Page 1

nr. 3 • 2012 Skovly-gruppenS renholdSmagaSin


Katrin Handy Pack

Flere tusen håndtørk i én hånd Med nye Katrin Handy Pack kan du bære flere tusen håndtørk i én hånd, enkelt og greit. Forpakningen er lett å åpne og håndtere, og når den er tom, kan den brukes som avfallspose. De myke og tykke papirhåndklærne er allergitestet og irriterer ikke følsom hud. Papirhåndklærne mates ut ett og ett, noe som innebærer redusert forbruk og mindre avfall. Trenger du en hjelpende hånd? Da er Katrin Handy Pack løsningen. For deg, for miljøet og for brukerne – som får rene og tørre hender, enkelt og trygt.

+47 926 71 645

katrin@metsagroup.com

www.katrin.com

Katrin. At Hand.


«Vi burde alle interessere oss for fremtiden, for det er der vi skal tilbringe resten av vårt liv.» C.F. Kettering

Bransjen har tatt ansvar. Sammen med myndighetene har både arbeidstager- og arbeidsgiverorganisasjonene sørget for nye ordninger som skal sikre bedre arbeidsvilkår og konkurranseforhold i fremtiden. det var i grunnen på høy tid! det har vært alt for lett å starte rengjøringsvirksomhet i norge. «alle» har kunnet begynne omtrent på dagen, med et org.nr i ryggen og et moppestativ fra kjøpmannen på hjørnet. og de har fått innpass på løpende bånd, både i privat sektor og i stat og kommune. da er det ikke rart at media har kunnet boltre seg i tvilsomme saker. nå strammes tøylene vesentlig for de som vil drive rengjøringsbyrå, og arbeidstilsynet har fått påfyll i verktøykassa som kan bidra med opprydding. det ansvaret må vi forvente at de følger opp. det store spørsmålet blir nå om vi får se noen strukturelle endringer i renholdsbransjen. vil privat sektor følge opp å bidra til større profesjonalitet? vil de som satser på faget få større gjennomslag i konkurransen om nye kontrakter? eller vil vi fortsatt se urealistiske beregninger av pris og ytelse, der kvalitet blir den store taperen?

slett ikke leverer. og da må oppdragsgiverne ta ansvar, og sørge for at de som leverer faglig gode tjenester vinner frem. det vil ikke bare løfte bransjen, det vil heve den generelle kompetansen, - og gi oss renere bygg og bedre miljø. i denne utgaven av Fag presenterer vi nyheter, leverandører og tjenester fra vår stand under Fdv-dagene. Toucan eco er en av flere innovative løsninger som vil overraske bransjen. Bruken av «aktivert vann» er allerede godt etablert, og du kan nå rengjøre og desinfisere en del overflater helt uten bruk av kjemikalier. det må kunne kalles et teknologisk gjennombrudd. Thomas A. Sagen konsernsjef

det ligger et avgjørende element i vurderingen av pris. det er altfor mange som beskriver en renholdskvalitet som de

Vi i redaksjonen ønsker alle en fin høst!

høstens nyheter Blåkläder; Vår partner på arbeidstøy Messetilbud Skovly Engros Vaskeri Skovly Engros serviceprodukter E-handel og Fagdagen Messetilbud

3/2012

Design og trykk: Nr1 Trykk Grefslie Postboks 25 – 1851 Mysen Tlf. 69 89 83 00 – www.nr1trykkgrefslie.no

4 6 7 8 9 10 11

fag nr. 3 • 2012

Ansvarlig redaktør: Thomas A. Sagen Koordinator: Christine Røgenæs I redaksjonen: Trond Karlsen og Thomas A. Sagen Neste utgivelse: Uke 48 – 2012 Opplag: 2500 mail: redaksjonen@skovly.no

innhold

Skovly-Gruppen

redaksjon

3


HØSTENS NYHETER

VMS ® Nordlys nyheter nordlys-systemet er i stadig utvikling, og denne høsten lanseres helt nye 1-liters doseringsflasker for nordlys Clean og nordlys vinter. dette er blant markedets mest solgte gulvbehandlingsprodukter, med unik teknologi som løser de fleste utfordringer innenfor rengjøring, rens og rehabilitering. nordlys Clean har unik teknologi som gjenkjenner polymerer i gulvpolish, og kan brukes i flere ulike doseringer som daglig rent – gulvrens – og toppskuring. den er brutal mot skitt og smuss (like effektiv som grovrent) uten å skade polishen. den renser i dybden og opprettholder glansen i gulvene. nordlys vinter er en problemløser for rengjøring vinterstid, fjerner salt og forebygger mot slitasjeskader i ekstreme perioder med smuss og fuktighet. med lav ph er den også effektiv til sanitære formål (kalk, rust, irr), og den er en problemløser for betongstøv under byggrengjøring. du har mange funksjoner – i ett og samme produkt.

