Page 1

informaĹŁia de care ai nevoie!

www.autocomplex.ro aprilie 2012 nr. 48 • gratuit


3

www.autocomplex.ro Titlu pagina / rubrică //CUPRINS descriere EDITORIAL

4 Jaguar XJ220S

editorial de Ionuţ Voinescu

O super-felină sub ciocanul licitaţiei

Pe Hârtie Românii sunt de departe cei mai tari în construcţia de autostrăzi. Da! Noi, românii! După ce, în doar câţiva ani, toate proiectele de autostrăzi au fost finalizate la termen și pe sume mai mici decât cele stabilite iniţial, guvernanţii s-au apucat deja să așeze pe hârtie încă trei autostrăzi. Traseele, lungimea pe care urmează să fie realizate, sumele ce vor fi investite sau timpii de execuţie sunt date irelevante și nu o să irosesc timpul cu ele. Un singur lucru merită, sau chiar mai mult, trebuie menţionat, și anume anul în care vor fi “demarate” lucrările: anul 2014. De ce sunt irelevante datele tehnice, traseul etc.? Pentru că, în campaniile electorale care ne vor mânca nervii în perioada următoare, o să le auziţi atât de des și de detaliat, încât o să trăiţi cu impresia că parcă aţi mers deja pe autostrăzile respective. De ce am atras atenţia asupra faptului că lucrările vor demara în 2014? Pentru că această dată este după alegeri, și sigur nu o să mai auziţi nimic despre autostrăzi. Cu toate că cele trei proiecte, care cu siguranţă vor fi demarate la termen, sunt extrem de interesante, mai sunt români, printre care recunosc mă regăsesc și eu, care-și pun o întrebare ușor retorică, ce ne aruncă în ridicol; anul ăsta oare mergem pe autostradă până la Constanţa? Ei bine… nu! Mare păcat însă, că nu mai este ministru pe la drumuri Anca Boagiu. Apare lunar în Braşov, Covasna gratuit tiraj: 20.000 exemplare Manager: Köpe Gyöngyi Marketing: Gabriel Balint (0788.565.148) Publicitate: Adi Cherecheş (0788 577154)

www.autocomplex.ro

6 Nou în Lumea

Sunt sigur că ar fi găsit o explicaţie cât se poate de logică, așa cum a mai găsit în repetate rânduri pentru întârzierile permanente. Dar totusi, să nu mai fim răutăcioși. Autostrăzile românești sunt precum vinul... pe cât de vechi proiectele, pe atât de scumpe. Ţinând cont însă, că am mai tot scris despre subiectul autostrăzilor noastre, o să mă opresc aici, şi trecem la ceva mai interesant și anume lipeala ce se întrezărește între Audi și Ducati. În termeni de tabloid, se pare că, deși în 2008 Ducati i-a lăsat pe cei de la Volkswagen grup, pentru altul, 4 ani și 800 de milioane de euro mai târziu, dragostea pare să renască. Ca în orice relaţie ce se înfiripă între două vedete, uniunea nu este văzută prea bine de omul de rând, cârcotaș și avid după scandal. Marea temere, nu este că cei doi ar putea să se despartă ulterior, ci că rodul iubirii, adică viitoarele Ducati, nu vor mai fi atât de sportive și pasionale ca și până acum după ce vor fi educate sub rigoarea germană. Ce va ieși dacă vom ajunge până în acest punct vom vedea, și posibil vom și te sta evident, pe una dintre cele trei noi autostrăzi ce vor fi construite începând cu 2014. Menţionez un singur lucru scepticilor, și anume că Lamborghini nu putem să spunem că se descurcă rău, atât financiar cât și din punct de vedere al performanţelor după ce au fost preluaţi de grupul Volkswagen.

Secretariat: Oancea Cristina Distribuţie: Stinghe Dragoş Autocomplex este marcă înregistrată a: SC ANIRMA TRADE SRL. Adresa: SC ANIRMA TRADE SRL B-dul 15 Noiembrie nr.50, Sc.E, Ap.8

Braşov – 500097 Tel/Fax: 0268 412365, 0268 471486 www.autocomplex.ro, office@autocomplex.ro Redacţia nu îşi asumă responsabilitatea pentru modificările apărute ulterior.

Auto

8 Întâlnirea

regională Logan Club

10 INFINITI EMERG-E Super Car-ul Electrizant

12 ServicePiese Auto 14 Invenţie 16 Accesorii Asigurări

17 Tuning

Diverse

18 Toyota GT-86 S-a reaprins pasiunea

22 Ferrari F12 Berlinetta

Stare temporara

26 Luna Aprilie în istoria auto Glume

28 Harta Index

Autocomplex • numărul 48, 47, anul 5 • martie aprilie 2012


ŞTIRE

4 JAGUAR XJ220S

O super-felină sub ciocanul licitaţiei În anii 1980 au văzut lumina zilei o mulţime de super mașini sport, Ferrari (288 GTO, F40 ), Porsche (959), Lamborghini (Diablo), însă cel mai feroce rival a venit din Marea Britanie sub forma lui Jaguar XJ220.

N

www.autocomplex.ro

umărul din notaţie reprezenta viteza maximă în mile, și da, pisica știa tempoul de 350 km/h. Dar Jaguar a comis o greșeală fatală, și-a minţit clienţii. Mâncătorul de asfalt prevestit cu un V12, întrun final a fost pus în circulaţie cu un V6 twin turbo de 3,5 litri, iar în cercurile mai înalte chiar contează șase cilindri în plus sau în minus... Din punct de vedere al pieţei XJ220 a eșuat, dar există câteva

exemplare vânate de colecţionari. Specialitatea lui XJ220S scos la licitaţie în februarie de către RM Auctions este că provine din aceea serie de șase bucăţi care a fost construită de către firma TWR a lui Tom Walkinshaw, ca bază a mașinilor de curse GT timpurii. Concret, s-a licitat mașina cu seria sașiului 784 a cărei caroserie originală din aluminiu a fost schimbată cu una mai ”cu linii” din material plastic cu inserţii de carbon. Este interesant

farul complementar, precum lustrul nou-nouţ, care este griul mat al lui Lamborghini Reventon. Habitaclul deasemenea a fost reînnoit, precum jantele de magneziu, care au primit gume noi. XJ220S à la TWR a fost din start mai puternic decât cel de fabrică, știa 680 CP, dar mulţumită unui eșapament sport din titan V6-le lui 784 este în stare să miște 700 CP. RM Auctions, la finalul licitaţiei, a dus preţul felinei la suma de 230.000 de dolari.


6

nou în lumea auto

O nouă invenţie de la Volvo: airbag-ul pentru pietoni.

Astfel, grupul VAG s-ar putea mări cu prima marcă moto.

Volvo pune siguranţa pasagerilor şi a pietonilor pe primul plan. Un motto pe care constructorul şi-a clădit o reputaţie în lumea auto. Astfel, la Salonul Auto de la Geneva de anul acesta, odată cu prezentarea noului model Volvo V40, au dezvăluit în premieră o tehnologie de siguranţă a pietonilor ce implică un airbag special conceput pentru ei. Aceasta se va regăsi pentru început doar pe modelul nou lansat, cu premisa de a se implementa această tehnologie și pe alte modele aflate sub centura constructorului suedez.

Unic din toate punctele de vedere: Lamborghini Aventador J

www.autocomplex.ro

Povestea Ducati continuă: Audi dispus să ofere 850 de milioane de euro. După ce la mijlocul lunii februarie au apărut primele informaţii legate de vânzarea constructorului de motociclete, iată că a apărut și primul ofertant, constructorul din Ingolstadt, Audi. Zvonurile spun că marca premium a grupului Volkswagen se află în discuţii avansate cu Ducati. Brandul cu 4 cerculeţe este dispus să plătească suma de 850 de milioane de euro pentru acţiunile constructorului din peninsulă.

ştiri

sfertul de milă în 8.63 de secunde cu o viteză la capătul celor 402 metri de 279 Km/h. Încă nu s-a aflat viteza maximă. Nasa încă lucrează la o anvelopă care să reziste până la capătul vitezometrului. Ferrari cenzurat pe internet în China.

Constructorul cu o pasiune pentru tauri, a creat un Aventador fără plafon și parbriz ca și multe alte elemente considerate inutile. În viziunea lor asta este puritatea unui super car, modelul este esenţa exclusivităţii, un singur client bogat și norocos se va bucura de poate cea mai frumoasă și rapidă mașină a constructorului italian. Un Nissan GT-R R35 de 1600 de CP. Pachetul Alpha Omega al tunerilor AMS Performance vine în continuarea kit-ului Alpha 12 pentru Nissan GT-R R35 și este dedicat puterii brute și exagerate. Drept urmare „blândul” Nissan GT-R stoc de 550 CP din garajul dumneavoastră poate ajunge la 1600 de CP și poate „rezolva”

În China, un Ferrari 458 Italia a fost implicat într-un accident care s-a soldat cu șoferul mort și două persoane de sex feminin aflate pe scaunul din dreapta rănite grav. Șoferul Ferrari-ului este cel ce a provocat accidentul dar este și fiul unui lider al Partidului Comunist din China, astfel s-a încercat muşamailzarea evenimentului prin blocarea pe internet a cuvântului Ferrari în ţara mai sus numită. Mclaren începe noul sezon de Formula 1 cu dreptul. Echipa britanică a confirmat că deţine cel mai bun monopost în acest debut de sezon, după ce Jenson Button a obţinut victoria la Melbourne într-o cursă pe care a controlat-o cu autoritate de la început până la sfârşit. Elementul crucial al cursei a fost startul, întrucât Button a reuşit să se impună în lupta cu Lewis Hamilton, şi să-l depăşească în primul viraj pe coechipierul său care plecase din pole position.


8

Informaţia de care ai nevoie Titlufost Am pagina la…/ rubrică / descriere

Întâlnirea regională Ediţia a III-a Braşov 2012

16 martie - Ziua în care la porţile Kronstadtului ajunge vestea că oștile Logan Club se pregătesc pentru un asediu asupra cetăţii. Înarmaţi cu voie bună și purtând cu ei spiritul unic al clubului, aceștia încercuiesc bătrâna

cetate a Kronstadt-ului și înserează la „Hotel Ciucaș Tărlungeni” pentru a pregăti marea înfruntare. În zorii zilei de 17 martie, oștile Logan Club dau piept cu apărarea cavalerilor Ordinului de Kronstadt în marele turnir al „Îndemânării”. Încălecaţi

Autocomplex • numărul 48, anul 5 • aprilie 2012

pe armăsari cu greutate și cai putere, cavalerii Logan Club rezistă turnirului și se repliază pentru schimbarea strategiei de atac. Odată cu lăsarea serii, marele „Cal Troian” reușește să pătrundă în cetate, surprinzându-i pe cavalerii apărători.

Un val de euforie a împânzit foarte repede atmosfera iar cavalerii cetăţii păreau parcă a fi răpuși, însă oștile Logan Club nu aveau habar de suprizele care li se pregătesc. Concursuri peste concursuri și surprize care mai de care,

www.autocomplex.ro


9

www.autocomplex.ro Titlu pagina / rubrică Am / descriere fost la…

Logan Club Kronstadt

au făcut ca loganiştii să cadă răpuși și să aștepte ziua următoare pentru a reîncerca asediul asupra cetăţii. În cursul zilei de 18 martie, Oștile Logan Club părăsesc cetatea Kronstadt-ului, aceasta încă necucerită, însă

www.autocomplex.ro

nu înainte de a fi premiaţi de către cavalerii de Kronstadt cu premii extraordinare meșteșugărite cu migală de maiștrii uneltelor (Unior Tepid - Centrul Naţional de Scule) și cu adevărate opere de artă ce au prins viaţă din

mâinile marelui Gabriel Mocanu. Încă o filă a istoriei Kronstadt-ului se încheie aici iar în mintea noastră rămân amintirile acestei regionale. Pasiune pentru mașini, tuning la cel mai înalt nivel, premii naţionale la diferite categorii de tuning... pe

scurt Logan Club. Mulţumim tuturor celor care s-au alăturat acţiunii Logan Club Kronstadt de ajutorare a copiilor de la Casele de Copii. Caraghiorghiev Eduard Logan Club Kronstadt

Autocomplex • numărul 48, anul 5 • aprilie 2012


ŞTIRE

10 INFINITI EMERG-E

Super Car-ul Electrizant

www.autocomplex.ro

Conceptul INFINITI EMERG-E care s-a prezentat cu ocazia Salonului Auto de la Geneva din 2012 este o mașină sport cu motor central foarte dezvoltat, care permite o privire în viitorul lui Infiniti.

INFINITI EMERG-E este dovada materializată a intenţiei lui Infiniti de a așeza un model îndrăzneţ și strălucit în lumea așa zisă ‚‚Performanţă Inspirată” promisă de către marcă. Împreună cu aceasta semnalează și apariţia unui șir de tehnologii captivante, noi, pe care le va utiliza marca pentru a construi mașini de mare putere, totuși sustenabile. INFINITI EMERG-E reprezintă expresia noilor obiceiuri de proiectare al Infiniti, utilizate în premieră pe mașina sport cu motor central de putere mare. Conceptul poate fi considerat piatră de hotar și pentru că este primul Infiniti dezvoltat în Europa. Mai mult de atât, pentru a se putea baza pe materialele cele mai inovative și pe un bagaj de cunoștinţe dintre cele mai profunde, tehnologiile utilizate arată peste furnizorii obișnuiţi ai lui Infiniti. În această misiune Infiniti a devenit parte a acelei

iniţiative a Comisiei de Tehnologie și Strategie din Marea Britanie, conform căreia se propune accelerarea apariţiei pe drumurile publice a mașinilor cu emisii scăzute de CO2. INFINITI EMERG-E este expresia perfectă a „Performanţei Inspirate” a lui Infiniti. Mașina sport acţionată de către un motor hibrid așezat central, de 402 CP (300 KW) atinge viteza de 60 mile/h în 4 secunde, în timp ce viteza de 130 mile/h o atinge în numai 30 de secunde. În același timp este capabilă să efectueze și 30 de mile în circulaţia urbană fără emisii de noxe. Când acţionează și motorul pe benzină pe lângă cele două motoare electrice, mărind astfel autonomia, emisiile de CO2 sunt numai de 55g/km. Conceptul de două locuri, lung de 4,464 m are un „ambalaj” ușor cu linii interesante care pot proveni numai de la Infiniti.


