Page 1

#03 | >NAJAAR 2016

DE daglichtkrant , ing n i sh is n u s e h T . ou y e r and so a

WE HAVE NEWS FOR YOU


DE daglichtkrant

PAGINA 2

Lang leve de zon! Laatst was ik op een etentje bij vrienden. We praatten over koetjes en kalfjes, over Clinton en Trump, over de fantastisch mooie nazomer ... En je raadt het al, ook Skylux kwam ter sprake. Want zoals zovelen hadden ook mijn tafelgenoten onze reclamespot op radio en tv opgemerkt. Iemand gooide de volgende vraag in de groep: hoe oud is de zon eigenlijk? Even googelen en hopla! De zon is 4,5 miljard jaar oud. Geef toe, een achtenswaardige leeftijd! Maar we hoeven ons voorlopig geen zorgen te maken. Men schat dat de zon nog zeker 5 miljard jaar verder zal schijnen. Kortom, de komende jaren kunnen we samen nog heel veel lichtkoepels en lichtstraten plaatsen. Bij AG.Plastics blijven we innoveren en de beste producten garanderen.

Jullie input - beste dealers, leveranciers, dakwerkers en architecten - is voor ons superbelangrijk. We zijn een en al oor voor jullie opmerkingen, vragen en suggesties. Om jullie maximaal te ondersteunen, willen we zoveel mogelijk communiceren over onze producten en over de voordelen van daglicht. Daarbij gaan wij voluit voor de nieuwe media. Zo zijn we momenteel bezig met het ontwikkelen van een gloednieuwe website. Het wordt dé plek waar iedereen terecht kan voor informatie en inspiratie. We houden je op de hoogte, nog even geduld!

fabrieken zorgen we voor meer levenskwaliteit, meer wooncomfort, veiligheid, warmte, gezelligheid, productiviteit, positiviteit … en dat allemaal gratis dankzij de zon! Veel leesplezier met onze derde Daglichtkrant! Jean Glorieux Afgevaardigd bestuurder AG.Plastics

Samen hebben we een prachtige missie. Door het daglicht binnen te brengen in huizen, kantoren en

Mooi hé! Onze nieuwe lichtkoepels mogen gezien worden! De Skylux iWindow2 en Skylux iWindow3 zijn niet alleen kampioenen op het vlak van isolatie, maar ze zijn ook de mooiste van de klas. Het is dus geen toeval dat de Skylux iWindow2 op onze vrachtwagens prijkt. Heb je hem al bewonderd?

HOE ZEG JE DAGLICHT IN HET TSJECHISCH? Wij zijn rasechte West-Vlamingen. En die zeggen niet snel dat de zaken goed gaan. Maar ons hoor je absoluut niet klagen! De zon schijnt duidelijk niet alleen in België voor AG.Plastics, want onze lichtkoepels en lichtstraten vind je intussen al in zo’n twintig landen binnen Europa. Onze kwalitatieve producten maken overal indruk, zoveel is zeker. Onze vestiging in Stasegem blijft groeien en we werven verder goede krachten aan. Maar we hebben groot nieuws: we bouwen een gloednieuwe fabriek in Tsjechië om snel en efficiënt te kunnen leveren aan onze huidige en toekomstige klanten in Oost-Europa. Door te investeren in een nieuwe productievestiging in Tsjechië zetten we volop in op groei in nieuwe markten. Ons nieuw bedrijf komt in het stadje Milovice, ongeveer 55 km ten noordoosten van Praag. Vanuit België ben je wel even onderweg: het is precies 1.041 km rijden van Stasegem naar Milovice.

Het zal snel gaan, of wat had je gedacht? In november starten we met de bouwwerken. Midden 2017 zal een eerste productiegebouw van ongeveer 3.500 m2 met bijhorende burelen klaar zijn. En eind 2017 is de volledige vestiging van 7.000 m2 operationeel. Volgende zomer is het al zover: dan zullen we in Milovice lichtkoepels produceren voor de lokale markt. Later komen daar ook aluminium lichtstraten bij. Kortom, het wordt dringend tijd dat we onze kennis van het Tsjechisch naar een hoger niveau tillen. Zo zal onze nieuwe fabriek in Milovice eruitzien


DE daglichtkrant

PAGINA 3

DAVY BEERNAERT OVER iWINDOW2TM EN iWINDOW3TM

Wat vindt de vakman ervan?

