Page 100

A kommunikáció a Mátrixból ki és be meglehetősen egyszerű. A Hekkerek bármilyen telefont használhatnak (vezetékes telefont, mobilt, nyilvános telefont, stb.), hogy kapcsolatba lépjenek az a hajón lévő Operátorukkal. Ezeket a hívásokat azonban könnyen észrevehetik és lenyomozhatják a Gépek, a Mátrixban és a valódi világban egyaránt (a Mátrixban és azon kívül lévők is veszélyt jelentenek rájuk).

Idegenek Idegen Földön A Mátrix egy Rendszer, ez a Rendszer az ellenségünk. De mikor benne vagy és körbenézel, üzletembereket látsz, tanárokat, ügyvédeket, ácsokat. Azokat, akiknek meg akarjuk menteni a tudatát. De amíg a Mátrixban élnek, részei a Rendszernek, és ettől az ellenségeink. Meg kell értened, a legtöbb közülük nem érett meg a valóságra, és sokuk úgy megszokta, oly gyógyíthatatlanul függ a Rendszertől, hogy foggal, körömmel védeni fogja. - Morpheus A Hekkerek többségének egy nehéz időszak, mikor újra vissza kell térniük a Mátrixba a valódi világból. Barátok, szeretők, munkatársak, szomszédok – nem többek, mint elektronikus formája a Keltetőkben lebegő, a fogvatartóik energiáját tápláló emberi testeknek. Iskolák, irodák, kedvenc éttermek üres burkokká és épületekké válnak számukra. A Hekker előző élete egy csapásra nem több, mint egy alapos hazugság. A gyengeakaratúak könnyen visszaeshetnek a régi szokásokhoz. Megpróbálnak kapcsolatba lépni a régi barátokkal vagy családtagokkal, hódolni a fizikai örömöknek a Mátrixban, vagy inkább bíznak ebben a színes illúzióban. Mikor ez megtörténik, a Hekker a saját életét és Zionét is kockáztatja. Ahogy a Mátrix megjelenése fokozza a Hekker érzelmeit, úgy egyre kevésbé képes megkülönböztetni a valóst a valótlantól, így a különleges képességeit is kezdi elveszíteni a Mátrixban. Azok a karakterek, akik rabjául esnek a Mátrix „valóságának”, Kétkedés Pontot szerezhetnek, a Játékmester döntése szerint. Mikor egy karakter sok Kétkedés Pontot gyűjt össze, képtelen lesz belépni a Mátrixba, vagy sokkot kap, mikor ki akar csatlakozni.

Construct Ez a Construct. A letöltő programunk. Bármit letölthetünk. Ruhát, felszerelést, fegyvert, kiképző-szimulátort. Akármit, ami csak kell. - Morpheus Az Ellenállás egy fejlett programot használ, a Construct-ot, ami szinte teljesen a Mátrixra emlékeztet. A Hekkerek beléptethetik a Maradandó Önképüket, és képesek fizikai kapcsolatba lépni a környezettel. Ugyanazok a fizikai törvényszerűségek léteznek itt is, mint a Mátrixban. Az alapvető különbség, hogy a Constructot teljesen az Operátor uralja: megváltoztathatja a környezetet, kiképző-szimulációkat tölthet be, vagy felszereléssel láthatja el a Hekkereket.

Mátrix D6 Legend HUN  

A Verekedés szakértelem az Ügyességből és az Erőből is le volt vezetve. Mivel az Erő Tulajdonsághoz kapcsolva logikusabbnak gondoltam az Ügy...

Mátrix D6 Legend HUN  

A Verekedés szakértelem az Ügyességből és az Erőből is le volt vezetve. Mivel az Erő Tulajdonsághoz kapcsolva logikusabbnak gondoltam az Ügy...