Toucan™ Eco Tenk om du selv kunne produsere et rengjøringsmiddel med desinfiserende effekt på bare 3 minutter, – kun ved hjelp av vann fra springen. det høres ut som science fiction, men faktum er at denne teknologien allerede finnes på markedet. Bruken av «aktivert vann» inntok renholdsbransjen allerede i 2009, og er godt etablert i flere segmenter. nå lanseres en ny generasjon sprayflasker som produserer et unikt rengjøringsmiddel for daglig rengjøring og desinfeksjon etter en 1276. ved hjelp av 1 gram salt og tilførsel av strøm, genererer Toucan eco en helt spesiell blanding av hydrogen, oksygen og natrium. resultatet er natrium hydroksid med god rengjørings- og renseeffekt ved hjelp av microbobler. hypokloridsyren er en av våre mest effektive desinfeksjonsmidler, som til vanlig også skapes naturlig i kroppen vår, til forsvar mot bakterier og virus. Fordelen med nye Toucan eco er at doseringen lages i klar-til-bruk 700 ml sprayflasker. det aktiverte vannet holder seg i 3 dager og passer perfekt inn i et miljøkonsept sammen med bruk av microfiber. produktet vant den prestisjetunge innovasjonsprisen under kåringen hos Tomorrow’s Cleaning 2012.

Hi-Pro gir deg full Control en ny generasjon metodevogner gir deg nå helt nye muligheter til dosering av fuktklare mopper. hi-pro Control leveres inklusiv automatisk dosering av vann og kjemi, direkte inn i moppen fra undersiden i moppekassa. du stiller enkelt inn hvor mye fukt du ønsker på panelet ved håndtaket, fra 20–100 ml, og dette

Skovly-Gruppen

3/2011

kommer rett inn på moppen du du trykker «spray».

4

hi-pro Control leveres også som ferdige pakker inkludert med moppeutstyr, mopper og microfiberkluter. Som leiepakke koster den ca. 18 kroner per dag for en stor modell med 50 stykk hi-pro mopper. en liten modell med 30 mopper ca. 14 kroner per dag.


Ta en Salto for miljøet det unike Salto-systemet kommer nå med en ny grønn linje, miljømerket med eublomsten. Salto-produktene dekker de fleste basisområder innenfor tradisjonell rengjøring, med daglig rent, grovrent, universal, sanitær og kjøkkenrent. det er ikke vanlig at 750 ml klar-til-bruk produkter blir miljømerket, da de fleste tradisjonelle varianter er en dårlig miljøløsning, med frakt av mye vann og emballasje. Salto produktene er den smarte løsningen på markedet, med kapseldosering av tørrstoffer direkte i bøtte eller flaske. Til og med kapselen er en del av formelen. 97 % reduksjon av frakt og emballasje mot tradisjonelle sprayflasker. enklere blir det ikke.

Hulken sortimentet vokser produktene i hulken-serien er spesialutviklet for rengjøring og vedlikehold av alle typer steingulv. den kjemiske sammensetningen er tilpasset de mange utfordringene du møter på ulike typer stein, som skiller seg en god del fra tradisjonelle syntetiske vaskemidler. i tillegg til Steinvask og voks, finner du unike produkter som mpC-pasta, impregnering og grovrengjøringsmidler i tre forskjellige grader. nå kommer det to nye produkter inn i serien: hulken granittvask er utviklet for å løse utfordringer med den vulkanske bergarten granitt. dette er den mest utbredte dypbergarten i norge, dannet av kvarts, feltspat og glimmer, og kan inneholde spor av mange ulike mineraler. varierende sammensetning gjør at det kreves et kjemisk godt sammensatt produkt. Tradisjonelle vaskemidler kan gi svært ujevne vaskeresultater. hulken dustbinder er et spesialprodukt utviklet for å binde opp støv og forsterke betong. den er vannbasert og kan benyttes på råbetong, men også kunstbetong, teglstein, skifer og terrazzo. den trenger ned i overflaten og gir en tettere og hardere overflate som beskytter mot støv og smuss. gulvet blir lettere å holde ren og vedlikeholde.

Kunnskap om gulv – direkte på din mobil Som første fagleverandør i norge innenfor gulvpleie, lanserer viking Cimex nå en gulvpleie app for mobil og nettbrett. den er spesielt utviklet for vmS nordlys kunder, og inneholder brukerveiledninger og problemløsing av kjente utfordringer med ulike typer gulv. hva gjør du med ujevn glans eller skjolder i polishen? hvordan fjerner du best sorte skomerker? hvordan behandler du et vanskelig gummigulv? hva er prosedyren for toppskuring med nordlys Clean? dette er noen få av veldige mange spørsmål som du enkelt finner svaret på i vår mobile app. last den ned direkte vår katalog eller via våre nettsider.