Bij Skylux zijn we bijzonder fier op onze nieuwe lichtkoepels, de iWindow2 en iWindow3. Deze vlakke lichtkoepels met 2- of 3-wandig glas zijn superisolerend, maximaal lichtdoorlatend, doorvalveilig, onderhoudsvriendelijk, inbraakwerend, perfect lucht- en waterdicht. Inderdaad, niks dan voordelen. Maar … zijn vakmannen even enthousiast als wij? We vroegen het aan Davy Beernaert van Roof-Solutions, aan de slag op een werf in Kortrijk. WAT DOEN JULLIE PRECIES OP DEZE WERF?

Dit huis wordt grondig gerenoveerd. Wij nemen zowel het dak als de gevel voor onze rekening. De klant besloot om de ruwbouw te behouden, maar hij wil veel meer daglicht naar binnen trekken, want hier was te weinig lichtinval. De binnenruimtes bleven aan de donkere kant. We hebben nu vier iWindow2’s geïnstalleerd en het verschil qua lichtinval zie je meteen. WAAROM HEB JE GEKOZEN VOOR DE IWINDOW2?

Voor de klant was niet alleen extra daglicht belangrijk, maar ook het esthetisch aspect telde in hoge mate mee. Ze wilden rechtstreeks naar buiten kunnen kijken vanop de bovenliggende verdieping zonder dat er een koepel te zien is die een deel van het zicht belemmert. Met de iWindow2 zie je de vogels voorbijvliegen dat het een plezier is! Ik had eigenlijk de iWindow3 voorgesteld, maar in het totale kostenplaatje paste de iWindow2 beter voor de klant. Bij een verbouwing moet je vaak de gulden middenweg nemen.

“HET VERSCHIL QUA LICHTINVAL MET DE iWINDOW2 ZIE JE METEEN.”

Davy Beernaert is in de wolken met onze nieuwe lichtkoepels

HOE IS JE ERVARING MET DE MONTAGE?

Zeer positief! Deze nieuwe lichtkoepels zijn echt heel eenvoudig te monteren. Je plaatst de opstand en daarna klikt het raam er bijna vanzelf op. Ja, naar montage toe is het wel een verademing met het kliksysteem! Het is nu veel makkelijker om een koepel te monteren. DIT WORDT EEN SUCCES?

“HET KLIKSYSTEEM IS EEN VERADEMING VOOR DE MONTAGE VAN DE KOEPEL.” De iWindow2 heeft een strak en eigentijds design

Ja, daar ben ik zeker van. Voor dakwerkers is de montage zeer eenvoudig, dat betekent tijdwinst. Maar ook voor de klant zijn de voordelen enorm: meer licht, een uitstekende akoestische en thermische isolatie, een schitterend design. Zowel aan de binnen- als de buitenkant is dit raam prachtig afgewerkt, mooi afgerond aan de vier zijkanten. Ik denk niet dat er op dit vlak veel concurrentie is.


DE daglichtkrant

PAGINA 4

GEZONDHEID

Hoe meer licht, hoe meer vreugde. Waar was je op zaterdag 25 juli 2015 rond middernacht? Misschien was je wel een van de gelukkigen die een ticket voor Tomorrowland had kunnen bemachtigen. Op de Main Stage speelden Axwell & Ingrosso de laatste dj-set van de tweede festivaldag. Het regende en het was kil, amper 13 graden. Maar tijdens het allerlaatste nummer steeg de temperatuur plots op de festivalweide. De duizenden aanwezigen zongen uitbundig deze zomerhit mee: “Can’t you tell I got news for you. Sun is shining and so are you.” De videobeelden zijn op YouTube al bijna 512.000 keer bekeken.

