Page 1

О Н - Л А Ј Н

Н Е Д Е Л Н И К

З А

Д Е Л О В Н И

Л У Ѓ Е !

ГОДИНА II БРОЈ 65

Петок, 09.07.2010

Тема на број: Добар тим - добро Функционира Преземено: Болести и интелигенција CV на лидерите: Ричард Брансон Интервју: Владимир Поповски, главен извршен директор во КРОАЦИА ОСИГУРУВАЊЕ – ЖИВОТ

Огласи: Работа и огласи!

Јули 2010

[1]

Најдете нè на


Содржина

4 14 19 22

CV Ричард Брансон

27 27 28

31 Јули 2010

[2]

Работа и огласи!

29

Актуелности

Интервју

HR анализа

HR речник

Статистика

Литература

Гафови


8

Тема на бројот

ДОБАР ТИМ ДОБРО ФУНКЦИОНИРА

12

Преземено Болести и интелигенција

[3] Јули 2010

Најдобро функционираат тимовите во кои, покрај добрата соработка меѓу членовите, секој го врши својот дел од работата самостојно. Во денешниот деловен свет се става голем акцент на потребата за тимската работа и за соработката меѓу вработените – квалитетниот тим стана идеал кон којшто тежнеат сите организации. Но, дали тоа навистина е така, или работата, без оглед на сè поголемото претпочитање на тимската работа, главно сепак се сведува на самостојно вршење на работата? Дали тимската работа е секогаш најдоброто решение или пак е губење време?


АКТУЕЛНОСТИ

НАКРАТКО ... НАК

СКРАТУВАЊЕ НА РАБОТНОТО ВРЕМЕ И СУБВЕНЦИИ ЗА ПРИНУДНИТЕ ОДМОРИ, ДЕЛ ОД ПАКЕТОТ АНТИКРИЗНИ МЕРКИ НА ССМ Државата да субвенционира намалување на работното време, како и дел од исплатата на работниците при принудни одмори, предвидува Сојузот на синдикатите на Македонија во предлог-мерките, што ќе ги достави до Владата и Организацијата на работодавачи. Претседателот на ССМ Живко Митревски денеска на прес-конференција најави проактивна улога на синдикатот со предлагање мерки за надминување на последиците од светската економска криза кои ќе бидат насочени кон економскиот развој на државата, намалување на невработеноста и унапредување на социјалниот дијалог и колективното договарање. Кризата, оцени Митревски, може да има и продолжено траење поради што предлагаат мерки за намалување на нејзините натамошни негативни ефекти. - Нашата намера е економската криза да не стане и социјална криза, истакна претседателот на ССМ. Со предлозите за ублажување на економско-социјалната состојба на работниците и намалување на невработеноста ССМ конкретно бара намалување на работното време од 40 на 32 или 36 работни часа при што остатокот ќе се субвенционира од државата, но истовремено ќе се спроведе програма за едукација односно преквалификација. Во случај на активирање на принудни одмори се предлага 30 до 50 проценти од исплатата на работниците да биде од државниот буџет со активирање на можности за обуки за нивна преквалификација. Според Митревски, токму таквите мерки во некои од државите спасиле голем број работни места, а конкретно во Словенија придонеле за натамошно опстојување на уште четири до пет илјади вработувања. ССМ со предлозите бара целосно спроведување на четирите пакети антикризни мерки, дополнителни мерки за подобрување на инвеститициската клима и за привлекување инвестиции и отворање нови работни места, навремен поврат на ДДВ, но и навремено исполнување на обврските на сите субјекти кон државата, како и поддршка преку субвенционирање за зачувување на работните места особено во металската и текстилната индустрија, градежништвото и земјоделието. Се бара и репрограмирање на достасаните обврски на фирмите, обезбедување помали камати на инвестициските кредити, доследно спроведување на обврската на работодавачите за редовна исплата на платите и нивно зголемување согласно трендот на инфлацијата и продуктивноста, како и изработка на социјален план за работниците што останале и што ќе останат без работа поради економската криза, а за кои државата и работодавачите би обезбедиле одредена помош во рамки на можностите. ССМ, меѓу другото, предлага и низа мерки во насока на намалување на невработеноста, во кој дел, смета Митревски, покрај тие што ги презема Владата, да има простор за дополнителни активности. Претседателот на ССМ очекува повратна реакција од власта и работодавачите за предложените мерки и конкретни резултати од нив на првата седница на Економско-социјалниот совет кој, според него, би требало да биде основан за 20-ина дена. ПОПОВА ШАПКА ОСВЕН НА ЗИМА, ПОЛНА СО ПОСЕТИТЕЛИ И ПРЕКУ ЛЕТНИОТ ПЕРИОД Заживува иницијативата на друштвото за угостителство и туризам за привлекување на што повеќе туристи преку летото кои би доаѓале пригодни активности. Посетителите ги привлече фестивалот “Да шараме по Шара”, како и одбележувањето на празникот Свети Наум Охридски во истоимениот манастирски комплекс.Планинарство, велосипедизам, параглајдери беа дел до содржините на меѓународниот фестивал "Да Шараме по Шара" кој прв пат се одржува годинава. Јули 2010

[4]


КРАТКО ...

МАКЕДОНСКИ КАШКАВАЛ ОД „БИМИЛК” НА ПАЗАРОТ ВО КАНАДА Битолската млекарница со еден од своите производи, овчиот кашкавал, ќе се пробива на пазарот во Канада. Целта на ИМБ, е од кашкавалот произведен да направи бренд препознатлив по својот квалитет и по географското потекло.- Станува збор за препознатлив македонски производ кој со својот квалитет рамноправно може да се носи и со најпознатите светски сирења. Кашкавалот е произведен на традиционален начин од македонско овчо млеко откупено од фарми кои обезбедуваат исклучително висок и стандардизиран квалитет, наведува директорот на Битолската млекарница Роко Водопија во писмениот допис. Тој потенцира дека ИМБ и досега упешно го извезуваше овој производ во земјите од регионот.Според Водопија, амбициозната извозна стратегија кашкавалот да се пласира на канадскиот пазар е многу олеснета зашто ИБМ функционира како составен дел на Данубе Фудс.- Нашите производи се со највисок квалитет, а тоа, пред се, се должи на откупот на најквалитетно млеко. Настојуваме да продолжиме со унапредување на квалитетот на нашите производи, да ја продлабочиме соработката со кооперантите и да ја подигнеме на повисоко ниво, како и да го прошириме асортиманот на производите, кој е респектабилен со оглед дека моментно нудиме 54 различни млечни производи, посочува Водопија. Јули 2010

[5]

АКТУЕЛНОСТИ

НОВИ ИНВЕСТИЦИИ ВО ШТИПСКАТА МЛЕКАРНИЦА Штипската млекарница инвестира 300.000 евра во нова, најсовремена опрема за млеко и млечни преработки, која ќе биде инсталирана до крајот на годинава. Млекарницата, која од пред три години ги поседува сертификатите ХАСАП и ИСО за квалитет и за стандардизација на производството, планира зголемување на преработките од млеко и проширување на понудата на пазарот на млечни производи.„Моментно имаме капацитет за дневна преработка на триесет тони млеко, но преработуваме од 10 до 12 тони. На нашето подрачје има доволно млеко за двојно зголемување на откупот, но оценивме дека ако сакаме уште поголемо и уште поквалитетно производство со кое ќе одиме и на странскиот пазар, неопходна ни е нова, врвна светска технологија, која ја набавуваме од Италија и од Германија“, вели директорката Љубинка Уланска.Штипска конфекција „Штиптекс“ пред пред дванаесет години ја купи млекарницата и вложи големи суми за нејзино реновирање и обнова на машините. За целото ова време таа одржува одлични односи со своите над 300 кооперанти од источниот дел на Македонија. Но, сопствениците оцениле дека мора уште да вложуваат, посебно во се посовремените технологии, бидејки тоа бил единствениот начин да се биде и да се остане конкурентен со оглед на фактот дека конкуренцијата во овој бизнис е прилично силна.„Со новата инвестиција имаме цел на пазарот да му понудиме и нови производи, пред се', растителен кашкавал и исто такво сирење. Сметаме дека тоа е добра вест и за производителите на овчо млеко, бидејки ќе бидеме во можност од сточарите да го откупиме целото производство. Новата опрема која ја набавуваме ќе има значење и во заштедата на енергијата, што ќе значи за нас и финансиска заштеда“, потенцира Душко Зенделов, еден од сопствениците на „Штиптекс“, првата приватна конфекција во Македонија.Производството на кашкавал и сирење од растително потекло ќе значи дека млекарницата, првпат од постоењето, дел од своето производство ќе го пласира и на странскиот пазар. Директорката Уланска вели дека во државава нема традиција за консумирање на овие производи, но затоа, пак, во Европа тие се исклучително барани.


АКТУЕЛНОСТИ

НАКРАТКО ... НАК

ЧЕШКИ РЕЦЕПТ ЗА ПОВИСОК СТАТУС - ОБЛЕКА ОД ПРАДА Најголем број од Чесите сметаат дека со купување на брендирани и луксузни парчиња добиваат и повисок статус во општеството. Скапата облека не ја задоволува само нивната сетилност, туку оваа облека им користи и за демонстрација на позицијата, покажува истражувањето на агенцијата „Матхер“. Во студијата во која учествувале над 300 менаџери одговорни за реклама, маркетинг и трговија, за три четвртини од испитаниците симбол за луксуз е добриот автомобил, 26 проценти сметаат дека многу важно е да имаш марка часовник додека само за шест проценти од Чесите луксуз е егзотична дестинација за одмор, а пет проценти од нив мислат дека модерното опремување на домот исто така ти дава повисок статус во општеството.Еден од парадоксите на чешкиот пазар, според аналитичарите е и тоа што во оваа земја за луксузни брендови се сметаат оние кои во странство спаѓаат во т.н „премија“ како на пример германската бела техника „Миеле“ или пак облеката од Томи Хилфигер. Сепак во Чешка една од најомилените и најпрепознатливите „марки“ е италијанскиот производител на стока и галантерија од кожа „Прада“. Веднаш по неа е францускиот моден бренд „Луј Витон“ и италијанската модна компанија „Гучи“. Меѓу првите пет омилени се и швајцарските часовници „Ролекс“ и францускиот накит „Картие“. На шесто место на списокот „луксуз“ се наоѓа автомобилската индустрија „Мерцедес-Бенц“.

ВЛАДАТА ТРОШИ - ГРАЃАНИТЕ И ФИРМИТЕ ШТЕДАТ Според податоците на Народна банка на Македонија, од месец во месец има постојан тренд на раст на депозитите во банките. Заклучно со мај, вкупните штедни влогови во земјава изнесуваат 3,2 милијарди евра, или за 200 милиони евра повеќе од почетокот на годинава. За прв пат оваа година штедењето не е еднакво на вкупните кредити пласирани кај граѓаните и фирмите, кои заклучно со мај изнесуваат 2,9 милијарди евра. Досега обично важело правилото, колкава што била висината на штедни влогови, толкава била и висината на вкупните кредити. Ова покажува дека граѓаните и компаниите сега повеќе штедат, а помалку земаат кредити. Во тоа им помогнаа и банките со тоа што многу тешко одобруваат нови заеми. „Поради постојаната медиумска покриеност на глобалната економска криза и ефектите од неа врз македонската економија, голем дел од компаниите и граѓаните ги одложија инвестициите со што слободните средства ги депонираа во банките. Банките со своите разновидни производи приспособени на секој еден клиент овозможија населението и компаниите да се чувствуваат посигурни во својот избор на штедење. Во истражувањето што го спроведе Стопанска банка меѓу корисниците на банкарски услуги во Македонија се покажа дека кај штедачите најбитни фактори при избор на банка за штедење се сигурноста, поволните каматни стапки и доверливоста на банката. Причините за штедење што ги наведува населението се за неочекувана потрошувачка во иднина, за образование, за купување дом и за одмор“, велат од Стопанска банка. Од оваа банка појаснуваат дека кај нив повеќе се штеди во денари, додека на ниво на вкупни депозити, за многу мал процент е поголема заштедата во странска валута. „Каматните стапки за денарските депозити остануваат поатрактивни од оние кај депозитите во евра, па оттука и обемот на штедење во денари е поголем од оној во странска валута. Населението во континуитет ја одржува довербата во домашната валута што придонесува кон обемот на штедење во неа. Од странските валути преовладува еврото, а другите валути најчесто се појавуваат кај наменски депозити и во помал обем. Кај рочноста на депозитите преовладуваат орочените депозити на 12 месеци и неорочените штедни сметки. Со неколкукратното намалување на каматната стапка на благајничките записи се намалија каматните стапки на денарските депозити, но тоа не предизвика трансформирање на структурата“, објаснуваат во Стопанска банка. Јули 2010

[6]


КРАТКО ...

