifølge ­Jonas Bojsen gælder det for eksempel en tilstands­rapport, der er spækket med anmærkninger. - Hvis en potentiel køber får sådan en rapport i hånden, er de ude af døren, inden de overhovedet er kommet ind. Den bliver nødt til at være mere spiselig, og derfor er det generelt en god ide at få skåret så mange anmærkninger væk som muligt, siger han.

4 | AARHUS MÆGLERNE

- Det gælder om at give et godt førstehåndsindtryk. Hvis sælger har styr på haven og får skiftet de punkterede termo­ruder, så er det meget nemmere at få huset solgt, forklarer Jonas Bojsen. - Ingen vil købe et hus, der fremstår slidt og nusset, men man behøver ikke nødvendigvis foretage en masse dyre forbedringer. Hvis køkkenelementerne er slidt i kanterne, så skift de slidte fronter, og lad de andre blive. Hvis der er slidt hul i gulvet, så få det skiftet og hvis væggene er nussede, så få dem malet. Det giver køber et helt andet indtryk af huset.

RYD OP BÅDE UDE OG INDE Det er ikke kun indenfor, huset skal tage sig bedst muligt ud, når de mulige købere kommer på besøg. En rodet have ødelægger det gode indtryk og vækker skepsis ved køberne, så det kan godt betale sig at bruge tid på havearbejdet før „til salg“-skiltet bankes i jorden. - Det kan godt betale sig at gå sit hus efter i detaljen. Små ting kan have stor betydning for det samlede indtryk – og et hus, der fremstår i flot og velholdt stand, er bare nemmere at sælge, understreger han.

Læs mere på næste side  >>


 38 38 50 50  stefan@holger-danske.dk

Se mere på www.holger-danske.dk

Holger Danske - Hele Danmarks Flyttefirma - flytning og opbevaring til privat og erhverv Hos Holger Danske Flytteforretning er målsætningen at fremstå som et kvalitetsbevidst flyttefirma. Vi leverer kvalitetsflytning til konkurrencedygtige priser, og sørger altid for at overholde aftalte flyttebetingelser og leveringstider i hele Danmark.Altid høj sikkerhed, da vi er medlem af

Over 98% af vores kunder vender tilfredse tilbage.

Få altid den bedste pris med et gratis tilbud fra os. AARHUS MÆGLERNE  |   5


1  0 GODE RÅD Fra ejendomsmægleren

Udover pris og tilstandsrapport er der en række andre ting, du også kan gøre for at få din bolig til at fremstå mere indbydende.

➊  RYD OP Der er ikke meget drøm over at købe en bolig, hvor der ligger ting og flyder overalt. Ved fremvisninger er det vigtigt, at det er boligen, der kan ses og er i fokus, og ikke papir på køkkenbordet eller ting, der mangler at blive ryddet op. Selvom oprydning umiddelbart kan virke som en mindre ting, så kan et rodet hjem gøre det svært for køber at se sig selv i huset, så det kan godt betale sig at få styr på tingene – og har du alt for mange nips­ting, så pak dem ned i kasser, og få dem opmagasineret til huset er solgt.

➋  GØR GULVET FRIT Jo mere plads, der er på gulvet, jo større virker boligen. Har du alt for mange møbler, så overvej at få nogle af dem opmagasineret, mens boligen står til salg. Det er af afgørende betydning, at mulige købere opfatter huset som rummeligt og nemt at indrette.

LYS ➌  T–ÆND MASSER AF LYS Det er altid godt med lys. Lys får rummene til at virke større og boligen til at virke mere indbydende. Sørg for at trække gardiner og persienner fra, så man får fuldt udbytte af det naturlige lys i boligen.

6 | AARHUS MÆGLERNE

GEVIRET OG FODBOLD➍ LAD PLAKATERNE HÆNGE Hvis du eller dine børn har en interesse, så må køberen gerne kunne se det. Så lad skakbrættet stå fremme, lad geviret hænge på væggen, og lad ungerne beholde deres idol­plakater. Jeres interesser er med til at gøre boligen personlig, og en personlig bolig er nemmere for køberen at huske.

➎  FJERN PAPIRERNE Men det kan også blive for personligt. Så fjern regninger og andre private papirer. Dine lægeaftaler og din elregning er ikke interessante, så gem de ting væk, der er for private til at blive vist frem af en ejendomsmægler.