DAGLICHT DOET ONS STRALEN

Het is geen toeval dat er zoveel liedjes over zon, licht en geluk gaan. Daglicht doet ons immers gelukkig voelen. Daar is een wetenschappelijke verklaring voor. Bij zonlicht en fel daglicht produceert ons lichaam vitamine D die de aanmaak van serotonine bevordert. Deze stof wordt het gelukshormoon genoemd, omdat ze ons humeur verbetert en depressies tegengaat. Licht is dus een essentieel ingrediënt voor geluk, net als veel bewegen en een goede voeding. HELP, DE WINTERBLUES!

Nogal wat mensen kijken op tegen de komst van de winter. Dat doen ze vaak niet omwille van het gure weer, wél omdat de dagen in de winter zo kort en zo donker zijn. Het tekort aan daglicht – en dus aan vitamine D – zorgt bij veel mensen voor een winterdip. Die kan zich uiten in vermoeidheid, neerslachtigheid en een hongergevoel. Maar zodra de zon zich weer laat zien, voelen ze zich beter en krijgen ze meer energie. HOEVEEL LICHT HEEFT EEN MENS NODIG?

Een zonovergoten zomerdag is goed voor een lichtintensiteit van zo’n 125.000 lux. Een grijze winterdag zorgt amper

voor 1.000 lux. Op minder sombere dagen halen we 2.000 tot 10.000 lux. Da’s erg weinig vergeleken met de zomer. Hoeveel licht heeft een mens eigenlijk nodig? Daar zijn de wetenschappers nog niet uit. Sommige onderzoeken spreken van 2.500, 5.000 à 7.000 lux. Standaard kunstlicht in huis zorgt gemiddeld voor niet meer dan 500 lux. Dat is bijlange niet genoeg om ons energie te geven. MAXIMAAL DAGLICHT BINNENHALEN

De beste manier om in de winter je dosis daglicht op te doen is zoveel mogelijk buiten zijn. Maar voor de meeste mensen met een job is dat tijdens de week niet haalbaar. De tweede beste oplossing is dan ook zoveel mogelijk daglicht naar binnen halen in de ruimtes waar we overdag vertoeven: in huizen, kantoren, fabrieken ... Het daglicht regelt niet alleen onze biologische klok, maar verbetert ook onze alertheid, concentratievermogen, geheugen en reactiesnelheid. En vooral, we voelen er ons veel beter door. “Sun is shining and so are you.” Daar is dus geen woord van gelogen!


DE daglichtkrant

Waarom is daglicht belangrijk voor ... ... een kunstenaar? “Voor een kunstenaar staat of valt alles met licht. Zonder licht zijn er geen kleuren en is er alleen duisternis. Kleur heeft een enorme impact op elke kunstenaar, niet alleen voor schilders hoor! Wist je dat Goethe – die toch wel zeer beroemd was omwille van zijn poëzie niet zijn gedichten als zijn grootste verdienste beschouwde, maar wel het feit dat hij de helft van zijn leven had gewijd aan de studie van kleuren en het licht waarin kleuren ontstaan. Toen wij ons huis lieten ontwerpen door onze architect, was een van onze eerste vereisten voor het ontwerp: er moet een atelier in komen en de ruimte moet naar het noorden georiënteerd zijn. Want als ik ’s morgens schilder, wil ik vooral geen direct zonlicht dat een gele lichtvlek in mijn atelier gooit en voor een verkleuring zorgt. Met noorderlicht heb je altijd een aangenaam en zacht licht. Voor schilders en andere beeldende kunstenaars is het juiste licht erg belangrijk.” Lode Laperre, kunstschilder

... een binnenhuisarchitect? “Durf licht en kleur te gebruiken in je interieur, dat zeg ik vaak tegen klanten. Licht en kleur vind ik enorm belangrijk, net als oog voor detail, gezelligheid en een huiselijke sfeer. Mijn interieurs zijn sober en tijdloos met respect voor natuurlijk licht en de omgeving. Het is moeilijk om uit te leggen hoe ik tewerk ga bij het ontwerpen. Ik werk intuïtief, maar alles heeft te maken met licht, sfeer, harmonie, verhouding en puurheid. De combinatie van daglicht en lichte kleurtinten geeft aan de leefruimtes een open en positief gevoel. Terwijl donkere kleuren - bijvoorbeeld in de tv-kamer of de bibliotheekruimte - meer de intimiteit benadrukken. Bij elke opdracht is het een uitdaging om een evenwicht te vinden tussen licht en donker. Met licht kun je hele mooie dingen doen als je het goed toepast. Genieten van schoonheid en dat delen met anderen, dat is mijn missie. Mijn grootste voldoening? Als klanten genieten van mijn ideeën en mijn warme aanpak.” Bruno Vandenbulcke jr., interieurarchitect

