Page 35

Fegyverjavítás Szükséges Idő: Néhány perc vagy óra. Specializációk: Egy adott fegyvercsoport: Tűzfegyverek, Nehézfegyverek, Járműre Rögzített Fegyverek, stb. Nehézség: Könnyű. A fegyver-rendszer összetettsége esetén és a fegyver sérülésének mértékével nőhet. A szakértelem segítségével a karakter képes felderíteni a fegyverben keletkezett problémát és megjavítani azt. Meglévő fegyverek fejlesztésére, és egy új fegyver megépítésére is használható a szakértelem.

Gépészet Szükséges Idő: 1 kör egyszerű dolgok esetén. A legtöbb javítás perceken vagy órákon, nagyobb projektek akár napokon át is eltarthatnak. Specializációk: Egy adott gép: Utasszállító Járművek, Légpárnás Hajók, stb. Nehézség: A tevékenységtől és az eszköz állapotától függ. Az alap Nehézség Közepes (3). A Mechanika egy gépi egységek javítását és karbantartását átfogó szakértelem. Többnyire a mozgató részekre és a motorokra vonatkozik. A „kábeles” részekhez Elektronika szakértelem használatos.

Mesterség [Ács, Kõmûves, stb.] Szükséges Idő: 1 kör, vagy akár több óra, több nap. Míg elvégez a munkával. Specializációk: Egy adott mesterség egy bizonyos területe. Például, a karakter választhatja az Ácsmesterség: Bútorműves Specializációt. Mikor a karakter felveszi ezt a szakértelmet, ki kell választania hozzá egy kategóriát. A többi Mesterség kategóriában ilyenkor nem számít képzettnek a karakter. A Mesterség szakértelemben jártas egyének nagyon keresettek a valódi világban, gyakran bocsátják tudásukat áruba javakért vagy szolgáltatásokért cserébe.

Páncéljavítás Szükséges Idő: Általában néhány perc vagy óra, de a sérülés mértékétől és a páncélzat összetettségétől függ. Specializációk: Egy adott páncélzat-típus, a legjobb, ha kor szerint kategorizálod őket: Középkori, Modern, Posztmodern, Erőpáncél, stb. Nehézség: Könnyű egyszerű javítások, Nagyon Nehéz egy Erőpáncél újjáépítése esetén. A karakter jártas a különböző formájú személyi páncélok terén, és képes megjavítani vagy elkészíteni őket, gyorsan és precízen.

Robbantás Szükséges Idő: 1 kör vagy több perc. Specializációk: Bizonyos robbanóanyagok.

Mátrix D6 Legend HUN  

A Verekedés szakértelem az Ügyességből és az Erőből is le volt vezetve. Mivel az Erő Tulajdonsághoz kapcsolva logikusabbnak gondoltam az Ügy...

Mátrix D6 Legend HUN  

A Verekedés szakértelem az Ügyességből és az Erőből is le volt vezetve. Mivel az Erő Tulajdonsághoz kapcsolva logikusabbnak gondoltam az Ügy...