Page 46

Maradandó Önkép Megváltoztatása Nehézség: Könnyű apró, és Extrém Nehéz különleges és nagyobb változtatások esetén. Előkövetelmény: Mátrix Feltörése (legalább 1D). Szükséges Idő: 1 kör. A Képességet fenn kell tartani, ezért a karakter minden más tevékenységét -1D büntetés sújtja. Hatás: A karakter képes megváltoztatni a kinézetét a Mátrixban. Apró változtatások véghezvitele, mint amilyen a hajszín vagy ruházat megváltoztatása, viszonylag egyszerű feladat. A bonyolultabb változtatások a következők: nem, súly, testfelépítés, fajta, stb. Pletykákat hallani, hogy egyes Hekkerek képesek állatokká vagy mozdulatlan tárgyakká változtatni a Maradandó Önképüket, de ezeknek semmilyen valóságalapja sincs.

Mátrix Feltörése (”Hekkelés”) Nehézség: Változó, a tevékenység „lehetetlenségétől” függ, lásd táblázat. Előkövetelmény: Nincs. A Képesség szintje maximum 2D-vel haladhatja meg a Hit szakértelem szintjét. Szükséges Idő: 1 kör. Hatás: A Mátrix is fizikai törvényekre épül, csakúgy, mint a valódi világ. A Hekkerek azonban hamar felismerik, hogy cselekedeteiknek csak az elméjük szabhat határt. A Megvilágosodott Hekkerek képesek megszegni a valódi világra jellemző fizikai törvényeket a Mátrixban. A Mátrix Feltörése Képességgel a karakter látszólag lehetetlen dolgokat tehet, például egyik felhőkarcolóról a másikra ugorhat, vagy megállíthatja a lövedékeket a levegőben. A táblázatban található néhány példa. Megjegyeznénk, hogy a „Kinetikus Energia Megszüntetése” egy koncentrált erőfeszítés, csakúgy, mint egyéb sebzéscsökkentő Mátrix Képesség esetén, mint például a Rugalmasság, így nem igényel külön koncentrálás tevékenységet.

Tevékenység Könnyített Ugrás

Kinetikus Energia Megszüntetése

Nehézségi Szám és Leírás Könnyű az ugrás Nehézségének 1-gyel való csökkentése esetén. Közepes 2-vel való csökkentés esetén. Nehéz 3-mal való csökkentés esetén. Nagyon Nehéz 5-tel való csökkentés esetén. Könnyű + Erő ellenpróba, valaki ütésének a megállításához. Közepes, hogy talpra ess, és ne sérülj 10 emeletet zuhanva (növeld +1-gyel a Nehézséget minden további 5 emelet után). Hősi, hogy megállítsd a lövedékeket a levegőben (csak egy próba szükséges, hogy megállítsd egy körben az egy irányból érkező lövedékeket).

Megsemmisítés Nehézség: Közepes kicsi, egyszerű tárgyak esetén, amit nem véd kódolás (pl. egy szikla, ajtókilincs, kés, stb.). Nehéz nagyobb, összetett tárgyak (pl. autó, pisztoly, kódolt zár, stb.), Nagyon Nehéz félönálló programok (őrkutya, alapszintű „vérfarkasok”), Hősi Önálló Programok, és egyéb erősen kódolt Programok (ügynök, magas szintű Száműzött, stb.) esetén. Önálló Programok és Ügynökök tehetnek Akaraterő ellenpróbát (bármilyen Nehézségi próbától függetlenül) a karakter Megsemmisítés Képessége ellenében, hogy ellenálljon a megsemmisülésnek.

Mátrix D6 Legend HUN  

A Verekedés szakértelem az Ügyességből és az Erőből is le volt vezetve. Mivel az Erő Tulajdonsághoz kapcsolva logikusabbnak gondoltam az Ügy...

Mátrix D6 Legend HUN  

A Verekedés szakértelem az Ügyességből és az Erőből is le volt vezetve. Mivel az Erő Tulajdonsághoz kapcsolva logikusabbnak gondoltam az Ügy...