Naar de zon, niet naar de zonnebank Kan een zonnebank het zonlicht vervangen bij mensen die last hebben van een winterdip? Het antwoord is nee. Een zonnebank heeft geen enkel effect. Het licht van de zonnebank bevat uv-stralen die niet alleen schadelijk zijn voor de huid, maar ook voor de ogen. Dat is de reden waarom je ze tegen dit licht moet beschermen met een speciaal zonnebrilletje. Wat wel werkt, is een trip naar de zon. Een korte winterbreak op een zonnige bestemming kan de symptomen van een winterdepressie doen verminderen of zelfs laten verdwijnen. Zonlicht kan je niet meenemen naar huis. Maar met een Skylux koepel kun je het wel maximaal naar binnen halen.

PAGINA 5

Noord versus zuid In Canada heeft men onderzoek verricht naar de invloed van natuurlijk licht op mensen. In een psychiatrisch ziekenhuis met een noordvleugel en een zuidvleugel bleek dat de opnameduur van depressieve patiënten in de zuidvleugel gemiddeld 15 procent korter was. In de noordvleugel verbleven patiënten met gelijkaardige klachten gemiddeld 15 procent langer. Conclusie: veel zon en direct daglicht werkt dus helend.


PAGINA 6

DE daglichtkrant

WIE NIET ZAAGT, WINT TIJD

De veranda zit in de lift

Terrasoverkappingen zijn hot, dat hoeven we u allicht niet te vertellen! De trend was al enige tijd merkbaar, en de mooie nazomer zal de vraag alleen nog maar doen toenemen. Dankzij Climalux kunt u snel en efficiënt aan de groeiende vraag beantwoorden. SNEL AAN DE SLAG

Alle klanten zijn gelijk: als ze eenmaal beslist hebben dat ze een terrasoverkapping willen, kan het voor hen niet snel genoeg gaan. Onze Climalux oplossingen zijn niet alleen esthetisch, kwalitatief en budgetvriendelijk, maar ze zijn ook op zeer korte termijn leverbaar. Daardoor kun je als vakman dus snel aan de slag. KORTE LEVERTERMIJN

Makkelijker en sneller kan het niet! Je geeft ons de afmetingen door, en wij leveren snel een volledige standaardkit met alle onderdelen en toebehoren. Daarbij zit ook de kunststof beglazing

plús een complete set van palen, dragers, zijdragers, muur- en gootprofiel en alle toebehoren voor een correcte plaatsing en afwerking. COURANTE MATEN OP VOORRAAD

Wij hebben permanent volgende courante standaardmaten op voorraad: 3, 3,5 en 4 meter diep, telkens op een breedte van 4, 5 en 6 meter. Dat alles in twee kleuren: wit (ral 9010) en antraciet (7016 structuur). Dankzij het handig montagesysteem heb je de veranda geplaatst in geen tijd. Dat is goed nieuws voor je planning, en voor je klant natuurlijk!

CLIMALUX OPENT PERSPECTIEVEN Yes, we can! Een niet-thermisch dak, een dak tussen twee muren, verschillende goottypes, met en zonder geïntegreerde waterafvoer, met isolerende kunststofplaten of glas, afwerking met rubbers of clips, verschillende zijafwerkingen, hellingen van 5 tot 10 graden, een schuine aansluiting met zijmuren, enzovoort. Geen probleem, met Climalux kan het allemaal.

CLIMALUX TERRASOVERKAPPING


DE daglichtkrant

PAGINA 7

MEDEWERKER IN HET DAGLICHT

Bernard Delbarre, algemeen directeur

“Alles draait om mensen.” HOE BEN JE BIJ AG.PLASTICS TERECHTGEKOMEN?