ОВОГОДИШНИТЕ ОДМОРИ НА ГРЦИТЕ СЕ ПОСКАПИ ЗА 50 ОТСТО ВО СПОРЕДБА СО ЛАНИ Овогодишните одмори на Грците се поскапи за 50 отсто во споредба со лани заради зголемените цени на горивата и патарините.Цената на безоловен бензин е 1,7 евра, а на одделни бензиски пумпи се продава и поскапо, поради што се претвора во кошмар полнењето на резервоарот за луѓето кои ќе сакаат да заминат на одмор, дополнува весникот. Луѓето кои работат на бензиските пумпи велат дека не се предвидува намалување на цените. Така, ако патувате од Атина до Солун и обратно, лани тоа чинело 113 евра (потрошувачка на бензин од 10 литри на 100 км.). Оваа година таа сума е 178,5 евра. Ако на таа сума се додаде цена на патарини, едно семејство кое сака да патува на таа дестинација треба да плати 217,9 евра, дополнува весникот. Лани таа сума била 145,9 евра. Според податоци на ЕУ, Грција е меѓу државите со највисоки цени на течните горива. Јули 2010

[7]

АКТУЕЛНОСТИ

БЕЗ ОТКАЗИ ВО ТЕК НА СВЕТСКАТА КРИЗА Леви Штраус и Џејкоб Давид изградиле фабрика во која довербата имала исклучително важна улога. Кога неколку години по смртта на Леви Штраус, на 18 април во 1906 година, Сан Франциско го погодил голем земјотрес, изгореле централата и двете фабрики на „Леви Штраус енд Ко“.Како се справила фабриката со оваа катастрофа? Ги зголемила кредитните линии на своите големи клиенти за да можат да зајакнат од последиците од земјотресот. На работниците и понатаму им исплатувале плати, додека истовремено граделе нова централа и нова фабрика. Дури и во време на големата светска криза во 30 години на 20 век немало откази, туку фабриката ги преселувала работниците од едно во друго место, да го шират бизнисот. Прашањето дали раководството на компанијата уживало доверба меѓу работниците и снабдувачите, може да се поставува само како реторичко. Но, поуката која е важна за денешните претприемачи е дека доверба не се искажува само во најкризни моменти. Таа мора да биде интегрален дел од работното секојдневие. Успешно раководство не е можно ако нема доверба. Притоа постои само едно важно правило: за да може кај другите да уживате доверба, секогаш мора прво сами да ја покажете. Треба да се поаѓа од очекувањата дека работата која ја почнувате ќе биде успешна, како и тоа дека и другите соработници се добронамерни и компетентни. Не мора да се работи за слепа и наивна доверба, ниту пак сите вработени еднакво да се третираат. Првиот чекор во изградба на доверба е намалената контрола. Тоа истовремено не значи дека контролите се укинуваат. Тоа значи слободен простор и да го има многу. Да се работи со одредена цел и да се пушти патот до целта да биде отворен, да се намали контролата, да не се води бизнисот премногу строго, да се ограничат интерните извештаи на потребниот минимум. Накусо, да се овозможи слобода, но не и слепо и безгранично да се гарантира. Бидејќи како директор имате одговорност, исто така мора на време да ги согледате и недостатоците или злоупотребата на вашата доверба. Секој вработен мора да биде свесен какви тешки последици ќе предизвикаат со таков однос, а луѓето и тоа како добро можат да видат разлика меѓу потребна контрола која обезбедува добро функционирање на целиот состав и на тоа што се вика раководење со притисок и влевање страв.


ТЕМА НА БРОЈОТ

ДОБАР ТИМ - ДО ФУНКЦИОНИРА

Најдобро функционираат тимовите во кои, покрај добрата соработка меѓу членовите, секој го врши својот дел од работата самостојно.

Во денешниот деловен свет се става голем акцент на потребата за тимската работа и за соработката меѓу вработените – квалитетниот тим стана идеал кон којшто тежнеат сите организации. Но, дали тоа навистина е така, или работата, без оглед на сè поголемото претпочитање на тимската работа, главно сепак се сведува на самостојно вршење на работата? Дали тимската работа е секогаш најдоброто решение или пак е губење време?

Одговорот е помеѓу овие две крајности – тимот функционира најдобро која, покрај добрата соработка меѓу членовите, секој го врши својот дел од работата самостојно. До пред неколку децении деловните цели главно се постигнуваа преку самостојна работа, а улогата на тимот беше првенствено информативна, додека, пак, денес

Јули 2010

[8]

целта на тимот е постигнување на што е можно поголема ефикасност во работењето. Во тимот настануваат креативни идеи, проблемите се разгледуваат од неколку перспективи, соработката и кохезијата на групата ги зголемуваат потребата за остварување на заедничките цели и


ОБРО

чувството на припадност на организацијата, а со тоа и задоволството од работата. Но, треба да се нагласи дека тоа е опис на идеалниот тим, а таквите во практиката се ретки, пишува Ивана Делач Хорватинчиќ во Business.hr. Често се случува дел од членовите на тимот да вложува голем труд во остварувањето на заедничките цели, додека еден или повеќе членови го користат само нужниот минимум од своите способности, волја и енергија за работа. Таквата дифузија на одговорноста влијае негативно врз комуникацијата во тимот, работниот ентузијазам брзо паѓа, и наместо него се јавува фрустрација. Бидејќи успехот се припишува на тимот, а не на неговите поединечни членови, помалку мотивираните членови тоа може да го искористат

членовите, ја поддржува нивната работа, им поставува јасни цели, ги мотивира и навремено им дава конструктивни повратни информации, тимот ќе биде поуспешен. Таквиот водач ќе знае да ги препознае јаките и слабите страни на поединечните членови и во согласност со тоа им доделуваат задачи, и полесно го модерираат заедничкото носење одлуки. За да го постигне тоа, водителот треба да има развиено комуникациски вештини, а успешноста на тимот зависи и од меѓусебната комуникација на членовите. Информациите треба да се даваат редовно и да бидат достапни за сите, изразувањето мислења треба да биде поткрепено со аргументи, а евентуалните конфликти треба да бидат конструктивни и нивната крајна цел треба да биде решавањето на проблемот. Задачите, пак, треба да бидат погодни за тимска работа и разновидни, а членовите на тимот треба да ги доживуваат како значајни и за тимот, и за организацијата во целост. Членовите на тимот би требало да бидат слични според некои карактеристики, и различни според други.

Како да се реши овој проблем? Прво, успешноста на тимот во најголема мера зависи од водачот. Ако водачот на тимот има високи очекувања од

[9] Јули 2010

за да вложат минимален труд за резултатот што ќе го постигнат благодарејќи на активните, мотивирани членови.

Од сето ова произлегува следниов заклучок – најдобро функционираат оние тимови во кои задачите се распоредуваат во согласност со знаењата, способностите и интересите на членовите. Добриот тим, всушност, е составен од поединци што во заедничките задачи учествуваат рамномерно, секој во својот дел од сложувалката, а задачите, што се соодветни на нивните специфични знаења, ги решаваат самостојно. Добриот тим значи насочување на самостојните постигнувања кон заедничките цели, а квалитетот произлегува од стручноста и квалитетот на работењето на членовите на тимот.

ТЕМА НА БРОЈОТ

Во практиката често се покажува полезно ако членовите на тимот се слични според когнитивните способности и склоноста за тимска работа, а различни според своите вештини и професионални знаења. На тој начин секој член може да ја понуди својата единствена перспектива во решавањето на задачата, како сложувалка во која секој дел е подеднакво важен за целата слика. Меѓутоа, притоа треба да се внимава комбинацијата на знаењата и вештините на членовите да биде во согласност со целите на тимот.


КРОАЦИА ОСИГУРУВАЊЕ® - ЖИВОТ АД за осигурување на Живот ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПРАВНИ ЛИЦА Единствено КОЛЕКТИВНО ОСИГУРУВАЊЕ НА ЖИВОТ со поврат на СИТЕ вложени средства Според направената анализа во Република Македонија, Компаниите: • Со 50 Вработени, ТРОШАТ - 15.000.00 Евра • Со 100 Вработени, ТРОШАТ - 30,000.00 Евра • Со 200 Вработени, ТРОШАТ - 60,000.00 Евра • Со 500 Вработени, ТРОШАТ - 150,000.00 Евра ...во период од 10 години, НЕПОВРАТНИ средства за Колективно Осигурување! Колку ТРОШИ Вашата Компанија?!?! КОЛКУ би заштедила Вашата компанија и КАДЕ би ги вложила ЗАШТЕДЕНИТЕ средства доколку средствата за Колективно Осигурување се: ▪ 100 % Повратни ▪ Зголемени за Годишна Припишана добивка ▪ Заштитени со Девизна Клаузула Кроациа Осигурување - Живот АД Скопје е ЕДИНСТВЕНАТА осигурителна компанија во Република Македонија која нуди НОВО, УНИКАТНО Животно Колективно Осигурување. Дозволете ни да ја Осигураме Иднината на Вашата Компанија.

Наместо да се запрашате Колку троши, запрашајте се колку штеди Вашата компанија со Колективното Осигурување на живот на КРОАЦИА ОСИГУРУВАЊЕ – ЖИВОТ!

ЕДИНСТВЕНО ВО КРОАЦИА ОСИГУРУВАЊЕ – ЖИВОТ АД СКОПЈЕ!


www. m a c e d o n i a - c o n s u l t i n g .com

УПРАВУВАЊЕ СО ВРЕМЕТО

ИСКОРИСТУВАЊЕ МАКСИМУМ ОД НЕГО

М

ора да признаете, колку пати и да сте ја слушнале оваа реченица, сепак голем дел од времето го користите за непотребни работи (работи кои не придонесуваат во напредокот на Вашата работа, и на Вашата кариера), читање на junk email, разговори со колегите, кафе и цигара паузи слично. Од друга страна пак, колку често сте си рекле: “ех да имав повеќе време, ќе можев да го завршам ова и ова”. Затоа, управувањето со времето не е Вие да го менаџирате времето (толку е времето, 24 часа, ни секунда повеќе или помалку) туку планирање и егзектуриање на предвидените активности во одреден временски период. Дали ви се случило некој што живее на спротивната страна од градот, да Ви каже: „Еве искачам и за 5 минути сум кај тебе“. – едноставно тоа и теоретски е невозможно. Ова е пример за како луѓето мислат дека може да управуваат со времето, а не како тие да се организираат во него. Значи, најважна алатка во управување со времето е планирањето. Целиот текст можете да го прочитате на: http://macedonia-consulting.com/tip-of-the-week.php?newsId=22 Истиот можете да го прочитате и на порталите: www.seznam.mk и www.pretpriemac.mk

[11] Јули 2010

MACEDONIA-EXPORT Vasil Stefanovski 8/1 1000 Skopje, Macedonia tel/fax: +389 2 31 21 907 mob: +389 78 25 66 67

www.macedonia-consulting.com

Забелешка: Сите програми дополнително ќе бидат корегирани и адаптирани специјално според потребите на секоја компанија.