➏  GØR RENT Der må ikke være beskidt. Hvis boligen virker nusset, bliver køberne i tvivl om, hvorvidt du passer ordenligt på dine ting – herunder det hus eller den lejlighed, de overvejer at købe. Og det er ikke kun indenfor, der skal være rent og pænt. Også udendørs skal tingene være i orden, så klip græsset, puds vinduerne, og fjern ukrudtet mellem fliserne.


➐  SKIFT PÆREN Fiks de små ting, der irriterer. Skift pæren, stram håndtaget, giv den knirkende låge olie. Hvis det irriterer dig, irriterer det også køberen. Og hvad vigtigere er – det kan forstyrre indtrykket af en ellers flot og indflytningsklar bolig.

➑  LAP HULLET I TAGET Og så er der de lidt større reparationer. Nogle af dem kan klares forholdsvist billigt og hurtigt. Jo færre anmærkninger, der er i tilstandsrapporten, jo nemmere er det at sælge. Bestil eventuelt en før-synsrapport, så du har to måneder til at få rettet op på de værste anmærkninger, før den endelige tilstandsrapport skal laves.

➒  FÅ INDGANGEN TIL AT SPILLE Det første indtryk er det vigtigste. Derfor skal entreen stå snorlige. Den skal være ren, ordentlig og gerne stå med nymalede vægge, lidt blomster eller andet, der får køberen til at føle sig velkommen.

��  GØR DIG UMAGE Sæt friske blomster på bordet, sæt boller i ovnen, og læg de rigtige blade frem. At få en køber på besøg er ligesom at få gæster, så prøv at se huset med andres øjne. Du skal gøre dig lige så umage, som til et besøg fra nogle du holder af.

Har du styr på nøglerne? Hos Byens Låseservice tilbyder vi alt lige fra servicering og montering af alle låsetyper til reparation, omkodning, døroplukning og el-aflåsning. Vi er specialister i montering og servicering af alle typer låse - såvel mekaniske som elektriske. Alle former for låsearbejde udføres af vores specialuddannede låsesmede. Vores servicebiler er fuldt udstyret og er altid klar til hurtig udrykning til oplukninger, omlægninger og reparationer - døgnets 24 timer, året rundt. Randersvej 143, 8200 Aarhus N • Tlf. 8610 6500 service@byens-laaseservice.dk • www.byens-laaseservice.dk

Få kontrolleret låsene i din nye bolig Book et besøg af en låsekonsulent - Gratis og uforpligtende

AARHUS MÆGLERNE  |   7


SÆLGERHISTORIE

DE VARMESTE ANBEFALINGER HERFRA Da Helle Nedergaard Wistoft skulle sælge sit hus på Allégårdsvej i Åbyhøj, valgte hun at lade Aarhus Mæglerne stå for salget. Og den beslutning har hun ikke fortrudt.

Da Helle Nedergaard Wistofts’ hus skulle sælges, havde hun og hendes familie allerede købt en ny bolig, og derfor var det vigtigt for hende at finde den helt rigtige mægler til opgaven. - I første omgang var det lidt tilfældigt. Jeg havde en bekendt, der kendte Morten fra Aarhus Mæglerne, og da jeg også havde en kollega, der anbefalede ham, valgte jeg at holde et møde med ham, fortæller hun.

PROFESSIONEL TILGANG Det var dog ikke kun Mortens engagement, der imponerede Helle Nedergaard Wistoft. - Lige fra starten havde Aarhus Mæglerne en professionel tilgang til hussalget. Alle mæglerne kom ud og gik huset igennem sammen med mig, og de tog de ting, jeg gerne ville have fremhævet, seriøst. Så jeg følte mig virkelig godt behandlet, husker hun.

Og efter mødet, var hun ikke længere i tvivl. - Jeg havde brug for en mægler, der ville give den en skalle. Og det ville Morten. Han lignede en, der havde ild i øjnene, og han var virkelig engageret, så det var et let valg.

Efter huset blev sat til salg, blev der travlt på matriklen. På bare 13 dage var der ikke mindre end 15 fremvisninger, men selvom interessen var stor, blev der også taget hensyn til sælgerne.