Dat is een bijzonder verhaal! In 1983 ging Albert Glorieux op pensioen. Zijn twee firma’s werden overgenomen door zijn zonen Pierre en Rik. Mijn vader wist dat Rik op zoek was naar iemand voor de boekhouding en personeelszaken bij AG.Plastics. Het leeftijdsverschil tussen Rik en mijn vader was echter groot, dus dat bleek geen goede match te zijn. Maar toen zei Rik: laat eens je zoon langskomen! Ik ben komen solliciteren, het klikte en ik ben gestart met de job die mijn vader eigenlijk op het oog had. Na enkele jaren ben ik de rechterhand van Rik geworden. Het was een perfect evenwicht: hij was bijzonder sterk op commercieel en technisch vlak, en ik had een stevige financiële achtergrond. WAT IS JE OPLEIDING?

Ik heb een boekhoudkundige opleiding gevolgd. Na mijn studies heb ik vijf jaar met mijn vader samengewerkt. Mijn leraars zullen het niet graag horen, maar dat was eigenlijk de beste opleiding. Mijn vader was een zeer goede boekhouder, een perfectionist. Ik heb van hem de finesses van het vak geleerd. NU WERK JE SAMEN MET JEAN DIE VEEL JONGER IS DAN JIJ.

Dat klopt, we verschillen wel een paar jaar in leeftijd (lacht). In september heb ik mijn zestigste verjaardag gevierd. Wel, ik stel vast dat werken met jonge mensen mij jong houdt. Hun kennis van nieuwe technologieën vind ik bijvoorbeeld erg stimulerend, denk maar aan digitalisering, internet, sociale media. Jean kijkt naar buiten, da’s zeer goed, hij weet wat er in de wereld omgaat. En heel belangrijk: hij triggert ons! WAT IS ER NU ANDERS?

Deze krant is daar al een goed voorbeeld van. Op communicatief vlak steken we een serieus tandje bij. Vroeger beperkten we ons tot enkele advertenties in vakbladen. Onder impuls van Jean zijn we intussen al actief op radio, tv, Facebook, ... Allemaal manieren om onze klanten te informeren en te ondersteunen. Ook nieuw is dat we meer een beroep doen op externe consultants om ons bedrijf vooruit te stuwen. We gaan bijvoorbeeld samenwerken met het bureau Stanwick om onze interne processen te optimaliseren.

“IEDEREEN BINNEN HET BEDRIJF MOET MEER ONDERNEMER WORDEN EN MOET MET NIEUWE INITIATIEVEN KUNNEN KOMEN.”

ALLES KAN BETER?

Ook al gaan de zaken goed, het is belangrijk om jezelf continu in vraag te stellen. Daarom hebben we ‘Operation Excellence’ opgestart. We willen onze medewerkers meer verantwoordelijkheid geven. Iedereen binnen het bedrijf moet meer ondernemer worden en mag met nieuwe initiatieven komen. Alles kan beter. En alles draait om mensen, meer dan ooit.

DAT IS EEN NIEUWE STIJL VAN ONDERNEMEN?

Ja, ik voel dat duidelijk op onze directiemeetings. Er komen nu andere onderwerpen aan bod. Nu gaat het veel meer over strategie, visie, missie … De medewerkers voelen dat het bedrijf een nieuwe dynamiek krijgt. Maar we willen nu ook weer niet veranderen óm te veranderen. De klanten moeten voelen dat het beter is en dat er een nieuw elan is. Als zij tevreden zijn, is onze strategie geslaagd.

Bernard is trots op zijn team

WAAR BEN JE NA 33 JAAR HET MEEST FIER OP?

Dit doe je niet alleen, hé. Dus ik denk dat we met zijn allen fier mogen zijn op wat wij samen hebben bereikt. De groep mensen die we in de loop der jaren hebben samengesteld, daar ben ik enorm fier op. En ook onze service maakt me zeer trots. Onze service op logistiek vlak, dat doet niemand ons na. TOT SLOT, NOEM ÉÉN UITDAGING VOOR DE TOEKOMST.

Eentje maar? (lacht). Dan zeg ik Oost-Europa. We zijn er momenteel niet actief - onder andere omwille van de afstand - maar we willen ons in de toekomst daar meer op toeleggen. Daarom zijn we zopas gestart met de bouw van een fabriek in Tsjechië. Erg spannend!


