Page 1

TIMIŞOARA

AG E N DA TA D E T I M P L I B E R www.zilesinopti.ro

30 MARTIE - 5 APRILIE


sumar

|3

săptămâna pe scurt nu-s ? caută-mă pe net ! ANDREEA HOSU andreea.hosu@zilesinopti.ro

Inspirată pe moment din celebra reclamă la telefonie mobilă, din tren, povestea circulă și sub alte forme, însă asta e cât se poate de reală, și mi-o povestise un prieten acum ceva timp, când i s-a pus pata pe o ospătăriță întrun pub din Timișoara. Din seria ”mă uit pe facebook, și văd ce-i place! ”Mă plimbam prin oraș, și dintr-o dată, în fața mea apare un bar. Cel mai fain. Ospătara

mă cheamă înăuntru, îmi face semn să merg. Mă fascinează! Mă gândesc ce să fac să mă bag în seamă...Văd numele ospătarei, o caut pe facebook. Îi recunosc poza, îi umblu pe profil și văd ce-i place. Ghici ce? Bacșișul, frate. Ce fac? șoptesc: ”băi, ce-ar merge-o bere acuma... ”, cât să audă. Și imediat s-a umplut masa noastră cu bere, și am petrecut și am dansat ca niciodată. I-am plătit, i-am lăsat și restul, deci a primit bacșiș. Ne împrietenim și pe facebook...

NOI ÎȚI RECOMANDĂM De văzut

p. 4/6

Iesi în oraș

p. 11

TU ALEGI CUM ÎȚI PETRECI TIMPUL LIBER

Și așa se întâmplă acum. În genul ăsta sună acum mai toate poveștile cu și despre oraș, într-o lume în care internetul este strâns legat de viața reală,

urbană. Te invit pe pagina noastră facebook.com/zilesinoptiTM ,unde ne poți povesti cele mai amuzante întâmplări de prin oraș, cu și despre feisbuc.

HAI LA CINEMA! Vino la Cinema City să vezi filme de excepţie, pentru toţi cinefilii Pagina 13

Mergi la cinema

p. 12

Culturalizează-te

p. 14

Mănâncă

p. 16

Ieși la băut

p. 20

Teatrul German te invită la „CUPLUtoniu. Furiile & Marele Război”, o piesă de Neil LaBute.

Program pe zile

p. 24

Pagina 24

Beauty

p. 30

Hoteluri

p. 32

Auto

p. 34

Non-stop

p. 36

CULTURĂ

SĂPTĂMÂNA TA Noi îți spunem ce se întâmplă azi prin oraș, iar tu poți alege cum vrei să îți petreci timpul liber.

de

alm an

ia

Pagina 23

ŢI-E FOAME? Restaurantele din oraş te aşteaptă cu tot felul de specialităţi. Pagina 18


4|

30 martie - 5 aprilie

MERG LA FILM

IES CU GAȘCA

AȘ DANSA

AȘ MÂNCA

de văzut VINERI

SÂMBĂTĂ

DUMINICĂ

cinecultura

pascal-expo

Laultimaziafestivaluluiputețivedeao peliculăpremiatălanivelinternațional,o dramăînregialuiWalterSalles,ocălătoriefascinantăîncăutareatatăluidispărut,şiocălătorieprofundemoţionantă cătreinimilecelordouăpersonaje.

Tot ce ai nevoie pentru sărbătorile de Paște: cadouri, jocuri și jucării, produse alimentare pentru sărbători: vinuri, dulciuri, patiserie, produse cosmetice, bijuterii și gablontzuri, produse naturiste și bio, felicitări.

salonul industriei ușoare Aici veți găsi noile colecții primăvară-vară, de la confecții, tricotaje, pielărie, până la articole sportive și cam tot ce e nevoie atât pentru casă cât și pentru timpul liber, și nu în ultimul rând, pentru starea de bine.

Galeria Mansardă-Facultatea de Arte,ora 16:00 Centrul Regional de Afaceri

Centrul Regional de Afaceri

cafe concert

concert ab4

ziua farselor

O serie de suite pentru pian și flaut, cu David Crescenzi la pian, Csaba Santa, doublebass, Grigore Teodorescu-drums, cu un repertoriu de Claude Bolling: Espiegle, Sentimentale, Versatile, Baroque and Blue, Affectueuse,Veloce.

AB4 este o grupă rară de sânge, întâlnită numai la oameni ”speciali”. Așa sunt și membrii trupei, iar cei 12 ani de la înființare îi vor aniversa printr-un turneu. Un concert rock veritabil la care dacă ești fan, trebuie să mergi.

E ziua păcălelilor și nu e om să o rateze. Deși nu se știu exact originile acestei zile, în ciuda multor superstiții, de 1 aprilie toată lumea știe că ori va fi păcălit, ori urmează să păcălească pe cineva. Rămâi pe poziție

Cafe de Paris, ora 20:00

Galeria Jecza, ora 19:00


6|

MERG LA FILM

30 martie - 5 aprilie

LUNI

MARȚI

MIERCURI

one-woman show.

Cemănâncălamiculdejun untânărjaponez?Unde dormcopiiidinsudulMarocului?Cumajunglaşcoală micuţiimexicani?Întrebări aparentnesemnificative,al cărorrăspunsurisepotafla urmărindseriadedocumentare.

Trei tineri părăsesc România pentru o ţară mai „cool”. Fără să se caute, întâlnirea lor e inevitabilă, decisivă pentru soarta lor. Mady devine instrumentul, apoi victima celor doi băieţi.

fetița din bolul peștelui auriu

DinseriaRecitalurieducative faceparteaceastălecțieconcert,cuJhonnyBota, Felix RotarușiCoraPetrilă,încadrul proiectuluiȘcoalaAltfel, Școalacumuzică.Vioara, lemnulcarecântă.

O fetiţă de 10 ani, trăieşte cu părinţii ei şi cu o chiriaşă mai puţin agreată, într-o casă pe malul oceanului. Ea, cu multă afecţiune, îi educă pe adulţi, merge la o şcoală catolică- se consideră însă budistă - adoră peştişorul ei auriu, până când într-o zi el dispare din căminul său. În aceeaşi zi mama decide să-şi părăsească familia, dar soarta pare să-i fie potrivnică.Iris aduce acasă un naufragiat ce seamănă atât de mult cu peştişorul ei auriu, încât începe să creadă în reîncarnare.

Sala Capitol, ora 10:30

Teatrul German de Stat, ora 19:30

lemnul care cântă

AȘ DANSA

AȘ MÂNCA

JOI

japonia după dezastru

diminețile lumii

Cărturești, Mercy, ora 09:00

IES CU GAȘCA

Parcarea Hotelului Timișoara,

După puternicul seism ce a lovit Japonia anul trecut, se depun încă eforturi pentru renașterea și reconstrucția zonelor afectate. O expoziție de fotografie a peisajelor, emoțiilor și situațiilor din acea zonă. Muzeul Banatului

ora 16:00

m-am hotărât să devin prost

popa sapka

Plină de haz, umor dar și realism, piesa prezintă drumul complet anti-inițiatic al lui Antoine, care simțindu-se deprimat, decide să devină prost, să fie mai aproape de semenii lui, încercând diferite metode.

O trupă atipică, de balkan pop-ska. Un rus, un bulgar, un ungur, un sârb și doi români, tineri, frumoși și talentați hotărâți să facă muzică, vin în concert, de fapt ei sunt chiar de aici, și puteți să-i vedeți.

Teatrul Național, ora 19:00

Life Pub, ora 21:00


8 | fun mix

ce mai face sarmalele reci?

SARMALELE RECI

LONGEVIVĂ, IUBITĂ ȘI APLAUDATĂ, TRUPA SARMALELE RECI PREGĂTEȘTE UN NOU ALBUM

MONICA FELEA monica.felea@zilesinopti.ro

Sarmalele Reci va rămâne una dintre cele mai iubite trupe din România. Cu mesaj acid și ironic, cu romantism și muzicalitate, Sarmalele Reci este o trupă ce se reinventează de fieca-

re dată și care și-a păstrat coloana vertebrală indiferent de timpurile prin care a trecut, de moda cluburilor sau playlist-urile posturilor de radio. Momentan, băieții de la Sarmalele Reci pregătesc un nou album în formula Andras Zoltan (voce), Emil Viciu (chitară), Vladi Săteanu (chitară bas), Gabi Drăgan (tobe) și Mircea Horvat (clape). Un album în stilul caracteristic, cu optimism și sămânță de revoltă. Se pare că numele albumului va fi dat de piesa „Haos.ro“, o satiră a lumii virtuale în care trăim și care ne-a redus micile bucurii ale vieții, o piesă ce promite să intre în rândul hiturilor marca Sarmalele Reci.

