Page 1

StilLE. Kaldt.

Skriblerier og knipserier Gunnar Stromness-Andresen 2011


Er visSt Mer på lager... Tenkte egentlig ikke å skrive denne, men den kom likevel. Måtte livet gi alle gode dager og vit at jeg mener det, hvis du i hele tatt funderer. Naget er ikke tilstede. Stille. Kaldt. To ord på en vedhengt følelse jeg har hatt. Summen er slitsom i blant. Men godt å ha tenkt litt. Underveis så får en jo annet å tenke på. Å bryne seg på. Tenker at nok er nok, når noe blir for mye for meg, så er nok mer enn jeg kan klare. Men holder ut i det stille. I det kalde stille.

Med varme ønsker PS! Bildene er knipset av drivvedstykket rivjernet frk. Steen, som har fulgt meg nå i en del år.


Innhold: 196) 197) 198) 199) 200) 201) 202) 203) 204) 205)

Stille. Kaldt. Stille (1) Kaldt (1) Stille (2) Kaldt (2) Stille (3) Kaldt (3) Stille (4) Stille (4) Stille. Kaldt. Igjen !


196. Stille. Kaldt. Stille. Kaldt Stille her hvor lille jeg tusler i den bitende kulda. Kulda har stilnet alle lyder. Stille. Kaldt. Liker det . Når naturen viser sitt ekstreme. Litt trolsk. Utsletter varmen. Livet omkring meg. Kulda biter. Litt fandenivoldsk. Stille. Kaldt. Liker det ikke. Når følelsene tilsier det samme. Nervene spennes til maks. Stillheten er så stille. Kulda så kald. Rett på kroppen. Stille. Kaldt.


197. Stille (1) Stille. Det ble stille nå. De ble så stille. Stille. Av frykt, kan hende. Stille lik en tinnsoldat, det var den som våknet til liv. Stille. Det ble stille nå. De ble så stille. Det er stillheten som er farlig. For frykten. Stille. Det ble stille nå. De ble så stille. Stillheten dreper. Stille! Lik de to tårnsvalene...


198. Kaldt (1) Kaldt. Dvelet ved tanken en stund. Kaldt forsvar. Kald avstand. Kaldt. Tror ikke p책 det. Ikke tilsiktet, likevel summen. S책 det forblir slik. Kaldt.


199. Stille (2) Stille. Deilig stille. Sjelen har funnet tilbake til roen og stillheten. Endelig! Stille. Så stille at jeg kan høre lyset brenne. Hører flammen blafre. Fredelig. Stille. Stillheten. Kan hende for sent til å få nyte den. Men nyter mens jeg kan. Stille. Utenfor er det også stille. Dobbelt stille!


200. Kaldt (2) Kalde tanker Flekker sine tenner. Sl책r i mot meg. Kaldt. Lik en nordavind. Midt p책 vinteren. G책r tvers i gjennom alt, helt inn til huden. Kaldt. Et gufs. Gjennom tankene. Kalde tanker.


201. Stille (3) Stille. Stille lik tåke. En tykk høsttåke som legger seg over alt. Gjør alt rundt seg stille. Stille og dødt, uten noe liv. Tilsynelatende. Tilsynelatende stille.


202. Kaldt (3) Kaldt! Kaldt, som i mangel p책 varme. Skal aldri mer fryse, lover jeg meg selv. Men det er fortsatt kaldt og jeg fryser. Hutrer. Kaldt!


203. Stille (4) Stille. Tynne tråder av hvitt lys. Mørkt, likevel. Inne i mellom, tynne tråder av hvitt lys… Da er det stille. Stille. Kniper øynene igjen. Hardt og lenge. Da ser jeg de tynne trådene. Hvitt lys skjærer gjennom mørket. Hvite lydløse, tynne tråder. Stille. Sovner igjen eller har jeg drømt?


204. Kaldt (4) Kaldt. Fortsatt kaldt. Kaldt er det beste. Fasiten tilsier det. SĂĽ lar en det vĂŚre da. Kaldt.


205. Stille. Kaldt. IGJEN ! Stille. Kaldt. Stille. Isen knaker der ute pü fjorden. Men ellers er det stille. Helt stille. Kaldt. Den siste kaffeskvetten svelges ned. Fortsetter min tur i det stille. Stille. Likt harespor i sneen. Vinteren er vakker, tenker jeg i det stille. Men liker den ikke‌


Det kommer sikkert mer!

(2011) Stille. Kaldt.  
(2011) Stille. Kaldt.  

Min tolvte samling, hvor ordene dveler ved stille og kaldt.

Advertisement