ПРЕЗЕМЕНО

БОЛЕСТИ И ИНТЕЛ

Mens sana in corpore sano

Паразитите и патогените можат да објаснат зошто луѓето во некои делови на светот се попаметни од другите. ЧОВЕЧКАТА интелигенција е една голема загатка. Интелигенцијата, во просек, на некои места е повисока отколку на други. И се чини дека се зголемува последниве децении. Причината зошто овие две работи би биле вистинити е контроверзна. Оваа недела, група истражувачи од универзитетот во Ново Мексико го предложија истото објаснување за двете: влијанието на заразно заболување. Доколку тие имаат право, тоа значи дека контролата на вакви заболувања е суштинска за развојот на една земја на начин кој досега не бил земен предвид. Местата каде што има многу паразити и патогени не само што страдаат поради ослабувачките ефекти на болестите на работната сила, туку се поткопува и нивниот човечки капитал, дете по дете, од самото раѓање. Кристофер Епиг и неговите колеги ги изложиле своите предлози во Proceedings of the Royal Society. Тие сметаат дека мозокот на новородените деца бара 87% од нивната метаболичка енергија. Кај петгодишни деца таа цифра сè уште е 44%, па дури и кај возрасните, мозокот – кој изнесува само 2% од телесната тежина – троши околу четвртина од телесната енергија. Секој натпревар за таа енергија може да го оштети развојот на мозокот, а паразитите и патогените се натпреваруваат за енергијата на неколку начини. Некои се хранат директно со

ткивото на домаќинот, или ја „киднапираат“ неговата молекуларна машинерија за да се размножуваат. Некои, особено оние кои живеат во цревата, не му дозволуваат на домаќинот да ја апсорбира храната. И сите го предизвикуваат имунолошкиот систем да преземе активности, што ги пренасочува ресурсите од останатите работи. Инверзните меѓусебни односи кои групата ги пресметала помеѓу оптовареноста на земјата со болести и просечната интелигенција на нејзините жители се импресивни. Тие ја процениле оптовареноста со болести според податоците на Светската здравствена организација за DALYs (животен век приспособен на попречености – disability-adjusted life years) предизвикана од 28 заразни болести. Овие податоци постојат за 192 земји. Резултатите од тестовите за интелигенција произлегле од работата на Ричард Лин, британски психолог и Тату Ванханен, фински политички научник, кои анализирале студии за коефициентот на интелигенција (КИ) од 113 земји, на почетокот од деценијата, и подоцнежната работа на Јелте Вихертс, холандски психолог. На дното од списокот со просечна интелигенција е Екваторска Гвинеја, по која следува Св. Лучија. Камерун, Мозамбик и Габон го делат третото место од дното. Исто така, овие земји имаат најголема оптовареност со заразни болести. На врвот од списокот на земји со највисока просечна интелигенција се Сингапур, па Јужна Кореја. Кина и Јапонија го делат третото место. Oвие земји имаат релативно пониско ниво на болести. Америка, Британија и голем број европски земји следуваат по лидерите. Списокот со земјите вклучени во ова истражување може да се најде тука. ПОСЛЕДИЦИ ОД ЗАБОЛУВАЊАТА Заемниот однос е околу 67%, а шансите тоа да се случи случајно се помалку од еден во 10 000. Но, заемниот однос не е причина, па затоа г. Епиг и неговите колеги се обидоа да ги елиминираат останатите можни објаснувања. Претходните трудови го понудија приходот, образованието, ниското ниво на земјоделскиот труд (кој се заменува со работи кои повеќе стимулираат

Јули 2010

[12]


ЛИГЕНЦИЈА

ПРЕЗЕМЕНО

Џејмс Флин кој ја открил таа појава. Сепак, причините за таквиот ефект сè уште се мистериозни. Ако г. Епиг има право, тоа што сериозните заболувања се речиси искоренети во овие земји со вакцинирање, чиста вода и соодветна канализација, може во голема мера, ако не и целосно, да го објасни Флиновиот ефект. Кога д-р Лин и д-р Ванханен за првпат ги објавија податоците за коефициентот на интелигенција, тие ги искористија за да ја развијат теоријата дека националните разлики во интелигентноста се главната причина за различните нивоа на економски развој. Ова истражување донесе комплетно нов и различен начин на пристап кон таквото размислување. Токму неразвиеноста и големиот број здравствени проблеми што ги носи таа можат да ги објаснат разликите во нивото на интелигентност. Без сомнение, тоа е магичен круг, бидејќи поради тие разлики, сиромашните земји остануваат сиромашни. Но, новата теорија нуди начин за прекинување на тој круг. Доколку понатамошната работа ги поддржи идеите на г. Епиг и неговите колеги, тие ќе придонесат за пресврт во светот, давајќи им на креаторите на политиките уште една причина зошто елиминирањето на болестите треба да биде една од главните цели за развојот, наместо последна посакувана мисла.

[13] Јули 2010

ментално), климата (предизвикот да се преживее студеното време може да доведе до еволуција на интелигенцијата), па дури и растојанието од африканската родна земја на човештвото (новата животна средина може да поттикне повисока интелигенција) како објаснување за националните разлики во КИ. Меѓутоа, сите тие, освен можеби последното, лесно можат да се поврзат со болести и, по внимателна статистичка анализа, г. Епиг и неговите колеги покажаа дека сите од нив или исчезнуваат или нивното влијание се намалува кога се земаат предвид последиците од заболувањата. Понатаму, има директни докази дека инфекциите и паразитите влијаат на способноста за спознавање. Докажано е дека цревните црви имаат такво влијание при неколку околности. Маларијата исто така е лоша за мозокот. Според едно истражување во Кенија на деца кои ја преживеале церебралната верзија на болеста, осмина од нив страдале од долготрајно оштетување на когнитивните способности. Според г. Епиг и неговите колеги, најголема закана претставуваат разните бубачки кои предизвикуваат дијареја. Дијарејата силно ги напаѓа децата. Тоа е причината за секоја шеста смрт на мали деца, па дури и кај оние кои преживеале ја спречува апсорпцијата на храна во периодот кога мозокот расте и се развива со голема брзина. Истражувачите предвидуваат дека еден здравствен проблем ќе се порасне со зголемувањето на интелигенцијата. Многу експерти сметаат дека астмата и останатите алергии се појавуваат сè почесто поради тоа што детскиот имунолошки систем, незапрен од инфекција, се врти против клетките на телото кое треба да го заштитат. Некои студии укажуваат на поврзаност помеѓу нивото на алергии во една земја и тамошниот просечен КИ. Г. Епиг и неговите колеги предвидуваат дека идните истражувања ќе ја потврдат оваа поврзаност. Се разбира, другото предвидување е тоа дека како што земјите ќе ги победуваат болестите, така интелигенцијата на граѓаните ќе се зголемува. Последниве неколку децении се забележува зголемување на интелигенцијата во богатите земји. Тоа се нарекува Флинов ефект, според


ИНТЕРВЈУ

ОДЛИЧНИ РЕЗУЛТ ПОКРАЈ РЕЦЕСИЈА ВЛАДИМИР ПОПОВСКИ, ГЛАВЕН ИЗВРШЕН ДИРЕКТОР ВО КРОАЦИА ОСИГУРУВАЊЕ – ЖИВОТ

ПОРАСТОТ

НА

ВКУПНИОТ

ПРИХОД ВО 2009 ГОДИНА ИЗНЕСУВА 25% ВО ОДНОС НА ПРЕТХОДНООСТВАРЕНИОТ ВО 2008 ГОДИНА, А ПОРАСТОТ НА ПРЕМИЈАТА ИЗНЕСУВА 26% ШТО Е ПОГОЛЕМ ПОРАСТ И ОД ПОРАСТОТ НА ВКУПНИОТ ПАЗАР КОЈ ИЗНЕСУВА 13 %. Деловната 2009 година беше многу успешна за „Кроациа Осигурување – Живот“. Компанијата одбележи зголемување на вкупната осигурителна премија и значителен пораст на бројот на нови Осигуреници, но и квалитетен приход од вложувања на средствата од капиталот, резервите и техничката премија. Во 2009 година Кроациа Осигурување – Живот оствари вкупна пресметана премија во износ 1.854.431 евра што претставува раст од 26% во однос на истиот период минатата година, додека вкупната нова продукција донесе пораст од 29% на бројот на осигурени лица во однос на 2008 година. За работењето на компанијата во изминатата година и резултатите од овогодишниот прв квартал, како и за понатамошните планови, разговаравме со извршниот директор Владимир Поповски.

Јули 2010

[14]


КОНЕЧНИОТ РЕЗУЛТАТ ВО 2009 ГОДИНА Е ЗАБЕЛЕЖАН КАКО НАЈДОБАР ОД ОСНОВАЊЕТО НА КОМПАНИЈАТА, СО ПОРАСТ НА ДОБИВКАТА ОД 65% ВО ОДНОС НА 2008 ГОДИНА.

Приходите од продажба на животни осигурување учествуваат со 78% во вкупно остварените приходи на Компнијата. Значен удел имаат и приходите од менаџирање со средствата од капиталот и техничките резерви, каде врз основа на новата стратегија на динамични но сигурни вложување во најреномирани банки и исклучително во сигурни пласмани успеавме да обезбедиме квалитетен приход, дури и во првиот квартал од 2010 година кога финансискиот сектор го одбележува драстично намалување на каматите на пласманите. Вкупните приходи остварени во 2009 година се 25% повисоки од приходите остварени во 2008 година, а ваков тренд забележуваме и во првиот квартал од 2010 година. Сублимирајќи ги приходните и

расходните ставки, конечниот резултат во 2009 година е забележан како најдобар од постоењето на Компанијата, со пораст на добивката од 65% во однос на 2008 година. ДАЛИ И ОВАА ГОДИНА ГИ ЗАДРЖАВТЕ СИТЕ ПОЗИТИВНИ ТРЕНДОВИ? - Трендот на пораст на добивката го задржавме и во првиот квартал од 2010 година: 1124% пораст споредбено со првиот квартал минатата година, додека бруто профитната маржа е зголемена за високи 900%. Ваквиот конечен финансиски резултат е производ на зголемување на приходните по двата основа, од осигурување и вложување, но и на намалување на сите расходните ставки кои го теретат Билансот на успех: Во 2009 година превземавме низа мерки за операционализирање на сите трошоци од работењето, посебно на општо административните трошоци, при што Компанијата ја зголеми ефикасноста во работењето нo и продуктивноста на вработените. Резулатат на ваквата стратегија беше и зголемување на остварената добивка по вработен. МОЖЕТЕ ЛИ ДА КАЖЕТЕ НЕШТО ПОВЕЌЕ ЗА ВАЖИТЕ ПРОИЗВОДИ. КОИ ПРОИЗВОДИ ГИ СМЕТАТЕ ЗА ПРЕСУДНИ ЗА ВАКВИОТ УСПЕХ НА КОМПАНИЈАТА, И ПЛАНИРАТЕ ЛИ НОВИ ПРОИЗВОДИ? - Нашата понуда на производи е, пред се, адаптирана на условите на македонскиот осигурителен пазар и преференциите на граѓаните. Во најголем дел тоа се производи кои ги нуди нашата матична куќа, Croatia Osiguranje d.d. Загреб но прилагодени на потребите на македонските граѓани. Освен ценовната прифатливост, која ја воведовме минатата година како одговор на намалената економска активност [15]

ПРЕЗЕМЕНО

КАКО ГИ ОЦЕНУВАТЕ РЕЗУЛТАТИТЕ КОИ ГИ ЗАБЕЛЕЖАВТЕ ВО 2009 ГОДИНА? - Минимизирање на влијанието на светската економска криза врз работењето на Друштвото беше главна задача на менаџментот и вработените во Друштвото во 2009 година, а таа задача остана приоритет и во 2010 година. Во 2009 година нашите напори беа насочени кон Осигурениците, како постоечките така и идните. Создадовме услови за ценовно прифатливи производи со цел задоволување на потребите на нашите клиенти. Иновацијата, развојот на интерната продажна мрежа и будно следење на потребите на пазарот се клучни елементи во нашата деловна стратегија која не пратеше во деловната 2009 година, но со јасна определба за нејзино продолжување и во идниот развој на Компанијата. . Веќе во првиот квартал од 2010 година, и покрај рецесивните состојби во стопанството во Македонија, успеавме да забележиме одличен резултат, раст на премијата од осигурување од 29% во однос на истиот период минатата година. Пазарното учество за помалку од една година го зголемивме за 10% и истото сега изнесува 44,3%. Ваквиот резултат изминатата и оваа година е производ, пред се, на продажно ориентирана стратегија на Компанијата, иноватовноста во работењето и одличната нова организациона структура.