Læs mere på næste side  >>

8 | AARHUS MÆGLERNE


EFFEKTIVITET OG SIKKERHED PÅ TOPPEN Alt i stilladser · Overdækninger · Person- og materialehejs · Arbejdsplatforme

STORT UDVALG AF STILLADSER & OVERDÆKNING CS – City Stilladser er leveringsdygtige i alle former for professionelle stilladser, såvel lave som høje stilladser, samt overdækninger.

PERSON- OG MATERIALE HEJSSYSTEMER Hos CS – City Stilladser er vi leveringsdygtige i alle former og typer af professionelt person- og materiale hejs.

FLEKSIBLE ARBEJDSPLATFORME Professionelle platforme, godkendt til en højde på op til 200m, som kan tilpasses til enhver bygning..

Har du spørgsmål angående stilladsarbejde eller arbejdsplatforme i Aarhus, Østjylland og Nordjylland, eller ønsker du et godt uforpligtende tilbud, så kontakt CS – City Stilladser:

8624 9511

HOVEDAFDELING

CS – City Stilladser ApS Axel Gruhns Vej 10 8270 Højbjerg

ALT I MALEROPGAVER

Firma@cs-citystilladser.dk - og få den bedste og mest professionelle vejledning omkring stilladser og arbejdsplatforme.

 40 27 09 17

Mail: post@fuhlendorff.dk

Med mange års erfaring i malerbranchen er vi i stand til at udføre både store og små opgaver. Vi er hele tiden ajour med de nyeste teknikker. Vi lægger stor vægt på, at både gamle og nye kunder opfatter os som et seriøst og kompetent malerfirma.

Kontakt os for et uforpligtende tilbud.

Malerfirma B. Fuhlendorff ApS Kejlstrupvej 9 | 8240 Risskov | www.fuhlendorff.dk

Malerfirma B. Fuhlendorff ApS

Morten Kjær Jensen AARHUS MÆGLERNE  |   9


SÆLGERHISTORIE

- Mæglerne var søde til at samle fremvisningerne på så få dage som muligt, så vi blev forstyrret så lidt som muligt. Og da min mand arbejder hjemmefra, er det virkelig noget vi satte pris på, forklarer Helle Nedergaard Wistoft, der også kun har ros til overs for kommunikationen efter fremvisningerne. - De var gode til at melde tilbage efter hver fremvisning, så vi var hele tiden godt informeret om, hvordan det gik.

VI SPAREDE I HVERT FALD EN DEL OMKOSTNINGER, FORDI DE VAR SÅ HURTIGE

10 | AARHUS MÆGLERNE

PROBLEMFRI PROCES Da køber var fundet, gik den mere formelle del af salgsprocessen i gang. Og også her lykkedes det Aarhus Mæglerne at imponere Helle Nedergaard Wistoft. Aarhus Mæglerne håndterede nemlig også skødeskrivningen. - Jeg arbejder selv i en bank, men i hele min karriere har jeg ikke oplevet en sag, der blev frigivet så hurtigt som vores. Og når man står i en situation som vores, hvor vi allerede havde købt vores nye hus, så er det ret fantastisk. Vi sparede i hvert fald en del omkostninger, fordi de var så hurtige, fortæller hun.


ADVERTORIAL

GØR BOLIGEN KLAR TIL SALG MED FLOTTE, NYBEHANDLEDE GULVE Et godt førstehåndstryk er særdeles vigtigt, når man ­præsenterer potentielle købere for en bolig, der er til salg. Og her bør man som sælger tage et kritisk blik på sine trægulve. Er gulvene blevet slidte, mørke eller ridsede er det måske tid til at få dem slebet og behandlet. Og her kommer Jeres Gulvsliber ind i billedet. Det aarhusianske firma tilbyder nemlig slibning, afhøvling og efterbehandling af gulve i hele Jylland.

Slidte og mørke trægulve får rummene til at se mindre ud og giver et sjusket førstehånds­indtryk af boligen. Men heldigvis er der hjælp at hente ved Jeres Gulvsliber, der hurtigt og effektivt sørger for, at de gamle gulve får nyt liv.