Trupa Sarmalele Reci s-a format in 1993, la Bucuresti. Deşi iniţial şiau propus să fie „un fel de lăutari de oraş“, Sarmalele au devenit una din trupele de referinţă ale rock-ului românesc. Vremurile s-au schimbat, „Sarmalele“ sunt tot acide, au gust de ironie, îndulcite cu un strop de romantism, dar fiecare îşi alege aroma proprie din ele: optimism sau sămânţă de revoltă. Doar din punct de vedere muzical, trupa a câştigat maturitate.


recomandări de timp liber

| 11

ieși în oraș Best Party in town Scottish Pub

30 martie - 5 aprilie 2012 MERGI LA CINEMA

13

CULTURALIZEAZĂ-TE

14

MĂNÂNCĂ

18

IEȘI LA BĂUT

20


12 | focus pe film

PENTRU PROGRAMUL COMPLET AL CINEMATOGRAFELOR INTRĂ PE www.zilesinopti.ro

trebuie să vorbim despre kevin ANCA GRĂDINARIU anca.gradinariu@zilesinopti.ro

Un thriller psihologic, frisonant, ce explorează relaţia dificilă dintre o mamă și fiul ei cu porniri criminale. Inspirat dintr-un roman bestseller cu același titlu, pelicula investighează raportul dintre caracterul genetic și cel dobândit prin educaţie.

PĂREREA EDITORULUI

Sătui de filmele care-ţi insultă

inteligenţa, WNTTAK e antidotul: o operă zguduitoare, o combinaţie de horror și de dramă, care te va urmări multă vreme după ce ai văzut-o. Tilda Swinton face, probabil, rolul carierei sale (ceea ce, într-o filmografie plină de roluri iconice, spune ceva despre turul de forţă de aici). TREBUIE SĂ VORBIM DESPRE KEVIN Regie: Lynne Ramsay Cu: Tilda Swinton, Ezra Miller Durata: 110’

dispărută ANCA GRĂDINARIU anca.gradinariu@zilesinopti.ro

În acest thriller, Jill Parrish (Amanda Seyfried) vine acasă din tura de noapte și descoperă că sora ei, Molly, a fost răpită. Jill, care la rândul ei scăpase cu un an înainte de un bărbat ce voia s-o omoare, este convinsă că e vorba de aceeași persoană care îi bântuie mintea. Speriată că Molly va muri curând, Jill trebuie să-l găsească singură pe ucigaș până

nu e prea târziu.

PĂREREA EDITORULUI

O binevenită variaţie feminină pe tema „omului obișnuit care devine erou“; Amanda Seyfried are calităţile unei super-eroine, însă scenariul pe alocuri implauzibil nu e una dintre armele ei. DISPARUTĂ Regia: Heitor Dhalia Cu: Amanda Seyfried Durata: 94’

jocurile foamei ANCA GRĂDINARIU anca.gradinariu@zilesinopti.ro

În fiecare an, în ruinele Americii de Nord, Capitolul, organismul conducător al naţiunii Panem forţează pe fiecare dintre cele 12 districte să trimită doi adolescenţi să se întreacă în „Jocurile Foamei“. Jocurile iau forma unui eveniment televizat în care adolescenţi-jertfe trebuie să lupte unul cu altul, până la ultimul supravieţuitor.

PĂREREA EDITORULUI

Dacă nu vreţi să păreţi demodat și lăsat pe dinafara culturii populare moderne, vizionarea lui Hunger Games e obligatorie. Această viziune distopică și grozav de excitantă a viitorului e deja un fenomen literar și va deveni, cu siguranţă, și unul cinematografic. JOCURILE FOAMEI Regia: Gary Ross Cu: Jennifer Lawrence, Liam Hemsworth, Josh Hutcherson, Woody Harrelson Durata: 142’


CINEMA CITY TIMIŞOARA Iulius Mall, telefon rezervări: 0256 40 66 66 www.cinemacity.ro

30 MARTIE - 5 APRILIE TITLU FILM ROMÂNĂ/ORIGINAL

Rating

Gen

PREMIERĂ FURIA TITANILOR WRATH OF THE TITANS

N-15

FA

DIMINEAȚA 10:00-13:00 V, L-J S-D

12:40

V, L, Mi

PREMIERĂ LORAX. PROTECTORUL PĂDURII DR. SEUSS’ THE LORAX

AG

AN

MOTANUL ÎNCĂLŢAT - DUBLAT PUSS IN BOOTS - DUBBED

AG

AN

HAPPY FEET 2 HAPPY FEET 2 -

AG

AN

AG

AC

DUBLAT DUBBED

SĂ FIE RĂZBOI! - DIGITAL THIS MEANS WAR - DIGITAL JURĂMÂNTUL - DIGITAL THE VOW - DIGITAL GHOST RIDER: DEMONUL RĂZBOINIC GHOST RIDER : SPIRIT OF VENGEANCE

18:20, 20:10

14:30, 16:20

18:20, 20:10

J

11:30

14:30, 16:20

18:20, 20:10

Ma

11:00

Mi

10:30

J

10:30, 12:30

15:30

Mi-J

11:00

15:30

N-12

AC

AG

SF

JOHN CARTER

15:30 11:20

V-J

AC

22:10

13:20

V-J

17:40

V, L-J S-D

21:30 11:20

AG

FA

21:50

V, L, Mi- J

13:50, 16:30

19:10

13:50, 16:30

19:10

15:10

17:20

15:10

17:20

Ma-J

13:00, 15:10

17:20

16:40

19:40, 22:00

13:40, 14:20

17:10, 19:00, 20:00, 21:50

S-D, Ma S-D

21 JUMP STREET: O ADRESĂ DE POMINĂ - DIGITAL 21 JUMP STREET - DIGITAL

N-15

AC

V-J

JOCURILE FOAMEI - DIGITAL THE HUNGER GAMES - DIGITAL

N-15

SF

V, L-Ma, J S-D

11:10 12:50

11:30

Mi

DISPARUTĂ - DIGITAL GONE - DIGITAL BĂIATUL CU BICICLETA - DIGITAL LE GAMIN AU VÉLO - DIGITAL

21:30

V-J

V, L

OGLINDĂ, OGLINJOARĂ - DIGITAL MIRROR, MIRROR - DIGITAL

14:30

S-D

RO

N-15

18:20, 20:10

11:20

AG

CRONICI - DIGITAL CHRONICLE - DIGITAL

18:40, 20:40, 22:40

14:30, 16:20

Ma

V-J

DR

18:40, 20:40, 22:40

14:40, 16:40

14:30, 16:20

AC

AP-12

14:40, 16:40

12:30

AP-12

BEL AMI - DIGITAL

SEARA 17:00 - 24:00

S-D

V, L-Ma

CĂLĂTORIA 2: INSULA MISTERIOASĂ JOURNEY 2: THE MYSTERIOUS ISLAND

DUPĂ-AMIAZĂ 13:00 - 17:00

N-15

TH

V-J

AG

DR

Mi

13:40, 14:20

17:10, 19:00, 20:00, 21:50

13:40

17:10, 19:00, 20:00, 21:50 19:30, 22:50

10:00

LEGENDA AVENTURI AV

ACȚIUNE AC

ANIMAȚIE AN

COMEDIE CO

DRAMĂ

DR

FANTASTIC FA

THRILLER TH

ACEASTĂ SECȚIUNE ESTE RECOMANDATĂ DE

HORROR

H


PENTRU PROGRAMUL COMPLET AL TEATRELOR INTRĂ PE www.zilesinopti.ro

14 | cultură cultură ASOCIAŢIA CULTURALĂ PENTAGON 0740.151.623,0356.410.560 (fax) office@ac-pentagon.ro www.ac-pentagon.ro

INSTITUTUL INTERCULTURAL TIMIŞOARA Bd. 16 Decembrie 1989 nr. 8 0256.498.457; 0356.421.560, 421.561

INSTITUTUL FRANCEZ Bd. C.D. Loga nr. 46 0256 .490.544, 201.453 0256 .490.543 e-mail: ccf@ccftimisoara.ro www.ccftimisoara.ro

BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ TIMIŞ Piaţa Libertăţii nr. 3 0256 / 430.746 orar: luni-vineri: 9.00-19.00 e-mail: secretariat@bjt.ro www.bjt.ro

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI TIMIŞOARA Bd. C.D. Loga nr. 1 0256 / 408.300, 408.309 e-mail: primariatm@

DEUTSCHES N KULTURZENTRUM TEMESWAR str. Dr. Liviu Gabor nr. 1 0256.407.058, 0256.407.059 e-mail: info@kulturzentrumtemeswar.ro CENTRUL CULTURAL ITALIAN Piaţa Victoriei nr. 4, etaj 2, ap. 13 0256 / 200.519 CENTRUL CULTURAL ROMANO-ARAB str. Alba Iulia nr. 5 punct de lucru: str. Constantin Brâncoveanu nr. 57   0256 / 225.539, 490.256 e-mail: cculturalra@yahoo. com TEATRUL NAŢIONAL “MIHAI EMINESCU” str. Mărăşeşti nr. 2 , 0256 201.117 orar agenţii bilete (str. Mărăşeşti şi Sala 2 - Parcul Civic): marţi - duminică: 11-19 web: www.tntimisoara.com TEATRU MAGHIAR DE STAT “CSIKY GERGELY” str. Alba-Iulia nr. 2 0256 .434.814 casa de bilete este deschisă luni şi vineri: 13.00-16.00, marţi, miercuri şi joi: 16.00-19.00 şi cu o oră înaintea spectacolului (telefon: 0356.450.606, e-mail: ticket@tm-t.ro) www.tm-t.ro TEATRULGERMAN DE STAT str. Mărăşeşti nr. 2 0256 .201.291, 0256.201.293 bilete: marţi, joi, sâmbătă: 10-13, miercuri, vineri: 10-13, 1719 şi cu o orã înaintea începerii spectacolului www.tgst.ro TEATRUL PENTRU COPII ŞI TINERET “MERLIN” Bd. Carol I nr. 3 0256 / 493.049 TEATRUL STUDENŢESC “THESPIS” Bd. Regele Carol I nr. 9 0256 / 496.711, 496.710 e-mail: teatru@ccs-tm.ro www.thespis.ro AUĂLEU – TEATRU DE GARAJ ŞI CURTE adresa: str. Arh. Laszlo Szekely nr.1 (fosta str. Zoe, în Parcul Doina,) e-mail: garaj.curte@aualeu.ro web: www.aualeu.ro TEATRUL “IULIA” Piaţa Maria – Bl.16 Decembrie 1989 nr. 6 www.artclubiulia.ro

UNIUNEA SCRIITORILOR DIN ROMÂNIA (FILIALA TIMIŞOARA) str. Episcop Augustin Pacha nr. 1 0256.294.893, 294.895

primariatm.ro www.primariatm.ro INFO CENTRUL TURISTIC TIMIŞOARA str. Alba Iulia nr. 2 0256 / 437.973 program: aprilie – septembrie: luni – vineri: 9.00-20.00; sâmbătă: 9.00-17.00 octombrie – martie: luni – vineri: 9.00-18.00;

UNIUNEA ARTIŞTILOR PLASTICI (FILIALA TIMIŞOARA) str. George Enescu nr. 1 telefon: 0256 / 492.202 web: www.cjtimis.ro/uapt

sâmbătă: 10.00-15.00

GALERIA CALINA – SPAŢIU DE ARTĂ CONTEMPORANĂ str. Mărăşeşti nr. 1-3 0256 / 498.856 www.calina.ro

GRĂDINA ZOOLOGICĂ

GALERIA HELIOS Piata Victoriei nr. 6 0256 / 492.452

copii – 1 leu, adulţi – 3 lei, familie

GALERIA JECZA Calea Martirilor 1989 nr. 51/45 0256.482.056 GALERIILE POPAS str. Vasile Goldiş nr. 8 (lângă Piaţa Unirii)

e-mail:infoturism@primariatm.ro http://infocentru.onepoint.ro

zona Pădurea Verde orar: marţi – duminică: 10.0017.00, lunea închis tarife intrare: (doi adulţi şi un copil) – 5 lei 0356.004.152 e-mail:office@zootimisoara.ro www.zootimisoara.ro OPERA NAŢIONALĂ ROMÂNĂ str. Mărăşeşti nr. 2 0256 / 433.020 bilete: 0256 / 201.117;

GALERIA AXA ART str. Lucian Blaga nr. 8 0356 / 435.734 MUZEUL DE ARTĂ Piaţa Unirii nr. 1 (Palatul Baroc) 0256 / 491.592 program de vizitare: zilnic între orele 10.00-18.00, lunea închis e-mail: muzeuldearta-tm@ clicknet.ro www.muzeuldeartatm.ro MEMORIALUL REVOLUŢIEI TIMIŞOARA str. Emanoil Ungureanu nr. 8 orar: 9.00-17.00 telefon: 0256 /294.936 MUZEUL BANATULUI Piaţa Huniade nr. 1 0256 / 491.339 e-mail: muzeul.banatului@ yahoo.com www.muzeulbanatului.ro MUZEUL SATULUI BĂNĂŢEAN Aleea CFR nr. 1 0256 / 225.588 MUZEUL MITROPOLIEI ORTODOXE ABANATULUI (ARTĂ RELIGIOASĂ) Piaţa Victoriei nr. 2 (subsolul Catedralei) 0256 / 490.960 MUZEUL MILITAR Piaţa Libertăţii nr. 6 0256 / 221.192

orar agenţie: marţi-duminică: 10-13, 17-19 www.ort.ro FILARMONICA “BANATUL” Bd. C.D. Loga nr. 2 0256 / 492.521 bilete: luni, marţi, joi, vineri: 10-14, miercuri: 14-19 şi cu o oră înainte de fiecare spectacol www.filarmonicabanatul.ro CASA DE CULTURĂ A MUNICIPIULUI TIMIŞOARA str. Miron Costin nr. 2 0256 / 491.526, 498.214 CASA DE CULTURĂ A STUDENŢILOR Bd. Regele Carol I nr. 9 0256 / 496.711 CENTRUL DE CULTURĂ ŞI ARTĂ AL JUDEŢULUI TIMIŞ str. Emanoil Ungureanu nr. 1 0256 / 435.158 DIRECŢIA PENTRU CULTURĂ, CULTE ŞI PATRIMONIUL CULTURAL NAŢIONAL str. Episcop Augustin Pacha nr. 8 0256 / 493.659, 493.661


PENTRU LISTA COMPLETĂ A RESTAURANTELOR INTRĂ PE www.zilesinopti.ro

16 | gastronomie restaurante după specific SPECIFIC CHINEZESC SONG DU Calea Sever Bocu nr. 74 0356.454.546, 0723.561.398, 0788.911.001 www.song-du.ro orar zilnic: 11.30 – 23.30 SPECIFIC GRECESC TAVERNA GRECEASCĂ Piaţa Badea Cârţan nr. 13 0727.712.221, 0727.210.787 orar zilnic: 17.00-02.00 www.taverna-live.com READY’S Aleea Studenţilor nr. 26 0256.226.661

SPECIFIC INTERNAŢIONAL AMBASSADOR str. Mangalia nr. 3 0256.306.880, 0256.306.881, orar zilnic: 06.00 – 02.00

ANDRONIC str. Ioan Slavici nr. 75 0256 218 063 , 0256 221 876 0723 452 833 www.andronik.ro

ATLANTIC bd. Revoluţiei din 1989 nr. 5 0256.494.144 BAVARIA str. Divizia 9 Cavalerie nr. 21 A 0256.207.206 www.hotelangellis.ro

RESTAURANT CHIC Complex Studenţesc str. Daliei nr. 13 CLASIC bd. Dâmboviţa nr. 49 A 0256.274.731

BROASTED CHICKEN str. Ciprian Porumbescu nr. 12 0256.494.848, 0722.331.220

www.restaurantclasic.ro

CAPRICE str. Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel nr. 42 0256.283.319, 0256.400.865 0748.225.225, 0728.015.225

str. Eroii de la Păuliş nr.3-5

DOMLUX 0256.294.613, 0723.001.263 www.restaurantdomlux.ro

EVIAN’S bd. 16 Decembrie 1989 nr. 43 0256.212.122 FLORA Splaiul Tudor Vladimirescu nr. 14 0256.495.753 www.restaurant-flora.go.ro LA REINAISSANCE str. Lacului nr. 1 0256.215.115, 0788.240.270

www.lloyd.ro NORA bd. Dâmboviţa nr. 40 0256.218.204 OPERA str. Mărăşesti nr. 1-3 0256.498.852

LA ROUSSE str. Cloşca nr. 53 0752.292.126 orar zilnic: 10.00 – 24.00

www.hoteltimisoara.ro

LLOYD Piaţa Victoriei nr. 2 0256.294.949, 0256.203.752

bd. Liviu Rebreanu nr. 2

PETITO 0256.272.795, 0721.740.394


gastronomie

| 17

restaurante


18 | gastronomie restaurante RAMINA str. Ştrandului nr. 12/A 0256.272.732, 0256.272.734 www.hotel-ramina.ro

AL DUOMO str. Paul Chinezu nr. 2 0256.437.199, 0723.246.175 orar zilnic: 14.00-02.00

RUSTIC str. Victor Babeş nr. 1A 0256.201.058, 0256.499.665 orar zilnic: 12.00 – 01.00

AL PACINO str. Liniştei nr. 22 0749.337.700, 0736.992.444, 0768.408.071 www.pizzeria-alpacino.com

RESTAURANT SELECT str. Pomiculturii nr. 23 0256.212.301 STRADIVARIUS Piaţa Unirii nr. 5 luni-vineri: 09.00 - 24.00 TALLYDIS 1 str. Mureş nr. 30 0356.459.211, 0723.727.264, www.restaurant-tallydis.ro TALLYDIS 2 Piaţa Consiliul Europei nr. 1, et. 5 0356.100.858, 0721.305.835 www.tallydis-2.ro TINECZ Calea Aradului nr. 51 0256.295.135, 0256.423.963 tinecz.tripod.com TRIO Ghiroda, str. Semenic nr. 22 0256.395.653 www.hotel-resturanttrio.ro VALAHIA bd. Liviu Rebreanu nr. 52 0256.486.104, 0744.641.405 www.restaurant-valahia.ro VALERY str. Mareşal Constantin Prezan nr. 140 A 0256.291.790, 0722.315.653 ZEFIR str. Tulcea nr. 17 0256.474.766, 0720.529.302 www.pensiuneazefir.ro ZHH TERMAL bd. Vasile Pârvan nr. 9 0727.897.777 SPECIFIC ITALIAN

ANDRONIC str. Ioan Slavici 75 0256.218.063, 0723.452.833 www.andronik.ro CASA ANTINORI Calea Aradului nr. 14A 0256.242.233 CUCINA MODERNA str. Socrate nr. 12B 0256.202.405 orar zilnic: 11.00 - 24.00. FILIBERTO str. Martir Dan Carpin 0256.242.056, www.restaurantfiliberto.ro INTERMEZZO Piaţa Unirii nr. 3 0256.432.429 orar zilnic: 12.00 - 24.00 www.restaurantintermezzo. ro LA DAMA VERDE str. Albinelor nr. 97 0256.210.321, 0722.248.955 orar zilnic: 12.00-24.00 L’OSTERIETTA bd. Bogdan Petriceicu Haşdeu (colţ cu Ţebea) 0256.475.380, 0746.620.765, orar zilnic: 12.00 - 24.00 PASTA E BASTA bd. Revoluţiei din 1989 nr. 7 0256.493.030 (comenzi), 0256.493.913 (rezervări) www.pastaebasta.ro POZZO DEI DESIDERI str. Emanoil Gojdu nr. 6 0256.270.404 orar zilnic: 12.00–01.00SPECIFIC JAPONEZ

WASABI Iulius Mall Foodcourt www.wasabi-sushi.ro SPECIFIC LIBANEZ PINGUIN str. Libertăţii nr. 4 0256.433.024, 0732.007.351 SPECIFIC PESCĂRESC (MARIN) MIRAJ str. Ciocârliei nr. 88 0728.475.500, 0729.991.465

SPECIFIC ROMÂNESC BACHUS bd. Liviu Rebreanu nr. 129 A 0721.681.283 CAMELOT str. Barbu Iscovescu nr. 2 0256.221.187, 0728.880.498 CASA BUNICII str. Virgil Oniţiu nr. 3 0356.100.870 orar zilnic: 12.00-24.00 www.casa-bunicii.ro


unde se întâmplă

| 19

baruri

cine a tunat cafeaua?

Probabil Quentin Tarantino ar fi de acord: Comedia, ca şi cafeaua, este cea mai bună atunci când este neagră, puternică şi savuroasă. În film poate mai este valabil, dar goana după cafeaua adevărată a devenit din ce în ce mai mare. Orice vizită la o cafenea „to go“ este ca mersul la coafor: mereu o privire de expert uluită de simplitatea cererii. „O cafea simplă“. „Avem cu lapte, cu aromă de alune, cu caramel“,

vine răspunsul. Când în final te faci înţeles că vrei doar licoarea neagră şi atât, războiul nu este încă încheiat. Vine bătălia doi. „Zahăr?, Lapte? “ „Nu“- un „Nu“ care te pune în rând cu cei mai mari perverşi ai omenirii cu masochiştii universului, cei care îşi terfelesc papilele gustative cu suc de fiere cu nume de „cafea“. Dar ţie nu îţi pasă. Este semnul adevăratului şi eternului iubitor de cafea. Nu e zâmbetul

când miroşi cafeaua dmineaţa şi te trezeşti pe jumătate – asta face orice amator. E tremurul de

fericire când iei prima gură de lichid amar ca fierea şi îţi spui în gând: „My preciousss“.


PENTRU LISTA COMPLETĂ A CLUBURILOR INTRĂ PE www.zilesinopti.ro

20 | cluburi şi baruri baruri

B

E

K

BUNKER, BIERHAUS str. Emanoil Ungureanu nr. 15 0721.279.039

EVE FASHION LOUNGE str. 3 August 1919 nr. 1

KAPA CASINO str. Divizia 9 Cavalerie nr. 2A

0724.967.135

0726.440.041

C

F

L

CASINO METROPOLIS str. Aristide Demetriade nr. 1 0256.247.650

FRATELLI LOUNGE & CLUB

LOUNGE CAFE DIELLI str. Calea Aradului nr. 46, bl. 33, parter; non stop

CLUB CAFE DIELLI str. Venus nr. 1 A; nonstop 0744.844.944 CLUB 30 Piaţa Victoriei nr. 7 0256.247.878

CLUB PORTO ARTE bd. 16 Decembrie 1989 0728.893.331

CLUB TAINE str. George Coşbuc nr. 1 0731.349.020, 0731.349.022

D DAOS Splaiul Nicolae Titulescu nr. 5, intrare de pe str. Jiul 0744.609.750, 0733.970.666

BD. VASILE PÂRVAN NR. 7

0744.844.944

H

N

HEAVEN STUDIO zona stadion Dan Păltinişanu

NO NAME bd. Iosif Bulbuca nr. 11

0256.293.323, 0755.HEAVEN

0729.681.803, 0730.321.526

I

P

IRISH PUB str. Florimund Mercy nr. 9 0722.471.833

PANTHEON Bd. Vasile Pârvan nr. 5 0732.405.124

INSOMNIA LOUNGE CAFE / CLUB

PEOPLE bar. food. news Parcul Justiţiei nr. 1 (lângă Terasa Bănăţeană) PORKY’S complex - str. Lascăr Catargiu nr. 2

STR. DALIEI NR. 8A 0743.50.40.19,0721.93.58.92

J JAVA COFFEE HOUSE str. Augustin Pacha nr. 6 0256.432.495 JAXXPUB str. Alba Iulia (fostul Lemon) 0724.373.608,0722.808.098

0733.103.441

R RIVER DECK outdoor lounge bar, restaurant (fusion cuisine), summer club

orar: v - s: 10.00 - 05.00 d - j: 10. 00 - 03.00 (luni: închis) Bd. Vasile Pârvan nr. 5 (pe malul Begăi) 0729.654.321

Q Q-CLUB str. Daliei nr. 8 0731.361.762

S

SAKURA str. General Berthelot nr. 6 0256/211308

SCOTTISH PUB str. Eugeniu de Savoya nr. 9 0722.932.109, 0722.170.927

SETUP VENUE & CLUB str. Pestalozzi nr. 22 WWW.SETUPTM.RO

THE FACTORY PUB str. Ştefan cel Mare nr. 25; non stop 0785.228.481

V VAN GRAPH K FE str. Matei Corvin nr. 4 (Piaţa Unirii) www.vangraph.ro 0722.748.269


zile şi nopţi

| 23

săptămâna ta 30 martie - 5 aprilie 2012 Abonează-te la Newsletter www.zilesinopti.ro


24 | ce se întâmplă Acum pe

70% reducere la restaurante

săptămâna ta VINERI, 30 MARTIE TÂRGURI SALONUL INDUSTRIEI UȘOARE Expoziție cu tradiție aflată la a XXI-a ediție, ce reprezintă o oportunitate pentru toți producătorii și comercianții de a-și prezenta noile colecții primăvară-vară unui public cunoscător, dispus să-și reînnoiască garderoba. Confecții, tricotaje, lenjerie, pielărie, încălțăminte, marochinărie, articole sportive de îmbrăcăminte și încălțăminte, țesături și articole textile pentru locuință. Centrul Regional de Afaceri PASCAL-EXPO Cadouri, jocuri și jucării, produse alimentare pentru sărbători: vinuri, dulciuri, patiserie, produse cosmetice, bijuterii și gablontzuri, produse naturiste și bio, felicitări, cărți și reviste. Centrul Regional de Afaceri

VEST-TIM MEDICA Expoziție și prezentare de produse din domeniul medicinei: aparatură medicală din toate domeniile, echipamente medicale de protecție, mobilier, consumabile, stațiuni balneoclimaterice, asigurări medicale, servicii medicale private, bănci de organe și celule Stem, literatură de specialitate, produse naturale, acupunctură, reflexoterapie, fitoterapie, homeopatie, ayurveda etc. Iulius Mall

EVENIMENT FESTIVALUL DE FILM CINECULTURA Ultima zi a Festivalului de film început pe 26 martie se încheie cu o serie de pelicule distinse cu premii la nivel internațional, unele dintre ele în premieră în România. Program azi: Central do Brasil (dramă, Brazilia, Franța, 1998) Regizor: Walter Salles Scenariul: João Emanuel Carneiro, Marcos Bernstein

Actori: Fernanda Montenegro, Vinícius de Oliveira, Marília Pêra, Matheus Nachtergaele Premii: Berlinale 1998: Ursul de aur pentru cel mai bun film, Ursul de argint pentru cea mai bună actriță (Fernanda Montenegro), premiul special al juriului Globo de Ouro, Portugalia 1999: cel mai bun film străin Premiile BAFTA, Marea Britanie 1999: cel mai bun film în limbă străină. Dora, o profesoară aflată la pensie, scrie scrisori pentru persoanele analfabete în Gara Centrală din Brazilia. Din poveştile pe care le pune pe hârtie descoperim o ţară misterioasă şi fascinantă, o adevărată panoramă a populaţiei migratoare care încearcă să-şi menţină legăturile cu rudele şi trecutul. Una dintre clientele Dorei, Ana, vine cu fiul său, Josué, să ceară să-i fie trimisă o scrisoare către soţul ei, pe pretext că fiul doreşte să-l cunoască. La ieşirea din gară, Ana este accidentată mortal de un

autobuz, iar Josué rămâne la doar 9 ani singur, fără o locuinţă. Făcându-i-se milă de băiat, Dora se hotărăşte să-l ajute să-şi găsească tatăl, care locuieşte în nord-estul Braziliei. Începe, astfel, o călătorie fascinantă spre inima ţării, în căutarea tatălui dispărut, şi totodată o călătorie profund emoţionantă către inimile celor două personaje. Galeria Mansardă a Facultății de Arte ORA 16:00 Die Fälscher/Falsificatorii de bani ( dramă, AustriaGermania 2007) Regizor: Stefan Rusowitzky Scenariul: Stefan Rusowitzky Actori: Karl Marcowics, August Diehl Premii: Festivalul internațional de film St. Petersburg 2007: Premiul Publicului Festivalul internațional de film Gent 2007: Premiul pentru cel mai bun film Oscar 2008: Premiul pentru cel mai bun film străin Universitatea de Vest- Aula

30 mar. - 5 apr. Magna ORA 18:00 Matrimoni e altri disastri (comedie, Italia, 2010) Regizor: Nina di Majo Scenariul: Antonio Leotti, Nina di Majo, Francesco Bruni Actori: Margherita Buy, Luciana Littizzetto, Fabio Volo, Marisa Berenson, Francesca Inaudi Universitatea de Vest- Aula Magna ORA 20:00 LANSARE DE CARTE ”Îngerul din zid” Ana Pop Sîrbu, scriitoare. Vor vorbi Smaranda Vultur, Robert Şerban şi Marcel Tolcea. Muzeul de Artă, Sala Barocă ORA 18:00

OPERA ADRIANA LECOUVREUR Operă în patru acte. Muzica: Francesco Cilea Libretul: Arturo Colautti Conducerea muzicala David Crescenzi Regia artistică, decoruri și

costume:Mario de Carlo Maestru de cor Laura Mare Coregrafia Liana Iancu Opera Națională Română ORA 18:00 FILARMONICA CONCERT SIMFONIC Dirijor: RADU POPA Solist: ION BOGDAN ŞTEFĂNESCU – flaut Muramatsu În program lucrări de mare popularitate din repertoriul clasic şi modern. Sala Capitol ORA 19:00

TEATRU M-AM HOTĂRÂT SĂ DEVIN PROST după Martin Page Antoine, 25 de ani, geniu se simte exclus din lumea contemporană de însăși inteligența lui. Deprimat și singur, încearcă diferite metode să devină mai prost, mai aproape de semenii lui, cu alte cuvinte. Pornește pe un drum complet anti-inițiatic, încearcă să


26 | ce se întâmplă

PENTRU LISTA COMPLETĂ A EVENIMENTELOR INTRĂ PE www.zilesinopti.ro

săptămâna ta se integreze: n-a băut în viața lui – vrea să ia lecții de alcoolism; nu știe ce e moartea – ia lecții de sinucidere. Dar orice problemă are o soluție. O poveste plină de haz, M-am hotărât să devin prost este, dincolo de aspectul autobiografic, o întâlnire fascinantă cu psihicul uman. Un spectacol de Antonella Cornici Teatrul Naţional Timişoara, Studio 5 ORA 19:00 EXPOZIȚIE HIBERNALA Expoziție de fotografii realizate de cursanții fundației Rubin: Crăciunescu Octavian-Constantin, Ficut Elisabeta Stephany, Iclozan Daniel, Kindlein Emil, Moraru Mircea-Marian, Petrucean Claudia-Elena, Schuster Katharina Maria, Simonescu Virgil-BarbuDan, Surdea Mihai-Tiberiu si Szilágyi Mihály-Adam. Papillon Cafe JAPONIA RENAȘTE DUPĂ DEZASTRU

Fotografii din arhiva Ministerului Apărării Naționale al Japoniei, Universității din Fukushima, ziarului Fukushima Minpo și Editurii KK Bestseller Anul trecut, pe 11 martie 2011, Japonia a fost lovită de un puternic seism cu magnitudinea 9 pe scara Richter, urmat de un uriaș val tsunami, care a devastat regiunea de coastă și a afectat Centrala nucleară de la Fukushima provocând pierderi umane care se ridică la aproape 20.000 de morți și dispăruți și importante pagube materiale. La un an după cutremur, se depun încă eforturi susținute pentru renașterea și reconstrucția zonelor afectate. Expoziția cuprinde mărturii ale acelor momente dramatice și a zilelor ce le-au urmat și spune poveștile cutremurătoare ale supraviețuitorilor, salvatorilor acestora, ale celor care au pierdut tot fiind nevoiți să trăiască în adăposturi speciale. Muzeul Banatului Timișoara

LIVE/PARTY

CAFE CONCERT C.Bolling, suite for flute and jazz piano trio David Crescenzi- pian Gianluca Vanzelliflute&bassflute Csaba Santa- doublebass Grigore Teodoresc- drums In program din suitele 1 si 2 de Claude Bolling: Espiegle, Sentimentale,Versatile, Baroque and Blue, Affectueuse,Veloce Cafe de Paris ORA 20:00 CONCERT OVIDIU SCRIDON ȘI SILVAN STĂNCEL PORTO ARTE ORA 21:00 KARAOKE PARTY LIFE PUB ORA 21:00 PRIKU Muzică electronică Warm-up: Snazu Visuals: spOOf ZAMBARA ORA 23:00

SÂMBĂTĂ, 31 MARTIE TÂRGURI SALONUL INDUSTRIEI UȘOARE Expoziție cu tradiție aflată la a XXI-a ediție, ce reprezintă o oportunitate pentru toți producătorii și comercianții de a-și prezenta noile colecții primăvară-vară unui public cunoscător, dispus să-și reînnoiască garderoba. Confecții, tricotaje, lenjerie, pielărie, încălțăminte, marochinărie, articole sportive de îmbrăcăminte și încălțăminte, țesături și articole textile pentru locuință. Centrul Regional de Afaceri PASCAL-EXPO Cadouri, jocuri și jucării, produse alimentare pentru sărbători: vinuri, dulciuri, patiserie, produse cosmetice, bijuterii și gablontzuri, produse naturiste și bio, felicitări, cărți și reviste.

30 mar. - 5 apr. Centrul Regional de Afaceri VEST-TIM MEDICA Expoziție și prezentare de produse din domeniul medicinei: aparatură medicală din toate domeniile, echipamente medicale de protecție, mobilier, consumabile, stațiuni balneoclimaterice, asigurări medicale, servicii medicale private, bănci de organe și celule Stem, literatură de specialitate, produse naturale, acupunctură, reflexoterapie, fitoterapie, homeopatie, ayurveda etc. Iulius Mall

TEATRU ÎN VIZITĂ de Roland Schimmelpfenni regia artistică Alexandru Dabija Un tânăr ajunge, în toiul iernii, acasă la tatăl pe care nu l-a văzut niciodată pînă acum. Tatăl, care a îmbătrînit muncind la traducerea Paradisului pierdut de John Milton, s-a îndrăgostit de nepoata lui,

cu care fusese la vînătoare de raţe. Au şi vînat una, iar dilema lor „existenţială” este că nu ştiu ce să facă mai departe cu ea. Soţia lui, Edith, se îndrăgosteşte de fiul nou-venit, care, însă, preferă, în cel mai concret mod, alte două femei din casă – pe Sonia şi pe fiica lui Edit, Marietta. Această „constelaţie” de personaje, pe cît de contemporane, pe atît de cehoviene, compune o suită de schiţe, un caleidoscop de imagini, stări şi sentimente, care conduc la rezolvările cele mai contradictorii. Teatrul Național de Stat ORA 19:00 EVENIMENT CINEMATECA DE SÂMBĂTĂ Proiecție film: American Beauty (Kevin Spacey, Annette Bening) Jazz Office ORA 21:00


ce se întâmplă

săptămâna ta EXPOZIȚIE HIBERNALA Expoziție de fotografii realizate de cursanții fundației Rubin: Crăciunescu Octavian-Constantin, Ficut Elisabeta Stephany, Iclozan Daniel, Kindlein Emil, Moraru Mircea-Marian, Petrucean Claudia-Elena, Schuster Katharina Maria, Simonescu Virgil-BarbuDan, Surdea Mihai-Tiberiu si Szilágyi Mihály-Adam. Papillon Cafe JAPONIA RENAȘTE DUPĂ DEZASTRU Fotografii din arhiva Ministerului Apărării Naționale al Japoniei, Universității din Fukushima, ziarului Fukushima Minpo și Editurii KK Bestseller Anul trecut, pe 11 martie 2011, Japonia a fost lovită de un puternic seism cu magnitudinea 9 pe scara Richter, urmat de un uriaș val tsunami, care a devastat regiunea de coastă și a afectat Centrala nucleară de la Fukushima provocând

pierderi umane care se ridică la aproape 20.000 de morți și dispăruți și importante pagube materiale. La un an după cutremur, se depun încă eforturi susținute pentru renașterea și reconstrucția zonelor afectate. Expoziția cuprinde mărturii ale acelor momente dramatice și a zilelor ce le-au urmat și spune poveștile cutremurătoare ale supraviețuitorilor, salvatorilor acestora, ale celor care au pierdut tot fiind nevoiți să trăiască în adăposturi speciale. Muzeul Banatului Timișoara LIVE/PARTY PHASER Concert live Curtea Berarilor Timișoreana ORA 21:00 CONCERT URMA Intrare: 20 lei DAOS ORA 22:00 CONCERT AB4

muzică rock. Turneu de aniversare a 12 ani de la înființarea trupei. SETUP ORA 22:00 COYOTE UGLY PARTY LIFE PUB ORA 22:00 CONCERT GRIMUS & THE MONO JACKS Intrare: 20 lei SETUP ORA 22:00 LES ELEPHANTS BIZARRES Concert Live ARQA ORA 22:00

TÂRGURI SALONUL INDUSTRIEI UȘOARE Expoziție cu tradiție aflată la a XXI-a ediție, ce reprezintă o oportunitate pentru toți producătorii și comercianții de a-și prezenta noile colecții primăvară-vară unui public cunoscător, dispus să-și reînnoiască garderoba. Confecții, tricotaje, lenjerie, pielărie, încălțăminte, marochinărie, articole sportive de îmbrăcăminte și încălțăminte, țesături și articole textile pentru locuință. Centrul Regional de Afaceri

HEY!AFTER THE RIDE deep-house, tech-house cu ANTHEA Ovijay,Kalman Intrare: 15/20 lei NO NAME ORA 23:30

PASCAL-EXPO Cadouri, jocuri și jucării, produse alimentare pentru sărbători: vinuri, dulciuri, patiserie, produse cosmetice, bijuterii și gablontzuri, produse naturiste și bio, felicitări, cărți și reviste. Centrul Regional de Afaceri

DUMINICĂ, 1 APRILIE

VEST-TIM MEDICA Expoziție și prezentare de produse din domeniul medi-

| 27

30 mar. - 5 apr. cinei: aparatură medicală din toate domeniile, echipamente medicale de protecție, mobilier, consumabile, stațiuni balneoclimaterice, asigurări medicale, servicii medicale private, bănci de organe și celule Stem, literatură de specialitate, produse naturale, acupunctură, reflexoterapie, fitoterapie, homeopatie, ayurveda etc. Iulius Mall EXPOZIȚIE HIBERNALA Expoziție de fotografii realizate de cursanții fundației Rubin: Crăciunescu Octavian-Constantin, Ficut Elisabeta Stephany, Iclozan Daniel, Kindlein Emil, Moraru Mircea-Marian, Petrucean Claudia-Elena, Schuster Katharina Maria, Simonescu Virgil-BarbuDan, Surdea Mihai-Tiberiu si Szilágyi Mihály-Adam. Papillon Cafe

LUNI, 2

APRILIE EVENIMENT DIMINEȚILE LUMII În cadrul programului naţional de educaţie „Şcoala Altfel”, Astra Film Sibiu şi Mediateca André François a Institutului francez din Timişoara îi invită pe cei mici la o serie de filme documentare, în zilele de 2, 3 şi 4 aprilie. Seria vă invită să vă cufundaţi în universul copiilor din întreaga lume pentru a-i urmări, de la trezire şi până la sosirea lor la şcoală. Activitatea cotidiană a băieţilor şi a fetelor cu vârstă cuprinsă între 6 şi 10 ani este o aventură pe cât de universală, pe atât de magică. Această întâlnire este o nemaipomenită fereastră deschisă către lume.Ce mănâncă la micul dejun un tânăr japonez? Unde dorm copiii din sudul Marocului? Cum ajung la şcoală micuţii mexicani? Atâtea întrebări nesemnificative în aparenţă, dar revelatoare pentru diferenţele noastre culturale şi care pot să ne înveţe o multitudine de lucruri simple, dar pasionante. Această serie este în acelaşi timp o ocazie de a descoperi diversitatea nucleelor familiale, dar şi regulile de viaţă după care acestea se ghidează. Vom simţi de asemenea şi ritmul lumii exterioare care se accelerează la răsărit. Organizatorii le propun elevilor participanţi la proiecţie diverse activităţi pe baza filmelor. Cărturești, Mercy ORA 09:00 RECITALURI EDUCATIVE. ȘCOALA ALTFEL- ȘCOALA CU MUZICĂ Vioara. Lemnul care cântă Cu: Jhonny Bota, Felix Rotaru, Cora Petrilă Sala Capitol ORA 09:00, 10:30 RECITALURI EDUCATIVE Muzica și dansul- Suite de balet. Cu: Manuela Iana Mihăilescu, Dragoș Mihăilescu Sala Capitol ORA 12:00

TEATRU DEVIANŢĂ regia: Németh Ákos


28 | ce se întâmplă

PENTRU LISTA COMPLETĂ A EVENIMENTELOR INTRĂ PE www.zilesinopti.ro

săptămâna ta scenografia: Albert Alpár dramaturgia: Gálovits Zoltán Piesa are ‘’o frumuseţe particulară şi vorbeşte despre dragoste, înțelegere şi acceptarea celuilalt. Este povestea a două surori; una dintre ele suferă de autism. Suntem martorii unor vieţi trăite la marginea societății, deoarece chiar dacă personajele fac parte dintr-un mecanism social, ele au o existență foarte incertă.Chiar această stare periferică este cea care creează situații dramatice și ne face să ne punem întrebări fundamentale. O istorisire localizată în Ungaria zilelor noastre, dar care ne propune adevăruri valabile oricând și oriunde.’’Lökös Ildikó, dramaturg Teatrul Maghiar Csiky Gergely, Sala Studio ORA 19:00 LIVE/PARTY STAND-UP COMEDY Cu Teo, Vio, Costel (ex Deko) Înverșunat. Genial. Amuzant. Profet. Simpatic. Misogin. Teo Buzău. Tânar. Supus. Trăiește pe lânga Teo și Costel. Vio Mic. Jucăuș. Din Bacău. Costel Pe scurt, cei trei comedianți care au făcut să explodeze fenomenul standupologic in România. PORKYS PUB ORA 20:00

MARȚI, 3 APRILIE TEATRU FETIȚA DIN BOLUL PEȘTELUI AURIU de Morris Panych Regia: Radu Afrim Dramaturgia: Valerie Seufert Decorul şi costumele: Dragoş Buhagiar Vremuri tulburi: În Canada anilor ‘60, Iris, o fetiţă de 10 ani, trăieşte împreună cu părinţii ei şi cu Miss Rose, o chiriaşă mai puţin agreată, într-o casă pe malul oceanului. Fetiţa, cu multă afecţiune, îi educă pe adulţii în mijlocul cărora trăieşte, merge la o şcoală catolică - se consideră însă budistă - şi adoră peştişorul ei auriu, până când într-o zi acesta, urmând calea a tot ce este trecător, dispare

din căminul oricum lipsit de bucurie. În aceeaşi zi mama ei decide să-şi părăsească familia, dar soarta pare să-i fie potrivnică. La scurt timp, Iris aduce acasă un naufragiat ce seamănă atât de mult cu peştişorul ei auriu, încât subit începe să creadă în reîncarnare. Va reuşi acesta să reîntregească familia? Cu: Silvia Török, Alex Halka, Olga Török, Horia Săvescu şi Rareş Hontzu Teatrul German de Stat ORA 19:30 EXPOZIȚIE HIBERNALA Expoziție de fotografii realizate de cursanții fundației Rubin: Crăciunescu Octavian-Constantin, Ficut Elisabeta Stephany, Iclozan Daniel, Kindlein Emil, Moraru Mircea-Marian, Petrucean Claudia-Elena, Schuster Katharina Maria, Simonescu Virgil-BarbuDan, Surdea Mihai-Tiberiu si Szilágyi Mihály-Adam. Papillon Cafe

MIERCURI, 4 APRILIE EVENIMENT REVISTA REVISTELOR O colecție cu cele mai bune momente din istoria Teatrului C.Tanase din Bucuresti, cel mai bun spectacol de gen al momentului. Sala Capitol ORA 19:00

OPERĂ LILIACUL Operetă în trei acte Muzica: Johann Strauss. Libretul: Karl Haffner şi Richard Genée Soliştii baletului: Mirabela Zonai, Manuela Ardelean, Alina Mihai, Andreea Farkaş, Raisa Kadar, Irina Constantin, Radu Romulus, Darius Agrima, Claudiu Dan, Cornel Bercea, Alexandru Pîntea Corul, orchestra şi ansamblul de balet ale Operei Naţionale Române Timişoara Opera Națională Română ORA 18:00

TEATRU FETIȚA DIN BOLUL PEȘTELUI AURIU de Morris Panych

Regia: Radu Afrim Dramaturgia: Valerie Seufert Decorul şi costumele: Dragoş Buhagiar Cu: Silvia Török, Alex Halka, Olga Török, Horia Săvescu şi Rareş Hontzu Teatrul German de Stat ORA 11:00

ONE-WOMAN SHOW. MADY-BABY Un spectacol controversat şi răscolitor despre trei tineri care părăsesc România pentru o ţară mai „cool”. Proveniţi din medii sociale diferite, cu aspiraţii diferite, îşi părăsesc ţara pentru un tărâm al făgăduinţei – Irlanda. Fără să se caute, întâlnirea lor e totuşi inevitabilă şi decisivă pentru soarta pe care singuri şi-o aleg. Cele trei sorţi se împletesc, iar Mady devine instrumentul, apoi victima celor doi băieţi. Spectacolul pune accentul pe figura fetei, povestea ei fiind una a învierii, bazată pe noţiunile bunătate şi păcat, decădere şi mântuire, egoism şi jertfă. Cu Gianina Cărbuariu Parcarea Hotelului Timișoara ORA 16:00 M-AM HOTĂRÂT SĂ DEVIN PROST după Martin Page Antoine, 25 de ani, geniu se simte exclus din lumea contemporană de însăși inteligența lui. Deprimat și singur, încearcă diferite metode să devină mai prost, mai aproape de semenii lui, cu alte cuvinte. Pornește pe un drum complet anti-inițiatic, încearcă să se integreze: n-a băut în viața lui – vrea să ia lecții de alcoolism; nu știe ce e moartea – ia lecții de sinucidere. Dar orice problemă are o soluție. O poveste plină de haz, M-am hotărât să devin prost este, dincolo de aspectul autobiografic, o întâlnire fascinantă cu psihicul uman. Un spectacol de Antonella Cornici Teatrul Naţional Timişoara, Studio 5 ORA 19:00

EXPOZIȚIE HIBERNALA Expoziție de fotografii realizate de cursanții fundației Rubin: Crăciunescu Octavian-Constantin, Ficut Elisabeta Stephany, Iclozan

Daniel, Kindlein Emil, Moraru Mircea-Marian, Petrucean Claudia-Elena, Schuster Katharina Maria, Simonescu Virgil-BarbuDan, Surdea Mihai-Tiberiu si Szilágyi Mihály-Adam. Papillon Cafe

JOI, 5 APRILIE TÂRGURI EXPO FLORA Expoziție cu vânzare de: flori și plante de interior, pentru grădini, parcuri și zone verzi, decorațiuni și aranjamente din flori, semințe, bulbi, răsaduri, amestecuri de pământ pentru plante, îngrășăminte, substanțe pentru întreținerea plantelor, ghivece, ornamente și accesorii pentru grădină și terase, echipamente și unelte pentru grădinărit, mobilier pentru grădină și terase. Parcarea Iulius Mall

EVENIMENT RECITALURI EDUCATIVE PIANUL, HARPA ȘI CHITARA Cu: Sorin Petrescu, Mihaela Faur, Alexandru Cena Sala Capitol ORA 10:00, 11:00

TEATRU CAMERISTELE de Jean Genet Proiect în cadrul programului “Rândul întâi” pentru promovarea tinerilor creatori. Coordonarea artistică: Ioana Iacob & Olga Török Muzica: Alex Halka, Decorul

30 mar. - 5 apr. şi costumele: Ioana Popescu De fiecare dată când stăpâna pleacă de acasă, soseşte ceasul în care cameristele Claire şi Solange ajung în centrul atenţiei. Cele două surori se joacă de-a “Stăpâna şi camerista”, un ritual al dominării şi supunerii, al umilinţei şi îndurării, al opresiunii şi devotamentului, dar şi al revoltei. Un joc perfid al puterii în care graniţele se şterg treptat, până când un telefon schimbă totul. “Cameristele sunt monstruoase precum noi înşine, când visăm una ori alta.” (Jean Genet) Olga Török şi Ioana Iacob propun propria lor versiune a “Cameristelor”: nu lipsită de răutate, dar totodată cu o notă de tristeţe şi emoţie. În scenografia Ioanei Popescu şi pe muzica lui Alex Halka se naşte un spectacol plin de ritm şi energie, care alternează însă cu momente de linişte şi profundă sensibilitate. Cu: Ioana Iacob şi Olga Török. Teatrul German de Stat ORA 19:30

pierderi umane care se

EXPOZIȚIE

LE CINEMA

JAPONIA RENAȘTE DUPĂ DEZASTRU Fotografii din arhiva Ministerului Apărării Naționale al Japoniei, Universității din Fukushima, ziarului Fukushima Minpo și Editurii KK Bestseller Anul trecut, pe 11 martie 2011, Japonia a fost lovită de un puternic seism cu magnitudinea 9 pe scara Richter, urmat de un uriaș val tsunami, care a devastat regiunea de coastă și a afectat Centrala nucleară de la Fukushima provocând

Intrare: 20 lei

ridică la aproape 20.000 de morți și dispăruți și importante pagube materiale. La un an după cutremur, se depun încă eforturi susținute pentru renașterea și reconstrucția zonelor afectate. Expoziția cuprinde mărturii ale acelor momente dramatice și a zilelor ce le-au urmat și spune poveștile cutremurătoare ale supraviețuitorilor, salvatorilor acestora, ale celor care au pierdut tot fiind nevoiți să trăiască în adăposturi speciale. Muzeul Banatului Timișoara LIVE/PARTY DORU OCTAVIANDUMITRU

STAND-UP COMEDY

ORA 21:00 POPA SAPKA

Amerika Evropa Tour Concert-live Intrare: 15 lei LIFE PUB ORA 21:00 PARAZIȚII seara hip-hop Heaven Studio ORA 22:00


frumuseţe 30 | frumusețe beauty A ALEXIS GLAMOUR bd. Liviu Rebreanu nr. 26 0788.254.097 B BEAUTY CENTER str. Iancu Flondor nr. 12-14 0256.242.279, 0256.242.278 BREATHLESS BEAUTY CENTER str. Aristide Demetriade nr. 1 (Iulius Mall - etaj, lângă librăria Diverta) 0256.247.739 WWW.BREATHLESS.RO

C C & COSMETICS bd. Cetăţii nr. 81A 0256.226.337, 0764.406.597 CORPORE SANO bd. Vasile Pârvan nr. 28 sc. A, ap. 3 0256.288.020, 0749.155.448 WWW.CORPORE.RO; WWW.GUAM.RO

0722.161.500 www.delisstudio.ro

0356.109.256, 0721.876.062

DENISE’S str. Pestalozzi nr. 22 0356.459.372 www.salondenises.ro

GOLD SUN bd. Dâmboviţa nr. 65

DERMO CENTER str. Ciprian Porumbescu nr. 107 0728.941.299, 0743.072.670 www.dermocenter.ro

D

L LINEA BODY CARE Dumbrăviţa, str. Fervenţia nr. 28 0356.262.400 www.linea-body-care.go.ro

E EFFECT SUN Calea Aradului nr. 4 A 0256.211.602

ESSENCE

SPA & WELLNES str. Burebista nr. 3-5 0256.226.082, 0729.131.542 www.essencespa.ro ESTETIQUE CLINIQUE str. Iris nr. 8 0256.439.432 www.estetiqueclinique. trei.ro EVELYN STYLE str. Simion Bărnuţiu 0745.610.300 WWW.EVELYNSTYLE.RO

DELIS STUDIO str. Cornelia Salceanu nr 26A

0765.175.176

G GABY BEAUTY STYLE str. Cozia nr. 94

M MONICA (1) Aleea Cristalului nr. 5 0256.498.090 WWW.SALONMONICA.RO

MONICA (2) str. Barbu Iscovescu nr. 2 0256.305.722, 0256.202.899

MONICA (3) str. Ialomiţa nr. 66 0256.283.575, 0721.719.974

N NATALLY EAUTY CENTER bd. 16 Decembrie 1989 nr. 46 0256.201.263 www.salon-natally.ro


frumuseĹŁe

| 31

beauty


32 | turism hoteluri şi pensiuni

HOTELURI A ANA (4*) Calea Martirilor 1989 nr. 100 0256.201.022 WWW.HOTELANA.RO

B BEST WESTERN AMBASSADOR (4*) str. Mangalia nr. 3 0256.306.880, 0256.306.881 WWW.AMBASSADOR.RO

C CONTINENTAL (4*) bd. Revoluţiei din 1989 nr. 5 0256.494.144 www.hotelcontinental.ro

D DOMINIQUE (3*) str. Mureş nr. 75 0256.465.262, 0256.246.545 www.hoteldominique.ro

E ELYSEE (5*) Săcălaz, nr. 147 0256.367.600, 0256.367.605 www.hotelelysee.ro EURO HOTEL (3*) str. Mehadia nr. 5 0256.201.251, 0256.201.253 EUROHOTELSITE.COM

H

P PRESIDENT (3*) str. Dinu Lipatti nr. 25 0256.293.797, 0256.294.901 WWW.HOTELPRESIDENT.RO

R REGHINA ( 3*) str. Cozia nr. 91 0256.491.166, 0722.223.947 www.hotel-reghina.ro REGHINA BLUE (4*) str. Cozia nr. 51-53 0256.407.299, 0722.397.431 WWW.REGHINA-BLUE.RO

S SAVOY (4*) Splaiul Tudor Vladimirescu nr. 2 0256.249.900

L LA RESIDENZA (4*) str. Independenţei nr. 14 0256.401.080 WWW.LARESIDENZA.RO

N NH TIMISOARA (4*) str. I. M. Pestalozzi nr. 1A 0256.407.440 WWW.NH-HOTELS.COM

www.casalafayette.ro

CASA LEONE ( 3*) bd. Eroilor de la Tisa nr. 67 0256.292.621, 0723.329.612 WWW.CASALEONE.RO

D DIAMBIENT (2*) str. Ciprian Porumbescu nr. 29A

0744 572 104, 0256.496.104

T

WWW.HOTELSTRELITIA.RO

T TIMIŞOARA (3*) str. Mărăşeşti nr. 1 - 3 0256.498.852, 0256.498.862 www.hoteltimisoara.ro TRESOR ( 4*) str. Radu Tudoran nr. 18 0256.228.754, 0256.228.755

VALENTINA ( 3*) str. Mehadia nr. 5 0256.497.535, 0751.668.464 www.hotelvalentina.ro

www.iosefinresidence.ro

0256.201.138

DIAMBIENT.TREI.RO

WWW.HOTEL2000.RO

IOSEFIN RESIDENCE (4*) Piaţa Alexandru Mocioni nr. 8 0356.113.224, 0 356.113.225 0757.555.444

str. Mureş nr. 145

STRELIŢIA (3*) bd. Simion Bărnuţiu nr. 44 0256.247.067, 0256.247.071

WWW.HOTELTRESOR.RO

I

CASA LA FAYETTE ( 3*)

www.hotelsavoy-tm.com

HOTEL 2000 (3*) Calea Dorobanţilor nr. 94 0256.287.575, 0788.379.637

IMPERIAL (3*) str.Sf.Ap.PetruşiPavelnr.29A 0256.280.673, 0256.280.661

C

TROPICANA Dumbrăviţa, str. Pluto nr. 4 0356.109.494, 0746.620.765, 0746.124.570 WWW.PENSIUNEATROPICANA.RO

V

V VALERY I str. Mareşal C. Prezan nr. 140A 0256.291.790, 0722.315.653

VANILLA (3*) bd. Eroilor nr. 57 0256.202.129

www.pensiunea-valery.ro

WWW.HOTEL-VANILLA.RO

VLAD HOME 1 (3*)

PENSIUNI A

bd. Liviu Rebreanu nr. 19A 0256.245.993,

ANA MARIA (3*) Dumbrăviţa, str. Nera nr. 24 0256.281.118, 0256.499.849 www.pensiuneaanamaria.ro

0256.245.994

ANDRONIC (3*) str. Ioan Slavici nr. 75 0256.218.063, 0256.221.876

0256.474.766,

WWW.ANDRONIK.RO

Z ZEFIR (4*) str. Tulcea nr. 17

0720.529.302, WWW.PENSIUNEAZEFIR.RO


servicii

| 33

servicii


34 | auto auto B

A

office@agarcompany.com

AUTONOM bd. Revoluţiei nr. 12 0256.270.280, 0749.033.322 www.autonom.ro

AID CARS str. Ion Ionescu de la Brad nr. 3A 0726.220.788, 0744.639.673 office@aidars.ro,

AVIS Aeroportul International Timişoara 0256.203.233 reservations@avis.ro

AGAR COMPANY SRL str. Ciprian Porumbescu nr. 50A 0723.728.999

WWW.AIDCARS.RO

WWW.AVIS.RO

BOC AUTOMOBILE bd. Liviu Rebreanu nr. 26 0722.285.042, 0766.779.901 WWW.AUTOBOC.RO

C CITY CAR Aeroportul Internaţional Timişoara

0256.386.090, 0742.106.754 office@citycar.ro WWW.CITYCAR.RO

D DIVIETO str. Bistrei nr. 18B 0256.281.614, 0744.772.324, 0728.129.711 divieto@dievietotm.ro WWW.DIVIETOTM.RO

ÎN AI PROGRAMUL SĂPTĂMÂNAL AL FILMELOR DE LA


36 | non-stop non stop

FARMACII

GRUP TAXI

HELPNET

str. Amurgului nr. 1, et. 4

str. Gheorghe Lazăr nr. 30-32 0256.400.234

0256.943 PRO TAXI

VLAD 1

bd. Take Ionescu nr. 51

bd. 16 Decembrie 1989 nr. 53

0256.942, 0723.942.942

0256.492.650 VLAD 2 str. Gheorghe Lazăr nr. 8

RADIO TAXI 0256.940, 0723.717.171

026.220.419

TIMIŞOARA TAXI

VLAD 3

0256.943, 0726.956.004

str. Augustin Pacha nr. 1

0788.944.944, 0752.222.943

Calea Aradului nr. 48

0256.216.531 TAXI CAR TAXI 0256.283.566,0744.366.360 0726.366.660 CITY TAXI 0256.949 EURO TAXI bd. Simion Bărnuţiu nr. 28, ap. 2

TUDO TAXI str. Pestalozzi nr. 18 0256.945, 0356. 102.945 0766.329.294, 0723.449.940

TRACTĂRI AUTO DORS GRUP 0256.943, 0722.439.999 0788.444.959, 0745.432.201 ÎNGERII GALBENI

0256.200.002, 0256.941

Giarmata, str. Principală

FAN TAXI

0356.106.704, 0742.401.400

nr. 430

str. Ştefan cel Mare nr. 58 0721.644.064, 0356. 428.000 0256.944, 0749.210.012

MEDY SRL 0720.342.750, 0753.621.025


non-stop

| 37

non stop


38 | agenda

agenda PRE

VI

6 - 12 APRILIE EW

Cea mai tare trupă hip-hop a țării, printre altele, trupa Paraziții vine la TM, pentru un show ca-n Heaven. 5 aprilie

AB 4 Au fost primii la Tuborg GreenFest, și au contribuie la realizarea coloanelor sonore ale unor scurt metraje. De notorietate în segmentul rock, AB4 vor susține un concert aniversar. Setup, 31 martie

STAND-UP IN THE CITY Spectacol de comedie susținut de veteranii Teo, Costel și Vio- Clubul Mobil de Comedie, la ediția a 3-a, sezonul 2. Porkys, 2 aprilie

Redactor şef

EDIȚIA de TIMIŞOARA apare săptămânal – gratuit nr. 12 (405) , 30 martie - 5 aprilie 2012

Andreea Hosu andreea.hosu@zilesinopti.ro Layout & DTP

Director Revistă Ciprian Nanciu ciprian.nanciu@zilesinopti.ro tel.: 0742 291 817 Director Vânzări Marius Râmpu marius.râmpu@zilesinopti.ro tel.: 0740 020 146 Vânzări Andreea Hosu andreea.hosu@zilesinopti.ro tel.: 0754 056 498 Director Reţea Marius Vâlsănescu marius.valsanescu@zilesinopti.ro

Bogdan Feldorean bogdan.feldorean@zilesinopti.ro Marketing Mihaela Biriş mihaela.biris@zilesinopti.ro Financiar Mihaela Anuţoiu mihaela.anutoiu@zilesinopti.ro

PUBLICITATE NAŢIONALĂ: Miruna Toma Senior Sales Manager miruna.toma@zilesinopti.ro Adrian Miholca Senior Sales Manager adrian.miholca@zilesinopti.ro

Dacă vreţi să ne semnalaţi un eveniment sau un parteneriat, contactaţi-ne la: str. Petru Maior, nr. 2, Braşov Tel./Fax: 0268 318 567 Tel.: 0268 328 567; e-mail: timisoara@zilesinopti.ro www.zilesinopti.ro Zile și Nopţi este marcă înregistrată a S.C. Zile și Nopţi S.R.L. Redacţia nu își asumă responsabilitatea pentru modificările de program survenite ulterior intrării în tipar. Responsabilitatea pentru exactitatea informaţiilor revine exclusiv instituţiilor care le furnizează.

Zile și Nopţi Timişoara nu își asumă responsabilitatea pentru conţinutul machetelor publicitare și eventualele greșeli de tipar. Conţinutul revistei aparţine în întregime Zile și Nopţi Timişoara. Reproducerea parţială sau integrală a conţinutului este ilegală fără acordul prealabil al Zile și Nopţi Timişoara. Ediţiile Zile și nopţi în România: 720.000 exemplare lunar Săptămânale: Bucureşti, Cluj, Iaşi, Timişoara, Piteşti, Bacău/Piatra Neamţ, Arad Bilunare: Braşov (Poiana Braşov, Valea Prahovei, Bran-Moeciu), Constanţa (Litoral), Sibiu (Mediaş), Tg. Mureş (Sighişoara, Reghin, Sovata), Baia Mare/Satu Mare, Craiova, Galaţi/Brăila, Oradea (Felix, 1Mai), Ploieşti (Câmpina, Breaza), Alba Iulia (Sebeş, Cugir), Bistriţa, Covasna, Deva (Hunedoara), Rm. Vâlcea, Suceava (Rădăuţi) Concept grafic și editorial Zile și nopţi este membru BRAT


ZIle si nopti  

timisoara 30 mar

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you