Page 42

Hatás: Ezzel a karakter képes megérinteni a tárgyat alkotó kódot, és a sajátjába ültetni azt. Ezután azt az adott kódot bármikor elő tudja hívni, amíg a Mátrixban tartózkodik. Például, a Hekker megérint egy kulcsot a Mátrixban, sikeres Integrálás próbát tesz, és lemásolja a kulcs kódját az agyába. Ezután, ha nem csatlakozik ki a Mátrixból, a Hekker bármikor képes újraalkotni azt a bizonyos kulcsot. A tárgy látszólag a Hekker testéből válik ki (általában a kezéből, de nem szükségszerűen). Minden integrált kód kitörlődik, mikor a karakter elhagyja a Mátrixot. A Hekker megpróbálkozhat egy másik személy Maradandó Önképe egy részének az Integrálásával is (ujjlenyomat, szemek), de csak ha az adott személy halott. Ha a célszemély él, az Integrálásra tett kísérlet azonnali figyelmet vált ki (a Mátrixra kötött, és elemként hasznosított ember azonnal sokkot kap, és ez az elektromos kisülés azonnal figyelmezteti a Gépeket). Egy másik személy Maradandó Önképe egészének az Integrálása Extrém Nehéz, mivel nagyon összetett, és a Maradandó Önkép a tulajdonosa személyiségétől függ. Továbbá, nagy méretű tárgyak Integrálása annyira megzavarja a Rendszert, hogy azonnal felhívja a Gépek figyelmét.

Jövendölés Nehézség: Nagyon Nehéz. Előkövetelmény: Kódlátás. Szükséges Idő: 1 + 1D6 kör (1 kör egy Könnyű Kódlátás próba miatt, és további 1D6 kör a Jövendölés próba miatt). Hatás: Ezzel a Képességgel a karakter megkísérelheti megjósolni a Rendszer és annak részeinek egy tevékenységét. Ez nagyon hasznos lehet üldözéskor, vagy egy támadás megtervezésekor. A Rendszer hihetetlenül intelligens, és képes megváltoztatni a döntéseit figyelmeztetés nélkül, ha kedvezőbb adatokra tesz szert, így egy sikeres Jövendölés próba nem feltétlenül jelenti azt, hogy a karakter biztosan tudja, mi fog történni.

Kiterjesztett Érzékek Nehézség: Könnyű. Előkövetelmény: Nincs. Kiterjesztett Érzékelés Éjszakai Látás

Nehézség Könnyű

Éles Érzékek

Közepes

Gyors Reakciók

Közepes

Teljes Érzékelés

Nehéz

Távolbalátás

Nagyon Nehéz

Leírás A karakter úgy lát teljes sötétségben (beleértve a föld alatt is), mint fényes nappal. Növeld meg a karakter fizikai érzékeinek az élességét. +3D Keresés és Nyomkövetés próbákra. Megnő a karakter reakcióideje, így sokkal lassabbnak észleli a közeledő lövedékeket vagy ütéseket. +1D adódik a karakter Kitéréséhez abban a körben, amikor aktiválja a Képességet, és a karakter eldöntheti, hogy ő kezd a következő körben, ha az Érzékelése 3D vagy nagyobb. A karakter úgy képes keresztüllátni a dolgokon, mintha azok ott sem lennének („röntgenlátás”), beleértve az elrejtett és álcázott dolgokat is. A karakter bárhová képes ellátni a Mátrixban (vagy egy különálló csomópontba), ahol már járt ezelőtt (és képes elképzelni). Az ilyen „megfigyelt” területeken lévő személyek tehetnek egy Nehéz Érzékelés próbát, hogy „megérezzék, hogy figyelik őket”. Így a Gépek is könnyebben képesek visszakövetni a nyomokat a karakterig.

Mátrix D6 Legend HUN  

A Verekedés szakértelem az Ügyességből és az Erőből is le volt vezetve. Mivel az Erő Tulajdonsághoz kapcsolva logikusabbnak gondoltam az Ügy...

Mátrix D6 Legend HUN  

A Verekedés szakértelem az Ügyességből és az Erőből is le volt vezetve. Mivel az Erő Tulajdonsághoz kapcsolva logikusabbnak gondoltam az Ügy...