PAGINA 8

DE daglichtkrant

PROJECT IN DE KIJKER

Het is rond in Marcinelle! De bouw heeft twee jaar in beslag genomen, maar het geduld van de brandweer van Charleroi is meer dan beloond. Hun nieuwe kazerne in Marcinelle is een verbazende constructie geworden. Op 28 oktober was het de feestelijke opening. We hadden een gesprek met Jérôme Morelle van Thomas & Piron Bâtiment die de werf mee leidde. WAT EEN INDRUKWEKKEND PROJECT IS DIT!

HOE HEBBEN JULLIE HET DAGLICHT AANGEPAKT?

Ja, Thomas & Piron Bâtiment heeft hiervoor een tijdelijke vennootschap opgericht met CIT Blaton. Het Brusselse bureau Samyn & Partners tekende voor het unieke design. Dit was een Design&Build-project dat we in 2012 samen hebben voorgesteld aan de stad Charleroi als antwoord op een openbare aanbesteding. Het was een voorstel met alles erop en eraan: architecturaal ontwerp, bouwteam, stabiliteitsonderzoek, energiestudie, technieken, afwerking, noem maar op.

Tijdens de ontwerpfase is daar heel veel aandacht besteed. Het bureau Neo & Ides heeft een grondige lichtstudie gedaan. De brandweer wou bijvoorbeeld een grote sporthal, die zich nu bevindt op niveau drie en vier. Neo & Ides had

JULLIE HEBBEN OOK SKYLUX IWINDOWS GEPLAATST?

IS DE RONDE VORM ESTHETISCH OF FUNCTIONEEL?

Dit cilindervormige gebouw heeft een diameter van 90 meter en is vijf bouwlagen hoog. Over die ronde vorm hebben de architecten zeer goed nagedacht. Er staan hier zestig brandweerwagens en ambulances permanent klaar om uit te rukken. De brandweer had expliciet een gebouw gevraagd waarin ze niet hoefden te manoevreren. Hier kunnen ze dus altijd vooruitrijden. De ronde vorm van het gebouw vergemakkelijkt de circulatie van de interventiewagens, alles is hier één richting. O ja, de brandweer wou ook absoluut een atletiekpiste bij hun kazerne. De architecten hebben ze voorzien op de buitencirkel van het dak. Een schitterend zicht!

berekend dat een strook van Cintralux lichtstraten aan slechts één kant van de hal - in combinatie met een façade van Polyclip panelen in polycarbonaat - zou volstaan voor de aanvoer van natuurlijk licht. En inderdaad, overdag is hier geen kunstlicht nodig. In de trappenhal werd jullie RWA systeem, de Skymax, voorzien om bij brand hitte en rook af te voeren.

“OVERDAG IS HIER GEEN KUNSTLICHT NODIG DANKZIJ DE LICHTSTRATEN EN DE FACADE IN POLYCLIP PANELEN.” JÉRÔME MORELLE

Samyn & Partners, architecten en ingenieurs (© Asymétrie)

Het derde niveau heeft een vloeroppervlakte van maar liefst 6.000 m2. Toch krijgen álle lokalen voldoende natuurlijk daglicht binnen dankzij de zeven ingesneden patio’s. De bodem van elke patio is een grote waterbak die het daglicht maximaal terugkaatst. De pompen die deze waterbakken aansturen zijn afgeschermd door iWindow-koepels van Skylux. Leuk om te vermelden: de architecten hebben ze speciaal gekozen omwille van hun strak design. KLOPT HET DAT DE BRANDWEER GROENTEN GAAT KWEKEN OP HET DAK?

Ja, dat klopt (lacht). Op het dak bevindt zich de kantine van de kazerne. Om de keuken van verse groenten te voorzien, hebben de architecten een serre en een moestuin voorzien. De zaden zijn al aangekocht!


DE daglichtkrant

PAGINA 9

HAAL DE HEMEL IN HUIS, MET DE LICHTKOEPELS VAN SKYLUX.

COLOFON

OP ZOEK NAAR MEER INFORMATIE OVER ONZE PRODUCTEN? AG.PLASTICS STAAT VOOR U KLAAR! SURF NAAR WWW.AGPLASTICS.COM | MAIL NAAR INFO@AGP.BE | BEL ONS OP +32 (0)56/20 00 00 VOLG ONS OOK VIA FACEBOOK

DE DAGLICHTKRANT IS EEN UITGAVE VAN AG.PLASTICS, SPINNERIJSTRAAT 100, 8530 STASEGEM | TEL: +32 (0)56 20 00 00 | WWW.AGPLASTICS.COM | INFO@AGP.BE | VERANTWOORDELIJKE UITGEVERS: JAN DESMET EN DIETER PILLEN | CONCEPT & CREATIE: FOCUS ADVERTISING | FOTOGRAFIE: BEELDCOLLECTIEF, FOCUS ADVERTISING, DIVIDE BY FOUR, JEFFREY VANHOUTTE | ALLE INFORMATIE IN DEZE KRANT IS GELDIG BIJ DRUK EN WERD MET DE GROOTSTE ZORG SAMENGESTELD. AG.PLASTICS IS NIET VERANTWOORDELIJK VOOR EVENTUELE FOUTEN.


PAGINA 10

DE daglichtkrant

MEERWANDIGE KOEPELS

3-wandig

Twee is passé. De toekomst is drie, vier of vijf. Koepels met minstens drie wanden worden de norm Wist je dat acht op de tien koepels die vandaag worden verkocht nog steeds dubbelwandig zijn? Dat is een verbazend hoog cijfer, zeker als je weet dat deze koepels vaak onvoldoende isoleren en zelfs kunnen leiden tot een fikse boete voor de bouwheer. GEEN TWEE KEER NADENKEN

Welke koepel moet ik kiezen? Die vraag kom je nog vaak tegen op internetfora. Mensen vragen zich luidop af of een tweewandige koepel volstaat voor hun bouwproject. Bij Skylux moeten we daar geen twee keer over nadenken. Wij pleiten resoluut voor een betere isolatie met driewandige koepels, want dat wordt echt de norm. En als het budget van de klant een koepel met vier of vijf wanden toelaat, dan is dat uiteraard nog beter! VERMIJD EEN EPB-BOETE

Wanneer je een dakkoepel plaatst, is het belangrijk dat je de isolatie in het oog houdt. In de meeste gevallen volstaat een dubbelwandige

Bereken de U-waard e va je koepels o n www.agplas p tics.be

lichtkoepel niet. Je klant riskeert zelfs een boete als een ruimte niet voldoet aan de EPB-normen. Gelukkig hoef je het niet zover te laten komen! Je maakt een veilige keuze met de drie-, vier- en vijfwandige of superisolerende EP-koepels van Skylux. HOE MEER WANDEN, HOE BETER U SCOORT

Voor bouwvergunningen van 2016 voldoen de 4-wandige (Ut = 1,24), 5-wandige (Ut = 1,03), EP10 (Ut = 1,23) en EP16 (Ut = 0,90) kunststofkoepels. De nieuwe glazen lichtkoepels iWindow2, iWindow3 en iDome scoren uiteraard nog beter.

SKYLUX FACEBOOKWEDSTRIJD

ZIJ SPRONGEN EEN GAT IN DE LUCHT Wie onze Facebookpagina likete en een foto sharede (ja, zo schrijf je dat) kon zomaar eventjes een parachutesprong winnen. Deze vier personen waren de gelukkigen: Ester Dubray, Marie Noelle, Henk De Visscher en Paul Goethals. Dankzij Skylux sprongen zij uit een vliegtuig en beleefden de sensatie van hun leven. Tip: hou onze Facebookpagina goed in de gaten. Wie weet, win jij de volgende keer een verrassende prijs!

“Enkele jaren geleden waagde ik mijn eerste parachutesprong. Het was formidabel, een echte belevenis! Dankzij Skylux kan ik nog eens een sprong wagen. Dit zal ik vol enthousiasme en plezier herdoen. Bedankt Skylux!” PAUL GOETHALS

De daglichtkrant - herfst 2016  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you