Јули 2010

ТАТИ И АТА


ИНТЕРВЈУ

на целокупната светска економија, па и на македонското стопанство, будно го следиме пазарот, очекувањата и потребите и адекватно одговараме со разновидна понуда на производи. Основа во нашата стратегија за освојување на пазарот е иновацијата, при што секоја година понудуваме нов производ. Најзастапено и најпобарувано во нашата понуда е Индивидуалното осигурување на живот. Во производното портфолио нудиме и Детско штедно осигурување, за кое оваа година планираме посебен промотивен проект со цел зголемување на неговата продажба. Доста атрактивен за правните лица е т.н. „Пакетот лојалност“ каде на работодавците им се нуди истовремена можност да заштедат и да ги задржат најдобрите вработени во рамките на својата Компанија. Минатата година пласиравме нов производ, Колективно животно осигурување, и можам со сигурност да потврдам дека тоа беше правилна одлука донесена во вистинско време: За македонскиот осигурителен пазар ова е нов НЕШТО ПРИВАТНО Владимир Поповски е роден 1947 година во Скопје. Високото образование го завршува на Економскиот Факултет во Скопје, додека се специјализира во Секретаријатот за надворешни работи во Белград (некогашна Југославија) на смерот Економски и политички систем на членките на ОЕЦД. Поповски има преку 35 години работен стаж, од кои 33 години во осигурувањето, на раководни позиции. Изминативе 15 години Поповски е на позицијата Генерален Директор, од кои веќе 6-та година по ред во Кроациа Осигурување – Живот Скопје. Зборувајќи за својата работна кариера ќе напомене дека врвот го достигнува токму со ангажманот кој моментално го има: Главен Извршен Директор во Кроациа Осигурување – Живот Скопје чија матична куќа ја карактеризира преку 125 години традиција. За Поповски е вистинска чест доколку еден професионалец добие шанса да води Компанија каква што е Кроациа Осигурување – Живот Скопје. Владимир Поповски е сопруг, татко и неодамна дедо. Најголемата среќа ја доживува во кругот на своето семејство, со малата внука. Голема љубов негува кон уметноста: Колекционер е на слики на најпознати автори, и како што самиот вели, уметноста е областа која му ја исполнува душата. Јули 2010

[16]

производ, за работодавците можност за заштеда додека за Осигурениците можност за дополнителна сигурност. Оваа, 2010 година, ќе биде година на иновации за Кроациа Осигурување – Живот Скопје: Ќе ја збогатиме понудата на Индивидуалното осигурување на живот со Дополнително осигурување од тешко болна состојба. Покрај ова, имајќи ги во предвид тековните преговори кои ги водиме со реномирани банки за воведување на банко осигурување како нов производ на македонскиот пазар очекуваме дека приматот ќе биде ставен на воведување на Ризико осигурување во нашето портфолио. На македонскиот осигурителен пазар ниту една компанија не нуди банко осигурување. Чекорите кои ги направивме минатата година на ова поле се надевам дека ќе вродат со плод и ќе бидеме пионери во пласирање на овој производ пред македонските граѓани. НА КОИ ВОЗРАСНИ ГРУПИ ИМ ПРИПАЃААТ ЗАИНТЕРЕСИРАНИТЕ ЗА ВАШИТЕ ПРОИЗВОДИ ЗА ОСИГУРУВАЊЕ НА ЖИВОТ? - Во нашето портфолио доминираат Осигуреници во годишна доба помеѓу 35 и 45 години. Пред се, станува збор за активно работно население кое од својот домашен буџет може да одвои дел за животно осигурување. Во нашите секојдневни разговори со потенцијаните Осигуреници животното осигурување го нудиме како реална потреба. Сепак потребно е време, подобри економски услови, овој осигурителен производ да добие на вистинско значење и перцепција кај граѓаните. Перманентниот раст на животното осигурување во вкупно остварената премија од година во година зборува дека Р. Македонија е вистинско место за развој на животното осигурување. Очекувам дека следните пет години ќе бидат клучни во развојот, најголем дел од пазарот е сеуште неискористен кога станува збор за животно осигурување. Доколку ги споредиме Словенија, како пример за највисок степен на развиеност на животно осигурување во регионот и Албанија, како пример за најнизок степен на развиеност на животното осигурување во регионот, можеме да заклучиме дека состојбата во Р. Македонија може илустративно да се спореди како “Затишје пред Бура”. ЕКОНОМСКАТА КРИЗА ПРИЛИЧНО ГО ПОГОДИ ОСИГУРИТЕЛНИОТ ПАЗАР. КАКО СЕ ОДРАЗИ


Јули 2010

[17]

ПРЕЗЕМЕНО

КРИЗАТА ВРЗ ВАШЕТО РАБОТЕЊЕ? и проекти кои планираме да донесат поголема - Светската економска криза посебно го погоди продажба. Ќе го најавам проектот„ Дарувајте му на развиените осигурителни сектори. Како што веќе Вашето дете сигурна иднина“ кој веќе во Септември напоменав, животното осигурување во Македонија ќе започне со реализација. Освен споменатото, е сеуште на низок степен на развој и иако се осети продажните проекти кои ги започнавме во 2009 влијалнието на кризата врз одредени сегменти од година продолжуваат и оваа како резултат на работењето, сепак е далеку побезболно од земјите бенефитот кој го донесоа. кои ги карактеризира висок развој на животно КАКО ГО ГЛЕДАТЕ осигурување. Во МАКЕДОНСКИОТ ПАЗАРНИОТ УДЕЛ НА најголем степен кризата ОСИГУРИТЕЛЕН ПАЗАР КОМПАНИЈАТА ВО 2009 ГОДИНА во равиените економии ЗА ОВАА И ИДНИТЕ ги погоди осигурителните ГОДИНИ? Е ЗГОЛЕМЕН ЗА 10% И СЕГА компании по живот - Осигурителниот пазар ИЗНЕСУВА 44,3% според висина на премија на Република Македонија и учество во вкупна го сочинуваа тринаесет остварена премија, преку осигурителни компании, пад на банко осигурување, падот на еднократните од кои две се занимаваат исклучиво со осигурување линкувани производи и неможност Осигурениците на живот. Освен формирање на нова осигурителна да ги подмират премиите по полисата за животно компанија, 2009 година е карактеристична затоа осигурување. Имајќи го предвид фактот дека во што се формираа четири нови осигурителни Македонија сеуште не се нуди банко осигурување брокерски друштва и се зголеми бројот на активни ниту пак линкувани производи со инвестициони осигурителни агенти и брокери. Ова е показател фондови, нашето работење го погоди единствено дека осигурителниот пазар во Републиката е сеуште намалената финансиска моќ на граѓаните: Минатата атрактивен за нови инвестиции. и оваа година се соочуваме со повисок процент на сторнирање на полиси, неплаќање, откуп или Неживотното осигурување зазема доминантен капитализација, токму како резултат на рецесијата дел од вкупното осигурување, тренд што е запазен и неможноста редовно да се сервисира премијата од минатите години. Во вкупната осигурителна за животно осигурување. Како заклучок на ова премија во 2009 година во износ од 100.494.132 прашање ќе додадам дека Р. Македонија спаѓа во евра 95,13% е премија остварена во неживотното групата на земји каде неразвиеноста на пазарот осигурување. Сепак тренд кој е забележан во 2009 на животно осигурување ги „заштити“ од штетните година е намалување на премијата остварена во кризни влијанија врз работењето: Иако падот на неживотното осигурување во споредба со 2008 европскиот пазар на животно осигурување е скоро година за 4%, и тоа најголем пад е регистриран три пати поголем од падот на светскиот пазар на во намалување на премијата за осигурување од животно осигурување, земјите од средна и источна одговорност од употреба на моторни возила за Европа, и покрај рецесивната состојба забележуваат високи 11% помалку во споредба со 2008 година. раст на премијата за животно осигурување од околу Од друга страна пак, осигурувањето на живот 19%. бележи зголемување од 13% во споредба со 2008 година. Така учество на животното осигурување во КАКВИ СЕ ПЛАНОВИТЕ И ПРИОРИТЕТИТЕ ЗА вкупната премија е зголемено од 4,15% на 4,87%. ОВАА ГОДИНА? Најголем удел во порастот на премијата по живот - За мене е најбитно 2010. година да ја завршиме во вкупната полисирана премија за 2009 година со зголемен вкупен финансиски резултат и да има токму нашата Компанија, која 2009 година ја ја одбележиме годината како најуспешна во заврши со највисок пораст во пазарното учество, досегашното работење. Резултатите од првиот 3,71% поголемо во споредба со 2008 година. квартал ветуваат дека ваквите планови се достижни. Она што го карактеризира македонскиот При дефинирање на деловната стратегија за 2010 осигурителен пазар последните две години е година, на иновациите им дадовме приоритет: намалување на доминантноста на најголемите Покрај новите производи кои ги најавив, следуваат осигурителни Компании за неживотно осигурување.


ИНТЕРВЈУ

Во споредба со 2008 година, намален е вкупниот удел на првите три компании, од што може да се извлече заклучок дека се зголемува конкуренција на пазарот. И покрај тоа што гледано од глобален и од макроекономски аспект 2009 година важеше за година на финансиска криза и економски колапс, сепак за осигурителниот пазар, посебно во сегментот животно осигурување, ова беше релативно успешна година. Ако се земе во предвид дека домашната економија полека дава сигнали на закрепнување од финансиската и економската криза, тогаш неизбежни се очекувањата за зголемена конкуренција на осигурителниот пазар. Според буџетски проекции во 2010 година треба да се оствари стапка на раст на БДП од 2%, а толку се очекува да биде и инфлацијата. Овие индикатори со себе повлекуваат и очекувања за зголемени инвестици во осигурителниот Сектор. Позитивни очекувања имам и од зајакнување на регулативите во Секторот осигурување: Минатата година е формирана Агенција за супервизија на осигурување на Р. Македонија. Уште повеќе, за

ПОРАСТ НА ДОБИВКАТА ГО ЗАДРЖАВМЕ И ВО ПРВИОТ КВАРТАЛ ОД 2010 ГОДИНА: 1124% ПОРАСТ СПОРЕДБЕНО СО ПРВИОТ КВАРТАЛ МИНАТАТА ГОДИНА, ДОДЕКА БРУТО ПРОФИТНАТА МАРЖА Е ЗГОЛЕМЕНА ЗА ВИСОКИ 900%. поздравување е новиот Меморандум за соработка потпишан минатиот месец помеѓу Хрватската Агенција за надзор на финансиски услуги (ХАНФА) и Агенција за супервизија на осигурување на Р. Македонија. Очекувањата се дека регулацијата на Секторот осигурување во Р. Македонија ќе допринесе до зголемување на конкуренцијата и странските инвестиции во овој Сектор.