Ny og utvidet brosjyre for matter inngangspartier, storkjøkken, våtrom og industri. en helt ny brosjyre kan nå

Stadig flere velger også logomatter for å profilere sitt firma, spesielle produkter eller budskap til sine kunder og besøkende. vil du se hvordan din logomatte blir, kan du enkelte bestille en skisse ved å sende logo eller ditt ønske til: viking. cimex@skovly.no.

Skovly-Gruppen

lastes ned via våre nettsider.

3/2012

viking Cimex utvider sitt matteprogram ytterligere, med flere løsninger for

5


Blåkläder leverer et stort

spekter av høykvalitets, funksjonelle arbeidsklær og sko, via våre forhandlere, eller gjennom direkte kontrakter med storbrukere i Norge og mange andre land i Europa. Våre primære målgrupper er: •Industri/Håndverkere •Murere/Malere •Eurosafe •Service/Profil.

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

Blåkläders motivasjon er

utfordringen som ligger i å framstille produkter som gjør din hverdag tryggere, enklere og mer komfortabel. Nytt av året er vår "tekniske" produktgruppe som det slår gnister av, uten at det er noen fare for deg som bruker. Vi håper at det Blåkläder tilbyr og står for, gir signaler om at vi fremstår som en attraktiv leverandør av yrkesklær. Eller forhåpentligvis allerede er - og så kommer til å forbli. Målsettingen er at det skal kjennes naturlig å velge Blåkläder som en totalleverandør, PRØV DU OGSÅ!

Viki


Messetilbud_3.pdf 1 02.10.2012 13:29:19

Maskinpakke 4.995 kr. Orbis UHS 17”

9.985 kr.

Orbis UHS batteri

Skuremaskin CR-43 + støv- og vannsuger TopLine 21 ltr

10.090 kr.

C

M

Y

CM

MY

CY

MESSETILBUD Besøk oss på stand E01-09

Alle priser er eks. mva

CMY

K

Ruby 55 Gulvvaskemaskin m/ driv

Viking Medi Renholdsvogn

30.900 kr.

1.495 kr.

Pacvac ryggsekkstøvsuger

2.650 kr.

Truvox Valet Hepa støvsuger

1.095 kr.

Viking Cimex AS - www.skovly.no

Tilbudene gjelder frem til 23 nov. 2012


Fag s8.pdf 1 05.10.2012 12:01:18

Skovly Vaskeri

C

C

M

M

Y

Y

CM

CM

MY

CY

CMY

K

VÅRT FOKUS

DIN SKITTENVASK Hva er dine forventninger til et profesjonelt vaskeri?

Leveransene må vel være presise, med rett mengde varer til rett sted og tid. Oppfølging og rapportering av leveransene må fungere, slik at du vet hva du bruker og kan planlegge din egen drift. Du ønsker sikkert en fleksibilitet der du kan tilpasse leveransen etter sesongsvingninger. Og du vil vel slippe kjøretillegg og gebyrer de gangene du trenger hjelp til noe uforutsett, - som haster?

Skovly Engros har siden 2005 bygget opp et stort og profesjonelt vaskeri for utleie av matter og mopper i østlandsregionen. Punktene ovenfor er våre suksesskriterier – så enkelt, – og så vanskelig. Denne høsten blir vi også et av landets svært få vaskerier som er Svanemerket. Ordningen setter strenge krav til hele vaskeprosessen,

MY

CY

CMY

K

fra vann og energi, til kjemikaler, tekstiler, distribusjon og kvalitetskontroll. Og det jobbes kontinuerlig med å utvikle og forbedre våre rutiner.

Vaskeriet kan tilby: • • • • •

Utleie av matter i mange ulike størrelser Design og utleie av logomatter Utleie av blandingsmopper, micromopper og systemprodukter Utleie av microkluter Vask av partivarer

Med et topp moderne anlegg som tar miljøhensyn i alle ledd, står vi klare til å hjelpe deg i kampen mot smuss og fuktighet. I all slags vær – og med komplette servicesystemer som gir deg lønnsomhet.

S

fr H m se

M p

Sk st ar em m D te


s.9 Serviceprodukter.pdf 1 03.10.2012 14:59:38

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

SKOVLY SERVICEPRODUKTER Skovly-Gruppen er anerkjent som en av landets

fremste spesialgrossister innenfor renholdsbransjen. Her møter du fagpersonell som kjenner produkter, metoder og utfordringer i bransjen, både på kundeservice og via Fagkonsulenter og Fagsjefer.