SLIBNING ELLER AFHØVLING Når trægulvene skal vækkes til live, er der to muligheder. Slibning eller afhøvling. Og Jeres Gulvsliber tilbyder begge dele. Forskellen er dog til at få øje på. Gulvslibningen sker ved hjælp af roterende pudsemaskiner, der kan efterlade grimme, runde slibemønstre i gulvet, hvis man ikke overlader arbejdet til fagfolk. Samtidig vil træets overflade være mere ru efter en slibning, hvilket kan betyde, at gulvet bliver mere modtageligt overfor snavs og pletter end den helt glatte, høvlede overflade, som en afhøvling efterlader. Når gulvet er slebet eller afhøvlet, er det tid til efterbehandling. Og her går Jeres Gulvsliber ikke på kompromis. Der anvendes kun vandbaserede kvalitetsprodukter, der efterlader gulvene flotte og slidstærke, så de er klar til at tage godt imod både gæster og mulige købere.

JERES GULVSLIBER APS  |  OKTOBERVEJ 51B  |  8210 AARHUS  |  TLF. 42 60 29 29  |  INFO@JERESGULVSLIBER.DK  |  JERESGULVSLIBER.DK AARHUS MÆGLERNE  |   1 1


SÆLGERHISTORIE

ET HURTIGT  SALG MED FULDT  OVERBLIK Da Tanja Blittrup og hendes mand skulle sælge deres villa i Hørning, havde de allerede fundet et nyt sted at bo. Og derfor var det vigtigt for dem, at huset blev solgt i en fart. Og det blev det. Godt tre måneder gik der fra „Til salg“-skiltet blev slået i jorden, til køber havde sat sin underskrift på kontrakten.

Da Tanja Blittrup i juni 2019 skulle finde en ejendoms­ mægler til at sælge hendes villa i Hørning, faldt valget på Aarhus Mæglerne. Og det var der en god grund til. - De har ry for at have korte liggetider, og vi havde allerede fundet et andet hus, så vi ville gerne have det gamle solgt i en fart, forklarer Tanja Blittrup. Og det ønske fik hun opfyldt. - Huset blev solgt i september, så der gik ikke mange måneder. Det var helt perfekt, fortæller hun.

12  | AARHUS MÆGLERNE


Det virkede meget professionelt.

De har ry for at have korte liggetider

OVERBLIK FRA START TIL SLUT Et hurtigt salg er altid rart, men Tanja Blittrup var desuden rigtig godt tilfreds med den behandling, hun fik fra Aarhus Mæglerne. – Inden huset blev sat til salg, gik Morten en runde med alle mæglerne, så de fik alle de informationer om huset, de havde brug for. Det virkede meget professionelt. Og det positive indtryk fortsatte, da fremvisningerne gik i gang. – Vi har tidligere solgt et hus, hvor vi følte os ladt lidt i stikken, men det var overhovedet ikke tilfældet her. Efter hver fremvisning blev vi opdateret af mægleren, og det virkede som om, de var oprigtigt interesserede i at få huset solgt. Det var en helt igennem god oplevelse.

AARHUS MÆGLERNE  |   1 3


ET STÆRKT TEAM SIKRER DIG DEN BEDSTE BOLIGHANDEL … Når man skal købe eller sælge en bolig, er det en af de største beslutninger, man træffer i sit liv. Ikke bare økonomisk, men også personligt. Derfor er det vigtigt, at man tager en professionel samarbejdspartner med på råd. Hos Aarhus Mæglerne møder du et erfarent hold mæglere, der har den faglige ballast til at hjælpe dig godt på vej – uanset om du vil købe eller sælge.

Når du henvender dig i Aarhus Mæglernes kontor, er du ikke bare et nummer i rækken. For selvom Aarhus Mæglerne hvert år formidler flere hundrede boliger, så er hver eneste sag noget særligt, og mæglerne gør sig altid umage med at sætte sig grundigt ind i, hvad der gør din bolig speciel, så du er sikret den bedste service.

14  | AARHUS MÆGLERNE


VELKOMMEN TIL AARHUS

SÆLGERE MED STORT S

Aarhus Mæglernes kontor er beliggende på Harald Jensens Plads i Aarhus, og træder man indenfor, bliver man mødt af et stærkt hold af dygtige og veluddannede medarbejdere. I spidsen er indehaver Morten Eriksen og derudover er der yderligere fire ejendomsmæglere, der er klar med råd og vejledning, hvis du har planer om at købe eller sælge bolig.

Når Morten Eriksen skal beskrive både sig selv og sine medarbejdere, lægger han især vægt på, at de er sælgere.

Derudover rummer kontoret to medarbejdere, der har ­fokus på markedsføring af de boliger, der er til salg, samt en sagsbehandler, som er hele kontorets tovholder, og som står for alt det bagvedliggende arbejde, der vedrører en bolighandel.