HR АНАЛИЗА Топ 10 најбаран кадар во печатените медиуми во периодот 01.07.2010 - 07.07.2010

Актер 5%

Угостителски работник Директор 6% 5%

Градежен работник 20%

Асистент 7% Советник 8%

Пожарникар 17%

Продавач 8%

Обучувач 13%

Наставник 11%

Објавени огласи по печатен медиум во периодот 01.07.2010 - 07.07.2010 Утрински весник 5% Нова Македонија 11%

Вест 3%

Дневник 39%

Време 14%

Вечер 15%

SETTE Media Monitoring Agency Krusevo bb, 7000 Bitola, tel + 389 47 52 29 29, contact@sette.com.mk www.sette.com.mk

HR АНАЛИЗА

Шпиц 13%


Подготвува Марија Јовановска, Психолог

CV НА

ГОЛЕМИТЕ


c u r r i c u lu m v i ta e PERSONAL INFORMATION Name Date of birth

SIR RICHARD CHARLES NICHOLAS BRANSON 18 July 1950 (age 59)

Birthplace

Blackheath, South London, England, United Kingdom

Nationality

British

Residence

London, United Kingdom

Occupation Spouses Children Net worth website

Chairman of Virgin Group Kristen Tomassi (1972–1979), divorced, Joan Templeman (1989–present) Holly Branson (1981), Sam Branson (1984) £2.6 billion (Est.2010) http://www.virgin.com/richard-branson/

1991 1992 1993

Virgin Publishing (Virgin Books) is formed Virgin Records is sold to Thorn EMI Virgin Radio hits the airwaves with Virgin 1215AM

1994 1995

Launch of Virgin Vodka and Virgin Cola Virgin Direct Personal Financial Services opens for business; Virgin Express a European low cost Airline is launched in Brussels after the purchase and rebranding of EBA Express V2 Music is created; Virgin.Net launches; Virgin Brides launches; Virgin Trains is launched; Virgin Group becomes majority shareholders in London Broncos rugby league team. Virgin Radio is acquired by Chris Evans; - Virgin Cosmetics launches; [23] Virgin Mobile launches Virgin's first telecoms venture; Virgin Active Launches in South Africa, UK and Italy; Majority shareholders in London Broncos is sold to David Hughes Virgin launches Virgin Blue; Virgin sells Rushes Postproduction to Ascent Media - then Liberty

1970 1971 1972 1973 1979 1980 1983 1984 1985 1987

1988

1988

1996 1997 1998 1999 2000

Јули 2010

1990

After failed attempts to grow and sell both Christmas trees and budgerigars, Branson launches his first successful business, a magazine named Student. Starts selling records by mail-order Opens his first record shop on Oxford Street Opens a Virgin Recording Studio Launches Virgin Records record label Buys the gay nightclub Heaven, located under Charing Cross railway station. It is subsequently sold in 2003 to a private speculator. Virgin Records goes international Virgin Vision, later to become Virgin Communications, is formed to distribute films and videos in the television and broadcasting sector. Virgin Atlantic Airways and Virgin cargo are launched, Virgin Vision (launched the previous year) launches "Music Box", a 24-hour satellite music station. Virgin Group now includes record labels, retail outlets, exported music publishing, broadcasting, satellite television, and film and video distribution, Branson starts Virgin Holidays Branson takes Virgin Records to the United States, The Virgin Group, along with Granada, Anglia and Pearson, founds BSB (British Satellite Broadcasting) and receives a UK license to broadcast five new TV channels by satellite in the UK, Virgin sets up 525, a post production facility in Los Angeles, to work on high-end commercials and pop videos, Virgin sets up "Music Box" as an independent producer of music programmes, Virgin buys a 45% stake in Mastertronic Group. Later Virgin Mastertronic becomes a wholly owned subsidiary of Virgin Group, creating, marketing and distributing computer games software and Sega consoles in several European countries, Virgin buys Rushes Postproduction in London, Virgin launches Virgin Airship & Balloon Company. Virgin re-opens the recently acquired and re-modeled Olympic Studios in Barnes, London; Virgin launches Virgin Classics, another Virgin international record label specializing in high-quality classical music; Virgin sells some of its smaller UK retail stores and puts more money into Virgin Megastores, opening new stores both in the UK and abroad; Virgin sets up Virgin Broadcasting, Virgin Hotels is created, combining three properties: the Norton House Hotel in Edinburgh, the Crathorn Hall hotel in North Yorkshire, and the Rhinefield House Hotel in Hampshire. Virgin sells its shareholding in BSB. Virgin Megastores arrives in Japan

1966

CV РИЧАРД БРАНСОН

BUSINESS VENTURES


2004 2005 2006

CV РИЧАРД БРАНСОН

2007

2008 2009 2010

Livewire; Virgin launches Virgin Energy; Virgin launches Virgin Cars; Virgin launches Virgin Galactic; Virgin Express merges with Sn Brussels Airlines to form Brussels Airlines. Virgin retains minority share; Virgin Active UK acquires Holmes Place Virgin announces Virgin Fuel, a new company to produce a clean fuel in the future; - Virgin Active Spain is Launched Virgin Active Portugal is Launched; Virgin launches Virgin Health Bank; Virgin launches Virgin Media; Virgin launches Virgin America; Buys 20% stakes in AirAsia X; Sells Virgin Megastore in the UK and Ireland; Virgin Media Television Launchs Virgin 1; Closes Virgin Digital in the UK (Virgin now sells music downloads though Virgin Media's website); Virgin Fuel US$400 million in Virgin Atlantic jet flight on biofuels and in renewable energy; Virgin Money becomes preferred bidder for acquisition of Northern Rock; Virgin Radio Italia launches in Italy in joint venture with Gruppo Finelco S.p.A.; Virgin Australia Airlines offers competitive prices between Australia and Los Angeles. Known as V Australia due to naming rights; Virgin launches Virgin Healthcare Virgin launches Virgin Money Giving Virgin launches Virgin Racing, a Formula One team previously known as Manor Grand Prix; Virgin launches Virgin Gaming, a service for people of all skill levels to play competitively on popular Video Games.

WORLD RECORD ATTEMPTS 1985 1986 1987 1991 1995- 1998

March 2004

September 2008 HONORS 1993 1998 2000 7 December 2007 BIBLIOGRAPHY

Јули 2010

[24]

Attempt for the fastest Atlantic Ocean crossing with "Virgin Atlantic Challenger" Branson in his "Virgin Atlantic Challenger II", with sailing expert Daniel McCarthy, beat the record by two hours in the fastest Atlantic Ocean crossing Branson’s hot air balloon "Virgin Atlantic Flyer" crossed the Atlantic. This was the largest balloon at 2.3 million cubic feet (65,000 m³), and the first hot-air balloon crossing the Atlantic. It reached 130 miles per hour (209 km/h). Branson crossed the Pacific from Japan to Arctic Canada, 6,700 miles (10,800 km), in a balloon of 2,600,000 cubic feet (74,000 m3). This broke the record, with a speed of 245 miles per hour (394 km/h). Between 1995 and 1998 Branson, Per Lindstrand and Steve Fossett made attempts to circumnavigate the globe by balloon. In late 1998 they made a record-breaking flight from Morocco to Hawaii but were unable to complete a global flight before Bertrand Piccard and Brian Jones in Breitling Orbiter 3 in March 1999. Branson set a record by travelling from Dover to Calais in a Gibbs Aquada, in 1 hour, 40 minutes, and 6 seconds, the fastest crossing of the English Channel in an amphibious vehicle. The previous record of six hours was set by two Frenchmen.[40] The cast of Top Gear, Jeremy Clarkson, James May, and Richard Hammond, attempted to break this record in an amphibious vehicle which they had constructed, and, while successfully crossing the channel, did not break the record of Branson. Branson and his children made an unsuccessful attempt at an Eastbound record crossing of the Atlantic ocean under sail in the 99 feet (30 m) sloop Branson was awarded an honorary degree of Doctor of Technology from Loughborough University. He was knighted in 1998 for his "services to entrepreneurship” Branson received the Tony Jannus Award for his accomplishments in commercial air transportation. United Nations Secretary General Ban Ki-Moon presented Branson with the United Nations Correspondents Association Citizen of the World Award for his support for environmental and humanitarian causes. Branson, Richard (3 June 2010). Reach for the Skies: Ballooning, Birdmen and Blasting Into Space. Virgin Books. Branson, Richard (2 July 2009). Business Stripped Bare. Virgin Books. Branson, Richard (29 March 2007). Screw It, Let's Do It. Virgin Books. Branson, Richard. Losing My Virginity: How I've Survived, Had Fun, And Made a Fortune Doing Business My Way, 1999, Three Rivers Press. Branson, Sir Richard and Prescott, Colin. To the Edge of Space: The Adventures of a Balloonist, 2000, Box tree. Branson, Sir Richard. Sir Richard Branson, the Autobiography, 2002,Longman.


Јули 2010

[25]

CV РИЧАРД БРАНСОН

Сер Ричард Чарлс Николас Брансон – Претприемач е роден на 18 Јули 1950 година во Сури, Англија. Неговиот татко бил адвокат, а неговата мајка стјуардеса. Ричард, кој пател од дислексија имал многу проблеми со образовните институции. Тој за малку ќе отпаднел од основното училиште. Средно училиште посетувал во Stowe School, но и таму имал проблеми со учењето, па затоа го напуштил училиштето и на 16 годишна возраст го оснивал магазинот за млади „Студент“. Магазинот, издаван од студенти за студенти, успеал во првото издание испечатено во 1966 година да продаде рекламен простор во вредност од 8.000 долари. Тиражот од 50.000 копии бил дистрибуиран бесплатно, откако Брансон ги покрил сите трошоци за изданието од продажбата на рекламен простор. До 1969 година, Брансон веќе живееше во комуна во Лондон опкружен со Лондонската музичка сцена. Токму тука, тој ја доби идејата да оснива компанија за дистрибуирање на музички плочи преку пошта која тој ја нарече Virgin. Компанијата постигна скромен успех, но Брансон заработи доволно за да може да го прошири својот бизнис преку отворање на продавница за плочи на Oxford Street, Лондон. Преку успехот на продавницата за плочи, Брансон беше во можност да изгради музичко студио во 1972 година во Oxfordshire, Англија. Првиот артист кој потпиша за Virgin Records, Mike Oldfield, го сними својот сингл “Tubular Bells” во 1973 година со помош на тимот на Брансон. Песната беше инстант хит кој опстана на топ листите на Велика Британија 247 недели. Користејќи го успехот на Олдфилд, Брансон успеа да привлече многу нови надежни имиња од музичката сцена вклучувајќи ги и Sex Pistols. Наскоро следеа Culture Club, Rolling Stones и Genesis, а Virgin Music стана една од шесте најдобри издавачки куќи во светот. Брансон ги прошири своите претприемачки напори уште еднаш, овојпат преку The Voyager Group во 1980, авионската компанија Virgin Atlantic во 1984 и серија на Virgin Megastores. Но, успехот на Брансон не беше секогаш толку извесен. До 1992 година, Virgin одеднаш се соочи со финансиски тешкотии. Компанијата беше продадена подоцна истата година на THORN EMI за 1 милјарда долари. Брансон беше скршен од поразот, некои велат дека плачел по потпишувањето на договорот за продажба, но бил цврсто решен да опстане во музичкиот бизнис. Во 1993 година тој ја осниваше радио станицата Virgin Radio, а неколку години подоцна оснива друга музичка издавачка компанија - V2. Оснивана во 1996 година, V2 сега вклучува артисти како што се Powder Fingers и Tom Jones. Virgin Group сега е сопственик на преку 200 компании во повеќе од 30 земји во светот, вклучувајќи ги Велика Британија, САД, Австралија, Канада, Азија, Европа и Јужна Африка. Тој го прошири својот бизнис во области како што се Железница, Луксузни резорти, Мобилна телефонија и Вселенски туризам – компанијата Virgin Galactic. Летовите во вселената започнаа во 2009 година. Брансон е исто така познат и по неговите спортски достигнувања. Тој го сруши рекордот во препловувањето на Атлантикот во 1986 година. Тој прв го помина Атлантикот во 1987 и Пацификот во 1991 со балон на топол воздух. Во 1999 година му беше доделена титулата Сер за неговите достигнувања во Претприемништвото, а во 2009 година се најде на листата на Forbes за светски милјардери на 261вото место со неговото стекнато богатство од 2,5 милјарди долари кое вклучува и два приватни острови.