Men Skovly-Gruppen er mye mer enn såpe og papir. Som totalleverandør i grossistbransjen leverer Skovly Engros mer enn 30.000 artikler innenfor storhusholdningsmarkedet. Kontormateriell, arbeidstøy, verneutstyr, lyskilder, engangsartikler, emballasje og industrivarer er noe av det du kan få med på din leveranse. Det gjør det enkelt å samle innkjøpet av forbruksmateriell til en og samme avtale, slik at du du selv kan

fokusere på din egen kjernevirksomhet. Med lokalt lager og partnere i Oslo, Kongsvinger, Trondheim, Bergen og Stavanger dekker vi hele landet for de som ønsker å jobbe rasjonelt med sine innkjøp. Med lokale butikker og hentelager dekker vi behovet for lokal tilpasning og høyt servicenivå for folk som er på farten. Og med bestilling store internasjonale leverandører i ryggen, kan vi levere alle de samlet levering kjente merkevarer i Norge. levering til lager

Så enkelt kan det gjøres:

faktura på e-post


E-handel hvordan liker du best å bestille varer? For noen er det viktig å snakke med en kundeveileder, mens andre kanskje synes at e-post er det enkleste. uansett hvordan du vil bestille, ønsker du sikkert at det skal være enkelt, raskt og lett tilgjengelig. i Skovly-gruppen legger vi vekt på at du som kunde skal få den løsningen som passer best for deg. Ønsker du å bestille på telefon, skal du møte et faglig oppdatert kundeservice som kan gi deg råd og veiledning i valg av produkter. Ønsker du besøk og demonstrasjon stiller vi med Fagkonsulenter som har lang erfaring fra bransjen. Ønsker du å bruke fax eller e-post så lager vi ferdige bestillingslister for deg som sikrer at du får riktig produkt til rett pris. Stadig flere velger også vår elektroniske portal for bestilling av produkter. med eget brukernavn og passord kan du bestille online 24 timer i døgnet, med full oversikt over varer, pris, følgesedler og fakturas. via funksjonen plankjøp (dine favoritter) kan du styre innkjøpet til de faste produktene som er avtalt i din materialstandard. du kan også kopiere tidligere ordre slik at du finner dine faste varer. velger du e-handel i Skovly-gruppen så er det vårt mål at bestillingen skal gå så raskt som mulig. det er få «klikk» fra du begynner til du er ferdig, og du forstyrres ikke av reklame eller tilbud på produkter som du slett ikke trenger. du får det som avtalt!

SKOVLY GRUPPEN ØNSKER VELKOMMEN TIL ÅPEN FAGDAG PROGRAM 10.00. – 11.30:

Spennende og nytt fra FDV – messen 2012. Vi går i dybden på produktene som gjør renholdet bedre og/eller enklere.

11.30. – 12.15:

Pause med servering

12.15. – 13.30:

Hvorfor sette bort oppsett og vedlikehold av tregulv? Kan ”alle” gjøre dette selv? Vi gir tips og praktisk demonstrasjon på tregulv brukt i offentlige miljøer. Mulighet for selv å teste arbeidsmåter; rens, beskyttelse og oljebehandling.

13.30. – 14.00:

Toucan ECO, ”spennende og morsomt” Den nyeste teknologien med aktivert vann.

3/2012 • Skovly-Gruppen

10

22. november 10.00. – 14.00.

For mer informasjon og påmelding, kontakt ditt lokale selskap i Skovly – Gruppen, eller på mail til redaksjonen@skovly.no

Skovly Gruppen inviterer til Åpen Fagdag, spekket med kunnskap og nyheter.


Hvilken farge er du?

BRA

Å gjøre valgäravinte papir enkelt erViikke Vi vil at val du också. skal gjøre Att göra ditt ditt val lätt tillräckligt. vill tilstrekkelig. att du ska göra rätt riktig valg også. For at du skal velge både riktig og enkelt, har Katrin För att du ska välja både rätt och lätt har Katrin tre kvalitetsnivåer – Basic, tre kvalitetsnivåer Basic, Classic og For å gjørehar dittkvalitetsnivåerna valg enda lettere, har Classic och Plus. För–att underlätta dittPlus. val ytterligare kvalitetsnivåene tre ulike farger i vårt forpakningsdesign. tre olika färger i vår förpackningsdesign. Vilken färg är du? Hvilken farge er du? +47 92 67 16 45

BED RE

BEST

katrin@metsagroup.com

www.katrin.com

Katrin. At Hand.


reTur: Skovly engros aS prof. Birkelandsv. 24a, 1081 oslo

B

FAG nr. 3 - 2012  

Skovly-Gruppens renholdsmagasin

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you