TAGER SÆLGER MED PÅ RÅD Når en ny bolig bliver sat til salg ved Aarhus Mæglerne, sørger mæglerne for, at sælger bliver taget med på råd. - Vi kender alle sammen Aarhus rigtig godt, men vi ved aldrig helt lige så meget om kvarteret, som sælger gør. Man kan aldrig kende en vej eller et kvarter lige så godt, som dem, der bor der, og derfor har vi valgt en ret ydmyg tilgang til opgaven, hvor vi i høj grad spørger ind til vejen, kvarteret og området, så vi ved præcis, hvad vi skal lægge vægt på, når boligen skal vises frem for potentielle købere, fortæller Morten Eriksen.

- Vi lever af at sælge boliger, og vi motiveres af at løbe efter et mål og den konkurrence, som opstår kollegerne imellem. Vi hjælper naturligvis også hinanden, og vi har det godt i hinandens selskab – men i sidste ende vil vi alle sammen gerne være den, der sælger boligen og tjener provisionen, forklarer han. Konkurrencegenet er altså en vigtig egenskab, men derudover er de fem mæglere meget forskellige. Og det ser Morten Eriksen som en styrke. - Bolighandel handler i høj grad om tillid. Det er vigtigt, at man finder en mægler, man stoler på, når man skal købe eller sælge sin bolig. Og derfor står vi også ved os selv og vores forskelligheder. Vi har hver vores styrker og svagheder, og vi er mæglere på hver vores måde, understreger han.

AARHUS MÆGLERNE  |   1 5


ET RULLENDE KONTOR FÅR MÆGLERNE VIDT OMKRING Aarhus Mæglerne har deres kontor på Harald Jensens Plads. Men indehaver Morten Eriksen ­bilder sig ikke ind, at et kontor med en relativ central placering alene kan dække et område, der dækker over godt 20 postnumre. Og derfor har Aarhus Mæglerne taget ganske usædvanlige midler i brug.

16 | AARHUS MÆGLERNE


Som ejendomsmægler er det afgørende, at man er nær sine kunder, og at man har et indgående kendskab til sit lokalområde. Derfor kan man argumentere for, at flere små kontorer er bedre end et samlet. Men spreder man medarbejderne ud på flere kontorer, går man glip af andre fordele, mener Morten Eriksen, der er indehaver af Aarhus Mæglerne – og derfor har han valgt en helt tredje løsning. - Vi har vores kontor på Harald Jensens Plads, hvor vi har plads til alle vores medarbejdere. Og så har vi „Bussen“, der gør det muligt for os at komme rundt i alle afkroge af kommunen, forklarer han. - Vi lægger stor vægt på sparring og intern konkurrence medarbejderne imellem, og det var gået tabt, hvis vi havde valgt at arbejde med flere små kontorer.

ET RULLENDE KONTOR „Bussen“, som den kaldes i daglig tale, er en VW California med køleskab, vand og kontorfaciliteter. Den fungerer kort fortalt som et rullende ejendomsmæglerkontor – og det er præcis sådan, den bliver brugt.

- Vi bruger den til forskellige events, men til daglig bruger vi den for eksempel, hvis en af vores mæglere har en fremvisning i Skæring klokken ti og en mere klokken 13. Så kan det ikke betale sig at køre frem og tilbage – og derfor er det oplagt at arbejde i bussen i den mellemliggende periode, fortæller Morten Eriksen. - Vi dækker jo et stort område, og i stedet for at lave en masse små filialer i de mindre byer omkring Aarhus, så rykker vi ud med bussen, så vi kan være nærværende der, hvor der er brug for os.

EN ANDEN MÅDE AT TÆNKE PÅ „Bussen“ har været i Aarhus Mæglernes eje siden oktober 2018, og indtil videre har den gjort det godt. - Den fungerer præcis efter hensigten. Den skaber opmærksomhed og synlighed, når vi deltager i forskellige events, og den gør det nemt at finde os, når vi er på tur rundt i Aarhus-området, vurderer Morten Eriksen. - I bund og grund handler det om at tænke lidt anderledes og gøre nogle ting, der skiller sig lidt ud. Det arbejder vi meget med ved Aarhus Mæglerne, og her er „Bussen“ bare et af mange eksempler, siger han.