12

Autocomplex 窶「 numトビul 48, anul 5 窶「 aprilie 2012

Informaナ」ia de care ai nevoie

www.autocomplex.ro


www.autocomplex.ro

13 Titlu pagina / rubrică / descriere

www.autocomplex.ro

Autocomplex • numărul 47, anul 5 • martie 2012


curiozitate

14 INEDIT

Combustibilul apa

D

eși au existat o mulţime de încercări, multe cu rezultate pozitive, substanţa noastră minune apa - aflată în belșug pe planeta noastră albastră nu se folosește încă drept combustibil. De ce? Într-un număr anterior al revistei v-am amintit de Tesla și idea lui de a oferi gratis omenirii capacitatea de a folosi oceanul de energie care ne înconjoară. În decursul anilor nu a fost singura idee refuzată, nesprijinită, lăsată să se stingă, îndrăznim să spunem: idee ascunsă de public. Venim acuma cu un nou exemplu. O prezentare cu 15-20 de oameni. Doar atâţia au fost curioși să afle despre invenţia incredibilă a lui Spanyol Zoltán un inginer electrotehnic care

trăiește în München. Susţine că arde apa putând astfel propulsa mașini, să producă electricitate sau să sudeze atât aluminiul cât și porţelanul. Cred, dacă văd - ar fi putut spune spectatorii și credeţi-mă că au văzut. Înainte să vă povestim prezentarea, să trecem puţin în revistă istoria acţionării cu hidrogen. Hidrogenul se extrage din apă. Prima oară Lavoisier a făcut așa ceva în anul 1773. Metoda lui, probabil, am încercat-o mulţi, pur și simplu a stropit apa pe o suprafaţă fierbinte. Din anul 1985 se utilizează varianta mai eficientă a metodei, sub forma electrolizei. Practic de atunci au început experimentările motoarelor cu hidrogen, dar soluţiile născute au fost scumpe și periculoase.

Hidrogenul se poate depozita doar la -253 grade Celsius în recipienţi cu pereţi groși de 12 mm și desigur, este exploziv. Inginerul nostru și-a propus să utilizeze energia nucleară din apă, energie care să fie extrasă în imediata apropiere a motorului sub forma plasmei de apa, care transportă și depozitează hidrogenul, neexistând astfel pericol de explozie sau radiaţii. Un reactor atomic radiază 750 mii de ani! D-ul Spanyol afirmă că un automobil ar putea rula 100 km cu un litru de apă. Ideea este extraordinară! Explicaţia este simplă: extragem doar parţial hidrogenul din apă, obţinând astfel așa zisa plasmă de apă, care înmagazinează și transportă atomii liberi de hidrogen fără nici un fel de pericol.

TRANSFORMAREA DINAMICĂ A APEI

www.autocomplex.ro

H 2 O + H 2 O = H 3 O + OH


15

cu gura căscată cum domnul Spanyol Zoltán găurește o placă cu un pistol cu apă, să fim corecţi: cu jet de plasmă de apă. Este inutil să povestim cât de largă ar putea fi utilizarea metodei, de la motoare de avioane la centrale electrice. Cel mai important aspect însă este faptul că produșii de ardere evacuaţi sunt vapori de apă, deci poluare: zero! Vă daţi seama ce ar însemna descentralizarea alimentării cu energie electrică a populaţiei? Pentru a putea începe fabricarea motoarelor pe apă ar fi nevoie de aproximativ 3 ani și cel mult 3,5 milioane de euro, bani de care nu are cum

să dispună în ziua de azi un cercetător cinstit. Inginerul simte valoarea economică a invenţiei sale și deși încă statul nu a găsit bani să-l sprijine cu o valoare egală cu costurile construirii a 250 m de autostradă, nu s-a încumetat să-și vândă visul, care ulterior să fie ascuns și bine încuiat într-un sertar. Eroul nostru a recunoscut că i sa oferit un contract de 400 milioane de dolari, din care el ca persoană fizică, inventator ar fi primit 160-180 de milioane, dar după toate testările era obligat să-și cedeze munca „străinilor”. Și-a pus întrebarea: ce să facă el cu atâţia bani într-o ţară atât de săracă și îndatorată?

www.autocomplex.ro

Hidrogenul arde la temperaturi extrem de ridicate. Este interesant să amintim că din molecula benzinei hidrogenul este cel care furnizează cea mai mare parte a forţei de tracţiune. Molecula de benzină conţine 86 atomi de carbon și 14 atomi de hidrogen, căldura de combustie a benzinei este de 42.000 kJ/kg, în timp ce a hidrogenului este de 120.000 kJ/kg. Pare incredibil, dar montezi un mecanism lângă motor, alimentezi cu apă și îi dai bătaie! Temperatura de ardere a plasmei de apă poate ajunge și la 15.000 grade Celsius, temperatură la care deja putem suda. Scepticii au putut privi


16

Informaţia de care ai nevoie

Titlu pagina Accesorii / Asigurări / rubrică / descriere

Autocomplex • numărul 48, anul 5 • aprilie 2012

www.autocomplex.ro


www.autocomplex.ro

17 Titlu pagina / rubrică Tuning/ descriere / Diverse

www.autocomplex.ro

Autocomplex • numărul 48, anul 5 • aprilie 2012


PREMIERă MONDIALă

18 TOYOTA GT 86

S-a reaprins pasiunea De mult așteptata mașină sport compactă a lui Toyota de 2+2 locuri - GT 86 - a putut fi admirată de către marele public cu ocazia Salonului Auto de la Tokyo .

P www.autocomplex.ro

e punctele de susţinere a sașiului nou - nouţ a lui GT 86 au tras o caroserie joasă cu linii accentuate, deosebite. Cu lungimea de 4.240 mm, înălţimea de 1.285 mm și ampatamentul de 2.570 mm noul GT 86 este cea mai compactă mașină sport cu patru locuri din lume. Proiectanţii lui GT 86 au revenit la tradiţiile Toyota în materie de mașini sport, astfel noul model oferă combinaţia sistemului de propulsie, care pe atunci

era în premieră mondială: motorul boxer pe benzină turat, compact acţionează roţile spate. În vederea echilibrării ideale, atât motorul, cât și scaunul pilotului au fost poziţionate cât se poate de jos și mai mult spre partea din spate, astfel repartizarea greutăţii pe punţi a lui GT 86 de 53:47 este aproape perfectă. Mulţumită înălţimii mici și a motorului boxer, șoldul șoferului este mai jos decât în oricare model Toyota de până acum; centrul de greutate a lui GT-86 se află la numai 460 mm. Coupe-ul sport își

utilizează excelent ideala sa greutate, manevrabilitatea sa de super car, centrul său de greutate ultra-jos, suspensia faţă MacPherson, în spate suspensia dublu-braţ, frânele disc răcite, de mare dimensiune și roţile atât în faţă cât și în spate de 17 ţoli oferind astfel șoferului posibilitatea să se folosească în totalitate de rapiditatea, manevrabilitatea, dinamismul și proprietăţile în curbe încrezătoare a noului model sport Toyota. Motorul cu aspiraţie naturală de 2,0 litri pe benzină a lui GT 86 este


19

ȘTIAŢI CĂ?... TOYOTA STĂ ÎN FRUNTEA INDUSTRIEI AUTO CU CEA MAI MICĂ MEDIE DE FLOTĂ DE CO2 EUROPEANĂ . Conform raportului din 2010 al Comisiei Europene și al Agenţiei de Protecţie a Mediului din Europa, publicat nu demult, s-a întărit și oficial faptul că emisiile CO2 a paletei de modele Toyota Motor Europe (TME) sunt cele mai scăzute, adică întreprinderea oferă în acest domeniu cea mai bună performanţă a industriei auto. Emisiile de CO2 a lui TME la nivel de flotă sunt de 112,2 g/km (modelele Toyota și Lexus apar împreună pe listă), în timp ce media industriei este de 140g/km. mm (reflectând numărul din numele modelului) dezvoltă o putere de 200 CP la o turaţie de 7000 rot/min și redă cuplul maxim de 205 Nm la turaţia de 6600 rot/min, astfel GT 86 oferă o performanţă minunată. Cuplul care ajunge pe roţile spate este împărţit prin diferenţial autoblocabil, astfel în orice condiţii de drum tracţiunea și aderenţa sunt ideale. ABS-ul lui GT 86 și sistemele sale decuplabile VSC (control al stabilităţii) au primit o acordare deosebită, astfel se poate profita de

puterea și dinamica mașinii până la limitele maxime… cu ajutorul intervenţiei electronice minime. Diametrul volanului este de 365 mm - cel mai mic covrig Toyota de până acum - iar husa de piele de cerb a fost făcută pe baza feedback-urilor piloţilor de test, ca în orice poziţie să ofere o senzaţie excelentă de manevrabilitate și plăcută mâinii. Comercializarea în Europa a lui GT 86 în mod expres „şoferocentric” va începe în vara anului 2012.

www.autocomplex.ro

rezultatul dezvoltărilor comune a lui Toyota cu Subaru. Noul motor boxer în patru cilindrii a lui Subaru de 1998 cm3 este completat de tehnologia D-4S a lui Toyota. Combinând avantajele dintre injecţia multiplă și cea directă, cu injectoare separate și raportul de compresie ridicat de 12,5:1 al sistemului D-4S mărește puterea și cuplul pe un domeniu larg de turaţii, în același timp nu ridică nici consumul, nici cantitatea de emisii nocive. Noul motor cu alezajul de 86 mm și cursa de 86


20

Informaţia de care ai nevoie

Accesorii / Câştigător concurs

Ne pare rău pentru cei cărora li se fură oglinzile retrovizoare. Eşti proprietarul unei astfel de maşini? Vino la noi! Sistemul AUTOIDENT este un sistem de protecţie antifurt suplimentar al maşinii şi constă în marcarea chimică a numărului de identificare pe geamurile şi oglinzile retrovizoare ale maşinii.

CUADRIPOL, VIPER & AUTOIDENT

îți oferim SIGURANȚĂ

Puteţi beneficia GRATUIT de marcarea ogliziilor retrovizoare pentru fiecare sistem de alarmă cu pager VIPER instalat.

Braşov 500245, str. Fanionului nr.30 • Tel: +40 268 543880; Fax: +40 268 543881

Autocomplex • numărul 48, anul 5 • aprilie 2012

www.autocomplex.ro


PREMIERă MONDIALă

22 FERRARI F12 BERLINETTA

stare temporară Până nu se prezintă urmașul lui Enzo, titlul celui mai puternic Ferrari stradal rămâne în posesia modelului care înlocuiește 599-le. Numeric asta înseamnă 740 CP.

www.autocomplex.ro

E

rau renumite vorbele lui Enzo Ferrari, conform cărora fiecare mașină nouă care părăsește fabrica din Maranello, trebuie să depășească capacităţile predecesorului său. Cunoscând faptul că Ferrari fabrică exclusiv mașini sport de mare putere, aceasta nu este deloc o sarcină ușoară, dar soluţiile totuși nu pot provoca dezamăgiri, nici din cauza amintirii lui Enzo, nici din cauza satisfacţiei clienţilor. 599 GTB Fiorano nu putea fi considerat bătrân. S-a prezentat în 2006, cu o construcţie clasică, adică cu o sursă

de putere V12 în bot, cu tracţiune spate și 620 CP impozanţi. Ce-i drept, a mers bine, dar pe lângă toate noutăţile, a început să i se înceţoşească prestigiul, pentru că a sosit 599 GTO construit pe bazele sale, deja îl înţepa jenant rapidul 458 Italia, deși era încălzit doar de un V8, dar pumnalul a fost înfipt în inimă de către FF, care cu nounouţul său motor cu injecţie directă l-a întrecut în ciuda faptului că este „o mașină de familie” 4x4 cu patru locuri și un spate gen combi. Așa ceva nu-și puteau permite italienii, așa că 599 trebuia să plece.