WEB SITE & FACEBOOK FAN PAGE Со 3 кликнувања до осигурување или работа! Скопје, 18. мај 2010 – Движејќи се во чекор со „интернет револуцијата“ која владее во Македонија и соодветните барања на нејзините граѓани, Кроациа Осигурување – Живот А.Д. креираше нова, редизајнирана, технички подобрена web страна. Со модерниот one-page resize формат (автоматско прилагодување на големината на мониторот), минималистичкиот дизајн а поголема интерактивност, новите модули и подобрениот интерфејс http://www.cro.mk овозможува на корисниците побрзо, поефикасно и поедноставно (без scroll!) пребарување на саканите информации. По едногласната оценка на информатичките стручњаци, оваа исклучително прегледна страница, која на сите заинтересирани им штеди драгоценo време, претставува пионерски потфат меѓу осигурителните куќи во Македонија. Конкретно: со само три кликнувања (3!) на сајтот Кроациа Осигурување – Живот А.Д., можете да ги оставите сите податоци доволни за договарање, на пример на животно осигурување, после што во точно означеното време телефонски ќе Ве контактира, или ако сакате, лично ќе Ве посети овластен осигурителен советник. Исто така, едноставно и брзо – ако веќе сте осигуреник – можете да пријавите новонастаната штета, да го проверите статусот на нејзиното решавање или да ги преконтролирате досегашните уплати. Но, постапката не е забрзана и олеснета само за осигурениците, потенцијални и актуелни, туку и за амбициозните граѓани желни за нови деловни предизвици: на web сајтот можете да ги најдете сите информации за тоа како да станете застапник на Кроациа Осигурување – Живот А.Д. и да пристапите кон нејзиниот креативен тим. И за крај, во согласност со стратегијата за максимално приближување кон модерниот македонски подмладок и исполнување на нивните очекувања, Кроациа Осигурување – Живот А.Д отвори и Facebook Fan Page кој е интегриран со web сајтот. Преку таа страница сите заинтересирани можат да се информираат за новитетите на понудата, настаните и акциите, можностите за вработување, термините на обука... И Fan Page, како целосно нов интеракциски состав меѓу осигурениците и застапниците е пионерски потфат меѓу осигурителните куќи во Македонија. Кроациа Осигурување - Живот АД Скопје е ЕДИНСТВЕНАТА осигурителна компанија во Република Македонија која нуди НОВО, УНИКАТНО Животно Колективно Осигурување. Дозволете ни да ја Осигураме Иднината на Вашата Компанија. Со почит, Кроациа Осигурување – Живот АД - друштво за осигурување на живот -


Посетеност на www.vrabotuvanje.com.mk по часови час број на посети Подготвува 00:00:00 1445 Катерина Маџовска 01:00:00 1613 02:00:00 1928 03:00:00 2097 04:00:00 2012 22:00:00 20:00:00 05:00:00 2009 18:00:00 06:00:00 1894 ПРИСУСТВО НА РАБОТА 16:00:00 на (engl.Presenteism) или во превод формално 07:00:00 1550 присуство на работа е појава која го означува присуството вработениот на работа во траење: 14:00:00 08:00:00 1277 • Кое не е неопходно за успешноста на активностите кои вработениот ги обавува 12:00:00 09:00:00 пр. останување на работа до доцна во1531 ноќта или доаѓање на работа во сабота, недела и празници за 10:00:00 10:00:00 работни задачи кои можат успешно да1356 се реализираат во редовно работно време. 08:00:00 • Кога вработениот кога е 11:00:00има оправдани причини 1243 да не е присутен на работа (пр. доаѓање на работа болен, некористење годишен одмор и сл.) 06:00:00 12:00:00 1192 Можни причини за оваа појава има многу: 04:00:00 1352 • Страв од 13:00:00 отворено изразени, најавени или наслушнати тешки (ригорозни) мерки на работодавецот 02:00:00 14:00:00 или менаџментот против вработените1427 кои не се присутни на работа при што не се прави разлика меѓу 00:00:00 оправдано15:00:00 отсуство поради болест и одсуство 1054 од неоправдани причини. • Сомнеж во сопствената способност за остварување на зададените задачи во оквир на работното време 0 16:00:00 571 и работните денови, често дури и несигурноста во точно познавање и разбирање во сопствените работни 17:00:00 324 важно од неважно. цели, посебно несигурноста од разликувањето • Уверување дека ефектот е во соразмер со потрошеното време 18:00:00 158 • Желба менаџментот, колегите или соработниците да го препознаат како личност која во потполност 19:00:00 61 е посветена на својата работа или организација, а често и желба да се “осигура” во случај на неуспех 37 (направив 20:00:00 се што е во моја моќ) 21:00:00 84 не се грижи за својата кариера • СТРАВ дека ќе го прогласат за личност која • Лошо управување 22:00:00со времето 296 • Неспособност-за делегирање 23:00:00 952

HR РЕЧНИК

РЕСУРС ЧОВЕЧКИ РЕСУРС МЕНАЏМЕНТ НА ЧОВЕЧКИ РЕСУРСИ HEADHUNTING HEADHUNTER MATCHMAKING РЕСУРС ЧОВЕЧКИ РЕСУРС МЕНАЏМЕНТ НА ЧОВЕЧКИ РЕСУРСИ HEADHUNTING HEADHUNTER MATCHMAKING РЕСУ РС ЧОВЕЧКИ РЕСУРС МЕНАЏМЕНТ НА ЧОВЕЧКИ РЕСУРСИ HEADHUNTING HEADHUNTER MATCHMAKING РЕСУРС ЧОЧВЕЧКИ РЕСУРС МЕНАЏМЕНТ НА ЧОВЕЧКИ РЕСУРСИ HEADHUNTING HEADHUNTER MATCHMAKING РЕСУРС ЧОВЕЧКИ РЕСУРС МЕНАЏМЕНТ НА ЧОВЕЧКИ РЕСУРСИ HEADHUNTING HEADHUNTER MATCHMAKING РЕСУРС ЧОВЕЧКИ РЕСУРС МЕНАЏМЕНТ НА ЧОВЕЧКИ РЕСУРСИ HEADHUNTING HEADHUNTER MATCHMAKING РЕСУРС ЧОВЕЧКИ РЕСУРС МЕНАЏМЕНТ НА ЧОВЕЧКИ РЕСУРСИ HEADHUNTING HEADHUNTER MATCHMAKING РЕСУРС ЧОВЕЧКИ РЕСУРС МЕНАЏМЕНТ НА ЧОВЕЧКИ РЕСУРС ЧОВЕЧКИ РЕСУРС МЕНАЏМЕНТ НА ЧОВЕЧКИ РЕСУРСИ HEADHUNTING HEADHUNTER MATCHMAKING РЕСУРС ЧОВЕЧКИ РЕСУРС МЕНАЏМЕНТ НА ЧОВЕЧКИ РЕСУРСИ HEADHUNTING HEADHUNTER MATCHMAKING РЕСУ РС Посетеност ЧОВЕЧКИна wwww.vrabotuvanje.com.mk РЕСУРС МЕНАЏМЕНТ по НА ЧОВЕЧКИ часови

158

324

571

1054

1427 1352 1192 1243 1356 1531 1277 1550

1445

1613

СТАТИСТИКА

84 37 61

952

296

1894 2009 2012 2097 1928

[27] Јули 2010

22:00:00 20:00:00 18:00:00 16:00:00 14:00:00 12:00:00 10:00:00 08:00:00 06:00:00 04:00:00 02:00:00 00:00:00


ПРОЧИТАЈТЕ НЕШТО КОРИСНО ЛИТЕРАТУРА

GUIDE TO INVESTMENT STRATEGY BY PETER STANYER The book explores the controversies that surround the management of wealth and provides guidance on how to construct investment strategies that are appropriate for each investor. With its detailed analysis, supported by data and anecdotes drawn from investment experiences, it is intended above all to be a practical guide. It shows how the insights of behavioural analysis are widely reflected in investor behaviour. It also emphasises the importance of basing recommendations for investment strategy on the principles of traditional finance. And it takes into account new research into behavioural and traditional finance which has created new understandings of what investors want to achieve and investors' customary mistakes. Part one considers the basics of investor objectives, behaviour, risk and investment allocation in terms of stocks, bonds and cash. Part two considers the things on which investors, their advisers and investment managers spend most of their time - the choice of money manager, bonds, equities, hedge fund strategies, private equity and real estate. Richard Roberts

WALL STREET: THE MARKETS, MECHANISMS AND PLAYERS

comprehensive guide to Wall Street, the world's leading financial center. This book provides an authoritative but accessible guide to what happens on Wall Street, how it works, who does what, and why it matters. It provides an overview of the scope and significance of the Wall Street financial services industry, identifying key macro-level developments and significant trends. At the micro-level, the book surveys the principal markets, activities and institutions (including individual profiles of the leading firms). The book also examines the future of Wall Street following the September 11 attack, concluding that it will continue to be a powerhouse of the US and global economies. Wall Street's colorful history is outlined, together with an examination of the crisis that followed the collapse in the technology boom and the attacks on the World Trade Center. AUTHORBIO Richard Roberts is a Reader at the University of Sussex. He specializes in financial markets and centers, and is the author of numerous books and articles about international finance

MAPPING THE MARKETS ABOUT DEBORAH OWEN AND ROBIN GRIFFITHS

This book is about how to analyse the way markets are likely to behave and it combines the two approaches used by market analysts: technical analysis, which is based on the belief that price reflects everything that is known about a particular market; and fundamental analysis, which takes into account all kinds of factors in order to determine the correct price of an asset. It is in four parts: a kind of global overview, at the heart of which is an examination of the business cycle, including how the 50-year Kondratieff, 10-year jugular and 4-year Kitchin waves fit together; how stockmarkets are affected by the cycles and seasonal and secular trends; how to identify sectors and stocks to invest in; and future stockmarket drivers - an analysis of some of the innovations, such as fuel cell technology, that will power the next upward leg of the cycle. Јули 2010

[28]

@


мо

? ” #

Насловно пис

Се надевам д ека во најбрзо ќе бидам повикан на и нтервју и дека дадена ќе ми

± ¼ Ω Œ

биде прилика да д искутираме з а моето искуство сте кнато

животов.

насекаде ни з

@ / $ ] { ! ! ? ( # # Ǿ ¶ µ <” &?! “

Контакт: *******_ubica@yahoo.com

Вештини: Специјалист за израбо тка на леб-бурек :)

ГАФОВИ

здраствена состојба: многу здрава :)))

[29] Јули 2010

* Граматичките и ситаксичките грешки намерно не се корегирани


ВАШАТА УСПЕШНА КАРИЕРА Е НАША ЗАДАЧА 





КАКО ДА СЕ ОДНЕСУВАТЕ НА ИНТЕРВЈУ? (dress code, најчесто поставувани прашања и најдобри одговори, видео презентација) КАКО ДА НАПИШЕТЕ ОДЛИЧНО МОТИВАЦИСКО ПИСМО? (10 совети за успешно мотивациско писмо, примери) КАКО ДА НАПИШЕТЕ ПРИВЛЕЧНА БИОГРАФИЈА? (што треба, а што не треба да содржи вашето CV, примери)

ЦЕЛИОТ ПАКЕТ ОБУКИ ЌЕ БИДЕ ВАШ ЗА САМО 1100,00 ДЕНАРИ ПРИЈАВУВАЊЕ НА edukacija@vrabotuvanje.com.mk Тел: 02/3230 091 или 072/222 654 Контакт: Виктор Герасимовски Јули 2010

[30]


Фирма: Друштвото за осигурување АЛБСИГ Град: Скопје Објавен: 08.07.2010, Дневник Друштвото за осигурување АЛБСИГ АД Скопје – Генерална Дирекција Скопје, има потреба од вработување на Внатрешен Ревизор. Кандидатите покрај општите услови за вработување, треба да поседуваат и Уверение за овластен ревизор. Адреса за аплицирање: d.dejanovski@ albsig.com.mk Огласот трае до 22.07.2010год.

Фирма: Универзитетски сенат на УКИМ Град: Скопје Објавен: 07.07.2010, Дневник

Фирма: Судски совет на Р. Македонија Град: Скопје Објавен: 07.07.2010, Дневник

Универзитетскиот сенат на УКИМ во Скопје распишува конкурс за предвремен избор на еден наставник во повисоко наставно-научно звање на Технолошко-металуршкиот факултет во Скопје. Деталните информации се наведени во огласот објавен во Дневник на 07.07.2010 кој трае 8 дена од објавувањето.

Судскиот совет на Република Македонија врз основа на член 39 од Законот за Судскиот совет на Република Македонија, објавува оглас за избор на судии (24 позиции) и претседател на суд (2 позиции). Деталните информации се наведени во огласот објавен во Дневник на 07.07.2010год. кој трае 15 дена од објавувањето.

Фирма: Научниот совет на УКИМ Град: Скопје Објавен: 07.07.2010, Дневник

Фирма: Институт за човекови права Град: Скопје Објавен: 07.07.2010, Утрински Весник

Научниот совет на УКИМ Земјоделски институт - Скопје распишува конкурс за избор во сите наставно-научни звања на: еден професор од областа на ентомологијата и за избор во сите научни звања на: еден научен работник од областа на педологијта и агрохемијата. Огласот трае 8 дена од објавувањето. Пријавите да се достават на УКИМ Земјоделски институт - Скопје, Бул. Александар Македонски - бб.

Институт за човекови права Лудвиг Болцман - Истражувачка асоцијација (БИМ-ФВ) и Македонска платформа против сиромаштија (МППС) објавува оглас за работно место ГЕНЕРАЛЕН СЕКРЕТАР НА МППС (скратено работно време). Огласот трае до 25.07.2010год. Адреса за аплицирање ninoslav.mladenovic@univie.ac.at

ОГЛАСНА ТАБЛА

ОУ „Фаик Коница“ с.Доброште распишува оглас за именување директор на училиштето. Директор на училиштето може да биде именувано лице кое покрај општите услови утврдени со закон ги исполнува и условите за учител, наставник, педагог или психолог и има пет години работно искуство во воспитно образовна дејност. Огласот трае 8 дена од објавувањето.

[31] Јули 2010

Фирма: ОУ „Фаик Коница“ Град: с.Доброште Објавен: 08.07.2010, Утрински Весник


ОГЛАСНА ТАБЛА

Фирма: Victoria White ДОО Град: Скопје Објавен: 06.07.2010, Време

Фирма: Пицерија АЊА Град: Скопје Објавен: 06.07.2010, Време

Victoria White ДОО увоз-извоз Скопје објавува оглас за вработување на дипломиран фармацевт со положен државен испит. Адреса за аплицирање: victoriawhite@t-home.mk Огласот е објавен во Време на 06.07.2010год. Тел: 02/ 3231 – 223

Пицерија АЊА има потреба од помошник за во кујна и салатерки. Информации на тел: 075/ 362 - 685 Огласот е објавен во Време на 06.07.2010год.

Фирма: АБ Канал Град: Скопје Објавен: 06.07.2010, Вечер

Фирма: TOBACCO Град: Скопје Објавен: 05.07.2010, Дневник

АБ Канал има потреба од сниматели и камермани. Кандидатите да ги испраќаат CV-јата во АБ канал, на адреса: ул.Антон Попов бб, 1000 Скопје. Информации на тел: 070/ 396 - 439 Огласот е објавен во Вечер на 06.07.2010год.

Јули 2010

TOBACCO објавува оглас за следниве позиции: - Правник - Систем администратор/ програмер - Веб дизајнер - Референт за продажба (продавач) Рок на пријавување најдоцна до 12.07.2010 Адреса за аплицирање: vrabotuvanje@tobaco.mk

Фирма: Еуро Грандс Град: Скопје Објавен: 03.07.2010, Дневник

Фирма: Салон за мебел ФОРМА НОВА Град: Скопје Објавен: 03.07.2010, Дневник

Еуро Грандс објавува оглас за вработување на: 1. Sales Manager 2. Brand Manager for new products Адреса за аплицирање: katerinam@ vrabotuvanje.com.mk Деталните информации се наведени во огласот објавен во Дневник на 03.07.2010год

Салон за мебел ФОРМА НОВА распишува оглас за вработување на 4 продавачки за салон во Скопје, Адреса за аплицирање: formanovamk@ gmail.com.mk Деталните информации се наведени во огласот објавен во Дневник на 03.07.2010год

[32]


Фирма: СЕМОС Едукација Град: Скопје Објавен: 30.06.2010, Дневник

Елка Интернационал објавува оглас за следните работни места: KEY ACCOUNT SALES EXECUTIVE- за реонот на Скопје HORECA SALES EXECUTIVE- за реонот на Скопје SALES EXECUTIVE- за реонот на Западна Македонија Адреса за аплицирање: skopje@elka-int.com.mk

СЕМОС Едукација заради зголемен обем на работни обврски објавува конкурс за следната позиција: РАКОВОДИТЕЛ НА СЕКТОР - ДЕТСКА IT ЕДУКАЦИЈА. Потребни квалификации: ВСС (Електротехнички, Природно - математички или Педагошки факултет), познавање на ИТ технологии и трендови, работно искуство се деца ќе се смета за предност, одлично познавање на работа со компјутери и англиски јазик и др. Адреса за аплицирање: kursevi@semos.com.mk Огласот трае до 15.07.2010год.

Фирма: ПСУ „Anglo American School" Град: Скопје Објавен: 26.06.2010, Дневник

Фирма: АБЦ ПРИНТ Град: Скопје Објавен: 25.06.2010, Вечер

ПСУ „Anglo American School" има потреба од професори по Англиски,Македонски, Француски,математика,Географија,Истор ија,Биологија,Хемија,Физика,Логика,Пси хологија,Филозофија,Информатика,Музи чка Уметност,Ликовна Уметност,Физичко Воспитување и Стручни Предмети економски правен смер. Адреса за аплицирање: aas_skopje@yahoo.com Избраните кандидати ќе бидат повикани на разговор во месец Август.

АБЦ ПРИНТ има потреба од двајца графички дизајнери з работа во колор студио. Адреса за аплицирање: во печатницата АБЦ Принт населба Ченто кај Агросервис. Деталните информации се наведени во огласот објавен во Вечер на 25.06.2010

Фирма:Институт за современи композити и роботика Град: Прилеп Објавен: 22.06.2010, Време

Фирма: ДЕПЕТ - д.о.о. Град: Скопје Објавен: 26.06.2010, Дневник ДЕПЕТ - д.о.о. Скопје објавува оглас за вработување на Сметководител со ССС, работно искуство од 5 години во водење на материјално книговодство во производство и работно исуство во водење на сметководство во производство и Персонал за послужување/продажба со ССС, со работно исуство и познавање на англиски јазик. Адреса за аплицирање: depetinfo@ gmail.com или на ул.11 Октомври бр. 86/2/29, Скопје. [33] Јули 2010

Правната научна установа - Институт за современи композити и роботика во Прилеп распишува конкурс за избор на Истражувач во сите научни звања од областа на Современи композити и роботика - 1 извршител. Адреса за аплицирање info@iacer.edu.mk Деталните информации се наведени во огласот објавен во Време на 22.06.2010год кој трае 30 дена од објавувањето.

ОГЛАСНА ТАБЛА

Фирма: Елка Интернационал Град: Скопје Објавен: 03.07.2010, Дневник


ОГЛАСНА ТАБЛА

Фирма: Машински факултет Град: Скопје Објавен: 05.07.2010, Утрински Весник Машински факултет распишува конкурс за избор во наставно-научни и соработнички звања: 1. Моторни возила 2. Машински конструкции 3. Мехатроника 4. Термотехника и термоенергетика 5. Термотехника и термоенергетика 6. Заштита на човековата околина

Соработници во звање: 1. Асистент во научната област што ја покрива Институтот за машински конструкции, механизациони машини и возила 2. Помлад асистент во научната област што ја покрива Одделот за математика и информатика Рок на пријавување 8 дена од денот на објавувањето Адреса за аплицирање: Машински Факултет во Скопје, Карпош 2 бб, 1000 Скопје Деталните информации се наведени во огласот објавен во Утрински Весник на 05.07.2010 год.

Фирма:The OSCE Spillover Monitor Mission Град: Скопје Објавен: 03.07.2010, Дневник The OSCE Spillover Monitor Mission to Skopje is updating its roster of suitable candidates for providing temporary expert/consultancy services within the scope of its future programmatic activities in the fields of: 1. Media Affairs 2. Political Affairs 3. Democratization 4. Sducation 5. Elections 6. Public Administration Reform

Фирма: DunCorp Internacional Град: Скопје Објавен: 03.07.2010, Дневник DunCorp Internacional ги огласува следните работни позиции: Backhoe Operator, Fire Crew Chief, Firefighter, Cargo Document Specialist, General Labor, Laboratory Technician, Movement Control Coordinator Mid/ Foreman, Data Entry Clerk, MWR Technician, HAZMAT Specialist, Laboratory Tehnician, Fules Operator, Fules Foreman, Equipment Operator-wheel Loader, ROWPU Operator, Construction Foreman, Tent Repair Supervisor, Air Cargo Handler, Dozer/Grader Operator, Work Control Supervisor, IT Network

Јули 2010

[34]

7. Civilian Police 8. Economic and Environmental Affairs 9. Administration and Support 10. Rule of Law ( in the field of Anti-Trafficking; Judical Reform, Capacity Building and Legislation Reform Адреса за аплицирање: personnel-mk@osce.org Деталните информации се наведени во огласот објавен во Дневник на 03.07.2010год.

Analyst/Technician, Mid Equipment Operator – SKIDSTEER, Equipment Operator – RTCH, QA/QC Tehnician, Laundry Attendant, Elektrician/ Plumber/ Carpenter, Generator Mechanic, Heavy Vehicle Operator, Labor Foreman, MHE Foreman/ Operator, Movement Control Mid, Electrician Helper, Crane Operator, Water Purification Foreman, Contracts Administrator, Sr, Solid Waste Supervisor, Accountant, Environmental Tehnician, Ice Plant Foreman, IT Communications Manager, Адреса за аплицирање: macedoniarecruiting@ dynintl.com Деталните информации се наведени во огласот објавен во Дневник на 03.07.2010год.


За потребите на свој клиент ПРИВАТНА ЗДРАВСТВЕНА УСТАНОВА ОД СКОПЈЕ објавува

ОГЛАС вработување на

ЛЕКАР ПО ОПШТА ПРАКСА СО ЛИЦЕНЦА ЗА РАБОТА (НА ОПРЕДЕЛЕНО ВРЕМЕ)

Потребни квалификации: ВСС Положен државен стручен испит Минимум 2 (две) години работно искуство во областа

Профил на работната позиција: Подготвеност за работа во рурална средина во околината на Скопје Одговорен и професионален пристап Самоиницијативност и независност Ординацијата нуди привлечно работно време и соодветен пакет за наградување.