AARHUS MÆGLERNE  |   1 7


FREMTIDENS BOLIGMARKED

LOVER GODT FOR AARHUS

Hvis du spørger Morten Eriksen, der er uddannet ejendomsmægler og indehaver af Aarhus Mæglerne, er der mange gode grunde til at sætte sin bolig til salg i 2020. Boligmarkedet ser nemlig ud til at gå ind i en positiv og stabil udvikling.

18 | AARHUS MÆGLERNE


I mange kommuner falder indbyggertallet en smule for hvert år, der går. Men i Aarhus Kommune er det lige omvendt. I første kvartal 2009 havde kommunen 302.618 indbyggere, og i første kvartal 2019 rundede man 345.332 indbyggere. Flere og flere vælger altså at bosætte sig i landets næststørste by – og det betyder øget efterspørgsel på boliger i området.

- Boligbranchen er præget af opsving, som kommer og går, men netop nu oplever vi en positiv vækst på markedet i Aarhus, og alt tyder på, at 2020 bliver et godt år på boligmarkedet, fortæller Morten Eriksen, der står i spidsen for Aarhus Mæglerne. Han vurderer, at de gode takter fra 2019 vil fortsætte i de kommende år, ligesom boligpriserne vil fortsætte med at stige – om end med en lavere hastighed. - Jeg har god grund til at tro, at vi i det kommende årti vil se sunde årlige prisstigninger, hvor vi i det seneste år har set mere markante stigninger. Men det er kun godt for markedet, mener Morten Eriksen. - Men så længe vi har en positiv udvikling på arbejdsmarkedet, vil det også smitte af på huspriserne, fastslår han.

Læs mere på næste side  >>

AARHUS MÆGLERNE  |   1 9


DEN LAVE RENTE VIL FORTSÆTTE Mens priserne forventes at stige – om end i et mere adstadigt tempo end tidligere – så er der ifølge Morten Eriksen ikke noget, der tyder på, at der er voldsomme rentehop på vej. - Renterne er fortsat lave, og det tiltrækker flere boligkøbere til markedet. Renten vil muligvis stige en smule, men ikke i en grad, så det vil få betydning for boligmarkedet, hvor man også i de kommende år kan købe gode boliger til en lav ydelse takket være det lave renteniveau. I de seneste år har boligudbuddet i Aarhus området været lavere end efterspørgslen – med korte liggetider og højere priser til følge. Men Morten Eriksen forventer, at der i 2020 vil blive sat flere boliger til salg. - Jeg tror, at udbuddet af boliger i vores område vil stige en anelse i år 2020, men samtidig er der meget, der tyder på, at de yngre generationer er ved at være klar til at melde sig ind i kampen om deres drømmebolig. - Hos Aarhus Mæglerne oplever vi, at de unge har stor tiltro til markedet, så de tør bruge penge på at investere i en bolig. Og det bidrager naturligvis positivt til handelsaktiviteten, siger han.

20 | AARHUS MÆGLERNE

…samtidig er der meget, der tyder på, at de yngre generationer er ved at være klar til at melde sig ind kampen om deres drømmebolig.


INDIVIDUEL ONLINE MARKEDSFØRING SIKRER DIG ET HURTIGERE SALG OG EN BEDRE PRIS Når du sætter en bolig til salg gennem Aarhus Mæglerne, er det online marketingog kommunikationsmedarbejder Simon Kristensen, der sørger for, at boligen fanger de potentielle køberes interesse. Og her bruger han primært online annoncering på blandt andet Google, Facebook og Instagram. Læs mere på næste side  >>

AARHUS MÆGLERNE  |   21


Når man skal sælge en bolig, er det afgørende, at de rigtige mennesker ser den – og gerne mere end en gang. Derfor er effektiv og målrettet markedsføring din vej til et hurtigere salg og en bedre pris. I dag finder langt de fleste deres nye bolig på internettet, og derfor er det også her Simon Kristensen, der er online marketing- og kommunikationsmedarbejder ved Aarhus Mæglerne, bruger sine kræfter.

INDIVIDUEL MARKEDSFØRING Hos Aarhus Mæglerne er online markedsføring som udgangspunkt altid med i den samlede pris. Man har dog som kunde mulighed for at fravælge dette, hvis det ikke ønskes, det er dog langt de færreste som vælger dette. Desuden er det for øvrigt altid gratis, hvis boligen mod forventning ikke bliver solgt.