Deoarece urmașul lui Enzo este încă în plină dezvoltare, în paralel cu secţia de ingineri a pornit și clasa PR cu rolul de a-i redefini calităţile sub forma bestiei botezate F12 Berlinetta. A jucat un rol important, desigur și concurentul antic Lamborghini cu Aventador de 700 CP, deci noul Ferrari pe deoparte trebuia să pună pe masă neapărat mai mult de atât, pe de altă parte l-au proclamat cea mai puternică mașină din Maranello a tuturor timpurilor, care a putut fi scăpat pe drumurile publice cu plăcuţe de înmatriculare începând din


23

Habitaclul reprezintă stilul ultimilor ani, nu lipsesc materialele obișnuite preţioase și scumpe, precum nici noutăţile care au debutat la 458: de exemplu F12 nu a primit braţ separat de semnalizare, care se realizează printr-un buton montat pe volan, de altfel ca și semnalizarea luminoasă. Cum era evident, esenţa se află sub capotă, V12-le atmosferic de 6,3 litri este întruchiparea puterii brute, în timp ce este mai economic cu 30% faţă de motorul lui 599. Stoarce 740 CP la 8500 rot/min și un cuplu de 690 Nm la 6000 rot/min, dar nu este lipsit de vlagă nici la turaţii mici, 80% din cuplu putând fi obţinut deja la 2500 rot/min. Nu are cutie clasică, manuală, dar cea automată cu ambreiaj dublu în șapte trepte

permite intervenţia. Așa cum se cade la un model de vârf arsenalul tehnic este complet, începând cu suspensia, care funcţionează pe principiu magnetic și are comandă electronică, până la blocarea diferenţialului prin E-Diff. Șirul poate continua cu întrerupătorul manettino sau sistemul de frânare din compozit ceramic. Armăsarul pur sânge F12 Berlinetta face sprintul de 100 în 3,1 secunde, ajungând din repaus în 8,5 secunde la 200 km/h, viteza maximă având valori peste 340 km/h. Italienii au organizat premiera oficială la Geneva, iar lista de așteptare este deja prestigioasă, așa că drumul până la garaje va fi lung.

www.autocomplex.ro

anul 1948. Desigur regatul nu va fi lung, pentru că adevăratul pur sânge de vârf, conform tradiţiei echipat cu tehnologie Formula 1 la anul va sosi garantat, dar asta nu scade cu nimica din calităţile lui F12. Să le vedem! Este de prisos să povestim despre frumuseţe, dar putem observa că modelul s-a schimbat favorabil comparativ cu 599, fiind suficient de agresiv oferă o imagine captivantă. Născută în tunel aerodinamic, caroseria lungă de 4,62 m s-a micșorat în fiecare dimensiune cu câţiva centimetrii, s-a îmbunătăţit rigiditatea cu 20% și greutatea proprie a scăzut cu 70 kg, ajungând la 1525 kg, în continuare s-a îmbunătăţit raportul greutăţii pe punţi, care este 46:54 în favoarea punţii spate.


24

Informaţia de care ai nevoie

POLIŢIA ROMÂNĂ

MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR DIRECŢIA GENERALĂ ANTICORUPŢIE BIROUL ANTICORUPŢIE PENTRU JUDEŢUL BRAŞOV RECOMANDĂ CETĂŢENILOR

• Nu toleraţi şi nu sprijiniţi CORUPŢIA ! • Arătaţi prin comportamentul dumneavoastră că nu vă aflaţi printre cei CARE DAU şi demascaţi-i pe CEI CARE IAU! • Denunţaţi IMEDIAT cazurile de corupţie din rândul angajaţilor Ministerului Administraţiei şi Internelor! Persoana care a promis, a oferit sau a dat bani ori alte foloase unui funcţionar, pentru ca acesta să îşi îndeplinească, să nu-şi îndeplinească, să întârzie sau să facă un act contrar atribuţiilor sale de serviciu, nu se pedepseşte, dacă denunţă acest lucru autorităţii, mai înainte ca organul de urmărire să fi fost sesizat pentru acea infracţiune. ABUZUL DE PUTERE săvârşit în exercitarea funcţiei publice indiferent de statut, structură sau poziţie ierarhică, ÎN SCOPUL OBŢINERII UNUI PROFIT PERSONAL direct sau indirect, pentru sine sau pentru altul, persoană fizică sau juridică ÎNSEAMNĂ CORUPŢIE! SESIZAŢI FAPTELE DE CORUPŢIE ALE PERSONALULUI MINISTERULUI ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR 0800 806 806 - linie telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticorupţie Biroul Anticorupţie pentru Judeţul Braşov ADRESĂ: Municipiul Braşov, strada Nicolae Titulescu nr.28 (accesul se face prin sala înmatriculări, permise de conducere cazier judiciar- telefon interior 20 230, 20231, 20232, 20233) TEL.: 0268/311 624, 0268/311 617 • E-mail: babv_dga@mai.gov.ro

Recomandări pentru a ajunge la destinaţie în condiţii de siguranţă: • Purtaţi centura de siguranţă, indiferent de locul ocupat în autoturism. • Respectaţi viteza legală de circulaţie, în orice situaţie. INSPECTORATUL DE POLIŢIE JUDEŢEAN BRAŞOV

DIRECŢIA POLIŢIEI RUTIERE

• Adaptaţi în permanenţă viteza la condiţiile de trafic şi de drum. • Efectuaţi manevra de depăşire numai după o temeinică asigurare.

Autocomplex • numărul 48, anul 5 • aprilie 2012

www.autocomplex.ro


26

Informaţia de care ai nevoie

luna aprilie în istoria auto 2 Aprilie 1875

S-a născut Walter Chrysler. A creat prima sa maşină în 1908. Fidel pasiunii sale pentru mecanică, Walter Chrysler nu a încetat să inoveze şi să producă soluţii creative. 2 Aprilie 1926 S-a născut pilot Jack Brabham. Deşi este cunoscut şi sub porecla „Black Jack”, nu are nimic de-a face cu mesele de joc, este vorba doar de comportamentul său. El a fost un pilot care nu s-a compromis, care a fost determinat şi dedicat cauzei, cu un caracter viclean şi abilităţile mecanice necesare pentru a-şi făuri o carieră remarcabilă. 3 Aprilie 1885 În Germania, Gottlieb Daimler a primit un brevet de invenţie pentru răcirea cu apă a cilindrilor. Până

atunci, nimeni nu a găsit o soluţie practică pentru problema de căldură produsă de motoarele cu ardere internă. 4 Aprilie 1929 S-a stins din viaţă Karl Benz. El a fondat compania sa în Mannheim în anul 1883. Doi ani mai târziu, el a fost primul care a făcut o maşină propulsată de un motor cu combustie internă. A început să construiască maşini de curse în 1899. 4 Aprilie 1931 Se stinge din viaţă André Michelin, producător şi dezvoltator francez al anvelopelor omonime. 7 Aprilie 1947 Faimosul producător de automobile Henry Ford a murit de comoţie cerebrală în Detroit, la vârsta de 83 de ani. Acesta a creat în anul 1903 Ford Motor

Company şi este creditat ca fiind inventatorul producţiei pe linie de asamblare. 7 aprilie 1968 Se stinge din viaţă Jim Clark într-o cursă de Formula 2 de la Hockenheim, în Germania atunci când Lotus-ul său a ieşit în decor. A fost unul dintre cei mai mari piloţi din istoria Formulei 1, palmaresul lui conţine 25 de victorii, 33 de pole position-uri, câştigând şi două titluri de campion mondial (în 1963 şi 1965). 14 Aprilie 1927 Iese de pe porţile fabricii din Gothenburg Suedia prima maşină de serie Volvo. 14 Aprilie 1929 Se organizează pentru prima oară marele premiu al statului Monaco. Traseul, fiind unul dintre cele mai vechi circuite de Formula 1, a făcut parte din calendarul competiţional în fiecare an. 16 Aprilie 1942 S-a născut Sir Frank Williams,în Jarrow în Anglia, este fondatorul şi proprietarul majoritar al echipei Williams, una dintre cele mai prestigioase din istoria Formula 1.

Autocomplex • numărul 48, anul 5 • aprilie 2012

17 Aprilie 1911 Se produce prima maşină cu un demaror electric, ce vine de la producatorul Cadillac. Dispozitivul este inventat de Charles Kettering bazat pe principiul unui impuls electric de la o baterie de 24 de volţi folosit pentru a porni motorul. 17 Aprilie 1964 Ford a lansat oficial modelul Mustang la târgul mondial de la New York. Succesul este imediat: 100.000 de maşini sunt vândute în 100 de zile. Din 1964, peste 7 milioane de Ford Mustang au fost construite. 17 Aprilie 1942 S-a născut Karl Jochen Rindt, singurul pilot de Formula 1, care după ce a suferit un accident mortal în timpul testelor de la marele premiu al Italei, este încoronat postmortem campion mondial. 19 Aprilie 1892 Charles Duryea, inventator american este cel care a construit şi a condus prima maşină pe sol american. Compania Duryea Motor Wagon a fost prima care a introdus pe piaţa americană o maşină în 1896. De asemenea, este prima maşină cunoscută că a avut accident. www.autocomplex.ro


27

www.autocomplex.ro

Bancuri, glume

Din câte femei... După multă vreme, Popescu își scoate nevasta la restaurant.. Când își lasă pardesiele, garderobiera zâmbește: - Bună seara, domnule Popescu! Nevasta îl interoghează imediat: - De unde te știe asta!? Tu ai mai fost aici fără mine! - Nu, dragă, a fost femeie de serviciu la noi la firmă! Se așează. Vine chelnerul: - Bună seara, domnule Popescu, la aperitiv ca de obicei? Soţia se face vânătă: - Aha! Te cunoaște și știe și ce-ţi place! - Da, sigur, a lucrat la noi la bufet, dar s-au făcut restructurări. Scena se repetă cu tot personalul din restaurant, inclusiv portarul care le cheamă un taxi. În mașină femeia explodează: - Tu mă crezi proastă, adică eu nu-mi dau seama că..., vorbind într-un torent tot drumul, până ce șoferul se întoarce râzând: - Domnule Popescu, pe cinstea mea, din câte femei am dus cu dv., asta-i cea mai a dracului! Ca la 25 de ani

mea, cred că ai o problemă. Soţia, fiind o femeie înţeleaptă, îi răspunde soţului: - Tu du-te și caută-ţi o blondă sexy de 25 de ani, iar eu mă voi ocupa ca tu să stai din nou în chirie, să conduci o mașină ieftină și să dormi pe o canapea . De drag Să te însori de dragul sexului este ca şi cum ai cumpăra un Boeing 747 pentru alunele gratis. Alegerea Dumneavoastră decideţi, beţi sau şofaţi ! Dar toate trei deodată să nu le faceţi ! Direcţia aleasă Berea fără alcool este primul pas spre femeia gonflabilă.

Rolurile în viaţă Conform bărbatului este bine ca el să conducă maşina, soţia treburile casnice şi soacra curentul electric.

bancare a câte 2 milioane fiecare. Dar niciodată, nicodată, nici de dragul celei mai frumoase blonde nu o să-mi tai 5 cm...

La agăţat

Diferenţe

Data trecută stăteam la locul meu preferat în bar şi deodată intră cea mai frumoasă femeie pe care am văzut-o în viaţa mea. Mă gândeam cum să o abordez, apoi i-am trimis o sticlă din cea mai scumpă şampanie a barului, cu un scurt mesaj dacă şi-ar dori să o bea cu mine. A citit mesajul, a zâmbit spre mine, apoi mi-a scris un răspuns: “Domnule! Ca să beau şampania cu dumneavoastră trebuie să aveţi în garajul vilei de lux un Mercedes, cel puţin un milion în contul bancar, iar în pantaloni exact 20 de cm.” După ce-am citit i-am răspuns: „Dragă doamnă, trimiteţi şampania înapoi . În garaj am un Porsche, un Ferrari şi un Mercedes, am 8 conturi

Care este diferenţa dintre un negru şi o anvelopă ? La o anvelopă dacă îi pui lanţuri nu începe să cânte. Transplant blond O tipă merge la un chirurg plastic: - Doctore, mi-am pierdut urechile într-un accident, vă rog ajutaţi-mă! - Nici o problemă, vă montez o pereche de urechi de la o blondă... vă deranjează? - Nu, nu cred, sunt tot urechi. Trece o lună, după care femeia se întoarce la cabinet dezorientată. Doctorul o întreabă mirat: - Ce s-a întâmplat, n-auziţi bine? - Ba da, aud perfect, dar... nu-nţeleg nimic!

Este o alternativă să ciocnești mașini roșii de Paști, rămâneți totuși la ouă.

După 25 de ani de căsătorie, un tip își privește soţia în ochi și-i spune : - Iubito, acum 25 de ani stăteam în chirie, aveam o mașină ieftină, dormeam pe o canapea și ne uitam la un televizor cu ecran de 14” alb-negru, dar în fiecare noapte adormeam alături de o blondă sexy de 25 de ani. Acum avem o casă mare, o mașină bună, un pat mare, un TV color cu plasmă. Dar adorm cu o femeie de 50 de ani. Draga www.autocomplex.ro

Autocomplex • numărul 48, anul 5 • aprilie 2012


a

te

lu

ee

Ti

as

lu

Al

be

r. C

i

lul

lui

ui

ri

u

Br

Str

ru

St

nu

ste

va

ed

ic

u

. M u

reş

eni

lor

Ro

m

ân

e

M

or

ii

eni

nu

Al

l r u or Şi eşil ăi

i

L r.

ac

G.

us

Dim

Pi

a

fi

er

Str.

cii S

Câm

Dem

ocr

atie

i

t

Cotun P Cu rc an il

p u lu

St

r. C

St

r.

ar

Va

To

ie re

le

le

in

P

Ju

Lat

si

ci

i

Sa

f

Feldioara Abru d

Dor nei

i

St r. Bo bâ ln a

A LE CA

Ghimbav

lui

io ru St r. Fu

R ă du le St

St r. L

r. Mo

an ur

L A PIETRI

Pe

Ciocârliei

Bir

a

Bâlea

t ce bu Clă Ţ olae f. Nic Hateg

Bieri

Podragul

Ilie

hit

su

t.

Iez

Pe

Str . C p

rg

ro

toru E. St r. I.

