Page 24

Прочитајте нешто корисно ЛИТЕРАТУРА

Роберт Грин

48 ЗАКОНИ НА МОЌТА

Цена: 630,00 ден

Неморална, лукава, немилосрдна и поучна, книгата 48 Закони на моќта е остроумна дестилација на триилјадната историја на моќта, на мудроста на големите мислители како Макијавели, Сун-Цу, и Карл фон Клаузевиц и на вековното наследството на разни државници, воини, заводници и измамници.

Цена: 890,00 ден

@

Кен Бланчард и Спенсер Џонсон

МЕНАЏЕРОТ „ЕДНА МИНУТА“

Лидерите на Американската и на Јапонската индустрија направија оваа книга да биде задолжително четиво за сите нивни менаџери. Не смеете да си дозволите да ја пропуштите. „Ова е извонредна книга за менаџментот. Потребно е многу малку време за да се прочита нејзиниот моќен рецепт за остварување големи резултати - за многу малку време“. Роберт Хелер, Уредник, Management Today.

Џоан Магрета

ШТО Е МЕНАЏМЕНТ Ја отворив оваа мала скромна книга. И, како да изгреа сонце... ослободена од жаргонските стеги, книга за која треба да бидеме навистина благодарни. Lucy Kellaway, во Financial Times Прв чекор, како вовед за оние што не се занимаваат со менаџмент, особено за почетниците, но и подеднакво извонредна како заокружен, комплетен и детален „освежувачки курс“ за искусните директори. Peter F. Drucker „Оваа книга ќе им помогне на менаџерите во секоја организација, вклучувајќи го и непрофитабилниот и јавниот сектор, подобро да си ја вршат работата“. Michael Porter, Harvard Business School

Цена: 1400,00 ден

v.News 26  

Vrabotuvanje NEWS Broj 26

Advertisement