Online marketing- og kommunikationsmedarbejder Simon Kristensen

22  | AARHUS MÆGLERNE

Når vi får en ny bolig ind, kigger vi på, hvem den kan være interessant for. De mange bolighandler som vi hvert år er en del af, gør, at vi som oftest har en god idé om, hvem der er i målgruppen for de forskellige typer boliger.


Men solgt bliver langt de fleste boliger heldigvis – og det skyldes blandt andet, at Simon Kristensen gør et stort stykke arbejde for at eksponere dem for de helt rigtige mennesker. - Når vi får en ny bolig ind, kigger vi på, hvem den kan være interessant for. De mange bolighandler som vi hvert år er en del af, gør, at vi som oftest har en god idé om, hvem der er i målgruppen for de forskellige typer boliger. Er det for eksempel en mindre ejerlejlighed på fjerde sal i midtbyen uden elevator, vælger vi at målrette annoncerne mod en yngre målgruppe, da det næsten altid er her, vi vil finde ­køberne, forklarer Simon Kristensen. Og det er ikke kun beliggenhed og tilgængelighed, der kigges på. Også prisen kan have betydning for målgruppen. - Ved denne målretning af de enkelte boligannoncer sørger vi for, at man som sælgere får mest mulig relevant annoncering for pengene.

LØBENDE OPDATERING Hver eneste bolig får altså sin egen annonce, der sættes op, så den passer til netop den målgruppe, som Simon Kristensen udvælger i samarbejde med ejendomsmægleren. Men det slutter ikke der. For hvis annoncerne ikke får tilstrækkeligt mange klik, justeres de til, så resultaterne bliver bedre.

- Jeg holder løbende øje med alle vores annoncekampagner, og hvis der er en annonce, der ikke lever op til vores forventninger, så laver jeg dem om. Det kan være ved at ændre teksten, rækkefølgen på billederne eller måske ved at justere målgruppen, fortæller Simon Kristensen.

BUS OG MASKOT Størstedelen af Aarhus Mæglernes markedsføring foregår altså på nettet, men for at være en aktiv og integreret del af lokalsamfundet er de ofte også til stede ved lokale arrangementer både i selve Aarhus, men også rundt i forstæderne omkring byen. Her forsøger man at skabe opmærksomhed ude i den virkelige verden. Og her er det især bussen og maskotten BOBO, der tager kegler. - I al vores markedsføring forsøger vi at være innovative og nytænkende. Vi vil gerne gøre tingene lidt anderledes end de andre, og det gælder også, når vi skal promovere os selv, siger Simon Kristensen. Maskotten BOBO er en stor lilla bamse, der især tages i brug ved de events, hvor der er mange børn til stede, mens de voksne tilhørere får mulighed for at deltage i konkurrencer. - Vi har blandt andet en hammerslagskonkurrence, der er ret populær. Der sætter vi skilte med billeder og informationer om to til tre lokale boliger op, og så gælder det om at komme tættest på de rigtige salgspriser.

AARHUS MÆGLERNE  |   23


MED AARHUS MÆGLERNE HAR DU DE SKARPESTE RÅDGIVERE PÅ DIT HOLD – uanset om du vil købe eller bygge din nye bolig

Er du på jagt efter din nye drømmebolig eller har du planer om at bygge den selv, så kan Aarhus Mæglernes køber- og bygherrerådgivning hjælpe dig sikkert i havn. Hos Aarhus Mæglerne får du markedets mest omfattende rådgivning, så du undgår eventuelle faldgruber - hvad enten du skal købe bolig eller bygge nyt.

24  | AARHUS MÆGLERNE


Det er helt nyt, at Thomas Lignell fra Aarhus Mæglerne tilbyder bygherrerådgivning, men allerede nu har han sparet de første kunder flere hundredetusinde kroner

De fleste af os køber kun fast ejendom eller bygger nyt hus ganske få gange i vores liv, og derfor kan det være en god idé at have en kvalificeret rådgiver med på sidelinjen.

Hos Aarhus Mæglerne er Thomas Lignell klar med gode råd og vejledning – uanset om du vil købe eller bygge. Takket være mange års erfaring fra både byggebranchen og ejendoms­m æglerfaget kan han byde ind med nyttig viden, hjælp til de juridiske dokumenter og ikke mindst gode forhandlings­ evner, så du ikke kommer til at betale mere for din nye bolig end allerhøjest nødvendigt.