COASTA VACILOR

Ha

et

Str.

bo

re

ea

Ar

ş

St

tu

L.

Pl

ro

sc

r. T

le

nu

St

iu

ea

dic

h.

re

ea

r.

găr

ien

ac St

zbo

art

U

ea

ui

l lu te as

AN

lC

1 er

B T.

.G Dr

VE

iş u Su

ic

Ca r.

stă

nă mâ Ro

i es

r Co

es

uc

ea

na

CO

St

Po

A.

ed

i

i

ss

Pen

gu

Ro B a il s i e or

ei

rii

i

Ale

oşb

Şa

n

G. C

ove

Str.

eth

A.

lu

S tr.

u

ep

ia n

V. Ţ

l. Buzo

W

Sfo

sch Hir

r

Be

pu

ÂN

Co

er

r.

ii

hte

Ric

kner

th Gö

nia

llo Apo

n Be

St

nc

TÂMP

si

a

ni

gn

După

Br

pe

nu

oia

Buz

Lu

a

Wa

Str.

uri

u

Col.

scu

Cr an ţ

ii

i

Zid

ri

A in e

u ia

Furc

if

lu

I

lui

St â

Ni

BR

Dr.Felix scu e on T. I Dr.

Z Mar

etăţ

Maior

S tr. C

Co li ne

ii

tu os

NI

PREFECTURA

ov raş aB ian Po

nu

i

ân

U

ăţ

.I

ge

IE

ibi

Sp

nt

C

et

R

PO an

be

N

a

vil

Da

A

ul C

r.

.O

im

A ra

LE

.C Str

ul

ire

s de Jo

al

tin

I O

S tr. D e al

St

Şt

CA

Ca

De

ăţii

U

Str.

R

2

lo ş ca St r. C

Ti

D

r.

ne

N

de Jos

ria

St

ev

A iu

ui

Ho

ul

Ă nd

r.

ului

a

in

ersit Univ

X aţ

ra

NG

S. Bar nu ţ iu

LU

mo

St

Nisip

ee

C-

r.

St

LE I. R

r.

Me

a

St r.

A

St

r.

u sc

Str. Kollar Gusz tav

Al

DUP Ă INI Ş TE

ăc

EI

c

St

ee

ijlo

ui

a

Al

IV

m . De

ul

i

ş

. Pl

au

Str

im

re

be

Str

C ă lu

. Sp

u

Şo

oar ei

r.

8

rie

ş ti

Ca

rei

i rie

r. M

R l G

vei

du

ho

in

l ăs ir M Va le a

Lup

U ANC M I

il e

Ă NG LU

St

r.

ăşe

Str.

Măr

St

rie

lce

ln

il

ar

or

I NI IE PO

ida ram

cu

Ba

a

Ra

V id

B-

Pandurilor

eav

s . Va

A AVR

Suc

Str.

Str. S tr

r. St

Ti ta n

Ca

tor

Str.

Cicoarei

an

St r. Io n

An d re es cu

Râşnov Bran Câmpulung Piteşti

SPRENGHI

E

E 574 73

t.

e I. N

Ca

St

S t r .A l b a

r BARTOL OMEU GAR|

gd I. B o

T. Vladimirescu

Str. Oituz

Str

şti .Buze Str

Aba ri

r

ui

F- d

. Str

as

Vic

i

1918

Glorie

o

e p ii

lt

ilo

BLUM S i t e i

t r.

EI

T ONE

u

lo

Inului

Str. LUNGĂ

Cos me ş ti

ti

c

Cân

zeş

ri ar

S tr.

VIŢ

n

u

Bor

g od

iul

lui

PANORAMIC

Str. 1 Decemb rie

Aluminiului

Argintului

RI ul G

TOY

oi

el a

S t r.

or

pede a Re

dă ş Vo

Cor vi

de

sVpodrăe

che

dan

U re

Bog

ia I. Hun

od

Bârs

Drago

Matei

Te

AREI gh Zl a tn

A sp

ifo

ei

Spicu

nd

B-d

Ecaterina

F E LD IO

ui

n itr ie A

ăş el ul

. Go

Tr

ern

Str.

te

Re

u

ia

l u z a i t e

ino An

Jan

b Bo i ulu

St r. M ică

R Ă S Ă RITUL

Prima Şcoală Românească

şti

lăie

za

t

i Gri

ul lu

Pod

Str.

St r. Di m

im b St r. Gh

tr

u lu i

S

S p ic Luc

E

i rie ida ram . Ca Str

Colţul

Piaţa Unirii

soiu

n Mo

Traia

Str.

re

Ma etinii tra Str. C Str. Pia

R

r. P

St

Pu

COL Ţ UL PUTINARILOR

A

i

TELECABINA TÂMPA

UI

UL

D UN

r ilo

ar tin

er

C r.

St

s

Jos

de

Su

de

lui

ipu

te

te

ă In iş

Str.

Dup

ui

ar

ta

Sc

he

l bu

us l. R

c ini .D Gr so

Roth

rit

Ba

G.

Po

ă In iş

ui

iu

u

sc

re

m

et

lce

e

ola

Pia ţ a Teatrul

i

ci ni lit

eh

PU

.

r St

Po Etnografie

II IC BL

n . I oa

PRIMĂRIA

EROILO B -d u l

RE

ul

riş je te r. S St

PARCUL

nu Muzeul de

Sf

ic .N Str

Piaţa Sfatului

De

n

ia

ra

r. T

St

Milescu

M.Sado vea

Teatrul Dramatic

AE IOR GA CENTRAL S t r. N I COL

ii Liv

ez e r th Wa

ul Şir

r.

ăţu Cet S tr.

Str . Str

u sc ine

1. CUADRIPOL (C1) WARTHE 2. PETROL-GRUPSTEJERIŞ STAŢIA 1 (B1) 3. PETROL-GRUP STAŢIA 2 (A1) 4. PETROL-GRUP STAŢIA 3 (A1)

n şa

. M . Em

Alee

a Sp ă ta r

N. Filimon

DEALUL MORII

ii ric se Bi OPERA Braşov

tie

St

lu l Dea

DEALUL CETĂŢII . C ri Str

po co Ni r. St ar M

r. St

ei

Spir

lul

Dea

Str.

z la Is r. St

le i pr Că

r. S tr.

St S

Ni

Str. 1 Mai

e

V ii

r. St li i co t r. S

le po co

ic br

i a i h

rii

r. St

M

vin Ro şie Str. Mor ii

lui rău

upă . En Str

Ro va ra

mb Du

E 60 13

4

r. S t

Fa

Stadionul Municipal

Nis

a Du p

Alee

S r. St

DEALUL WARTHE POIANA LUI LUPAN Amurg A murrgul mu ulu ului ui

E 68

o . M Str

UI NUL TIA RIS . C Şos CALEA FĂGĂRAŞULUI

3

1

Codlea Făgăraş Sibiu

UI UL ON Biserica DI A Sf. Bartolomeu T

Sighişoara Tg. Mureş I L U N U I O A D S T

Bronzului

2

TRACTO Str.

D o ja rg h e Gheo

a le a

i ni Lâ

lu i

sc u os

Fânaru lui


Grâ

Hor te

nsiei

or

zine ai

St

r. A

Ga

po

la

llo

xie

i

d

i

S

l

t

r. A

gno

r

.

a

llo

or

ului liei

B.Ş

St

N

e

S

St

p

A

r.

t

r.

T St

aia

R

N

U

R

T

I

B-dul

St

r. L

.C

.B

i

So

ar

el

ait Pan a Cern

Mu

co

ru

lu

i

Stadionul ICIM

Co

nc

nia

Me

trom

r

cu

St

ST

ito

r

z

R.

e

ZO

RI

LO

ril

uta Lă

ru

r.

Vu

eli

âr

lt

i

na

ur

ve

i

ul

i

or

R

St r. P âr

St

âu

r. C

lu

al

i

ca

. Str

ui

Va

ru

lu

i

Do

Pa

in

pi

ei

Kl

u

ei

Ila

si

nM

ria

le

St

ic

u

n

Al

ec

sa

r. O

nd

B-

St

r. C

lt

ri

ul

du

ri

şu

s re Mu

lM

lu

UN

ui

ulu

CI

sa Ba

oli

Ma

ac

tti s

I

i

r.

Colo

Stadionul Metrom

St

lo

th

gh

C.B

ui

ilo r

Jep

ul

ne

or

an

Str.

id

ie

sa

i

ol

R

e

el

ni

rh

ulu

i

B

el

u r.L

.A

r. T

lor

en

lu

St

e duş

cu

rp

u

es ăc

Sf

n Bra

es

. Ca

is

.

tu

ge

ise

rm

r. St

Sa

Str. Barbu

Str

S

tr .M

Po

le

i

cu

or

es

ig

ob

Gr

Od

ui

S AT U R N

ab

er

lie

Mi

me

uE

ş

r

r. S

St

.Te

rg

a

or

rii

St

XIZ . DE Str

t

ig

ea

eto

Soarelui

Aleea Constela ţ iei

re

sp

S

nc

ui

gh ivi Pr

Str

Mu

a

CE TA TII

be

er

ra

ul ar Sit

lu i

P

ad in

VA LEA

C

US

U

C

ASTRA

B

eøu

B-d

ul

Cern ei

u ean rog

Dob

Ba

Ob .Gr

u

a ad ui Liv urul lt Vu

Som

Str.

i bie ra

Tr an

ână Rom

si

I.P.P

incio

lva ni

ce

ului S t r. M o l i d

C.

n.E

sc

un

i

nu

. r. L

Ge

be

lB

. Str

a

şu

lu

i

E.G âr lea

St

an

. rF

A m

ce

ru

ru

Po

Jupiter

U

n

rm

le

C.

xa

nd

LE r.

Tr

He

m av

St

A

le

r

AN

ze el

C

r. A

UR

r. S t. D

r St

ilo

S t r. C o m e t e i

St

ur

ii

po

ţir

r. A

ilo

r.

St

ac

St

u

n

ic

St

Ma

an

aia

nf

ov

r. Î

aN

St

ab

Tr

en

ILOR

ar

p Po

LO

uioc

r. B

-

r.

uia

Ol

Gh. Lază

. Str b

NE

B

St

St

Uc

CARPAŢ

Str.

Tr.V

Teutsch

Basara

IE

5

ţilo

r

St r.

an

r

m ante D. C

Neagoe

ir

Str. Pietii

PO

Bus an

rob

s

ilor

L

ilor elc

ii

Do

lor

r.

i

ogd

B-dul VICTOR IEI

Dre

nic

x. B r

Tr

Popa Şap

. Str

lea

n

an

eh m

D.M

m

ineţ

ii Ser

Dim

or nţil oba Dor

ilor

iş e

St

Violetel

ozelo

. Str

Ca

or

ea Coc N. D.

ioril

ş are P. R

Roş

iş altin Str.P

in

tescu

ce .Re Izv

tan Cas

llu Apu

ca po Na

nu

ulu

i

Mim

A. Ipă

ost M. C

or P. Mai

u esc zav Gro

Agr

Ve

eca

L

CFR

ite

Str.

AI

lo r

La

r

Mic

Ă

IH

ane

i

CEFERIŞTILOR (CRAITER)

Str.

le lo

cul

Par

AH

l Mare ci

fan ce I.Slavi

Str. Şte

I.L.Caragiale

EI

ul

r.

il io

gny

ali A. S Pav

ui

lu or rinu til i s S t r.C sul

i

L U V

La le

FLORILOR

DR

MN

ul M

i i

er ora

iţe

lo r

AN

TOA

Str.Verii

i Gh.Sinca

te

az

B-d

fulu i

tive

rulu

ef Top

e le

or

La

zel

a s tr

EX

r

sc u

nia

Vi

St

gra afo

3 DE CE

i Sem

Tele

r.C

S t r. 1

ulu Str.

Str. omo

St

a c i D a r . S t

Str. Ro

A lb lui

e lo

.A L

it a r

oru

gar

Buj

Măr

Str

r

lui tu na Ba Mu nte nie i

i lu ru ho Bi

Olte

i

Tr.

u

a

IE

Sânpet ru MBR

ion

94 8

Loc

e1

St r. S tr.

S tr.

S tr.

Petuniei

Şt .M ir

on e

Sânzie nelor

N.Teclu

ha

Freziei cuzino

ta Dr.Can

ag

Fan Str.

11 I un i

4

Lotrului

elelo

orilor Str. Fl Str. Str.M

rul

f. Ale

Tracto

V. Cârlova

Posada

Mi

OR

IL

RP

DEALUL PISCUL VECHI

B-dul Ş tefan cel Mare

TEMELIA

lor

Soarelui

lui

aru

or

CA

ei

Gh

ind

a

an

Di

ei

mp

. Tâ

Str

Arţ

uD

lc

âr fu

St

Gh er

Stadinul Tractorul

Scolar

Tineretulu i Progresului Tractoarelor Reconstrucţiei Ciocanului

Str. Păcii Forjei Strungului

I. Jianu Tebea

Bl

Grupul

3

G-ral Dum itrache

Valea Jiului

vele scu

C.Pa

r. V

ea

VALEA CETĂŢII (RĂCĂDĂU)

A

er ea

ea nu Gh

a

ina V a Str. Ecater rg

a lui

Do br og

St r.

tor

Pic Str.

Lehm

Karl

DEALUL MELCILOR oiu Neg Str.

arab Ba s

ann

L r.

NO

Str. Matei

B-

or

St

nn ma eh l L Kar

i uc

an

IE aril

BR M IE 15

l du

l ba ce De

is To m din

Neptun

RE ŞT I 1 E 60

Săcele Predeal Ploieşti Bucureşti Gră

CU BU cu les

itu Str

.T . N

.

Al.Sahia Ovidiu

S t r .EUROPARBRIZE ZIZINULUI

Str

I.Creangă

Salviei

NIU MA IU IUL

iei

LUI ZIZINU S t r.

u

Tărlungeni Zizin 1 5 NOIEMBRIE B -d u l

aşd e B.P.H

nd Bra ram

KOGĂLNICEANU 9 Mai

EI IŢ IV GR l

r lo uşe

r elo rel Mircea. cel Batrân

GARA BRAŞOV

şun Mic lo r b il e Zam su Oa

a va ldo Mo

Pictor St. Luchian

lui

Ma

ge ro ob

H

Vio

St

r. Lăcrămi oarelor

Cr işa na

St r. D

St r. Armoniei

or [il ra po To r. St

M ĂR Str. Prahova

I LU AN

U

GĂRII B-dul VLAICU S t r. A U R E L

1 . tr S

A

I LU U N M R Ă H Cosminului

i

işti h Foc S t r. V u l c a n

Str. Turn ulu Str. Oltet

Pro

iştilor

Sf. Gheorghe Bacău E 574 11 Codrii

Str. Independenţei Str. Independenţei

BRIE

urg Str. Metal

Iaso m

MĂNA

Str. Tablei

ure ş

du B-

Str. G-ral Moc iulschi

ORUL

ianGoga S t r. O c t a v

Str. Constructorilor

Str. Proletarilor

Str. Manole Diamandi


30

Informaţia de care ai nevoie

Index ACCESORII, ALARME, AUDIO AUTOCIPEX Braşov, Str. Titan nr. 1 Mob: 0732 127.111 DACROM TRADING Brașov, Str. 13 Decembrie nr.31 Tel: 0368 457141 Mob: 0724 220575 FALCON ELECTRONICS Brasov Str. Avram Iancu Nr. 36 Tel: 0368 456003 www.store.falcon.ro GLASS TUNING Braşov, Str. Zizinului, nr. 106 Duplex 3 - Hala G3. Mob: 0722 973989 www.foliisolare.com IMSAT CUADRIPOL Braşov, Str. Fanionului nr. 30 Tel: 0268 543880, 543882 Fax: 0268 543881 www.cuadripol.ro JLT TUNING Braşov, Str. Târnavei nr. 18A Mob:0722 760730 www.jlt-tuning.piczo.com PRO ALARM Str.Calea Bucureşti nr. 240 Tel: 0268 337829 SUPER ELECTRONIC Făgăraş, Str. Dna Stanca, Nr.109 Tel: 0268 212538 TOTALAUDIO Braşov, Bld. Garii nr.26A Tel: 0268 312211, 0268 319711 TOP TOOLS Brasov, Str. Morii nr. 52B Tel: 0733 880028 portbagaje THULE UNIFER Braşov Sediu - Str. Lunga nr.246 Mob: 0723 315567 1- Galeriile Carrefour 2- Galeriile Eliana Mall ACCESORII OFFROAD

4. Braşov IATSA (Dârste) Str. Calea Bucureşti nr. 165 Mob: 0729 500792 5. Săcele Str. George Moroianu nr. 2 Tel/Fax: 0268 273033

Str. Caramidariei nr.4A Tel: 0268 549955

Mob: 0742 13 4444 www.toyonet.ro

NECESSITAS Braşov Str. Lunga nr.120 Mob: 0740 233013

VIAPCO Braşov Str. Nicopole nr. 93 Tel: 0268 410546

BMR BEST COMPANY Braşov Str. 13 Decembrie nr.50 Str. Lanii nr.20 Mob: 0720 262414 www.vulcanizarebrasov.ro

RANIGI IMPEX Braşov Str. 13 Decembrie nr.17 Mob: 0744 213612

VIGAF AUTO Braşov Str. Al. I. Cuza nr.24 Mob: 0723 626865, 0745 156429

CLAMIRA Vulcanizare Autocamioane si Autoturisme Braşov Str. Zizinului nr.123i Tel/Fax: 0368 414034 Mob: 0721 215112

SERIOS COM Braşov Str. Rozelor nr.53 Tel: 0268 312277

PANGUS SERVICE Covasna – Sf. Gheorghe Str. Zona vamii nr. 2 Tel: 0267 409500

RECOBOL Braşov Bd. Grivitei Dn13 nr.1U Tel: 0268 312277

GENERAL TYRES SERV Braşov, Str. Avram Iancu nr. 2 Mob: 0744 857237, 0746 081789

PLP GROUP Braşov, Str. 13 Decembrie nr. 13 Tel: 0268 419901 Str. Cărămidăriei nr. 6 Mob: 0722 267754 Str. Sitei nr.8 Mob: 0729 991905

RESTALEX Brașov Str.G-ral Eremia Grigorescu Nr. 20 Mob: 0268 331360 I.I. GOGA EMIL Brasov – Sacele Calea Brasovului nr. 146 Tel: 0741 121195 SASRIAN Brașov Str. Calcarului Nr. 2 Mob: 0770 577538 GIMA SERVICE Braşov, Str. 11 iunie 1848 nr. 39 Tel/Fax :0268 539259 Mob: 0745 375106 www.gimaservice.ro IOIOS & CO Braşov, Fundătura Hărmanului, nr. 1 bis Tel/Fax :0268 334 102 MACH 1 COM Braşov, Str. Vulcan nr. 105 Tel: 0268 424659 Mob: 0722 211358

SERBAN&HORATIU Braşov Str. Cristianului nr.6 Tel: 0268 414607

LEX VALUE Braşov Str. Zizinului nr. 110 Mob: 0755 455714 0726 852565

ARA GRUP Braşov Str. Grivitei 96A Tel: 021 361545 ARINOVIS 1. Săcele Str. Avram Iancu nr. 62 Tel/Fax: 0268 273910 2. Braşov Str. Traian nr. 91 Tel: 0268 306323 3. Stupini Calea Feldioarei nr. 57 (DN 13) Tel: 0268 515514

VASIRAD AUTOSERVICE Braşov - Harman Str. Garii DN11 – DJ112 Tel: 0268 367960

CYRI&ROXY SERVICE Braşov Str. Avram Iancu nr.62 Mob: 0723 472655, 0746 213834

RALEX TYRES Braşov Str. Caramidariei nr.4A Tel: 0268 549955

ANVELOPE, VULCANIZĂRI

PULSANVELO SERVICE Braşov Str. Morii nr.69 Mob: 0743 850077

GOLFIM Braşov Str. Al. I. Cuza nr.36 Tel: 0724 276975 CONIDA GROUP Braşov Str. I. E. Radulescu nr.2 Tel: 0268 440142 METALUL SCM Braşov Str. Grigore Ureche nr.16 Tel: 0268 440487 Mob: 0758563510 RALEX TYRES Braşov

Autocomplex • numărul 48, anul 5 • aprilie 2012

PNEU EXPERT Braşov, Str. Câmpului nr. 4 Tel/Fax: 0268 427158 RINGO STAR Braşov, Str. Codrii Cosminului nr. 83 Tel: 0268 426406 SHARKY VULCANIZARE Str. Mihai Viteazul nr.3 Tel: 0368 463008 Mob: 0740 604184 SPEEDYMAX Brașov Str. Codrii Cosminului nr. 82 (colţ cu str. Albă) Tel: 0268 424816 KOV PNEU Braşov Str. 13 Decembrie nr. 30 Mob: 0740 212941 CHIMONO COM Braşov DN1 KM 175 Calea Fagarasului nr. 3 Mob: 0740 500684, 0746 495869 ERIS 98 Brasov Str. Vidin nr.12 Tel: 0268 427325 ZIMLUX Brasov Str. Tâmpei nr.16G Tel: 0766 203676 COM NICO SERV Braşov Soseaua Cristianului nr. 40 Tel: 0268 477488 Mob: 0726 696381 TOYONET Brasov, Stupini Str. Calea Feldioarei nr. 80

ASIGURĂRI SAFETY BROKER BRASOV Str. Pictor Luchian nr. 1A Tel: 0368 444020 Punct de lucru Hypermarket-ul REAL (Langa casele de marcat) SPOR ASIG Braşov Str. 15 Noiembrie nr. 74 Tel: 0268 47414 BENZINĂRII NIABADA - Rompetrol Făgăraş, Str. Magnoliei Nr.45 ROMPETROL TRANSILVANIA 1 Sfântu Gheorghe, Str. Lt. Paius David Tel: 0267 306071 Fax: 0267 306070 TINKOR GPL Braşov Str. 13 Decembrie nr.17 Tel: 0268 474668 CABINETE DE PSIHOLOGIE GHERASIM CĂTĂLIN Braşov, Str. Herman Oberth nr. 1 Tel: 0268 417007 Mob: 0744 846669 www.cabpsi.ro CAROSĂRI, PRELATE EUROPLAT BV Cristian - Braşov, Str. Stejarilor nr. 4 Tel: 0368 456196 Tel: 0368 456197 www.europlat.ro CENTRE DE PREGĂTIRE ŞI PERFECŢIONARE AUTOSTART Braşov, str. Lungă, nr. 261 Tel. 0744 650 051 CENTRUL DE PERFECŢIONARE PARTISA Sfântu Gheorghe Str. Podului nr. 9 Tel: 0267 318200 COMISIONAR VAMAL LAGEX SPEDITION Sf. Gheorghe, Covasna Str. Constructorilor, nr. 17 Mobil: 0744 421 004, 0723 647 964 Tel: 0267 318 545 COSMETICE AUTO MIRA MOBILE Braşov, str. Carpaţilor, nr. 60 tel.: 0268 310 131 mob: 0722 959 559 www.miramobile.ro

X-TEND MOTORS Braşov - Sacele Str. Avram Iancu nr. 80 Mob: 0753 818255 ARIS AUTO STYLE Făgăraş Str. Livezii Nr.27 Mob: 0748 861030 CÂRLIGE, RULOTE ŞI REMORCI EUROPLAT BV Cristian-Braşov, Str. Stejarilor nr. 4 Tel: 0368 456196, 0368 456197 www.europlat.ro ROGER Tg Secuiesc, Str. Gării nr. 38 Tel: 0267 361254 Mob: 0745 040498 SIMPLE Târgu Secuiesc Str. Grădiniţei, nr. 1 Mob: 0743 965 375 0744 855149 www.remorci-simple.ro www.rulotepark.ro VAR SERVICE Braşov, Str. Hortensiei nr. 7 Tel: 0268 312487 Mob: 0742 056056 www.carligeauto.ro DEALERI AUTO ARINOVIS Motors Calea Bucuresti nr. 249, incinta IATSA Mob: 0723 318899, 0722 357282 www.suzukibrasov.ro ASV AUTO DACIA Braşov, DN1 KM 174 Tel: 0268 406305 Fax: 0268 477245 Avram Iancu nr. 36 Tel: 0268.417 322 AUTO BRESCIA FIAT, ALFA ROMEO, LANCIA, SSANGYONG Braşov, Calea Bucureşti nr. 246 Tel/Fax: 268 308655, 338426 www.autobrescia.ro AUTODELUX AUTO PREMIUM Braşov, Calea Bucureşti nr. 240 Tel/Fax: 0268 336597 www.autodelux.ro AUTO-KINO SUBARU Braşov, Calea Bucureşti nr. 232 Tel: 0268 337788

www.autocomplex.ro


31

www.autocomplex.ro

Index DELCAR SKODA Braşov, DN 1, KM 174 + 507 Tel: 0268 408888 www.delcar.ro

ROMINTRADE SERVICES MARTIN MOTORS Braşov, Calea Bucureşti 102 Tel: 0268 515581 Fax: 0268 515580

Sfântu Gheorghe Str. Ciucului nr. 21 www.diag.ro Tel/Fax: 0267 351144 Mob: 0721 240255

PAD CAR DESIGN Brasov Str. Molidului Nr. 46 – Garaj 14 Tel: 0745 474338 www.folie-auto.ucoz.com

DIP MOTORS SEAT Braşov, Calea Bucureşti nr. 168 Tel: 0268 336300 Mob: 0732 336300 www.dipmotors.ro

TESS VW, AUDI DN 1, KM 175 + 250m Ghimbav Tel:0268 473040, www.tess.ro

PFA CHIOREAN LUCIAN Braşov Calea Feldioarei 75R Mob: 0745 587550

PARBRIZ EXPRES Braşov, Str. Titan nr. 1 Mob: 0722 375179, 0745 792751 www.folie-omologata.ro

DISTRICT-SERV CITROËN Braşov, B-dul Griviţei nr. 100A - 102A Tel: 0268 306428, 441725 Fax: 0268 440306 EURO-MOTOR RENAULT, NISSAN Braşov, Calea Bucureşti nr. 132 Tel: 0268 329719 www.euromotor.ro GENIUS MOTORS TOYOTA Braşov, DN1, KM 160 zona Dârste Tel: 0268 327474 Tel: 0368 456130 AUTO NOVEX Dealer Ford Braşov Calea Feldioarei nr.60 Mob: 0757 367328, 0723 367328

ŢIRIAC AUTO FORD, JEEP, MERCEDES, MITSUBISHI, LAND ROVER, JAGUAR, HYUNDAI, CRYSLER, DODGE Braşov, Calea Bucureşti nr. 241 Tel: 0268 337272, 0268 337373 Fax: 0268 337577, 0368 401818 www.casaautobrasov.ro VICTORIA GLOBAL OPEL, CHEVROLET Braşov, Str. Hărmanului nr. 49A Tel: 0268 335772 Tel/fax: 0268 335444 www.opel-victoria.ro www.chevrolet-victoria.ro VIRAGO IMPEX Brașov Calea Bucuresti nr. 244 Tel: 0268 339982 Fax: 0268 440676 Mob: 0740 317100 www.hondaBrașov.ro DEZMEMBRĂRI

DUMATRUCKS Dealer Renault Trucks Braşov Calea Feldioarei nr.99 Tel: 0268 474 404 www.dumatrucks.ro

AUTOWEST WEM BRAŞOV Şoseaua Feldioarei nr.26E Tel:0368 415222 Mob: 0725 483080 www.autowestromania.ro

SICARO Dealer Dacia Braşov Str. Harmanului nr.49W Tel: 0268 335991 www.sicarobv.ro

ADRIA CRASH Braşov – Ghimbav DN1 KM 175 + 250 Tel: 0368 438003 Mob: 0758 309600

IATSA Braşov VOLVO Braşov, Calea Bucureşti KM 165 Tel/Fax: 0268 337070 www.iatsapremium.ro IDEAL AUTO PEUGEOT Braşov, Calea Bucureşti DN1 Tel: 0268 337156 Fax: 0268 337157 www.idealauto.ro ITALTRUCK CENTER IVECO Braşov, B-dul Griviţei nr. 1W Tel: 0268 473393 Fax: 0268 473774 www.italtruck.ro KAMPUR COM HONDA Braşov – Ghimbav DN1-DN73 Tel: 0368 006061 Fax: 0368 006060 MARTAX GROUP KIA Braşov, Str. Hărmanului 77 Tel: 0268 367999 Tel: 0368 814730 MIDA Dealer Renault, Dacia Sf. Gheorghe DN12 iesirea spre Brasov Tel: 0267 307771, 0267 307772 www.mida.ro

www.autocomplex.ro

BEHPRO Brasov Str. Fundatura Harmanului nr. 2D Tel: 0268 335222 Mob: 0746 235500 www.piesedube.ro ECLIPSE Braşov - Sacele Str. Godri Janos nr.13 Tel: 0268 273017 Mob: 0749 255794 MARCO CARS Brasov-Prejmer Str. Brasovului nr.1044 Tel: 0268 362555 Mob: 0741 099566, 0755 703360 MELOR AUTO Covasna – Chichiș DN 11 (viz-a-vis de LukOil) Mob: 0758 067479 COMTURSERV BOBES Braşov - Sacele Str. Avram Iancu nr. 62 Tel: 0268 2744446 Mob: 0745 093201 SCRAPCO BRAȘOV Brașov Str. 13 Decembrie nr.143A Tel: 0752 808944 DIAGNOSTICARE AUTO PFA MOLNAR IOSIF

ECHIPAMENTE, SCULE TAHOGRAFE ABIMIX Săcele – Braşov Str. George Moroianu nr. 308 www.abimix.com Tel: 0268 275270 ALYVLADEL Braşov Str. Traian nr.48 Tel: 0368 880096 MOB & IUS Braşov, Str. Hărmanului nr. 58 Tel: 0268 333429 Fax: 0268 331553 www.mob-ius.ro EUROKAPU ELLADY Braşov Bld. Valea Cetatii nr.26 Tel: 0368 402704 www.eurokapuellady.ro

INSCRIPŢIONĂRI AUTO SUNTEM UNICI Braşov, Mureşenilor nr.13 Tel: 0268 417240 Mob: 0733 156 989 3M AUTO POLISH&COSMETICS Brașov Str. Dobrogea nr.10, Birou 2 Tel: 0762 792149 MMC ADVERTISING Braşov, Str. De Mijloc nr.55 Mob: 0732 811111 GLASS TUNING Braşov, Str. Zizinului, nr. 106 Duplex 3 - Hala G3. Mob: 0726 28 55 27 www.foliisolare.com ITP

PRIM UNIO Braşov Str. Timis-Triaj nr.50 Mob: 0747 512961

SITOMSERV Făgăraş, Str. Libertăţii nr. 54 Tel: 0268 210233

SERVINT Covasna – Chichis Str. Principala Nr. 37B Tel: 0267 347125

AGROPOP SERVICE Braşov,Str. Vasile Goldiş 41 Tel: 0268 545605

TAHO SERVICE Braşov Str. Caramidariei nr.4A Tel: 0723 172315 UNIOR-TEPID Braşov - Prejmer Str. Bruxelles nr. 10 Tel: 0268 322483, 0268 317786 www.sculeserioase.ro ELECTROMOTOARE SI ALTERNATOARE ALDEMAR ELECTROMOTOARE SI ALTERANATOARE Brașov, Sacele Str. Alexandru Lepadatu, nr. 7 tel: 0268 276153 mob: 0723 705737 ARTAN SERV Braşov Str. Caramidariei nr.4A Tel: 0721 248420 FOLII 3M AUTO POLISH&COSMETICS Brașov Str. Dobrogea nr.10, Birou 2 Tel: 0762 792149 EMYFOLLPREST Braşov, Str. Neagoe Basarab nr. 57A Mob: 0744 532898 GLASS TUNING Braşov, Str. Zizinului, nr. 106 Duplex 3 - Hala G3. Mob: 0726 28 55 27 www.foliisolare.com

TCI SERVICE Braşov Str. Carierei nr.160 Tel: 0368 885848, 0755 126501 NEBO CONSUS Braşov - Cristian Sos. Brasovului nr.81 Tel: 0372 870084 Mob: 0722 427635 www.neboconsus.ro ILA TEST Braşov, Str. Zizinului nr.125 Tel: 0268 323210 UNIV. TRANSILVANIA SERVICE ITP Braşov Str. Castelului nr. 148 IOIOS & CO Braşov, Fundătura Hărmanului, nr. 1 bis Tel/Fax :0268 334 102 ÎNMATRICULĂRI AUTO PUBLI PREST SERV Braşov, Str. Vasile Goldiş 1 (R.A.R. Braşov) Mob: 0728 847645, 0722 345816 Fax: 0268 329000 AUTODOC Târgu Secuiesc Str. Petőfi Sándor, nr. 20 Tel: 0722 308505 PUSTIU Braşov Str. Nicolae Titulescu nr.20 Str. Turnului nr. 5 Mob: 0741 155823 PORTIK IMPEX

Braşov, Str. Rosiorilor nr. 32 Mob: 0721 515182 II PALL AUGUSTIN LUDOVIC Braşov - Sacele Str. Piata Libertatii nr.36 Mob: 0752 170707, 0724 170707 S1 COMIMPEX Braşov, Str. Nicolae Titulescu nr. 27 Tel: 0268 333333 Fax: 0268 323231 MOTO / ATV AUTO SISCAR Brașov Str. Aurel Vlaicu nr. 53 Tel: 0268 426003 DEMENTOR KTM Brasov Calea Bucuresti nr. 90 Tel: 0372 721620 www.ktm-brasov.ro MANIAC MOTORS Braşov 13 Decembrie nr. 31 Mob: 0722620963 www.maniac-motors.ro MOTTO Braşov – Bartolomeu, Şoseaua Cristianului Complexul Come & Go Tel: 0268 474055 Fax: 0268 474054 MOTOLAND Brașov / Râşnov Str. Ioan Slavici nr. 4 Mob: 0722 272723 MY MOTO TUNING Braşov Str. Mihai Viteazul, Nr. 74 (Colt cu Str. Morii) Tel/Fax: 0368 427 011 Mob: 0720 285805 www.mymoto.ro TEAM MOTORS Braşov, Calea Bucuresti nr. 104 Tel: 0268 322588 Mob: 0730 250900 POWER SPORTS Braşov Str. 13 Decembrie nr. 84 Mob : 0788 355555 www.powersports.ro PARBRIZE EUROPARBRIZE Braşov, Str. Zizinului nr. 125A Tel/Fax: 0268 422005 www.euro-parbrize.ro Bucureşti, Str. Vijeliei Nr. 1, Sector 6 Tel: 021 3168868 Mob: 0747 227755 www.parbrize-bucuresti.ro

Autocomplex • numărul 48, anul 5 • aprilie 2012


32

Informaţia de care ai nevoie

Index DEXIZ Sediu: Braşov - Săcele, Str. Calea Bucureşti nr. 7C (Lângă Podul Dârste) Tel: 0268 336115 Mob: 0722 193440 Punct de lucru: Făgăraş, Str. D-na Stanca nr. 89 Tel/Fax: 0268 214488 Mob: 0722 193440 Punct de lucru: Târgu Secuiesc, Str. Gării nr. 38 Tel/Fax: 0267 362115 Mob: 0730 040821

AUTO PARTNER Sfântu Gheorghe Str. Nicolae Iorga nr. 3 Tel: 0367 804138 Mob: 0753 200751

CLINICA DE PARBRIZE Sf. Gheorghe Str. Jokai Mor Nr. 51A Tel: 0267 306230 Fax: 0267 306231 www.clinicadeparbrize.ro

BEST CAR SHOP Brasov Bd-ul Brasovului nr. 294 Tel: 0268 272203

BIDAGO CAR Braşov Scolii nr.6A Mob: 0741 173344, 0723 647981 NEOGLASS Brasov Str. Zizinului nr. 142B Tel: 0268 470788, 0268 470923 Mob: 0758 047720 neoglassautomotive.ro PARCURI AUTO VUG PARK Tg. Secuiesc - la iesirea spre Oneşti Str. Bem Jozsef nr. 68-70 Mob: 0723 674 777 www.vug.ro ROMPIL Tg. Secuiesc Str. 1 mai, nr.7, Tel/Fax: 0267 360760 www.rompil.ro BRAŞOV DIPLOMAT AUTO CENTER Braşov, Str. Cărămidăriei 4 Mob: 0741 120126 Mob: 0766 660786 PARC AUTO SPM Săcele-Braşov, B-dul Braşovului nr. 54 Mob: 0745 345356, 0722 375101 PIESE AUTO ACCORD AUTO Braşov Str. Saturn Nr. 3 Tel: 0268 521152 ALFA-COM Braşov-Săcele Str. Al.I.Lepadatu nr. 103/D Tel/Fax: 0268 276437 Mob: 0744 549864, 0730 555 993 AUTO VAD Braşov, Str. Avram Iancu, nr. 62 B-dul Gării, nr. 1, bl. 2, sc. D Tel: 0268 428899 Mob: 0724 533275 AUTOKEY Braşov, B-dul Griviţei nr. 14 Tel/Fax: 0268 425141 AUTOROLF Braşov, Str. Aurel Vlaicu nr. 105 Tel: 0268 422529 Mob: 0720 501404 ALIDRA AUTO Brașov Str. Carpatilor nr.59 Tel: 0368 404297

AUTO ATAC www.auto-atac.ro Braşov, Str. De Mijloc nr. 146 Mob: 0744 327710, 0723 327606 CRUCERU CONSULTING Brasov Str. Dealul Cetatii nr.1 Mob: 0744 403273

CSS PARTS Brasov Str. Soseaua Cristianului Nr.11 Tel: 0368 450195 Mob: 0746 130368 CHRISCAR Sf. Gheorghe Str. Kos Karoly nr. 20 Tel: 0267 318287 SAGRES Braşov - Sacele Str. G. Moroianu nr. 274 Tel: 0268 325848 STATUS Braşov Str. Grivitei nr. 48 Tel: 0728 873956 VIAPCO Braşov Str. Nicopole nr. 93 Tel: 0268 410546 SZAKAL METAL Braşov Calea Feldioarei nr. 2 Tel: 0268 421758 BTA Braşov, Str. Aurel Vlaicu nr. 27 Tel: 0268 421150 Mob: 0749 035950 DOMAR Braşov Str. Aurel Vlaicu nr. 18 Tel: 0268 421297 NTT Braşov Str. Poienelor nr.2 Tel: 0368 462804 CAMIOANE Brasov Str. Hărmanului nr. 2 Duplex 2 C1 Tel: 0728 890615 AUTOCOMEXIM Brasov Calea Bucuresti nr.150 Tel: 0268 329029

Str. Kos Karoly nr.11 Tel: 0267 313095 Mob: 0744 246725 SILVERCAR Sf. Gheorghe Str. Grigore Balan nr. 2A Tel: 0367 408563 TRANS ABS IMPEX Sf. Gheorghe Str. Bisericii nr. 35 Tel: 0267 314474

PIESE AUTO IULIA Braşov, Str. Lunga nr.119 Tel: 0368 427116 Mob: 0748 951504

CINETIC Braşov, Str. Satrun Nr. 1A Tel: 0368 433603 GYL MOBIL 2003 Braşov, Str. Carpatilor Nr. 60 (poarta 2 Metrom) Mob: 0723325150

HUNIS TRADE Sf. Gheorghe B-dul. Grigore Balan nr. 39/28/E Tel: 0267 311101

DINPOLMAR IMPEX Braşov, Str. Carpatilor 83 Tel: 0368 430958

MDM AUTO Braşov Str. Lunga nr.195 Tel: 0268 415482 GROZBO Brașov, Str. Ţebea nr. 1A Tel: 0268 425552 IOIOS & CO Braşov, Fundătura Hărmanului, nr. 1 bis Tel/Fax :0268 334 102

DUIOVI COM 1. Braşov Str. A. Vlaicu Nr. 82 Tel: 0268 422849 2. Fagaras Str.Negoiu nr. 5

LI MERCUR MAGAZIN 1. Săcele – Braşov Str.George Moroianu nr.16 Tel: 0368 433331 MAGAZIN 2. Săcele – Braşov B–dul Braşovului nr. 162 Tel: 0268 276528 MAGAZIN 3 Săcele – Braşov B–dul Braşovului nr.280 Tel: 0268 271518

ELDAS TOP Braşov, Str. Lungă nr. 123 Tel: 0268 474245

LUCY IONESCU Braşov, Str. Lungă nr. 243 Tel: 0268 510404

LUBLAS AUTO Braşov - Fagaraş Str. D-na Stanca nr. 69 Tel: 0268 281104

EUROBEARINGS Brașov Sediu: Str. Lungă nr. 126 Magazin: Str. Aurel Vlaicu nr.60 Tel: 0268 471967

MARICARA DISTRIB Braşov Str. Mihai Viteazul, Nr. 21 Tel: 0268 561001

ACTIVE A.G. EXIM Braşov - Ghimbav DN1 KM 175 Mob: 0724 362003, 0731 317881

RALEX TYRES Braşov Str. Caramidariei nr.4A Tel: 0268 549955

BOZ – PIN Braşov, B-dul Griviţei nr. 12 Mob: 0744 365108

INTORIA Braşov Str. Aurel Vlaicu nr.59 Tel: 0268 421117

DTM AUTO Braşov, Str. 13 Decembrie nr.34 Tel: 0268 324500 Mob: 0758 041000, 0720 246568 FATUMA PROD Braşov Str. 13 Decembrie nr.44 Mob: 0722 773371 IF COMSA ADELA CRISTINA Braşov - Fagaraş Str. Parcului Bl 3 Mob: 0764 449208

CABUL Brașov Str. 13 Decembrie nr. 117 Tel: 0744 494982 CONTITECH TRANS Brașov Str. Aurel Vlaicu nr. 87 Tel: 0268 423770 CELASI Făgaraş, Str. Forjei nr. 5 Tel: 0268 213480 ONTARIO Braşov Str. Lunga Nr. 216 Mob: 0729 882207 SORGETI Braşov, Str. Zorilor Nr. 20 Mob: 0729 882205 PRICAP SERV Braşov, Str. Lungă Nr. 66 Mob: 0742 061310 Fax: 0368 003424

KRITTERS COM Braşov - Magazin Calea Bucuresti Nr. 82A Tel: 0268 311822 Fax: 0268 316739 - Depozit Str. Traian nr. 105 Tel: 0268 331833, 0368 422285

BARDI AUTO Brasov Str. Zizinului nr. 106A Tel: 0268 326106 Mob: 0728 111093

Autocomplex • numărul 48, anul 5 • aprilie 2012

Mob: 0724 872091

AUTOCOMTOTAL SICĂ Braşov 1. Str. Carpatilor Nr. 55 Mob: 0723 325121 Fax: 0268 320028 2. Str. Temeliei nr. 4 Mob: 0720 052003

SIGNAL Sf. Gheorghe B-dul. Grigore Balan Tel: 0267 323342

ELCHO Sf. Gheorghe Str. Piaius David nr.1 Tel: 0267 322175

BOHECAR Sf. Gheorghe

Fax: 0368 003424

POSTOLACHE VLAD Brașov Str. Săcelelor Nr. 25 (intrare din Str. Traian) Mob: 0742 061310

DINAMIC CADRAN Braşov Str. Alba Nr. 1 Tel: 0268 422055

PIESE AUTO ROBIS Braşov Bld. Garii nr.24A Tel: 0368 444488 Mob: 0752 670573 GUSTAV TRADE Braşov Calea Bucuresti nr. 249 Tel: 0268 336644

MARCUVFLORINMII Braşov Str. Avram Iancu nr. 1 Mob: 0766 882005 OLMEDO IMPEX Braşov, Calea Bucureşti nr. 102 Tel/Fax: 0268 318795 Braşov, Str. Avram Iancu nr. 119 Tel/Fax: 0268 565380 Făgăraş, B-dul Unirii nr. 73 Tel/Fax: 0268 210738 PIESE BMW, FORD Braşov, Str. Zizinului nr. 121 Mob: 0730 808080 RAMADRI MATIC Braşov Str. Mihai Viteazul nr. 132 Mob: 0744 478448

JOCK&ADY SERV Braşov Str. Axente Banciu nr. 22 Mob: 0723 703040

RAMAXCHIP 1 Braşov Str. Aurel Vlaicu nr. 14 Tel: 0268 424233 Mob: 0721 681025, 0745 025050

PEMOS Braşov - Rasnov Sos. Branului nr.51A Tel: 0268 230460

SANMONA Brașov Str. Independentei nr. 36 Tel: 0368 420120

OCTOBER ALMO Braşov, C. Bucuresti nr. 57 Mob: 0760 149732

SANRIAN Braşov, Str. Aurel Vlaicu nr. 61A Mob: 0744 692478, 0735651334

PRO-RED Braşov, Calea Fedioarei 28A Tel: 0256 274381 PESETA COM Braşov Str. Plevnei nr.16A Tel: 0268 426009 AVOLISAN AUTO Braşov Str. Lunga nr.245 Tel: 0268 510444

SERBAN Acumulatori Auto Brasov Str. Avram Iancu nr.6 Tel: 0268 475358 www.serbanacumulatori.ro S.V. ZUMY MAGAZIN 1. EN DETAIL Braşov, Str. Aurel Vlaicu nr. 15 Tel: 0268 424444, 0368 434147 Mob: 0733 008265

www.autocomplex.ro


33

www.autocomplex.ro

Index MAGAZIN 2. EN DETAIL Braşov, Str. Lungă nr. 232 Tel: 0268 472433, 0368 434181 Mob: 0733008266 DEPOZIT EN GROSS Braşov, Str. Meseriaşilor nr. 3A Tel: 0268 425885, 0368 434148 Mob: 0733008269 UNIX AUTO Braşov, Str. Nicolae Titulescu nr. 2 Tel: 0268 476692 Fax: 0268 474763 ZOTEC IMPEX Braşov – Str. Lungă nr. 222 Tel: 0268 414877 VUG IMPEX Tg. Secuiesc - la iesirea spre Onesti Str. Bem Jozsef nr. 68-70 Mob: 0723 674 777 www.vug.ro VALDOREMS Brașov Str. Aurel Vlaicu nr. 74, Ap.2 Tel: 0268 421743 YAKO Brașov, Str. Aurel Vlaicu nr. 61 Tel: 0268 426619 AUTO COMPLET Braşov, Str. Hărmanului nr. 118 Tel: 0368 008894 Mob: 0726 180990 POPAS AUTO MOTEL VAMA VECHE Brasov, Str. Timis Triaj Nr. 50 Tel: 0368 431308 Mob: 0756 381658 POPAS STAN DAVID Perşani, N1 KM 207+200 Mob: 0749 614073 VASIRAD AUTOSERVICE Braşov Harman Str. Gării DN11 – DJ112 Tel: 0268 367960 PENSIUNEA OFICIAL Braşov - Prejmer Str. Braşovului nr. 162 Mob: 0744 842230 BAILE PERŞANI Braşov - Perşani DN1 KM 45 Mob: 0733 229407 PRODUCŢIE PIESE AUTO AMBIENT Brașov, Sacele Str. Brașovului nr. 7 Tel: 0268 273005 Mob: 0731 323195 CENTRU DE TEHNOLOGII, INVENTICĂ ŞI BUSINESS Braşov, 500500; OP1 CP298 Tel/Fax: 0268 472241 www.ctib.ro GJM COMPONENTS Braşov - Prejmer Str. Bruxelles nr. 8 Tel: 0268 516332 GLUTON SERVCOM Brașov, Str. Zizinului nr. 116A Tel: 0268 332169 STELCO Braşov Str. Calea Bucuresti nr.246 Tel: 0368 730 201

www.autocomplex.ro

RENT-A-CAR AUTONOM Str. Alexandru I. Cuza nr. 15 www.autonom.ro DGD DRIVE Brașov Str. Traian nr.3 Tel: 0368 450539, 0742 224043 RENT A NEW CAR Brașov, Str. Colonia Metrom nr. 1 Tel: 0268 315580 Mob: 0721 006171 URANUS TAX Braşov Calea Bucuresti nr. 249 Mob: 0741 270270 www.grupuldefirmesev.ro SERVICE KRITTERS COM Brasov - Str. Baba Novac Nr. 24 Tel: 0268 312572 - Str. Bunea Augustin Nr. 18 Tel: 0268 337335 MIRA MOBILE Braşov, str. Carpaţilor, nr. 60 tel.: 0268 310 131 mob: 0722 959 559 www.miramobile.ro ACCORD AUTO Braşov Str. Zizinului Nr. 111 (in incinta BADR) Tel: 0368 078356 ADY SERVICE Sf. Gheorghe Str. Lunca Oltului nr. 24 Tel/Fax: 0267 351105 www.autofit.ro/ro/AUTOFIT-AdyService/ AUTO B5 SERVICE Braşov Str. Doinei nr.1 Tel: 0268 320085, 0742 454118 CARDINAL SERVICE Brașov Str. Ion Eliade Radulescu nr. 2 Tel: 0268 440318 FLORESCU TOP SPEED Brasov Str. Mihai Viteazul nr.93A Tel: 0742 533734 ROSANA Brașov Str. Avram Iancu nr. 87 Tel: 0268 420858 Mob: 0722 259890 VALRENTCOMPANY Braşov, Str. Castanilor nr. 2 Mob: 0729 555666 ROMINTRADE SERVICE Brașov, Stupini Str. Fantanii nr. 25 Tel: 0268 515580 ALDEMAR ELECTROMOTOARE SI ALTERANATOARE Brașov, Sacele Str. Alexandru Lepadatu nr. 7 Tel: 0268 420858 Mob: 0722 259890 AUTOSTART Braşov, str. Lungă, nr. 261 Tel: 0744 650 051 GOBLLIN SERV Brașov - Săcele

Str. Timiș nr. 34 Tel: 0268 270195 GAZO SERVICE Sfântu Gheorghe Str. Oltului nr. 80 Mob: 0744 921485 4X4 RD Braşov, Str.Bobâlna nr. 1 Tel: 0268 411549 CORONA SERVICE Braşov, Str. Cărămideriei nr. 4 Tel/Fax: 0268 472900 Mob: 0727 229342, 0765 530445 DOCTOR SERV Braşov Str. 13 Decembrie nr. 143A Mob: 0744 343929 EDDY-SERV Săcele-Braşov, Str. George Moroianu nr. 109 Mob: 0724 033145, 0723 609060 ENERGY CAR SERV Braşov Str. Carpaţilor Nr.60 (în incinta Metrom) Tel: 0268 333388 Mob: 0769 233211 AUTOMOBILE OTHELLO Braşov, Str. Turnului nr.5 Tel: 0268 548014 SPEED MARYDAV Braşov Str. Lunga nr.286 Tel: 0268 440 422 ARA-SET AUTO Braşov Str. Zizinului nr.113 CONIDA GROUP Braşov Str. I. E. Radulescu nr.2 Tel: 0268 440142 JALET SERVICE Braşov Str. Ecologistilor nr.25 Mob: 0721 370904 ETAX Braşov Str. Harmanului nr.49B Tel: 0268 335600 HUSATECH 4 ALL Brasov Str. Feldioarei nr. 75Z Tel: 0368 414005 www.autofitbrasov.ro X-TEND MOTORS Braşov - Sacele Str. Avram Iancu nr. 80 Mob: 0753 818255 TOP SERVICE Braşov - Sacele Str. Avram Iancu nr. 62 Tel: 0268 270472 AUTOKOV Braşov - Sacele Str. Ciucas nr. 45 Tel: 0268 273420 DVR INVEST Braşov Sos. Cristianului nr.2 Tel: 0268 549119 HIZO AUTO Braşov, Str. Spartacus nr. 17 Tel: 0268 421183 Mob: 0766 398268 NADET AUTO

Braşov Str. Caramidariei Nr. 4 Mob: 0744 349717

MANIAC MOTORS Braşov, Str. 15 Decembrie nr. 31 Mob: 0722 620963

AB AUTOBELLA SERVICE Braşov Soseaua Cristianului nr.6 Tel: 0268 549005

MARIADI SERV Brașov Str. Al. Cel Bun nr. 16 Tel: 0744 138702

AUTO CLIK SERVICE Braşov Calea Fagarasului nr.49 Mob: 0769 319255

MIN – Service radiatoare Brașov Str. Harmanului nr. 57 Tel: 0726 331802

METEORA PROFILE Brasov - Sacele Str. Oituz Nr.48A Mob: 0744 501476

ROMINTRADE – SERVICE Braşov-Stupini, Str. Fântânii nr. 25 Tel: 0268 515581 / 82 / 83

BIAGARAJ Brasov Str. Carpatilor nr. 60 (incinta Metrom) Tel: 0368 450002

RICU DAN Brașov Calea Bucureşti, nr. 300 Tel: 0748 997323

DAMAT Brasov Str. Zizinului nr. 106A Duplex 3-Hala B2 Mob: 0741 053669 BMA AUTOSERVICE Brasov Str. Salcamului nr. 9 Mob: 0722 327465 CLONE CAR SERVICE Braşov Str. Carpaţilor nr. 93A Mob: 0745 045489, 0762 281253 PULSANVELO SERVICE Braşov Str. Morii nr.69 Mob: 0743 850077 POWER CONS Braşov Str. 13 Decembrie nr.88 Mob: 0765 111786â WIN NIDO Braşov Str. Brazilor nr.74A Mob: 0745 061391 0766 293968 EUROPLAT BV Cristian-Braşov, Str. Stejarilor nr. 4 Tel: 0368 456196, 0368 456197 www.europlat.ro IOIOS & CO Braşov, Fundătura Hărmanului, nr. 1 bis Tel/Fax :0268 334 102 KAMPUR SERVICE Brasov – Ghimbav Str. Aeroportului FN Tel: 0368 006062 Fax: 0368 006063 www.kampurservice.ro KML Braşov Str. Dimitrie Anghel nr.5 Mob: 0722 559601 KRATOS Braşov, Str. Grigore Ureche nr. 14A Tel: 0268 441313 LUS AUTO Braşov, Calea Feldioarei (după piaţa En-gros) Tel: 0371 054116 Mob: 0720 058820 www.lusauto.ro

SPEEDWAY Brașov Str. Levanticai nr. 4 Tel: 0268 337512 SPEEDYMAX Brașov Str. Codrii Cosminului nr. 82 (colţ cu str. Albă) Tel: 0268 424816 TANDY Făgăraş, Str. Trandafirilor nr. 26 Tel: 0268 219378 TOP AUTO GROUP Braşov, Str. Calea Feldioarei nr. 75R Tel: 0368 441144 TRANSINVEST Brasov Str. Caramidariei nr.4 Tel: 0268 549095 Mob: 0742 136661 TURCRI SERVICE Brașov, Sânpetru Str. Dobrogei nr. 90 Mob: 0721 755429 VUG IMPEX Tg. Secuiesc - la iesirea spre Oneşti Str. Bem Jozsef nr. 68-70 Mob: 0723 674 777 www.vug.ro EBEXIM Braşov, Str. Morii nr. 9 Tel: 0268 510523 WORLD GENERAL AUTO Făgăraş,D-na Stanca nr. 134A Mob: 0765 443047 www.totalautoshop.ro SANCAT TRANS Braşov - Prejmer Str. Brasovului 162 Tel: 0268 362803 VALSERV Braşov Str. Ecaterina Todoroiu nr.32 Mob: 0729 555666 CIRBNYC Braşov - Fagaraş Str. Negoiului nr.1 Mob: 0764 449208 II BALINT IOAN MARIAN Braşov - Sacele Str. Avram Iancu nr. 62 SPĂLĂTORII ATLANTIS BV, Str. Mihai Viteazul 166

Autocomplex • numărul 48, anul 5 • aprilie 2012


34

Informaţia de care ai nevoie

Index (în spatele show-room-ului MARKAT) Mob: 0746 026008, 0747 682499 FLIPPER CARWASH Brașov, Str. Harmanului 52 Mob: 0740 488610 SPĂLĂTORIA AUTO LUX Braşov, Str. Bujorului nr. 51 Mob: 0744 557242 FMC IMPEX 2007 Braşov Ghimbav Dn1 KM 176 + 335 Mob: 0755 315954

KING CAR WASH Sf. Gheorghe Str. Fabricii nr. 8 Mob: 0745 629649 PIT STOP Sfântu Gheorghe, Str. Lt. Paius David nr. 15 Mob: 0751 840891 RED CAR WASH Braşov, Str. Traian nr. 61 Tel: 0268 333680 Braşov, Str. Avram Iancu nr. 122 Mob: 0724 323341

COMPACT CAR Brasov, Str. Piata Traian Nr.1 Tel: 0745 171577

RESTALEX Brașov, Str.G-ral Eremia Grigorescu Nr. 20 Tel: 0268 331360

CORONA Braşov - Zona Darste Calea Bucuresti nr. 4 Mob: 0768 099580

ROSPED Braşov, str. Prundului, nr. 12 Tel: 0268 130 004

D&G ENTERPRISES Braşov - Sacele Str. Campului nr. 38 Mob: 0768 099580 VASIRAD AUTOSERVICE Braşov Harman Str. Garii DN11 – DJ112 Tel: 0268 367960 ADIANDSERV Braşov Sacele Str. Petofi Sandor nr.67 Mob: 0723 285866 AUTOSTART Braşov, Str. Lungă nr. 261 Tel/Fax: 0268 441113 BROTAC Str. Avram Iancu nr. 76 Mob: 0744 348989, 0788 450000, 0730 610888 GAZO SERVICE Sfântu Gheorghe Str. Oltului nr. 80 Mob: 0744 921485 MANORIS IMPEX Braşov Str. Crisana nr.46 TEXACO DRIVING Braşov, Sos. Cristianului 2A Tel: 0371 168622

SHARKY CAR WASH Braşov,Str. Mihai Viteazul 3 Tel: 0368 463008, Mob: 0740 604184, 0723 133620 SPĂLĂTORIA AUTO MAXX Brașov, Str.Carpatilor Nr. 24 Mob: 0740 039636 SPĂLĂTORIA FRESH Braşov, Str. Plevnei nr. 12 Tel: 0268 421291 SPALATORIA AUTO din incinta METROM Brașov, Str.Carpatilor nr.60 (in incinta Metrom) Mob: 0744 831864 SPALATORIA AUTO RIFF str. Zizinului, nr. 116 tel. 0744.40.24.81 0745.70.48.32 Fundătura Hărmanului, nr. 3 tel. 0734 577 115 SPĂLĂTORIA URLĂTOAREA Braşov, Str. Mihai Viteazul nr. 1 Mob: 0726 886981, 0721 901388 SPEEDWAY Brașov, Str. Levanticai nr.4 Tel: 0268 337512

SPĂLĂTORIA DEMA Braşov, Str. Grivitei nr.1H Mob: 0733 784374

SPEEDYMAX Brașov, Str. Codrii Cosminului nr. 82 (colţ cu str. Albă) Tel: 0268 424816

PINGUINUL Rasnov Tel: 0742 180880 Calea Brasov nr. 1B

TENID SERV Făgăraş Str. 13 Decembrie, Nr.76 Mob: 0721 110862

ARVIPAS Braşov, Str. B.P. Hasdeu 11 Tel: 0268 326414 JET CAR STILL Braşov, Str. Harmanului 47A Mob: 0763 481633 JUMBO Târgu Secuiesc Str. Fabricii, nr. 2 Tel: 0762 207238 JUMBO Braşov, Str. Mircea cel Bătrân nr. 6 Tel: 0268 422627 LIQUID CAR WASH Braşov, Str. Codrul Cosminului nr. 31 Braşov, Str. Traian nr. 14 Tel: 0268 422627 PARMENA Braşov - Fagaras Str. D-na Stanca nr. 113 Mob: 0766 377251

STAŢII RADIO MAGAZIN STATII RADIO Brasov Str. Mihai Viteazul Nr. 93A Tel: 0742 533734 magazin-statiiradio.ro

Str. Traian nr.3 Tel: 0368 450539, 0742 224043, 0740 005704 CENTRU DE PERFECŢIONARE PARTISA Sfântu Gheorghe Str. Podului nr. 9 Tel: 0267 318200 ECLIPSE Braşov, Str. Valea Cetăţii nr. 8 Săcele, Str. Gödri János nr. 13 Tel: 0268 273017 EDKRISZ Braşov, Str. Agriselor, Nr.21 Tel: 0368 452.098 Mob: 0723/739843 KRONVIC Braşov, Str. Zizinului nr.110 Mob: 0745 045548 0724 031790 NOVITA COM Făgăraş, Str. Nicovalei nr. 19 Mob: 0724 338600 ŞCOALA DE ŞOFERI GEO Braşov, str. Dr. Al. Davilla, nr. 1 Tel: 0268 420 202 www.scoaladesoferigeo.ro TESTĂRI AUTO AUTOTEST INTERNATIONAL Braşov – Şos. Feldioarei 75 Tel: 0368 446128, 0368 446228 Mob: 0729 647150 www.autotest2000.ro KRITTERS COM Brasov - Str. Baba Novac Nr. 24 Tel: 0268 312572 - Str. Bunea Augustin Nr. 18 Tel: 0268 337335 TINICHIGERIE VOPSITORIE ACRILIK SERVICE Făgăraş, Str. Iazul Morii Nr.16 Mob: 0742 232374 CSIKY Brasov - Sacele Str. Noua Nr. 18 Tel: 0268 271874 Mob: 0722 370399 CLONE CAR SERVICE Brasov Str. Carpatilor nr. 93A 0745 045489, 0762 281253 KEN SERVICE Sfântu Gheorghe Str. Ciucului nr. 100 Tel/Fax: 0267 316941

REBAND Braşov-Prejmer, Str. Mare nr. 639 Mob: 0745 965856 ZARIAN SERVICE Braşov, Str. Temeliei nr. 19 Mob: 0753 220160, 0744 328648 TRACTĂRI – ASISTENŢĂ AUTO ATAC Braşov, Str. De Mijloc nr. 146 Mob: 0744327710, 0723 327606 ACR Braşov, Str. Calea Bucureşti nr. 68A Tel: 0268 330036 ENERGY CAR SERV Braşov Str. Carpaţilor Nr.60 (în incinta Metrom) Mob: 0745 182973, 0766 553511 LAZĂR Braşov, Str. Soarelui nr. 2A Mob: 0722 203000 www.lazarauto.ro LEJAK’S Braşov, Str. Olteniei nr. 37 Tel: 0268 422608 Mob: 0744 306306 UTILAJE TRACTOARE ŞI ACCESORII A&V 2008 SOLUTIONS Braşov - Fagaraş Str. 13 Decembrie nr.11 Tel: 0268 281195 DRUJBE H.S.V. Accesorii Forestiere Braşov Str. Aurel Vlaicu nr. 110-112 Tel/Fax: 0368 429700 Mob: 0755 944839 ELENEL Braşov Str. 13 Decembrie nr. 97 Tel: 0268 427010 PRIMERA TRANS Tractoare, utilaje de gradinarit, uleiuri Braşov Str. Grigore Ureche nr.13 Tel/Fax: 0368 003043 AUTO SIMIREA COMPANY Braşov Calea Fagarasului nr.8 Mob: 0732 733166 DUOTRAC Braşov, Str. Ecologiştilor 35 Tel: 0742 490 586 www.tractoaremici.ro

TRANSPORT INTERN ŞI INTERNAŢIONAL GHIMBASAN GHEORGHE Braşov, Stupini Str. Fagurelui nr. 22 Mob: 0747 837002 DONIMO TRANS Braşov. Str. 13 Decembrie nr.94 Tel: 0368 444002 LAGEX SPEDITION Sf. Gheorghe, Covasna Str. Constructorilor, nr. 17 Tel: 0267 318 545 Mob: 0744 421004 Punct de Lucru Constanţa Mob: 0723 647964 TURBOSUFLANTE TURBO CAR SERV Brasov Str. Pavilioanele CFR, nr. 32 Tel: 0268 543854 KRITTERS COM Brasov - Str. Baba Novac Nr. 24 Tel: 0268 312572 - Str. Bunea Augustin Nr. 18 Tel: 0268 337335 EURO EST TURBO CENTER Brașov, Str. Nucului nr.28 Tel: 0268 336196 Mob: 0722 735589 www.turbocenter.ro ULEIURI, ADITIVI AUTOSMART COM Braşov, Str. Lungă nr. 216 Tel:0268 477764 BONITAS IMPEX Brașov, Bdul Garii nr. 1 Tel: 0268 471534 Mob: 0744 812444 MACH 1 COM Braşov, Str. Vulcan nr. 105 Tel: 0268 424659 Mob: 0722 211358 METABOND Mobil: 0748.852.521, 0762.935.388, 0728.404.788 Fax: 0368.814.830/20 Blog: metabondbrasov. blogspot.com metabondbrasov@yahoo.com Yahoo ID: metabondbrasov VOPSELE AUTO

PIGORETY SERV Braşov, Str. Fanarului nr.2 Mob: 0744 332506, 0744 632779

AUTOSMART COM Braşov, Str. Lungă nr. 216 Tel:0268 477764

CONIDA GROUP Braşov Str. I. E. Radulescu nr.2 Tel: 0268 440142

ALEONIR Braşov, Sos. Cristianului 10 (Complex Coral) Mob: 0745 059669

SATIST COLOR Brașov, Săcele Str. Brasovului nr. 132 Mob: 0724 255372

AUTOSTART Braşov, str. Lungă, nr. 261 Tel. 0744 650 051

PFA POSA OVIDIU Braşov, Str. Gh. Doja nr.9 Mob: 0742 159329

HELIO – TECH Braşov, Str. De mijloc, Nr. 2 Tel: 0268 472800

CASADI Braşov, Str. Mărgăritarelor 16 Tel/Fax: 0268 330584 www.casadi.ro

IOIOS & CO Bod, str. Hărmanului, 307A1 Tel/Fax :0268 334 102

IOSKANIR Braşov, Fundatura Harmanului nr.2, Duplex 2 Pavilion E6 Tel: 0268 334144

ŞCOLI AUTO ANTAL Brașov, Str. Lunga nr. 92 Tel: 0268 412977 Mob: 0727 387311 www.scoala-auto-antal.ro

CRESCENDO AUTO Brașov

Autocomplex • numărul 48, anul 5 • aprilie 2012

PIPOS Braşov, Str. Mică nr. 8A Mob: 0722 370 397

VAMASON COMERT Braşov, 13 Decembrie nr.84 Tel: 0268 470021 Fax: 0268 427508 Mob: 0722 320540

REONA COLOR Brasov Str. De mijloc nr. 27 Tel: 0749 229910 ROMSERVICE Braşov, Str. 13 Decembrie 32 Tel: 0268 425904

www.autocomplex.ro


Autocomplex #48  

autocomplex

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you