Напомена: САМО апликациите кои ќе влезат во потесен круг, ќе бидат контактирани. Апликациите без назнака нема да бидат разгледани!

[35] Јули 2010

!

ОГЛАСНА ТАБЛА

Вашата Професионална Биографија доставете ja на е-маил: marijaj@vrabotuvanje.com.mk, со задолжителна назнака „за оглас за Лекар по општа пракса“.


ОГЛАСНА ТАБЛА

во соработка со ИНТЕРНАЦИОНАЛНА КОМПАНИЈА ОД СКОПЈЕ СО МЕШОВИТ КАПИТАЛ, СО ДЕЈНОСТ ПРОИЗВОДСТВО НА ШАСИИ ЗА МОТОРНИ ВОЗИЛА објавува

ОГЛАС за

МЕНАЏЕР ЗА ФИНАНСИИ Потребни квалификации: ВСС ( Економски факултет) Минимум 5 години работно искуство на иста или слична позиција Одлично познавање на Сметководствени правила и прописи и законски регулативи Познавање и искуство во Право и Даночна проблематика Искуство и познавање од човечки ресурси Познавање на Македонскиот банкарски систем Одлично познавање на англиски јазик Работно знаење на компјутери (Ms Office, Internet) Возачка дозвола – Б категорија

Профил на личност: Лидерски способности Одлични комуникациски и презентациски вештини Организираност, одговорност и ориентираност кон цели Самоиницијативност при извршување на работните задачи Способност за тимска работа

Вашата Професионална Биографија и Насловно Писмо доставете ги на е-маил: slavicat@vrabotuvanje.com.mk, со ЗАДОЛЖИТЕЛНА назнака „Менаџер за финансии“. Напомена: САМО селектираните кандидатите ќе бидат контактирани!

во соработка со

ЛИЦЕНЦИРАНА АГЕНЦИЈА ЗА ПОСРЕДУВАЊЕ ПРИ ВРАБОТУВАЊЕ објавува

ОГЛАС за вработување на

РЕФЕРЕНТ ЗА ПРОДАЖБА НА АВИОБИЛЕТИ (М/Ж)

Бараме млади, амбициозни, претставителни, лојални, ведри но и одговорни личности кои би ја превземале улогата на Референт за продажба на авиобилети. Потребни квалификации: Поседување на IATA сертификат Познавање на Amadeus Најмалку средно образование Претходно работно искуство во продажба Одлично познавање на Англиски јазик и MS Office пакетот Одлични комуникациски, организациски, преговарачки и убедителни способности Ориентираност кон клиенти и деловни успеси

Вашата Професионална Биографија доставете ја на е-маил: remonr@vrabotuvanje.com.mk, со назнака на апликацијата “за оглас за Референт за продажба на авиобилети”.

!

Напомена: Кандидатите кои имаат претходно работно искуство со продажба на авиобилети и аранжмани ќе бидат повисоко рангирани во селекцијата САМО апликациите кои ќе влезат во потесен круг, ќе бидат контактирани. Кандидатите кои не ги исполнуваат сите наведени услови, нема да бидат вклучени во селекцијата! Апликациите без назнака нема да бидат разгледани!

ОГЛАСОТ Е ВАЛИДЕН ДО 20.07.2010 год.

Јули 2010

[36]


Објавува оглас за:

Надворешен Застапник за Осигурување

ОПИС НА РАБОТНОТО МЕСТО: -

Идентификување на потенцијални осигуреници ; Средба со потенцијални осигуреници и користење на методи со кои се проценува потребата од долгорочни финансиски решенија ; Предложување на решение кое се вклопува во рамките на потребата и можностите на потенцијалниот осигуреник ; Градење и одржување на долгорочна врска со осигуреникот ;

ИДЕАЛНИОТ НАДВОРЕШЕН ЗАСТАПНИК ИМА: -

Лиценца за “Застапник во осигурувањето“ или лиценца за “Осигурителен брокер“ Исклучителни комуникациски и претприемачки способности ;

ОВОЗМОЖУВАМЕ: -

-

Бесплатен тренинг и постојана надоградба на знаењата ; Компензациски пакет кој овозможува провизија еднаква на остварениот резултат и можност за бонус ; 8(осум) фазен кариерен развој ; Годишни признанија и награди за најдобрите ;

Кроациа Осигурување – Живот АД дава шанса: -

На лицата кои штотуку завршиле со студиите и оние кои во моментот се без работа започнување на кариера во осигурителниот бизнис, како и ; Можност за дополнителен приход за оние кои се во редовен работен однос.

Доколку смететате дека се пронаоѓате во горенаведените карактеристики, Ве молиме, пратете ги вашите контакт информации на: katerinam@vrabotuvanje.com.mk со назнака „ЗА КРОАЦИА ОСИГУРУВАЊЕ – ЖИВОТ – Надворешен застапник“. Наш претставник ќе Ве контактира во најкус можен рок. Благодариме за Вашиот интерес за застапување на нашиот бренд Кроациа Осигурување – Живот АД Скопје. Основана во далечната 1884 год., Croatia Osiguranje d.d. Zagreb е една од најстарите и најпочитувани осигурителни компании на Балканот. Искуството кумулирано низ нејзината 126 годишна историја се гаранција за квалитетот на услугите кои ги нуди на своите клиенти. www.croatiaosiguruvanje.com.mk www.crosig.hr

ЕУРО ГРАНДС - дооел застапник на брендовите БРАВО сокови и КЊАЗ МИЛОШ

во соработка со

ЛИЦЕНЦИРАНА АГЕНЦИЈА ЗА ПОСРЕДУВАЊЕ ПРИ ВРАБОТУВАЊЕ

објавува

ОГЛАС за вработување на

1. SALES MANAGER (1 ПОЗИЦИЈА) Примарни одговорности и задачи:

2. BRAND MANAGER FOR NEW PRODUCTS Примарни одговорности и задачи:

Развој на дистрибутивна мрежа Истражување на пазарот Истражување и мониторинг на конкуренција Пласирање на големопродажбата на пазарот Регионална стратегија за развој на големо и малопродажба Презентација на терен, склучување на договори за соработка Развивање, нудење и продажба на бренд продукти Развивање и одржување на односите со клиентите Познавање на регионот Предност е докажан успех во развој и продажба Ориентираност кон клиенти и купувачи

Истражување на пазарот, следење на трендовите на пазарат и идентификување на потенцијални области за ширење на пазарот согласно потребите на потрошувачите и нивните навики Следење и креирање на цените на производите и анализирање на потенцијалната профитабилност Генерирање на идеи за нови производи, како и идеи за подобрување на дизајнот на пакувањата на производите Развој на промотивни програми Следење и развој на маркетинг стратегија Следење на дистрибутивната мрежа Следење на реакциите на потрошувачите

Потребни способности и квалификации за двете позиции:

ОГЛАСНА ТАБЛА

Лидерски способности Самостојност и независност при одлучување Стратешки и организациски способности Амбиција за успех Флексибилност за работа на терен Способност за тимска работа Организациски и аналитички способности Универзитетска диплома - пожелно Работно познавање на англиски јазик и работа со компјутери

За да станете дел од компанија со препознатливи брендови на домашниот пазар, се што треба да направите е да ни доставите Ваша Професионална Биографија и Насловно Писмо на адреса katerinam@vrabotuvanje.com.mk со назнака „апликација за Sales manager“ или „апликација за Brand manager for new products” .

ОГЛАСОТ ТРАЕ 7 ДЕНА ОД ОБЈАВАТА!

[37] Јули 2010

!

Напомена: САМО апликациите кои ќе влезат во потесен круг, ќе бидат контактирани. Кандидатите кои не ги исполнуваат сите наведени услови, нема да бидат вклучени во селекцијата! Апликациите без назнака нема да бидат разгледани!


ОГЛАСНА ТАБЛА

ПРИВАТНА АГЕНЦИЈА ЗА ПОСРЕДУВАЊЕ ПРИ ВРАБОТУВАЊЕ за потребите на својот клиент

објавува

ОГЛАС за вработување на

KEY ACCOUNT MANAGER (М/Ж)

КИНГ ИЦТ, е мултинационална компанија и еден од водечките систем интегратори во регионот, која на своите корисници им нуди комплетни информатички и деловни решенија преку услуги на совeтување, формирање, развој, изработка, управување, подобрување и одржување на информатичко – комуникациски системи и едукација за нивно користење.

KEY ACCOUNT MANAGER (М/Ж)

Позицијата опфаќа продажни активности во областа на ИТ технологијата, услуги и решенија, а посебно: Серверски системи Storage и backup системи Мрежни и комуникациски решенија Кандидатите пред се треба да поседуваат комуникациски вештини, со познавање на ИТ технологијата. Да бидат подготвени континуирано да учат за деловната примена и предноста на ИТ решенијата. Битни вештини се лесно склопување на пријателства и создавање трајни односи со клиентите, дисциплинираност и упорност во континуирана работа со клиентитие. Личноста на оваа позиција мора да има широко (не мора детално) знаење околку технологиите, да соработува со техничките експерти на дефинирање на решенијата, а со продажниот тим на изработка на понудите. Исто така мора да биде амбициозна, професионална и посветена на купувачот и продажбата. Услови: Искуство во продажбата од областа на ИТ решенијата Одлично владеење на англискиот јазик Возачка дозвола Б категорија

Потребни квалификации: Завршен економски или технички факултет Сертификати од областа на продажбата на ИТ технологијата и решенија

Местото на извршување на работните задачи за сите позиции е во Скопје. КИНГ ИЦТ ви нуди можност за постојано стручно усовршување и професионален развој, работа со млад и амбициозен тим на врвни стручњаци, пријатна работна атмосфера, користење на на најмодерни информатички технологии, можност за стекнување искуство на разни домашни и интернационални проекти, како и стимулативни примања. Вашата биографија на англиски јазик испратете ја на адреса slavicat@vrabotuvanje.com.mk, со задолжителна назнака „за оглас за KEY ACCOUNT MANAGER објавен на www.vrabotuvanje.com.mk“

Јули 2010

[38]


! ВНИМАНИЕ ! ВРАБОТУВАЊЕ зголемете ги ВАШИТЕ шанси

ВРАБОУВАЊЕ ЕДУКАЦИЈА Васил Ѓоргов 24/1-5 1000 Скопје, Република Македонија тел +389 (0) 2 3 213 065 +389 (0)2 3 230 091 edukacija@vrabotuvanje.com.mk http://www.vrabotuvanje.com.mk

ВРАБОТУВАЊЕ.КОМ Лиценцирана Агенција за посредување при вработување тел/факс: + 389 (0)2 3 296 446; +389 (0)2 3 230 091 vrabotuvanje@vrabotuvanje.com.mk http://www.vrabotuvanje.com.mk

ОГЛАСНА ТАБЛА

• Професионално посредување при вработување • Подготовка на огласи за вработување • Советување во областа на човекови ресурси • Годишна перформанса и мотивација на вработени • Планирање на човекови ресурси • Професионална селекција на кадри • Анализа и опис на работни места • Тестирање и интервјуирање • Реинженеринг на човекови ресурси • Headhunting • Анализа на пазарот на труд • Регрутација

ВРАБОТУВАЊЕ ЛИЗИНГ Лиценцирана Агенција за привремено вработување тел +389 (0) 2 3 213 065 +389 (0)2 3 230 091 silvanal@vrabotuvanje.com.mk [39] http://www.vrabotuvanje.com.mk Јули 2010

WWW.VRABOTUVANJE.COM


www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk Јули 2010 [40] www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk www.vrabotuvanje.com.mk

v.News 65  
v.News 65  

Vrabotuvanje NEWS Broj 56

Advertisement