RÅDGIVNING TIL BYGHERRER Det er helt nyt, at Thomas Lignell fra Aarhus Mæglerne tilbyder bygherrerådgivning, men allerede nu har han sparet de første kunder flere hundredetusinde kroner. Rollen som bygherre kan være svær at indtage for den urutinerede, og her kommer Thomas Lignells erfaring fra byggebranchen kunder til gode. - Jeg kan blandt andet besigtige byggegrunden, gennemgå dokumenter og lokalplaner, og så har jeg et indgående indblik i lovgivningen indenfor byggeri, så jeg kan hjælpe med at finde den helt rigtige grund til det hus, kunden drømmer om, forklarer han. Og Thomas Lignell hjælper også gerne med at finde det helt rigtige byggefirma til opgaven. - Alt efter hvilken type hus, man gerne vil have bygget, er der forskellige byggefirmaer, der er bedst egnet til opgaven. Og jeg kan også assistere med at forhandle prisen, ligesom jeg har stor erfaring med entreprisekontrakter, der ellers kan være svære at gennemskue, fortæller han. Når Thomas Lignell påtager sig rollen som bygherrerådgiver, er hans mål klart. – Jeg vil gerne gøre det så let og gennemskueligt for kunden som muligt.

Teamet, fra øverst tv.:

Læs mere på næste side  >>

Tine Langballe Ørts, Simon Kristensen, Jonas Bojsen, Henrik Nielsen, Tommy Ringgaard Pedersen, Søren Buch, Thomas Lignell og Morten Eriksen.

AARHUS MÆGLERNE  |   25


KØBERRÅDGIVNING SIKRER DIG DEN BEDSTE HANDEL Hvis drømmehuset allerede er bygget, kan Thomas Lignell hjælpe med køberrådgivning, - Vi hjælper med alt fra prisforhandling til papirarbejde, og vi bruger vores erfaring med bolighandler til kundens fordel, fortæller Thomas Lignell. Når huset er fundet, kan man få sin køberrådgiver med ud på en fremvisning, men man kan også vælge bare at overdrage papirarbejdet. - Vi er vant til at arbejde med tilstandsrapporter og alle øvrige dokumenter, der findes i en bolighandel, så vi ved præcis, hvad vi skal kigge efter, og hvad man skal være ekstra opmærksom på. Man kan sige, at vi finder tvivlsspørgsmålene, og så er det op til kunden, hvad de vil gøre med de oplysninger, vi giver dem. Nogle gange bruger vi det til at få et nedslag i prisen, andre gange tager køber bare informationerne til efterretning.

26 | AARHUS MÆGLERNE

Vi hjælper med alt fra prisforhandling til papirarbejde, og vi bruger vores erfaring med bolighandler til kundens fordel


Tilbud afgives - Eller fast timepris aftales • Græsslåning og Hækklipning • Udlejning af maskiner • Alle slags beplantnings- og belægningsopgaver udføres • Vedligeholdelse af villa- og sommerhusgrunde • Anlægning og vedligeholdelse af haveanlæg • Vedligeholdelse af industri- og erhvervsgrunde

Kontakt os på Tlf. 22 54 48 11 eller 61 29 48 81 AARHUS MÆGLERNE  |   27


www.sky-media.dk

Morten Eriksen Indehaver

Jonas Bojsen Ejendomsmægler, MDE

morten@aarhusmaeglerne.dk 51 94 68 29

jonas@aarhusmaeglerne.dk 50 95 98 14

Simon Kristensen Online marketingog kommunikationsmedarbejder

Søren Buch Sekretariatschef

Henrik Nielsen Salg og vurdering

simon@aarhusmaeglerne.dk

sb@aarhusmaeglerne.dk 70 70 79 61

henrik@aarhusmaeglerne.dk 51 70 12 65

Thomas Lignell Ejendomsmægler, MDE

Tommy Ringgaard Pedersen Salg og vurdering

Tine Langballe Ørts Marketing og kommunikationsansvarlig

thomas@aarhusmaeglerne.dk 25 30 00 92

tommy@aarhusmaeglerne.dk 27 51 90 87

tine@aarhusmaeglerne.dk

Profile for Sky Media

Aarhus Mæglerne  

Aarhus Mæglerne  

Profile for skymedia

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded